HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Dab.Docler–Fehérvár 4-9

2010.03.23. 20:54 Hblog

Az OB I.-döntő harmadik mérkőzésén nem sok hiányzott, hogy az erősebb csapat eljusson a két számjegyig. Az előző szezonban az akkor finalista Újpesti TE komoly ellenállást bírt kifejteni a magyar EBEL-gárdával szemben, egy mérkőzést nyertek is a lila-fehérek, ráadásul idegenben, ám ezúttal nyoma sincs az érdemi küzdelemnek. A fehérváriak a 7-0-s, illetve a 7-2-es siker után harmadjára kilencet lőttek Dunaújvárosban, és bár négy gólt kaptak, brutálisan fölényes győzelmüket semmi sem fenyegette, 4-9. A párharc 3-0-ra áll. A döntőnek a héten bizonyára vége lesz, utána kezdődhet a vb-felkészülés.

311 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az akkori Volan nem is jutott playoffba. Melyul az arok.
Nem hiszem, hogy össze lehetne hasonlítani a tavalyi évet. Az akkori Újpest erősebb volt a mostani DAB-nál, és az akkori Volán gyengébb a mostani Volánnál szvsz.

A meccsről: ahhoz képest, hogy nagyon gyenge volt a védelmünk, és, hogy Sevela a második harmadban nem járt élete csúcspontján, becsülendő a négy gólunk (ami zárójelben lehetett volna mondjuk hat is, ha belövünk egy-két helyzetet). Magó vasa és az előtte meghúzott csel szemkápráztató volt, ugyanígy Zsoci passza Kiss Á.-nak.

Csütörtökön törjünk már egy kis borsot, de tényleg...:)

Hajrá DAB!
Gratulálok a Volánnak, megérdemelten nyertek, nem volt nehéz dolguk, adogattuk nekik a gólpasszokat. Védőkből nagyon rosszul állunk, sajnos azt kell mondjam, hogy a Volán is, mert amit ma ott is páran műveltek, az körülbelül a vicc kategóriába tartozik.
ide is kopizom a meccs előtti anyaghoz írtakat.
@Spigott: több dunaújvárosi bekk szempontjából nagy szerencse, hogy Ted Sator nem látta a mai betlisorozatot, ami a kapu előtti takarítást illeti, szerintem szuperminiben is lezavarják azt a játékost, aki pl. Pozsihoz hasonló mutatványokat produkál (óvatos számítások szerint 3, de lehet, hogy 4 gólban is vastagon benne volt) - tőle sokkal fegyelmezettebb, élesebb játékot vártam, s Hegyi Ádám teljesítménye is vonal alatt maradt. Ellenpéldákat is mondok: újra nagyon jól és hatékonyan játszott Kiss Dani, és többnyire jól oldotta meg a feladatokat Lecsó. a mieinktől nekem Kiss Ákos játéka volt ma az abszolút csúcs, na, ő például sajnálhatja, hogy a szövetségi kapitány nem látta a mai produkciót. a Volán végig kiegyensúlyozottabb, gyorsabb, taktikusabb volt, csak ismételni tudom magam, korong nélküli játék és kapu előtti helyzetek megoldása terén van a legnagyobb szakadék a két csapat között per pillanat.
@legórágó: ez nekem is eszembe jutott őszintén szólva, és persze majd megint lesz, aki károgásnak veszi, de a Dab ma négyet vágott a nagycsapatnak, ráadásul az első harmadban nyomott is szépen a csapat, a vég már amolyan hitehagyott, csöndes hadd teljen meccs volt - de a Volán-védelem sem volt annyira feszes, mint például vasárnap, ez meg is mutatkozott a kapott gólok számában - vagyis Ljubljana miatt egyre jobban aggódom.
ezzel együtt persze gratulálok a Volánnak, ők a jobbak - más kérdés, hogy ezt a lebonyolítási rendet már csak a többi csapat játékosainak mentális épsége miatt is sürgősen és radikálisan át kell alakítani. mondom ezt annak ellenére, hogy több játékosunk számára biztos fontos tanulságokkal szolgált a párharc - érdemes tudni, hol tart a hazai éllovas.
Tobb csapatot es meccset a MOLba.
Bejött a jóslatom! Mondtam, hogy 3-4 DAB gól lesz! :) Sajnos ez most nem volt elég még a szoros eredményhez sem, nemhogy a győzelemhez... :( Négy gól elég lehetet volna a győzelemhez, de csak akkor, ha nem olyan a védelmünk, mint az átjáróház... :S

u.i.: Jót mosolyogtunk a fehérvári szurkolókon, amikor a "Piszkáld ki..." gólöröm dalt énekelték. :) Kár, hogy csak a refrént ismerik... :) Nyilván rögtön felmerül a kérdés: ha csak a refrént ismerik, akkor miért éneklik? :P:P:)
Még akkor is, ha sok igazság van abban, amit Hblog írt, azért nem kellene (szerintem) ennyire erősen fogalmazni. (már félve írok, ma mindenki úgy érzi, kötözködő vagyok :) persze lehet, hogy nem alaptalanul, bár nem ez a szándékom :)
@wincent: en egy velemenyen vagyok veled. Ha a DAB kepes lenne osszeszedni egy Mihaly Arpit a 3 magyar franciat, visszavinne az osszes Ujvarosit stb, mas az allas. A jatekosok azert mennek a Volanba, mert van EBEL. Egyelore a MOL liga es az OB I nem annyira csabito egy jatekosnak mint az EBEL. Ezert mondom, hogy tobb csapatot es meccset a MOL ligaba.
Megemelem viszont a kalapom Kiss Ákos előtt, remekül, erőszakosan, szépen és gólerősen játszott, a két gól mellett adott két olyan passzt is, amit csak be kellett volna pofozni az üres kapuba, sajnos nem sikerült...
Sajnos a legtöbb lőtt gól ellenére ezen a meccsen játszottunk a leggyengébben. A védelmünk teljesen érthetetlen módon bizonytalan volt, gyermeteg hibákat vétettek, gólokat lövettek a Volánnal, pedig maguktól is tudnak. Sajnos megvan a stabil 4-5 gól a 2 csapat között, de azért ezen a meccsen lehetett volna kevesebb is. Sajnálom... Igazán nem kellene kínos helyzetbe hozni egymást, a csapatot. Sajnos Sevela is tompább volt a szokottnál, jellemző volt, hogy 3-6-nál a kapu előtti kavarodás közben Petyó belebökött a korongba, de nem érte el rendesen, csak annyira, hogy a védő se érje el. 3 a semmire mehetett volna a kontra, ehelyett egy valakin megpattanóból gólt kaptunk.
A meccs mélypontja Sofron volt, aki a közismerten vadállat Szilassyt lökte fel bottal és akart nekimenni, végül a saját csapattársai csillapították le. Nem nagyon értem miért akarja folyton igazolni azt, amit mindenki úgyis tud... A sporttársaktól azért megkérdezném, hogy ennél az esetnél hogyan lehetett szabálytalan testjátékért 2 percet adni Sofronnak, amikor az incidens sípszó után történt...
Ha már jv-k, én rájöttem, hogy nem tudnak szarul sem vezetni. Csak összevissza... Emellett sportot űznek abból, hogyan tegyék egymást nevetségessé... Kincses következetesen nem látja az eseteket szabálytalannak 4-5 méterről a kapu mögött, Gebei következetesen ráfúj a piros vonalról. Legalább ennyi következetesség van a működésükben.
@csaboti: Igen. Mélyül. És tovább fog mélyülni. A jó játékosok mind mennek a Volánba, ezzel tovább erősítve a Volánt, és tovább gyengítve a magyar bajnokságot.

Kíváncsi lennék, hogy melyik ország bajnokságában van hasonlóan lefutott bajnoki rájátszás és döntő?
Kérdezem: Biztos ez a jó a magyar jégkorongnak?
A fentiekkel összevetve eléggé nagy meglepetés a Capitals szinte már biztos kiesése....jelenleg 3:6
@tiriakos: Hidd el nem csak a refrént ismerjük.

Viszont ez a dal nálunk csak akkor szólal meg ha Mihály Árpi üti a gólt egyfajta tisztelet kifejezéseként.
@Nyuszí O_o: Szerintem is az öregek, Vargyas, Tőkési, Lecsó és néhány fiatal ment jól. Kiss Ákosnak respect, igen jól ment ma, harcosan, erőszakosan. A sora sem ment rosszul, de nem elég hatékonyak. Sajnos Magóék sora ma halványabb volt.
Én az új generációban bízom. A fiatalok egyre komolyabb szerepet fognak kapni. Nem követtem nyomon, hogy mi a helyzet ilyen téren a magyar bajnokságban, de csak általuk változhat meg a helyzet. A volán sem fog 15-20 magyar játékosnál sokkal többet tartani, mert nincs értelme. Remélem, hogy a válogatottszintű játékosok száma rohamosan fog növekedni és akkor megkapjuk a választ a kérdésekre.
@brunzwik: és miért csak a refrént éneklitek Pirének?
@check: Hát párszor rendesen ki volt bukva Vityára a mai meccsen.
@tiriakos:

Nagyjából ugyanez jutott eszembe nekem is, hiába no, ismerjük egymást, ez lehet az oka :)

Amúgy meg hajrá Acélbikák! Sose adjátok fel!
Szórakoztató meccs volt, igazi bemutató,mindenki villoghatott egy kicsit, hagyták egymást a fiúk, fő a béke és barátság, meg hogy senki ne sérüljön már meg.....Persze a Volán klasszisokkal jobb, és becsületesen teljesített is, nem lazsálta le a meccset. Legyünk büszkék arra, hogy van egy magyar csapat, amelyik képes ilyen magabiztosan, elegánsan játszani. A DAB ma /is/ jó partner volt a bemutatóhoz, szépen huzogattak ők is, védekezni persze nem védekeztek.

Egyetértek, tavaly a Volán egy nagyságrenddel gyengébb, az Újpest pedig egy félnagyságrenddel jobb volt, mint a DAB, főleg védelemben, egy másik, Palkó nevű zseni okán....
@tolsztoj: A linziek bevettek valami varázsbogyót... 3-0 ról állt fel, ami azért nem piskóta... egyébként már 3-7...
@tiriakos: A Volán-keretbe sem fér ám be végtelen számú játékos, plusz a légiósok is "foglalják a helyet"...
@legórágó: ha a Papeszről (Papp Viktor) van szó, na rá én is kiakadtam egyszer, amikor gólt kaptunk róla. Elkorcsolyázott Pire elől, a védő harmadban, de úgy!!! Épp hogy azt nem mondta neki, hogy "Parancsolj Kedves Pire, fáradj a kapu elé!" Sőt! Lehet, hogy mondta is, csak nem hallottuk... :S Érdemes majd megnézni az összefoglalóban az utolsó gólnál... :(
@advocatusdiaboli: közben már 5-7, de már későn jöttek ezek a gólok (2-0-ról fordítottak, nem 3, bár a lényegen nem változtat)
@-d(-_-)b-: Lehet. De ettől a magyar bajnoki döntőnek (és rájátszásnak) nem lesznek éles meccsei. És ki kíváncsi egy előre lefutott bajnokságra...
Még egyszer megkérdezem egy kis kiegészítéssel:
Melyik Div-1-ben, vagy A-csoportban szereplő ország bajnokságában van hasonlóan lefutott bajnoki rájátszás és döntő?
@check: "A meccs mélypontja Sofron volt, aki a közismerten vadállat Szilassyt lökte fel bottal és akart nekimenni"
Maradjunk annyiban, hogy Káka ugyanolyan sunyi mint volt. Soha nem mert odaálni. Azt nem vetted észre, hogy Sofi kezét kötözték, mert olyat vágott rá a göndör hajú fiatalember. Nem véletlenül akart Sofi elégtételt venni. Ott ültem a pad felett és 1 méterre vizsgálták, kötözték a kezét...
2-0 ról a meccsen, 3-0-ról a rájátszás második körében.
@tiriakos: pl. Lettország, Fehéroroszország
@tiriakos: Hát pl. Romániában is ez van, csak két csapattal (Csík, Bukarest). El tudom képzelni, hogy néhány KHL-es csapat is tarol otthon.

Ha a csapatok nem elégedettek az idei kiírással, akkor a 2010-2011-eset máshogyan írják majd ki. Ha meg abban is az lesz, hogy jöjjön haza a Volán kiemeltként, akkor azt fogja jelenteni, hogy a többi egyesület is így akarja.
@tiriakos: a röplabdában, férfi szakág. ott a Kaposvár az örökös bajnok.
Kelle a nevelés a nagyorrú fiatalembernek, talán most rájön, hogy másnak is fáj, ha ő odaüt :) Persze minél előbbi jobbulást a súlyosan sérült kezének :)
@Spigott: Mondom ezt úgy, hogy szinte biztos vagyok abban, hogy Káka, ha oda is ütött, nyilvánvalóan nem szándékosan tette. Erre pedig pont az a reakció, hogy sípszó után nekimegyünk a másiknak :) De ne is kezdjük el, mert csak felesleges szájtépés lesz belőle :) A súlyosan sérült fehérvári fiatalember meg maradjon óriási csöndben :)
@tiriakos: jövőre nem lesz ilyen probléma, mert a Volán még az EBEL-elődöntőt nyomja (vagyis már 4-0-val elküldte a Salzburgot és döntős ellenfelét várja :-D), amikor itthon már a finálé zajlik, értelemszerűen nélkülük.
Azért ilyen simára nem számítottam. Mindnyájunk érdekében, reménykedve mondtam az elején, hogy nem lesz 4-0. Most meg azt hiszem, ha 10 győztes meccsig tartana, akkor se biztos, hogy nem söprés lenne a vége.
De legalább a Fradi nem nullázódik a Stars ellen, aminek örülök, meg pluszban legalább ebben nem tévedtem. (Sőt, a Fradinak még szorosabb meccse is volt az AV ellen, mint a DAB-nak...)
@tiriakos: Örüljünk annak, hogy egy magyar csapat kiemelkedik felfele! Mellesleg együtt játszanak a legjobbjaink és intenzíven fejlődik két fiatal válogatott sorunk. Még minig jobb ez, mintha a magyar bajnokságban hígulnának, vagy elszórva kispadoznának az erősebb de jobban fizető ligákban, majd úgy esnének haza mint Szélig a franciából és összeszokatlan birka csorda módjára játszanának a vb.-n!
@tolsztoj: legyen úgy, hogy a közmondásos Washington-Dunaújváros tengely okán picit igazítunk az OB1, menetrendjén - megvárjuk, amíg kiesik a Caps, és jöhetnek játszani Dab-színekben a Volánnal. a bajnoki aranyat természetesen az egész szezont végig vitézkedő, az alap- és középszakasz végén is győztes Acélbikák kapják, na jó, a legjobb csatár díja legyen Ovié :)) (végiggondoltam, ne legyen, kapja azt is Niká)
@lbsz: no igen, úgy valóban 3:0 :)
@tiriakos: @op66: továbbá Kazahsztán, Litvánia, Horvátország, Szerbia
@wincent: persze igazad van, nem kellene ilyen erősen fogalmazni...sokkal erősebben kellene! Ez így kinek jó...és kérdem én...milyen értéke van egy így szerzett magyar bajnokinak? Ez egyre megalázóbb, mindenkire nézve...Kovács Anti vs. fehéröves, Mikulás-kupa győztes Pistike! Csicsó bá, milyen értéke van így az aranyéremnek? Ez elszomorító! :-(
Készüljünk inkább a VB-re! Hajrá Magyarország!
@tiriakos: bocs, rosszul olvastam, azt hittem, arra kérdezel, itthon melyik országos bajnokságban hasonló a helyzet :)
@tiriakos: nem volt mindig ennyire kiemelkedve egy csapat, és hidd el, nem is lesz ez örökre így.
@lbsz: :-))) "összeszokatlan birka csorda módjára játszanának a vb.-n!" - így volt ez két évvel ezelőtt is, összeszokatlan birkacsorda módjára...a többit mindenki ismeri :-))
Így hirtelen elképzeltem a következő szituációt:

Ősszel bejelenti a Volán szakvezetése, hogy a szezonvégi helyezéstől függetlenül a Volán nem fog hazajönni és egyetlenegy meccset sem fog játszani magyar klubcsapattal.

Aztán elképzeltem, ahogy a mistani hőzöngők még vehemensebben hőzöngenék végig az eész szezont, hogy a Volánnak derogál magyarokkal játszani, meg hogy mi lesz így a magyar hokival meg a válogatottal stb.

Szóval vegyetek már vissza és álljatok le a fikázással. Nektek semmi nem jó, a lényeg, hogy a jobb csapatot basztatni lehessen. Basztassátok a saját szakvezetéseteket.
@Ringleader: pont ezzel készülnek a vb-re, mondjuk Kiss és Magosi, hogy megtudják, hová kell még fejlődniük...
@Ringleader: most erre mit lehet írni? Szerinted mi a megoldás? Ne játsszon a volán a magyar bajnokságban, mert (jelenleg) ennyivel erősebb a többi csapatnál? Akkor mit érne a magyar bajnoki arany? De komolyan? Mivel lenne előrébb bármelyik magyar csapat? Milyen értéke lenne úgy az aranynak?

Ilyen alapon mindenféle sportág, mindenféle versenyében ki kell "iktatni" azt a csapatot, amely adott pillanatban (időszakban) sokkal jobb a többinél?

Ki tiltja, ki tiltotta meg bármelyik másik csapatnak azt, hogy erősítsen? Tudom, nem egyszerű a helyzet. De ez azért már csőlátás...

Legyen erős MOL Liga, hosszabb rájátszással (3-4 nyert meccsig tartó elődöntő és döntő), illetve a már többször említett "villámbajnokság" a magyar bajnoki címért.
@-d(-_-)b-: Higgadj le! Olvasd el mit írtak a többiek! Figyelmesen ám!!!!
Utána pedig jó éjszakát!
@op66: @-d(-_-)b-:
Hát Lettországban pont nem igaz, bár nem követem a KHL-t, és lehet a Riga még ott vitézkedik...
www.lhf.lv/lv/championship_1/3/
@lbsz: sok igazság van abban, amit írsz, főleg a fiatalok vonatkozásában, de azért a Volán döntős - és úgy egyáltalán, szezonbeli - védőmunkája sajnos néha elég elszomorító, őszintén és nagyon kíváncsi leszek, mennyire lesz elégséges pl. Lengyelország, Anglia vagy pláne Szlovénia ellen. és a mostani döntő megítélése már csak azért is véleményes, mert ez a kihívás nem élesítette, hanem puhította a Volán - és benne a válogatottak - játékrendjét, többen és avatottabbak is megjegyezték, hogy a döntő három meccsén nem volt annyi ütközés, mint akár egy komolyabb MOL Liga-meccs egy harmadában (és akkor az EBEL-t tényleg nem említem). mindegy, most sajnos megint kinn felejtettem a kocsiban a felfújható időkaput, ezt már nem lehet visszacsinálni, majd meglátjuk, mit hoz a Pannon Kupa és a div1. Hajrá DAB, Hajrá Hoki!
Üdv.
szerintem meg amúgy az ob1 tök felesleges, ott a mol liga meg a kupa...
Szerintem fölöslegesen futja mindenki ugyanazokat a köröket.
Nyilván lesz vmi. évértékelő értekezlet ahol a csapatok megvitatják, hogy kellett volna jobban megoldani az évet, mert azért itt volt év elején az is, hogy az utolsó pillanatig nem volt biztos, hány csapat játszik. Télen egy hónap szünet majdnem pl. nekünk. Utána meg 3 héten keresztül 2 naponta meccs. ezután egy felejthetetlen rájátszás, ahol a szövetség elkönyvelte nekünk a simát és hagyott 22 órát pihenni.
Lesz idő átbeszélni a mit és a hogyan-t én ettől nem félek.
Hajrá DAB
@legórágó: szerintem meg te higgadj le.

Ezekre gondolsz, hogy olvassam el figyelmesen?

"Mélyül. És tovább fog mélyülni. A jó játékosok mind mennek a Volánba, ezzel tovább erősítve a Volánt, és tovább gyengítve a magyar bajnokságot."

"Biztos ez a jó a magyar jégkorongnak?"

"ki kíváncsi egy előre lefutott bajnokságra..."

"milyen értéke van egy így szerzett magyar bajnokinak?"

"Csicsó bá, milyen értéke van így az aranyéremnek? Ez elszomorító!"

És nyugodtan olvass bele a korábbi vitákba is.
@-d(-_-)b-:

Én ide kiutalnék egy orvost... és még nekem van volán-fóbiám...
@Ringleader: Vitatkoznom kell. Ilyen sosem volt és az volt a magyar csapat egyik erőssége, hogy összeszokott sorok voltak. 1. és 3. sor a Volánból, a 2. a Brianconból kiegészítve Peterdivel. A 4. nem nagyon játszott és Vas János volt a Jolly Joker.
Tudjuk mi lett!
Idén:
A volánban képződött egy eúj erős fiatal sor (Sofi-Nagy-Kóger) DE szétestt az első a válogatott szempontjából, ezért a DAB ellen Énekes megpróbálja A Ladányi-Vas-Palkovics sort kialakítani. Ez jó ötlet! Erősségében a Palkovics-Ocskay-bárki soorral vetekszik, csak működjön. A 2. sorba Kovács-Fekete-Vas a jelöltek. Ez gyengébb mint a Sapporói ex dunaújvárosi 2. sor.
A 4. sor nem sokat zavar ez egy kevert sor lesz , pihentetés céljából lesznek fölküldve a langyosabb meccseken. Ha Galanisz nem sérült volna, lehtne még variálni, de így nagyjából ennyi maradt. A védelem csak személyekben változik 1 vagy 2 helyen, erősségben sajnos nem. Összességében hasonló erősségű a válogatott mint szapporóban gyengébb 2., de erősebb 3. sorral. Szerencse kell a csücsforma mellé, mert a lengyelek is erősek, a brittek is jók egy meccsen, a horvátok ellen sem lehet már lazsálni. A Szlovének pedig erősebbek mint valaha!
@tiriakos: Hú, akkor "csak" Kazahsztán, Litvánia, Horvátország, Szerbia, Románia és Fehéroroszország?
@wincent: mit lehet erre írni? Tudod, ha többször ráklikkelnétek az OB1 címkékre szezon közben is, akkor már rég tudnád a választ, vagy legalább valamilyen fogalmad lenne róla. Amíg mi, más csapat szurkolói drukkolunk a Volánnak az EBEL-ben, addig ti azt sem tudjátok mi történik a MOL-ligában, OB1-ben, majd a végére azt is elvárjátok, hogy mindenki tapsikoljon a "sikereiteknek". Miért is? Hiába mondom el, úgysem érted meg, mert nem akarod.
Ha ezen az elven folytatódik, akkor egyre nagyobb lesz a szakadék Volán és bármelyik más magyar csapat között, mert egyelőre ez a tendencia. Jó ez így? És, ha igen, kinek?
@Fagyálló: Az osztrákoknál sincs külön bajnokság. Az EBEL legjobb osztrák csapata a bajnok. Szerintem jövőre a magyar bajnokságban is legyen pontrendszer. Hosszú Mol liga, bevárva az EBEL-es Volánt, majd rövid OB1, pontrendszerrel.
@Ringleader: ezen én is felvonyítottam, befutott Sapporóba a Dallas-farmból Vas Jankó vezérürü, meg azok a szerencsétlen francia birkák (Vitya, Godó, Marci), összeálltak - de csak úgy csapzottan ám - a fehérvári barikákkal, a többi már sporttörténelem :)
mellékszál: ma a fent nevezett négy játékos közül három a Volánt erősíti, és fáj kimondani, de közülük egyedül Marci játszott élesen az utóbbi két meccsen - Godó néhány tényleg szép villanást nem számítva rettentően tompa volt, és Jankó sem hozta azt a formát, amitől nagyon kirügyezne a kedvem rózsafája a vb előtt (metafora, hadd legyek én is visszafogott).
@Fulike1: Kösz az aggódást, de ha eddig nem derült volna ki számodra, nincs Volán-fóbiám.
Lehet itt egyébként körbejárni a dolgokat. Innen is, meg onnan is. De amíg egy csapat kiemelkedik a mezőnyből, addig egyoldalú (lefutott) a bajnokság. (bár ugye meglepetések mindig vannak)

Lehet ez bármilyen országban, bármilyen sportágban.
@Spigott: a vasárnapi eset után, amikor Szila rálökte Martzet a kapusvasra, kicsit sok lesz a véletlenekből, nem? Maradjunk annyiban, hogy aki nem két éve jár meccsre, az pontosan tudja, Szila_néha_miket csinál a jégen, annak ellenére, ahogy a pályán kívül milyen ember, meg miket hogy nyilatkozik. Nekem összességében mondjuk semmi bajom vele, de nem kérdés, hogy a fair play szobrát még véletlenül sem mintáznám róla. :)
@-d(-_-)b-: rendben, mester, megfogadjuk a tanácsod, és még hadd kérjünk engedélyt meghunyászkodni :)
semmi értelme így egy döntőnek, nem bajnoki döntő van, hanem örömhoki
nincs egy értelmes ütközés...ehhh
ha a vb fontos a bajnoki döntőt rendezzék nálunk a vb után, mert ez az udvariasan engedlek gólt lőni játék a hoki kicsúfolása

@-d(-_-)b-:neked a képzelőerőd napok óta semmit sem változott és gondolom nem is fog... (nem a mi hibánk)
néha gondolkodni sem árt, bár tudom a képzelet szárnyán magasra lehet szállni...csak előbb-utóbb földet érsz
@-d(-_-)b-: Én nyugodt vagyok mint egy trolibusz, ellenben ti minden idők legbiztosabb söprését csináljátok, és nem tetszik ha a "szegény" csapatok szurkerei is véleményt mondanak?
Azért nem csak nálatok értik meg szeretik ezt a játékot.
@-d(-_-)b-: sok mindenben mélyrevágóan igazad van - készülj rá, hogy cserébe sokaktól kapsz majd érte. Kitartást!
@-d(-_-)b-: csupa-csupa mintaadó ország, tényleg, minden szempontból :)
@Ringleader: azért mielőtt ebbe nagyon belejössz, keresd vissza, hány Volán szurkoló nézte meg más csapatok meccsweit (főleg a fővárosban lakók). Kétségkívül jól hangzik, amit mondasz, de messze nem olyan egyértelmű a helyzet, ahogy te gondolod. :)
@gogosz: egyetértek, vagy ob1 teljesen csocsesz. A MOL liga rájátszáson is kéne gyúrni, mert nem tartom fairnek, hogy 1 meccsen dőlt el a döntőbejutás, 4-nek kellene, azon kijön már a különbség (lásd Linz 3-0ás összesítéses hátrányból hozta a döntőt 3-4-re a vienna ellen). Elképesztő volt, hogy pont az a Dab nem jut be a MOL liga döntőbe, akik 1 rossz napot kifogtak, de amúgy végigagyalták a teljes szezont...
HAJRÁ VOLÁN!!!!SZÉP VOLT FIÚK!!!KICSIT SAJNÁLOM,HOGY MÁR CSAK 1 MECCS VAN ÉS VÁRNI KELL SZEPTEMBERIG:(
@Ringleader: mikor írtam én olyat, hogy elvárom, tapsoljatok a volán sikereinek? Akár az EBEL-ről, akár a magyar bajnokságról van szó. Minden bizonnyal a Te csapatodnak is ugyanannyira szurkolnának Fehérváron, ha nemzetközi mérkőzésekről lenne szó (akár EBEL, akár szlovák bajnokság vagy bármi egyéb)

Lehet itt ragozni a semmit egyébként, de nem lesz senki előrébb. Viszont várom a véleményed, pontosabban a javaslatodat, hogyan képzeled. (Bocs, ha írtad már valahol, de most nem ugrik be)

Mielőtt félreértesz: nem ironizálok, nem kekeckedem. Tényleg kíváncsi vagyok, mit gondolsz.
@Nyuszí O_o: a még rosszabb hír, hogy Jankó egész évben visszafogott volt, már szeptemberben hamar megértettük, hogy a nyáron miért nem talált magának másik csapatot. A sapporói Jankónak 25-30 gólt kellett volna vágnia még az EBEL-ben is. A ziccerei meg is voltak hozzá, csak Fehérváron sajnos átvette a hasbalövős divatot. Néha villant csak meg a keze, és repült a korong a vasak mellé, ahogy tőle duplán elvárható lenne. :)
@Nyuszí O_o: Szerintem a játékos képzéssel komoly gond van. Az ügyesebbekből mind csatárt csinálnak, emiatt a védőink vagy lassan koriznak vagy körülményesek a bottal. Pedig csk 6 jó védő kellene és papíron is A-csoportos szintűek lennénk. Nem vagyok szakavatott, de például Gröschl és egy két megtermettebb a válogatott 4. sorába pályázó csatár ha védőként fejlődött volna legalább az ifi-től, lehet hogy nem Svaszneket kellene kivinni Ljuljanaba.
sjanos amostani fiataloknál is ez a trend. Lehet hogy, ha Nagy Gergő vagy Kóger jó védő lenne többre mennénk a válogatottban.
@Fagyálló: Ezért mondtam azt, hogy reméljük jövőre rendesebben összekalapálják a szezont, mert olyan pl. sehol nincs, hogy egy bajnoki döntőn vigyázni kell a másik csapat játékosára- és itt nem az alattomosságot értem- mert megsértődik egy palánkra lökéstől /pl. első meccsen Palkó/
@Licsimi: Van az 1,5 m is :))))
Valóban bekampózott Káka, de ha el is találta nem hinném, hogy az ő esetében ez volna a korrekt elintézési mód...
A Ladányi-Vas M.-Palkovics sorhoz mit szóltok? Szemlátomást ezt tervezi Énekes a Válogatott 1. sorának.
néhány hozzászólás a mai meccshez.
itt volt ez a meccs, amin állítólag egyedül lehetett volna esélyünk. erre legtöbben igen csak gyászos produkciót mutattak. egész évben mondtuk, hogy ilyen jók vagyunk kapus-védő-csatár. és mikor itt a lehetőség: a védők betliznek (egész évben bénázott Lencsés jó, a vén Vargyas nem lóg ki pl), Sevelát nem viszi el a Volán. persze a Volánnak még szerencséje is volt, de az csak annak van, aki megdolgozik érte.
közönség: szerintem a újvárosi nézőszámon meglátszik a kiírás hibája. Stars ellen többen voltak, nehogy már az jobban megmozgatná az embereket...
megint sok volános, viszont a második harmadban megint dobos sztrájk volt? :D egyébként lehet dobból a kevesebb több.
majd még írok ha vmi eszembe jut :D
@Theutus: Már megbocsáss, milyen "napok ótáról" beszélsz? Egyébként mifelénk az olyan embert, akinek napok óta nem változott a véleménye, következetesnek hívjuk.

@legórágó: Semmi bajom a véleménynyilvánítással, a Volán-fikázást viszont már az első meccs után untam. Persze azt írsz, amit akarsz, de nem értem, miért nem tetszik, ha a Volán szurkolói is véleményt mondanak.

Azért nem csak a "szegény" csapatoknál értik meg szeretik ezt a játékot.

@Raon: Kösz. Ha már nagyon unom, elmegyek aludni oszt kész. :)
@lbsz: az elgondolás jó, csak ne a Kókusz, Bigi, Sofi trióból akarj védőt csinálni, mert jelenleg ők a legtehetségesebb 20-22 éves csatáraink, és nem kell sok év, hogy ők vigyék a válogatottban az első vagy a második sort. :)
@Nyuszí O_o: Kiváncsi lennék,hogy Kis Ákos miért nem játszott ilyen akarattal a Stars ellen,mint a döntő eddigi mérkőzésein a Volán ellen.
@Raon: Teljesen igazad van, ilyenkor hajlamos az ember általánosítani. Elnézést kérek azoktól, akik valóban voltak. De őszintén, Raon, a kommentelők 80%-a (fehérvári részről) a Volánnal együtt esett be az OB1-es címkék közé.
@check: Persze, hogy nem ez az elintézési mód, de erre írtam korábban, hogy Sofinak még fel kell szednie néminemű alázatot... Én arra reagáltam, hogy Káka nem vadállat. Nézd meg a fehérvári meccset. Kicsi a közelben sincs, Martz nem bántja. Erre az meg hátulról bottal rálőki a kapura. Ma meg Sofi kezére b@sz rá akkorát, hogy vérzik, illetve feldagad. Ha DAB szurkoló lennék azt mondanám,hogy direkt levadásszátok az embereinket. :D
@Raon: igen, tudom kb., csak mivel nem figyeltem a teljesítményét folyamatosan - MOL Liga meccseken basztam a rezet kéremalássan teljes fölöslegesen, posványba húzva (bekiabálásaimmal is!) a magyar hoki Zonda Paganiját -, ezért nem akartam visszamenőleg is ítélkezni. amúgy még kohászos korszakban volt egy olyan hasonlat, hogy meglövi, mint Vas Marci Krinó hasát, ha emlékszünk, így annak legalább örülök, hogy ő már ritkábban vetemedik ilyenre. nagyon jó lenne amúgy - és innentől én már teszek egy nagyesküt, hogy a döntő másnapjától a vb utolsó meccsének lefújásáig csak extrém esetben emlegetek BÁRMILYEN klubhovatartozást -, ha mind Jankót, mind Godót sikerülne felpörgetnie a szövetségi kapitánynak, most ez a Palkó-Godó-Marci húzás ígéretesnek tűnik (bár ma Palkót se nagyon láttam, de ez most legyen a múlt).
@-d(-_-)b-: a vasárnapi meccs után is ugyanezt a baromságot nyomtad a magas lóról...
de csak a realitás kedvéért:
mi szegények és gyengék vagyunk, kvázi az itthoni bajnokság nekünk van kitalálva
azt gondolom itthon mi voltunk a legjobbak
ti gazdagok és jók vagytok
mire jutottatok az ebelben?
mint múltkor is írtam a Zágráb egy év alatt előbbre jutott, mint a Volán 3 év alatt
oszt kész
@Licsimi: A Martz-esetnél azért Kicsi elég közel volt ahhoz, hogy némi prevenciót alkalmazzunk, okulva a tavalyi viselkedéséből...
Ennél többet is kinézhetnél belőlünk: ha már vadászunk, olyanra vadásznánk, akire érdemes :))). Sofron? Ugyan már...
@-d(-_-)b-: Azért elsősorban nem a Volánt fikázta szerintem senki se, hanem magát az egész hacacárét, de mondhatjátok és teljesen jogosan, hogy megszavazták a bajnokság előtt a csapatok ezt, mert remélem volt szavazás nem csak vki eldöntötte.
Remélem jövőre tovább fogtok jutni az EBEL-ben mint most és akkor nem lesz itt szájkarate. Bár azt nem hinném, mert biztos lesznek tőletek is olyanok akik majd mondják, hogy a Volán a legjobb csapat és őket illetné a bajnokság vmint a többi csapat szurkolóitól is lesznek olyanok akik szerint nem ér annyit, mert a Volán ellen az igazi. annyi megoldást írtak erre már az elmúlt napokban, hogy a szövetségben is kellene mondani, hogy nézzenek ide.
Egy uli-buli 4 csapatos "szupertornán" még lehetne is vigyázni a fehérvári játékosokra is.
@Ringleader: Pl. Én nagyrészt figyelemmel kisértem az online jegyzőkönyveket is. Örültem ha gólt lőttek azok a csapatok, akik szimpatikusabbak a többieknél, stb.
Szerintem, meg aki blog-ol, az mindig elolvasta a MOL liga, vagy at OBI-ról szóló cíkkeket is...
@Theutus: nem hiszem, hogy nagyságrendi eltérés van a Zágráb és a Volán idei EBEL-teljesítménye között. Persze, rá lehet húzni, hogy egy körrel tovább mentek (más ellenféllel szemben). No meg persze plusz x millióból mindenki tud erősebb csapatot kialakítani. De ez megint parttalan vitát eredményezne.

"Itthoni bajnokság" helyett azt kellene írni, hogy a Mol Liga lett erre a célra kitalálva.
@lbsz: ez súlyos igazság, valóban, megjegyzem, mind Gergő, mind Dani esetében ők is többre vinnék - legalábbis magyar viszonylatban. a mi védőinket (ma) hagyjuk, ha kérhetem, bár hazaestem idegbetegen és csak próbaképp csináltam egy vérnyomásmérést, a 121/76 azért nem annyira vészes, látjátok, már ezért érdemes ordítani, barátaim :) sajnos családi vonalon jómagam is sáros vagyok védőügyben, egy nagy-nagy tehetséget hagytam elfecsérlődni, vicces, hogy azóta a srác hatalmas hokirajongó lett, de nem belőle lesz az első NHL-es bekkünk sajnos, pedig még ezt az opciót is megpendítettem a szüleinek éppen 12 éve...
@Lazlee: ja igen: védekezésben hátrálunk, hátrálunk be a kapuig, esetleg még át is húzzák a védőt, gól. volános az embert nézi, megáll, csatár nekikorizik, lepattan, csodálkozik.
egyszerű játék a jégkorong.
@check: nana!
Lásd: Raon 2010.03.23. 22:17:36
@wincent: látod pont erre vártam...
tudtam, hogy a pénz lesz az oka:)
de jó hallani Volános szájból is, hogy a pénzen múlik minden
hidd el a többi magyar csapatnál is csak azon múlik
@Nyuszí O_o: Ne legyen lelkiismeret furdalásod, még mindig jobb mintha focizna!
@wincent: először elkezdtem írni a teóriámat, aztán mégsem...mert a ló..sz sem kíváncsi rá. A kiírást a liga készíti, mi itt csak a pofánkat járatjuk...mindhiába! Mint már korábban is írtam, innentől: Hajrá Magyarország!
Egyébként, ha visszakeresel a kommentjeim között, biztos megtalálható valahol...de rengeteg ötlet volt már korábban rá (jók és kevésbé jók egyaránt).
Lehet, hogy most ezért kapok, de leírom. Megmondom őszintén, hogy ez a minden épkézláb embert a Volánba, meg ez a "magyar hoki érdeke" , mit hozott ki belőlem. Régen, amikor igazi válogatottunk volt, és nem ez a Sapa Fehérvár AV19 válogatott, jobban magaménak éreztem a csapatot. Nem tudom ki hogy volt vele, de én minden győztes meccsen jobban örültem akkor, ha az újvárosi fiúk többet lőttek mint a fehérváriak. Gondolom Ők meg fordítva. Ahogy a többi tábor is tudott saját játékosának örülni. Most mi van? Szurkolok ez EBEL-ben a Volánnak, majd a VB-n úgyszintén, pedig én alapvetően nem szeretem Őket. Nem érdekel ki tehet róla, engem ez a helyzet bánt. Szurkolok majd persze, de valahogy nem lesz igazi az érzés. Sajnos az egy pólussal nem csak a nagy csaták tűntek el.
@wincent: Wincent for president. :)

MOL liga! MOL liga! MOL liga!
@lbsz: dehogynem játszott az a negyedik sor!
@Licsimi: Örülök neki, mégegyszer bocsánat az indulatokért!
Ezt én nem értem!A vasárnapi meccsen beszélgettem Újvárosi szurkolókkal,egy tüneményes kis fiatal csajszival a barátnőjével és egy srác volt még ott,tök jól elbeszélgettünk,most meg itt marjátok egymást!Miért kell ez?????
@gogosz: ebben tökéletesen egyetértek veled
@Theutus: Továbbra sem tiltja meg senki, hogy szerezz egy főszponzort a DAB-nak mondjuk 300 millió támogatással!
@kerusz: Amikor tét volt nem sokat!
@Licsimi: Hát ezt azért vitatnám...
@Lazlee: figy, sokszor eszembe jut, többször idéztem is, a védőmunkánk hiányosságait először októberben tettem szóvá - ráadásul egy meccsbeszámoló során a DO-n -, éppen a fejem nem szaggatták le érte, pedig a mai meccs ezen ment el: egy raklap helyzet, vas, ordító üreskapus ziccerek mellett 4 gólt kapott a Volán, ami barátok közt is elgondolkodtató, de ezt már említettem. márpedig a magyar hoki átka - szerintem - az lehet, hogy megyünk előre, mint a meszesek, és jön egy ellenfél, ami úgy kontrázza le a csapatunkat, ahogy ma a Volán többször minket, meg ahogy anno a Dunaferr sokszor a Fehérvárt; nem egy bajnoki aranyat köszönhettünk ennek a harcmodornak, ami később (2002-ben, Fehérváron) pl. a papíron toronymagas esélyes Norvégia legyőzéséig vezetett, és aki most visszagondol az ukránok elleni csodára Sapporóbam, az is érti kb., mire gondolok, legalábbis merem remélni :)
@gogosz: Nyugi, ha a Volannak szurkolsz, akkor is az Ujvarosiaknak szurkolsz. Erted? :)

Szerintem ez is kozrejatszott az eredmenyben. A ket Vas pl, minek alazza agyon azokat a fiatalokat, akik ugyanazon a jegen tanultak meg korcsolyazni mint ok...stb
@alexdelpiero: Kérdésedben a válasz: ha egyik csaj lenne!
@Licsimi: Azt sem tiltja senki, hogy néha leszálljatok a magas lóról, mégse sikerül soha sem.
Kivéve Raon.
@gogosz: Nem ciki a Volánt szeretni. Nyusi srácok, várjuk ki a végét, mi lesz a vb-n. Sztem ők is fosnak tőlünk rendesen...
@alexdelpiero: én is beszélgettem sok Volánossal (még a Dabos sálam is oda lett, mert elkérte valaki)
és a későbbiekben is fogok
de egyetlen dolgot nehezen tudok elviselni itt is és a való világban is: amikor valaki magas lóról osztja az észtet
és egyetlen dolgom marad:letérdelni és buzgón bólogatni, hogy igen mágus, de jó, hogy megmondtad a frankót, az éleslátásod nélkül teljesen hülyén halnék meg
Sajnálom és szánalmasnak tartom,hogy itt megy a fikázás egymás csapatára.Miközben az Újváros szurkolói (NAGYON SZIMPATIKUSAN A MAGYAR HOKIT ÉLTETTÉK VASÁRNAP)nem az a cél,hogy egy vagy 2 csapat legyen jó.Az egész OB-nak kellene olyan színvonalúnak lennie mint az EBEL!!!
@alexdelpiero: mondd meg nekik jojjenek a blogra
javitanak az aranyt...
:)
@Licsimi: én szimpla jégkorong szurkoló vagyok, nem feladatom a szponzorszerzés
@legórágó: most pl. miért is ülök magas lovon?
Csicsó bácsi és még pár ember nekiállt és összeszedte. Én is megtettem a magamét ebben az ügyben...
@Theutus: sosem állítottam mást :) A versenysportban így van. Természetesen ez minden csapatra igaz. Nyilvánvaló, ha több pénz van Újpesten, Újvárosban vagy bárhol máshol, akkor jobbak a lehetőségek. Persze a pénz mellett számít más is (mondjuk úgy, lehet olcsón szerezni jó játékost), ott van a véletlen (szerencse) faktor, a játékosok formája stb.

De az itteni vita nem arról szól, hogy vajon több pénz van-e jelenleg Fehérváron, mint a többi csapatnál. Hanem arról, hogy "mit keres a volán a MAGYAR bajnokságban". Holott szerintem ez nem lenne, hogy vitatéma legyen.

Legyen komolyabb (hosszabb) a Mol Liga, nem 1 meccses elődöntővel és döntővel. Így a ligán belüli jobb csapatok is több meccset játszanak egymással, kiélezett helyzetekben. A magyar bajnokság meg legyen annyira lefutott, amennyire megvannak a különbségek a magyar csapatok között.

Biztos vagyok benne, hogy nem lesz mindig ilyen egyenlőtlen. De továbbra is tartom: ez egy állomás a magyar jégkorong életében. Lesz ennél még sokkal jobb is. Nem volt olyan régen, amikor alig-alig volt fedett csarnok.

Szerintem 2-3 éven belül jóval kiegyenlítettebbé válnak a hazai erőviszonyok.

@Ringleader: én kíváncsi vagyok rá. Úgyhogy visszakeresem majd.
@gogosz: Szurkolj az újvárosi fiúknak ezentúl is, elég sok lesz belőlük a válogatottban. :)
@Licsimi: csak azt a vigyorjelet, azt hagyd le máskor, ha kérhetem, köszi szépen. a különbség ui. számottevő így is, úgy, is, Martz ma játszott, Sofi meg csütörtökön fog (99%, ha nem, legközelebb jövök egy sörrel), akire meg kacagva utalgatsz, súlyos sérülést szenvedett, a csapata is gyengült, a szurkolói is szomorúbbak, ha rá gondolnak, és a vb-ről is nagyon fog hiányozni, ha csak meccsenként 5 cserében tudna helytállni a Volán hősei helyett, és ezen múlik majd egy fáradtság miatt kimaradó ziccer, akkor - ne adja az ég - gondolj erre, és arra, hogy ezt a vigyorjelet most majd szlovén szurkertársaink biggyesztik a hsz-eik után a hokejblog.sl oldalon. bocs. befejeztem, erre már ne is válaszolj, köszi.
üdv.
@csatoimi: Van más választásom? :)
@Theutus: Élesen akarsz látni?Akkor vedd észre,hogy te akarod osztani az észt:)Nem megyek bele semmi ilyen oda-vissza fikázásba,mert kinőttem már abból a korból,hogy hergeljek bár kit!Szeretem a jégkorongot és kész ennyi!
@Fagyálló: meg is lehet forditani a dolgot. Azert is szurkolnak ilyen sokan a volannak, mert mindenhonnan begyujtotte a jo jatekosokat. Az EBEL ideny egy szep nagy edzotabor, ami a valogatott hasznara valhat.

Ellenben egy Vast, Tokajit stb ugyanannyira erez maganak egy dunaujvarosi, mint egy fehervari.

Hogy szeretik Piret is, pedig paran meg azt is nehezmenyeztek, hogy "roman" jatekosokat miert mutatnak be itt a blogon. O most Volanos lett es a Volan szurkolok tiszta szivbol szurkolnak neki, de omiatta szurkolnak a Volannak az erdelyiek is.

Ezert nem kell sajnalni, hogy a valogatott a Volanbol epul fel. Vegyuk ugy, hogy emiatt mindenki szeret egy kicsit szurkolni a Volannak, de a Volan nemcsak a Volane, hanem a Nemzete.

:)
@Nyuszí O_o: sértődj csak! Azzal a mondattal arra próbáltam utalni, hogy ugyanúgy nem volt szándékos ma Káka sérülés okozása, mint ahogy Gröshl sem direkt csinálta ezt Nikával. Rajtad kívül mindenki értette...
@wincent: olvass már vissza, tőlem soha nem hallhattad azt, hogy a Volánnak nincs helye a magyar bajnokságban
most is csak azt mondtam, hogy az ilyen örömhokinak, amit korong helyett csinálnak a csapatok a sérülések elkerülése miatt a jégkorong kicsúfolása, tehát teljességgel felesleges
és azt mondogatom már régóta, hogy ez a fajta elitképzés ami nálunk folyik nem viszi előre a magyar jégkorongot (nem a fehérvárit, hanem a magyart)
és azt is mondtam, ha a mostani válogatottból a 30 felettiek abbahagynák egyik napról a másikra hirtelen nem maradna csapatunk, mivel a fiatalok többsége sokkal gyengébb bajnokságban korongozik, mint ami a sikeres válogatott szerepléshez kellene (ezt jól tükrözi a mostani döntő)
és azt is mondtam, hogy az elitképzés ellenére könnyen előfordulhat, hogy pofára esünk a vébén (ne legyen igazam)
@Licsimi: Igen, ebben van különbség is rendesen. Itt csak Zsazsa van, aki nélkül már jégpálya sem lenne, nemhogy csapat, de akkor sem kellene lenézni a többi csapatot, mert mint tudjuk semmi sem tart örökké és lehet pár év múlva fordított beszélgetések lesznek itt és nem tudom akkor majd hogy éreznél ha te vagy annak a bizonyos dolognak a másik végén!
Na jó éjt mindenkinek!HAJRÁ VOLÁN!!!
@legórágó: igen, és nagyon jó azt mondani a szponzornak, hogy add a millióidat, garantálom érte a második helyet, mert az elsőt már kiadtuk örökbérletbe :))
@gogosz: Amiért most a Volánban játszanak, attól még Újvárosiak, Ők.
@Licsimi: Én még most is meg vagyok róla győződve hogy direkt csinálta, mint ahogy az se véletlen, hogy minden csapatból többen is felhívták Nikát, hogy jobbulást kívánjanak neki csak egy csapatból nem kereste senki sem. Szerinted melyik csapat ez? Segítsek?
@Nyuszí O_o: Nem!Inkább azt mond neki,hogy add a millióidat,mert olyan csapatot kell építeni amelyik képes ettől az erős csapattól elvenni a címet:)))
@Nyuszí O_o: De nem is ez a félelmetes..........!
@csatoimi: Tudod mikor újvárosiak? Figyeld meg, ha kikapnak valahol. Hallottad már Te valakitől Palkót szidni? Vagy Kovácsot, Feketét? :) Olyankor veszik elő a volt újvárosiakat, és mást is, akit Neked nem kell bemutatnom. :)
@alexdelpiero: vagy...adj millikoat es megveszem a kulcsembereiket es minden megoldodik
:)
@legórágó: Így van. Csak azt nem értem, hogy honnan veszitek, hogy pl. én lenézem az Újvárost. Nem nézem le, sőt. Ott voltam Újpesten amikor pár éve bejutottatok a döntőbe az UTE ellenében. Ja és a vendég szektorban...
A másik dolog meg, hogy volt ez már fordítva, mikor nálatok tolták talicskával a pénzt a vasműből.
Amúgy nálunk sem minden fenékig zsír, igaz valószinűleg sokkal jobb a helyzet mint nálatok.
@csaboti: Jól megírtad, ez így igaz.
@Fagyálló: hmm....kik azok az ők? legalább 3 csapat biztosan nem fosik, egy pedig meglepetésre készül, hiszen ha egy klubcsapatnak (MZ) már sikerült a bravúr, a válogatottnak is összejöhet. vessetek a mókusok elé, de én úgy érzem, éppen a mieinkből hiányzik az az alázat, amire a nagy és csodás diadal eléréséhez biztosan szükségünk lesz. de persze megint azt írom, amit ilyenkor szoktam: ne legyen igazam.
üdv.
@Licsimi: Tévedés, én is megéreztem az irományodban a nem túl elegáns párhuzamvonást. Csak a válaszomat nem vetted elég komolyan, mert ellenkező esetben megint felajánlanál valamit
@alexdelpiero: Bárcsak ilyen egyszerű lenne. Ez itt Magyarország, ébredj fel :) Ahol az számít komoly eredménynek és foglalja el a sportoldalak 70%-t, hogy a magyarországi nyitott pályás labdakergetők az aktuális világranglistán éppen megelőzték a zimbabwei csörgőlabda válogatottat! / Elnézést a csörgőlabda csapattól/
@Theutus: bocs, azt nem Rád értettem, hanem általában. Arra, amiről a legtöbb hozzászólás árulkodik.

Tökéletesen igazad van abban, hogy ennek az "örömhokinak" így nem sok értelme van. Elég lenne belőle max 2-3 mérkőzés is. Ezért lenne célszerű elnyújtani a Mol ligát.

Ahogy Te is írod, "ezt jól tükrözi a mostani döntő". Vagyis némileg mégis van értelme ennek a mérkőzéssorozatnak. Nem úgy beszélünk valamiről, amit sejtünk, hanem arról, amit látunk. Ennek így tényleg nincs értelme. Ennyi erővel lehetne egy Mol Ligaválogatott Volán mérkőzéssorozat is, bejárva az országot :)

A viccet félretéve. Amíg nem sikerül így vagy úgy erős csapatokat bevonni (vagy erős csapatokhoz csatlakozni) év közben (pl. szlovák bajnokság, EBEL, erősebb Mol liga), addig nehéz lesz érdemben javítani.
@check: Csak ha kívánod. :)
Jó kis gálameccs volt, sok góllal. Erről csak Sofron felejtkezett meg picit, de Balu helyrerakta.
dabdocler.hu/content/kepgaleria/151/n_IMG_4137-062.jpg
@wincent: Közkedvelt volános fordulat: Lehet követni a Zágráb példáját, tessék összeszedni azt a 2...3 millió ejrót! :(
@legórágó: Nem tisztem védeni a Starst, de hiszem, illetve nagyom remélem, hogy ma nincs Magyarországon olyan élvonalbeli Magyar jégkorongozó, aki szándékosan sérülést akar okozni egy másik Magyar jégkorongozónak.
@OliBLOOD: @CTZ78: errol van nagyba beszed
:)

ezert nincsenek utkozesek stb. a csalad egyesult ma is
:)
@gogosz: Igen, ehhez én is hozzá vagyok szokva. :) Még nick neveket is csináltak, hogy tudják Árpit szidni. De a válogatott minket képvisel, mi ott kell legyünk mellettük. Bárki játszodjon is benne.
@Licsimi: látom még mindig nem akarod megérteni a dolgot, kurvára nem csak a pénzről beszélünk
hidd el minden normális szurkoló örül a Volán sikerének és a válogatott erőn felüli teljesítményéhez
leírtam már, Sapporohoz valszeg kellett az Ebel szereplés, de abból, hogy van egy elit csapatunk hosszú távon abból nehéz megélni
és érdekes dolog, de ha ilyen irányú fejtegetésekbe bocsátkozunk - bárki - általában a Volán szurkerei csendben elengedik a billentyúzetük mellett
csak arra jön riposzt, hogy szerezzetek ti is sok pénzt
@kerusz: tökéletesen igazad van. Hosszútávon csak így lehet.
@Licsimi: Emiatt szerintem már ne tépjük a szánkat, tettük azt már sokat és sokan itt. :) Én nem vagyok ilyen optimista ez ügyben mint te.
@Theutus: abszolút egyetértek ezzel: egyetlen csapatra támaszkodni - hosszútávú fejlődést szem előtt tartva - nem lehet. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb fehérvári drukker szintén egyetért ezzel.
@csatoimi: Fehér János...na az mekkora volt :-)))) a könnyem kicsordult! :-)))) Máris jobb kedvem van!
@wincent: Sajnos erre is lehet azt mondani, hogy sok helyen ha vki ad x milliót annak nagy része nem oda kerül ahová adták. Lásd kőhalmiék -kisbetű- ámokfutását és lenyúlását nem is olyan rég.
@Theutus: ha nincs EBEL szereplés és mondjuk a jelenlegi Volán játékosai 3-4 különböző csapatnál az OBI-ben játszanak, akkor azzal előrébb lenne a Magyar jégkorong? Szerintem sajnos nem.
Én annak örülnék, ha még minimum 1 csapat jönne az EBEL-be, ahogy azt most a szövetség is erőlteti és pár másik elmenne szintén egy nívósabb bajnokságba játszani, aztán mindenki hazajönne és lenne egy gyors pár hetes PO, ahol eldől a bajnoki cím...
Elvitatgozgattok egymással,közben a "Bajnoki" döntőből "operett jégkorongot" csinálnak. Sehol egy ütközés,semmi taktika,csak csináljunk 4 bulimeccset. Kétlem,hogy ez szolgálná a magyar jégkorong érdekeit.
@legórágó: nem merészelem azt feltételezni, hogy direkt akart súlyos sérülést okozni, de abban én is biztos vagyok, hogy ki akarta venni a meccsből. a következmények finom distanciáit meg hadd tegyük már szóvá - és hadd kérjük már, hogy mellőztessék az irónia hasonló esetekben. és a direkt vagy nem direkt is indifferens már - Nikának ez lett a vége, Cica büntetlenül megúszta, a válogatott gyengült. nem csak a hoki egyszerű játék, a formális logikának is vannak alapszabályai - igaz, sokan nehezen birkóznak meg a korábban kifejtett logikai sorral, de lelkük rajta.
@csaboti: hűha, gyerekek, de előreszaladtunk...majd amikor előáll egy ilyen helyzet (a Volán nem egyedül áll vevőként a hazai porondon, ergo nem kínálativá, hanem keresletivé válik a játékospiac), akkor jön majd a keserű pirula szorgalmatos kapkodása, őszintén sajnálom, hogy a Dunaújváros ebből a csatából előre láthatólag kimarad, komolyan, csak az érzés és az arcok kedvéért jó lett volna benne lenni - de így is lesznek vidám pillanataim.
@Licsimi: igen, emlékeim szerint ott találkoztunk először személyesen :)
@Licsimi: tételezzük fel, hogy véletlen volt (abban biztos vagyok, hogy szándékos provokációnak szánta, de teljesen balul sült el)
de utána azért teljesen szimpatikus húzás volt, hogy a 49-est nevezték csk-nak
és az is a sportszerűség csúcsa, hogy sem a csapatuk, sem a 49-es nem kért tőle elnézést
ennél mélyebbre lehet ugyan süllyedni, de nem hinném, hogy érdemes
és csak suttogva kérdezem meg tőled mit kapott volna tőletek a derék 49-es, ha mondjuk Palkóval csinálja?
ezzel kapcsolatban tényleg most írtam utoljára, ha mégsem megkérem keruszt, hogy tiltson ki egy hónapra
@Licsimi: főleg, hogy sok játékos ebben az esetben nem is itthon, hanem külföldön játszana (valószínűleg).
@Nyuszí O_o: Csak zárójelben, soha nem lesz keresleti a játékospiac, márcsak a nemzetközi tendenciák miatt sem.
@legórágó: melyik csapattól nem keresték?
@Ringleader: Igen, az úr is ezért regisztrált. :) Még vagy kétszer megjelent azután. :))))
@Nyuszí O_o: Lehet, de megmondom öszintén nem tudom arcra, hogy ki vagy. :))
@gogosz: tudom, hogy az íróasztal mögül könnyen beszélek, de végre összedughatnák a fejüket az újvárosi illetékesek és végre készíthenének egy tervet egy esetleges EBEL indulás kapcsán, (tudom, hogy sok pénz) mindjárt megoldódna minden problémád. Tuti, hogy több játékos kerülne be egyenesen újvárosból a válogatottba és mindjárt nem lenne egypólusú. Én volán drukker vagyok mégis azt szeretném ha több újvárosi játékos játszana a válogatottban, mert ez azt jelentené, hogy van még egy nagyon erős csapat Magyarországon ami hasonló játékerőt képvisel.
@Licsimi: Nektek sem tiltotta meg senki,hogy szerezzetek nagyobb támogatást,mint most és nyerjétek meg az EBEL-t,és legalább nincs szüség ilyen vitákra:)
@Bpstars: Azt hiszem onnan nem keresték ahol egyből megtették az ominózus meccs után csk-nak Mr. szimpatikust.
De ha te máshogy tudod akkor győzzél meg, ígérem visszavonom minden állításomat, kivéve azt, hogy szándékosan tette. Láttunk már tőle hasonlót nemrég egy régebbről belinkelt videóban.
@Licsimi: ha lenne még egy ebel csapat pl a Dab, annak, mint újvárosi szurkoló valszeg örülnék, de annyiban változna csak a helyzet, hogy 2 elit klub lenne tele légióssal
szóval szerintem egy olyan erős bajnokság kellene nevezhetjük Mol vagy Kárpát vagy akármilyen ligának, ahol több csapat is játszhat és kellő számú fiatal hokis fejlődhetne
de ez egyelőre csak álom, mivel a szövetség sütkérezik a Volán sikereiben a többiek meg szépen elsorvadnak
és ettől persze Gabi bá még valszeg akár hosszú távon is tud egy jó ebel csapatot csinálni (de lehet, hogy a fehérváriakon és 1-2 fanatikuson kívül senkit sem fog már a hokira figyelmet fordítani
és nem győzöm hangsúlyozni: ne legyen igazam
@Licsimi: Ez persze a könnyebbik vége a melónak. Nem kell nekünk erős bajnokság, mert azzal nekünk van dolgunk, helyette passzírozzunk be még egy csapatot az ebel-be, és várjuk a csodát. Nyakamat rá, hogy nem jönne a csoda. Mert abból a csapatból ugyanúgy kopnának ki a játékosok, ahogy a Volánból kikoptak. Csicsó bá' hazahozta a jó bajnokságokban játszó válogatottakat a Volánba (a csatárokat), igazolt négy külföldi védőt, Így a védelem közel háromnegyede fog érkezni a Mol Ligából idén.

Csak ugye az erős magyar bajnoksághoz kellene egy erős, következetes vezetés, átgondolt légiós szabály, okos marketing, értelmes klubvezetők (szerintem legalább két klub esetében kurva nagy gáz van ezzel is) ilyesmik, ezzel pedig dolgozni kellene...
@horika38: Én megtettem és megteszek mindent, amit tudok. :)
@Theutus: Mindenki csak azt írja,mi kellene.
Nézzük inkább azt,ki mit tett az ügy érdekében.
@legórágó: keresték. Meggyőzni nem akarlak. Mondjuk szeretném, ha attól éreznéd jól magad, hogy egy fantasztikus sorozatban 3-2-re vertetek minket!
@Nyuszí O_o: Hidd el, minden fehérvári azt szeretné (a te szavaiddal élve), hogy keresletivé váljon a játékospaic, mert az azt jelentené: még egy magyar klub minden szempontból profi módon dolgozik. Remélem (bár nehezen hinném el sajnos) a pénz már a nyáron adott lesz valahol és akkor 2-3 éven belül nagy csata lehet a döntőben.
@csatoimi: Zavarlak?Vagy ez zárt kör?
@tudatlan10: nem voltam soha tagja sem a ligának, sem a szövetségnek, mint korábban is írtam csak egy egyszerű vidéki szurkoló vagyok és mint ilyennek nem feladatom ezt megoldani
nem kértem még meg soha senkit sem a saját cégem ügyeinek intézésére, mivel az az én feladatom
@kerusz: Azért arról, hogy sajnos kevés a jó Magyar védő, arról nem a Volán és Csicsóbá tehet, szerintem.
Az elmenés azért könnyebb, mert nekünk Magyaroknak nehéz csinálni egy olyan bajnokságot, ahova mondjuk egy osztrák, szlovák, szlovén, stb. csapat becsatlakozna. Majd ha a kinti bajnokságokban, illetve a VB-n leteszünk vmi nagyobbat az asztalra, akkor majd már meg lehet Őket invitálni egy Magyar vagy akármilyen nevű Magyar rendezésű bajnokságba. Szerintem.
@Theutus: Félreértettél.Látod.ez itt a baj.Az ember kérdez,aztán egyből támadtok.
@tudatlan10: ebben mi a támadás?
tényleg nem az én feladatom ezt megoldani - ez egy sima tény
Na jó éjt! Csütörtökön újra jó szurkolást!
@Bpstars: A sorozattal nem volt gondom, hála Istennek addigra vissza vett mindenki. Nem csak tőletek, hanem tőlünk is. Csak azt sajnálom nagyon, hogy Nika nem tudta megmutatni ezután, pont egy ilyen erős Volán ellen, hogy nem véletlen volt 2 pontos átlag fölött a Mol Ligában.
A megkeresésről meg informálódok majd jobban, ha igazad van tekintsed úgy hogy elnézésedet kértem :)
@KCs: aban a pillanatba, amikor a játékerő és tudás tekintetében potenciális magyar válogatottak számára, valamint azoknak a fiataloknak, akik a magyar válogatottsághoz vezető egyetlen útnak jelenleg a Volánt tartják (emlékszel még Magó egyébként tejesen jogos és megalapozott, ámde a mi szempontunkból mélyen szomorú érvelésére tavalyról? mert én igen), nos, ha e játékosállomány számára nem a Volán lesz az egyetlen hazai alternatíva, keresleti játékospiac lesz. legalábbis ha most érvényes - márpedig szerintem érvényes - az a képlet, hogy a Volán = a magyar válogatott gerince + néhány minőségi légiós + a feltörekvő fiatalok (természetesen gondosan kimazsolázva). ezen a képleten nem sokat változtat, hogy néhányan (jelen állás szerint a néhány = 2 fő, ami azért elég karcsú magunk közt szólva) idegenlégiósként edződnek, vagyis jelen állás szerint ez az uralkodó trend - amit én kifejezetten veszélyesnek érzek, de ezt már több soron kifejtettem (a finn mestereteknél, a látottak alapján immár faktum, nagyságrendekkel jobb szakembert érdemelne a csapat, játékerőben az lendítene igazán - de ezt szerintem Ti még nálam is sokkal, de sokkal jobban tudjátok, érzitek, ha kimondjátok, ha sem).
@Theutus: Az a baj, hogy abban a Kárpát Ligában, amiről beszélsz, nem lenne lehetősége az általad emlegetett fiataloknak olyan mértékben fejlődni, mint ahogy a Kóger Daniék tették az EBEL-ben. Ha láttad a döntő eddigi mérkőzéseit, akkor azt is tapasztalhattad, hogy a Kóger-Nagy G.-Sofron fiatal sor mindegy, hogy ki ellen van fent cserében, diktálják az iramot, ütköznek, gyorsak, gólerősek. Ez az EBEL-terhelésnek, iramnak köszönhető. Nem hiszem, hogy erdélyi, horvát, szerb, vagy akár szlovén csapatokból álló liga közelébe kerülhetne az EBEL színvonalának.
@Theutus: Akkor arról biztos tudsz mesélni,hogy nálatok volt e vmi kezdeményezés,illetve történtek e lépések,hogy legyen egy másik liga.
Mert,ha csak a szavak röpködnek itt,akkor kár is folytatni az értelmetlen vitát.
@Licsimi: a válogatott pontosan ezért valószínűleg nem fog nagyot dobni - sajnos
szerintem Kanadában, Skandinávoknál, Oroszoknál nem azért jó a jégkorong, mert egy elitképzőben csináltak egy csapatot és az utána válogatottként is sikeres lett, hanem van bázisa az utánpótlás képzésnek és szintről-szintre normális hazai bajnokságok vannak, ahol a játékosok folyamatosan fejlődhetnek
@Licsimi: ma először csak köszöntünk, aztán kezet is fogtunk pedig, tőlem kérdezted az első meccsen, tudom-e, hogy ki vagy, vaze-vel álltál a büfénél, amikor odaértem :)
@tudatlan10: Dehogy zavarsz. Sőt, inkább szórakoztatsz. :)))
@MSK10: Ugródeszkának mindenképp jó lenne.A két szlovén csapat is az Interligából nőtte ki magát,sőt,a Zágreb is.
@csatoimi: A mondanivaló nem a smileytól vicces,hanem a tartalomtól.
@Theutus: Oroszoknál volt a Csszka jó sokáig,aztán sehol senki.Mindenre van pro és kontra.
@Licsimi: Nem kell osztrák, szlovák csapatot hozni a mi versenyünkbe. Tavaly voltak jó légiósok, ez pl. szinte kizárólag pénzkérdés. A csarnokok max. 30%-os kihasználtságúak, tehát akár a közönségbevétel növekedéséből ki lehetne termelni a jó légiósok árát, ha lenne jó marketingje a bajnokságnak. Meg ha nem akarjuk még az 5+0 / 3+1 szabálynál is jobban korlátozni a légiósok számát.

Szerintem nem az OB I / MOL Liga szerepe kellene legyen az, hogy kinevel ígéretes játékosokat jobb csapatoknak, hanem az OB I/B-nek. Az OB I-ben lehetőség szerint minőségi hokit kell produkálni, éles meccsekkel. Ehhez egyelőre kellenek a Wallenberg, Mihály Árpád, Zlocha, stb. szintű vagy náluk is jobb légiósok. Lehet, hogy a hazai kapus esetére vonatkozó kedvezményt megtartanám, mert a kapus az nagyon kényes kérdés.
@MSK10: egyetlen pillanatra felejtsed el legyél szíves az ebelt (ha vmi miatt megszűnne az Ebel, akkor mi lesz?????)
van még osztrák, szlovén, szlovák csapat is amelyiknek egy normális Kárpát-medencei liga kihívás lehetne
onnantól pedig már csak a résztvevőkön - felelősök, csapatvezetők, játékosok - múlna, hogy milyen lesz a színvonala
@Theutus: "ettől persze Gabi bá még valszeg akár hosszú távon is tud egy jó ebel csapatot csinálni (de lehet, hogy a fehérváriakon és 1-2 fanatikuson kívül senkit sem fog már a hokira figyelmet fordítani
és nem győzöm hangsúlyozni: ne legyen igazam"

Márpedig mennyire igazad van!

@Horiko: Kerusszal értek egyet, Én nem másik EBEL csapatban látom a fejlődés széles bázisát, hanem egy erős saját bajnokságban.
@kerusz: és tedd gyorsan hozzá, amit mindenki tud, a pénz még csak-csak, de észt végképp nem adhatunk...jelen állás szerint ugyanis ész (=team) jellemzően a Volánban és csíráit tekintve a Dab-ban, Miskolcon, valamint - a fővárosban egyedüliként! - a Stars-ban van, és kb. ez lesz a 64773. olyan hsz., ami oda lyukad ki, hogy a lehető legszélesebb országos bázison minimum 6-8, de inkább 10 minimum középerős műhely révén lehetne stabil, az A-csoport felé okkal-joggal kívánkozó jégkorongja a Mi Hazánknak. és aki azt hiszi, hogy ez 1-2 éves távlat, súlyosan téved - inkább 10-15 éves modell, amit csak komoly honosítási programmal lehetne gyorsítani, kérdés, e téren milyen potenciálokkal (= pénz) bírunk.
@kerusz: Nem csak pénzkérdés,szakmai is.Hány és hány selejt légiós megfordult itthon,ez sajnos minden csapatra igaz.És akkor arról még nem is beszéltünk,hogy az edző a saját embereit hozza,akik visszatejelnek neki.
@tudatlan10: egyetlen jelentős különbséggel
az elitképzőn kívül azért volt egy széles bázis és normális utánpótlás nevelés
de ebben tényleg igazad van ill. volt, mert ma is jó az orosz hoki
igaz volt egy átmeneti visszaesés (ami nálunk is bekövetkezhet, ha a húzóembereknek elegük lesz a válogatottságból)
egyébként kísérteties a hasonlóság, csak itt nem a párt mondja meg, hogy ki játsszon a Volánban:)
@gogosz: És mitől lesz erős a hazai bajnokság?Attól,hogy van 5 hazai csapat+ a két vendég,vagy esetleg nekifutunk egy szélesebb alapnak,akár horvát,szlovén,szerb csapatokkal.Heti 3 meccs,hogy szokják a terhelést.
@tudatlan10: Ebben igazad van, de a Volánnak mindenképpen visszalépés lenne ide visszatérni, a többieknek egy fejlődési lehetőség.
@kerusz: Mihály Árpinál és Wallenbergnél jobb légiósokat, lehetetlen hozni a Mol ligába.
@kerusz: akár neked is lehet igazad, nekem teljesen mindegy, hogy nemzetközi liga vagy kizárólag magyar, de erős bajnokság
de valamit sürgősen ki kell találni, ha tényleg fejlődni akarunk
@Theutus: Igen, ez onnantól reális, ha megszünne az EBEL. Amelyik egyébként évről évre sikeres, professzionális vállalkozás, még a válságban is nagyobb bevétellel, több nézővel és kiváló színvonallal. Azt hiszem, amíg ilyen marad, a szlován és az osztrák csapatok nem szívesen neveznének a Kárpát Ligába, marad a horvát (a Medvescsak nélkül), szerb, erdélyi lehetőség. (Talán SVK 2.???)
@MSK10: Nem is a Volánra gondoltam.
@MSK10: egy röpke pillanatra tényleg felejtsd már el a Volánt és próbálj a Magyar jégkorong általános fejlődésében gondolkodni
@tudatlan10: Jó kérdés! Ezen kellene dolgozni. Szívósan, lépésről lépésre! Sajnos Én nem tudom megoldani még csak tervekben sem, de pl a légiós szabály helyett én bevezetném nálunk is a pontrendszert. De összességében én nem tudom mi a megoldás.
@MSK10: ok, pattanjunk föl a lóra fordítva, hátha arra van előre...akkor majd a Volánnak kell döntenie, hogy melyik az erősebb érdek: az EBEL-ben villantani és nem törődni a magyar hoki felemelésével, vagy visszajönni, így segítve a terhelés és a presztízs növelésével a többi csapatot is? oké,oké, tényleg provokációnak szánom, de rettentő kíváncsi lennék a válaszokra :)
@csatoimi: Amellett, hogy igazad van, sztem tegyük hozzá, hogy amíg egy Kurt MacSweyn 2 pont/meccses átlagot csinál, szerintem nem is érdemes.
@MSK10: a szlovákokkal nehéz bármit is kezdeni a két országban fellelhető értelmes emberek "párbeszéde" miatt:(
nem tudom, hogy mi a jó megoldás, valószínűleg nem is nekünk kell kitalálni
de azt (tudom) hiszem, hogy a jelenlegi helyzet egyáltalán nem jó és veszélyes
pl. mint céloztam rá a gondolatkísérlettel, hogy egyik évről a másikra megszűnik az ebel
@gogosz: Ha nálatok megvan hozzá az elhatározás,esetleg az anyagiak is összeállnak végre,akkor lépni kell.Ha a többi csapat itthon nem támogatja(mert valljuk be,sok ember jól elvan a langyos vízben),akkor ugrani kell az ismeretlenbe.Lehetőség biztos van,keresni kell.
Amíg nem lesz heti három meccs a Mol ligában, fejlődés sem lesz. Hozhatsz addig bárkit.
@tudatlan10: Sztem a légióskorlátozás jelen helyzetben a fejlődés egyik komoly gátja. Tervezem, hogy kicsit részletesebben körüljárjam a kérdést, esetleg egy vitaindító cikkel itt a blogon, sztem erről érdemes beszélni.
@Theutus: Az ebel nem szűnik meg,max nem lesz nemzetközi.De egyelőre ez még nem fenyeget,mert az osztrákok nem akarnak 6 csapatos bajnokságot,ha van egy kis eszük.
@Theutus: Hidd el, szinte csak azon gondolkodom... Akkor megpróbálom még egyszer. Azt hiszem, egészen addig ez egy ördögi kör, amíg még egy, vagy két klub nem dolgozik minden tekintetben profi körülmények és lehetőségek között. Erős bajnokság kell, ok, megértem, de hogyan? A legjobb fiatal játékosok már serdülőként külföldre igazolnak, a hazai utánpótlásképzéssel pedig enyhén szólva is bajok vannak. (Bízom benne, hogy Fehérváron nyártől valami nagy dolog indul el ezen a téren...) Attól is félek, hogy egy osztrák II. osztályú klub nem késztetné akkor iramra, ellenállásra a mi ob I-eseinket, ami a fejlődést szolgálná. Sőt, egy Maribor sem, a Zvezdáról nem is beszélve. Egyelőre azt látom megoldásnak, hogy minimum egy erős bázis még létrejön az országban, ahol tovább 15 tehetséges magyar játékos kapna A-csoport közeli terhelést. Onnan lehetne tovább építkezni.
@KCs: Benne vagyok.De vmi korlátozás kelleni fog,ha nem akarunk úgy járni,mint a fociban.
És nem ártana némi továbbképzés az edzőknek is.Lásd nyári futás kontra J.P módszerei.
@Nyuszí O_o: Az én válaszom egyszerű: a Volán visszatérése szakmai és gazdasági szempontok miatt is öngyilkosság lenne, a magyar hoki egészére nézve pedig nem hiba, hanem bűn.
@tudatlan10: Na igen. Mondjuk én JP-t messze nem tartom akkora zseninek, mint amekkora PR-ja lett Újvárosban, hogy mire alapozom, arról talán majd többet egyszer szóban.
@MSK10: igen, kb. ezt a választ vártam :) jó éjt!
@KCs: Na ez az, teljesen felesleges jobbakat. Rossz az egész rendszer, azon kellene változtatni. Decemberben például alig volt meccs. Ez azért nem kicsit nevetséges.
@tudatlan10: pl a két szlovén csapat nincs veszélyben a jövőt illetően?
hidd el, hogy a válság még közel sem ért véget és sok minden megtörténhet
@MSK10:ha még ecs csapat kiszállna a hazai bajnokságból, akkor az valószínűleg elsorvadna
2 csapattal pedig...
nemtom, nem egyszerű kérdés
@Theutus: Amit írtam,azt az ebelre írtam.De pl,ha egyik szlovén visszalépne,lehet,pályázni kéne arra a helyre!
@csatoimi: januárban sem, huszonvalahányadikán indult újra a szezon
dec 29.én volt az utolsó meccs, majd 4 hét szünet
@Theutus: Ebben valszeg igazad van, nagyon nehéz jó megoldást találni. Én abban bízom, hogy a Volán a nyártól ismét csapatot indít az ob I-ben, ahol a tehetségek ugyanúgy felépíthetik magukat, mint Sofi, Kóger, Nagy, vagy Tóth Adrián. Így eggyel máris több csapat lenne jövőre az ob I-ben. De isten bizony, lehet, hogy igazad van, meg kellene próbálni egy 10 csapatos bajnokságot összehozni, hátha közelednének a többiek.
@KCs: Gondolod,a pr mögött nincs valós teljesítmény,illetve tudás?
@KCs: "KCs 2010.03.23. 23:53:11
@tudatlan10: Sztem a légióskorlátozás jelen helyzetben a fejlődés egyik komoly gátja. Tervezem, hogy kicsit részletesebben körüljárjam a kérdést, esetleg egy vitaindító cikkel itt a blogon, sztem erről érdemes beszélni."

Szerintem is ez a legnagyobb marhaság. Várjuk sokan ezt a cikket.
@csatoimi: na voltak már jobb játékosok is náluk itt M.o-n
Pl:Igor Griger
@gogosz: igazad van az még jobb lenne, én is azt szeretném ha a magyar bajnokság felnőne az EBEL szintjére. Bár úgy gondolom ha újvárosi hoki gyorsan szeretne fejlődni akkor inkább az EBEL-t kellene választania. Ahhoz, hogy egy hasonlóan profin működő bajnokságot lássuk kishazánkban még nagyon sok évnek el kell telnie, és itt most nem pár évre gondolok hanem inkább két számjegyüre.
Ha akarod megvárhatod:) De addig szerintem ne számíts arra, hogy újvárosi játékosok nagyobb szerephez jutnak a válogatottban, mert sajnos óriási a színvonalbeli szakadék a két bajnokság között, és így a játékosok tudása között is. Félre nem érts nem bántani akarom őket, egyszerűen csak ezt látom.
@Fibonaci: Rybovic - de mondjuk az ő megszerzése az a valószerűtlen csoda volt, ami minden racionalitáson túlmutat.
@Theutus: Rossz a szervezés, illetve a lebonyolítás. Erről van szó.
@MSK10: Csak ehhez meg tedd hozzá,hogy a Miskolc elveszít egy komplett sort,akiket pótolni kell valahonnan.Mert ennyi pénzért nehéz lesz ilyen gólerős csatárokat találni.
Bár,állítólag Pedrónak is ugyanazt megadták volna,mint amit a Starsban keres.
@tudatlan10: mondom, tényleg attól félek ha még egy csapat kiszáll a hazai hoki teljesen elsorvad és 2 város magánügye lesz
mondjuk Ocskay és Kercsó akadémiájában van bizodalmam, de az hosszú idő
@KCs: biztosan nem zseni, de sokkal jobb edző, mint bárki, aki korábban a magyar OB1ben volt
pl Dabnál anno Kercsó óriási előrelépés volt és sztem utána Spisak is, majd most JP
JP-nek még biztosan van/lenne 1-2 éve hogy kiderüljön mennyit is ér valójában
és utána lehetne még felkészültebb edzőt hozni
@Horiko: Ráadásul abban a bajnokságban a Volán a gyengébb csapatok közé tartozik, és mégis ekkora a különbség. Van mit dolgozni.
@KCs: Akkor mit szóljatok Ti? A tiéteknek még a PR-ja is rossz! :)
@KCs: Várjuk, tárt karokkal a cikket. Sok vita lesz, mert mi is tervezünk vitaindítókat, nem is egyet. Lemegy ez a hét, és utána körbe kell járni megannyi kérdést.
@F. Kapus: Az lesz ám a móka és kacagás :)
@gogosz: Nem vagyok arról meggyőződve, hogy a Volán által a nyáron elvégzett munka bármiben alacsonyabb színvonalú lett volna az Újvárosénál. És ez persze nemcsak Tolvanen érdeme, hanem Kóger Istváné, Énekes Lajosé és Németh Lajosé is.
@tudatlan10: Ezt is nagyon sajnálom, örültem, hogy Miskolcnak olyan csapata van, hogy bárkit el tud kapni. Ezzel együtt az Adriánnak, a Hajósnak most nem lehet motíváció még egy év miskolci szereplés, be kell verekedniük magukat az EBEL-keretbe. Miskolcon pedig kemény, szisztematikus munkával Tóth Adriánokat kell nevelni és itt jön az ördögi kör: a nem megfelelő gazdasági lehetőségek, esetleg a minőségi szakemberhiány miatt erre nem sok az esély. Még egyszer: le a kalappal a borsodiak előtt és azt hiszem jó útra léptek.
@F. Kapus: Köszönöm, igazából én a vb utánra gondoltam időzíteni ezt a cikket, de majd egyeztetünk. :)
@F. Kapus: Nem jobb lenne a vb után? Ne vesszünk össze addig. :)
Egész jó hangulatú meccs volt, remélem csütörtökön is tudunk hasonlót produkálni fváron! :) Megérte elmenni Újvárosba ma!

Valaki kérdezte: nem nem volt dobos sztrájk...nem tudom miből gondolod. :)

Kicsit off, de a mai naphoz kapcsolódik: Köszönöm minden fehérvári szurkolótársamnak, aki hozzájárult ahhoz, hogy olyan lehessen a csütörtök, amilyen lesz! A fennmaradó összegből közmegegyezés alapján egy koszorút csináltatunk Csicsó emlékhelyéhez. Mégegyszer köszönöm!
@KCs: Húha.Erre nagy összegű fogadásokat ne kössél.
@csatoimi: igen, jobb lenne a vb után
de a vb alatt is lesznek súrlódások abban biztos vagyok:)
@edudus: Jaj elnézést, legfőképpen BENŐ-nek jár a köszönet! :))))
@gogosz: remélem sikerül megoldanotok, megérdemelnének az újvárosiak egy erős csapatot.
@tudatlan10: Nem tisztem megvédeni Kcs-t és véleményt sem akarok nyilvánítani a J.P. munkájáról, az biztos, hogy Fehérváron orvosi méréseken alapuló, orvosi műszerek segítségével ellenőrízhető szakszerű, kőkemény munka zajlott. A finn edzőről pedig megoszlanak a vélemények, szerintem jó munkát végez Fehérváron.
@KCs: Hát bizony. Tavaly mondjuk nem csinált volna annyit, de idén igen.
@Theutus: Milyen súrlódások legyenek? Akkor csak egy csapat lesz, a Magyar válogatott.
@KCs: Csak mi nem kezdtük minősíteni az edzőtöket. Megteszik azt a Ti szimpatizánsaitok. Meg hát az idei eredmények is önmagukért beszélnek.
@csatoimi: Tavaly megvolt, idén is meg lehetett volna tenni, jövőre újra lehet heti 3 meccs, minden csak elhatározás kérdése.
Nem olvastam végig a kommenteket. Eddig teljes magabiztossággal kitartottam a Volán mellett, újvárosi létemre, hogy szerepeljenek a rájátszásban. Igen, reméltem, hogy elveszünk egy meccset, és ugye ez nem sikerült. Ez is közre játszott abban, hogy azt mondjam, a magyar BAJnokság küzdelmei teljesen komolytalanok!!!!!Át kell gondolni ezt a rendszert, hogy újra legyen értéke a magyar bajnoki rájátszásnak. Ezt MÉG EGYSZER NE!!!!!! Elhozott egy meccset az UTE, congratulation nekik. Nem azért mondom ezt mert 4-0ra nyerni fog a Volán, hanem azért mert teljesen élvezhetetlen az egész. És ezzel nem akarok bántani egy Fehérvárit sem, mert sem ők, sem a csapat játékosai nem tehetnek az egészről. De ez, hogy Magyarország második legjobb csapatát ilyen simán veri a Volán, és még kifizettetnek x-ezer forintot a szurkolókkal, teljesen felesleges. Ezért voltak ennyien ma, és 4 nappal ezelőtt is Dunaújvárosban. Ennél még az is egyszerűbb, hogy vége a középszakasz küzdelmeinek, és aki előbb végez az a második, a Volán meg az 1.

Megértem én, hogy Szlovéniában is így megy, sőt, nem tudom Szlovéniában milyen a gazdasági helyzet, de itthon, nincs lehetőség arra egyelőre, hogy akármelyik magyarországi klub, a Volán szintjére lépjen az elkövetkezendő "x" évben.

És még valaki kérdi, hogy miért nem közvetít meccset a Sport 1? Akár döntő, akár nem.

ÚJVÁROS!!!!!
a csütörtök az ünneplésről és az emlékezésről fog szólni...
a magunk módján mindkettőhöz hozzá fogunk járulni
@tudatlan10: Talán maradjunk is ennyiben egyelőre.
@MSK10: nem a csapatok száma a lényeges. Amíg nincs hat csapatra való minőségi játékos, felesleges hat csapat úgy, hogy abból az egyik a Volán farmcsapata. Arra Fehérváron a kutya nem kíváncsi, máshol sem nagyon. Akkor már legalább oda kellene adnio őket Kaposvárnak, Győrnek, ahol egy felnőtt csapat létének igenis van komoly húzó hatása, akármilyen is az a felnőtt csapat.
tényleg, aki nem jön Újvárosból a csütörtöki meccsre, azoknak üzenem, hogy este 21:30kor a csarnokban találka és ünneplés
@MSK10: A szakszerűséget inkább hagyjuk.
Hiába mutat a műszer minden vérvételnél tökéletes laktóz meg egyéb értékeket,ha az alapozás nem jégkorongspecifikus.A futás már rég kiment a divatból.
@gogosz: Figyi, Te félreértesz. Nem mondtam, h nem jó edző. Csak annyit állítottam, hogy nem annyira jó, mint amennyire be lett állítva. Erről meg nem ő tehet, hanem azok, akik olyan cikkeket írtak róla és a munkájáról, amilyeneket.
@kerusz: Meg is kell, hogy legyen, másképp nem sok értelme van. Nem kell még egy ilyen Magyar döntő.
@kerusz: Mert ezeken a helyeken volna igény rá?
Tudtommal egyelőre Debrecen jelezte,hogy hamarosan szeretne csapatot.
@tudatlan10: "A futás már rég kiment a divatból."

Akkor mivel magyarázod, hogy a foci Bundesliga élcsapatainál a mai napig az alapállóképesség megszerzését célzó edzésmunka szerves része?
@tudatlan10: 2011?

@csatoimi: "Nem kell még egy ilyen Magyar döntő. " akármire is célzol, egyet kell, hogy értsek.

@Theutus: Köszi, erre voltam kíváncsi, megünnepeljük a magyar bajnokot :)
@tudatlan10: Ha lesz a Volánnak farmcsapata, akkor esetleg időszerű lesz ezen elgondolkodni. Gondolom, azért nem merült fel eddig semmi ilyesmi ott, mert 3 felnőtt játékossal semmit nem lehet csinálni. Győr 2015-16 körül tervezne felnőtt csapatot, de az biztos, hogy addig lesz egy csomó máshonnan kiöregedő játékos, akikkel jó lenne valamit kezdeni.

Ez is egy olyan dolog, amivel dolgozni kell, és aminél egyszerűbb (de szerintem kevésbé termékeny) EBEL-ben gondolkozni...
@tudatlan10: A futás eléggé univerzális mozgásforma az állóképesség megszerzéséhez. Szerintem a kajakozásra nézve sem sportágspecifikus, mégis futnak ezerrel a kajakosok, kenusok egész évben, még akkor is, amikor már lehet vízre szállni is.
@Gabberboy: ünnepeljük meg a csapatunkat...
a bajnok a Volán
Amúgy egyet kell értsek Olival, semleges szemlélőként is azt kell mondjam, hogy gálameccs szagú volt az egész. Keménykedés nemigen volt, a mérkőzés egy rövid szakaszában lehetett csak érezni a feszültséget, amikor a Volánosok egy kicsit megunták az újvárosiak szúrka-piszkáit, de Sofi kiborulása után megnyugodtak a kedélyek. A Bikák motiválatlannak tűntek, a Fehérvár pedig körülbelül 50%-ot adott ki magából. Mindkét csapat sokkal többet tud, mint amit tegnap mutatott, de szerintem még így is élvezetes mérkőzés volt.
Lehet sokan meg fognak szólni, de újvárosiként mondom azt, marhára unom a Volán fikázását! Nem hiszem, hogy ők tehetnének arról, hogy a többi csapatnál egyszerűen nincs jövőkép! Legfőképp nem az öreg! Részemről le a kalappal előtte!
Másrészt nekem teljes mértékig csalódás, amit nyújtunk a döntőben! Motiválatlannak, kishítűnek és amatörnek tünik a csapat! Én is sportolok, de nem megyek fel egyetlen egyszer sem úgy a pályára, hogy ne akarnék győzni, mégha a józan eszem azt is diktálná, esélyem sincs! Nem véletlenül jutott ki a csapat Svájcba, abban a generációban volt(van) hit, a mostani fiatalokban, tiszetelet a kivételnek, ennek szikráját sem látom! Serdülő 3-ban nem kaphat egy csapat ilyen gólokat! Sajna ezek alapján azt kell mondanom, a játékosainknak semmi keresnivalója a válogatottban! Így nincs!
Bakker, ennek egy döntőnek kellene lennie, nem egy gála előadásnak! Baromság, hogy mi bejutottunk a döntőbe, innentől már csak ajándék minden meccs! Ezzel a hozzáállással soha nem is fogjuk a Volánt még megszorítani sem!
@Gabberboy: Én Volánosként az elejétől fogva azt mondtam, hogy komolytalan lesz az egész és nincs sok értelme, de még értéke sincs.. tegnap ezért én már nem is mentem, nem áldoztam rá se időt, se pénzt. Holnap majd kimegyek és vége!

Holnap, amúgy is szomorú évforduló lesz, REMÉLEM lesz megemlékezés és a srácok csak Ő érte becsülettel játszanak! ?(
M1 reggeli hírek: "Az Alba holnap NYOLCADSZOR is megszerezheti a magyar bajnoki aranyat." :))))) Komoly...
Március 24.-e van, emlékezzünk a 19-esre. Nagyon hiányzik!
@durita: Gratulálok, hogy őszintén és sallang mentesen el merted mondani a véleményedet. Sajnos mi is így láttuk, főleg a második bekezdéseddel értek egyet "Másrészt nekem teljes mértékig csalódás, amit nyújtunk a döntőben! Motiválatlannak, kishítűnek és amatörnek tünik a csapat!...." látszott a játékosokon , hogy nincsenek igazán fejben a pályán, talán csak Kiss Ákos próbált úgy hajtani ahogyan az elvárható lenne, kellemes meglepetés volt a játéka, nem a "balhét" kereste, szóval szerintem a DAB legjobbja volt tegnap.
@kerusz: @KCs:
A fociban a futás specifikus,a jégkorongban sokkal kevésbé.És akkor még az izületi hatásairól nem is beszéltünk.
Nem hasraütésre írtam a véleményem,elhiheted.
@kerusz: Tudtommal lesz a következő bajnokságban farmcsapat Fehérváron.
@csatoimi: van egy nagyon csúnya válaszom erre, de mivel őszinte ember vagyok, leírom - szerintem a vb után is erősen össze fogunk veszni, csak akkor már az a kérdés, micsodán is :)
@Nyuszí O_o: Ahha, de akkor én vagy nagyon nem vagyok képben és rád hittem, hogy full más a neved, vagy skrizofén vagy és van másik nicked?
@KCs: ha bármilyen szempontból alacsonyabb színvonalú lett volna, akkor tegnap mi győzünk 5 góllal - senki nem állított ilyet, mindössze annyit mondtunk, hogy a kanadai edző nyári edzésprogramja sokat lendített a csapaton, ezt viszont szerintem az eredmények is igazolják. amúgy pedig az mostanában újra elharapózó fehérvári szokás, már ne haragudj, hogy minőségi munka (csapat, edző, légiósok, továbbá passzátszél) max. a Fehérvár-tábláig tart hazánkban - erre merészeltük azt írni, hogy picit vakok vagytok, ha nem veszitek észre például a Miskolc vagy éppen a Stars erősödését, de a körbe nyugodtan ideszámíthatjuk a Fradit is, a Dab-ról most direkt nem beszélek, bár átlagéletkor/játékerő viszonylat tekintetében nem biztos, hogy olyan nagyon-nagyon alulmaradna a Volánnal szemben.
@Theutus: igen, a DO-beszámolót is kiegészítettük a hírrel - www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3998
gyertek, legyünk sokan - a csütörtöki örömünket már csak a csapat tudná végzetesen elrontani, ha hazai pályán legyőzné a Volánt :)
üdv
@kerusz: szerintem tudatlan arra utalt, hogy az állóképesség megszerzését alapozó mozgásformák (ilyen a futás, ami valóban egyaránt jelen van a hokisoknál, a kajakozóknál és az focistáknál, de emlékeim szerint még a tornászoknál is, brrr) mellett a sportágspecifikus tényezők, erősítések, a speciális "jégkorongos" izomtónusokat erősítő gyakorlatok kerültek fókuszba JP programjában - és ennek az edzőnk akkor is specialistája, ha KCs vitatja ezt (csúnyán mondva: erre lett hozva JP, én tök véletlenül azt is tudom, ki és milyen formában ajánlotta, de mivel ez bizalmas információ - ráadásul a taglalt téma szempontjából nem is releváns -, ezért nem adom ki, mindenesetre pár embernek elkerekedne a szeme itt, ha leírnám).
@Theutus: igen, te már a vasárnapi meccs után is ugyanezt a baromságot nyomtad a magas lóról...
@Theutus: Így hirtelen nem találtam meg, hogy vasárnap (vagy épp azóta) mit is mondtam a magas lóról lefelé, nagyra értékelném, ha felfrissítenéd a memóriámat. Kösz előre is.
@F. Kapus: Csicsóról nem terveztek ma posztot? akit esetleg érdekel: ma 18 órakor gyászmise a fehérvári Bazilikában.
@tudatlan10: Alapozásnál ,ha nem terheled futással a játékost:
Mitől lesz állóképesség?
Hogy lesz robbanékony?
No én eddig nem írtam le az álláspontomat, de éppen itt az ideje! A magyar bajnok a DAB! (Ettől függetlenül természetesen örülni fogok a győzelemnek, hiszen Volán szurker vagyok) A Volán a legjobb magyar csapat, de inkább egy körmérkőzést kellet volna játszani az össze magyar csapattal. Igaz erre nem tudom mikor lett volna idő. :S A szövetség által kreált kiírás teljesen rossz, vannak csapatok akik decemberben hetekig nem játszottak, de most egyhuzamban behozták a lemaradást. Sajnos ez megmutatkozott a junioroknál is. Szigorúbb követelményeket kell támasztani a kiírással kapcsolatban. Nem megengedhető, hogy meccseket tologassunk ide-oda. Van aki ezt rendszeresen eljátssza. Az idei év viszont hozott meglepetéseket is. A DAB sokat fejlődött fizikumilag, ez kétségtelen, hiszen látszik a srácokon a + pár kiló. Kimagasló volt a teljesítményük, sajnos a döntő pillanatban kicsit összeomlanak, de még fiatalok! Kellemes meglepetés volt a Miskolc is, hiszen elég sokszor megszorongatták ellenfelüket. Negatívumként tudom említeni az UTE csapatát. Sajnos őt teljesen lecsúsztak tavalyhoz képest. Vitába szállnék azzal aki azt állítja, hogy a Volán szurkolókat nem érdekli a MOL liga. Mi számtalan mérkőzésen kint voltunk és majdnem minden csapatot láttunk legalább egy meccsen. (Nekem az SC sajnos idén kiamard :( ) Nem vagyunk elszállva az EBEL-től, de természetesen mi is érezzük a két liga közti különbséget. ( Na jó van aki el van szállva)A szurkolást nem minősítem, általában az ellen szurkereknek van igazuk... Fehérváron sok a néző, de kevés az igazi szurkoló. A válogatottnak pedig szerintem minden szín alatt lehet szurkolni. Én soha nem azt néztem, hogy fehérvári vagy éppen budapesti, dunaújvárosi ütötte a gólt! Remélem az előre megjósolt vitákból nem lesz semmi és együtt tudunk örülni a sikereknek és ha esetleg megbotlanak a fiúk nem azt fogjuk keresni, hogy ez azért van mert te ebből a csapatból vagy ligából érkeztél vagy onnan. Nem utolsó sorban köszönöm mindenkinek aki velünk fehérváriakkal szurkolta végig az idei szezonunkat és örülök, hogy a mostani meccsek hangulata nem tükrözi az évekkel ezelőttit. (balhékra gondolok)Jó érzés, hogy lila, piros, sárga és még zöld is le tud ülni egy asztalhoz sörözni meccs után, megbeszélve a dolgokat. Bocs a hsz hosszúságáért, de már muszáj volt leírnom! :) HAJRÁ VOLÁN! HAJRÁ MAGYAROK!
@Nyuszí O_o: SZERINTEM J.P. a(z egyik) legjobb felkészítő edző itthon, de kéne mellé valaki pár évig, aki taktikailag és sportpszihológiailag kiemelkedő, akitől tud tanulni.
@Nyuszí O_o: Akkor Te vagy az ősz hajú coffos? :)))
@bakker81: biciklizéssel vagy úszással lehet helyettesíteni, csak a futás a legegyszerűbb, azért szeretik azt.
@bakker81: Jégkorongos állóképességet leginkább a jégen eltöltött idővel lehet megszerezni.
Ehhez kitűnő kiegészítő a kerékpározás.
Menj be egy öltözőbe,kérdezd meg,hány játékosnak van ki a térde,aztán futtasd őket.
Vagy kérdezd meg Strudwickot,Niedermayert a futásról.Én megtettem.
egy vicces ötlet:

A DAB, UTE, Fradi, Stars, Miskolc állítson össze egy KÖZÖS EBEL csapatot. Nyilván a játékospontrendszer függvényében. Úgy tudom, nincs limitálva a nevezhető játékosok száma. Majd egyfajta rotációs rendszerben minél több játékosnak lehetőséget adva a játékra lehetne indulni a pontvadászatban. Az igazi az lenne, ha a helyszínt is lehetne variálni, de gyanítom az EBEL erre nem nagyon ad lehetőséget (így célszerű Pesten játszani a potenciális szponzorok miatt).

Nem tudom, milyen szintű csapat lenne így összehozható (ha egyáltalán megvalósítható). No meg persze ilyenformán a Volán is beszállhatna a "játékba" :)

Tudom-tudom... Csak egy kis agymenés volt :)
@sziszi_15: Akkor csak biciklizzetek sokat-)
www.youtube.com/watch?v=2PBrrA1Ub_8
Persze mi magyarok ismét találhatunk ki jobbat-))
www.youtube.com/watch?v=SVF9i6q4mWc
Gondolom a fránya amcsiknak nincs egy qurva biciklijük és ezekkel a speciális mozgásokkal inzultálják a srácokat.
Fürdikéző jégkorongosokat sajna nem találtam.-)
Amiről te írsz max.levezetésnek,regenerálódásnak jó!
@tudatlan10: Lehet nem szeretni a futást de az egyik legjobb állóképességet az adja.
Speciális elemeket belerakva ,még jobbat.
@bakker81: ez igaz, bár a mellékelt videókból (számomra) ez nem derült ki. Az egyetlen komolyabb futó rész az egy Cooper TESZT volt. Amit túl gyakran nem is tanácsos végezni (max 1-2 havonta)

Egyébként a futás, a testsúly (izomtömeg) növekedésével egyre jobban terheli az izületeket, így lehet, hogy pl. egy jégkorongozó számára nem ideális hosszabb távon. De laikus vagyok, amit írok, pusztán saját tapasztalat.
@wincent: Ohh! Az az áldott jó Budapest Kft. :)))
@Licsimi: sajnos ennyire centralizált az ország... Egyébként ha már alapban irreális a dolog, akkor "játszhatok" a gondolattal úgy is, hogy 3 meccs Pesten, 1-1 pedig Miskolcon ill. Újvárosban :)))
@Licsimi: őszes, na...tudod, hiú sziú fiú (csak a rím kedvéért, hiú sziú vénhöyye a valóságban) :)
@bakker81: a videók is arról szólnak szerintem, hogy a futás mellett a speciális - erőt, robbanékonyságot, fordulékonyságot erősítő - izomtónusok fejlesztése áll a középpontban, ráadásul gondolom, ez csak egy erősen kivonatolt anyag, az igazi titkok bennmaradnak a műhelyben :) pl. elég jelentős különbség a Cooper és úgy általában az állóképességet növelő hosszútávfutás, valamint a videóban is szereplő sprintek és gyakori irányváltoztatással kombinált rövid etapok között. persze jobbára én is laikusként mondom, rég voltak már Tóka Laci bácsi kondiedzései, szentigaz, de ott is kb. ez volt a helyzet. futottunk sokat, de utána megvoltak a tonászok számára kifejlesztett gyakorlatok, és most villogni fogok, egyszer tolódzkodás-versenyen egy tolással vert meg egy kissrác, bizonyos Supola :)
OFF: Gyertek ma 18 órára a csarnokba. Dunaferr-Crvena Zvezda, bronzmeccs harmadik mérkőzése lesz. Aki tehát ráér irány a csarnokba!:)
@wincent: Így igaz ahogy mondod!
Cooper felkészülés elején majd felkészülés végén.
Speciális és rövid távú futásokról van szó természetesen.Ami a tüdőt tágítja és a combizmokat erősíti,plussz vádlit erősít.@Nyuszí O_o: Ez is igaz.Egy jó atlétika edző aranyat ér a felkészítésben.Mindemellett jól kilazítani azokat a fránya izmokat az is nagyon fontos.Minél lazább az izomzat annál rugalmasabb.
Én is csak amatőr szinten foglalkozom ezzel.Másnak a bélyeg gyűjtés,vagy fegyver.Nekem az edzés tervek.
Néztem meg nem egy Kercsó féle edzést.Ő például nagyon sok gyakorlatot átvesz innen onnan.
Merít Kanadából.Usából de még az orosz jégkorongból is.
Bocs Kóger Pistát nem említettem!
Pedig az ő edzésein is látszik.
@bakker81: tudtommal Kercsó szintén speciális edzéstervvel alapoz, nála még az életkori sajátosság is bejátszik, de ő nem erőnléti specialista, ő inkább a játékmód - és a kapcsolódó, elsősorban szintén a gyerekek korához igazodóü elemek, pl. helyezkedések, korcsolyázás - nagymestere. nekem emlékezetes edzéslátogatás volt a norvég válogatott tréningje itt Dunaújvban a 2002-es vb-n, iszony hajtás volt, még nézni is elfáradtam, akkor gondoltam először életemben arra, hogy amíg nem ez lesz a normál menet a mieinknek, addig nem is álmodhatunk élvonalról - vicc: 3 nap múlva legyaktuk őket Fehérváron, a lelkesedésem ülve nyalta a Holdat, az idevágó DO-mellékletben meg is örökítettem anno :)
www.dunaujvaros.com/tallozo/sport/020418_jegkorong.htm
ja, és az a meccs volt és maradt nekem az élő példák etalonja arra, hogy a hoki azért csodás játék, mert itt hatványozottan igaz a méretes közhely, hogy nem mindig a jobb csapat győz.
@bakker81: Az,hogy Kókusz illetve Lali alkalmazza,nem biztos,hogy azt is jelenti,korszerű.Gondolom Chelios is azért bringázik a szaunában,mert a futópad nem fért volna be.
De akkor egy utolsó kérdés:akinek a térde nem bírja a futást,hogy szerez akkor kondit?
@wincent: ez valóban vicces ötlet. :)
@tudatlan10: Pl. 30x100 gyorsúszás időre...
@kerusz: igazából sokminden jó tud lenni szerintem is, ha megfelelő pulzusszámon történik (no meg persze kellő izommunka)
@Nyuszí O_o: Ez megent így igaz ahogy írod.
Tudtommal száraz edzéseken ő is szokott segítséget kérni.Ebben nem vagyok 100%-ig biztos!@tudatlan10:Azért én kinézem Kógerből és Énekesből,hogy nem a 72-es edzésnaplókat böngészik.:))Vagy a 89-es videókat nézegetik.-))
Gondolom Chelios levezet a szaunában és nem alapoz.Persze kerékpározással is lehet izom tömeget felvinni nem kétlem.
Nem vagyok térd specialista sem de ha nem bírja nézesse meg orvossal.
A fejlődő jégkorongozó gyermekeknél szokott ez kijönni de nem csak náluk: www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/accidents_trauma/fractures/knee/?article_id=33131
Olvasd el.
@kerusz: Regeneráló edzésnek talán eltudnám képzelni.
Megnézném a jókedvű fiaink mit művelnének az uszodában-))
@bakker81: a dolog orvosi vonatkozásaihoz hadd tegyem hozzá, hogy minimum két Dab-játékosnál okozott gondot ízületi vonalon a nyári alapozás során felvitt izomtömeg, Hegyi Ádám gyorsabban túllépett rajta és nála könnyebben orvosolták a bajt, Jonkl Lacinál makacs és tartós sérülést eredményezett (hogy közvetve vagy közvetlenül, azt nem tisztem megítélni, sok egyéb mellett orvos sem vagyok). mindezzel együtt úgy tűnik, sajnos van olyan, hogy egy program nem minden esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket - itt a megoldás valószínűleg a folyamatos mérés és orvosi kontroll lehet, de így is előfordulhatnak speciális kivételek (mint Laci most).
@kerusz: Lassan kezdem érteni az Újpest gyengélkedésének okait.
@tudatlan10: kezdheted:

@Licsimi: Jobb? Maklári? Hetényi?

@KCs: inkább írj erről is cikket, olyan rég olvashattunk már valami igazán frankót tőled.
jó most olvasom bazd- hogy finom legyek-, tán próbáld Vladóhoz, meg mivel annyira szereted Pékhez hasonlítani.

@edudus: az első meg a 3. jobb volt, ennyi :)

@Theutus: ezt jó tudni, köszi

@csatoimi: Szégyenlem ezt a játékot, még ha jobb is az ellenfél. De év közben is ez volt, M.Lac a megmondhatója, hogy mindig azt mondtam neki, hogy egy iszonyú szar meccsre jött. Szeriontem már nem hiszi el ő sem, de jobban is tudunk játszani. megerősítés, köszi :)@forestjr:

ma ilyen vagyok, ne haragudjatok nagyon :)
@tudatlan10: Kíváncsivá tettél. Mire jutottál?
süti beállítások módosítása