HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vasas-Dab.Docler 3-4

2010.03.14. 15:52 kerusz

Elképesztően izgalmas mérkőzést vívott egymással a Vasas Budapest Stars és a Dab.Docler. Két harmadon keresztül a dunaújvárosiak látszottak győztesnek. Az első húsz percben egy gyönyörű támadás végén Magosi, a másodikban pedig emberelőnyös játékban Pozsgai szerzett gólt a vendégeknek, akik mindezek mellett még három és fél percnyi kettős emberelőnyt is eltékozoltak. A harmadik harmad elején Fodor Szabolcs gólja adta meg az ébresztőre a jelet a hazaiaknak, a játékrész felénél Holéczy már egyenlített. Ezt követően Szapporóban érezhették magukat a magyar hokibarátok. MacSweyn szerzett egy teljesen szabályos gólt, amelyet a pályán levő négy játékvezető közül egy sem látott bent, és mivel az OB I. elődöntőjében nem voltak gólbírók, az eredmény nem változhatott. Hegyi nem sokkal később megszerezte a vezetést, de Fodor Szabolcs második góljával két és fél perccel a vége előtt ismét döntetlenre mentette a meccset. A hosszabbításban a hazai győzelmet Sevela elképesztő bravúrja akadályozta meg, majd Ennaffati nem igyekezett kikerülni a vendégkapust, így kisebb csetepaté után folytatódhatott a meccs, amelynek utolsó momentuma Fodor helyzete volt. A büntetőket ezúttal a Dab.Docler lőtte jobban, így a 3-4-es győzelemmel visszavették pályaelőnyüket, a párharc állása 1-1-re módosult.

432 komment

Címkék: elődöntő ob 1 bp. stars dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok a DAB-nak!Halassy megint bizonyított...
Nagyon jó meccset játszottak a csapatok, gratulálok mindkét együttesnek! Semleges néző szempontjából is izgalmas volt.

Lassan indulunk Fehérvárra, remélem ma is helytállunk! Hajrá Fradi!
Gratula a csapatnak!!!!
Játékvezetés no comment!!
@Miskolcifan:

Én is gratulálok a csapatoknak!
Biztos vagy benne, hogy halacska volt a közelebbi bíró? :-)
A TV-ben elhangzottak tetszettek. A bírók vegyék igénybe a technikát! Természetesen MINDEN elődöntőn legyen ott a TV, hogy vitás esetekben vissza lehessen nézni az eseményeket! Mi is jobban örülnénk, ha több lenne a közvetítés. :-)
Szép volt gyerekek.
Kincses meg elmehet az ofotértbe szemüvegért, mert 2 méterre volt a kaputól és arra nézett is. Nem tudom miért nem látta. Lehet ikrek haszonits és ő.
Az hogy nincs gólbíró egyszerűen nevetséges.
@acs63: Közös munka volt...Mindkettőjüknek látni kellett volna,hogy bent volt.Emellett a Stars 3-dik gólja előtt halacska teljesen érthetetlen módon megállította a játékot úgy,hogy Sevela kb. 1 másodperc alatt kitette a korongot.
Gratula a csapatoknak, külön öröm, hogy a meg nem adott gól miatt a dab jött ki győztesen. Mese nincs, igy igazságos!
Most nézem, ha öt meccses lesz ez az elődöntő, a győztes csapat szerda és csütörtök után pénteken már a döntőben játszik, jól összetömörítették.
Sportszerű sztársz szurkolók közül néhányan dobálózásban vezették le mérgüket a meccs után...
@Gabberboy: Már pedig minimum 4 meccs már lesz!
@foma: Persze ők ezt is csak tanulták Újvárosban. Csak nem vették észre, hogy ott meccs után csokidobálás van, nem szemét.De lehet ez így volt olcsóbb nekik :)
@legórágó: Azért megnézem azt a szemüveget, ami ezt látta volna a kapu mögül. A kamerán is gyors volt a korong, nemhogy a valóságban. Nem a bírón múlott, hogy nem adta meg, nem lehet normális szemekkel lekövetni. A tv-s ismétlésből könnyű mondani, ha gondoljátok, akkor összel lesz játékvezetőképzés, és eljutthatok 4-5 év alatt ob1 szintre, hogy ilyen helyzetekben dönthessetek.
Mint korábban mondták, I. szabály:
indig a bírónak van igaza. II. szabály: Ha nincs igaza, akkor az egyes szabály lép életbe.
Ha jobban csináljátok, akkor a lehetőség adott.
Ma bizonyított a magyar bírói kar. Egy gólt nem láttak, egy gól pedig az után született, hogy a kapus kitette a korongot, de ezt nem látták és buli lett. Hosszabbításban pedig végképp hülyét csináltak magukból.
Náluk már csak a szervezés volt rosszabb. Csak a kispadok feletti lelátót nyitották meg, hogy a TV-ben teltháznak hasson... Ráadásul kijelölt vendégszektor sem volt. Kifelejövet ha jól hallottam egy kissebb balhé is kialakult sajnos.
@OliBLOOD: Ne spóroljanak ezen a csapatok! Különítsék el a szurkolókat, mert mindenhol vannak hülyék, akik miatt kitörhet a balhé! Főleg a két csapat előéletét figyelembe véve kell ezt a kérdést megoldani.
Most hallom, hogy kifele sikeresen fejbedobták check barátnőjét. Kultúrlát szurkolótábor Vasas módra...
Gratulálok a DABnak!Igen jó mérkőzésen nyert!
Remélem a következő mérkőzésen is így odateszik magukat!:))
Javult a Dab játéka péntekhez képest jobban kellene figyelni kicsit még és akkor nem lesz itt baj :)

Birok meg még aludtak a meccsen kb mikor a peterdiről kiküldték a Pozsit mikor peterdi a kapuban esett el.
@OliBLOOD: csak gratulálni tudok nekik...:S
Megérdemelt Dab győzelem.Gyenge játékvezetés,nagyon gyenge!!!közvetítés.@OliBLOOD: Feljelenteni őket!!
@OliBLOOD: A drukkerek előbb-utóbb felnőnek a fodor-svasznek stb. szintjére.
@gogosz:

Én egy kicsit másként látom.
Nem az elkülönítést, hanem a rend megalkuvás nélküli fenntartását tartom helyes megoldásnak. (Azzal együtt egy kijelölt szurkolói szektornak nem vagyok ellene. Ott lehetne temperamentumosabban is buzdítani, nem zavarva a kilátogató nézőket.)
A dobálódzásnak, atrocitásnak nem igazán van köze a kijelölt szektoroknak. A "balhés" emberek menjenek focimeccsre!
@OliBLOOD: @Khrys84: Egy ilyen mecs után miért nem a csapatokat, edzőket, játékosokat dicsérjük, miért az a lényeg, hogy szidni lehessen valakit. Egyszer odaállhatnátok a kapu mögé megnézni, látszik-e, hogy bent volt egy ekkora bomba. Nyilván nem véletlen, hogy Japánban sem látta a bíró és az NHL-ben is videóbíró van, hetente többször néznek vissza ilyet, mert egyszerűen észlelhetetlen vagy eldönthetetlen szabad szemmel. Peterdi meg baromira nem a kapuban esett el, hanem a kapura esett, miután ütközött Pozsgaival. Nem biztos, hogy kiálítás volt, miként Sevelánál sem biztos, hogy fújni kellett volna persze, na de erre azért csak nem lehet fogni a harmadik gól előtti védekezést. Mondjuk sokkal fontosabb kérdés ezeknél, hogy az egyik legjobb fiatal védőnk hogy a fenébe hibázhat akkorát, mint a második gól előtt tette, ráadásul igazából nem is támadták közben.
De hogy jót is írjak, egy színvonalas, izgalmas meccset láthattunk, kevés bosszantó hibával, sok szép megoldással, le a kalappal a két csapat előtt, vasárnap egykor ilyet pörögni nem kis telejsítmény.
@Khrys84: szerintem a Pozsgai térdelt
@CTZ78: minden balhéhoz két fél kell...
@F. Kapus: én is azt gondolom, hogy abból a szögből nem láthatta a bíró
@F. Kapus: Peterdi esetében semmi nemvolt, rosszul fordult, és a kapuvasra lépett amiben elesett. Hiba bennevan a fiatal védő játékában, ugyanúgy ahogy az öregnek is bennevan, csak a fiatalabb nagyobb százalékban ront a rutintalanság miatt.
@1VOLÁN: azért megnézném hogy egy lányt miért dobnak fejbe
@1VOLÁN: Ezzel nem értek egyet, ha emlékeim nem csalnak, az alapvonalon állt, két méterre a kaputól...
Kincses azt mondja nem látta, gólbíró meccsenként 1500 forint...
@CTZ78: Hát ha semmi nem volt, akkor nem jogos a kiállítás :)
Így van, nálad a pont. Mindenki hibázhat, még a bíró is. De még az is lehet, hogy egy méterről néha jobban lát valamit, mint mi a lelátóról. Hányszor derül ki a lassításból, hogy fölöslegesen anyáztunk, nemde? :)
@F. Kapus: Tudod elég nehéz úgy dícsérni, hogy ha közben hatalmas rendezői hiányosságok miatt nőket dobnak fejbe. Ezt nem szabad elhallgatni. Biztonságiak csak annyit tettek, hogy a 3. harmad elején rámszóltakk a lépcsőnél várakozva, hogy itt nem maradhatok. Nem nagyon akarta felfogni, hogy az első játékmegszakításig tartózkodnék ott, mert meccs közben nem akarom zavarni a többieket. Miért kell megvárni amíg kialakul valami nagyobb baj?
Lehet a kapu mögül nem látszódik, mert egy fekete lyukban állnak a játékvezetők, de a lelátóról látszódott. Amerre lőtte a korongot és ahogy kijött egyértelmű volt.
Kíváncsi vagyok Fodor kap-e valami eltiltást, mert az öltözőből jött vissza verekedést kezdeményezni a meccs végén. Ha már meghozták a szabályokat most lehet alkalmazni.
@thokee: majd jól visszanézzük mégegyszer
@F. Kapus: 4db bíró volt. Egyiküknek azért illett volna látnia.
" teljesen szabályos gólt, amelyet a pályán levő négy játékvezető közül egy sem látott bent, és mivel az OB I. elődöntőjében nem voltak gólbírók,"

Elhiszem, hogy egyik sem látta, dehogy gólbíró sincs a döntőn! Elképesztő! Ráadásul a 3.évezredben járunk amikor már szinte mindenkinek van kamerája a telefonjában is!
@CTZ78: biztos nem "célzott" dobás volt, illetve mégis, mert a DAB tábort célozták.
én a feleségemmel járok meccsre és ha ilyen történne, azonnal rendőr és feljelentés... mélyen megvetek minden ilyen atrocitást.
@OliBLOOD: Nem fogják beírni a jegyzőkönyvbe, így meg fogja úszni...
@OliBLOOD: Ha már egyszer bentvolt, akkor minek jött vissza?meglátásaim szerint semmi nemlesz
@acs63: Sajnos nincs meg az a szurkolói kultúra Magyarországon (még hokimeccsen sem) ami az ilyen feszült meccseken ne hozná ki az állatot egy-két emberből. És ez hovatartozás nélkül igaz minden táborra. De igaza van F.Kapusnak. Amíg ilyen meccseket látunk, addig örüljünk ennek. Vannak jó csapatok, jó meccsek itthon is! És ez nagyon jó! :)
@Spigott: Azt kihagytad hogy ez budapest
@OliBLOOD: Mint korábban említettem, ha beleteszel 4-5 év munkát, akkor te állhatsz majd ott csíkos mezben, és te fogod eldönteni, hogy egy ilyen helyzetben mit teszel.
@Spigott: Amúgy a gólbíró 3000 ft meccsenként, és ezt ő sem biztos, hogy látta volna. Volt egy hasonló helyzet a Magyar-Román meccsen is, azt Ennafatti lőtte, ott még a gólbíró is elgondolkozott rajta, mielőtt döntött, olyan gyorsan történt az egész.
@gogosz: Nem lenne ezzel gond ha nem a vizilabdás idióták szurkolnának a starsnak.
@Zdrast: És fejenként 3000 ft, a félreértések elkerülése végett.
Szabina megint talált magának gyerekeket akikbe be tudott kötni?
Miért? Sztd ez jellemző a budapestiekre? Sztm nem, de lehet, hogy te jobban tudod...
@Zdrast: Bocsánat, hogy tévedtem, nyilván ez is olyan hatalmas összeg, ami megroppantaná a Stars költségvetését.
@rosi02: Na pont jónak sziod Őket. Én is egy vízilabdás szurkoló vagyok alapjában véve. :)
@Zdrast: nehogy már ne jöjjön össze a jegyárakból 6000 Ft a gólbirokra!
@Spigott: Ez a szövetség pénzéből megy, nem a csapatokéből.
Akkor beszéljünk mondjuk arról, hogy mikor Enefatti rajta feküdt Sevelán, akkor a kapusunk miért kapott kiállitást, mikor végig fogták és húzták a mezét??? Erre adjon nekem valaki logikus magyarázatot!
@Zdrast: Persze ha pesti vagy mert ebben az országban csak pest van. Én szerettem volna de munka mindig pestere járni ezt te is belátod esélytelen.
@gogosz: csak te a DF-Elco-nak :)

Szerdán már úgynézki hogy énis megtisztelem pestet a jelenlétemmel
@Zdrast: akkor megint új ismeretekkel gazdagodtam, én úgy tudtam, hogy a játékvezetők pénzét a hazai klubnak kell állnia minden esetben :)
@gogosz: Csak ott sem mindegy melyik tábor.
1) azért Kurt qrvára megvágta azt a korongot. ehhez tényleg videóbíró kellett vna. más kérdés, h a bíró ott áll, tehát hallja ha csilingel (vagy nem) a kapuvas. na mind1 lényeg h nyertünk.

2) a védelmünk néha hihetetlen nagyokat bénázott. ha nem lenne Sevela....

3) homár ennaffatitól pedig meg nem volt túl sportszerű az a megmozdulás.
@Zdrast: Úgy látom, Te benfentes vagy. Ezért kérdem Tőled. A tv stábra nem lehet "nemhivatalosan" kinézni ilyenkor? Én ha játékvezető lennék, úgy lennék evvel, inkább tíltsanak el ezért, de ilyen szinten ekkora hibát ne kövessek el!
@rosi02: Most, hogy vidéken is vannak pályák, egyre több a lehetőség. Már Debrecenben, Miskolcon, Újvárosban, Fehérváron, és Pesten is vannak bázisok.
A vizsga Pesten szokott lenni, maximum 5-ször kell feljönni a vizsgára és a tanfolyamra, utána a lakóhelyedhez legközelebb kapsz meccseket, amíg nem jutsz magasabb szintre.
@Spigott: Spigi amatőrben tuti, hogy a csapatok maguknak állják a bírót. Amúgy én is úgy tudtam, hogy a csapat fizeti, nem a szövetség!
@Endi86: Hát Homár Elefánti valóban nemvolt valami sportszerü, még nagyon le se akart szállni Seveláról
@gogosz: :D én is. De biztos rossz a memmóriám, a TEVA-VASAS-PLAKET drukkerek balhéira nem emlékszem, csk arra, hogy mindenhova követik a csapatot, őszintén szólva, Varga testvérek, Hosi stb, nehogymá egy kategória legyen Svasznekékkel :( :(
@CTZ78: Eltaláltad a csapatot! :)
@OliBLOOD: Igazad van, ilyen helyzetben nehéz higgadtnak maradni, de bocs, nem tudtam, mi történt.
A játékvezető csak a társaival beszélhet ebben az ügyben, neki kell meghozni a döntéseket. Még az ellenőr sem bírálhatja felül a döntéseket, maximum jelezheti, hogy másképp gondolja.
Amúgy nem megoldható, csomó idő elmenne vele. Ha van gólbíró, akkor vele kommunikálhat, de vele is csak a gólról, másról nem.
@gogosz: Nem vagyok bennfentes, csak olvastam párszor a szabálykönyvet, meg a versenykiírásokat.
@gogosz: Nemvolt nehéz :) nyilván dunaújvárosi létedre csak nekik szurkolhatsz :)
@Zdrast: Pont azzal a "pár" alkalmas feljárással van a gond, mert azért egyik melóhelyen sem adnak szabit, hogy eljárjak egy másodállásos meló tanfolyamaira. Vagy pl. van, akinek olyan munkaideje van, hogy 8-től 4-ig dolgozik, tehát nem biztos, hogy odaér a tanfolyamra. Érted a dolog lényegét, hogy mire célzok, ugye?
@OliBLOOD: "4db bíró volt. Egyiküknek azért illett volna látnia." Akkor miért van az A vb-ken, az olimpiákon, az NHL-ben, az EBEL-ben meg egyéb bajnokságokban gólkamera?
Éppen Sziassy Zoli mondta nekem az első meccs előtt, hogy el kellene érni, minden csarnokba rakjanak fel olyasmi rendszert, mint Fehérváron van - mondjuk jó lenne, ha a hangot is rögzítené :) -, mert már ebben a szezonban is sok ilyen vita volt, és viszonylag kis beruházással sokat léphetnénk előre. Teljesen igaza van.
@Vicuska013: Persze hogy fogták meg húzták vissza mert meg volt bolondulva, egyértelmű volt, hogy kap két percet.
@rosi02: Ez már annyira uncsi! semlegesként mondom, hogy Foci megfelelő választ adott a 2 góljával az ilyen hülyeségekre...
@Vicuska013: Különleges esetekben megoldható a dolog, csak egyeztetni kell. Szerintem az sem lenne gond, ha szólsz, és csak a vizsgára jössz fel, és az anyagot megtanulod. Úgyis a jégen dől el, hogy belemersz-e fújni a sípba. Mindig az első meccsen dől el, hogy valaki lehet-e bíró. Volt olyan eset is, hogy első meccs után sírva ment le, mert nem bírta a szurkolók "kedves beszólásait", ráadásul ez előkészítő korosztályban történt.
@CTZ78: hát, ahogy a neve is mutatja nem csoda h nem akart leszállni róla... :)
@Licsimi: csak az a kérdés még mindig, hogy meccs lefújása után miért jött vissza az öltözőből kötekedni a DAB-osokkal?
@Licsimi: Épp ezért kurva nagy gond, hogy ekkora paraszt, amikor láthatóan tud jégkorongozni is...
@Gabberboy: De nem a mieink húzták vissza, hanem valamelyik Starsos. Mert ha a mi csapatunkból fogja le valaki, akkor ok, de így nekem érdekes volt, mert teljesen jogosan volt pipa, nem az első eset volt a meccsen, hogy odaütnek neki. És a sporik rendszeresen nem fújják le. Naná, hogy egy idő után nálam is elszakadna a cérna...
@F. Kapus: ersze jó lenne, de ilyenről ne is álmodjunk, amikor spórolási célból már a levonuló csapatokra rákapcsolják a lámpát.
De én nem tartom elfogadhatónak, hogy bírók döntő szituációban nem látnak gólokat. Ez szerintem már nem tartozik bele a játékba. Had lehessen már kimondani, hogy nagyot hibáztak. Ne legyen ez már mindennapos.
@Vicuska013: Lecsó húzta vissza, aztán elesett, és a Starsos még akkor is húzta a mezét
@Spigott: Ez így igaz, de sajnos több játékos is van így ezzel, hogy nem a tudásával próbálja meg felhívni magára a figyelmet, hanem balhéival...
@Licsimi: Mi az uncsi az hogy undorító és sport emberhez méltatlan amit csinál, és ezzel mutat példát a gyerekeknek.
@OliBLOOD: Megint fodor??? annyira meg vagyok lepve!
@CTZ78: Azt nem láttam pontosan, hogy ki csak azt, hogy egy kék mezes kéz húzza a nyakánál a mezt, mikor állna fel, pont arra közelített a kamera.
Jó meccs volt! Amit szeretnék két újvárosi szurkolónak üzenni az, hogy egy jó hangulatú meccsen, amikor mind a két tábor a saját csapatának drukkol, ne hergeljen senkit. Konkrétan fehér mezben szemüveges dobos és egy göndör hajú piros mezes srác. Nem kell a balhé egy jó meccsen. Ha balhét akarsz hülyegyerek, ne járj sporteseményre.
Két Starsos apuka meg ne anyázzon úgy, hogy a kisfiai ott vannak, mert..., had ne kelljen megmagyarázni. Ők pattantak fel és szóltak vissza a két újvárosi felhívására is. Szép!

Ettől a négy embertől eltekintve grat mind a két tábornak, mert jó hangulatot csináltak SPORTSZERŰEN!!!!!

Remélem érezhető volt, hogy semleges drukker vagyok!
@Dzsymm: Hát a szurkolás a tv-ből csak az újvárosiak felől volt hallható. Nemkell itt hülyegyerekezni, szerintem te is csináltál már ilyet meccsen,meg más is,ha egyszer orrbaverik akkor majd megtanulja. azt kész. Ennyi
@F. Kapus: "Éppen Sziassy Zoli mondta nekem az első meccs előtt, hogy el kellene érni, minden csarnokba rakjanak fel olyasmi rendszert, mint Fehérváron van."

Az nem jo, mert sosem mukodik.
@Dzsymm: Ezért kampányol mindenki a vendég szektor mellett, mert akkor ez mind elkerülhető! És abban a szektorban mindenki úgy szurkol, ahogy szeretne, ha meg valamelyik hazai bekeveredik oda, akkor vállalja, hogy hallgatja, amint esetleg az ő kedvenc játékosát, csapatát szidják. Nekem ez a véleményem erről. Nálunk is megvan a vendég szektor, és sokszor nem állnak be oda a szurkolók, mégsincs balhé, mert inkább hívnak több biztonsági őrt, hogy nehogy bármi történhessen.

De ahogy hallom, megbízható forrásból, hogy nem újvárosi volt, aki egy másik szurkolót fejbe dobott.
@Zdrast: A következő meccsre én kifizetem a saját zsebemből, ha a csapatoknak nem futja rá. Szólj, hogy hová utaljam a 6.000 Ft-ot a két gólbíróért.
@kerusz: Összedobjuk, szólj és én is beszállok... :):):):):)
@csatoimi:

Akkor olyan rendszer kellene, ami működik. :-)

Jó lenne tudomásul venni, hogy NAGYON felgyorsult a jégkorong. A "C" csoportban még - talán - elmegy a gólbírói rendszer, de - hála Istennek - a magyar hoki már túlnőtt ezen. Megfelelő eszközök nélkül tényleg csak a személyes tapasztalatra támaszkodhatnak a bírók.
Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hokihoz full HD készülékre van szükség, mert sokszor nem látja, merre van a korong. És, mint tudjuk, a kamera "lassítja" a tényleges sebességet...
@kerusz: Az MJSZ-nek küld a pénzt, ha gondolod, de valószínűleg sértésnek fogják venni.
Onnan ők utalják a JE-nek, és a játékvezetők csak ezután kaphatják meg szintén utalással.
Hajrá Acélbikák !!!
Holnap remélem teleházas mérkőzés lesz itt újvárosban.
@Vicuska013: Holnap meccs elött a bejáratnál leadhatod az adományod nekem :)
@CTZ78: Azért annyira jól nem fut a szekér... :P
@Vicuska013: kapsz egy csokit belőle a büfében ;)
@Vicuska013: pontosan,a többit meg elsörözzük Bárddal, Check-el, Spigottal meg a többiekkel:)
@CTZ78: és azért mert nő vagyok én csak 1 csokit kaphatok???? Drága csoki lenne, akkor inkább elmegyek boltba és abból a 6 rongyból mennyi milkát veszek magamnak... hm....
@CTZ78: Meg különben is, ha t elsörözitek, abból még nem lesz gólbíró a meccsen.
@CTZ78: Te csak ne kínálj alkoholt az asszonynak mert akkor nem lehet vele bírni. :)
@F. Kapus: ez így van, ez sem vágna földhöz egyetlen csapatot sem.
@OliBLOOD: Látod, nyugodtan kimondhattad. Persze, hogy probléma, hogy nem látja. De a kérdésekre nemigen válaszolsz. Miért van máshol ilyen kamera?
@Vicuska013: folyt. DAB-on, mert pi..ánleszünk rúgva teleoffoljuk itt az egészet:)
@CTZ78: De legalább nem a köpködés megy egymásra a 2 csapat között...
De egyébként is megyek kiadom a dühömet, amiért a Kurt gólját nem adták meg. Jól kiklopfolom a húst feszültséglevezetésképpen :D
Grat a Dabnak, megérdemelték! Holnap folytatódik, remélem sok nézővel!
@F. Kapus: A tévedések számának csökkentése céljából. Ami miatt a gólbíró is lenne és ami miatt a 4 bírós rendszer is van.
@Vicuska013: Ha megcsináltad teljesen a húst akkor szólok merre kell hozni :)
Megéheztem :)
@csatoimi: az olyasmin volt a hangsúly :)
Azért az érdekes lett volna ha a meg nem adott gól utáni támadásból, amikor nálunk mindenki örült, kaptunk volna egy gólt, most lenne sírás basszus. :)
@legórágó: holnap meccsre csináltatunk vele szendvicseket, csak hogy ne éhezzünk a sör mellett:)
@legórágó: abban biztos vagyok, hogy most lenne itt feszültség
@Zdrast: Hatalmazz fel engem es en atveszem kerusztol a 6000-et. Egyik kapu mogott Te, masik kapu mogott en. Na meg jegyet sem kell vegyunk. :)
@CTZ78: este elalvás előtt be is takargassalak, és meg is rágjam a vacsorádat?

De egyébként ha lejárnátok hozzánk edzésre oda szoktam sütit sütni a fiúknak, ha megérdemlik.(ez volt a reklám helye :P) Meccsre valahogy nincs kedvem egy tálcával rohangálni, oda én is szórakozni megyek.
@Vicuska013: Engem nem kell, mert megyek éjszakára :)
@csatoimi: Inkább telefonáljatok a szövetségnek, meg a JE-nek, ha komolyan gondoltátok a dolgot, még meoldható lenne az ügy.
Én bármelyik mérkőzésre ingyen mehetek, ismerem az összes portást a pályákon.
Nah akkor Hajrá Fradi :)Sima 9-2-vel kiegyeznék :)
@Vicuska013: nemkell takargatni, betudok takarózni magamtól is. Amúgy meg nemkell meccsen tálcával álnod, meccs elött megennénk az egészet, utána szórakozhatsz egész meccsen :)
@Zdrast: A "pofátlan" :)
Ezért nincsenek jegybevételek :)
@rosi02: az már a te problémád lesz :) :P
@F. Kapus: Ja, igy mar mas. Pont olyan ne legyen. Az utolso hazai meccsen egy nemletezo osztrak golt ezert nem tudtak visszanezni. Lazlee egybol mondta nekem, hogy nem volt gol. Akkor meg Volan szurker volt. :)
Nos, elsősorban, gratula a csapatoknak, jó izgalmas meccset láthattunk.
A meg nem adott gól teljesen szabályos, érvényes gól volt. Sajnos, mi is jártunk így, nem egyszer a középszakaszban is, hogy a belső kapuvasról olyan gyorsan pattant ki a korong, hogy nem adták meg nekünk sem.
Végigolvasva a kommenteket, nézzenek már magukba az "ez Budapest", "ilyenek a Vasas/Stars szurkolók" postok szerzői.
Szándékosan nem szálltam be ebbe a vitába, de amit Vasas szurkerként D.újvárosban tapasztaltam, azt eddig még sehol: 4nő, köztük egy 13éves leánygyerek, álldogált a lelátón. Egy DAB szurkoló, ahányszor gólt ütött a csapatuk, annyiszor mutogatott a hímtagja felé, hogy ezt nekünk! Akkor este 6-ot ütöttetek nekünk. Csak gratulálni tudok hozzá!

Check úr sem pontosan úgy mesélte el múltkor a dolgokat, ahogy történt. Konkrétan tudom, mögötte ültem.

Ettől függetlenül nem gondolom azt, hogy ez Újváros, ilyenek az újvárosiak... Ugye, értitek, mire célozgatok, DÁB?:)))

Hajrá, VasasStars!
@VBSfan: a csapat nevét helyesen is leírhatnád máskor, elkerülve a késöbbi feszültséget jelentő hozzászólásokat!!! Peace
ez előny gól volt a Volánnak, az icehockey.hu rosszul írja
@Rock me Amadeus: Azt én is gondoltam, de lehet a Volán belement abba, hogy a Fradi 6 mezőnyjátékossal játsszon :)Úgy meg tényleg egál volt a létszám :)
@CTZ78: azzal, hogy "DÁB" a mai kommentátori munkára gondolt, mert folyamatosan azt mondták, hogy DÁB, meg meksvájn (dikert úgy írom, ahogy mondták), meg Sevelát látványkapusként titulálta.
Ahogy nézem/bár nem vagyok ott/ vagy a Volán nem akar nagyon megszakadni, vagy Budai véd k. jól :)
@CTZ78: Nem célom feszültséget kelteni és az a rövidítés nem a csapat nevét takarja! Mivel nem saját ötlet, tehettem volna idézőjelbe, ez igaz.
Amire meg mindig nem jottem ra, hogyan ert vissza Sevela, annal a Peterdi befordulasnal?
Godónak 2. meccsén már a 2. 10 perce :)Godó itt a jv-k már értik amit mondasz nekik :)
@csatoimi: Azt én is megnéztem vagy 3x, de én se jöttem rá :)
@Vicuska013: :))
Mit értenek az alatt, hogy látványkapus???
@VBSfan: ezt szerintem a kommentátortól kéne megkérdezni. Szerintem ő se tudja
@VBSfan: Arra nem jöttem rá, csak úgy emlegették. Szerintem azért, mert mindig látványos bravúrjai vannak, mint pl. Pedró góljánál, vagy itthoni meccsen mikor már feküdt, és visszalőtték ár ő meg a mamut felemelésével védte ki a korongot. Szerintem ilyenek miatt, meg partyarc, és néha csinál látvány dolgokat, szezon elején pl. kicselezett 2 játékost, és lepasszolta a korongot. Hatalmas figura a srác! :)
@csatoimi: Nekem meg az tűnt fel, hogy a védés előtt feltűnően lassan ért át a másik oldalra. A vége bravúr lett, de ehhez előtte kicsit lassúnak kellet lennie. Ettől függetlenül Sevela jó kapus! És Rajna is! :)
@CTZ78: Hááát! Nem vagyok semmi jónak az elrontója :)
@gogosz: Igen. Én úgy látom, hogy sokszor Rajna Miki vitte hátán a csapatját, nagyon sokat köszönhet neki a Stars.
@Endi86: ismét egy apró észrevétel: rálökték a kapusra és nem ráugrott. azért nem lett előny a sztároknak, mert petricko mezénél fogva húzta sevelat. ez pedig az "új" szabályok értelmében kettő perc...
ha békén hagyja, akkor előny...
@1VOLÁN: azért nemnagyon akart leszállni róla, és az nemvolt akkora lökés,hogy 5 percig rajtafeküdjön Elefánti
Dab-nak és a Srars-nak nagyon jó kapusa van ... Holnapi meccs nagyon izgalmas és nehéz lesz, mert mind 2 csapat egyforma játék eröt képvisel.. tuti hogy a DAb szurkerek bele fogják hajszolni a DAB játékosokat a győzelembe ...

Lesznek még itt fordulatos meccsek.
@csatoimi: és hatalmas előnye, hogy fiatal is... Ha nem szúrja el, akkor lehet a jövője ebben a sportban...
@VBSfan: Mit nem meséltem el pontosan?
Kíváncsi vagyok bejön-e a Volán meccsre a tippem amit meccs előtt mondtam Spiginek.
Az első harmad eddig telitalálat
@Vicuska013: Elképzelhető...
@gogosz: Rajna Miki nagyon jó kapus és még van hova fejlődnie! Örülök, hogy nálunk folytatta... :)
Én is úgy láttam, hogy a starsost rálökték Sevelára amikor a tumultus volt. Sztem ha fordítva történik, mi sem siettünk volna, hogy leszálljunk Rajnáról.

Ezt a mai meccset megérdemeltük, jobbak voltunk, bár három perc kettős előnyt nem belőni luxus. Akkor biztos voltam benne, hogy ki fog a Stars egyenlíteni. A meg nem adott gólt már kiveséztétek, nincs mit hozzáfűzni. Nem kicsit voltam ideges :)
Ennyi helyzetet elbohóckodni, mint amit ma tettünk, nagyon ritkán lehet büntetlenül. Majdnem meglett a böjtje megint

Viszont az érdekes volt, hogy a hosszabbításban egy az egyben Rajna szemébe sütött a nap. Szép fényárban úszott a kapuja :) Reklamált is rendesen miatta.

A balhéról: Tényleg volt mutogatás nálunk, nem tetszett ez sok újvárosinak sem, de nehogy már azt állítsák a csillag szurkolók, hogy ők szentek és nem mutogattak. Kölcsönösen volt pár hülye mind a két oldalt. Engem is megtalált a meccs után lenti büfénél két Stars szurkoló (mert mezben voltam), hogy mi a f@szt képzelünk magunkról, meg akkor menjünk ki verekedni ha kemények vagyunk és akkor majd holnap Újvban lejátszuk és elvernek, stb. Pedig csak vizet akartam venni.

Bohócok... :S
ladányi megent kapott egy tízest:))
@csatoimi: A Britt meccs után nem ezt mondtad :D

Amúgy tényleg nagyon ügyes Rajna, sokat nyert vele a Stars
Nyuszi még nem jelentkezett, remélem, kijut ma a vébére.

A bírókat szabad már? :))
Palkónak nem kellett sok idő a gólhoz
beindult a fehérvári daráló!)
Basszus ez nagy verés lesz ha így megy a Volán
Úgy tűni, ma "büntet" a Volán...
Amúgy az látszik, hogy nagyon jól járt a Stars, hogy kivették Nikát. Nélküle lett egy "impotens" sorunk, nem nagyon megy a játék. Lényegében a Magosi féle sorban tudunk bízni, hogy jól tolják, mert ha Nekik nem megy, akkor nagy bajban vagyunk...

Fodor pedig tovább növelte a szimpátiát, amikor a meccs után félig levetkőzve visszajött még balhét provokálni. Még egy feketepont részére.

Két nagyon egyforma játékerőt képviselő csapat játszott, izgalmas, jó meccseket, minél több ilyen kéne. Nagyon jó csapat ez a Stars is! Pénteken nagyon lejátszottak minket. De ma nem érdemeltek győzelmet.
Játszik a csapat a közönségnek :) 6-0 :)
Jah, és kár, hogy Kincses ma sem verekedett senkivel.

Folyamatosan be van bandázsolva az ütő keze, tuti két meccses eltiltást kapott volna :)
@a. Bárd: Abba igazad van, hogy jó kapus a Rajna !
Holnapi meccs nagyon izgalmas és nehéz lesz, mert mind 2 csapat egyforma játék erőt képvisel..

Balhéról csak annyit kérdezek hogy ? Állítólag az miatt tört ki hogy valaki meg dobot valakit ...
@a. Bárd: A mai meccsre ertettem, na meg a Mol liga elodontore, persze ez nem azt jelenti, hogy tiz ev mulva is jo lesz. Tehat ha beenged majd egy-ket potyat, ne gyere azzal, hogy ma azt irtam, kimondottan jo. :) Akkor sajnos tenyleg nem volt elemeben.
@csillagoség: Fodor azért szaladt ki az öltözőből félig levetkőzve?
@check: Ki-kibe kötött bele, ki, hogyan szurkolt, mit csináltak a "plázacicák"... Lényegtelen. Én piros-kék, te piros-fekete szemüvegen át látod a világot...

Hajrá, VasasStars!
Aham, már azt is beírtam :)
@csillagoség: sajnálatos és elítélendő a balhé, rem. nem ismétlődik meg egyik meccsen sem.

Rég voltam már egy ilyen kiismerhetetlen és jó párharcon, mint ez a mostani. Nagyon élvezem :)

Bár ha itt lenne Nika, akinek ugye átlagban minden 3. 4. lövése gól volt, sokkal jobbak lennénk mint most.
az a baj, hogy Krinót le sem lehet cserélni, mert ha lehozzák, akkor minden lövés gól lesz
@csatoimi: :)
Tényleg gyenge volt azon a meccsen. Bár azt fogjuk a magas botos és a "verekedős" gólra.
Sajnos úgy látszik, hogy ellenünk mindig elemében van.
Viszont van egy Sevelánk :)
@Vicuska013: Mért tőlem kérdezed én nem láttam , semmit ... Honnan tudjam? Miért tetted fel nekem a kérdést ?
Úgy néz ki, kicsit komolyabban veszik a fiúk a második meccset, ha 10+shutout-ra mennek, nagyon kemény napja lesz a Fradinak.
.
Állítólag egy újvárosi szurkolót elvitt a yard... Tudtok róla valamit? Arra tippelek, aki nyakonszúrással fenyegetőzött... :(((
Viszont az emberelőnyös játék most elég gördülékenynek tűnik:)
@csillagoség: Csak szimplán kérdeztem. De visszanéztem, te is kérdésként tetted fel a balhéval kapcsolatban.
Grat a csapatnak, nagyot küzdve húztuk be a meccset. Összehasonlíthatatlanul összeszedettebben és jobban játszottunk a péntekinél. Végig tudtunk koncentrálni, amikor viszont nem, akkor gólt kaptunk. Sajnos elpazaroltunk egy csomó helyzetet meg előnyt, és a hibáinkat kihasználva egyenlített a Stars 2x is. Mindkét csapat jól hajtott, volt irama a meccsnek, küzdelem is volt és végre nem azt a műkorihokit láttuk, amit pénteken. Mertek a játékosok ütközni, és a jv-k partnerek voltak.
A meg nem adott gólnál bevallom nem tudom hogy nem lehetett látni. 2 rutinos jv vezette a meccset, ha másról nem, akkor a korong mozgásából látni kellett volna, hogy gól volt: ekkora lövés után ha vas, akkor kipattan a harmadvonalig, a hangjáról nem is beszélve... Azt gondolom, hogy minimum a gólbíró a POban alap dolog kellene, hogy legyen, ha már a videobírónak nincsenek meg a feltételei...
Ezúton üdvözlöm azokat a kiemelten intelligens Stars egyedeket, akik a meccs után az ünneplő DAB-nézőket próbálták inzultálni. Az eredménye, hogy a barátnőmet sikerült fejbedobni egy műanyag izével - ami nem mellékesen felszívódott mp-cek alatt - és ahogy láttam folytatódott másokkal is. (Bréking nyúz: nincs komoly sérülés). I)gazából a nagy gond a rendezőkkel volt: az okosok ahelyett, hogy a 2-3 Stars egyedet fegyelmezték volna, az 50-60 DAB-nézőt próbálták volna kiterelni a szektorból (ill. 2 rendező vívott a nemnormálisokkal a többi meg a vendégnézőket próbálta terelni). Na ekkor jött egy újabb észmilliomos és repült az izé... Nem őt célozták, de őt találták el. Jegyzőkönyvbe van vetet az esemény egyébiránt.
Ilyenkor mit gondoljon az ember? Azt, hogy mindenki ilyen arrafelé? Tudjátok mit? Azért sem b+...
@VBSfan: Oh, vidám kis epizód lehetett.
Nem dunaújvárosit vittek el...
Jön fel a Fradi és így már nem lesz telim :)
Elment Hete SO-ja :((
Vasas Budapest Stars:
1. vendégszektor biztosítása
2,3,4: mivel nem akarok rinyálást ezért ezeket kihagyom, mint semleges szurkoló kérném az első pont megvalósítását, szerintem ezért ez jogos, vagy tévednék?
Lefagyott a "rendszer" az Ih.hu-n
@facsipesz: de azt sem felejtsük el hogy ez nem egy EBEL-es védekezős szint, ezért lehet hogy jobb az emberelőny!
@VBSfan: Szerintem ezt már a vonatkozó postban és a helyszínen is tisztáztuk. Ha kiegészítésre szorul a mondókám ne tartsd magadban :))))
Még lehet a Fradi EBEL-szereplő, hisz kapott már EBEL csapat is 10-et Fehérváron.
Ladányi mit csinált ma illetve tegnap? Aki tudja légyszives irja meg.
Kösz
Hajrá Volán
@VBSfan: Na akkor a tényszerűség kedvéért (bár a nyakonszúrás-dologról én lemaradtam, mert akkor már megtörtént a baleset): elsőnek egy Stars észmilliomos egyed próbált rászabaduln i a még helyén levő DAB nézőkre, akihez csatlakozott egy hasonlóan gazdag egyed. Na ők holnapra egyes DAB szurkolóknak torokelvágást helyeztek kilátásba. Látva a rendezőség igen visszafogott reakcióját került elő a harmadik zseni, aki tűzérségi előkészítést próbált megvalósítani, csak célt tévesztett.
@OTeR: gondolom járt a szája
@VBSfan: Jó lesz az piros-fehérnek is :)
A Ferencvárosi TC csapata az igazi hoki szurkereivel szimpatikusabb semleges szurkolóként mint a Vasas Budapest Stars Terepjárós Plaza Cicás Bokszbandázsos, iq rendezős, nemnyitunk vendégszektort "csapata", köszönjük szépen

aláírás:
Magyar adófizetők
@a. Bárd: Freud-i elszólás volt... Bocsi!:))
@emilio: Honnan tudtad, hogy én voltam az a boxbandázsban 3 plázacicával meg 5 terepjáróval a 18 rendező haverommal?:))

Egyébként voltál kinn a meccsen?
Minden tábornak megvannak a hülyéi, egyik sem kivétel...
@peterszky: Na ez üresen ment el, tartalma ennyi lett volna: :D
Most nézem, hogy a Volán-Fradit Németh, Nagy kettős vezeti. Ők a játékvezetői oldalon vonalbírónak vannak feltüntetve. Szoktak Ők vezetni? Én nem emlékszem rájuk mostanában.
@gogosz: Ezt már én is akartam írni 2 órával ezelőtt, csak lusta voltam.
Mindenesetre érdekes
Ezt a harmadot még ikszre hozhatja a Fradi :) Én szurkolok szegényeknek, ha már előtte kaptak egy nyolcast :)
Épp akartam írni, hogy...... de már 10 :()
Erre kaptak 30 mp alatt kettőt
30mp alatt két gól? annyi idő alatt én el se korcsolyáznék a középkezdéstől a kapuig :)
@peterszky: Te hogyhogy nem vagy Fehérváron?
@kerusz: Vízilabda rangadót játszottunk a Honvéd ellen, kötelező volt a jelenésem. Abban bízom, hogy kedden nyernek a srácok és akkor én is eljuthatok még Fehérvárra :) (mondjuk mégis majdnem ott kötöttem ki, délelőtt vagy fél órát győzködtek :D)
Szegény Fradi basszus.
Szegény Krinó. Nem kevésszer nyert meccseket a Fradinak, de nagyon szar lehet, hogy egy ilyen meccsen sem lehet lehozni, mert nincs mögötte bevethető kapus....
Na, vége lett.
Kíváncsi vagyok a statra
@peterszky: Ja! A bőség zavara... :)
@check: Remélem rendezői hiányosságok miatt jól megbüntetik a Vasast. És mindezt azért, hogy a TV-ben jobban nézzen ki a lelátó. Mi szívesen szurkoltunk volna a túloldalon, semmi logikus értelme nem volt a fél csarnok lezárásának és a szurkolók összeengedésének, főleg amikor ennyi vendég érkezik.
Hallom a Fradi megnyilvánult valami szép kis transzparenssel!:)
Ma bárki EBEL-ezhet, nem fogok szólni egy szót sem. Megmutatta a Volán, mi a különbség a két bajnokság között. Gratulálok Nekik. Fel a fejjel Fradi, utolsó meccsen szépen bucsúzni!
Látom már megy a fejbedobás téma. Hát engem dobtak fejbe sajnos, bár nem igen tudom,hogy kinek ártottam,de mondhatnám úgy is,hogy ártottunk a szurkolásunkkal. Nyilvánvaló,hogy nem engem akartak eltalálni, mert tőlünk kb 5 méterre álló emberekkel volt a balé, de mégis sikerült ezt nekem megkapnom. Mondjuk nem hiszem,hogy az "úriember" egyáltalán emlékszik,hogy mi történt,ami a sok alkohol számlájára írható, amit a mérkőzés előtt/alatt sikerült elfogyasztania. Gratulálnom kell még a biztonsági embereknek, akiknek testközelből sikerült végignézniük az egészet.
Sok helyen jártam már meccsen(még a fradinál is), de sehol nem ért még fizikai inzultus. Ritka csürhe nézőket sikerült verbuválniuk, bár remekül illik a csapathoz.
jó meccset láthatunk , ma Sport szerűen szurkolt mind 2 tábor... Kivéve végén az a 1-2-3 starsos akik balhét leverték ... Minket nem zavart hogy oda ültetek ahova mi, ti külön kaptatok kis szektort (nem volt veletek probléma sportszerűen szurkoltatok ) le a kalappal előttetek ...

Ha Újvárosba be ül közétek 1-2 starsos drukker szóvá tennétek ? Pl kispad fölé
Meg a Fradi szurkolótábora is megmutatta, hogy egy csürhe...
Undorítóak voltak...
Később teszek fel képeket róluk...
NSO :DDD

"Jégkorong ob I: a döntőtől egy lépésre álló Volán góllal verte az FTC-t"
@csillagoség: ott nemnagyon szokták szóvátenni. viszont az állószektorba érdekes lenne főleg a büntetőpad felett
@peterszky: mi lett a vízilabda eredménye ?
Tudtommal a Mol l. döntőn is voltak ott, és semmi gond nem volt velük, csak miután kijöttek a csarnokból a nyertes meccs után kezdték el anyázni a hazaiakat.
@Licsimi: Na, erre kíváncsi leszek.
Balu megrázta magát. Szlovéniában már csatár lesz!
azért lett 1 helyre téve a szurkolók , mert TV meccs miatt ne legyen üres a szektor (kispad fölött)
@csillagoség: Minden meccsen ülnek a kispad feletti részen.Tőlük kérdezd meg.Épp most olvastam el a tegnapi intelmeidet a mai meccsel kapcsolatban.Akkor most áttereltek mindenkit a túloldalra?Végülis a képernyőn jól nézett ki.Nálunk meg külön büfé is...
@Rock me Amadeus: mindig is jól lőtt, csak az eelőnyös sorokban eddig nem kapott lehetőséget
@legórágó: Ment a Vienna-zás, Az Ocskay ligázás, meg csináltak egy molinót, hogy "a doboknál csicska Volán tábor"
Szerintem nincs rájuk szüksége a Magyar Jégkorongnak. Mármint az ilyen szurkolókra gondolok.
@csillagoség: A közpénz Stars is így akar szponzort keresni TV-s meccsen?! Hát... a kampány is ilyen, a tömegrendezvényeket is 15 m2-es helyiségben tartják, hogy teltházról beszélhessenek.
@Licsimi: agyatlan, primitív társaság, csak a budapesti hokisokat sajnálom, ha normális légkörben akarnak játszani, kénytelenek vidékre igazolni.
@Licsimi: Ja, csak ennyi? :D Látszik, hogy nem voltál idén még OB1-es meccsen.
@foma: tegnap nem irtam blogra , meg nem is írtam semmi sértőt
én normálisan irogálok a blogra és nem sértegetek senkit... én 1 békés nyugodt szurkoló vok ... Nem hergelek másokat
@banyszi: Így van. A Csapatukkal semmi probléma nem volt. Normálisan játszottak, persze a sebességkülönbség miatt becsúsztak akasztások, testre ütések...
@Rock me Amadeus: én ehhez nem tudok mit szólni , én nem vok rendező és nem értek ehhez a dolgokhoz.. Állítólag meg mutatta a kamera a másik oldalt hogy üres ...
@Licsimi: Óóó, hát ez csak kis semmiség, ennél voltak már idén sokkal durvábbak is :)
A rendezőknek nemcsak a kedves vendég, hanem a stupid hazai szurkolókat is le kéne állítaniuk.

Ha ezt megtennék, vagy főleg, ha ezek az egyedek nem lennének, minden rendben lenne.
De mindig vannak, sajnos, az elődöntőre már behozza a szemetet a szél. A Megyerin is ez volt tavaly: gond nélkül ment le a szezon, aztán a döntőre megjelent pár agysebész, én nem reagálnám túl, nyilván Újvárosban sem mindenki erkölcstanár.
@Spigott: Meg ment a mutogatás. Pl. nekem el akarták vágni a nyakam :), pedig csak annyi volt a bűnöm, hogy tapsoltam a gólóknál, meg Budai védéseinél, mert, ha Ő nincs, akkor 25:1 lett volna az eredmény.
@csillagoség: Gyere nyugodtan, nem lesz semmi gond. Max. nem lesz kellemes hallgatni a Stars cinkelését, mert azért az szokott menni. De félned nem kell nyugodtan nézheted a meccset. Fejbedobni sem fognak...
Viszont cáfolnom kell, bár lehet, hogy nem tegnap, de te jelezted a vendégeknek, hogy vonuljanak a mai meccsen a vendégszektorba (ami csak elvileg volt meg).
Mellesleg nagyon nem értek egyet azzal,m hogy marketing okokból nem választják el a táborokat, vagy ha nem, akkor miért nincs komoly, a feladatát megtaláló és végző rendezőgárda...
@csillagoség: 2010 03.13 14:48:40.Nézz utána a pénteki meccsnél.Én sem hergelésként akartam írni,bocs ha annak érezted.
@OliBLOOD: Komolyan ezt gondolod? Ha a múltkori cirkuszt egy vállrándítással elintézték, akkor most mit vársz? Mi mindenesetre megnézzük mennyibe kerül egy bukó, hogy felkészülhessünk... :)))))
Nem semmi!!! 47-11 a kapura lövés
Kapura lövés:
53:12 ha jól számolom...
@check: Mindig elfeljtem, hogy a hazai bajnokságban minden következmények nélkül marad.
Mondjuk a rendőrségben még bízhatunk. Talán a szerdait a mostaniak után kiemelt mérkőzésnek tekintik és mégnagyobb létszámban jelennek meg a számlát pedig benyújtják.
Rosszul néztem meg :)
58-12
@Licsimi: ó, hát persze. Tegnap is ott volt négy arc, akik odajöttek mutogatni meg cigányfehérváriakozni a vendégszektorhoz, de aztán amikor látták, hogy le vannak szarva, kerestek jobb bulit.
@check: oké, ha van időm megyek de inkább hazai mecscre megyek ki ...

de te jelezted a vendégeknek, hogy vonuljanak a mai meccsen a vendégszektorba én nem sértésnek akartam irni , csak azt akartam mondani hogy a hangsúlyozom HIVATALOSAN vendég szektor, kispad fölött van, hogy nem nyitják meg erről én nem tehetek .. Bocsánat a DAb szurkolóknak hogy ha utasításra modntam h menjetek át , engem nem zavar hogy ha be ültök .. Oda ültök ahol van épp hely .. meg lássuk mi lesz holnap győzzön a jobbik csapat ...
elképesztően nagy győzelem volt, gratula a srácoknak! J-P is jól keveri a sorokat, a harmadik vonalba lefokozott Kiss Ákost nem tudom, mikor láttam ennyire motiváltan és jól játszani. Holnap nyerni kell, de minden korongért meg kell majd küzdeni!
@foma: Ugye azt tudjátok hogy a vendég, szektor a kispad fölött van, mivel hogy sokan fogtok jönni káposztásra így meg nyitják , szerintem , mert van úgy hogy be ültök a hazai szektorba...

igen most már emlékszem , azt akartam írni hogy mivel sokan jöttök fel meg nyithatják , de erről nem volt szó hogy mind 2 szurkolónak be kell oda ülni , és egyébként bocs ha úgy éreztétek hogy utasításra adtam a hangsúlyt csak jeleztem hogy hangsúlyozom HIVATALOSAN az a vendég szektor , és oda ültök ahol épp hely van ... el nézést a rossz indulatért ..

holnap nyerjen a jobbik csapat, harcra fel cél a pálya ...
mindenesetre nem kicsit vicces, hogy rendezés címén olyanokra futja, hogy ha játékmegszakítás alatt túl hangos az újvárosi tábor, akkor élvezhetetlen hangerőig tolják fel a potmétert. Utoljára ilyet a Menekülés a győzelembe c. filmben láttam, birodalmi marketingmeccs alatt, szanalmas.hu :)
@OliBLOOD: Nagyon nehéz elfogadni és feldolgozni, hogy ebben a sportágban - amelyik a közelmúltban a legnagyobb sikerét érte el és igazolta, hogy van benne potenciál - a történéseket még mindig bizonyos érdekek befolyásolják. Nem volt, és ilyen szemlélet mellett nem is lesz rend. Csak akkor nem tudom mire alapozzuk azon igényünket, hogy a magántőke (szponzorok) jelenjenek meg nagyobb számban bővítve az elérhető forrásokat.
Azt is nehéz elfogadni, hogy egyes klubok nem hogy előre, inkább visszalépnek bizonyos szempontokból (csapat viselkedése, vezető nyilatkozási szokásai, stb.)
@foma: Lehet, hogy nem igazodik el a nickjei között :))))))
@csillagoség: Nem vettem rosszindulatúnak.Mi már a szerdai balhés meccsen is szerettünk volna oda ülni.Téma túltárgyalva.:))
@csillagoség: de nincs semmi gond azzal, hogy aszondod mennyünk vendégbe, tegnap is írták, hogy szivesen mennénk, csak nyissák meg.
izgi volt a meccs, pláne tvben felvételről.
Jóestéket mindenkinek!
A meccs maga pazar volt a péntekihez képest.
Ám csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz.
Szánalmas,hogy nem lehet mind a két oldalra leülni.Szánalmas,hogy a két gyermekes családapa a gyermekei előtt mutogat nekünk f..uck off-ot.
És ahogy vaze barátom írta,a legszánamasabb az egészben a hangerő feltekerése az erőteljes DAB szúrkolásnál.
Szánalmas......
@check: Ha visszaolvasol,látod hogy sörözésre vagy invitálva néhány olvtárs társaságában.Én kihagytam a ziccert,de Te remélem jelzed majd nekik hogy melyik típus a kedvenced.:))
@foma: @check:@Lazlee: Srácok melyikkel jobb menni Újvárosba ??? Vonattal v busszal
@csillagoség: teljesen mindegy, annyival jobb a busz, hogy az a pályától nemmessze rak le, kényelmes sétával 10 perc alatt a pályánál vagy, még a vonat, a város szélén rak le. BUSZ
@csillagoség: Szerintem busz.Ha arról leszállsz laza séta jégcsarnok.Vonatnál még utána taxi vagy helyijárat kell.
értem köszi a segítséget ...
@csillagoség: Buszval. Visszafelé viszont szerintem a vonat az egyetlen alternatíva, mert fél 9-9 körül ismereteim szerint nincs busz Pest felé.
@csillagoség: erre csak azt tudom mondani, hogy szomorú, ha csak így sikerül tömött szektort mutatni. Nem szeretnék ezzel vitát szítani, de szerintem ez tényleg gáz dolog. Nálunk pl. nem csak tét meccsen vannak sokan, egy sima meccsen is kinn vannak annyian, mint nálatok voltak ma, és legtöbbször a vendégszektor kong az ürességtől.
@foma: Oké, de csak ha te eldicsekszel milyen ajándékot kaptál a Dózsától :))))))
@VBSfan: Senkit sem vitt el a "yard"!
Nézőként én semmilyen hiányosságot nem láttam a rendezők részéről! Udvariasan és határozottan tették a dolgukat! Én jól éreztem magam!
A sok "szánalmasozás" kezd "szánalmas" lenni..

Mit nem lehet ezen érteni?:
Nagy a csarnok, nyilván jobban néz ki a tévében, ha az egyik lelátó "teltházas" érzetet kelt, azt is el tudom képzelni, hogy a tévések találták ki. (Az más kérdés, hogy ezt néha a rendező, és az operatőrök is elfelejtették, és adták az üres szektorokat..)

Szánalmas-e?

A rendezők nem voltak a csúcson, van ilyen.
Voltak hülye szurkolók, ilyen is van.
Túllihegés?
Ilyen is van.

Holnap Újvárosban nyilván jobb lesz. (A jégen meg a lelátón is..)
@check: meg néztem bussz oda felé újvárosba jó vissza felé Bpre meg 22.31 kor van vonat

ti kocsival o jöttetek fel ? Mennyi idő volt ? És mennyi költség ? nem akarok a pénztárctáokba be kuatani ? Meg érte fel jönni ? mert meg néztem 7.000 ft oda vissza és 250km
@csillagoség: Honnan jössz?1300 ft körül van egy buszjegy.Népligettől.
@csillagoség: Egy igazi szurkolónak megéri.
tudom annyi megnéztem , Népligetből jövök ,
@csillagoség: Hát ilyentájban (hétvége) egy bő másfél óra alatt megvan (M6on). Bőven belül vagyok a 7000 pénzen autóval is (majd 2 literes motor benya) és az háztól házig van. Hogy megérte-e? Meccsre mentünk, tehát meg persze :)))) A tömegközlekedés azért nem tetszik nekem, mert utána még kell közlekedni és az plusz idő.
@csillagoség: gyorsjárattal 1óra 10 perc, lassuval 1óra 40 perc, lassú megáll minden faluban-városban, gyors M6-oson jön. óra 50kor vannak a gyorsjáratok azthiszem népligetből
@Licsimi: Ebben teljesen igazad van de azért abba is gondolj bele milyen érzés a többieknek hogy egész évben azért güriznek hogy a döntőig jussonak, a volán meg semmit nem tesz egész évben és mégis itt van. Ez már szerintem eleve egy + inger nekik meg nekem is. :)
@CTZ78: Rosszul tudod, 30-kor jönnek a gyorsak, és olyan 1 óra 15-20 perc mire ideérnek, pesti forgalomtól függ.
@facsipesz: Ha ott voltál,akkor tudod,hogy tényleg szánalmas volt.
Ha nem akkor ne irj látatlanban véleményt sztem,pláne ilyet -"szánalmasozás" kezd "szánalmas" lenni..
@Licsimi: Pedig erre van igény:

"A Ferencvárosi TC csapata az igazi hoki szurkereivel szimpatikusabb semleges szurkolóként"

:))
@Spigott: Szasz Spigi,nem hivtalak pedig megigértem.
Meccs végén elsodortak az események :))))
@Vicuska013: akkor csak délelött vannak az 50es gyorsak
@Spigott: Nem vitázott senki! Én tapasztalatból tudom, mert naponta járok fel és haza! De azért köszönjük a segitséget!
@CTZ78: Nem tudom, én "este" járok haza!
@csillagoség: max 1500 a buszjegy, és 20.35-kor indul az utolsó pestre újvárosból
@csillagoség: Fél Újváros összefog érted, mostmár jönnöd kell!:)
@Spigott: pestről le tud menni, vissza már inkább csak vonattal...
@bandog: Vansapka-nincssapka:

Ha meg az látszik a tévében, hogy félház van, akkor meg az a szánalmas..
(Ha meg egy két éve az élvonalban játszó csapatnak nincs 2000 bérletese, akkor meg az.)
Minden szánalmas.
Nem szánalmas?..:)

Ott voltam.
Fel van fújva, túl van lihegve.
Ennyi.
@kiralyfi: Dunaújváros, autóbusz állomás Budapest, Népliget 20:20 22:00 1:40
Szabad és munkaszüneti napokon (szombaton és vasárnap)
csillagoség: vonat 22.37-kor megy pestre a délibe, 1470 a jegy ára, és a busz is kb. ennyi, ezért írtam előbb: max 1500 egy útra a jegy
@foma: és akkor engem fogtok fejbe dobni ??? :-) :)
@bandog: Nekem az a kedvencem az Icecenterben, amikor a Sztársz góljainál magnóról megy a gólöröm.:)
@foma: Mi van, nem is vagy rá büszke? :)))))
@CTZ78: ez hol a francban van? most néztem alba volán honlapot
@csillagoség: Legfeljebb egy zsíroskenyérrel :))))
@csillagoség: Visszafelé nyilván nem egy ember indul el, ha máshova nem, hozzánk valószínűleg beférsz. Ha nem, megoldjuk.
azt még meg bocsájtom , nektek ...
@facsipesz: Teljes mértékben egyetértek Veled! Túl van lihegve az egész!!!
Jó fej DAB szurkerek vtok ... El lehet veletek itt hülyülni
@csillagoség: foma a távolba dobás világcsúcstartója:)
@facsipesz: Most éppen az a szánalmas, ahogy megpróbálod elbagatelizálni a történteket. De már megszoktuk tőled...
@csillagoség: Dehogy dobunk.Ha jól viselkedsz,lehet hogy tudok neked egy ingyenjáratot visszafelé.Csak még nem jelzem mert akkor elfogyna itt a téma.:))
@kiralyfi: akkor milyen messze kéne ülnöm ???
@kiralyfi: Meg a támogatásé is :))))) Ezlért kap VIP ajit a Dózsától...
@foma: Beprotezsálod a belügyeseknél?:))))))))
@CTZ78: 20.20-kor indul az utolsó, 22-re ér fel, 1 óra negyven a menetidő..., marad a vonat vagy az autó...
@csillagoség: Inkább közel: távolba tud dobni, közel nem :))))
@kiralyfi: ezt írtam hogy 20:20 :)
@check: Na most jól lebuktam:)
@check: értem a viccet ... közületek ki DAb szurkel a Nicknévvel ?
@csillagoség: csarnok teteje biztonságos:)
@csillagoség: ??? Ezt nem igazán értem...
@check: Jön még mazdára(is)trafipax!
@check: csak azt akartam meg kérdezni hogy te rajtad kivül még ki újvárosi itt a blogon ? a Nicknévvel
@kiralyfi: ha netán meg kergettek , akkor fel mászok a csarnok tetejére .. Köszi a tippet ...
@kiralyfi: A csúcstartást nem értettem először.
@csillagoség: Visszafelém már csak vonat van, arra figyelj!
@kerusz: vagy max felúszik a Dunán, bár az kicsit hideg ilyenkor
@kerusz: tudom 22.37 meg néztem délibe 24.00 kor :S max éjszakai járattal mek haza :D
@csillagoség: Elmúlt kb egyórában facsipeszt kivéve csak újvárosiak szóltak hozzá.Ha ezt kérdezted.Meg királyfi.Őt nem tudom miféle.:))
@CTZ78: egy levegővétellel:)
@foma: ő a király fia :)
@csillagoség: csak foma kezét figyeld a zsíros kenyérral...:) veszedelmes na:)
@foma: kiféle, miféle , keféle?:)
@Demko: Óóóó azt ki is felejtettem :D
@csillagoség: vagyunk egy páran "újvárosiak" :))
@kiralyfi: akkor fomát holnap meccs elején lekötözzük egy székhez meccs végéig :)
Érdekes volt a meccs! Miért nem volt gólbíró?? 2500ft/kop. A rendezésről annyit,amikor megkérdeztem a secusokat miért nem akadályozták meg a dobálást csak vállrándítás volt a felelet): no comment. Jobbulást a sértettnek!!
@csillagoség: Vannak sokan, meg sem próbálom felsorolni. De a hsz-k tartalmából szerintem egyértelmű
tudom észre vettem, semmi bajom veletek, el lehet itt beszélgetni ...

gondolom kivettétek hogy én milyen szurker vok :)
@foma: írtam üzenetet ide, priviben:)
@csillagoség: én jászberényre tippelnék:)
@check: meg a képekből is, már akinek van :))) ugyebár

@csillagoség: Baktalórántháza?:))))
@CTZ78: és véletlenül el sem lesz oldozva:) megszokta már a kötözős játékot:) tudod annak a zubbonynak is van kötője, amit időnként kap, igaz azt hátul kötik meg:)
áááá az messze van, az nyíregyháza felé 41es úton kell le térni balra és az megy be Baktalórántházára xd :):):)
@kiralyfi: Hülye vagy?Délelőtt felhívlak majd.Megoldjuk.
most olvasom a volán-fradi meccsen a zöld hívek igen kitettek magukért:) szokás szerint:(
@csillagoség: crvena zvezda.Csak a csillagokból kiindulva...
@gogosz: Az Nagy-Németh párosra annyit, hogy IIHF vonalbírók, simán vezethetnek ob1-et, most kezdik tanulgatni.
A balhékra meg annyit, hogy nem vendégszektor kell, csak keményebb rendezőtársaság.
Ha gond van, akkor kiemelik a problémás figurákat, és elviszik a humánerőforrás irodába.
Ott történik egy kis agresszív véleménycsere, ha ebből nem ért a 'szurkoLÓ', akkor jöhet egy-két keményebb fegyver, például a testüregmotozás.
Ezek után szerintem nemcsak balhézni felejt majd el, de azt is meggondolja, hogy mérkőzésen megszólaljon-e.
Kicsit brutális, és jogilag néhány akadályba ütközik, de amiről állam-bácsi nem tud, azért nem aggódik. Egy dolgot tanultam meg eddig, semmiről ne maradjon írásos bizonyíték. Ha ez kell, hogy normálisan, gyerekekkel lehessen megnézni egy meccset, mint mondjunk az USA-ban, akkor helyre kell rakni a dolgokat.
@foma: persze, hogy hülye vagyok, ezért vagy a barátom:)
@Bonav: A rendezők szuper arcok: viszek be a gyerekemnek ásványvizet, mert a büfében nem tartanak (...), képes elvenni. Mint sehol máshol. Brávó. Erre van energy, meg felhatalmazás.

Adalék: A hazai szurkereket nem feltétlenül kell azonosítani a biztonságiakkal, a hangosítóval, szervezőkkel, mi ugyanúgy fizetünk érte, mint a vendégek. Hogy szopassanak minket, tulajdonképpen ezért járunk oda:)
@Zdrast: tudunk mi egyet is érteni:)
mivel Újpest le szerepelt igy a vasas stars a másik csapat :d másik IV.ker
@csillagoség: Újpesten is voltak gondok korábban a biztonságiakkal, amikor az újvárosi szurkoló rossz szektorba ült, és örül a vendéggólnál, akkor az őr elkezdett kötözködni vele, hogy hogy meri.
@csillagoség: Most Te is tippeltél,vagy ez már a megoldás?:))
@csillagoség: Most Te is tippeltél vagy ez már a megoldás?:))
Bocs,azt hittem nem ment el az első.
@foma: mindent kétszer mondok, kétszer mondok:)
igen hallottam mondták , de én meccset megyek nézni , nem balhézni
@foma: mire célzol én nem tippelgetek .. ez nem tippmix :):):)
@csillagoség: Az a baj, hogy eddig nem volt elég kemény a fellépés, és mostmár túlkapásnak venné mindenki a dolgot. Eddig senkit nem érdekeltek a szabályok, mint a foci meccseken, de mostmár rá kell jönnie a csapatoknak, és a szövetségnek is, hogy ha nézőket, és reklámot akarnak, akkor rend kell.
Ahoz meg be kell keményen tartani a szabályokat, hogy bárki kimehessen a mérkőzésre. Ha kell, akkor ki is titlhatják a problémás alakokat a csarnokokból, csak azzal plusz papír, meg ellenőrzési munka van, így nem élnek vele sajnos. Inkább a balhéval megoldják, mert az egyszerűbb nekik.
@csillagoség: Feltettél egy kérdést,amire többen tippeltünk.Azt hittem hogy Te is beállsz közénk:))))Bocs ha félreértetted.
nem poénkodtam h ez nem tippmix
@csillagoség: kapod az ívet az újpesti szurkolóktól az előbbi mondatodért:)
@kiralyfi: mivel Újpest le szerepelt igy a vasas stars a másik csapat :d másik IV.ker
csak Annyit hogy mivel stars is IV.kerbe van így jó hogy oda is át járok meccsekre ...
@csillagoség: Tulajdonképpen inkább a szakvezetés szerepelt le, a játékosok azt csinálták, amit mondtak neki.
Pék György külön világ, olyat is mondott korábban, hogy aki junior válogatott akar lenni, annak 50 másodperc alatt kell futnia a 400 métert. Igaz, hogy azzal majdnem magyar bajnokságot nyerne, de ez volt az elvárása.
@csillagoség: Kicsi a tét,Rajna sötét.
@vioola: mért engem akarsz piszkálni ??? , semmi rosszat nem mondtam az Újpestre , most nem jött nekik ki az idei szezon ..Majd jövőre Jah és ma végre nyertek a foxciba Diósgyőrt vertük el 4-1 re
@Zdrast: meg volt olyan hozz le a kapust nyomjuk 6-3 ba ahogy olvastam a blogon annak idején , meg Mondogatták Pék Gyuri mondjon le .. stb ...
@csillagoség: Komám,piszkáljon téged a román.
@csillagoség: Erre csak egy tanácsot tudok adni neked csillagoség:

'Senki sem gyógyítja meg a bolondot azzal, hogy ő is megbolondul.'
Elnézést, ezt most találtam. Nem foglalkozz vele. Nem érthetünk mindannyian egyet mindenben.
@vioola: voltál foci meccsen ? én Tv be néztem 1-1 nél be fostam de végén nyertek Kabát vezérletével xd
@foma: holnap lesz rendőri készültség ?
@csillagoség: Ma nincs barátfelvétel.Off.
@vioola: Miért ? Hiszen Újpesti vok én is meg te is ?
@OliBLOOD: Csak annyit ,hogy nyugodtan gyere játékvezetőnek, pár év munka (szerencsés esetben 7-8)máris vezethetsz ob1ben és hozhatod a jó döntéseket amiket te most is mindig nagyon jól látsz! :-)Hisz nagyon könnyű !!! Nem?
@Ref: Nem mondod? A akkor a psn nevelkedett kis..... hogy vezethetnek mikor olyan fogalmatlanok hogy egy lest nem tudnak lefújni meg hátrányban tilost fúj?
@rosi02: Kire gondolsz?
A legnagyobb probléma a létszámban van ,kevésből kell választani.
a meccs történéseit azt gondolom alapvetően kitárgyaltátok, egyéb dolgokra pedig mostanáig gondolkodtam, hogy érdemes-e szót vesztegetni
lehet rosszul döntöttem, lelkem rajta
történt azonban, hogy check barátom barátnőjét egy zsíros fejű disznó megdobta a kulturált szurkolás égisze alatt
ugyanezen jól nevelt és mély bpesti gyökerekkel rendelkező tag lefelé a lépcsőn minősíthetetlen hangnemben ordibált velem és ok nélkül lökdösött (a rendezők elrángatták mellőlem)
amiért említésre érdemes a dolog - a dobálózáson kívül - a későbbiekben a 19 éves és szintén jégkorongos - azért élő-haló lányomat minősíthetetlen hangnemben szintén gyalázta -
a kedves szimpatikus fiatalember a mol liga elődöntője után Újvárosban szintén csinált egy kisebb balhét, miszerint hátulról bevert egy számomra ismeretlen szurkolónak (nem tudom, hogy szeredai, újpesti, újvárosi vagy esetleg stars szurker volt)
bár valószínűleg - reményeim szerint - nem tagja a blog közösségének, de azért üzenem neki, hogy vagy holnap Újvárosban, vagy szerdán Bpesten nagyon szívesen elbeszélgetnék vele a társadalmi együttélés alapvető normáiról...
@Ref: alapvetően gond van a logikáddal
oli egy szóval nem mondta, hogy játékvezető szeretne lenni...
ellenben az joggal elvárható egyszerre 4 pályán levő bírótól, hogy legalább egyetlen közülük azt lássa, ami történt és ezt a többiek tudomására is hozza
oli nem várt el többet tőlük, mint azt, hogy a javadalmazásuk ellentételezéséért azt és akkor fújják, ami a pályán akkor és ott történik
summa summarum a bírói testületnek jó lenne felnőni a feladathoz, de legalábbis szarvashibák nélkül levezetni egy találkozót
amíg ez nem valósul meg a szurkolók - pártállástól feltétlenül - ezt joggal nehezményezik
"egy szurkoló mit tehet, örül neki, hogy itt lehet"
@csillagoség: nálunk nem szokés az ellen szurkereit dobálni
igaz dobálózunk, de kizárólag a csapatunk tagjainak és kizárólagosan csokoládét
és a sportszerű 22-es számmal játszó játékosotok kaján vigyorral az arcán mindig megdézsmálja
ő persze azt hiszi, hogy emiatt rendkívül jó fej, pedig...
alkalmasint magyarázd el neki, hogy szívesen veszek neki pár szelet csokit, ha annyira gyengén van fizetve, hogy nem telik rá neki
ha más apropója van a dolognak, akkor szintén visszatérnék a jó öreg kultúrára
tudod: "...a csecsemő is szenvedi, ha szül a nő, páros kínt enyhíthet alázat..."
@Lazlee: neked is csak a szád jár, hogy így busz, úgy busz. Hol voltál?
@Ref: Na ez az alapvető baj a hazai bírókkal. Híbáznak egy hatalmasat, ami könnyen meccset befolyásoló lehetett volna. Majd ahelyett, hogy felköpnének és aláállnának, vagy legalább csendben meghúznák magukat lkezdik azokat támadni, akik szóvá merik tenni, hogy lehet látni kellene a gólokat. Mindezzel azt sugallva, hogy ők ennél nem is képesek többre és senki ne is várjon tőlük többet. Ennyit tudnak és senki ne merje szóvátenni a hibáikat, mert így tökéletes minden szerintük.
@Redalert Dabfan: Nagy dumas, ebben igazad van. :)
@Ref: Nem kell ez az álsértődős szöveg... Oli vezetett meccseket (nem ebben a sportágban) kemény hangulatban és nem ilyen körülmények között. Biztosíthatlak, hogy megállta a helyét mind szabályalkalmazás, mind döntésképesség, mind pedig fegyelmezés terén. Az pedig azt gondolom, hogy rutinos jv-kkel szemben nem elfogadhatatlanul magas elvárás, hogy ilyen kiélezett helyzetben jó döntéseket hozzanak (egyébként megítélésem szerint Kincsesnek 1 hibája volt a meccsen, de az eredményt befolyásoló volt...)
@Ref: @check: Még annyi kiegészítést, hogy feltűnhetne nektek azért, hogy szűk hokitársadalmunk a sok véleménykülönbség mellett egy dologban meglehetősen egységes: a szezononkénti egy-két kivételtől eltekintve a hazai játékvezetés szinvonala nem üti meg a kívánt szintet. Nem is a szabályok betartatá-sára gondolok/unk, hanem a szemléletre és a következetességre. Szerintem ez elgondolkodtató kellene, hogy legyen...
Álsértődés??nem hiszem ,nem vagyok sértődős fajta ,mert akkor már rég nem Ref lenne a nickem! :-)

Ha jól tudom ,ő labdarúgást vezetett,szerintem az más egy kicsit! :-) De biztosan nagyon jól végezte a dolgát!
@Ref: Álsértődés az, amikor egy kritikára - ami egyébként jogos - az a válasz, hogy gyere és csináld jobban, ha tudod. És nem az első eset a mostani. Szerintem nem innen kell megközelítened a dolgokat.
Ugye hogy kinek mi a jogos az itt éppen nézőpont kérdése!:-)))Este elmondod hogyan kéne megközelítenem a dolgokat? :-))pl egyik szünetben?
@Theutus: Értem a kritikákat, mi is dobálózunk csokikat, Tisztelet a kivételnek ... Volt 1-2 starsos Apuka aki provokált titeket... Én meccset néztem nem balhéztam, sajnálom hogy ez történt tegnap , remélem szerdán nem ismétlődik meg ...
@Ref: Ez esetben nem nézőpont kérdése a dolog. A jv-k tegnap egy teljesen szabályos gólt nem adtak meg, főként ez a kritika érte őket. Nem arról ment a polemizálás, hogy ide vagy oda milyen kiállításokat fújtak vagy nem fújtak.
Ha szeretnéd szívesen beszélgetek veled a kérdésről, jelöld meg a helyed, hogy hol találkozzunk. :)
Szerintem megismerjük egymást,de ha hely kell akkor fent a vip ülőhely mögött a korlátnál! az jó? első harmad előtt?

királyfi, bandázs szerinted kellhet? .-))))))
@kiralyfi: Refet ismerve a bandázs rajtam nem segítene :))))) Annál inkább valami védőfelszerelés :)))))))
@Ref: Oké, fél6 után valamivel érkezem. Jut eszembe, Gergőnek tegnap csuklórögzítő volt a kezén vagy bandázs? Nem jár neki valami extra bünti ezért? :)))))) Mondjuk 10 fekvőtámasz... :)))))
de csakis egykezes! :-)))))))
@check: vidd a szorítósegéded a fomát:) egységben az erő:) fél hatkor te is ott leszel a parkolóban?:) bemelegítelek:) nem fel, bemelegítelek:)
@Ref: sosem megy ki bandázs nélkül, chuck norris a papája:)
Chuck a papa egyszer ütött mellé azóta kék az ég! :-)))))
@kiralyfi: Igen, a sztároknak sofőrje van :)))))
@Theutus: És mit szóltál volna ahoz, mikor a Magyar-Román meccsen a hasonló helyzetet (Ennafatti lövése), megadják és utána a tv visszajátsza, hogy nem volt gól. Akkor nemhiszem, hogy problémát csináltatok volna belőle, mert akkor a 'Magyarok' lötték volna. Úgyanúgy nézett ki tv-n keresztül normális sebeségnél.
A díjazásról csak annyit, hogyha ebel, vagy magasabb szintű játékvezetést vártok el, akkor hasonló szintű bírói díjak is kellenének.
Az nem megoldás, hogy a hétköznapi mérkőzésekre a játékvezetők munka után mennek el, hogy lefújják.
Nem csoda hogy nem látnak mindent, amit a 'szurkolók'.
Ahoz hogy magas szintű legyen a bíráskodás, lehetőséget kell adni, hogy meg lehessen belőle élni.
Amúgy Reto Bertolotti mondta, hogy a magyar játékvezetés pont olyan szintű, mint a magyar jégkorong.
@Zdrast: Mindjárt jön a kérdés hogy ő meg ki! :-))))))
@Ref: Arra gondolsz, hogy én ki vagyok? Szerintem ismerjük egymást, csak nem az álnéven.
@Ref: A svájci jv-k híres vezetője? :))
@Zdrast: Ez jó volt... Kvázi beismerted, hogy a jv-k szarul vezetnek, mert szarul vannak fizetve... Szerintem ezt az álláspontot is vitatják páran... Mindenesetre úgy vélem, hogy egy mérkőzés vezetése nem függhet attól, hogy mennyit fizetnek (értsd: ha Kincses tegnap EBEL vagy NHL díjazást kap, látja, hogy bent volt a korong Macsweyn lövése után?). Ugye te sem gondolod komolyan...
Emellett tartom azt az álláspontomat, hogy a jv működése nem a díjazásától, hanem az egyéni képességeitől és felkészültségétől függ.
Ne komolytalankodjunk már...
Help emberek: található valahol a neten a tegnapi meccsről összefoglaló?
@check: még ilyent sem láttam:) jegkorong tvn vannak nyilatkozatok tegnapról, de összefoglaló nincs, lehet a tv közvetítés miatt?
@check: Összefoglaló nincs sajnos , de nyilatkozatok az van csak 2 perces ...
@check: Látom nem érted, ha normális a fizetés, akkor megoldható, hogy csak ez legyen a munkája, és csak ezzel foglalkozzon. Vagyis jobb munkát lehet elvárni, kevesebb lesz a hiba. Jobban fel lehet készülni a meccsekre, ha nem 8 óra gürizés után kell levezetni.
Dabtol Magosi és Hegyi Starstol Foci nyilatkozik
A sors komoly igazságtalansága lett volna, ha a meg nem adott gól után nem a DAB nyeri a meccset. 2-0-ról kapaszkodni keményebb, mint 1-1-gyel várni a következőt hazai pályán. Persze 4perc kettőst nem behúzni is nagy luxus..

A bírókkal kapcsolatban egyébként úgy érzem, hogy a két jv mintha egymás hibáit kompenzálta volna néha, így lett nagyjából kiegyenlített a kiállítási arány (a meccset nem néztem újra tv-n).

A helyszínen elhangzott egy 5perces büntetés is, a jegyzőkönyvben nem szerepel ilyen.
@Zdrast: De értem, és éppen ez a gondom. Mert e logika mentén ennyi pénzért csak alacsony színvonalúm vezetést lehet elvárni. Pedig éppen ellenkezőleg: mivel nem hivatásos jv-kről van szó éppen azért elvárható lenne, hogy amit főként szívből és a játék szeretete miatt csinálnak, azt a lehető legmagasabb színvonalon tegyék. Azért, mert van szakmai öntudat is a világon.
Mindazonáltal remélem, hogy a vezetés színvonala és a díjazás nincs összefüggésben egymással a valóságban...
@check: Elhiheted, hogy nem a pénz miatt csinálják, akik vállalják, hogy levezetik e meccseket. De ha komolyabb eredményeket akarsz, akkor lehetőséget kell kapniuk a bíróknak, hogy csak ezt csinálhassák, és ne kelljen mellette idegeskedni a másik munkán is.
Nem teljesíthetnek minden meccsen maximumot, egyszerűen fizikailag lehetetlen.
Emelett ha megfigyeled, a játékvezetőknek sokkal kevesebb lehetőségük van a fejlődésre itthon, mint külföldön. A heti egy óra jég nem hiszem, hogy elég, főleg munka mellett oda is elmenni, este 8-10-re szerdánként. Ráadásul ez is csak a pestieknek adott, a vidékiek nem kapnak ennyi jeget sem.
Munka mellett nemcsak fizikailag, de szellemileg is elfáradnak a sporik, mégis megteszik, amit tudnak, korcsolyáznak, és megpróbálnak mindent látni, és szankcionálni is, ha arra van szükség. De beláthatod, hogy ez nem mehet a végtelenségig.
@Zdrast: Nem hiszem hogy nagy szükségük lenne a jégre ha tudnának korizni persze tisztelet a kivételnek, viszont a 2 kék közül nehéz megítélni mi történik a kapu előtt.
@rosi02: Megnézném, hogy te mit produkálnál, ha hetente egyszer mész jégre, ráadásul azt is éles helyzetben.
Ennyi erővel a játékosoknak sem kell korcsolyázni, az elméletet megtanulják, szárazon gyakorolhatják a mozgásokat, és meg van oldva.
@rosi02: Amúgy most jut eszembe, hogy az agusztusi bírói tábori eredményekről volt egy kiírás valahol, egy Mol ligás játékos is részt vett rajtuk.
Elég nagyot eshetett a székről, amikor meglátta, hogy hány bíró korcsolyázott jobb eredményeket az ő legjobbjánál.
@Zdrast: Arról annyit barátom hogy ott voltam és már ott is kiderült milyen ostoba egyik másik bíró. Miattam kezdtek az egyik bedobáson veszekedni és egész harmadszünetben ezt tárgyalták és sikerült a szarmegoldást kiötletelni. Pár hét múlva NHL-t néztem és ugyan ebben a szituban onnan lett a bedobás ahonnan én mondtam. Most akkor ki is a hülye? A koriról annyit hogy minden hol van annyi amatőr csapat ahova lelehet menni korizni. Amúgy meg láttam ott olyan arcokat akik az életben nem fognak vezetni.
@Zdrast: Erre majd visszatérünk mert nincs most kedvem leírni mégegyszer, mert ez a .... nem küldte el.
@rosi02: Az NHL-t nem biztos, hogy jó példának venni, az ottani szabályokban van néhány eltérés az IIHF szabályokkal szemben. Ha konkrét esetet mondasz, akkor a szabálykönyvből és a case book-ból kiderül, hogy melyik esetben mi volt a helyes döntés.
@rosi02: késleltetett kiállítás és korongbevitelnél les hol a buli szerinted?
@rosi02: A vétkes csapat védekező harmadában, mert a les bedóbó pont területi előnyhöz juttatná a vétkest. Szerintem.
@rosi02: A vétkes csapat védekező harmadában, mert a lesbedobó ponttal területi előnybe jutna a vétkes csapat. Szerintem, remélem most elküldi.
@Zdrast: Rosi02 üzeni: Igen, igazad van! Én is ezt mondtam, de nekik nem esett le és a harmad előtt volt a buli. Utána meg ebből volt állítólag vita az öltözőben, mert ugye akkor nyár végén vezették be itt ezt a szabálymódosítást.
süti beállítások módosítása