HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kangyal: Az EBEL-ben is indulhatnánk

2010.04.05. 23:46 F. Kapus

Április 20-ig összeállítjuk a koncepciót a következő szezonra, kiderül, Magyarországon versenyzünk-e a továbbiakban, és hogy előre- vagy visszafejlődünk-e – mondta blogunknak Kangyal Balázs, a Vasas Bp. Stars klubmenedzsere. Cikkünkből kiderül az is, a Mol Liga-győztes, bajnoki bronzérmes csapat egyáltalán nem állami pénzekből működik.

Kangyal Balázs jelezte, bántja és sérti őket az a rengeteg támadás, amely azt sugallja, állami forrásokból tartják fenn az egyesületet. "Ahogy indulásunkkor is jeleztük, a felnőtt csapat működésének finanszírozása teljesen független az egyesület utánpótlás-nevelő tevékenységétől. Fontos hangsúlyozni, hogy a minket érő kitikák ellenére a valóság az: felnőtt csapatunkat magántulajdonosaink saját pénzéből tartjuk fenn, működésünk zrt. formában zajlik. A felnőtt csapatnak semmi köze a politikához, bántó és sértő, hogy állandóan azt halljuk, a választások után megszűnik a csapat, mert elzárulnak a csapok. Szeretném egyértelműsíteni, a helyzet egészen más.

A jövőnk nem a pénzen múlik, hanem a tulajdonosi kör és a szakmai vezetés által közösen kialakított koncepción. Magyarul csak az a kérdés, hogy a tulajdonosaink mit látnak jónak, érdekesnek, támogatásra, befektetésre érdemesnek. Költségvetés szempontjából akár az EBEL-ben is indulhatnánk, tulajdonosaink biztosítani tudnák a szükséges összeget. De el kell döntenünk, minek van értelme, és ők mit akarnak. Ez április 20-ig kiderül."

Egy kétmilliós városban, ilyen remek infrastruktúra mellett nagy dolgokat is verge lehet hajtani. "Ahogy a Medvescak Zagrebnek sikerült, úgy mi is fel tudnánk építeni egy EBEL-csapatot egy év alatt. Mint említettem, a pénz rendelkezésre is áll, ha kell. Ám nem mindegy, hogy a tulajdonosok szerint érdemes-e ilyen célra ennyit költeni. A csarnok sem okozna gondot, kis átalakítással, állóhelyek létrehozásával négyezresre bővíthető az Icecenter. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy küszöbön áll az EBEL-indulásunk, mert ez sokkal bonyolultabb ennél.

A végső döntésünkhöz lassan látnunk kellene, mit várhatunk a Mol Ligától. A véget ért szezonban 12 utánpótláskorú játékos folyamatos versenyeztetése mellett, egy magyar junior és egy ifikapussal végigjátszva megnyertük a ligát, légiósok nélkül. Jövőre fejlődni akarunk, de elképzelhető, hogy ez így kevés lesz. Ezért körbe kell néznünk, mert már az osztrák Nationalliga is komoly kihívást jelent. Mol Liga-ellenfeleinknek el kell dönteniük, akarnak-e komoly bajnokságot. Ha igen, fejlődniük kell, mert komolyabb csapatokra van szükség. Minden csapatnak előrelépésre van szüksége.

A legfontosabb: fiatal játékosainknak élő szerződésük van a csapattal. Kanadai edzőnk, Glen Williamson szerződése lejárt, de a kapcsolat megmarad vele. Máris több fiatal játékosunknak szerzett nyári táborozási lehetőséget. Elsősorban korcsolyázási technikát fejlesztő tréningekre mennek jégkorongozóink a tengerentúlra. Williamson nyitott a visszatérésre, mi is nagyon örülnénk, ha egy ilyen remek tréner, akinek tudása és emberi tulajdonságai is kiemelkedőek, nálunk folytatná a munkát. Sorsa szintén a jövő kérdése, elsősorban az áprilisi döntéstől függ."

Kiegészítésképpen: érdekes szezon-összefoglaló interjú jelent meg Kangyal Balázzsal a Bp. Stars hivatalos honlapján.

130 komment

Címkék: stars kangyal mol liga

Hajra' STARS.Bala'sz csak igy tova'bb,menjetek az EBEL-be ha ez elo"bbre visza a Magyar Hoki fejlo"de'se't e's a FINANACE szempotbol van e'rtelme
Én mindig plusz egy budapesti csapat mellett voltam, de Balázs szájából ezt nem érzem elég megalapozottnak. Lehet csak azért, mert nem Csicsó bá mondja. Gyerünk Balázs lépj a nyomába, Őneki sem hitt senki!
Én bízom benne, hogy lesz még egy EBEL csapatunk. Mindenképpen jót tenne a magyar jégkorongnak.
Jó lenne ha a tulajdonosok CSAK a Billre hallgatnának!Bill maradj tiszta és egyenes,ne hagyd magad terrorizálni!Állj ki a srácokért!
"A felnőtt csapatnak semmi köze a politikához, bántó és sértő, hogy állandóan azt halljuk, a választások után megszűnik a csapat, mert elzárulnak a csapok."

Zárt volna utolsó helyen a Stars, kutya nem foglalkozott volna velük, csak maguknak keresték a bajt azzal, hogy jók voltak:)
azért kicsit elég nagyvonaluan beszél...a volán akkor indult az ebelben amikor NAGYON kinőtte a magyar bajnokságot a Stars-nál szó sincs erről egy véletlen(felelőtlen rendezésű) MOL-liga győzelemmel nem kellene ekkora arc! De legalább lenne bizonyiték arra is ,hogy nem csak pénz kell egy EBEL csapathoz!
Ez a beszéd Balázs, sok sikert Nektek! Azért jó lenne, ho jövőre is a Mol ligában indulnátok, egy erős ellenfeletek biztosan lesz.
@AV19!!!: nem azt mondta, hogy itthon már mindenki szar, és kinőtték, hanem azt, hogy a következő szezonra akár ők is meg tudnának venni két sornyi légióst, mint a Medvescak, csak nem tudják, van-e értelme.

én szurkolok nekik, akár egyik, akár másik irányba mennek - és akkor többet jönne Bp-re a Volán :)
@AV19!!!: A Medvescaknak mi kellett? Csak pénz kérdése az egész.
Nekem az a bajom ezzel az interjúval, hogy megint csak a probléma felvetése történik meg, de nem látom mellé a megoldási javaslatot, miközben belengeti, hogy amennyiben nem születik kedvező megoldás, akkor az elmennek az EBEL-be, de még akár a Nationalligába is, mert az is jobb, mint ami itthon van.

A Nationalliga emlegetése egyúttal kicsit hitelteleníti is a dolgokat.

Elvártam volna Billtől, hogy ha már ennyire fejlődéspárti (nagyon helyesen egyébként!), akkor néhány konkrét problémát is vessen fel, ami a fejlődést hátráltathatja. De azt sem bántam volna, ha a felvetett problémák egyikére-másikára megoldási javaslatot is adott volna.

Ennek így tálalva számomra leginkább az az üzenete, hogy ha nem tetszik a rendszer, akkor mi megyünk, az pedig, hogy Ti, többiek, mit csináltok, minket már nem érdekel. Lehet ezt is játszani, de szerintem az rossz irányba vezetne.
Feljődésről beszél Kangyal. Náluk ez nyilván adott. Jó hírek jönnek Csíkből,Brassóból,Bukarestből. Nálunk,többi magyarországi csapatról keveset tudunk! Mi lesz a Dabnál,fradinál,újpesten? Remélem a jégkorongblog utána jár a terveknek! Hajrá MAGYAR HOKI!
Miskolc kimaradt,bocs! Helyi források ott is erősítésről írnak!
@kerusz: Nagy valószínűség szerint, nem mennek sehová. Meg lehet őt is érteni, hetek óta ez folyik, hogy a választások után végük van. Tele lehetett már a hócipője is ezzel, ezért mondhatta mindezt.
@csatoimi: Nyilván nem mennek, azt nem lehet április 20-án eldönteni. De az bosszant, hogy amúgy tényleg fontos kérdés lenne az, hogy mitől fejlődhet egy csapat egy adott bajnokságban játszva. Fel is veti ezt, és engem nagyon is érdekelnének az ötletei, de pont azokról egy szót sem beszél. Megint elszalasztottunk egy alkalmat arra, hogy értelmes vita kezdődjön erről.

/Most írhatunk mi egy vitaindítót...... :) /
@kerusz: Vitaindítónak ez már megteszi, meglátod, mi lesz itt holnap. :)
Tisztelem Kangyalt, amit az idén vén fejjel előadott a jégen az úgy volt rendben ahogy. Vezetőként meg rengeteget tanulhatott Ocskay-tól, az máris látszik hogy komoly célokért akar dolgozni. DE! Egyetértek Kerusszal, nem kéne üzengetni a MOL-Ligás csapatoknak, nyilván mindenki szeretne előbbre lépni, ami nem elhatározás hanem pénz kérdése. A Nationalliga meg miért is lenne megoldás?
Az EBEL nyilván nem rövid, hanem inkább középtávú cél lehet. Azt végképp nem értem, hogy bármelyik egyesületnél is komolyan vagy komolytalanul felmerül az indulás lehetősége, arra senki sem gondol hogy vajon az osztrákok akarják e bővíteni a létszámot? Mintha ez csak pusztán pénz kérdése lenne. Én például vagyok olyan marha hogy egy lottóötöst azonnal rászánnék, vásárolnék egy csapatot és mondjuk Hajdúsági Betyárok néven nyomulnánk a Főnixben Kósa sporttárs legnagyobb örömére.
Viszont meglep, hogy csak koncepció kérdése és akár az osztrák ligára is fussa Káposztáson, tekintettel arra hogy idén vékonyabb volt a buksza a tavalyinál.
@M.Messier: Jó lenne, ha megnyernéd a lottót.
Biztos megint valami okos és értelmes dologra gondolt tisztelt Kangyal, csak valahogy nem tudom kivenni belőle. Ezt már tavaly is eljátszotta néhány csapat. Ez az EBEL dolog egyértelmű számomra, hogy csak fecsegés. A Stars felnőtt csapata nem azért jött létre, hogy az EBEL-ben vitézkedjen, legalábbis egyelőre, hanem jó utánpótlás játékosokat dobjon a mélyvízbe. Legalábbis így emlékszem. A Medvescak sem sokat ért el azzal, hogy szerepelnek a bajnokságban, egyelőre semmivel nem lépett előrébb a horvát hoki, és csak akkor fog, amikor honosítják a játékosaikat.
Kangyal sem hinném, hogy ezt komolyan gondolta, ahogy már többen is írtátok, csak akkor nem tudom mi értelme az ilyen nyilatkozatoknak.
Nagyon gyenge nyilatkozat. Sportvezetőként sportpolitikát is kellene tanulnia, ez a MOL Ligás csapatok bekóstolása dolog nem igazán emészthető nekem. Az is érdekes, hogy amióta véget ért a szezon azóta legalább 3 helyen jelent meg erősen önfényező nyilatkozat tőle diszkréten elhallgatva a mérleg másik oldalán levő dolgokat.
Az EBEL emlegetése meg egyenesen komolytalan, nem nagyon hiszem, hogy így a saját hitelessége javulna (ami egyébként is elég gyenge lábakon áll).
Tetszik ez a kialakítandó koncepció duma is, nem a jövőt építik (tehát már elvileg van)? Vagy szezononként lesz új? Nálam a koncepció/stratégia kialakítása azt fedi, hogy eldöntöm mit szeretnék csinálni X év múlva, és azt a célt szeretném elérni (természetesen lehet változtatni, mert a körülmények is változnak, de a cél ugyanaz marad).
A Stars-oldalon megjelent nyilatkozata után pedig azért én egy felelősségre vonást sem tartanék túlzónak.
@kerusz: Nagyjából pont egyet is értek veled. Ötleteket kellett volna mondani a megoldásra, mert ez így szurkolói elégedetlenség, nem pedig egy szakember véleménye.
Ez a 12 utánpótlás-korú játékos folyamatos szerepeltetése nem csúsztatás egy kicsit? Miért is hívják a Starst "Volán temetőnek"?
Kicsit elszakadhatott a cérna Bill-nél... Mondjuk nekem az is vicces, hogy miért támogatná bárki is "hihetlen" állami pénzekkel a Starst, amikor legutóbb az A VB-re se adtak pénzt... Pedig ott jobban lehetett volna "feszíteni", mint Kápmegyeren...
Azzal együtt - ha ez nem csak hencerészés - nem biztos, hogy baj, hogy valakinek - legalább gondolati szinten - nagy tervei vannak...
"A szövetség viszont úgy van felépítve, hogy az elnökségben a klubok képviselői ülnek, az egyedüli klub, amelyből senki sincs benne az elnökségben, az a Stars. Ezzel nem is lenne gond, ha mindenki felül tudna emelkedni a klubérdekeken, és a magyar jégkorong érdekeit figyelembe véve hozná meg döntéseit."

Gondolom, ez is játszik.
Mi van, ha a keret egyben marad, az EBEL-re nincs elég pénz, de a magyar bajnokság meg "kicsi" (kevés tétmeccs)?:

"Jövőre fejlődni akarunk, de elképzelhető, hogy ez így kevés lesz. [...] Ha igen, fejlődniük kell, mert komolyabb csapatokra van szükség. Minden csapatnak előrelépésre van szüksége."
Vicces ez a Kangyal. Még szerencse, hogy megtanultam az évek során, hogy amit nyilatkoznak annak az ellentétje valósul meg. Így most kicsit izgulok, hogy megmarad-e a csapatuk és el tudnak-e indulni legalább a MOL ligában.
@facsipesz: 11-2-2-9-es mérleggel szerintem még a MOL ligában is tudnak hova fejlődni. Szerintem nem a 2 meccses rájátszásból kellene kiindulni, hanem a teljes szezonból. Az pedig nem mutatja azt, hogy a Vasas kimagaslana a mezőnyből MK 5. MOL 1. OB1 3. hely.
Sille meg Gergely az ebelben? Ez valami vicc, mert annak is erős...
Szépen leégetnék a magyar jégkorongot.
Ajánlom mindenki fegyelmébe, hogy folyamatosan tűnnek el az állami cégek logói a stars oldalról. Már csak szegény Fővárosi gázművek árválkodik ott egyedül.
Kíváncsi lennék a tárolt változatra.
Egyébként a felnőtt csapat támogatása engem speciel nem érdekel, szerintem a klub kapta az állami cégek pénzeit, az elosztás már nem látható, azt mondanak amit akarnak, ez olyan magyarázkodás szagú.
Másik oldal, a volánba is folyik az állami lóvé csak az fehérvári, illetve van mögötte produktum.
Nézők ezreit szórakoztatják, a stars meccseken 400 néző már komoly siker.
Szerintem az veri ki a biztit sok embernél, hogy az elmúlt időkben megszokott pesti gyakorlat azt mutatja, a fővárosi klubok először az állam bácsit próbálják megfejni, majd ha nem megy akkor veszik elő a saját polgármesterüket.
Míg a miskolci vagy a dunaújvárosi embereknek megmarad a lokálpatrióta megközelítés.
Még szerencse, hogy ha Magyarországon pozitív víziói vannak egy klubvezetőnek (vagy bárkinek), egyből beindul a hurrogás...

Aztán amikor ekkora ellenszélben megvalósítja, még a lába nyomát is (lásd vízilabda).
@facsipesz: én pont ezeket a pozitív víziókat nem vettem észre a nyilatkozatban, hozzáteszem, legnagyobb sajnálatomra.
Szerintem olvassátok el még egyszer a nyilatkozatot:)

Sehol sem említi hogy kinőtték volna a Mol ligát és jövőre irány az EBEL. Csak megemlíti amit itt már sokszor sokan pedzegetnek, hogy jó lenne Pestre egy EBEL csapat. És ha a tulajok nagyon akarják akkor összetudnák hozni a megfelelő költségvetést. De még ki sem kell nőni hozzá a MOL ligát, lásd a Zágráb példáját.
És Calgary is jól írja, hogy az össszes egyesület kap állami támogatást, mégsem olyan hangsúlyos ez a tény.

Az egyedüli hiba a nyilatkozatban az az amit kerusz is írt, hogy nem említ gyógyírt problémákra.
Egyben aggasztónak találom, hogy ezek szerint a szövetségben még körvonalaiban sincsen meg a következő szezon tervei.
Szedj össze néhány más csapatokból száműzött játékost, egészítsd ki a saját nevelésű fiataljaiddal és nyerd meg a MOL Ligát!
A recept ismert, tessék utánozni!

Csak nem nekik kéne átvenni a:
"küldj el minden bűnbakot, a fiatalok menjenek ahova akarnak, hozunk néhány színvonaltalan külföldit és lesz ami lesz" szisztémát?

Annak is meg van az eredménye! :))
A gyógyírt keressék azok, akik az ehetetlen kaját úgy tálalják, mintha valami fenséges menü lenne...
javaslom, hogy mi hoki-fanok doljunk hatra a karosszekunkben (vagy a kardunkba - kinek melyik tetszik), es nezzuk az esemenyek alakulasat prekoncepciok gyartasa es mas egyeb villongasok helyett.

atvolvasva az eddig leirtakat - beleertve a vitaindito interjut is - elmondhato, hogy minden erintettnek valahol igaza van. de nem egymas rovasara! az elore - a hokiban - azert megis csak az ellenfel kapuja fele van. megha azt hatra-koszoruzva is kozelitjuk meg. ezzel a kepzavarral csak azt akartam kifejteni, hogy jo lenne, ha a tema - jelesul a magyar hoki jelene es jovoje - boncolgatasakor az ervek eredoje valahogy elore (egy iranyba) mutatna, nem pedig egymast kioltva egy helyben topogast jelentsen, illetve ne huzzon vissza a melybe!

amugy meg ne altassuk magunkat: a hokihoz is penz kell! nem is keves. kerdeskent felvetodhet, hogy azzal ha egy valag kivenhedt NHL-est idehoznak az IceCenterbe, mi fog tortenni a magyar hokival? boritekolhato, hogy semmi. nem hinnem, hogy szloveniaban az ottani igazolasoknak koszonhetoen hirtelen megugrott volna az ifju hokis palantak szama. az meg, hogy egy szupergazdag valaki vesz maganak egy csapatot - mint befektetes -, mifele jovedelmet termelhet az szamara, es azt mibe forgatja bele ujfent? nem ketseges, hogy az utanpotlas lesz a sor vegen.

talan el kellene tudni egy kicsit helyezni a mi hokinkat a vilag nagy hokipiramisjatekaban. mi meg valahol nagyon az aljan vagyunk most. de kepesztunk felfele cefetul. az talan segithetne rajtunk - a neveloegyesuleteken -, ha es amennyiben egyik-masik tehetsegunk eljutna vegre azokba a magassagokba, ahonnan altaluk kozvetlenul erhetne tamogatas a magyar hokit.
szerintem ez igazi nagy segitseg lenne - persze nem onzetlen, de mint tudjuk az uzlet az uzlet.
@Iceblack: persze, a más csapatoktól számúzötteken és a saját nevelésűeken kívül vannak a Starsban olyanok is, akik átigazoltak oda, de semmiképpen nem voltak száműzöttek.
Szerintem ha Kangyal azt nyilatkozza, hogy nem kell EBEL, a MOL ligában akarnak mindenképp indulni, most azért lenne szidva. Harmadszor olvasom el, de nem nagyon találok az interjúban kivetnivalót. Ja és egy interjú (legalább) két ember között zajlik, ha nem kérdeznek rá, hogy mi lenne a megoldás a gyorsabb fejlődésre szerinte, akkor nem is lesz nagy valószínűséggel válasz rá...
Üdv mindenkinek,

szerintem ebben az időszakban mindenki fényezi a saját klubbját, jövőjét. Választási időszak van a jégkorongban is minden tavasszal. Ha egy klub reményteljesebbnek látszik, jobb pozícióban lehet a játékospiacon is...
@sziszi_15: Teljesen igazad van, viszont Bill kirohanása az ellenfél szurkolói felé igen nagy ostobaság, szinte csak olaj a tűzre. A fikázódok mostmár tudják hogy ez fájó pont neki, ergo annál inkább taposni fogják...
Látom a vak gyűlölet és az irigység erősebb a Dunaferr, (ahol anno már elapadt az állami forrás) a Fradi, és az Újpest szurkolókban, hogy elvonatkoztatva szemléljék az eseményeket….
@Gabberboy:
Ja, nem lépett előre a horvát hoki. Nézd meg a néző szám emelkedést, televízióban és a sajtóban szereplések számát. Pénzben nehezen kifejezhető, hogy mennyit emelkedett a horvát hoki marketing értéke. Hányszor volt teltház….nézd meg idén majd mennyi bérletet adnak majd el. Ezt már soha nem vehetik el tőlük. Megteremtették Zágrábban az igényt a minőségi hokira.

Ez két év múlva a honosításoknak köszönhetően át fog gyűrűzni a válogatottba is. De ez csak a Medvescak-nak köszönhető.
(De például a horvát U-20-asok bent maradtak a divízió 1-ben, kiverve Lengyelországban a lengyeleket).

Ez is egy út, és járható út. Ha van megfelelő piac és pénz és infrastruktúra ez is egy lehetőség, hogy gyorsan emeljük egy klub, egy termék marketing értékét. Az igény megteremtésével együtt adjuk a megoldást is.

És ez a lehetőség Pesten szerintem csak a Stars előtt adott. Újpest és Fradi esetében a nézőszám emelkedéssel a „barmok” is jönnének, akik kezelése nagy áldozattal jár.

Magyarországon sokkal szívesebben járnak az emberek nemzetközi meccsekre, mint hazai eseményekre, mert jelentős számú szurkolónak nincs erős klubkötödése, főleg Pesten.

Én szurkolók Kangyalnak, hogy középtávon legyen egy újabb pesti EBEL-es csapat. Ez nyilván csak akkor realitás, ha beérik egy versenyképes magyar mag. (Talán 92-93 generáció) Egy + bérletese biztos lenne az EBEL-ben, és Fehérvár helyett maradnék Pesten meccsen.
@check:
Az „ön fényezés” a marketing egyik formája, írnak a Starsról, a hokiról. INGYEN REKLÁM!!!! Nehogy már ezt is Kangyal fejéhez vágjátok….
Az Újpest a magyar hoki eggyik legnagyob lúzere (má bocsánat)
nem akarom megsérteni a szurkolóit de nekik azé megvan a pénzük , megvan a szurkoló táboruk, meg van a múltjuk és mégis az az érzésem hogy ők azok akik nem képesek előre menni.
Az elnökük azt kéri hogy oldják fel a légiós korlátozást. át lehet hogy akkor jobb lessz a újpest de akkor magyar hoki fejlődéséhez ők nem sokban járulnak hozzá.
@horivan: Az önfényezés egy olyan kifejezés, amelynek tartalmi értelmezése nem igazán pozitív. Ha valaki azt nyilatkozza magáról, hogy ezt meg azt marha jól csináltuk és sajnos egy-két dolog nem jött össze X dolog miatt, az oké, korrekt. Azonban ha valaki e helyett azt mondja, hogy ezt meg azt marha jól csináltuk pedig mindenki ellenünk volt, hát nem látjátok mennyire jók vagyunk? Na ez már nincs rendben. Az önfényezésnél egyébként én a 12 utánpótláskorú folyamatos versenyeztetése kezdetű mondókára céloztam: innen azért hiányzik, hogy az a 12 játékos valójában mennyit játszott (jégidő!, nem nevezés) ill. az is, hogy a középszakaszra hirtelen egy válogatott szintű sort sikerült igazolni kapusostól mindenestől.
Persze értem én, a rossz reklám is reklám, de azért lehetne korrekt módon is, különösen, hogy egy pályakezdő sportvezetőről volna szó, aki adott esetben a hitelességét teszik kockára.
Ezt a nagy arcot :)). Innen üzenem neki, hogy a stars pont olyan "szar" volt mint az összes többi. Sőt, sérültekkel teli dabot se tudták legyőzni az elődöntőbe a légiósaival együtt. Az ok hogy szeretné felrázni a mol ligát, de hogy már most ilyen kijelentéseket tenni... Na mindegy, abba is hagyom induljon amerre lát, többet nem érdekel.
Én mindenesetre veszek bérletet jövőre.
Nem lehet, hogy itt tudat alatt ez a mondat gerjesztett irigységhullámokat?:

"Mint említettem, a pénz rendelkezésre is áll, ha kell."

(Milyen reakciókat váltott volna ki ugyanez a nyilatkozat pl. id. Azari szájából?....)
Szerintem is egy kicsit elhamarkodott ez a kijelentés, de valóban jót tenne a csapatnak ha indulna az EBELben, bár nem tudom hogy 10-0 meccsek hogyan viselnék meg a menedzsereket és legfőképpen a sportolókat
@facsipesz: Nem, nekem ez nem tetszett főleg: "Jövőre fejlődni akarunk, de elképzelhető, hogy ez így kevés lesz. Mol Liga-ellenfeleinknek el kell dönteniük, akarnak-e komoly bajnokságot. Ha igen, fejlődniük kell, mert komolyabb csapatokra van szükség."

Az, hogy lekomolytalanozza a jelenlegi MOL csapatokat azért, mert 2 meccsel megnyerték a MOL ligát kicsit bicskanyitogató. A tavalyi HC-től elfogadhatóbb lett volna ez a nyilatkozat, mert ők egész évben odatették magukat. De egy kiszaladt eredmény után ne nézze már le a többieket a magas lóról. Az alapszakasz 11-2-2-9-es mérlegük számomra azt mutatja, hogy még a MOL ligában is tudnának fejlődni.
@stan87: hogy kerül a csizma (Újpest) az asztalra?

Ami pedig a légióskorlátozást illeti: nyilván kell, de nem mindegy, hogy milyen.

Az EBEL erősségét többek között az adja, hogy mondjuk a Vienna Capitalsban 3 hazai játékos lép rendszeresen pályára egy meccsen, és a többiek jó helyről érkezett észak-amerikaiak.

Be kell látni, hogy idén nem volt 6 csapatra való minőségi magyar játékos a 3+1/5+0 szabály mellett. Ha minőségi változást akarunk a magyar bajnokságban/Mol Ligában, akkor valószínűleg hozzá kell nyúlni ehhez a szabályhoz, értelmesen persze.

Csató Imi szokta mondani, hogy a Mol Liga színvonala csak pénz kérdése. És persze a légiósszabályé is ezzel együtt, teszem hozzá, hiszen a Medvescsak példája is pontosan ezt mutatja...
@kerusz: A minimum az, hogy 5+1. Sajnos kevés minőségi játékos van a ligában, ezért nagy szükség van erre. Én személy szerint még többet is szeretnék. Aki tehetségtelen, abból úgy sem lesz semmi, aki meg tehetséges az beverekedi magát közéjük, és még fejlődik is. Lásd a Magosi példáját aki nagyot fejlődött a két kanadaival, akár a Szőcs Szabolcs esetét akire szintén jó hatással voltak tavaly a svédek, megállta a helyét közöttük. Mindenki fröcsög, hogy helyi játékosok kellenek, de senki nem gondol arra, hogy ez annyira a színvonal rovására megy, hogy aki tudna és tehetséges lenne, az sem tud fejlődni.
Jó kezdeményezés volna meg nem is meg vannak az előnyei és a hátrányai.

Nagy előnye volna hogy a fiatalok egy erős ligában edződhetnének ami által többet fejlődhetnek mint itthon az OB1be vagy a MOL ligába! Mert ha stabil A-csoportosak szeretnénk lenni ahhoz nagyon kevés a MOL liga és az OB1 ahhoz kell 3-4 EBEL szintű csapat és sok magyar játékost kell szerepeltetni, ahhoz hogy jó válogatottunk legyen.
Hátránya volna h kevesebb csapat maradna itthon igy a többi csapaatnak még nehezebb volna szponzorokat találni!

De első lépésként szerintem a MOL ligát kellene erősiteni úgy általánosságban az osztrák National ligából lehetne csapatokat csábítani mert korábbi EBEL csapatok is szerepelenk ott mint az Insbruck akik nem tudták teljesíteni az EBEL feltételeit és gazdasági stabilitáson dolgoznak, ezek a csapatok jót tennének a mol ligának erősebbek mint a románok idén voltak és egy jó liga képződhetn szponzorszerzésben is jobbat tenne egy ilyen liga, mert egy szinvonalasabb bajnokságra többet áldozna bárki!
@kerusz: Én is pártolnék egy rugalmasabb légiósszabályozást, szerintem nagyobb versenyhelyzetet teremthetne(ez függ persze a légiósok minőségétől is). Te egyébként milyen elképzelést tartanál elfogadhatónak(1+5 és 0+7)?
Azért ez az interjú meglepett, mert én pont azt hallottam, hogy a Vasasnál anyagi problámák lehetnek és ezt nem szurkolóktól hallottam. Ráadásul nem is olyan régen Kangyal nyilatkozta, hogy bár megtarthatnák Williamsont. Akkor ezek után, hogy jön képbe az EBEL?
MI, akik szeretjük a magyar jégkorongot, kívánom, hogy legyen egy jó MOL-liga, Vasassal együtt.

Akik itt a közpénzzel dobálóznak és nem értik az egyértelmű mondatokat sem (pl.: "csapatunkat magántulajdonosaink saját pénzéből tartjuk fenn"), azoknak meg kívánom, hogy játszódjanak olyan bajnokságban, ahol nem szerepelnek olyan csapatok, ahol van állami szerepvállalás (Dab, Ute, Miskolc, AV) és Vasas sincs!!!

Utóbbihoz mindenkinek jó szórakozást!!!
@Khrys84: jó lenne, ha mindenkinek bevésődne, hogy az EBEL legmesszebbi csapata a Salzburg. A Nationalliga legközelebbi csapata szintén a Salzburg...
Nyitott pálya is van:
www.hockeyarenas.net/index.php3?page=3000&ctID=at&size=0&arOrder=arOrt&arID=591

én különben nem az idegenlégiós mezőnyjátékosok számát határoznám meg (kapusból max 1), hanem a kötelezően nevezendő 25 év alattiakat rögzíteném, mondjuk 9ben. Az már nem elég csak 4. sorba, így talán jut jégidő is.

@Henry The Navigator:
kamu szvsz
Szerény meglátásom szerint, teljesen rendben vannak Kangyal fejében és nyilatkozatában a dolgok. Úgy gondolom, hogy a vasas infrastruktúráját kár pazarolni a hazai viszonyokra. Ld icecenter--->400 néző! Ahhoz pedig, hogy az emberek hokimeccsre járjanak magasabb szintű hokit kell játszani. Erre ott a zágrábi recept, de szerintem a szövetségen belül többszőr felmerült szlovákiával vagy más környező országokkal való eggyüttműködés még jobbat tenne itthon, bevonva más hazai csapatokat is.
Pl én el tudnék képzelni egy EBEl keleti csoportot, amiben lennének a szlovén, horváth, magyar csapatok. Persze ez sem tökéletes megoldás, de nyilván emeléné a nézőszámot meg a tempót is.
@Bpstars: Te nagyon jól tudod,hogy a csapat építésnek ki az akadálya.Ha Bill szabad kezet kapna mindenki jól járna,de lehet,hogy néhányan keveset játszanának.Szerintem egy tökéletes évet zártunk.A fiatalokkal megnyertük a MOL Ligát a bajnokságban 3.helyen végeztünk.Glent mégis elküldték,pedig minden játékos azt mondja,hogy életük legjobb edzője volt.Mi értelme volt az elmúlt szezonnak,ha most azok a hírek lesznek az igazak,hogy "Fodor Csanád lesz a legöregebb játékosa a csapatnak"?!
@horivan: A horvát példában azért ven egy csavar... Ott simán el lehet intézni percek alatt egy honosítást... Mert valahol el lehet magyarázni, hogy nemzeti érdek... Akkor is, ha válogatott szinten ez csak két év múlva jelentkezik...
Akkor most nagy levegő... És mindenki képzelje el ezt Mihály Árpád esetén... Ehh...
Kedves(?)Kangyal Balázs!
Sztálin óta tudjuk,hogy a tények makacs dolgok,ezért idecitálnék néhány adatot,csak okulás képpen:
2008-2009 MOL Liga
9.Miskolc
10.Alba Volán
2008-2009 OBI
5.Miskolc
6.Ferencváros
7.Alba II.
209-2010 MOL Liga
6.Miskolc
7.Brassó
2010.Magyar Kupa
3.Miskolc
4.FTC
5.Stars(!?)
Nem állítom,hogy világverő csapatunk van,aki számolatlanul gyűjti a mindenféle bajnoki és kupagyőzelmeket,sőt az érmeket sem,de úgy aposztrofálni a Macikat,hogy "örök utolsók",az nagymérvű ismerethiányt bizonyít!Nem kell csodálkozni az ilyen kijelentések és korábbi megnyilvánulásaid után,hogy személy szerint megtalálnak a szurkolók,illetve,hogy ezen keresztül(most más vetületeit nem említve az ellenszenv kialakulásának) a csapatod sem olyan népszerű..!
Remek lenne Bp.-nek egy rendes EBEL csapat.Közel 2 milliós városban garantált lenne a teltház, még Papp Lászlóban is.
Esetleg a blogos kollégák puhatolózhatnának egy kicsit az EBEL-nél, hogy vajon fogadnák-e tárt karokkal még egy magyar csapatot. Szerintem nem...

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy előbb lesz bármelyik Nationalligás csapat az EBEL-ben, mint egy második magyar klub.
@csatoimi: a légiósok számának növelése jó, feltéve ha tényleg kevernék őket. Tehát egy sorban max 3-an. Mert úgy, hogy két sor játszik csapatonként a bajnokságot nem sok értelme van.
@durex26: Igen, csak elég sok komplikáció lenne ebből. Egy meccs hevében könnyen előfordulhat, hogy több légiós is ott lenne a pályán vagy mi lenne sérülések esetén. Óvások tucatjait látom a szemeim előtt...
@gödi hokirajongó: ebben nem vagyok biztos. A 2 milliós városban a hétvégi Pannon Hoki Gálára egyenlőre kong az Aréna. Pedig most a nemzeti együttes lép jégre, ami még csak meg sem kéne, hogy ossza a jégkorongos társadalmat. Sajnos ez a valóság... :(
@Henry The Navigator: Persze, ez inkább elvi kérdés, szabályozni nem lehetne.
@M.Lac: Sajnos ez igaz volt Fehervarra is, az olasz meccsen ott sem volt telthaz.
@csatoimi: @M.Lac: más a tét meccs és más a tingli -tangli :)
@csatoimi: egyiken sem volt teltház.
Szerintem is van még fejlődési lehetősége a Starsnak a MOL ligában is.
Először is meg kellene tudniuk verni egy erős Dunaújvárost és Csíkszeredát, meg a többi a csapatot.
Ha a következő szezont veretlenül nyerik, akkor lehet gondolkodni a továbblépésen.
Annak nagyon örülök, hogy van pénz a Starnál, akkor vegyenek 3-4 svéd vagy finn légióst és tegyék egy párba őket a fiatalokkal, hogy úgy fejlődjenek, mint a fehérvári fiatalok vagy akár Magosi McSweyn és Korol mellett.

Csak a kíváncsiság miatt megnéztem, hogy kik vannak most az osztrák Nationalligában:

EHC Bregenzerwald
EC Dornbirn
FBI VEU Feldkirch
EHC Oberscheider Lustenau
EC Red Bull Salzburg
EK Zeller Eisbären
HC TWK Innsbruck

Itt 36 alapszakaszmeccsre jött rá a rájátszás, majd elődöntők, döntő.
És éppen most lett vége a döntőnek, a Dornbirn győzött.
@csatoimi: sajnos így volt :( és a többin sem.

@alpec: ez így van, de akkor nem kell felháborodni, amikor egy tingli -tangli meccset elvisznek Miskolcra, Debrecenbe, Dunaújvárosba vagy Kaposvárra és esetleg nem a fővárosban rendezik meg.
@horivan: a horvát hoki "fejlődése" egyelőre szerintem kérdéses. Nem nevezném fejlődésnek, hogy összeszedik észak-amerikából az összes horvát gyökerű játékost. Persze, miután hatalmas az emigráció, elképzelhető, hogy így fent lehet tartani folyamatosan egy erős válogatottat, hiszen akik nyugdíjba mennek, azok helyett mindig lehet találni valakit, akinek az ükanyja horvát volt, és ezért megfelel az állampolgársági kritériumoknak. De ettől még nem lesz utánpótlás. Nyilván, ehhez kellett a Medvescak EBEL-szereplése, hiszen Sertich vagy Hecimovic nem biztos, hogy hajlandó lett volna elmenni játszani a mladi Jesenice vagy az SD Alfa Ljubljana ellen is. A horvát U20-at pedig egyelőre az a pár fiatal húzza, akiket a szüleik 10-11 éves korukban elvittek Horvátországból. Kanaet, Trstenjak, Rendulic küzül egyik sem Horvátországban tanulta a hokit. Sajnos, a horvátországi utánpótlás semmivel sem lett jobb az eltelt egy évben, nem kis részben azért, mert gyakorlatilag egyetlen fedett (Velesajam) és két nyitott (Salata és Sziszek) pályára korlátozódik a teljes horvát jeges infrastruktúra (a Medvescak nagycsapata sem a Dom Sportovában edz), és ezen kell osztozzon az összesen 4 vagy 5 klub összes korcsoportja.

A magyar hoki is marketingértékben nagyon nehezen kifejezhető publicitásra tett szert az elmúlt években, köszönhetően az A-csoportnak, az EBEL-nek és igen, a MOL-ligának is. Nekem el vannak téve évekrevisszamenőleg a Nemzeti Sport magyar hokival foglalkozó cikkei, két éve az OB I. a kis hírek között szerepelt 3 sorban, a táblázat meg külön, ömlesztve. Tavaly fordulónként megvolt a fél oldal. Magyar klubhokiról beszélünk, minimum heti három alkalommal. A Volán EBEL-szereplése a fordulók utáni napon teljes oldalas, olyan napokon pedig, amikor nem fordulóról számoltak be, rendszeresen negyed-fél oldalakat foglalt el.

Ettől függetlenül borzasztó nehéz aprópénzre váltani ezt a napi gyakorlatban, ne beszéljünk az Újpestről és az FTC-ről, de pl. annak a Dab.Doclernek sem lett ettől a költségvetése a többszöröse, amelynek a vezetőit általában mindenki profinak tartja.

Ha komolyan azt akarjuk, hogy legyen egy az általunk elvárt nemzetközi szinten harcra kész fiatal generáció mindig a háttérben, akkor bizony, muszáj a hazai bajnokságot megerősíteni, mert a Volán példája napnál világosabban mutatja, hogy egy-két éves távlaton túl az EBEL sem kínál megoldást lényeges kérdésekre (hazai kapus megfelelő szintű versenyeztetése, hazai védők megfelelő szintű versenyeztetése). Muszáj a hátországot (a magyar bajnokságot) megerősíteni és a színvonalát emelni, ha tényleg szerves fejlődést akarunk és nem Aaron Vorossel és társaival képzeljük el a jövő magyar válogatottját.
@M.Lac: Isten lássa lelkem, én nem háborodtam fel soha, sőt! :D
@M.Lac:

Mondjuk a mostani hoki gála marketingje egyenlő 0-val (későn is kezdték a jegyértékesítést, és bénán)….., és azt se felejtsük el, hogy egymás utáni napon van, és így megoszlik a nézőszám. Olcsóbb jobb szektorok már tele vannak. Tehát az árszabást is elcseszték…..Tőlünk például csak én megyek mindkét nap, első nap 6 embert hozok, másodikra 3-at de nincs átfedés. 2 napot senki sem vállalt. :-( Ja és április 11-én van a választás, sokan elutaznak az állandó lakhelyre….

Az EBEL meccsek egy picit más szerintem. Ha okosan csinálják először az Icecentert használják ki és egy két meccset visznek az Arénába (pl. marketinggel és aMOL Ligával egybekötve), akkor életképes lehet a projekt.

Érdekes hosszú cikk a Zágrábról, a nézőszámról, a felemelkedésről, a várakozásokról az IIHF oldalon „Zagreb out of the dark”
www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/article/zagreb-out-of-the-dark.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=955&cHash=efb93c02c1
@kerusz:

IIHF honlapról a vége:
“The fact that we have entered the EBEL has woken up the Croatian audience from a long sleep,” Kavcic said. “We could also see it in the extraordinary interest for our ice hockey school, which is an excellent indicator that in a couple of years Croatian ice hockey will come to a new European level.”
@kerusz: Budapesten nincs normális rendszeres visszatérő nívós sportesemény. Itt van a lehetőség, hogy megteremtsük rá az igényt (lásd Zágráb IIHF cikk)! Egy jó pesti csapat az indulás után 1-2évvel olyan elismertséget, és rangot vívhatna ki magának, mint Veszprémben a férfi kézilabda csapat, vagy Győrben a női.
Ez egy soha vissza nem térő alkalom a jégkorong előtt!
@horivan: "Budapesten nincs normális rendszeres visszatérő nívós sportesemény." vízilabda?
@horivan: Egyetértek a mostani torna jegyáraival kapcsolatban! Túl drágák a jegyek az ellenfelek "nívójához" képest. (nem lebecsülve az osztrák és norvég csapatot!!)
@durex26:

Szigorúan magán véleményem, hogy a vízilabda soha nem lehet tömegeket vonzó látványsportág…..Szerintem mondjuk Ovechkin éves fizetéséből a világ összes profi vízilabdázójának a fizetését lehetne állni.

Én nem tartom nagyon nézhetőnek, annyira biztosan nem hogy hetente kijárjak meccsre. Persze az olimpiai döntőt, VB döntőt én is megnézem.
@durex26: Minden tiszteletem a magyar vízilabdáé, de azért
?!
@HAnonymus: @horivan: pedig teltházas meccsek vannak szinte mindig, és én abból indultam ki, hogy a tömeg az ahol sokan vannak, (MKB Veszprém, Györi ETO, stb,) és nem ahova Ti jártok :D. Persze ha nem vagy ott akkor nincs tömeg, evvel is egyet értek :).
@durex26: "ha nem vagy ott, akkor SZÁMODRA nincs tömeg" így akartam.
@kerusz: Nem hiszem,hogy sokan szeretnék idegbeteg amerikai barmokkal elképzelni a magyar válogatottat...Nekem legalábbis nem szimpatikus
@horivan: de ezen, hogy tódulnak a gyerekek hokizni, mi már rég túl vagyunk! Lassan felnőnek az első korosztályok, ahol már évjáratonként van majd' 200 játékos. Ez nekik lényeges, mert most értek el oda, hogy nem kell lasszóval fogni a srácokat. Nálunk ezzel szemben nem egy, nem kettő klub van, ahol 150...200 vagy annál is több igazolt játékos van.
ez Bill-duma sztem még egy április elsejei posztnak készülhetett! :)
@kerusz:
Még marketingben, és érdekérvényesítésben van hova fejlődni, és ezt csak a nézettség és egy erős versenyképes klub teremtheti meg Budapesten. Ha jól van felépítve az EBEL 26 hazai meccsel + rájátszással ez a csapat lehetne a leglátogatottabb csapat beleértve az összes csapatsportágat. Lekörözve a focit is....

Ezt utána lehetne aprópénzre váltani…. Siker + nézettség már a politikusokat és szponzorokat is jobban vonzana. Küszöbön az önkormányzati átalakítás Budapesten. 23 kerület helyett kevesebb lesz. Most kell majd a sport forrásokért, támogatásért helyezkedni!!

Lobbizni kellene, hogy Dél- Budán (valahol a 4 metro mellett, közelében) is épülhetne jégcsarnok, a Gyakorló helyett. Ráférne a városra…nincs jégidő gyerekeknek.

Jobb érdekérvényesítés kell! Nem tudom elképzelni, hogy mondjuk a kézilabda (zászlóshajója MKB Veszprém, Győri ETO) egyik fő utánpótlás nevelő egyesületét kirakják a csarnokából, mint ahogy a MAC-cal megtették. Ezt kell elkerülni, de ehhez szerintem elengedhetetlen egy erős pesti csapat, amely mögött tömegek állnak.
@vaze: Irigy vagy -e???
Mondjuk nem igazán értem itt a Dabosokat.
"Két meccs alatt nyert Mol"Minek akarnak ők az Ebelbe menni" Nincsenek olyan szinten "stb
Alig alig jutottak tovább az egy éve összerakott "nyugdíjas" Starson.
Most meg úgy beszélnek mintha söpréssel nyertek volna ellenük.Kac-kac-kac!!!
Hagy csinálja a dolgát Kangyal!Van sponzor és ők azt szeretnék látni ,hogy a Stars Ebeles,hát örüljünk ,hogy ilyen sponzorok akadnak.
Lehet a Dabnak is több pénz jutna ,ha a gummantyú gyár a városnak adózna.
Vagy???
Soha senki nem mondta, hogy állami pénzekből él a Stars. Ez egy aljas hazugság! Érthető is, hogy kapásból megcáfolta a Bill bácsi. A Főtáv, a Fővárosi Gázművek és társai nem állami cégek. Nem, ezek fővárosi cégek. Mindig is fővárosi támogatással vádolták a Starst, és nem államival. És mindig is az volt az állítás, hogy az önkormányzati választások lesznek hatással a klubra, nem pedig az, hogy az országgyűlésiek...

Szóval ez kb. pont olyan, mintha a Fidesz közleményt adna ki arról, hogy nem kívánják az MSZP gazdaságpolitikáját folytatni. Köszönjük, de ezzel nem is vádolta őket senki!
@bakker81: Voltak itt tárgyilagos hozzászólások, nem is csak a DAB szurkolóitól, de Neked nem sikerült leszűrni a lényeget. Hogy szemléltessem mit sikerült összehoznod, egy példát hozok fel. ha több nagyon finom ételt összekeversz, a végeredmény moslék lesz.
Végre egy jó kis Stars cikk, legalább akarnak valamit a sporttársak, de a Nationalliga nem hinném, hogy támogatná a jövőt, én a mol ligáról olvasgattam, szerintem a Steuával, és az új csarnokkal rendelkező Brassóval lehet, hogy jobb ez a bajnokság, nagyon remélem, hogy a következő bajnokságban sikerül visszanyerni sokak rokonszenvét, én szurkolok, de ehhez az is kéne, hogy a másik lelátórész meg legyen nyitva a semleges, és a (sajnos van ilyen:) ellenfél tábora részére, bár szerintem ez a minimum
Nem jó időben,nem szerencsés hangsúllyal tett nyilatkozat.Nem igazán értem,hogy erre miért volt szükség?Ha komoly az EBEL(örjöngenék örömömben)ütősebb lett volna,ha a finisben jelentik be,ha nem, akkor el lehetett volna kerülni a megjegyzéseket.Nagyon sok meló,még több alázat,senkitől sem félni.
@bakker81: az ünnepek alatt megen történhetett valami veled:D (néha komolyan aggódom)
az cikkrül:nemtom eldönteni kinek szánta Bill ezt a nyilatkozatot
a tulajdonosainak, a szponzoroknak, a többi csapat vezetőinek vagy szurkolóinak vagy egyszerűen csak mondani akart valamit, amire felfigyelnek...
talán majd egy újabb nyilatkozatból kiderül
amúgy kicsit nagyzoló a style (főleg az eredmények tükrében amire hivatkozik, de evvan)
egyébként pedig kívánom neki, hogy legyen részese egy sikeres és szimpatikus csapat felépítésének (a siker alapvetően a pénzen múlik, a többihez meg majd talán felnő:D)
a következő nyilatkozatot tényleg várom, bízva abban, hogy említ vmi érdemleges dolgot is azzal kapcsolatban miként lehetne megoldani a fejlődés útjában álló problémákat (mert ez a "mi kurva jók vagyunk és különben is mki bekaphattya" önmagában nem túl velős és szakmai elemzés, mondhatni ennél jobbakat férceltünk itt össze közösen)
@gogosz: Nem akarom megent idemásolni a sok "tárgyilagos " hozzászólásokat a részetekeről!!Ha nem ríttok valamiért,akkor fikáztok éppen valakit!
@Theutus: "Kangyal Balázs jelezte, bántja és sérti őket az a rengeteg támadás, amely azt sugallja, állami forrásokból tartják fenn az egyesületet."
Szerinted kinek szánta??
Véletlenül nem itt a blogon kezdődött a szurkerek részéről ez a találgatás??Találgatás?
A mindent tudó emberek részéről ezen "tények" közlése!
Gondolod meglehet keresni ezeket a hozzászólásokat.
Tisztára úgy néz ki a helyzet mint a medve és a nyúl esetében.Ha van rajta sapka azért,ha nincs azért bántjuk.
@bakker81:ok, rendben van, kiakadt, hogy támadják...
de azért azt vedd figyelembe, hogy nem készült más csapatról közös fénykép a hagyóval:D
de az is lehet, hogy hagyónak szimplán csak a csillagok a kedvenc csapata
soha nem lehet tudni...
egyébként, ha jobban figyelnél számodra is kiderülne, hogy nem kizárólag dab szurkolók részéről érte "támadás" a csillagokat
szintén a figyelmedbe ajánlanám, hogy a múlt hét elején megjelent a nemzeti sportban is egy interjú (ami olvasható a stars honlapján is) és sokan a két nyilatkozatra reagáltak jelen blogbejegyzésben
@Theutus: sőt, én úgy hiszem mi innen Dből nagyjából leszarjuk hogyan osszák el Pesten a lóvét, más pesti csapatok szurkolói szokták ezt felemlegetni (szvsz: némileg jogosan).
zárójelben.

Ha valakinek van térképe, az megnézheti, hogy a mol liga szinte több utazás lesz, mint az ebel. És milyen utak?
@bakker81: amúgy csak a teljesség kedvéért:
Vargyas 70, Tika 73, Zsuzsi, Lali 75, Kevin,Kurt 81,
Sevela 83, Kicsi 84
Vitya, Hegyi, Zsoca 86
Gazsi, Fisera 87
Ákos, Nika, Pozsi, Erdélyi P 88
Mestyán, Jonkl, Magó 89
Győri, Orbán 90
Virág, Kiss D, 91, Csucsu 92-es születésű játékos
szóval nem hinném, hogy ez egy öregebb csapat, mint a csillagos
Mol liga 24 21 1 1 1 66 133:50 Dab
24 11 2 2 9 39 61:63 stars
csupán ezért írták többen, hogy van még hová fejlődnie a starsnak a mol ligában (is)
de abban mindenképpen igaza van, hogy a színvonal emelése az mindenképpen előre vinné a dolgokat
@bakker81: hááát, én mindig is sejtettem, hogy ez az egész közpénzes, hardis, 9.kerületi önkormányzatos, közüzemi szolgáltatók által szponzorálós, politikai vonalas történet inkább valami fatális félreértés. azt amúgy lehet tudni, hogy ha nem ezekből, akkor a stars miből fizet két sornyi válogatott játékost? hogy kb mennyi az éves költségvetés? mert azt értem, hogy a jégkorong apuka megveszi a gyereknek az 50 ezer Ft-os korit, de azt kétlem, hogy gröschl cica fizetését is úgy dobnák össze. felvázolnád röviden? köszi.
@csatoimi: en hany hete irtam meg a "stars es az ebel" osszeeskuveselmeletemet neked? :P
@Theutus: "egyébként, ha jobban figyelnél számodra is kiderülne, hogy nem kizárólag dab szurkolók részéről érte "támadás" a csillagokat"

Nem, persze. És nem is minden DAB-os.
Csak azon szurkolók részéről, akik nehezen tudták feldolgozni, hogy elkezdte csapatukat megverni egy korábban esélytelennek tartott "nyugdíjas" brigád ;)
Van ilyen.
@facsipesz: nem hinném, hogy a nyilatkozat minősítése attól függne, hogy mi vertük meg őket többször 7-0ra vagy ők minket 6-2re. Ne gyerekeskedjünk már!
@vaze: Nem erről a nyilatkozat minősítéséről volt szó..
@szorgalmas: kérdések-válaszok
1. azt amúgy lehet tudni, hogy ha nem ezekből, akkor a stars miből fizet két sornyi válogatott játékost? "felnőtt csapatunkat magántulajdonosaink saját pénzéből tartjuk fenn, működésünk zrt."
2. hogy kb mennyi az éves költségvetés? - korábban a blogon megjelent info alapján kb. 100m huf.
3. de azt kétlem, hogy gröschl cica fizetését is úgy dobnák össze. felvázolnád röviden? "felnőtt csapatunkat magántulajdonosaink saját pénzéből tartjuk fenn, működésünk zrt."

- amúgy kérdezd meg Csatóimit hogyan kell csinálni! Ők is saját vagyonukból csinálták a HC-t, és nem a szeredai Önk. támogatásából. Hoki iránti alázat, sok pénz, és önzetlenség. Ezek nélkül nem megy, mert ez még egy ideig meg nem térülő 'invesztíció'. Az, hogy folyamatosan gondolkodás megy, miképpen lehetne olyan pályára állítani az egyesületet, hogy közelítsen egy rentábilisabb működés felé...ez úgy tűnik bántja pár ember szemét.
Nekem ez az egyik nagy csalódás ebben a szituban!

Amúgy a Stars kommunikációval is gond volt (van), mert nem létező finanszírozási buborékokra megy az ellenségkép generálás. Ezt valszeg másképpen kellett volna csinálni. De már nem lehet visszacsinálni.
@Bpstars: Én nagyon sajnálom, hogy mindig ide fajul ez a vita, hogy vajon közpénzből fenntartott csapatról beszélünk-e, vagy sem. De ahogy írtad is: "Amúgy a Stars kommunikációval is gond volt (van), mert nem létező finanszírozási buborékokra megy az ellenségkép generálás. Ezt valszeg másképpen kellett volna csinálni. De már nem lehet visszacsinálni."

Igazából kis arányérzékkel nagyon könnyen el lehetett volna kerülni bizonyos helyzeteket, ahol adja magát az, hogy valaki rosszra gondoljon. Pl. egy önkormányzat sportbizottsága annak a jégkorongszakosztálynak ad támogatást, ahol a bizottság vezetőjének gyerekei játszanak.

Megoldási lehetőség #1: Nem leszek bizottsági elnök
Megoldási lehetőség #2: Kínosan ügyelek rá, hogy mások is kapjanak legalább ugyanekkora támogatást ebben a sportágban
Megoldási lehetőség #3: Bizottsági elnökként elérem, hogy direkt ne a nevemhez köthető klubot támogassa a bizottság a döntéseivel (ha már úgyis olyan kis rész az így szerzett támogatás az egyesület büdzséjében)

és még folytathatnám...

Úgyhogy ezt jobban elbaszni nemigen lehetett volna, sajnos.....

És igazából ezek azok az amúgy valóban pitiáner összegek, amelyek elosztásának mikéntje gazdagon trágyázott táptalajt ad mindenféle összeesküvés-elméletnek.
@Theutus: Hamár szóba hoztad! Nyílván jártas vagy a volt Dunaferr sponzorációjában isss! Nem igazán emlékszem a D.ferr szurkerek mior reklamáltak,hogy nagy pénzadójuk,Sz Jóska alias Dzsoni(volt Mszop .jelenleg Fidesz,jövőre f@sz tudja mi,mennyi pénzt öntött a jégkorongba?
Nem emlékszem továbbá arra sem ,hogy az utánpótlásba adó CSintalan csucsu volt Maszop,jelenleg,Fidesz,amikor adta a pénzt reklamáltatok volna.Esetleg ,ha arra gondoltatok ,hogy a pénzfáról szedték le a pénzt és azt kaptátok ti,akkor halkan közlöm nincs olyan.
Kit érdekel kitől jön a pénz??? Tudod!! Ha adják fogadd el...
Örüljünk ,hogy találtak szponzorokat akik a jégkorongra adnak.
Én azt mondom bár kapna minden csapat mindegy kitől 100 millát egy évben.
Haragszanak a fővárosiak mert elveszi a szponzort a Stárs?Haragudjanak!
A Fradinál amikor az unokabátyád,Torgyán odanyomta a pénzt reklamáltak?NEM.Elfogadták a vezetők és jól elosztották maguk között.
Ute ??Vo ist geld?
Azért kapjanak többet ,hogy a vezetők többet rakjanak zsebbe?
Kangyal legalább a jégkorongra költi.
Nem fiatalítottak? Hogy?? 6-7 éves múlttal hogy fiatalítson?
Rakja be a 91-92 es meg az utánna születetteket?
Akkor jó lesz??
Csinált egy csapatot ,ahova majd beépíti a fiatalokat és meglesz a folytonosság.
Akkor milesz a téma? Miért építette be őket? Vagy mi?
@Bpstars: ez nagyszerű, nem szólok egy szót sem mostantól. én mindig nagyra értékelem, ha valaki áldoz a jégkorongra (meg úgy általában a sportra), főleg azért, mert megtérülésre nem igen számíthat, ezen a szinten legalábbis. mondjuk a 4-5 féle közszolgáltató korábbi szponzori megjelenését továbbra sem értem, de ez már legyen az én gondom.

innen is kitartást, jó munkát a bőkezű adakozóknak (nem tudom őket máshogy nevezni, hiszen ez nem befektetés), nem semmi, amit véghezvisznek! 100 milla / év, szép pénz.
@bakker81: nézd, szerintem addig jó, amíg mi nem ülünk le sörözni, és nem is akarok veled vitatkozni, tényleg csak egy utolsó megjegyzés:

"Haragszanak a fővárosiak mert elveszi a szponzort a Stárs?"

nézd, dolgozom, kínos hangosan felröhögni, miközben elvileg excel táblázatokat nézegetek. elképzelem, ahogy a főtávnál, meg az elműnél vakarják a fejüket: melyik hokicsapatot szponzoráljuk? ute? áh, a múltkor is elküldtek. Fradi? szóba se állnak velünk. igaz, igaz, a stars marad.

:)

azért a tényekkel néha igencsak hadilábon állsz. ezredszer: a torgyán pénzt várszegi visszafizette.
@Theutus: Még valami! Erről nyílván nem ti tehettek.
Azt nagyon nem értem ,hogy eladunk egy gyárat külföldi befektetőnek és nem kötelezzük arra,hogy min 15-20 évig támogassa a helyi sportot a bevétel x%-val. Odavisznek egy hatalmas gumigyárt az állam támogatja a dolgozók fizetését és itt sincs ilyen kitétel.Tudod biztos én vagyok a hülye ,hogy ezen elgondolkodom.
Viszont a Horvátok nem igazán járatták az agyukat ezen.A Molt úgy engedték csak be ,ha a foci válogatott fő sponzora lesz!
@szorgalmas: Kérdeznék tőled valami egyszerű dolgot.Ha te nekem adsz pénzt csokira ,hogy vegyek neked.Én fogom a lóvét veszek ugyan csokit ,de megeszem.Neked meg viszek valami szart.
Ugyan hányszor játszahatom el nálad?Egyszer?Kétszer? Ha minden évben akkor megyek hozzád csokira ,pénzért!
Nem vagyok Starsos egyébként.Volán szurker vagyok!
Amit meg idéztél én is itt olvastam ezért tettem bele!
@bakker81: egyrészt nem akarnék politizálni, de te mégis kikhez kötnéd ezeket a tranzakciókat? kieg: ne helyi szinten kötsd.
másrészt én is berágnék, ha ilyen feltételekhez kötnék, hogy bármit megvegyek.
utolsó: gondolhatod, hogy mindkét cég meg lett keresve szponzorációs tárgyalás céljából.

újra gondolkodhatsz, nem kell válaszolni.
(olyan jó újra inni gondolataid...)
hehe, jobb is hogy nem jelent meg :D
@Lazlee: :P hülyeblogmotor
@bakker81: én hozzád képest túl buta vagyok.
@Lazlee: Ne is menjünk bele! Mert érdekes módon,míg állami cég volt ráfizetéses volt a Dunaferr,amint magán kézbe került x milliárd haszonnal járt.-)
Belehet rágni a feltételeken ,de a piacot megkell fizetni!! Ha jól emlékszem a következő évben 30 milliárd forint nyereséggel zárt a Dunaferr,amit szépen el is vittek.Gondolom nagy érvágás lett volna ebből 200 milliót Dunaújváros sportjára költeni.
@bakker81: szerintem ebben semmi meglepő nincs, nem annyi volt, én is elvinném, én se adnék ha én lennék az aki.
a 200 meg sztem megvolt abban az évben, ha levetíted az egész klubbra.
@bakker81: az ukrán idáig csorgatott vmit a dunaferrnek, mint sportklubnak, de a jégkorong több éve kivált innen
a másik oldala meg az a dolognak, hogy a tulajdonos jelenleg a sahtar doneck-et támogatja, amihez szintén joga van
egyébként meg nem a dab támogatásáról szólt ez a cikk
@bakker81: reménytelen eset vagy
@facsipesz: és gondolod, hogy nem tudtam feldolgozni 1-1 vereséget?
mindegyik miatt tudtam aludni, igaz nem sok okot adtak rá a fiúk, hogy vereség miatt bosszankodjak
vagy miért nekem teszed fel a kérdést?
teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy a sportban vannak győzelmek és vereségek, ahogyan csúcsforma és hullámvölgyek is váltakoznak
hogy melyikből mennyi van egy adott bajnoki évadban az persze már teljesen más kvház
a teljes bajnoki évadot tekintve asszem mindenféle elfogultság mellett is kijelenthető, hogy az elmúlt évben a dab volt a legjobb csapat a mol/ob1 viszonylatban
ja, a legnagyobb duma. "csak azért zavar titeket a stars, meg a közpénz mutyi, mert jobbak vagyunk már, mint ti, meg jobb szponzoraink vannak."

óvoda mellett lakom, van összehasonlítási alapom. ott kétsegtelenül magasabb a színvonal.
Érdekes kérdés, hogy ebben a topikban csak stars-osok + bakker81 kollégák hozakodtak elő a közpénz-stars témával, majd látván a reakciókat, rögtön lehet is mondani, hogy nem tudunk örülni, ha valaki szponzort szerez (ja, és még calgary is megemlítette, de két mondat után kijelentette, hogy nem érdekli a téma). Olyan finom különbségekbe már nem is megyek bele, hogy mit jelent egy világpiacra dolgozó termelő vállalat és mit egy kvázi-hatóságként működő köz-szolgálati társaság... Az ukránok egyébként 5 éven adtak 200 milliót a városnak, ebből lett kultúrára, sportra, kébszermegelőzésre, miegyébre. Az öt év lejárt, ráadásul a jégkorongcsapat az elsők között vált ki a szakosztályból. Ha meg a MOL meg akarja venni a horvát olajtársaságot, akkor ott lehet feltételeket szabni, ha viszont a Hankook dönt arról, hogy hova telepítse azt a pár milliárdos beruházását, akkor 4-5 ország 4-5 városa verseng annak elnyeréséért, minél nagyobb előnyöket kínálva a multinak. Itt a feltételek szabásával próbálkozóknál ki se szállnak az autóból. A piacok különbözőképpen működnek, bizony! :) De azért további eredményes okoskodást kívánok, sikeresen hergelitek tovább a Stars-ellenes hangulatot, lenyűgözve figyelem! :)))
köz-szolgálati = köz-szolgáltató, a kifejezés így sem pontos persze, de azért asszem érthető.
@Theutus:
1. Lendületből írsz, nem tettem fel kérdést.

2. Nyilván ennek a vitának is lehet(ne) normális lefolyása, de akárhányszor veszített valaki a Stars ellen, mindig bejött a "közpénz"-kártya azoknál (nem mindenkinél, de lehet, hogy nekik volt nagyobb a hangjuk), akiket mélyebben érintett az elbukott meccs. És némely esetben a válaszreakciók is erre a szintre kerültek, sajnos, és egy idő után már senki nem tudott kiszállni a szerepéből, csak húzta le a Stars-os topikokat a spirál a mocsárba.
De ez volt a tanulóév, biztos vagyok benne, hogy ősszel nem innen folytatódik a "szakmai" vita.

3. Kiszállok, búcsúzom békével, remélem, senkiben nem hagytam tüskét a szezonban, egy vidám, önfeledt, összmagyar, klubfüggetlen ljubljanai sörözés reményében: RIA-RIA! ;)
(Vigyázat! Inkognitóban leszek:))
@vaze:
Az hogy nem érdekel, nem pontos kifejezése annak ami érzek. Megpróbálok hasonlattal élni.
A következőket olvastam a Heti Világ Gazdaságban.
Debrecenben az önkormányzat kirúgta a városi tömegközlekedési szolgáltatóját jelesül a Hajdú Volánt, aminek tulajdonosa az ÁPV Zrt. ami ugye állami tulajdonban van a mai napig is. Tehát az innen elosztott pénz közpénz,(mindenkié Magyarországon), lásd a helyi szebb napokat látott salakmotor sport.
Van helyette egy a város tulajdonában álló cég talán Civís busz a neve.
Na most ha ott ügyesek és csinálnak egy jobban gazdaságosabban működő céget és az itt megspórolt pénzzel támogatják a helyi sport életet az nagyon jó üdvös és stb.
De az hogy Budapesten,ahol van BKV, ami ugye olyan amilyen, minden egyes Fővárosi cégben megspórolt, kigazdálkodott, forintot ennek, a sok sok jelzővel illethető cégnek a rendbetételére kellene fordítani.
Mert az nekem sánta, hogy a Főgáz vagy a Fő... gazdaságos és az ott megtalált pénzt elosztják maguk között,majd a BKV-t pedig finanszíroztatják az állammal
Azzal semmi baj, hogy valaki támogatja a stars fiataljait, mivel most már tudjuk, hogy nem a felnőtt csapatról van szó.
A folyamatokkal szembeni tehetetlenség ami miatt nem foglalkozom mélyebben a témával.
A kluboknak a közpénzekhez való hozzájutását én helyi, városi kerületi szinten korlátoznám.
Tudom hogy ez Pesten nem megoldható a kerületek közti átjárhatóság illetve a jégpályák miatt.
Úgy hogy nem is akarom megmondani mi a tuti.
Minden forint jó és hasznos ami a gyerekeink sportolását elősegíti a nyíltan lehet vállalni az eredetét és azt is hogy az én döntésem alapján utalta az önkormányzat vagy bármelyik cég ennek a klubnak.

Üdv.

ui:Megyek sörözni Facsipesszel.
@Calgary: Kellemes sörözést nektek! :)
@bakker81: Neked/nekem mi közöd/m van ahhoz, hogy egy magáncég a profitját mire foirdítja (egyébként megnézhetnéd az invesztíció oldalt is, ha már ilyen okosnak akarod mutatni magad). Ahhoz viszont úgy vélem van közöd/m, ha önkormányzat, önkormányzati cég az állam által az állampolgároktól leosztott forrásokat használja fel magánklub/cég támogatására.
@check: Semmi közöm nincs hozzá!Így igaz.
Ted a szívedre a kezed és írd ide :Becsületemre mondom a DAB nem kap egy forintot sem az önkormányzattól!
NA ÍRD IDE!!
@bakker81: nem sok mindent értesz ebből az egészből, ugye? ;)
@Theutus: Nem a Dabról ez tény de kár kivesézni honnan kapja a pénzt a Stars.Semmi közünk hozzá.
Tőlem kaphatja Hagyótól,akárkitől az a pénz legalább a jégkorongra van fordítva nem a bankszámlájukat duzzasztja! Nekem ez a lényeg!
Biztos reménytelen eset vagyok!
Csak marhára nem értem minek ezen rágódni?
@szorgalmas: Nem persze,hogy nem!!
Tegnap meccsen (nem jégkorong) kifejtettem a véleményemet, ami eme cikknél is megállja a helyét. Nem idézném, állítólag a TV-ben lehetett hallani :)
süti beállítások módosítása