HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Erdélybe kerülhet a serdülőarany

2010.03.22. 18:10 hokikori

A Bp. Stars és az SC Csíkszereda jutott a serdülőbajnokság döntőjébe. Korábban tettünk említést arról, hogy sok magyar, illetve hazánkban játszó játékos vesz részt az észtországi divízió 2-es ifjúsági világbajnokságon. A két történetet a román ifjúsági válogatottban szereplő csíki fiatalok kötik össze, ezért egy posztban számolunk be a fejleményekről.

Figyelemre méltó és egyben jelzés értékű, hogy a csíkszeredai serdülőcsapat a román ifjúsági válogatottal a vb-n szereplő hat meghatározó játékosa nélkül is vállalta a magyar serdülőbajnokságban a középszakasz mérkőzéseit, és hiányukban is több magyar élcsapatot legyőzve a döntőbe verekedte magát. Habár minden mérkőzésüket idegenben, tehát az aktuális magyarországi ellenfél otthonában játszották le, az alapszakaszban a harmadik, a középszakaszban a második helyen végeztek. A Bp. Stars mindkét részt megnyerte, velük játsszák a magyar bajnoki döntőt a csíkiak. A sikerhez két győzelem szükséges, kedden és csütörtökön az Icecenterben találkoznak, egyaránt 18.30-kor. Ha szükséges, a mindent eldöntő mérkőzésre vasárnap kerül sor. Egy évvel ezelőtt a kölyökbajnokság aranyérme került Csíkszeredába.

A divízió 2-es vb-t toronymagasan Olaszország nyerte, százszázalékos teljesítménnyel. Az előző évben a d1-ből kiesett olasz válogatott 55 gólt lőtt és mindössze hármat kapott. A bekapott gólok közül két esetben a magyar juniorbajnokságban szereplő Crvena Zvezda játékosai hozták megoldhatatlan helyzetbe az olasz védelmet. Az ezüstérmet a jelentős számú magyar játékossal kiutazó román válogatott, míg a bronzérmet a horvátok szerezték meg, soraikban egy Bp. Stars-os fiatallal. A hazaiaknak ez a versenyen nem sok jót hozott. Még a szerbek is megelőzték őket, így csak az Izland eleni sikerüknek köszönhetően maradtak divízió 2-esek az észtek. Izland búcsúzott a harmadvonaltól. Helyükre a már korábban feljutó Kína, vagy a vasárnap Mexikóban diadalmaskodó Új-Zéland kerülhet.

Az aranyérem mellett az olaszok minden eredményességgel összefüggő csapatstatisztikát megnyertek, és uralták az egyéni adatok alapján is uralták a mezőnyt. Összesen három mutatóban tudtak föléjük nőni, mindkettőben román fiatal. A kanadai táblázat és a góllövőlista első helyét, valamint a torna legjobb csatára címet Roberto Gliga szerezte meg, aki 10+5 pontig jutott. A legeredményesebb védőjátékos Ioan Florea volt, mindketten a Steaua játékosai.

60 komment

Címkék: vb románia ifjúsági serdülő sc csíkszereda u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Összesen három mutatóban tudtak föléjük nőni, mindkettőben román fiatal."

Áúú, ez nagyot ütött. :D
Egy a lényeg ,hogy "hozzátok"már nem kerülhet! :)
@Kivago Ivan Györgyné: A lényeg hogy ragadjon a bélyeg!
@Kivago Ivan Györgyné: Nem tetszik a cím.Nagyon negatív a mi szemszögünkből nézve.Vagy ,ha úgy tetszik önbizalom csökkentő hatású a gyerekek szempontjából(persze,ha olvassák a blogot).Győzzön a jobb,de a jósolgatást nem tartom korrektnek.
@canadien: Ez igaz,de amit írtál az nem annak szól...
@canadien: Még mielőtt jobban belemerülnénk a témába,leszögezem,hogy én személy szerint Stars-MAC döntőt szerettem volna,mert azok a mérkőzések mindig a jégkorongról szólnak.Kemény ,de tisztességes csaták.
@canadien: sajnos ez a hajó már elment... Rosszkor jött betegségek, fáradtság, stb., de ez már a múlt. A csapat azért csapat, hogy mindig egységes legyen. Most cél a bronz! Mármint nálunk. ;)
@MeLa: Az egész középszakaszra jellemző volt a csapatok hullámzó teljesítménye. Akárki is nyeri idén a bajnokságot (remélem,hogy mi),sokszor talált legyőzőre.És ez szerintem a bajnokság erősségét mutatja.
@canadien: én személy szerint úgy gondolom, hogy végre kezd kialakulni az egészséges verseny az utánpótlásban. Sok csapatos bajnokság, erős csapatokkal, akik jó iramú mérkőzéseket játszanak, lassan-lassan már megfelelő mérkőzésszám mellett.

Nem néztem még utána, de nagy valószínűséggel az idei szezon lesz a MAC eddigi legeredményesebb éve. ifi (UTE-val közösen): ezüst, sedülő: ?, kölyök "A": ezüst, kölyök "B": alsóház-kelet csoportelső, OB I/B.: ezüst.
@MeLa: egyetértek,ami a kölyök és serdülő bajnokságokat illeti.De szerintem az ifi és junior bajnokságban nagyon kevés volt a mérkőzésszám.A feljátszás nem mérvadó,mert ott nem mindenki kap egyformán lehetőséget.
Figyelemre méltó és egyben jelzés értékű, hogy a csíkszeredai serdülőcsapat a román ifjúsági válogatottal a vb-n szereplő hat meghatározó játékosa nélkül is vállalta a magyar serdülőbajnokságban a középszakasz mérkőzéseit.

Az bizonyára teljesen véletlen, hogy a "sztárok" pont erre az időszakra tologatták a meccseiket. Vajon miért nem lepődünk meg?
@hokiati: Süt Belőled a jóindulat!
Vagy a tályékozatlanság.
Sajnos a Csikszereda, háromszor csinálta meg különböző körosztályokban, hogy nem érkezett meg a mérkőzésekre, úgy hogy sem a Szövetséget, sem a "sztárokat" nem értesítette.Így 270 000 Ft kárt okozott az egyesületnek (jégidő ára a három lefoglalt mérkőzésre).
A szabályok szerint ezeket a mérkőzéseket, 5-0-al a "sztárok"-nak kellett volna jóvá írni.
A "sztárok" hozzájárult a mérkőzések új időpontba tőrténő lejátszásához azzal a feltétellel, hogy két mérkőzés költségét (kárát) a Csikszereda megtéríti.
A mérkőzések, lejátszásra kerültek, a kár viszont, nem lett rendezve!
Egy biztos: nem ez a vége.
A történet így kerek.
@csillagok: 1. tályékozatlanság!! Gratula!
2. Maradjunk a serdülőknél!
3. A Csíkszereda itt volt és más csapatnak kellett előrehozni a meccsét mert a "sztárok" nem bízták a véletlenre. Amúgy gratula a tegnapi győzelemhez.
@hokiati: Visszaolvasván az eddigi "aktivitásodat",nem nagyon szereted a Starst.Minden alkalmat megragadsz,hogy kritizálni tudd az egyesület bármilyen tevékenységét.Miért?
@MeLa:gratulálok a 3. helyhez!
Te nagyon jól értesült vagy mindig.A döntő 3. mérkőzése mikor kezdődik?
@canadien: Szia! Köszi a gratulációt! Az időpontot azért Nektek jobban kellene tudni... ;) Szerintem, ha lesz felnőtt meccs, akkor nem tudom, ha meg nem, akkor annak a helyén.

De mindez csak fikció. :)
@MeLa: Minden jégidő foglalt.A vasárnapi meccsig edzésidő sincs.Nem számoltak velünk.
@canadien: úgy látom az UTE pályán 15.00-18.00-ig üres a jég vasárnap...
@csillagok: nagyon draga lehet nalatok a jeg ido,ha 270ezer,kicsit hozzatok le a Ft/h, es mar rogton nincs akkora kar.
@csillagok:azert ha egy csapat,minden meccset idegenben jatszodja,belefer ennyi hiba,megha nem is az tortent,hokiati beirasat olvasva.Pontosan nem tudom,de ha akarod utana jarok.
@mik vogymuk: Nem, nem fér bele! Úgy vállaltátok a szezonbeli indulást, hogy minden mérkőzést itt játszotok. Anno a Budapest Stars alsóbb korosztályai "játszodtak" a szlovák bajnokságban. Esélyünk nem volt változtatási kérelemmel élni.
A számla már elindult Csíkba, melynek jogosságát Cseke úr is elismerte.
Más:
A vasárnapi Serd 117 számú mérkőzés kezdésideje 16:30 óra.
@canadien: A kritika a szövetségnek szól inkább, hogy mi mindent meg lehet csinálni. Bár amit a "sztárok" csinálnak az is gyomorforgató. Most megint eltolták a döntő utolsó meccsét, úgy, hogy az csak nekik legyen jó és ők tudjanak többet pihenni (igaz ez nem jött be teljesen, mert az ifi bronz csata véget ért és a Csíkszereda is pihenhet holnap) Gusztustalan!!
@PeterG: Remélem jól elver a Csíkszereda és akkor minden sérelem rendezve van. A döntő néhány meccse lehetett volna Csíkban is, hogy többet ne buziskodjatok ezekkel a horribilis jég árakkal.
@hokiati: Gyomorforgató? Miről beszélsz???
A Budapest Stars-nak igazodnia kell a felnőtt csapat programjához (ez a mai napon lezárult) és igazodnia kell a magánkézben üzemeltetett IceCenter programjaihoz. Jelenleg egy háromnapos nemzetközi torna zajlik a létesítményben, ezt kellett figyelembe venni.
Gusztustalan?
Az volt szerintem "elítélhető", amikor külön értesítés nélkül Csík utánpótlás csapatai nem jelentek a kiírt mérkőzésre. Ezek szerint Ti éreztétek, hogy szombaton letudnátok játszani a serdülő döntő utolsó mérkőzését, majd lehet hazafelé venni az irányt.
Sajnos ennek nem tudtunk megfelelni, de azt ne feledd, hogy a Budapest Stars egyetlen általatok halasztott mérkőzés után nem kérte
@csatoimi: Miről beszélsz?
Buziskodni jégárakkal? Te olyen gazdag vagy, hogy mind azt benyelnéd, amit egyesületünk bukott miattatok?
Elverni pedig remélem nem fogtok minket, de legyen első a legjobb!
Tudom szokatlan lesz a hozzászólásom, de látva a 2. mérkőzést, gratula mindkét csapatnak. Igaz csak a 3. harmadtól láttam, de mindkét csapat nagyon szépen hajtott és jól játszott. Szép volt, ahogy a Sztárok felálltak 4-2-ről, és tetszett, hogy a csikieknél sok kis méretű játékos volt. A 3-as 14-es gyerek is jól nyomta.
Izgalmas, jó hangulatú - szurkolással színezett - mérkőzés volt. Igazi döntő.
Csak így tovább.
@Tillasz: A Sztárok 4:1-ről álltak fell, a végén meg nem nekünk jött össze. De igazad van, jó mérkőzés volt. Biztos vagyok benne, hogy holnap is meg fog tenni a győzelemért mindent a két csapat. A kisméretű játékos meg Csíkból mindig adva volt, kivéve Vargyas-t
@PeterG: Salamon, Hozo, Mihály Árpi, Papp Szabi, Flinta és még sokan mások.
Az általad említett játékosok jobbak ment a honiak? Tegyél be egyet is az első ötbe bármelyik csapatba!
@PeterG: Ezt nem értem? Mire fel írtad? Kis és nagy méretről volt szó, vagy mégsem?
Te mást sem értesz, na OFF.
Amúgy Mihály Árpi egyedül jobb, mint az egész csapatotok.
@hokiati: Nem hiszem,hogy egy bajnoki döntő sorozat meccsei között,két jég nélküli nap jót tenne a csapatnak.Nincs igazad,mert ez nem szándékos.Telített a két jégpálya beosztása.
@PeterG: "Anno a Budapest Stars alsóbb korosztályai "játszodtak" a szlovák bajnokságban. Esélyünk nem volt változtatási kérelemmel élni.
"

A most játszó csapatoktól függetlenül, csak a kiragadott idézet második mondatára reagálva. Követendő példa lenne a szlováktól ez a fegyelem. Ha ez így lenne a honi bajnokságban is, akkor elejét lehetne venni minden összeesküvés elméletnek.
@canadien: A "sztárok" számítása szerint a Csíkiak minden nap játszottak volna, míg nekik lett volna pihennapjuk. Azt gondolom, ez igenis számít.
"Telített a két jégpálya beosztása" ?? Szombaton B pályára kb. 10 óra közönségkorcsolyázás volt írva, az A pályán 2x1,5 óra amatőr.
+ tudva azt, hogy idén(tavaly és azelőtt is) a "sztárok" nyerték a meccstologatás országos bajnokságát, ez nem tűnik véletlennek.
@hokiati: Szombaton a Csíkiak is pihennek.Itt már meg is dőlt az összeesküvés elméleted.
@csatoimi: Kedves Imi!
Eddig, értelmes hozzászólásidat ismertem.
Ha felmész a Icecenter honlapjára akkor megtudod nézni hogy az egyetlen magánkézben lévő és üzemeltetett jégcsarnok, 40 000Ft/óra áron adja a jeget.
Azt is láthatod, hogy a "sztárok" a nagy megrendelő kategóriába tartozik, ezért fizet
30 000Ft/óra díjat.
A megrendeléseket, kettő héttel korábban kell leadni és azon belül nem lehet változtatni.
De, ha a Csíkszereda legalább egy héttel korábban jelzi, hogy nem tud jönni, még lehetett volna tudni valamit csinálni.
De nem jelezte. Még az utolsó napon sem.
Így aztán az egyesületnek ki is kellet minden alkalommal a a 90 000Ft-t (három óra) fizetni a csarnok üzemeltetőének.
Hát, ezért "buziskodunk".
@hokiati: De,hogy egy kicsit "boldog" legyél a nálunk stabilan játszatott 96-os gyerekek viszont a három nap alatt megvívott 5 mérkőzéssel a lábukban fognak játszani.Már reménykedsz ugye?!És a rafinált csíki edző ,már a döntő második meccsén is felküldte ellenük mindig az első sorát!Ez korrekt igaz?
@csillagok: Személyesen is meg tudjuk vitatni ezt, ott leszek a meccsen.
@csatoimi: Sajnos, én nem tudok ott lenni.
Birók Budapest Stars-Csikszereda 6-5.
Nem semmi meccs lehetett! Bp. Sztárok SE - SC Csíkszereda 6:5 hu. (0:3, 3:0, 2:2, 1:0)
A bíró nyerte meg a meccset. Szégyeld magad kincses.
@csatoimi: Imi, ezt nem a bírók döntötték el! Majd leírom a véleményem...
@Bpstars: Sajnos a bíró döntötte el, vagyis kincses aki nem bíró, csak bíráskodik. Nem adott meg egy szabályos golt a szégyentelen, a végén meg a második kiállitás az egyszerűen nevetséges volt. Persze ez semmit nem von le a Stars sikeréből, gratulálok Nektek!
@Bpstars: hat nem tudom az minimum gyanus ,hogy 58.00 es 58.22 kor szornak kiket jatekost az Sctol mig az egesz meccsen addig 4perc buntetes volt.Amugy nem az a gyakorlat ,hogy ilyen eredmenynel es fontossagu meccsen foleg az utolso 4-5 percben ha nem csinalsz nagyon nagy marhasagot nem szornak ki eppen azert hogy ne nyuljanak bele a meccsbe?
En nem lattam de arrol a 2 db kiallitasrol megneznek egy videot mert finoman szolva is velemenyes.
@csatoimi: most mennem kell korongozni, de majd megbeszéljük! Láttalak :)

Hatalmas elismerésem a mieinknek, mert hatalmasat küzdöttek és nem mehetek el szó nélkül a Csíkszeredaiak mellett sem. Nagyon jó cspatnak tartom őket, kiváló társaság!
A győztes gól után, amit a jégen csináltak....ezért szeretném, hogy korongozzon a fiam! Ezt csak ilyen érzelmekkel lehet űzni! Majdnem én is megsirattam a székely srácokat!
Nagyon izgalmas volt, 4:5-ös állásnál 58:22-nél kettős előnyben a Stars levitte a kapust is.... Pék mester jutott eszembe:)
Gratulálok a fiúknak, mert egy nagyon jó csapatott vertek meg a döntőben!!!!!!!
@qx92:
Ha nem látsz egy mérközést, akkor ne tartsál semmit véleményesnek..............Erre mondják ha csenben maradtál volna.........
@bonsay: egy kis biroi segedlettel vertek meg egy nagyon jo csapatot? mert ha ranezel a jegyzokonyvre nagyon ugy tunik
el nem tudom kepzelni, hogy mit csinalhattak azok a sracok az utlso 2 percben ,hogy kaptak egy kettos hatranyt mig az egesz meccsen a biroi lap tanusaga szerint korrektul jatszodtak es csak 1 buntetesuk volt mint a Starsnak. Az utlso 2 percben 1 golos vezetesnel egyszeruen megvadultak vagy mi ?
ha ott voltal meseld mar el vagy ha esetleg van videod mutasd meg nekunk is az ominozus eseteket
Hagyd meg nekem azt a jogot,hogy ketelkedjek az ilyen dontesekben
Az vicc,hogy a serdülő bajnokság 3. helyezetéből (MAC) van a bajnokság legjobb kapusa és a legjobb hátvéd?? Akkor miért lettek csak harmadikak???
@qx92:
Mindig nagyra becsültem azokat az embereket, akik úgy alkotnak valamiről véleményt, hogy nem is látták az adott dolgott!Te is közöttük vagy!Nagyon érdekes, hogy meccs után beszéltem az edzővel és ott voltak a Csíki szülök is, és egy nem emlitette a bírói tevékenységet. Egyedül Te az otthoni karosszékedből a számitógép mellől! SANYARÚ ÉLETED LEHET!
@bonsay: Csato Imi ott volt,neki elhiszem!

@PeterG: Te visszaolvasod, hogy miket irogatsz mielott elkuldod?
@Joegep:
A gól ha bent is volt síp után esett.Kiállitás meg nézőpont kérdése.........Ráadásul csak az egyik.
süti beállítások módosítása