HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kercsó Árpád Fehérváron folytatja

2010.03.29. 13:10 Hblog

Kercsó Árpád lett a vezetőedzője az újonnan megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő fehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket, tudósít az MTI Ocskay Gábor szakosztályfőnök és a tréner sajtótájékoztatójáról. Amelyen elhangzott, az utánpótlás-nevelést szeretnék új alapokra helyezni, ennek egyik lépése, hogy a híres nevelőedzőt kérték fel a szakmai munka irányítására. Kercsó április elsején lép munkába.

171 komment

Címkék: fehérvár utánpótlás kercsó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó munkát és sok sikert az akadémiához!

Kíváncsi vagyok meddig marad felhőtlen ez a meglepő kapcsolat:) Ismerve a két tiszteletre méltó szakember stílusát, habitusát:)
Sok SIKERT!

SOK NEVELŐMUNKÁT!

SZÉP EREDMÉNYEKET!

KONFLIKTUSOK NÉLKÜLI HOSSZÚ EGYÜTTMŰKÖDÉST!
Az NSO-n kicsit bővebb volt:

Kercsó Árpád vezetésével hokiakadémia Székesfehérváron
A Sapa Fehévár AV 19 jégkorongklub sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a klub megalapítja az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát, melynek szakmai vezetője Kercsó Árpád lesz. A szakember április elsejével kezdi meg a munkát.
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a labdarúgásban már jól ismert rendszerben működik, vagyis az utánpótláskorú hokisok kollégiumban laknak, és az edzések mellett tanulmányaikat is folytatják.
Az akadémia várhatóan az ősszel kezdi meg munkáját, három korosztályos csapatának Kercsó Árpád lesz az edzője, és mindháromnál egy-egy segítő is tevékenykedik majd. A most üzemelő jégcsarnok mellett a tervek szerint egy lelátó nélküli pálya épülne. A cél, hogy három év alatt kialakuljon egy hasonló rendszer, mint a Felcsúton működő labdarúgó-akadémián.
Örömteli, hogy a kezdeményezés mellé álltak Székesfehérvár vezetői is, és minden politikai párt helyi szervezete támogatja az akadémia megalakulását.
A sajtótájékoztatón részt vett a Magyar Jégkorong-szövetség vezetősége is. Kovács Csaba szakmai alelnök elmondta, örömtelinek tartja a kezdeményezést, és ha az akadémia sikeresen működik, további városokban is szeretnének megvalósítani hasonló utánpótlás-képzési rendszert.
És mi lesz a Bp-i projekttel? ;-)
kiváncsi vagyok lesz-e valami a második pályából,hol tervezik megépíteni.
mindenesetre jó kezdeményezés, remélem sikeres lesz
@Ringleader: Szerintem költöznek Fehérvárra.
Sok sikert Kercso Árpinak,mindent bele kell az utánpotlás!!!
Hát, nem bízzák a véletlenre! Ebből még lehet jó dolog...
amikor először hallottam erről múlt héten, bevallom nem hittem el.

Kercsó és Ocskay egy helyen? Hihetetlen... :-)

SOK SIKERT!
Jó kezdeményezés, remélem beválik. Más bejelentés nem lesz ma Volán részről?
Amúgy várható újabb szponzor a volánnál? Vagy miből finanszírozzák ezt?
Azért kérdem, mert gyanítom Kercsó sem pusztán haveri alapon vállalta el a feladatot. Valahol kollégiumi elhelyezést kell biztosítani, tanárok, segédedzők, felszerelések biztosítása, gondolom sportorvosi háttér sem ártana. Plusz ugye a farmcsapat versenyeztetéséhez szükséges pénzek. ÉS akkor még nem beszéltünk az idei költségvetési lyukakról amit be kellene még foltozni.
"Örömteli, hogy a kezdeményezés mellé álltak Székesfehérvár vezetői is, és minden politikai párt helyi szervezete támogatja az akadémia megalakulását."
Sok sikert Kercsó Árpádnak és leendő csapatainak a jövőben! Szép kezdeményezés a tehetséges jégkorong palánták

Egyébb aktualítások, remélhetőleg nem csak a blogon,
-MAC U14 csapata megnyerte remek teljesítménnyel a 2010 évi European Golden Pack nemzetközi jégkorong tornát,
- Budaperst Stars a 2010 Serdülő bajnokságot nyerte nagyon magas szinvonalú csatában.
Gratula és nagyrabecsülésem minden résztvevőnek.
@1116001:
Valószínűleg ezzel kapcsolatban Neked csak annyi dolgod lenne, hogy pozitív gondolataiddal támogasd ezt a nagyszerű kezdeményezést, a munka nehezét pedig bízd a hozzáértőkre. Ismerve a főszereplőket, ez nem áprilisi tréfa, és főleg nem habokra mennek... Persze nyilván fel kell készülniük arra is, hogy nem mindenki örül ennek és nyújt segítő kezet, (miért is érzem azt, hogy ezt meg kellett említsem?)
Szerintem az aggodalmaskodást bízzuk rájuk, mi pedig örüljünk, hogy eddig eljutott a magyar/fehérvári jégkorong. SOK SIKERT ÉS EGÉSZSÉGET HOZZÁ MINDENKINEK!!!!!!!!!!!
Kik kerülnek/kerülhetnek be a korosztályos csapatokba? Felmérés...? Gondolom közepes képességű nincs amit ott keressen???
A tervekből kiviláglik, hogy Orbán úr eztán nem csak a Sóstói lelátón teszi majd tiszteletét.
Örülök neki ,hogy a futball mellett ezt is meg tudja majd finanszírozni a város, és egyben aggódom is emiatt.
Gondolom egy akadémiára illene a legjobbaknak kerülni, ideális esetben saját szuperminivel, minivel stb. támogatva.
Orulok. De annak is h a fiam meg nincs meg annyi idos h a Mester kezei koze kerulhessen. Felre nem erteni, NAGYON tisztelem Kercsot, de hat ki birna ennyit koltozni utanna???? :D

Hajra MAGYAR jegkorong!
Remek! Még sok ilyet!
@felold: Elnézést, hogy pusztán szurkolói kíváncsiságból meg mertem kérdezni miből fedezik a feltételezett nem kevés költségeket.
Örülök ennek a kezdeményezésnek mert így a Zalai fiatalok sem kallódnak el.Mert a székely sort biztos viszi a többiek közül is várható akik követik!

Csak remélem nem olyan lesz a fehérváriak hozzá állása Kercso munkájához mint Dunaújvárosban mikor elküldték az elküldés valós oka az volt hogy "rossz" gyereket akart meg nevelni ezért bontottak vele szerződést... de az idő Kercsot igazolja mert a gyerek a felnőtt csapt közelébe se tud kerülni....
@fradigy: Mostmárr Fehérváron marad egy jo ideig az biztos!Szeret ö Fejér megyében lenni,hisz Dunaujvárosban is eltöltött minimum 10 évet.
Ezerrel fog dolgozni,és megis lesz az eredménye!
@kapusLaci: en hiszek neked baratom. csak epp ZEG-en is ezt mondtak. BPn nem emlexem mar.

SZFVrra szivesen koltoznek, bar nem tom van ott metalkocsma? :D
A hír akár örömteli is lehetne, de bennem rögtön egy sor kérdés fogalmazódott meg:
1. Meddig marad? (Nem „szeret” sokáig egyhelyben.)
2. A jelenlegi fehérvári utánpótlásból, ami lehet, hogy nem a legjobb, de a miénk, hány gyereket zavar el! (Mert elhozza más csapatokból a legjobbakat) Közismert hogy nem szeret tehetségtelen gyerekekkel foglalkozni, neki az nem kihívás.
3. Mi lesz mostani edzőkkel? ( Amennyire én látom, nem rajonganak érte . Hogy lesz ebből közös munka, ha lesz egyáltalán?
4. A mester tud –e már uralkodni az indulatain? ( Üvöltözés, a gyerek sisakrácsánál fogva lerángatása a jégről, az ellenfél öltözőjébe bejárkálás stb.)
A mesterrel kapcsolatban sokszor elhangzott már, hogy mennyi jó játékost adott a magyar hokinak. Ami igaz is, de a statisztikák soha nem említik, hogy hányan hagyták abba miatta, mielőtt még kiderült volna a gyerekről hogy tehetséges-e vagy sem.
Tudom, hogy sokan vannak, akik tisztelik és még többen akik nem, én már tudom hogy melyik táborba tartozom, remélem hogy a fent leírtakat ő maga fogja cáfolni tevékenységével. Összességében én a hoki akadémiát jó ötletnek tartom. Viszont Kercsó úrért nem nagyon lelkesedem. Mindenesetre Ocskay úr jobb teszi, ha rövid pórázon tartja.
@fradigy: van , az ACÉL a Budai Úton ;)

amúgy FMH-ból idézet: "Az akadémia arca a válogatott alapembere, Palkovics Krisztián lesz, akinek tudására majd a játékospályafutás befejezésével is számítunk" Tökéletes!

a gyakorló pálya legjobb helye pedig a csarnok mellett a már szinte nem használt iparvágányok felszedésével valósulhatna meg. vagy egyéb tipp?
@fradigy: Egerszegen 4 évet töltött.
Metálkocsmát nézd meg a neten hátha van Fehérváron is:))De az vigasztaljon hogy minden EBEL meccsre ki tudsz menni,söt Bécsbe is hamarabb eljutsz mint Peströl:))
@zubov68:
1. Dunaujvarosban eleg sokat maradt. Diplomaciaja eleg silany ezert koltozott legtobbszor.
2. Ha elzavarja a gyerekeket, biztos an oka. Jo jatekosokat "gyart", nem hetvegi fitnessz klubot vezet.
3. Aki tud vele dolgozni es a klub erdekeit szolgalja marad.
4. A stilusa megfelel a Volan vezetosegenek, akkor el kell fogadni.
Akik miatta hagytak abba a korit, azok lehet, hogy amugyis abbahagytak volna. Kerdezd meg Vasekat, Ladanyit, Szeliget stb mekkora torest hagyott bennuk Kercso. Nem lesz mindenkibol csoda hokis, csak azert mert az apja annyira akarja.
@zubov68: Dunaújvárosban több mint 10 évet ténykedett 83-84 fele került ide és 98-99 ig dolgozott ha jol emlékszem.

Engedni kell dolgozni és siker garantált.

Nézd meg a nagy válogatottat és DAB és az OB1 fiataljait rengeteg gyerek került ki a kezei alól akikből kiváló hokist faragott.
@fradigy: igen az Acél jó hely:Delég sokat szoktunk ott lógni:Dde a Fezen se rossz:D
na de ez OFF volt:D
Csak ne sokat pofozkodjon, mert attól átszoknak focira a fehérvári gyerekek.
@Khrys84: nem fognak elkallódni Kercsó nélkül sem!!!
@Khrys84: Jó nagy hülyeséget írtál!!-)
Összenő ami összetartozik!
Az újabb sikerek kulcsa bent a zárban, el is fordult, a kilincset majdcsak lenyomja valaki!

HAJRÁ KERCSOCSKAY!
Kiváncsi leszek rá mikor lesz az év vállalkozója Ocskay:) Nálam már régota az:)

Sok sikert a közös munkához!
Akkor Gyima marad Sztárszéknál?
@csaboti:
Igen! A kérdéseim zömére már megkaptam a választ egy későbbi cikkben fent.
A kérdéseket nem azoknak játékosoknak kell feltenni akik befutottak, hanem azoknak a gyerekeknek akik még idő előtt el lettek tanácsolva. Akiket a Kercsó megfélemlített. Azzal az állításoddal pedig egyetértek, hogy nem lesz mindenkiből válogatott csak azert mert az apja annyira akarja.Éppen ezért féltem azokat a gyerekeket akik csak hobbiból, szeretetből járnak hokizni nem azért mert élsportolók akarnak lenni. Hova járnak azután? Ki fog velük foglalkoni? Hol? Csak profisport létezik ebben az országban? Mi lesz a tömegsporttal?
@zubov68: Az "A" csoport eléréséhez erre, illetve ilyenekre van szükség.
Budapesten, tíz utánpotlás csapat található.
Ezek egy jelentős része a "tömegsport" igényeket szolgálja ki.
Az élsport áldozatokat, kemény munkát és mérhetetlen sok lemondást igényel.
A kettö nem fér egy alomban.
Olyan edzést nem lehet tartani amelyik mind két igénynek megfelel.
Mindenki döntse el, melyiket választja, és ha döntött keresse meg a kínálatból a számára megfelelőt és azután fogadja el, az ezzel járó szabályokat és a döntésének megfelelő eredményeket.
Kercsót, Dimát nem kötelező választani senkinek.
Ha meg választotta, ne várjon mást mint amire számíthatott. Fanatizmust, eredménycentrikusságot, vasszigort, üvöltözést stb. Valamit valamiért.
@zubov68: Kit félemlitett meg Kercso,és mivel?
Azzal a gyerekkel aki nem éri el a válogatott szintet,esetleg az OB I-et,annak is lesz lehetösége tovább hokizni,OB I B-ben vagy amatörben.Ez olyan hogy kiben mennyi akarat erö van,és kitartás!
Az edzés lehetöség mindenkinek meglesz,de a legjobbak kerülnek be a csapatba,ök fognak játszani! Nemde?Vagy nincs igazam?
@csillagok: javaslom erről kérdezd meg a friss olimpiai negyedik helyezett szlovák válogatott 3! tagját. Őket jelenleg Magyarországon dolgozó edző nevelte üvöltés és satöbbi nélkül! Megfejtéseket a hol dolgozik kérdésre priv. mail-re várok:-)
@csillagok: Teljesen egyetértek amit irtál!
anno Kercsó ellen sok szülő fellázadt Dújvárosban
és a fellázadt szülők közül nem kevés ment hamarosan bocsánatot kérni Árpinak ill. könyörögni neki, hogy jöjjön vissza, mert a józanabbak nagyon hamar észrevették, hogy mi a különbség vele és nélküle
mellékesen jegyzem meg, hogy rengeteg szülő hiszi azt a harmadik-negyedik végigfagyoskodott edzés után, hogy ő jobban ért hozzá, mint az edző
emellett, mivel tud valamit természetes, hogy sok az irigye
akinek nem tetszik vigye máshová a gyermekét....ennyire egyszerű az egész
abban azonban biztos vagyok, ha hagyják dolgozni nem maradnak el az eredmények
@zubov68: elképzelem Árpit, amint vmi félelmetes jelmezben ijesztgeti a gyerekeket:P
a kedvenceit meg biztos barbinak öltözve fogadja...ehh
Azért sok kommentet olvasva (nem csak most a hír kapcsán, hanem korábbról is) felmerül bennem, hogy ha a gyermeküket hokizni küldő szülők ugyanúgy nem tudják elfogadni a szakemberek véleményeit, mint a gyermeküket focizni küldők, akkor nincsen jövője a magyar hokinak.

A szülőnek 3 dolga van, azontúl pedig, ha kinyitja a száját, csak rosszat tehet.

-elvinni a gyermeket edzésre
-fizetni a költségeket
-az edző véleménye alapján olyan helyre járatni, ahova való

Sajnos ez gyakorta nem valósul meg. A szülőkből "szakemberek" lesznek, egyesek pénzt sem sajnálnak, hogy gyermekük szerepeljen, vagy pedig összekeverik az elitképzést és a hobbisportot.
@kapusLaci:
Hát úgy kb. 2003 óta élek viszonylag közel a jégpályához amióta az én fiam is kezde a hokit.
Sok olyan tornát láttam már(utánpótlás)szupermini, mini, előkészítő, kölyök, ahol csapatunk az aktuális Kercsó-féle csapattal ütközött meg. Nem kevés sírós gyerek arcot láttam mecs után és közben a pályán vagy az öltöző folyosón. Sajnos névszerint nem ismertem a játékosait.Szerintem nem ügyetlen játékosokkal üvöltözött minősíthetetlen hangnemben.Bennem ezek a "találkozások" maradtak meg.Én nem érzem magam egy lágyszívű szülőnek,de ez még nekem is sok volt. Úgy gondolom egy gyerektől nem várható el az mint egy felnőtt játékostól. A fegyelemre szükség van ezt elismerem de azért ezek mégis csak gyerekek.Remélem összekapja magát!
Ez a Kercsó-gyűlölet különösen vicces. Városról-városra mindig van egy brigád, akik kifejtik, mennyire káros a tevékenysége. Megnézném, hogy a ma a válogatottat húzó Kercsó-tanítványok, vagy a Kercsó által "elidegenítettek" győznének-e egy közös meccsen, még akkor is, ha utóbbiaknak több sora lenne...
@zubov68: kinek a pap, kinek a papné...
nem kell senkinek sem a gyermekét Árpihoz vinni a korong alapjainak megtanulására
te már láttad őt messziről 3-4 (tetszőleges) alkalommal és megvan a megdönthetetlen véleményedet róla
szíves figyelmedbe ajánlanám Allport: Az előítélet c. könyvét...
@zubov68: Nem vagyok ellenzéki sem pártoló, de igazat kell adom neked ,én is tapasztaltam a fent leírtakat.De azt kell mondanom ,hogy nem csak az edző választ gyereket hanem a gyerek is választ edzőt, ha a két választó egymásra talál akkor az jó de ha nem akkor az katasztrofális lehet a GYEREKRE nézve.Tehát adjon mindenki esélyt a gyerekének és ha neki nem felel meg az edző személye akkor szerintem azt tiszteletben kell tartani,még ha az nekünk szülőknek és a gyerekkel elképzelt terveinkkel még köszönő viszonyban sincs.
@Gallohoki: Szep volt a nyolcadik goal...

...upstairs where Norman keeps his mother. :-)
@csillagok: akkor ha jól értem szerinted az eredményhez, sikerhez üvöltés, kiabálás, satöbbi kell. Türelem alázat és a most kevésbé tehetségek felzárkóztatása nem - hulljon a "férgese"... kiválasztani a most tehetségeket aztán hajrá a mihamarabbi eredményért sikerért hogy írhassan rólam a sajtó(ch. gall+a többiek)... Nomen est omen...Gabi bá hova tetted a szemed??
Még a legcsábítóbb valószínűség sem óv meg a tévedéstől. /Freud/

tényleg nem értelek benneteket...
Az Öreg és Árpi összefogott annak érdekében, hogy csináljanak egy jégkorong akadémiát.
A két embert lehet szeretni vagy nem szeretni, de egyetlen dolgot nehéz kétségbe vonni: mindkettejük áldozatos munkája nélkül (természetesen sok más emberé mellett) nem tartana ott a hazai jégkorong, ahol tart.
Jellegzetes magyar szokás szerint, anélkül, hogy alaposabban ismernétek egy embert, vagy az edzésmódszereit, fanyalogtok és kritizáltok, tele vagytok meggyőződéssel és előítélettel.
Messziről láttatok valamit ami olyannak látszott mintha...
Hallottatok valamit egy sértődött szülőtől, ami...
De egészen addig, amíg pl. Árpit az eredményei igazolják teljességgel felesleges bármi egyéb fejtegetés az alkalmatlanságáról:P

Ha mindenki szeretne nem érnék semmit sem. /Obrazcov/
@csillagok: Teljes mértékben igazad van. De most mi lesz azokkal akik Budapesten vagy Dunakeszin Kercsó Árpi mellett döntöttek? Mentek Fehérvárra?
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, így elnézést, ha a kérdéseim már meg volnának válaszolva.
Az érdekelne, hogy ez az akadémia milyen rendszerben fog működni? Az AV19 adott korosztályú játékosai automatikusan az akadémia keretein belül bontogatják tovább szárnyaikat vagy megmaradnak az anyaegyesületnél? Magyarán a következő bajnokséágban indul majd AV19 és Ocskay Akadémia is?
Volt egy ismerősöm, aki az MTK akadémiáján focizott, oda tehetség alapján lehetett csak bekerülni. Hasonló lesz ez is?

Amúgy remek kezdeményezés. Való igaz, hogy lehetne több ilyen is az országban, de nem biztos, hogy lenne, hozzá elegendő gyerek...
Ennek az akadémiának a megalakulásával a kisebb csapatok kezdhetik vakarni a fejüket, hogy azt a néhány igazán tehetséges gyereket, akikre építik a csapatot, őket hogyan tartsák meg... Mert úgy gondolom a szülők, akik szeretnék, hogy a gyerek majdan ebből éljen meg, nem sokáig fognak teketóriázni azon, hogy felkeressék Kercsóékat. Az biztos, hogy ha én szülő lennék, nem sokáig gondolkoznék egy ilyen lehetőségen, pláne, hogy nem kell a gyereket határon túlra vinni.
Az akadémia neve pedig önmagáért beszél...
Bocsánat, az újabb cikkben kérdéseimre meg is kaptam a választ :)
@kapusLaci: Erre már utánpótlás szinten is van megoldás. Korosztályonként lehet indítani A és B csapatot és máris mindenki jól jár.
@zubov68: Erre megvan a megoldás, kell indítani A és B csapatokat a utánpótlás korosztályokban. Máris jól jár mindenki és a hoki is.
@zubov68: Teljesen egyetértek veled. Azért néhány adalék az érdekesség kedvéért. Néhány éve egy szülői értekezleten hangzott el, hogy Kercsó Á. utánpótlás tervei, munkája mennyire nem időszerű és rossz. A szülőkre szerződést próbáltak ráeröltetni és meggyőztek bennünket, hogy az itt folyó munka később, meghozza gyümölcsét. Most akkor, hogy is van ez? Persze én értem Kercsó Á. felnőtt a mai viszonyokhoz, vagy a klub nőtt fel Kercsó Á-hoz. Azoknak meg akik úgy gondolják, hogy a szülők dolga csak annyiból áll, hogy fizessenek és nézzék tétlenül hogyan megy a gyerekük tönkre, aki csak egyszerűen imádja ezt a sportot és nem született csillagnak, azok talán gondolják át mégegyszer. Volt a fiamnak olyan csapattársa, aki sírva ment el kb. 9 évesen a jégpályáról "mert belőle úgy sem lesz semmi", ma már elkapcsol ha a tv-ben jégkorongot lát, talán még sem ez a legjobb a magyar hokinak. Arról nem is beszélve, hogy mi lesz, ha csak egy jégkorong bíró vagy tesi főiskola után csak egy edző lesz belőle, aki munka után amatőr csapatban játszik, az nem ér annyit a jégkorong számára, mint egy szuper hokis? DE EZ MEGINT CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!
Ennek ellenére bízom a vezetésben, de egy kicsit most csalódottságot érzek és kívánom, hogy aggódalmaim ne igazolódjanak be.
@beth01: Fehérváron más lesz a helyzet, mint eddig a többi helyen volt. Itt van mellette több erős ember is, nem ő diktál, ő csak egy felelőse lesz az utánpótlás vezetésének és a kicsik edzésének.
@Borsy: Úgy legyen!
Fekti B. mi lesz? Elindított valamit, a gyerekek imádják és végre igazi profizmust vitt az edzésekbe mármint a technikai oktatásra gondolok.
Az a szülő, aki nem veszi észre, hogy a gyermeke hobbiból tud élvezettel hokizni, s erőlteti, hogy versenyistállóban játsszon, hibázik.

Nyilván el kell különülnie a versenysportnak a hobbitól. Utóbbinak is legyen jégideje, bár számomra nyilvánvaló, hogy fejenként jóval kevesebb, mint az ígéreteknek.

A helyzet persze nem ideális, de a "homlokzatsport" vizilabdában is ez a helyzet. Nincs városonként 10 uszoda. Dönthetsz, hogy lesz VB győztes úszód, olimpikon vizilabdázód no meg persze vizibalettesed, aki jó esetben kijut az EB-re, vagy ez mind nem kell, ússzon a nép egész nap, az edzők pedig mozgásfejlesztéssel, úszástanítással foglalkozzanak egész nap. Sajnos ilyen anyagi helyzet mellett nem megy minden, lehet dönteni, mind a két véglet mellett szólnak érvek.

Azt azonban nagyon visszásnak gondolom, amikor a fejlődő magyar hokitól ugyanazok eredményeket várnak el és A csoportot meg EBEL rájátszást, azonban amikor arról van szó, hogy a hobbizó gyermeke, vagy a profivá váló érdemel több jégidőt és jobb edzőt, akkor hangosan ágál előbbi mellett.
@balafánt: Van benne valami.
Viszont jó volna, ha aki eldönti, hogy a 12-13 éves gyerekből lesz-e valami és ezért a többi esélyt sem kap, a lottó 5-ös nyerő számait is lediktálná. Ha egyik gyerek kevesebb jégidőt kap, hogy fog kiderülni, hogy jobb lenne-e a másiknál?
De én teljesen laikus vagyok, így még sem érthetek annyira ehhez, mint a profik. Tényleg csak felvetés volt.
@beth01: ezért vannak az edzők...
@Theutus: Tudod laikusként, az osztály felét kiküldöm, leadom az anyagot, majd visszajön a másik fele és dolgozatot iratok az egész osztállyal. Azonos esélyek. Ja és természetesen a rossztanulókat küldöm ki. Azért azt ne feledjük, hogy az egész osztály ugyanazokat a költségeket fizette.
De ennek ellenére én még mindig azt mondom, hogy legyen igazad, szerencsénk és minden nagyon szép legyen.
@Khrys84: Én még játszottam Kercsó keze alatt az Acél Bikák mini csapatában,amikor 3 évig voltunk bajnokok Kercsóval és miután elküldték,a Mini szétesett.Most pedig ahogy már előttem is mondták az idő Kercsót igazolja,hiszen a válogatott jórésze Nála volt Mini-ként!
Úgyhogy Kercsó bácsi Sok Sikert!!!
Há! Ez az amit soha nem gondoltam volna! Nagyon meglepődtem! Még mikor apám kivitt engem törpeként az akkori BS-be, nagyban hangzott a "mi a jelszó..." és nem értettem miért kiabálják ezt, kérdeztem is hogy miért szídják a bácsit? Nekem már akkor szimpatikus volt. Aztán később hallottam az "oktatási" módszereiről is. Szerintem legalább ő nevel is egyben, nem csak oktat. Örülök, hogy Kercsó profibb körülmények között tudja folytatni az edzősködést, mert bárki bármit mondhat de ahhoz nagyon ért az öreg... Hajrá!
@Borsy:

Én is pontosan úgy látom, ahogy te. Nálam id. Ocskay személye garancia arra, hogy itt a helyzet megfelelően lesz ellenőrizve. És éppen ezért nem félek Kercsó esetleges (hangsúlyozom ESETLEGES) "elburjánzásától" sem.
A gyerek nem a felnőttek játékszere, hanem önálló lény. Egy tízéves kölyök olyan mint a szülei, azt csinálja amit ők csinálnak, azt szereti amit ők szeretnek, ezért nagy a felelősség.

Könnyű őket fanatizálni.
Könnyű őket elszomorítani, megalázni.

100 gyerekből kiválasztani tizet: nem kunszt.
100 gyerekből 90-el megszerettetni a játékot: csoda.

Bűvészek és varázslók. Nem mindegy.
@ob4: tökéletesen egyetértek!!! ezért csodálkozom is hogy Fehérváron ez történt.... nincsenek illúzióim...
Én tanár vagyok, a hokihoz nem értek, csak nézni szeretem, ennek fényében:
Tehetséges diákkal egészen más ütemben lehet haladni, mint a kevésbé tehetségessel, vagy még kevésbé az ügyetlennel.
Az igaz, hogy a jobb diák húzza magával a többit egy kicsit, de az még igazabb, hogy a gyengébbek visszafogják a tehetségest. Ez sokkal inkább látható.
Ezért nincs értelme az integrált oktatásnak. Igen is, aki tehetséges, azzal külön csoportban(ezért van pl. fakultáció egyes gimnáziumokban, vagy külön matematika tagozat), adott esetben külön osztályban, külön iskolában kell foglalkoztatni.

Ez az egyenlő esélyeket egy blama. Hiába tanítunk ugyanazt, ugyanakkora lelkesedéssel, ha a diákok teljesen más módon képesek elsajátítani, alkalmazni a tanultakat.
A tehetségekkel külön kell foglalkozni. Aztán lehet utána jönni persze azzal, hogy nem kunszt a tehetséget tanítani, de azt látni kell, hogy a tehetséget mindig visszafogja az átlagosak tömege. És kérdés, hogy mi a jobb, közepes szinten megtanítani 30 diákot, vagy ötöt magas szinten.
Ezzel nem mondtam azt, hogy a másik harmincat nem kell megtanítani, természetesen, csak megerősítem, hogy azzal az öttel érdemes és kell külön is fejleszteni.

Ez így működik az oktatásban, nem gondolom, hogy a sport ettől olyan nagyon különbözne.

Ja, és két-három alkalom után nagy eséllyel meg tudom mondani, hogy melyik diák tehetséges, melyik nem. Nagyon ritkán tévedek. És nem beszélve arról, hogy a kollégák is hasonló eredményre jutnak. Ez kialakul az emberben pár év után.
Az edzőknél ugyanígy működik, gondolom én. Meg kéne bízni bennük.

Akadémiát elitképzésnek érdemes csinálni, tömegsportnak felesleges. Arra van másik lehetőség ezer. Ha az esélyegyenlőség, meg hasonló jelszavak zászlaja alatt nem válogatják ki a jelölteket, akkor ugyanaz lesz az eredmény, mint bármelyik másik utánpótlás egyesületben, a középszer. Ennek mi értelme lenne?
@Gaudi: Igen, ezt én is teljes mértékben így gondolom, csak nálunkfelé sajnos jellemző "az én fiam tehetséges, mert megfizetem" mentalitás, remélem, itt nem ez lesz.
@Gaudi:

ez nagyon gáz.

Voltak általános iskolai osztálytársak.

Sokukat az akkori OF tehetségtelennek tartott. Most sikeres emberek. Van példa pro és kontra is.
Lehet, hogy te tévedhetetlennek hiszed magad, de tele van a történelem, olyan csontvázakkal akik a tévedhetetlenek szekrényeiből estek ki.

Tudnék mondani magyar tanár által eltanácsolt Kossuth díjas színészt, fizikus nobel díjast aki megbukott matekból.

Miért nem kaphat olyan képzést az is aki lemarad, általában azok vannak többen. A poroszos iskolai rendszer képtelen kezelni ezeket a dolgokat, ne gyere ezzel. és pont az lenne jó, ha nem hinné magát senki valamiféle döntőbírónak. Ha az osztályból kiveszed az öt legjobbat és berakod a többi iskolákból jött szintén öt legjobbhoz, akkor lesz harminc gyerek akik között szintén lesz öt legjobb, aztán azt kiveszed és.... mi a végállomás?

Engem egy gyerek is érdekel, ha elkallódik az is pótolhatatlan veszteség. Azzal is kell foglalkozni. Ráadásul a világnak átlagos emberekre van szüksége általában, ezért is ezt a szót használjuk az átlagos az jó, nem rossz.

A rossz: a sok beszari sztár aki különbnek hiszi magát, mert telebeszélték a fejét. És rossz: az átlagon aluli, mert telebeszélték a fejét hogy Ő az.

Állítom, hogy minden egészséges ember meg tud tanulni ob1-es szinten hokizni, el tud végezni egyetemet, lehet orvos, űrhajós, ki előbb ki később. Ha akarja menni fog. Ha apukája akarja és Ő nem, akkor nem fog menni, csak 13-14 éves korig, ennyi.

A zseniket meg hagyni kell, kiforr az magától, nem lesz semmi baja, ha normális emberek között van. Ha valaki úgy néz egy átlagos kisfiúra, hogy az visszahúzza a zseni gyerekét, az elmebajos.

A tehetség 1% a többi szorgalom, ezt nem én mondom.

Elitképzést talán 15-16 éves gyerekekkel kéne kezdeni, akik maguktól akarják, és érzik a draftot magukban. Azért "jó" az akadémiai képzés 8 éves gyerekekenek, mert így legalább teljesen kivesszük a gyereket a döntéshelyzetekből.

De nyugodtan meg lehet próbálni.
Az edző nem APA, nem Anya, nem Barát, Ő edző, a tanár meg tanár ennyi, nem csereszabatos.
Mindenki azt mondja, hogy nem jó a bajnokságokban az, hogy nagyok a különbségek a csapatok között és 0-15 meg 1-30-as meccsek vannak.

Megrögzött idealistaként
arra gondoltam, hogy 15-0-nál újra kéne osztani a csapatokat és úgy játszani tovább, jelölő mezben.

Vagy az ügyesebb csapatnak átváltani egy érintőre, vagy eggyel kevesebben felmenni a jégre. Láttam már ilyet vízilabdában, és senki nem nevezheti komolytalannak az eredményeiket.
@Gaudi: Volt a tv-ben egyszer egy tanyasi tanárról riport.Megkérdezték tőle ,ugyan mondja már el ,hogy ebből a kis iskolából álltalában gimnáziumba kerül majd később egyetemre,főiskolára.Mitől különlegesek ezek a gyerekek?Hogy van az ,hogy az ötven éve alatt egy diákja sem bukott meg,?Hogy van az ,hogy 96% uk felsőoktatási intézményben végzet?
Az öreg azt mondta:Nincs buta gyerek,csak ostoba türelmetlen tanár!Úgy van ez mint a gyümölcs. Az egyik korán érik a másik egy kicsivel később.Mikor megkóstolod őket mind a kettő ugyan olyan zamatos.Ezt tartottam szem előtt egész pályafutásom során.Amikor valaki lemaradt ebből vagy abból a tantárgyból türelmesen elmagyaráztuk,bevártuk míg megértette.Ennyi volt a titka az öregnek.
Én nem hasonlítgatok.Hasonlítsd magad te ehez a TANÁR emberhez!
Egy biztos én még csak az osztályodba sem szerettem volna járni de abba az iskolába sem ahol ilyen emberek próbálkoznak a tanítással!!-((P
@ob4:
Nem mondtam, hogy tévedhetetlen vagyok, azt írtam, hogy nagyon ritkán tévedek ebben a dologban.
Sehol nem írtam, sőt külön felhívtam a figyelmet, hogy nem arról beszélek, hogy az átlagost nem kell fejleszteni. Idézem magamat: "Ezzel nem mondtam azt, hogy a másik harmincat nem kell megtanítani, természetesen, csak megerősítem, hogy azzal az öttel érdemes és kell..."

Ez a poroszos iskolai rendszer, meg... Ettől van tele a hócipőm. Az oktatási rendszerünk egyáltalán nem poroszos. Inkább káoszos mostanában. Ennek sok oka van, de leginkább az, hogy néhányan úgy gondolták, hogy amit változtatnak az csak jó lehet. Ez nem mindig lett így. Megcsinálták az alapfokú oktatással, a szakképzéssel, a felsőoktatással. Most meg mindenki keresi a kiutat. Mindegy, végül is nem erről beszélünk.

Ha sokkal több időt fordítanak az átlagos, vagy gyenge diákok fejlesztésére, akkor ők jobbak lesznek, de nem lesznek soha olyan jók, mint a tehetséges, ennyi. És ez a sokkal több idő az is jelenti, hogy a tehetségre kevesebb jut.

Mint mondtam, ha már akadémiát csinálnak, akkor az legyen elitképző, ennyi pénzért képezzenek ne OB1 szintű jégkorongozókat, de olyanokat, akik eljuthatnak erősebb ligákba is.

Te hiheted azt, hogy minden gyerek meg tud tanulni OB1 szinten hokizni, illetve lehet orvos, de ez nem így van.
Nem fogsz tudni nekem mutatni olyan iskolát, de még tanárt sem, aki ugyanolyan szinten tud mindenkit megtanítani. Egyszerűen azért, mert az emberek nem egyformák. Nem tudja mindenki ugyanazt a feladatot ugyanolyan szinten elvégezni.

Ez persze csak az én véleményem, a Tiédet is tiszteletben tartom.
@bakker81: Ha Te azt hiszed, hogy mindegyik ijfú jégkorongozóból Palkovics lehet, én nem fogok ezen vitatkozni. Te így hiszed, én nem.
@Gaudi: van egy válogatott játékos a mai csapatban akiről 11 éves korában Kercsó azt mondta Dunaújvárosban,, hogy tehetségtelen, és soha nem lesz belőle komoly hokis...szted ki az?
@Gaudi: Tokaji Viktor... Na erről ennyit...
@pfrancesco: Nem tudom ki az. Nem vagyok Kercsó. Nem hiszem, hogy tévedhetetlen. Nem vagyok én sem az. Nem mondtam, hogy ne legyen mindenkinek lehetősége hokizni. Nem mondtam, hogy aki nem kiemelkedően tehetséges, azt tiltsák el a jégkorongtól.

Azt mondtam, akiben van tehetség, az kapjon kiemelt figyelmet, külön gyakorlatokat, jobb képzést, mert megvan az esélye, hogy kiemelkedő hokis lehessen. Mert az országnak szüksége van ilyenekre. Neked is, nekem is, hogy együtt örülhessünk majd később, amikor ezek a srácok győzelmeket aratnak.

Ez akkora baj?
@Gaudi: Tokaji példája is azt mutatja, hogy ilyen fiatal korban egész egyszerűen ránézésre nem lehet eldönteni kiből mi lehet... mások a fejlődési ütemek. Viszont tönkretenni valakit/valakiket, na az nagyon gyorsan sikerülhet... :(
nem vitatkozásképpen, csak szubjektív állásfoglalás a 6 éves gyerekek akadémiai képzéséről.

Azt gondolom, hogy vannak átlagos gyerekek, és átlagon aluliak.

Ha valaki nem retardált, képes lehet bármire.Csak lehet, hogy még nem tart ott.
Olyan mérést nem tudunk felmutatni ami meg különböztetné a zsenit az átlagostól, csak lefelé mér. Ekkor jönnek a homályos megérzések, a tízből kilencszer eltalálom dumák. Persze, mert akit nem választ ki a mindenható az egy kisvárosban el is van vágva, sosem derül ki mi lehetett volna belőle.

Sok szakember szerint nem a gyerekek mentális fizikális lehetőségeiben van a különbség, hanem a fejlődési ütemükben, ez az ami a hokiban is lényeges kérdés, hogy mikor fog ott tartani. Ez a természetes különbség a gyerekek közt az, amit sok fajta feladattal, színesen, a gyerekekre figyelően ki lehet hozni belőlük, ehhez kellenek a varázslók. És ha nincs meg a mágia akkor sok tanulás edzői részről. Az eredménykényszer ezt agyonvágja. Ha azt hiszi valaki, hogy a sikert úgy kell elérni, hogy hat éves kisgyereket heti ötször-tízszer jégre viszi és nem engedi játszani a homokozóban az nem nevel, hanem idomít.

Idomítani pedig már a delfineket és más állatokat sem lenne szabad, nemhogy a gyerekeinket.

A gyerekeknek sok szabad játékra van szükségük, bíbelődésre apró kavicsokkal, rohangálásra. Nem 50 guggolásra. Az nem jó. És persze korizzanak játszanak sokat apjukkal anyjukkal haverokkal edzésen.
@pfrancesco:
„Van egy válogatott játékos a mai csapatban akiről 11 éves korában Kercsó azt mondta Dunaújvárosban,, hogy tehetségtelen, és soha nem lesz belőle komoly hokis...szted ki az?”

„Tokaji példája is azt mutatja, hogy ilyen fiatal korban egész egyszerűen ránézésre nem lehet eldönteni kiből mi lehet... mások a fejlődési ütemek. Viszont tönkretenni valakit/valakiket, na az nagyon gyorsan sikerülhet... :(„

Tokaji ki mellett nagy jegkorongozó vállogatott játékos? Csak nem Kercsó?

Na erről ennyit….
@ob4:

„nem vitatkozásképpen, csak szubjektív állásfoglalás a 6 éves gyerekek akadémiai képzéséről.”
„Ha azt hiszi valaki, hogy a sikert úgy kell elérni, hogy hat éves kisgyereket heti ötször-tízszer jégre viszi és nem engedi játszani a homokozóban az nem nevel, hanem idomít.”

Nem 6 évesek képzéséről, hanem 12, 13, 14…. évesekről van szó az Akadémián!
Olvasási késséget és a szövegértelmezést is lehet fejleszteni, akár idősebb korban is……

„ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő fehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket, tudósít az MTI Ocskay Gábor szakosztályfőnök és a tréner sajtótájékoztatójáról.”

Ebben a korban már igen is kiderül, hogy kiből lehet profi jó játékos...kiben ellensúlyozza a kisebb tehetséget a szorgalom, az alázat.

Fehérvár egy profi klub….profi játékosokkal és profi klubvezetővel…nem hobbi jégkorongozókat, akar nevelni (12, 13, 14 éves korban), arra van más klub, más lehetőség.
@horivan: a mondanivalóm lényege az volt, hogy őt is kipöckölte először, mert ducinak találta... na erről ennyit....
nagyon sok a pro és kontra.

azt gondolom hogy az elitképzés nem rossz ötlet. sőt..........
de vki legyen ott aki nem hagyja kiégni és tönkremenni a gyerekeket. pl orvos, pedagógus.
így jól tud működni.
illetve legyen vki aki biztosítja a jégkorongozás lehetőségét az elit képzéssel szembe menőknek is!

Kedves Gábor!
vaskézzel és keményen óvd a már megalapozott fehérvári utánpótlás nevelést. mereven válaszd külön az akadémiát és a jelenlegi nevelést. csak és kizárólag a gyerekeknek engedj átjárást. edzőnek, segítőnek nem!
és személyesen figyelj azon gyerekekre akiket az új mentor tehetségtelennek ítél, és semmiképp ne hagyd elkallódni őket sem!

Zalaegerszegen IS sikerült bebizonyítani hogy van más metodika. igaz hogy időigényesebb és sokkal sziszifuszibb. ja és nem hoz azonnal eredményt. viszont nem hiányoznak az alapok!
Mindenkinek valahol igaza van és gőzerővel vizionáljuk az utánpotlás jövőjét, de itt a jelen és Vasárnap du. óta egyetlen cikk sem jelent meg a Bp Stars serdülő bajnoki címének megvédéséről.
A MAC nemzetközi torna gyözelméről az Ice Centerben.
Miért ???????
Nincs értéke annak amit más edzők vagy csapatok tesznek ebben a bajnokságban?

Kercsó Árpi a jövőt építi és majd akkor beszéljünk arról hova ért munkája, de most itt és ma mások értek el eredményt !!!!
@tomikak: tökéletesen igazad van!
@pfrancesco:

Nagyon durva kipöckölés lehetett, ha válogatott játékos lett és 1992-1993-ban már szerepelt az U-18 VB-n. (1977-es születésű) – Tehát az érved pont visszafelé sült el. Ha egy tehetségtelen, duci játékosból Kercsó pár év alatt válogatottat nevelt, akkor Ő egy „zseni”. Mindenkit máshogy, személyre szólóan kell motiválni….

Ha érveket mondasz ellene, akkor jókat válogass! Vannak érvek pro és kontra, de Ocskay Gábor személyét én megfelelő ellensúlynak érzem + szélesebb az edzői stáb a klubnál.

Kercsó személyisége engem Széchy Tamásra emlékeztet…Csak a strandpapucs módszer idomul a jéghez. De érdemeik, és eredményeik magukért beszélnek. (Nevelési módszereik is)

Na erről ennyit!!
@horivan:

"A fiatalabbakkal könnyebb a dolgunk, hiszen vallom, 6-tól 12 éves korig formálható a hokis, akkor kell megtanulnia mindent erről a sportágról. Székesfehérváron nagy eredményeket fogunk elérni, mindenkinek hinnie kell abban, hogy A-csoportos játékosokat nevelünk."

személyeskedés nélkül kéne

Szerintem több ötlet fut egyszerre és még változik. Hidd el van olyan cikk ahol 6 évesekről is szó van.
Tudom, hogy az U12-es eredmények még nem kapnak annyi figyelmet, ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) megjegyezném, hogy az UTE előkészítős csapata a hét végén 2. lett a 12 csapatos 15. alkalommal megrendezett bledi tornán. A döntőben csupán egyetlen góllal maradt alul egy klubcsapatként induló, ám több egyesület játékosaiból összeállított szlovák csapattal szemben. A csoportmérkőzések során pedig a szlovén és az osztrák "válogatás" csapatot is magabiztosan verte. Akit érdekel itt megtalálhatja a részleteket: www.hkmkbled.com Még annyit, hogy ez a csapat az idén már két nemzetközi tornát is megnyert...
A világban már több évtizede működnek foci akadémiák.
Nekem volt szerencsém kicsit belelátni az Ajax rendszerébe.
7-8 évesen kiválogatják a legtehetségesebb és a legjobb adottságokkal rendelkező gyerekeket és kész játékosokat nevelnek belőlük, akiket vagy a felnőtt csapat foglalkoztat, vagy nagyon nagy pénzért eladják más profi csapatoknak.
Mindezt, üzleti alapon műkodtetik, nem kis nyereséggel.
Itt nevelkedett többek között, Johan Cruyff is.
Ö nekem, soha nem keltette a sérűlt gyerek benyomását.
Nézzük az európai nagy csapatok játékát és eredményeit, és közben írigykedünk.
Jelemzően, mindegyiknek meg van a maga akadémiája.
De nézzünk közelebre. Igy működnek a Szlovák, Cseh, Osztrák hokisulik.
Láthatóan, nem mi találtuk ki a kanálba a mélyedést.
Nem kötelezö senki számára ez a rendszer, de ne akarja a félelmeit, kishitűségét, lustaságát, alkalmatlanságát önigazolásként másokra ráeröltetni.
@horivan: sajnálom hogy szándékosan úgy teszel mint aki nem érti miről van szó..ugyanis nem arról volt szó hogy jó vagy nem jó edző-e,és hogy Tokaji milyen játékos, hanem arról hogy ebben a korban az ő kiválasztási módja messze nem egyértelmű.. de mivel ezt nem akarod megérteni, és szándékosan másról beszélsz, nem látom az értelmét Veled való kommunikációnak. na erről ennyit :(
@ob4:

Vannak érvek pro és kontra, de Ocskay Gábor személyét én megfelelő ellensúlynak érzem + szélesebb az edzői stáb a klubnál, mint eddig bárhol. Én mindenütt úgy olvastam, hogy a kicsiknél Kercsó nem kap szabad kezet (csak felügyel).
@Jaromír: Most 2 dolog jöhet szóba
-vagy lefagyott MJSZ honlapja a Női döntő eredményétől
-vagy elfogyott a tinta :)))
@pfrancesco: Tokajival kapcsolatban tevedett ezt o is beismerte de nem tevedett Vas Marcival Ladanyival Vas Jankoval Szeliggel stb kapcsolatban.Ezen az egy eseten lovagoltok ,hogy Tokajival tevedett ez igy igaz de egy csak 1 eset a sok kozul amikor nem tevedett.
@qx92: Ebben igazad van, beismerte, erre is kevesen képesek
@horivan: Minden konfliktus abból volt eddig, hogy aki nem tud, vagy nem akar (lsd 5-kor kelés) teljesíteni az elvárt szinten, az lapátra kerül.
Ezeknek a gyerekeknek a versenyeztetését kell megoldaniuk, és akkor nem lesz gond.

Minden a szülő felelőssége, kell hogy legyen választás.

Az elkerülhető buktatókat ztitans ismertette.
Ő a beavatott és érintett.
@qx92:
Ladányi se jó példa..
@Tillasz: hát igen, ő sem... mint ahogy nyilván vannak még elfekvő történetek a szülői tarsolyokban. de szerintem nem ez a lényeges, ha kellő számú gyerek lesz és lesz pénz, akkor a projekt sikerre van ítélve, Kercsótól függetlenül.
@vaze: meg a néhány másik ellenpélda, aki nem lett NHLes. de még B csoportos válogatott se nagyon. pedig ő megmondta.
egyébként sok sikert a kiemelteknek, ha lesz a "kevésbé tehetségeseknek" is csapat ahol játszhatnak. és mondjuk helyben.
@Lazlee: én nem akarom elvitatni az eredményeit, mert az lehetetlen vállalkozás volna, abban az időben, azon körülmények között kiemelkedően sikeres volt. Viszont abban is biztos vagyok, hogy más módszerekkel is lehet ma már eredményeket elérni, hogy túl messzire ne menjek, szerintem a mi svéd emberünk (B. Ferber) kiváló utánpótlásedző lehet. Bár, hát ehhez sem értek, úgyhogy mellé is lőhetek. :)
@vaze: én se vitatom el sőt, még ha esetleg úgy is tűnik. de "jó a PRe". :D
@Gaudi: A spártaiak csinálták jól a tajgetoszos bulijukkal, ugye?
@kerusz:

Aki nem csinálja jól a feladatokat benn marad a felnőtt edzésen a kapuban.:)

Az elitképzés nem szalonképes egy fórumon. Itt átlagos játékosok, átlagos hozzátartozók fordulnak meg és osztják meg véleményüket átlagos társaikkal.

De szerettem volna olyan átlagos lenni, mint a mai szürke klubcsapatok játékosai. Sajnos a hokiedzéseimből csak a hólapátolásra emlékszem, viszont hólapátolni, azt kurvára tudok. Korizi kevésbé.
@kerusz: Nem látom be, hogy jön ehhez a Tajgetosz, de még egyszer megpróbálom levezetni.
Sehol egy szóval nem említettem azt, amit néhányan megpróbáltak kihozni Veled együtt, hogy aki gyenge, azt nem kell tanítani, fejleszteni.

Azt mondtam, hogy az elitképzésnek van helye, aki tehetséges, azt ki kell emelni, és több lehetőséget kell neki adni, mert érdemes, lesz eredménye, méghozzá sokkal több, mintha együtt fejlesztjük azokkal akik lassabban haladnak.

Ezt úgy hívják, hogy TEHETSÉGGONDOZÁS.

Egyébként megkaptam, hogy poroszos a gondolkodásom. Tehetséggondozás van mindegyik iskolarendszerben. Működik a skandináv modellben, a poroszban, nálunk, amerikában, mindenhol.

Én hiszek benne, hogy ennek van helye, és értelme is van csinálni. Mind az iskolában, mind a sportban. Sajnálom, hogy ez Neked, és másoknak unszimpatikus.

Többet nem fogok védekezni, jöhetnek a kövek.
@kerusz: öregem, ez azért nem semmi... nem gondolod, hogy moderátorként azért illene megütni egy szintet neked is? Az egy dolog, hogy van véleményed, az egy dolog, hogy azt gondolod, Te megírhatsz ilyet bárkinek - de azért legalább ezt az oldalt nem kellene égetni... Vagy szerinted ez a fajta masszív (indulatos? cinikus?) bunkózás a helyes példa az ide újonnan kommentelőknek?
(és még mielőtt erre is kiakadsz, légyszíves vedd figyelembe, hogy tiszteletből, és a személyes ismerettség okán most nagyon-nagyon-nagyon finoman fogalmaztam meg a véleményem)

@Gaudi: őszinte tisztelet a véleményedért - és őszinte részvétem az eddigi félreértésekért, meg azért a hatszázért, amit ezután fogsz kapni. Sajnos sokan nem olvasták el, nem értették meg, amit írtál. Vannak bizonyos "hívószavak", amelyeket meglátva sokakban felmegy a pumpa, aztán már csak a vad kommentelés jön, és olyan dolgokat vízionálnak a szövegedbe, ami nincs is ott, csak az indulatok fűtötte elmékben létezik.

Aki megértette, és úgy nem ért egyet, annak a véleményét még tiszteletben is lehetne tartani (nem kell mindenben egyetértenünk, rohadt unalmas lenne úgy a világ) - kivéve, ha nem lennének az ilyen-olyan minősítések. De sajnos vannak.

Ezt csak azért írtam le, hogy lásd - szerintem ismerem a hátteret, és a lehető legkomolyabban úgy gondolom, hogy teljesen korrekt, amit és ahogy leírtál.

Mindenki másnak:
Olvasás közben kicsit úgy éreztem, mintha ez nem az egyik legférfiasabb sportágról szóló fórum lenne, hanem valami mélyliberális megélhetési politikus évértékelő beszédének netes változata, vagy egy emós gizda szakkör évzáró értekezletének részlete...
Gondolkozzunk már egy kicsit emberek!

Könnyen lehet, hogy eztán majd engem fogtok verbálisan ütni ezért, de vállalom, mert én lennék az, aki meg a másik oldalról látja a dolgot. Sosem voltam átlagos ember, kvázi mindig kitűntem, ezerféle dologban... (tudjátok, az a klasszikus meg nem értett zseni, ez van :) )... de azt a lehető legkomolyabban mondom, ki tudja, mi minden lehetett volna belőlem, ha a megfelelő pillanatban megkapom a megfelelő figyelmet. Én vagyok a példa arra, milyen az, ha valakit igenis lehúz a közeg, és nem elég a tehetsége ahhoz, hogy ne szürküljön bele az átlagba (vagy annak a minimális erőbefektetéssel elérhető, felső részébe). Amikor huszonikszévesen felismertem ezt, már késő volt, sok mindenben "így jártam" (de legalább regény hosszúságnyi kommentekben még jó vagyok :) ).

Bizonyos lehetőségek csak egyszer adódnak az ember előtt, és ha az alapok kimaradnak, az idő elmúlik, az a lehetőség már sosem tér vissza.
Ezért nagyon fontos, hogy legyenek a gyerek közelében olyan szakemberek (avagy a gyerek legyen olyna szakemberek mellett), akik észrevehetik ezeket a dolgokat.

Visszatérve Gaudi álláspontjára. Ezekkel az irányelvekkel szerintem az ég egy adta világon semmi gond nincs, HA VAN VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG a gyerek előtt. Teccik érteni? Ha a Kercsó féle edzés az EGYETLEN lehetőség egy városban, azzal lehetnek gondok, mert ismerjük a hátteret, ismerjük a módszereit. Ezt én is elismerem: olvastam, hallottam róla eleget.
Nade ha ez egy PLUSZ valami, a megszokott, ismerős lehetőség MELLETT, azért miért kell így orbákolni? Miért kell összemosni ezt a kizárólagos lehetőségekkel?

Az egész olyan egyszerű. Aki bírja, idemegy. Aki nem bírja, a másikfélébe megy. Pont.
Ha nem elég jó, egyikben sem ő lesz II. Palkó. Ha elég jó, bármelyikben lehet, de persze az elitképzés jellegzetességei miatt ennek Kercsó oldalán lehet valamivel nagyobb az esélye.

Az emberek - és ez a gyerekekre főleg igaz - akkor törnek össze, ha valamiből nem látnak kiutat. Ha van más alternatíva, akkor lehet, hogy ugyanúgy meglesz a kellemetlen emlék, de ha megvan a megfelelő szülői háttér, ennek sosem lehet tragédia a vége. Pont azért, mert van más alternatíva.
Ha meg a gyerek ennek ellenére menthetetlenül összetörik, ott a szülő is mélyen magába nézhet, hogy milyen hátteret, nevelést, tartást adott neki...

üdv,
Raon
@pfrancesco: Ez egy név, hányan vannak azok, akiket elküldött és valóban nem váltak be, hányan, akik válogatottak vagy közeli szintűek és hányan, akik mondjuk elhokizgatnak.

Tényleg érdekel, ha valaki ezt nagyjából megválaszolná nekem, annak nagyon örülnék.
@Gaudi: Egyetértek veled. Valószínű azért, mert én sem átlagos vagyok.
@ob4:
"A tehetség 1% a többi szorgalom, ezt nem én mondom."
Az átlagosokat kábítják ezzel a szöveggel.
@Raon: Félre értettél valamit: nem lesz sem U12-ben, sem U14-ben, sem U....-ban KÉt csapat, CSAK EGY a Kercsó féle. Ez az egész kirakat.
@ob4: Ez az új nick-em? Ja nem, csak hihetetlenül hasonlít a véleményem.
Már említettem fent, hogy minden gyerek értékes a jégkorong szempontjából.
@Gaudi: A bűvös szót leírtad, ha ritkán is, de tévedsz. Szerintem minden egyes gyerekért kár.
@Raon: Általában szeretem a kommentjeidet, általában egyet is értek vele, általában jó meglátásaid vannak. De most nem igazán. Én is olyan voltam, aki átlagos gyerekek között nőttem fel, voltak jó tanulók és kevésbé jók. Spec. én nem voltam jó tanuló, mert nem volt rá szükségem így is közel kitünő volt a bizim, dícséretekkel. Mindent célt elértem, amit kitűztem magamnak és remélem ez így is marad. Soha nem éreztem, hogy a kevésbé teljesítő gyerekek visszafogtak volna, sőt segítettem nekik és egy kis toleranciát is tanultam. A zseni, ha valóban az ki fog tűnni, céljait megvalósítja, nem keres kifogásokat, hogy ez meg az miért nem jött neki össze. Én becsülöm azokat, akik törik magukat azért, hogy elérjék, amit én, ők szorgalmasak, én meg csak egyszerűen szerencsés. Miért érdemeltem volna többet azzal szemben aki küzd?
@ztitans: Remélem valami ilyesmi lesz a felállás. Ez sok problémát megoldana. A kecske is jól lakna és a káposzta is megmaradna.
Hokiszülő másként látja a helyzetet, mint a "sima" hokirajongó. Míg ez első csoport elfogult és érzékenyen reagál mindenre ami a csemetéjét éri, addig a második csoportot csak a végeredmény érdekli. Hokiszülő helyett behelyettesíthető bármelyik másik sportág szülő, a végeredmény ugyanaz.
@gogosz: Talán a rááldozott idő (gyerek és szülő) plusz pénz miatt?
másra (pl edző) mindig könnyebb rákenni a saját (pl szülő) hibáinkat és ördögöt kiáltani
a mmásik nagy probléma, amikor a szülő a saját sikertelensége okán próbál mindent kihozni egy adott helyzetből (ha igaza van, ha nem )
nemtom...én is évekig hordtam, hordom a gyermekemet edzésre, de az elmúlt 7-8 évben kb 5ször dícsértem meg, mert csak akkor érdemes, ha tényleg kiválóan teljesít
és volt olyan is, hogy edzés közben után azt mondtam neki, ha nem dolgozik, lejön a jégről és megyünk haza (és az iskolai tanulmányai során sem ajnároztam körül soha, mert különben a dicséret értéket veszti)
de azt is megtanultam, hogy 2 edző között óriási lehet a különbség: az objektív mérce mindig a gyerek fejlődése
mielőtt vki azt hinné emberevő vagyok, a gyermekemmel teljesen jó és harmonikus a kapcsolatom, akik ismernek asszem tudják
szóval kedves szülők, csak felszabadultan, mint egy fiatal gyarmat:D
@beth01:ez a pénz dolog nagyon nem jó indoknak, ugyanis egyrészt nem kötelező szponzorálni mindent, amit a gyerek akar, másrészt, ha nem eléggé tehetséges/szorgalmas ne várj semmit a pénzedért
a másik megközelítésem meg az, hogy szülőként a gyermeknek pénzért "vásárolni" hasonló dolgokat nálam kiveri a biztosítékot
egy farmer, játék, stb természetes dolog, mert azért vagyunk szülők, de pl diplomát, jogosítványt stb vásárolni a gyereknek az biztosan a nevelés csúcsa
@beth01: én pl nem sajnálom a rááldozott pénzemet, mert költhettem volna jóval nagyobb baromságra
ami az időt illeti: a gyerek lehetett volna sokkal rosszabb helyen és társaságban is
és nem mellékesen szinte problémáktól mentesen cseperedik kamasz kora ellenére
megtanult küzdeni a saját és a társai céljaiért, sorolhatnám
én ennél többet nem várok sem a befektetett időmért, sem a pénzemért
sőt boldog vagyok, hogy részese lehettem mindennek és ezt nem veheti el/meg tőlünk senki akármennyi pénze is legyen
@beth01: Én is sportszülő vagyok. Persze rengeteg energia meg pénz van benne, de én nem erre fogom. Egyszerűen elfogult a szülő és kész. Nincs ebben semmi ördöngösség, ez természetes dolog.
@Gaudi: @Raon: Én pedig úgy látom, hogy aki két-három alkalom után nagy magabiztossággal meg tudja állapítani gyermekek egy csoportjáról, hogy közülük ki tehetséges, és ki nem (úgy általában), az a spártaiak módszerét alkalmazza annyival kifinomultabban, hogy nem elsőre ítél, hanem másodikra, esetleg harmadikra.

A tehetséggondozásnak amúgy valóban van létjogosultsága, sőt! Magam is foglalkoztam ezzel nem kevés ideig, és én rengeteg olyan gyerekkel találkoztam, akiknek a tehetsége nem második vagy harmadik alkalommal derült ki. Megengedem, a túlnyomó többség ilyen volt. És azt is hozzáteszem, hogy nagyon nagy részük kifejezetten gyenge tanulmányi eredmény mellett jutott el nagyon messzire tehetséggondozó megmérettetéseken, sokszor nem is azért, mert az iskolában valaki foglalkozott volna velük ne adj Isten, szólt volna nekik (hiszen rossz tanulók voltak), hanem mert valahogy tudomásukra jutott, hogy vannak helyek, intézmények, ahol várják őket az ötleteikkel együtt, és saját maguk jelentkeztek. Ez számomra azt is jelenti, (ha már Gaudi arról írt, hogy tanárként szól hozzá), hogy az iskoláink egy jelentős részében még ma is képtelenek akár csak felismerni is a tehetségeket. Magyarán, a tehetséggondozásba a kiválasztást nem lehet elintézni az első pár alkalommal (különösen akkor, ha készségeket igénylő dolgokról beszélünk, mint a hoki), annak folyamatosnak kell lennnie. És az igazán jó tehetséggondozás amúgy sem lehet elsősorban tanórai feladat, hanem nagyjából ilyen helyeken kell keresgélni:

kutdiak.hu/
www.tehetsegpont.hu/
innovacio.hu/3a_hu.php

Az integrált oktatás mibenlétéről meg nem nagyon érdemes akkor elmélkedni, ha az esélyegyenlőség az oktatásban azt jelenti, hogy "ugyanazt ugyanakkora lelkesedéssel". Ugyanis ez nem így van.

A saját sportolói múltamból is emlékszem olyanra, hogy a kezdetben nagyon jól teljesítő gyereket később lehagyta az, akit egy kevésbé türelmes edző, mint amilyen nekünk jutott, már rég kivágott volna azzal, hogy reménytelen, tehetségtelen.

Amúgy pedig: látod, Raon, ha ezen a nickemen írok, akkor az a baj (Neked), hogy miket megengedek magamnak, ha meg a másikon, akkor az (másoknak), hogy két nickem van... De hát ezt már megbeszéltük egyszer.
@Jaromír: gratula az Utés fiataloknak!!!
Jó lenne meghirdetni egy felmérést az akadémiára, hogy ne csak a fehérváriak és Kercsó "gyerekei"-nek adasson meg az akadémiára való bejutás. A kommenteket olvasva szerintem nem lesz tolongás, de legalább esélyt kap mindenki.
Igen az tök jó lenne, mert akkor az összes szakosztályban olyan szuper utánpótlás csapatok lennének a volánhoz képest mint az ob1-ben, nagyon magas szintű versengés alakulhatni a ki a bajnokságokban.!!
Tényleg nagyon jó lenne!!!
Király A csoportos hoki lenne, de csak akkor azt írjuk ki a válogatott mezére, Kercsófehérvár
De jó pont olyan hosszú mint a Magyarország.
És egy év múlva lehetne mondani, hogy kinőttük a Magyar szintet megyünk az osztrák ligába.
A magyar csapatok meg termeljék ki a jó 12 éveseket azokat majd Árpibácsi kiválogatja megütik e a szintet aztán majd NHL-est nevel belőle ha már az előző edzőik csak a kiválogatásra érdemes szintig juttatták:-)))
Hajrá A csoport
@mhk: :)))
nálad is van igazság, majd meglátjuk
@mhk: Akkor szerinted az Akadémiát csak a fehérváriaknak és a Kercsó "gyerekeinek" hozták létre. Szerintem nem ez a cél. És igenis lesz egy elit, amely max. 3 sorból fog állni. A többi meg harcolni fog, hogy megelőzze a 3., 2... sorban levőt -persze ide időszakos felmérések kellenek-. És csak így lehet felfelé jutni a ranglétrán. És Kercsóék is így szeretnék, ahogy én értelmezem a nyilatkozatokat. Egy 13-14 éves kitartással és sok munkával -és még soknál most indul meg a növekedés, az izomfejlődés- 16-éves korára akár az első sorba is felkerülhet. Persze ha lehetőséget adnak...
Viszont ha mindenkit bekoncentrálunk úgymond magyar elitben onnantól kezdve mivel ma minden élcsapatnak van max 3-5 szuper tehetséges gyereke van csak azok nélkül gyenge csapatokká válnak, ezért nem fog 10 ezreket áldozni szülő klub 100 ezreket, hogy gyenge csapatok legyenek. Márpedig ha az idei nagyon erős serdülőt nézzük az első 6 csapat kiváló meccsek játszott, de a legjobbjaik nélkül ezek a meccsek gyenge fejlődésmentes találkozók lettek volna. Sajnos ez nem foci hogy ha 100 bekoncentrált tehetség kiválasztása után van még 1000 akit szintén ki lehetne választani itt korcsoportonként 10-15 emberről van szó, rájuk viszont szükség van hogy húzóemberek legyenek, akik magukkal vonják a közeget klubot.
De igazság szerint majd elválik minden.
Azt el kell mondani, hogy az idei U14 és U16 minden idők legizgalmasabb színvonalasabb bajnokága volt sok jó csapattal ebből következően a többi klubban is emelt szintű képzés folyhat, ha így van a játékosok jól érzik magukat nem fognak elmenni onnan aki meg megy annak hajrá!!
Csak azt látni kell hogy tehetségek nincsenek garmadával a csapatokban és elvesztésük végzetes lesz az adott csapatra nézve, utána meg lehet majd mondani Árpinknak, na megmondtam...
Pedig aki ért hozzá tudja, hogy a tehetségtelent a nehéz megtanítani, nem a tehetséget...
Nem olvastam el, mindegyik hozzászólást, mert már az elején elszomorodtam.
Lehetséges lenne, hogy a "nem" fehérvári illetékességűek a saját csapatuk felé intéznék a kérdéseiket, felvetésüket, mert így úgy néz ki, hogy mindenki beleszól abba, amit fehérváron elterveztek. Tessék kalapolni a saját csapatotoknál, hogy indítsanak XXX akadémiát, hozzanak edzőket, építsenek csarnokot és akkor majd mi is elkezdjük fikázni, hogy hű mi lesz ha az az edző majd elkezd kiabálni, meg milyen lesz a kiválasztás stb.
Én kérek elnézést!!!!!!!!!!!!!!!!!
@drukker60: Ha ez ilyen egyszerű lenne... Szerinted Gabi bá-nak mennyit kellet ezért kalapolnia, hogy összejöjjön az akadémia és minden érdemi prominens mellé ill. mögé álljon. Szerinted egy kiemelkedő felnőtt csapat nélkül - értsd jelentős vonzerő - lehet ilyet 3-4-5 helyen csinálni?
Senki sem benneteket bánt és tényleg olvasd végig - érdemes. Szerintem éppen a fehérvári gyerekekért és a ki tudja hányadszor Kercsó után költöző gyerekekért "emeli fel" szavát itt jó néhány érintett szülő, hokirajongó.
@mhk: @kerusz: @46: @beth01: @ob4: Nem ismétellek benneteket - egyetértünk.
@drukker60: gondolom Te is tudod, hogy alapvető infrastruktúra nélkül még csak álmodozni sem lehet egy akadémia alapításáról (illetve lehet, de nem érdemes).

Akit esetleg érdekel, nézzen rá az alábbi honlapra, hogy milyen feltételek vannak egy profi - igaz térítéses - akadémián St. Pöltenben:

www.ohseurope.com/index.php/a/campus

Azt pedig már csak csendben jegyzem meg, hogy a tandíj 18.000€...
@sem-leg-s: ezt én még talán meg ís értem,persze ilyenkor azonnal felmerül, hogy miért nem csináltátok Ocskay G. mintájára a dolgokat, miért nem a felemelkedést célozták vezetőitek az ellenségeskedés helyett. Miért tekintettek ellenségként éveken keresztül a Volánra, ahelyett, hogy ellestek volna tippeket a túlélésre, és akkor lehet hogy itt tartanátok, hogy hány és milyen akadémiát alapítsatok.
De visszatérve azt azért nehéz megemészteni hogy már megint (jó magyar szokás szerint) arról beszélünk, hogy mi LESZ, így nagy betűvel.
Én "feltételezem", így írtam direkt idéző jelbe, hogy Ocskay Úr, abban a pillanatban beavatkozik, amikor nem a gyerekek érdeke és a hoki kerül előtérbe. Persze ezt nem feltételezem kercsó Úrról, hogy ilyet tenne(ahogyan itt sokan már ezt megelőlegezték neki).
@MeLa: Ott is megy a "ottani blogon", hogy miért így és miért úgy csinálják az edzők? :)
@drukker60: Talán azért mert nem mindenhol van EBEL-ben játszó és nézőket, hokizni vágyó gyerekeket vonzó felnőtt csapat. Talán azért mert nem mindenhol van akkora múltja a hokinak mint nálatok. Talán azért mert itt először Kercsó volt a "minta" nem volt összehasonlítási alap. Talán éppen ezért érzel ellenségeskedést. Én jobb szeretem az ellenfél kifejezést. DE ne személyeskedjünk és hidd el én is azt szeretném ha valami végre LENNE - és nem arra várnák, mindig csak LESZ majd...
Abban, hogy be kell avatkozni Gabi bá-nak biztos vagyok ill. vagyunk sztem jónéhányan. 60 éves korban nem változik és tud változni senki sem, hisz épp "nagyjainktól" olvashattad fentebb, hogy egy hokis gyerek is 6-12 éves korig formálható: :-))
@MeLa: A hétvégén az Icecenterben játszik az U-16-os csapatuk, aki kiváncsi rájuk, ott megnézheti őket. Nagyon készülnek a visszavágásra, mert a Stars tavaly igencsak elverte őket St.Pöltenben.
@ducks: érdekes ez a kérdés, hogy U16-os csapat, mert a névsorban nem láttam egy csapatra való U16-os játékost... :)

Helyesbítek. Éppen, hogy megvan a csapat:
5x'94
12x'95

De a kommentedből is látszik, hogy aki ki tud fizetni egy ilyen akadémiát, nem biztos, hogy tehetséges is...
@Theutus:

"az objektív mérce mindig a gyerek fejlődése "

...és ha ehhez ráadásul párosul még megfelelő nevelési módszer, mosoly, jókedv, szigor, következetesség...stb, akkor EZ A LÉNYEG !A szülőnek ezt kell néznie, elfogultság nélkül, objektívan!!!Ennek a fejlődésnek mi ZEGEN a tapasztalói vagyunk.
@ducks: a másik, amit elfelejtettem - de ahogy a postokat olvasom, nem csak én ;) -, hogy az U16-os csapatotok magyar bajnok...
@Theutus: NÁLAD A LEGNAGYOBB IGAZSÁG !!!!!!
@mhk: Igazad van!Tudsz NHL-est mondani?Nem tudok róla,hogy valaha is játékosa eljutott volna az NHL-be.És sztem nem is fog.De nem Székesfehérvárról fog visszavonulni az is biztos!
@hokisok: Ti mindig ezzel jösztök hogy nem nevelt ki NHL-es játékosokat:((
Amikor áttelepedett Magyarországra a magyar hoki ott lent volt mint a béka pi...igyvan ugye?!!!
Azota sok viz lefojt a Dunán,már az A csoprtot is megjártuk,egyre jobb lett a magyar hoki,és egyre jobb lesz!
Ha kikerül a keze közül NHL-es játékos akkor mivel a fészkes fenével fogtok érvelni!???
Sok a féltékenykedő hozzászólás azt gondolom.-)
Én ,ha edző lennék a jövő különlegesen inspirálna.
Biztos ,hogy nem nagyon örélnék én sem ,ha a csapatomból kimazsoláznák a legügyesebb játékosokat de a helyzet arra sarkallna ,hogy a maradék játékosokkal még keményebb munkát végezzek.A célom biztos az lenne ,hogy ezekkel a játékosokkal bizonyítsak.Mindenáron megszorítani az elit csapatot.Semmiesetre sem mondanék le egy pillanatnyilag gyengébb játékosról,hisz ki tudja mit hoz a jövő.
Tudom könnyen okoskodom,ezért is írtam azt:"Én ha edző lennék"-))
@kapusLaci: Nyugi Laci !
Majd az eredményei után (mert abban bízunk, hogy lesznek) új alapokról kezdjük a beszélgetést!:):):):)
@kapusLaci: Ne bosszankodj!-))
Nyílván azzal sincsenek tisztába,hogy szerencse is kell hozzá,hacsak nem vagy egy Ovecskin!-))
@kapusLaci: hogy nem Stanley-kupa győztes... ;-)
@drukker60: @bakker81: @kerusz: Egy picit felkaptam a vizet,amikor nincs mit mondjanak akkor mindig ezzel az NHL-el rukkolnak ki:))
@kapusLaci: Ne kapd fel - amúgy van egy jó hírem: dolgozik Magyarországon olyan utánpótlás edző aki nevelt NHL-s játékost - nem is egyet...
Ha érdekel szívesen várom a tippedet hol:-))
Nekem teljesen mindegy hogy ki neveli ki azt vagy azokat a játékosokat akik majd remélhetöleg NHL-be kerülnek,a lényeg az hogy magyar legyen!
A lényeg most télleg az hogy fejlödjön az utánpotlás nevelés, mert lassan ez az aranykorszak véget ér,nagy szükség van az utánpotlásra!
Hogy Fehérváron meglétesül az akadémia ennek minden magyar,és székely hokiszertö csak orülhet,minél több akadémia kellene alakuljon más városokba is!
@kerusz: pedig szerintem ez nem túl bonyolult. Több nicken írni szerintem gyáva dolog - az ember vállalja nyíltan fel a véleményét, ez nálam alap erkölcsi norma.
A véleményed meg nyugodtan leírhatod, ahogy akarod, ha ez neked ennyire fontos... de akkor nem kell nyafogni azon, hogy lesz, akinek ez esetleg nem fog tetszeni (és netán hangot is ad ennek).
Minden más csak bonyolítás, belemagyarázás, önigazolás, szvsz. :)

@46: én úgy látom, ha 2011-ben meglesz a másik jég, kétszerannyi lehetőség lesz edzeni, mint most... Te tényleg azt gondolod, hogy ebből csak egy csapatra futja?
Illetve én Ocskay úr nyilatkozatában egyértelműen látom az erre vonatkozó kitételt. Légyszíves idézd ide be azt a részt, ami az általad elmondottakra utal. Azt hiszem, Ocskay úr van annyira hiteles ember, hogy a "nem mondja, de akkor is azt gondolja" kört akár meg is spórolhatjuk vele kapcsolatban.

@beth01: örülök, hogy írtál, bár én sem értek veled egyet. Vitatkozni nem szeretnék, de ha már ezt ideírtad, maximális tisztelet mellett reagálok. :)

Egyrészt őszintén örülök a sikereidnek, és elismerésem, tényleg - másrészt amit leírtál, azzal szerintem nem cáfoltál rám, éppenhogy az én véleményem erősítetted.
A bejegyzésedből úgy tűnik, nőiesen női életfilozófiát követsz - nem véletlenül számol ezzel több ezer éve egy csomó filozófiai irányzat a legkülönbözőbb kultúrákban. New age megfogalmazásban ez feminim plusszos hozzáállás - ami úgy kb. a lehető legnagyobb ellentéte annak, amit én írtam fentebb. Ez nem jobb vagy rosszabb, egyszerűen más világszemlélet, más működés, más lelki jelleg.

Amivel viszont simán rácáfolsz a saját gondolataidra, az a szóhasználat. Azért is csodálatos a magyar nyelv, mert a szavainknak az általánosan használton túl gyakorta egy mélyebb értelmezése is átsejlik, amelyből sok plusz információ szerezhető.
Azt írod, hogy te világéletedben segítettél a gyengébbnek, mert az úgy jó (amúgy én is, és ez a szokásom máig megmaradt - szerintem ez így normális), ellenben a következő mondatodban azt írod, hogy a zseninek nem kell segítség, ha zseni, akkor megoldja egyedül, ha meg nem jár sikerrel, ne mutogasson másra, mert csak magára vethet. Egy következő hozzászólásodban a gyerekekre ráÁLDOZOTT időről beszélsz. Lehet, hogy most azt gondolod, ezt csak eltévesztetted, de szerintem meg ebből is látszik, mennyire másképp látjuk ezeket a dolgokat.

Szerintem ez a segítségesdi ebben a formában minimum elgondolkodtatóan ellentmondásos dolog - aki meg egy gyermek kapcsán bármilyen időt áldozatnak gondol, az nem úgy gondolkozik a gyereknevelésről, a gyerek-szülő kapcsolatról, ahogy szerintem normális. Sőt, éppen ez mutat rá arra, mi itt az egyik alapvető oka a vitának - a téves szülői hozzáállás.
Minden további lényeget Theutus megírt helyettem - az ő álláspontjára csak bólogatni tudok.

@Theutus: nagy ember vagy, őszintén gratulálok ezért a véleményért, de még inkább azért, hogy így látod a világot! Szerencsés az a gyerek, akinek ilyen háttere van! Ha az efféle hozzáállás lenne többségben, nem itt tartana ez az ország...

üdv,
Raon
@kapusLaci:
"Egy picit felkaptam a vizet,amikor nincs mit mondjanak akkor mindig ezzel az NHL-el rukkolnak ki:))"
Szerintem nem a kritizálók kezdték!:-)
Amúgy miért kell magadat győzködni?
Neked van egy véleményed, másnak más. Ha 100* leírod, akkor is az csak egy vélemény marad.
@sem-leg-s: Azok az edzök ha annyira jok lettek volna megtartották volna továbbra is öket:))
Miért jöttek Szlovákiábol Magyarországra?
Azért mert ennyire jok voltak? És ne feledd Szlovákia,Csehország,Finnország stb.HOKINEMZETEK,a hokivilág figyel ezekre az országokra!Magyarország egy kis hokinemzet lett,mostmár minket is ismernek,szépen lassan elismeréssel vannak irántunk,hál istennek!
@Tillasz: Nem akarok veletek többet vitatkozni,mert annyi mint a falrahányt borso"lepörög" :)
Ennek sosincs jo vége,te tudod nagyon jol:))
Tiszteletben tartom mindenki véleményét,ugyanezt elvárom az én véleményemmel kapcsolatba is!
Ha lehet emberségesen kéne itt vitatkozni,provokáciok nélkül!
@kapusLaci: Ja azt is én mondtam,hogy fehérváron nincs semmilyen szakmai munka?Most meg odamegyek,mert ott van pénz?Tiszteletben tartom a véleményedet,az is nagyon jó,hogy végre van hokiakadémia,Magyarországon.De sztem nem csak Kercsó dolgozott az A csoportért.A többi edző foglalkozik több száz gyerekkel,eredményeket is érnek el, mégis kercsó kkörül forog a világ!Hidd el mi is megismertük, ott is meg fogják,
@hokisok:" mégis kercsó kkörül forog a világ"
Ki körül forogjon drága barat-))
Mondjuk foroghatna körülöttem is de én olyan nagyot nem tettem érte-)) Max egy kéjes éjszakát!-))
A válogatottak háromnegyede Az ő tanítványa.
Majd ,ha a többi edző is ugyanannyi válogatottat felnevel akkor nyílván őroluk is lesz téma.
Kár ezen mérgeskedni a tények azok tények!
@bakker81: Ezt te sem gondoltad komolyan?Felnevel?Tudod te mit jelent ez a szó?
@bakker81:
Azért teszel róla, hogy körülötted is forogjon...
De ugye nem kapus voltál? Mert, ha igen, akkor meg van bocsájtva. Amúgy matekból elég gyenge lehetsz.
@kapusLaci:
Láthatod, hogy nem vitatkozom, csak kár győzködni magadat. És mások véleményét is hallgasd meg. Nem kell velük egyetérteni. Egyébként örülök, hogy az itteni hozzászólások, azért még normális mederben folynak.
@Tillasz: Megkérlek a kapusokat ne sértegesd:)))
Mivel gyözködöm magamat?
Meghalgatom más véleményét is,szerintem ez egyértelmü,ha visszaolvasod a beirásaimat.
Én is örülök hogy aránylag emberségesen zajlik minden!
@kapusLaci: miért kerülöd ki a választ? Ha "csak" ennyire "rossz" edző/k lenne/ének aki/k/nek már van NHL-s tanítványa...Amúgy nem küldték őket és ÖRÜLÜNK, hogy itt van/nak. Tudod szép lassan csendben nyeregetjük a tornákat hol Svájcban, hol Szlovákiában, hol meg itthon. A gyerekeink örömmel járnak edzeni és látványosan fejlődtek/nek is. Az NHL-ezést meg nem mi kezdtük...
@Tillasz: Maradjon is a normális meder talán meglesz a 200.:-))
@hokisok: "Szerintem nemcsak Kercso dolgozott az A csoportért"
Igazad van,nem ö az egyedüli aki tett az A csoportért,még van egy nagy valaki aki nagyon sokat tett az A csoportért,és a magyar hokiért
Ocskay Gábornak hivják!!!
A többi maradék a z a 15-20%-ék azokat más edzök nevelték.Ezek tények,ez igy igaz!
@sem-leg-s: Sok sikert továbbra is nektek!!
Ezt ne vedd gunyolodásnak,ezt tiszta szivböl kivánom!Amugy nem kerültem ki a választ!
@Tillasz: azt kiszámolta már valaki, hogy a Kokónak hány tanítványa volt vagy jelenleg is válogatott? ;)
@sem-leg-s: szerintem sokan tudják honnan indul a Göcsej expressz... ;)

Jut eszembe, sikerült megállapodni a pálya további üzemeltetéséről?
@MeLa:
Szerintem nem. De, majd én megteszem.
Amúgy az Ő játékosa már ült NHL meccsen a cserepadon.:-)
@kapusLaci:
Nem szándékoztam. A hokis kapus külön faj...:-)
@Tillasz: Kösz.Tudom mi mások vagyunk,egy kerék megvan billenve nekünk,de jo kapus nélkül mit érne a csapat?:))
@kapusLaci:
Végy egy jó - nem értelmes! - kapust. Ennyit én
is értek a hokihoz...:-)
@Tillasz: Ha sokáig irogatunk,a végén kiderül hogy én vagyok a hülye:)))
Tudom hogy értesz a hokihoz,gyakran találkoztunk már itt a blogon:))
Végülis aki a hokit szereti rossz ember nem lehet!
@Raon: "Azért is csodálatos a magyar nyelv, mert a szavainknak az általánosan használton túl gyakorta egy mélyebb értelmezése is átsejlik, amelyből sok plusz információ szerezhető." Igy van ez most is.
Ha-ha! Megint elolvsatad (félre olvastad), amit írtam, de gondolom nem jól fogalmaztam, csak nem akartam megint regényt írni. Nem a gyerekre áldozott időről írtam, hanem a hokira áldozott időről gyerek és szülő részéről. Ez azért egy kicsit más!!!!
"a gyerekekre ráÁLDOZOTT időről beszélsz"
Én egy fenti kommentemben említettem, ezért nem akartam ismételni magam, hogy a jégkorong számára az is hasznos lehet, aki nem lesz sztár hokis. Lásd Csató Imi. Nem sikeres hokis, de sikeres vállalkozó, aki van olyan hoki rajongó, hogy kőkeményen támogatja a hokit. Elfogultság!? Szintén Őt hoznám fel például. Hiszen ezt Te is tudod, hogy milyen elfogult Mihály Á-val, és ezt nem rossz értelemben írom, bárcsak minden játékosnak lenne egy ilyen elfogult mentora!
A gyereknevelésről meg annyit, hogy bármikor két kötetes könyvet tudnék írni, gondolkodás nélkül, arról "Hogyan rontsuk el gyermekünk". Ezt több esetben is elmondtam már ismerőseimnek, van közös, utána érdeklődhetsz. Tudod szerencsére önkritikám is van, de néha az is elfogult. Hidd el, még Te is el fogsz jutni erre a magasabb szintre. Veled együtt én is MINTA szülő vagyok, tudod olyan MINT A többi. Viszont arra írhatnál ötletet, hogy mi legyen azzal a gyerekkel, aki eddig heti 5-7 edzésre járt, mert imádja a hokit és nem a szülei tömik tele a fejét, ha elküldik. Szerinted az eddigi mozgás igényét, hol fogja levezetni?
Válasz még azoknak, akik az anyagi oldalát vitatják. Ez a legkevesebb. De a gyerek igenis sokat felad a jégkorong miatt, közös bulikat a suliban, családi programokat stb. ez az életkor nem jön vissza, nem lesz mégegyszer 6, 7, 8, 9, 10, 11 stb éves újból, ha elveszik tőle a jégkorongot olyant vesznek el tőle amit senki nem adhat vissza neki. Persze tudom én, hogy sokat is kap, de azt se felejtsük el, hogy gyerekekről beszélünk. Sokat hangoztattam már, de nem árt úgy látszik, ha megint leírom. Manapság nem a tehetséges gyerekek játszanak, hanem azok akik megengedhetik maguknak, lehet, hogy az igazán tehetséges gyerek életében korit se fog látni.
@Raon: Nem értettél meg és nem érdemben válaszoltál most, de nem baj. Ha hazértem ebből a rohadt sivatagból, majd megbeszéljük, ez egy értelmes téma.
@kapusLaci: EMBER figyeljél rám ?!
Dolgozni jöttek, pénzt keresni(tapasztalattal, tudással, széles látókörrel a birtokukban)...teszik is tisztességgel a munkájukat, amiért fizetést kapnak . Ezen csámcsogsz??Ugyan...
@beth01: Önnél a 3! pont!:) Különösen a soha vissza nem térő "kisgyermek" évek, családi-baráti-osztály programok viszonylatában.

Folyamatosan olvasva a kommenteket, nem álhatom meg szó nélkül. Nálam az az IGAZI edző, főnök, -csupa nagy betűvel- vezető, aki minden beosztottjához megtalálja a "kulcsot". Tudja kit kell rugdosni és kinek simogatni a fejét. Nem csak egy "a nagy piros kulcs mindent nyit" (tör, szakít) módszert ismer. Kvázi jó, hogy a gyerek Pesten játszik.

Mindamellett a sport becsületességre, gerincességre, kitartásra, sportszerűségre, szabálykövetésre tanít.

De csak akkor, ha ezeket az erényeket van kitől eltanulni.
@Disznóvágási Feri: Ez nem a "témába vág", hanem maga a TÉMA...:-))
süti beállítások módosítása