HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szlovén és szlovák siker a Stars kupáján

2010.04.05. 13:25 hokikori

Komoly csapatok részvételével zajlott a hétvégén a káposztásmegyeri jégcsarnokban a European Golden Puck 2010 torna. Péntektől vasárnapig játszották a meccseket a 11 és a 16 éven aluliak korcsoportjában. A klubcsapatok gyakran a saját kerettagjaik mellett más egyesületek játékosaival is megerősítették keretüket. A nagyobbak között HK Olimpija–Bp. Stars döntő volt, de valójában mind a két gárda jelentős részben országa válogatottját reprezentálta. 2009. december 20. után ismét a szlovénok győztek, ugyanúgy négy góllal. Ráadásul kétszer is. Az U11-ben is külföldi csapat magaslott ki a mezőnyből.

Az U16-ban a szlovének a selejtezőben 11-7-re, a döntőben 9-5-re bizonyultak jobbnak a Bp. Starsnál. Fontos megjegyezni, hogy rajtuk kívül senki nem tudta legyőzni a magyar bajnokcsapatot. Az ezüstérem szép teljesítmény a tízes mezőnyben, hiszen a nemzetközi tornán itt volt az osztrákok kirakatcsapata, az orosz Atlant 95 – egy évvel fiatalabb korosztállyal –, a szlovák HC Presov, két közepes erősségü svéd, egy szerb, egy horvát és egy észak-amerikai alakulat. Rendkívül meggyőző, százszázalékos teljesítményével megérdemelten szerezte meg az aranyérmet a ljubljanai csapat. A bronzérmet a szlovák HC Presov vihette haza. A szlovénok a kanadai táblázaton kibérelték az első három helyet. A legponterősebb magyar játékos, a Miskolctól kölcsönvett Ritó László a hatodik helyen végzett 6 mérkőzésen elért 15 (8+7) ponttal.

A kisebbeknél is magyar ezüstéremnek örülhettünk. A nyolccsapatos  mezőnyben három magyar csapat is lehetőséget kapott a bizonyításra, közülük az UTE 1999-ben született játékosai voltak a legeredményesebbek. Egy csapat kiemelkedett a mezőnyből. A szlovák HK Dukla Trencin az alapszakaszban és a döntőben is nagy gólkülönbséggel verte az UTE 1999 gárdáját. A bronzérmet a cseh HC PSG Zlín szerezte meg. A Bp. Starsnak a negyedik hely jutott, az UTE 2000-ben született fiataljai a hetedik helyért folytatott küzdelemben legyőzték a svájci Geneve-Servette-et.

A kanadai táblázat első és harmadik helyén is a győztes szlovák csapat játékosa végzett. A legponterősebb magyar hokis Szalma Zsolt lett, 5 meccsen 17 (10+7) ponttal a táblázat második helyén vágzett. Csiki Attila 5 meccsen elért 14 (5+9) pontjával negyedik lett. Mindketten az UTE 1999 játékosai.

27 komment

Címkék: utánpótlás serdülők u16 u11 european golden puck

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ritó igazán nagy reménysége lehet Miskolcnak ha meg tudják tartani hosszú távon, amit a srác néha a koronggal művel az nem semmi.
@pokerface: Erre nem látok sok esélyt :( Én már annak is örülnék,ha a következő szezonban maradna és játszana a felnőttek között.De a saját érdekében jobb lesz ha elmegy Gőz Balu után sajnos...
Szép volt Laci. Gratulálok!!
Élménydús tájékoztató, több ilyet !!!. Esetleg a U16 serdülő döntöről is kaphatnánk hasonló beszámolót? A MJSZ honlapja is bulvárosodik, már nem annyira fontosak az igazi sikerek, teljesítmények. Inkább a Hevület ebéd utáni (nem megbántva a Hevület játékosait , szurkolóit persze) döntője vagy a fantasztikus online nyelvoktatás esetleg dopping botrányok alanyai izzítják oladalaikat. Arra azért gondolni sem merek, hogy esetleg a Bp. Stars veresége a torna döntőben késztette írásra kommentelőnket, hiszen akkor biztosan nem emelte volna ki határozottan az Olimpiától elszenvedett verreségüket. Nem beszélve a többi középszerű esetleg kölyök korosztállyal szereplő csapatok részvételéről. Ez a Stars borzasztó, meghívja Európa legközépszerübb csapatait majd tornát rendez apró pénzből, még az MJSZ játékvezetőinek is csurrant némi pénzt amiért hálából a döntőben leküldik az öltözőbe a vezetőedzőjüket is, hát hogy is mondjam, nem tudom mit képzelnek. Már oly sokan mutatják ki ellenérzésüket a Stars irányába , hogy szinte egyre elkötelezettebb szurkolójuk lettem. Köszöm mindenkinek aki ehez hozzájárult, hiszen MINDIG KELL EGY CSAPAT !!!
Rendszeresen járok ki a Stars serdülő meccseire, mivel a testvérem is itt játszik.
A játékvezetés egyszerűen minősíthetetlen volt a döntőben.2x is vezetett a Stars 1-0 illetve 2-1 re és teljesen kiegyenlített mérkőzés volt 3-3-ig és akkor a 3 bírónak nem nevezhető személy sikeresen belenyúlt a meccsbe befújtak egy olyan kettős emberelőnyt ami nevetséges volt, ráadásul leküldték a joggal reklamáló Stars edzőt!Hamár magyar bírók és a magyaroknak nem fújnak egy nemzetközi tornán de ez nem is baj legyenek egyenlő esélyek legalább a ELLENÜK ne fújjanak!
Röhej komolyan....
@tomikak: szerintem meg kezeltesd magad, vagy a húsvét délelőtti ivászat után soha ne kommentelj többet. Az általad jelzett Stars utálat jelenleg kizárólag a Te beteg lelkedben rejtőzik.
Ide most szmájli kellene, hogy az egészet ne vedd annyira komolyan, de nincs kedvem vigyorogni, sokkal inkább szomorú vagyok.
A fiúknak gratulálok, a szlován siker azonban meglepett. Tudja valaki, mitől ilyen jók ők ebben a korosztályban?
@Raon: Ők is komolyan veszik az utánpótlásképzést, mégpedig nagyon hosszú ideje már. Ráadásul profitáltak abból is, hogy a valaha nem rossz jugoszláv válogatottnak ők lettek az örökösei, régóta sokan tudnak külföldre szerződni. Sokkal előbb mutatott jövőképet az ottani fiataloknak a hoki, ez nyilván motiválja is a kölköket. Valószínűleg a hoki ottani "kultusza" nyomán egyelőre sokkal jobban állnak jó edzőkkel is utánpótlás-szinten, mint mi.

Csak egy példa:

Van egy istenük, Rudi Hiti, és egy másik isten a testvére, Gorazd Hiti. Rudi Hitit a tavalyi VB alatt választották be a Hockey Hall of Fame-be, a neve alatt régóta rendszeresen tartanak olyan hokistáborokat, mint amilyenekért a magyar gyerekeknek még mindig legalább Szlovákiáig kell utazniuk.

Itt egy képes riport a Rudi Hiti nyári hokiiskoláról, szerintem a képek a szöveg nélkül is sokat mondanak...

www.siol.net/sportal/hokej/2009/07/hokejska_sola_hiti.aspx

Amúgy idén is lesz ilyen: www.rudi-hiti.si/wp-content/slike/2010/01/katalog-kamp-2010-slo.pdf

www.rudi-hiti.si/
@kerusz: Köszi az infókat, nekem ez valahogy teljesen kimaradt.
Volt szerencsém csehországban tölteni pár napot, és hát fényévekre vannak tőlünk. Leginkább létszámban, egy évfolyamból pl 2000 ben születettek, egy 3.000-5000 főt számláló kisvárosban két csapatnyi gyerek korongozik. A 6-7 évesek két turnusban edzenek. És nagypapa koru emberek is játszanak. Mindenki korival mászkál, és a jégpálya a főtéren van. Ez a különbség: a létszám és a presztizs.
Ez itthon nincs, a gyerekek kb ugyanazt tudják, főleg a korán kezdők.

A szlovákok meg csak a legjobbakat hozták, mindenkinél egy fejjel nagyobbak voltak, és gyorsak mnt az ördögök. Volt belött korong amibe beletette az ütőt a center,... eszelősen jók voltak.

Mo-n azt sem tudja a többség, hogy nem csak télen lehet korizni.

Egyébként most a starsnak drukkoltak az ute-s gyerekek és az ute-nak a starsosok.

Kellemes meglepetés volt. Így szép az élet.
@Raon: lemaradt a FÖK:) vagy én maradtam le valamiről?:)
@Raon: Örülök, hogy te is tudsz a sorok között olvasni, ja és persze kezelés nélkül.
A Bp.Stars csapatában nincsenek jelentős többségben a válogatott játékosok. Valóban vannak benne U-16-os válogatott játékosok, de azért sokan vannak olyanok is és játszottak is, akik nem a válogatott tagjai. Többek között a kapusok sem válogatott tagok, igaz a serdülő bajnokság kapus statisztikában sokkal előrébb végeztek, mint a válogatottba beválasztott kapusok.
@Kikiller: Teljesen igazad van a mérkőzéssel kapcsolatban, ha a bírók nem nyúlnak így bele a meccsbe, nyerhető lett volna a Stars csapatának. Nagyon jól játszottak és nem kerekedett föléjük az Olimpija csapata.
@kerusz: már semmi, látod aki így érez az csak alkoholista vagy elmegyogy intézeti, nem tudom mivel bántottam meg raon, de ahogy látom talán nem is olvas semmilyen forumot. a meccset meg biztosan nem látta az tuti. Ha látta volna most inkább együttérezne.
@Kikiller: miért is küldték le? talán megtapsolta a játékvezetőt ? Külföldi csapatok edzői mondtak ennél komolyabb dolgokat is igaz azt angolul.
@tomikak:
> csak alkoholista vagy elmegyogy intézeti

... avagy még inkább olyan fórumozó, aki nincs tekintettel arra, hogy ez a téma már vagy hatezerszer lefutott itt, és kb. már a harmadik alkalommal is tökéletesen értelmetlen volt, hatezeregydeszerre így talán nem kellene erőltetni, akár ideges vagy, akár ironizáltál, akár igazad van, akár nincs.
A mecccset tényleg nem láttam, fórumozni is ritkán szoktam, amúgy is csak a szám jár, és a jégkoronghoz sem értek - én kérek elnézést.

(amúgy semmivel nem "bántottál meg", ez részemről továbbra is áll, csak most épp nagyon nem értünk egyet)

@kiralyfi: szimplán csak lemaradt, testvér, hosszú volt ez a három nap. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
"Ez a Stars borzasztó, meghívja Európa legközépszerübb csapatait majd tornát rendez apró pénzből, még az MJSZ játékvezetőinek is csurrant némi pénzt amiért hálából a döntőben leküldik az öltözőbe a vezetőedzőjüket is, hát hogy is mondjam, nem tudom mit képzelnek."

Ez hogy is fogalmazzak... nem valami jól sikerült kijelentés... minden szolgáltatást ki kell fizetni, de eme pár sorból az jön le, hogy inkább lefizetésnek tekinted azt a "csurrantott" pénzt..
Miért nem örülünk inkább annak, hogy ilyen neves mezőnyben egy magyar csapat milyen szép eredményt ért el? Miért kell állandóan bűnbakot keresni? Még akkor is, ha esetleg van rá ok, ezt nem tudom, nem láttam, de örüljünk az apró sikereknek is.
A Stars minden mérkőzését a helyszínen láttam(U-16).Megnéztem még ezeken kívül néhány jobbnak ígérkező mérkőzést is.Kijelenthetem,hogy volt néhány kifejezetten jó csapat,amelyek közül az Olimpija kiemelkedett.Fizikálisan,játéktudásban,csibészségben is CSAPATKÉNT verték a mezőnyt.A Stars elleni mérkőzésekből ez a csoportbéli 11:7 -es meccsen látszott.A döntő sajnos ilyen szempontból nem értékelhető,mert az nem csak a játékosokon múlott.Nagyon örültem annak,hogy a legkritikusabb pillanatokban Gágyor Péter úr lement a cserepadra és rendett tett a fejekben,mert a srácok újra a játékkal kezdtek el foglalkozni.A találkozó így is botrányosan ért véget.Mégis azt mondom,hogy a bajnokságban lejátszott 43 mérkőzésünkből,talán 4-5 -nek az irama és erőssége hasonlítható az Olimpija elleni kettőhöz.Gratulálok a srácoknak!
@tomikak: tapsolni csak akkor tapsolt amikor már leküldték
@Raon: Mert képzés van náluk és struktúrája a bajnokságnak (több mint 70 csapat és nem 15-20 meccs szezononként , mint nálunk), a hagyományokról pedig ne is beszéljünk.
Most dicsekszem egy kicsit : Az Egerszegi Titánok csapata számos szlovák, cseh csapatot vert az idén szlovákiai és egerszegi tornákon (persze erről nincs hír mert nem KÁ az edző).
@tomikak:
"még az MJSZ játékvezetőinek is csurrant némi pénzt amiért hálából a döntőben leküldik az öltözőbe a vezetőedzőjüket is, hát hogy is mondjam, nem tudom mit képzelnek."
Ezek szerint aki kifizeti a tisztelet díjat megnyerte a meccset? Mert csurrant?
Vagy ha nyer a DAB pesten nem fizet a Stars?
Ne haragudj de ezt nem értem, ha elmegy húsvétkor a szabadidejében meccset vezetni, hogy legyen torna akkor nem illeti meg a bírói díj, vagy ezt egyfajta jutalomként kell fel fogni?
Jeget, orvost, bírót, zsűrit, kell fizetni másképp nincs meccs.
Fordítsuk meg, ahhoz mit szóltál volna ha azt mondják nem fújnak mivel erre nem kötelezhetőek, ez egy saját torna volt és nem szövetségi rendezvény. Nyilván lett volna felháborodás ha nem mennek el és akkor ki vezeti le a mérkőzéseket?
Ezt kérdezem a cikk szerzőjétől is mi van akkor ha nem mennek el a magyar bírók mert tegyük fel húsvétkor erre nem kötelezheti őket, sem a stars, sem a szövetség, sem senki?
@háromszög:

Én kifejezetten örülök a zalaegerszegi sikereknek. Mint ahogy minden más Magyar klub sikereinek is.
Én csak azt mondom, hogy ha Csehországban, Szlovákiában, kiszálsz a kocsibol, elkapsz 20 8-10 évest abból 10 korongozik öt pedig magas szinten.

Ez a legfőbb különbség, hogy ott ez tömegsport is.
És nem igazán töri le őket, hogy néha néha elkapják őket a Magyarok, mert nem fáj nekik.
Az U-16-os tornán második lett a Bp.Stars csapata, de az ifjúsági és serdülő bajnokságban ELSŐ. Arról nem kéne cikket írni????
@kerusz: Bocsi, igazad van. De a serdülőről akkor sem írtak!!!
süti beállítások módosítása