HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kanada–Egyesült Államok 3-2

2010.02.28. 23:59 Hblog

Sidney Crosby hirtelen halálos góljával nyerte a házigazda Kanada a vancouveri olimpiát. Hajtós, kemény, feszült döntőt játszott a két tengerentúli csapat, a dráma a rendes játékidő utosó percében érte el a tetőfokát, az aranyérem sorsa a ráadás 8. percében dőlt el. Hazai csapat utoljára 1980-ban nyert olimpiát, Kanada 2002 után győzött ismét.

Noha mindkét csapattól dinamikus kezdést vártunk, egyik sem esett neki a másiknak a kanadai–orosz negyeddöntő vagy az amerikai–finn elődöntő első harmadában tapasztalt módon. A tempó nagy volt, az akarás is, ez azonban nem helyzetekben mutatkozott meg, hanem kőkemény ütközésekben, sorban kenegették fel egymást a palánkra az urak. Akadt azért egy-két látványosabb akció is, az amerikaiak kreatívabbaknak tűntek, a kanadaiak azonban a legattraktívabb Brown- vagy Kane-cselektől sem ijedtek meg, inkább lövöldöztek, amikor csak tehették. A vezetést is a házigazdáknak sikerült megszerezniük, a vendégek egy saját harmadukban egyébként simán megnyert buli után túl sokat pepecseltek a koronggal, a kanadaiak megszerezték, rátették, a kipattanót Jonathan Toews éles szögből bevágta. A folytatásban egy emberelőnyt még kihasználatlanul hagytak a kanadaiak, aztán jöhetett 1-0-nál az első szünet.

A második felvonás izgalmasabban alakult, mindkét oldalon több támadást játszottak végig. Az első tíz perc egyértelműen a kanadaiaké volt, egy lendületes akció alkalmából az amerikai hátvédek nem bírtak felszabadítani, 27:13-nál Corey Perry egészen közelről hozta össze csapata második találatát. Előtte a kékek gyakorlatilag lövés nélkül idétlenkedtek végig egy emberelőnyt, a következőt már ügyesebben játszották. Gól ebből sem lett, de többször sikerült felállni és helyzetbe kerülni. Ez elég volt ahhoz, hogy felpörögjenek, különösen Patrick Kane kezdte el érezni a lényeget. Éppen az ő távolijából jött össze a szépítés, Ryan Kesler beleért, negyed tenyérnyi helyen fért át a korong Roberto Luongo derekánál. A folytatásban akadt még néhány éles szituáció itt is, ott is, de újabb gól a második pauzáig nem esett, 2-1-gyel fordulhattak a csapatok.

GYI0059764579

A harmadik menet elején a kanadaiak döntésre akarták vinni a dolgot, lőttek két vasat, nem ment be semmi, megunták, visszaálltak. Az amerikaiakban mindazonáltal kevés volt az átütő erő, komoly ziccerek nélkül robotoltak Luongo kapuja előtt. Meglehet, Kanada nem tanult a szlovákok elleni meccs utolsó öt percéből, mert szinte teljesen feladták az előrejátékot. Sidney Crosby így is megcsinálhatott volna egy abszolút tiszta szólót, elpepecselte. Az amerikaiak lehozták a kapust, mentek-mentek, és Zach Parise 25 másodperccel a vége előtt belőtte. Ez volt az olimpia első és utolsó kapuslehozatalos gólja. Jöhetett a húsz percre kiírt hosszabbítás.

A ráadás megint csak óvatosan kezdődött, a kanadaiak mintha jobban akarták volna a győzelmet, több helyzet volt Ryan Miller kapuja előtt. Lőttek azért az amerikaiak is, de inkább messziről. A hazaiak előtt ziccerek is akadtak, a győztes gólt aztán Sidney Crosby vágta be. Napjaink egyik legértékesebb játékosa az utóbbi három meccsén csak egy pontot szerzett, most a lehető legjobbkor talált be ismét, 3-2.

Az olimpiai bajnok Kanada válogatottja lett, a második helyen az Egyesült Államok, a harmadikon Finnország, a negyediken Szlovákia végzett.

Kanada eddig 13 érmet nyert az olimpiai játékokon, hétszer volt első, négyszer második, kétszer harmadik. Legutóbbi aranyérmét 2002-ben nyerte, amikor a fináléban éppen az Egyesült Államokat verte a döntőben 5-2-re. Az Egyesült Államok a 11. érmét nyerte Vancouverben, eddig két aranyra, hat ezüstre és egy bronzra lehettek büszkék. Ezüstérmesek legutóbb a már említett 2002-es döntő után lettek. Ez volt a hatodik olimpia Észak-Amerikában és eddig csak egyszer, 1988-ban, Calgaryban nem az Egyesült Államok, vagy Kanada nyert.

DV676023

Az aranyérmes keret:

Kapusok: Martin Brodeur (New Jersey Devils), Marc-Andre Fleury (Pittsburgh Penguins), Roberto Luongo (Vancouver Canucks)
Védők: Drew Doughty (Los Angeles Kings), Brent Seabrook (Chicago Blackhawks), Scott Niedermayer (Anaheim Ducks), Chris Pronger (Philadelphia Flyers), Dan Boyle (San Jose Sharks), Duncan Keith (Chicago Blackhawks), Shea Weber (Nashville Predators)
Csatárok: Patrice Bergeron (Boston Bruins), Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks), Dany Heatley (San Jose Sharks), Patrick Marleau (San Jose Sharks), Brenden Morrow (Dallas), Rick Nash (Columbus Blue Jackets), Corey Perry (Anaheim Ducks), Mike Richards (Philadelphia Flyers), Eric Staal (Carolina Hurricanes), Joe Thornton (San Jose Sharks), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks). Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Jarome Iginla (Calgary Flames)

89 komment

Címkék: olimpia döntő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istenit azthittem nem lesz vége, de végül yó lett bár az idegeim kicsit szétcsúsztak:) Szép vołt Canada ! ! !
3:1-et tippeltem!Lenyeg, h gyoztek!
bárki más eldönthette volna, mért pont ő ?! :S:P
Jo kis meccs volt. Nagy jatekos akkor villan meg, mikor kell. Gratulalok, Kanadanak.
CROSBY mar csak ilyen marad. Gratula nekik.
Nemsemmi meccs volt, nagy izgalmak a végére. :) Kicsit sajnáltam az amerikaiakat...nagyot hajtottak ők is.
Nagyon megszerettem ezt a sportot, az NHL holnap már befigyel...

A döntő maga rohadt jó volt, mindennek így kellet lenni, a vezetésnek, a vége előtti egyenlítésnek, és a hazai revansnak. Nem kicsit lehet most jó kanadainak lenni, a nők után már a férfiak is győztek.
@csatoimi: Tisztelt úraim a fogadástól függetlenül mindkettőtöknek szeretnék felajálani a Magyar Hokisztori című könyvünkből 1-1 példányt, hogy kompenzálhassam a rossz időben tett felhívásomat.
Ezt a felajánlást a Jácint blogjában írtam.
@Tejpalkó: Koszonom. Irtam egy mailt.
usa megérdemelte volna. ez a canadai válogatott nem volt vmi meggyőző.
ezért a meccsért megérte fentmaradni mondjuk egy amcsi győzelemnek jobban örültem volna:/:Nice Job Guys!
Nagyon jó volt a meccs, ennél jobb reklámot tényleg nehéz lett volna csapni az NHL-nek!
Igazi lúzer vagyok, ti. az első harmad végére elaludtam, mire felébredtem, már vége volt az egésznek. Azért felvételről megnézem, ha már ilyen izgi lett a vége, bár nekem nagyon hiányzott a döntőből egy európai csapat.
A telesport.hu-n sikerült leírni egy ilyen mondatot: "A bekapott gólt követően csalódottságában hosszú ideig a jégen fekvő Ryan Millert a finálé után az egész torna legértékesebb játékosának (MVP) választották meg, ami talán némi vigaszt nyújthat neki az aranyérem elvesztésére." Na ja. Képzelem.
A telesport.hu-n sikerült leírni egy ilyen mondatot: "A bekapott gólt követően csalódottságában hosszú ideig a jégen fekvő Ryan Millert a finálé után az egész torna legértékesebb játékosának (MVP) választották meg, ami talán némi vigaszt nyújthat neki az aranyérem elvesztésére." Na ja. Képzelem.
igazabol csak a 3. harmadra ertunk haza, de kurvajo meccs volt! hajtott mindenki mint az orult...

gratz CANADA!
jó meccs volt, végig reménykedtem, hogy nem Crosby üti be, erre tessék. Azért látom Somost is felhívta Bettman, amit áradozott ott, hogy Ő mentette meg az NHL-t :)). Na ja, gondolom nyugaton is csak miatta járnak meccsekre :D.
en egy remek huslevesfozes miatt nem tudtam nezni... bar nem bankodom (privat okokbol) de az eredmenyt latvan mosolyra fakadt arcom :)
Congratz Canada!
@stero: Szerintem meg Kanada jobban akarta, többet tett a sikerért. Állati jó meccs volt, enyhe kanadai fölénnyel - csodálkoztam is a statisztikákon, amelyek kiegyenlített meccs képét mutatták.
Én Kanada fan vagyok, de ez egyszer nem sajnáltam volna a jenkiktől az aranyat. Nem adták fel, és 0-2-ről így felállni ez ellen a Kanada ellen ezt a legjobbak tudják csak.
Egri János jó volt: 3:2 Kanadának. Bejött. :)
@stero: ja, tök szarok voltak;-)
Ugyanúgy mint 2006-ban, ismét nem a legjobb csapat nyert. Akkor a finnek voltak a legjobbak a tornán, most az amerikaiak... kár.
Szoval gratulalok a Kanadai csapatnak.
azért némi technikai, rutin, csapatjáték-fölény vagy nevezzük akárhogy észervehető volt 4vs4-ben a kanadaiak részéről. OT-ban sajnos az amerikaiak nem tudták felvenni a versenyt velük.
Sajnálom az USA-t. Nekik szurkoltam az egész tornán.
Fiatal,ügyes csapat pedig a sok okos TÓNI a 8 közé sem várta őket.Még is mennyire egyenrangú ellenfelei voltak Canadának. Nagyon jó meccs volt. Olimpiai döntőhöz méltó
@stero: én inkább úgy fogalmaznék, hogy a torna alapján inkább az USA érdemelte volna meg. sokkal tisztábban jutottak el idáig, minden meccset 60 perc alatt hoztak, vereség és hosszabbítás nélkül. tegnap viszont ha kevéssel is, de jobb volt Kanada. a sport néha igazságtalan.
Jó torna volt, elismerésem Kanadának!
Nagyon jó meccs volt, azért sajnálom, hogy európai csapat nem jutott a döntőbe, de ennek most így kellett történnie. Az USA-nak sehogy sem jön össze Kanada ellen -nem is tudom mikor nyertek utoljára- pedig most tényleg közel álltak hozzá. Úgy látszik, tényleg nehéz a világ rendjén változtatni, ez így van a tengeren túl és innen is... Holnaptól NHL, Alba Volán (egy kevés sansz még maradt), OB I, aztán Magyar Válogatott, Divizió I, A csoportos VB stb. Úgyhogy nem fogunk unatkozni ezután sem, HAJRÁ JÉGKORONG, HAJRÁ MAGYAR HOKI!!!
Gyerekek ez nem jelent sokat,Csak azt jelenti hogy ma jobbak voltunk.Ez volt leg szorosabb Olympiai vagy Vb hoki amit La'ttam az utobbi 30 e'veben.Neha a sors kegyetlen,ke'rdezed meg a Slovak ,Litvan vagy Orosz csapatokat.Most dicsekedhetu"nk 4 e'vig de Sochiba
ma's lesz a zene .Mostan elbucsuzot egy nagyon tehetse'ges genera'cio ,meg fogjuk la'tni mit hoz a jo"vo"Canadaba,Oroszorszagba stb,Az USA nagyon fiatal csapat de remek.Ha lesznek profik Sochiba akkor Amerika lesz a favorit.Mikor ennyi pe'zet ko"lt egy orsza'g a te'li sportokra mint Canada akkor ezek lesznek az eredme'nyek.Reme'lem egyszer majd a Magyar Hokinak tudunk drukkolni valamijen e'rem kiharcola'sa'e'rt
Nagyon jó volt mindkét csapat. Igazi olimpiai döntőhöz méltó csata volt.Sajnálom , hogy az USA nem nyert, de így nem szégyen kikapni.A sok okostóni a 8 közé sem várta őket.Most megmutatták!!!
szegény Rafalski. Azt a fej az éremosztásnál... :)
Szinte gondoltam, hogy ez lesz. Crosby nem villogott, viszont akkor robbantott, amikor kellett és a végén hős lett :)
Én csak annyit mondok, hogy: Hajrá Mr. Rogge és Mr. Bettman!
Szocsiban mindenkivel ugyanígy!!!
M.
Ha jól böngésztem át a névsorokat nem lett újabb tagja a Triple Gold Clubnak, de sokan közelebb kerültek hozzá...
Olyan hajtás volt, hogy a nézésétől elfáradtam, a szpíker meg aszongya hogy közepes meccsen nyert Kanada. Talán a gólok számával volt elégedetlen.
Pedig még kis dráma is volt a vége elött összejött egyenlítéssel.
Jó kis meccs volt, na.
És győzött a jobb.
@Thresher:

Tenyleg nagyon jo kanadai magyarnak lenni!

ezt erdemes megnezni:

www.youtube.com/watch?v=pXtVrDPhHBg
@Thresher: Csak megerősíteni tudom: valóban jó most kanadainak lenni. Döntőhöz méltó meccsen nyert az egyik a két legjobb csapat közül. De Kanadában a nemzeti identitás részeként a hoki győzelem minimum elvárás.

Az öröm mellé persze egy kis fellélegzés is társul, mert januárban a junior VB-n a döntőt az USA nyerte. Akkoriban több cikk is szólt arról, hogy a hoki népszerűségének déli erősödésével egyre több fiatal köt korcsolyát a határtól délre, és a tehetség utánpótlás versenyét hosszú távon az USA demográfiai előnye fogja eldönteni.

Ennek egyelőre nincsenek egyértelmű jelei, de az biztos, hogy a hoki világ szinten egyre több rajongót gyűjt. Pont az olyan meccsek miatt mint amilyen ez a döntő is volt. Ezt a tornát most Kanada nyerte, de a "Hockey is Canada's Game" már réges régen nemzeti önámítás.
Juhhéééééjjj!!!

És GOLD CANADA lett mégis! :)))
Annyira tudtam már napok óta hogy Crosby lesz a hős, és így van ez jól. Szép volt Kanada, helyreállt a világ rendje.
Nagyon jo mecs volt!!!Crosby meg, megcsinálta amitt kelett!!! Ovi meg hol van???Egy fecske nem csinál tavaszt:)Kanada meg csapatként gyözött!!Holnap kezdödhetne az ujabb olimpia:)
Úr isten mekkora meccs volt! Utoljára az athéni vizilabda döntőn izgultam ennyire. Lényeg, hogy kanada nyert! :)
Hatalamas meccs volt!
Crosby azért bizonyított:)
Gratula Kanadanak!!!
Részemtől tök laikus vagyok a Hoki terén, de élvezem nézni. Jó meccs volt, Kanada megérdemelten nyert szerintem, a fordított eredmény szerintem nem tükrözte volna azt a paraszthajszálnyi "jobbságot", amit én Kanada oldalán láttam ma este.

Mindenesetre még sok ilyen meccset szeretnék látni :)
@csatoimi: bevetted a cselt? Ez az egész döntő meg volt koreografálva, mint egy wrestling-meccs ;)
Győzött a jobbik.
Gratulálunk! A mostani győztes csapatból három autogramot meg tudunk mutatni, a 2004-es válogatott többi tagjával együtt: autogram.blog.hu/2010/02/28/kanadai_hokis_autogramok_budapestrol
Nagyfater biztos nézte föntről. GOLD CANADA :)
Emlékezetes döntő volt. Az amerikaiak az egész tornán jobbak voltak és ezen a meccsen se rosszabbak, Kanada most még közelebb járt a vezetés utáni szarakodással a szíváshoz, mint a szlovákok ellen. Hihetetlen, hogy a nagy neveik mennyire nem voltak sehol. De ezért szép és kegyetlen a sport - a végén a szuperhéró tornán látott egyetlen épkézláb megmozdulása döntött. Mindenesetre az az érzésem, a tanítómesterek sehol máshol nem tudnak olimpiát nyerni, csak a saját pályájukon.

Az egész olimpiát ezért rendezték, végül is... :))
jó kis meccs volt, mint a nagykönyvben ,füstölgött a jég.
Pittsburgh Penguins - Canada - SID ♥ :D
Ice hockey is Canada's game.
első!:D
JÓ meccs volt, csak azt sajnálom, hogy crosby lőtte az utolsót
jó meccs volt csak azt sajnálom, hogy crosby lőtte az utolsót
@Csak a Sportklub : jó meccs volt csak azt sajnálom, hogy crosby lőtte az utolsót
@sporttárs: Nekem USA-ról valahogy az a kép alakult ki, hogy nem szeretnek játszani. Most nem tudom hogy az NHL teszi ezt-e, de állandóan fellöktek mindenkit, hajtani se hajtottak 100%-osan. A döntőre talán az előbbi igaz, de a tornán jobban éreztem hogy mázliuk van, mint hogy tehetségesek.
...10 évet vett el az életemből, ez nem közepes meccs volt
Hihetetlenul jol birtak a tempot, faradtsagnak nyoma sem volt. Vajon milyen edzesmunka kell ehhez? Es hgyan lehetne ezt itthon is bevezetni?
@pokerface: sid=overrated

egyébként nem sok kellett volna, hogy "ásítsak" egy nagy colort. a szpíker olyan szinten elkezdte ajnározni a kölyköt... jó, hogy nem térdelt le elé...
Hi!

Tud abban valaki segíteni, hogy miért volt az régebben hokiban, hogy a bronzmeccs győztese kapta az ezüstöt, a döntő vesztese pedig a bronzot? Vagy csak álmodtam?
Annyira kár, hogy vége az olimpiának. Ilyen jó meccseket NHL-ben sem mindig látni.
Ez a meccs pedig méltó lezárás volt. Én Kanadának szurkoltam, tehát örülök, bár a hosszabításért kár. Ha a harmadik harmadban nem állnak le, hanem folytatják, amit az első felében, simán nyernek.
Azért kalapemelés az "Usásoknak" is. :-)
méltó befejezése volt az olimpiának, a modernkori játékok legnagyobb meccse. elismerés minden éjt nappallá tévő , kitartó szurkolónak :)
én semleges szemmel néztem, nem vagyok hoki-fan, ha meg mégis leülök nézni (ált. nemzetközi meccseket), akkor európai csapatoknak drukkolok.

hangulatos, jó meccs volt. grat Kanadának, behúzták.
de az uccsó két meccsük alapján, plusz a hazai pályát is beleszámítva, ez azért közel sem csak az ő játékuk. :)
@pontőő: en annak orvendek magyon!sid the kid!!!crosby the best!
gratulalok a kanadaiaknak
nagy meccs volt, Kanada megerdemelten nyert. Crosby legjobbkor villant.
Hi!
OFF
Egy kis segítség kéne a témában! Előfordulhatott az jégkorongban 10-20 éve, hogy a bronzmeccs győztese lett végül egy torna ezüstérmese és a döntő vesztese a harmadik? Vagy csak álmodtam?
ez remek meccs volt. Gratula Kanadának!
Mind a négy elődöntős dícséretet érdemel, talán az USA-Finnország meccs lógott ki a sorból (arra nincs magyarázat szerintem).
És külön örülök a szimpatikus finnek újabb érmének. A szlovákok meg...hát így jártak, ezek nélkül a klasszisok nélkül nehéz lesz újra eljutni a világ négy legjobb csapata közé.
@sporttárs: Amúgy miért olyan biztos mindenki abban, hogy Kanada csak azért nyert, mert hazai jégen rendezték a meccseit? Ok, szűkebb pálya...no de ez önmagában nem magyarázat. A szlovákok ellen is vígan domináltak 55 percig, ne az utolsó öt perc alapján mondjuk, hogy "mázlijuk volt".
Szép volt Kanada!
@takingsider: Abban az időben (20 -éve) ha jól tudom, még kőrmérkőzések voltak, tehát amit Te döntőnek hittél az valójában csak egy egy meccs volt :).
HAlljátok
Nem lehet leszedni valamelyik oldalon ezt a meccset?
Nekem nagyon izgalmas volt...
Youtube-on nincs fönt az összefoglaló vagy bármelyik oldalon?Ha valaki tudja hogy melyik oldalom van összefoglaló akkor küldjön linket
PLS!
@durex26: köszi, hogy vetted a fáradságot, de én azt hiszem (tudom), hogy döntőket láttam annak idején. Olyasmi rémlik, hogy (legalábbis 10-15-20 éve) az egyik (vagy tán több) viadalon úgy jött ki a lépés, hogy a bronzmeccs nyertesének, annak a meccsnek a megnyerésével több pontja/vagy azonos, de jobb gólaránya(egymás elleni meccse) lett mint a döntő vesztesének, így alakult ki a furcsa végeredmény.
@takingsider: 1990 - től van a play-off-os rendezés. Eddig két kőrmérkőzést játszodtak, egy csoport szerintit, egyet pedig medálért. A medálért zajlót megnyerő kapta az aranyat a második legtöbb pontos az ezüstöt stb, és így alakulhatott úgy, ahogy te írod nem is kis valószínűséggel :), hogy egy adott meccs döntötte el az arany sorsát, és a vesztes nembiztos, hogy ezüstöt kapott. Ezért gondolom, hogy azt hiszed, hogy döntőt láttál :).
@RCH: Ne feledd ott 82 mérkőzésből áll az alapszakasz.Csak azután kezdődik a rájátszás,azokon szinte minden mérkőzésen ilyen iram van!Havonta átlagban 15(!) mérkőzést játszanak.Pl a Toronto decemberben 17 mérkőzést tudott le.Ma már van egy meccs,holnaptól beindul a nagyüzem.
Nagy meccs volt,kemény ütközésekkel.
Megérte fennmaradni,igaz csak 3 órám maradt alvásra,de nem bántam meg.
Csoda ,ha ilyen gyors játékot lát az ember minden nap,akkor az európai foci lassúnak tűnik?
Egyébként felvetették pár éve,hogy szabálymódosításként csökkenteni kellene a pályán
lévők számát cspatonként 4-re.Nem csak a hosszabításban,hanem a teljes mérkőzésen.
A játékos szakszervezet nem engedi,mert kevesebb játékos kapna szerződést.
Tegnap is látni lehetett,4-4 játékossal látványosabb,pőrgősebb a játék.
@cambridge.on: Erről még nem halottam. Vagyis a csökkentésről, de baromság lenne. Meg akkor párosnál 2-en maradnak a jégen :)? Így is ritkák a kevésgólos meccsek, jól van ez így.
Lehet humorizálni,de ha nem vettétek volna észre tegnap az extra harmadban csak 4- en voltak a jégen,plusz a kapus.
Nem a játék test test elleni eleme volt a meghatározó.Sokkal hamarabb alakul ki helyzet.
Nem biztos ez a legjobb 60 percen keresztül.
Az NHL-ben eleve van néhány az európaitól eltérő szabály.
Az olimpiát és világbajnokságot európai szabályok szerint,európai méretű pályán játszák.
Amerikában pl csak akkor van tilos felszabadítás,ha a védekezőharmadból kiütött korong áthalad az alapvonalon, ÉS a támadócsapat valamelyik játékosa visszakorcsolyázik és hozzáér.A kapus nem számít,gondolom akkor kapura lövésként ítélik meg.Ezen is változtatni akartak,mert értelemszerűen a védekező csapat játékosa is igyekezik megjátszani a korongot ,és ebből volt egypár csúnya sérülés.Az olimpián ha áthaladt az alapvonalon már lefújták.
Még egy adat a hoki őrületre,a Maaple Leafs csarnoka 19800 férőhelyes,kevés mérkőzésen van a nézők száma 15-16 ezer alatt.Pedig régóta csak a futottak még kategóriában vannak.Még a rájátszás is elérhetetlen messzeségben van,
@RCH: Edzésmunka? Ha-ha! Minden bizonnyal az is.
@cambridge.on: Az európai méretű pálya most hibádzott.
@Timberke:Azt hiszem jogos a javítás,sorry!
süti beállítások módosítása