HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szoros mérkőzések az OB I-ben

2010.02.26. 21:06 Hblog

A jobb helyzetben levő csapatok szoros mérkőzéseken nyertek a jégkorong OB I-ben. Miskolcon a Vasas Budapest Stars a statisztikák szerint sokkal többet lőtt kapura, el is húzott két góllal, de ahogy azt ebben a szezonban megszokhattuk, a Jegesmedvék nem adták fel, és kiegyenlítettek. A harmadik harmad elején Fodor Szabolcs emberelőnyből szerzett gólt, és hiába hívta le az utolsó percre Mayer Péter a kapusát, maradt a 2-3. Hihetetlenül fordulatos mérkőzést játszott Dunaújvárosban az Újpest, több alkalommal is vezetett mind a két csapat a hatvan perc alatt, de sosem sikerült egygólosnál nagyobb előnyt összehozniuk. Mindkét gárda öt gólt szerzett a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás, amelyet Sikorcin kiállítása miatt létszámhátrányban kezdtek a vendégek. Nem is sikerült megúszni a 4 a 3 elleni játékot, 33 másodperc telt el a hosszabbításból, amikor Azari belőtte a győztes gólt, így lett a végeredmény 6-5. A Giblak-Ancsin páros bemutatkozása annyiban mindenesetre bíztatóan sikerült, hogy ebben az idényben első alkalommal sikerült pontot szereznie az Újpestnek a Dab.Docler ellen.

48 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kezdhet reszketni a Volán!
Hát nem igazán voltunk egyben a mai meccsen. Meglehetősen könnyelműen játszottunk, a hibáinkat azonnal büntette a motiváltan és összeszedetten játszó Újpest. Szerencsére kapott gól után mindig kicsit felpörögtünk, de aztán le is ültünk. A mélypont Sikorcin hatalmas gólja és az azt megelőző eladott korong. A meccs csúcspontja pedig amikor Jonkl Laci a kékvonal +- 30 centis körzetében etette a környező védőket előbb kkorcsolyán, aztán térdelve is :))))).
Babic működése érdekes volt. Az egyik vonalbírója teljesen nem volt képben, nagy hülyeségeket fújt, ezt jól kezelte Babic, de érdekes volt, hogy a nagyjából jó vezetés mellett elég egyértelmű dolgok bennmaradtak a meccsben. Ilyen volt Sikorcin játékkésleltetése amit nagyon jól ítélt meg, aztán MacSweyn kemény palánkralökését simán elengedte.Sevela is kapott 10 percet dumáért (nagyon komolyan üldözte Babicot), azt nem igazán vágtam, hogy miért, azt meg még kevésbé, hogy ezt mióta kell leülni????
Szóval grat a liláknak, sokkal jobbak voltak, mint eddig, ha nem javulunk fel, akkor kemény meccs lesz vasárnap is.
Tényleg, lilákkal kapcsolatban, akkor hogy is van ez az edződolog? A pad mögött Giblak és Ancsin állt (róla eddig nem szóltak az infok) Pék a VIP szektorban nézte a meccset, Barótit meg nem láttam. Lemaradtam valamiről?
@check: A játékkésleltetés előtt nem történt szabálytalanság?
@check: Az utehokiról: "A mai mérkőzésen a kispadon régi-új edzői páros állt csapatunk mellett. Ugyanis a héten érkezett Eduard Giblak kérésére a szezon hátralevő részében az OB I-es csapat melletti pályaedzői teendőket Ancsin János látja el. "
Siki góljáról pont lemaradtam, remélem lesz jó minőségű videó.
Ma megérdemelte az egy pontot az UTE. Keményen büntették a védelmi hibáinkat. Idén először láttam őket csapatként játszani, küzdeni őket.
@OliBLOOD: Ennek örülök, az utolsó 15 percre értem haza, ebből 10 percet valóban úgy nyomtuk, ahogy mindig kellene (kellett volna). Mint már írtam az előző topikban, kíváncsi vagyok a vasárnapi meccsre. Legutóbb gyorsan elrohantál mellettünk, a köszönés után pár másodperccel esett csak le, hogy Te voltál :) .
@forestjr: Szerintem a szokásos kapu mögötti küzdelem folyt, Sikorcin elindult volna a koronggal, de elesett (nem bántották) és után volt a delay. Egyébként az arcát fogta, tehát magas botot akart kicsikarni, de az végkép nem volt. Jogos volt Babic ítélete.
@forestjr: Na persze, hogy ma nem olvastam UTE-oldalt... THX
@forestjr: Épp menekültem a endégszektorba :)))

Vasárnapi biztos jó meccs lesz. Jonkl szépen kezd belelendülni. Remélem benne lesz az összefoglalóban :)
@check: a blogon is megírta már kerusz, hogy "Eduard Giblak lesz a szakvezető Újpesten, írtuk meg pár napja. Akkor még nem lehetett tudni, ki milyen feladatot kap a szlovák mester mellett. Mára kiderült, hogy a lilák korábbi legendás játékosa, Ancsin János lesz a másodedző, így Baróti Zsolt és Pék György sem közvetlenül a csapattal foglalkozik a jövőben"
jegkorong.blog.hu/2010/02/26/ob_i_februar_26
@check: Hiszek Neked, de azért megvárnám azt a videót :) .
Sikorcinnál volt a korong, Kurt kb 1,5 méterrel korcsolyázott mögötte
a szlovák megpróbálta eladni, hogy megütötték és a fejét fogva összeesett
miután nem hallotta a sípszót kézzel megfogta a korongot, Babic pedig leültette
ennyi történt
@Theutus: Köszi, akkor meg se nézem!
@Theutus: Még annyi, hogy miután maga alá húzta Babic hangosan jelezte, hogy engedje el, oda is korcsojázott hozzá, ott is "üvötött" egyet rá, majd miután erre sem reagált befújta a késleltetést.
@check: ööö, mint hozzánemértő kérdezem, az utolsó 2 percben kapu mögött rátenyerelt korongért 2 perc van vagy büntető?
@vaze: van valami olyan szabály, hogy az utsó két percben lehet alkalmazni a büntetőt is. De szerintem 5-5nél nem akarta Babic alkalmazni
@vaze: A 'játékos korongra esése' szabálytalanság esetén a következményeket illetően nincs jelentősége annak, hogy hányadik játékpercben követik el.
@vaze: ez nem Ebel, úgyhogy csak 2 perc.
@vaze: 2 perc
mert a szabály szerint az utolsó két percben szándékos kapueltolásért jár büntető nem késleltetésért
@Lajos a mizse: ebel ide magyar bajnokság oda IIHF szabályrendszer müködik itt is ott is
látszik szakértő vagy
Nem voltam a meccsen,de a beépített embereim elmondták,hogy össze-vissza voltak forgatva a sorok :S Kíváncsi vagyok,hogy mi vezényelte erre a tettre kiváló vezérünket...
Babicról annyit, hogy aki ezt az idegenbeli bíráskodást nem fogadja el amit Ő nyújtott ma az UTE-nak, az kapjon mindig olyat, amilyet mi kaptunk szerdán Varjútól a Fradi ellen! Ha jól számolom 4 perccel többet voltak kiállítva mint mi. A végén simán 5 a 3 ellen kellett volna befejeznünk a meccset. Az UTE ma jól ment, látszott, hogy frissek voltak. És az új edző jelentette motivációs ttényező is bejött. A vasárnapi meccsen kiváncsi leszek, hogy bírja majd el az UTE a győzelmi kényszer miatti nyomást. Nekünk valahogy frissiteni kellene a csapatot, mert fásultnak, fáradtnak tűntünk.
"Látni lehetett, hogy a sztárok, mint Oreskin, Malkin vagy Kovalcsuk a negyeddöntőben nagyon gyengék voltak. Egyénileg jók voltunk, de csapatként gyengék."

Kicsit elirták az Ovechkin nevet:)))))
Külön külön kíváncsi vagyok az Újpest srácok teljesítményére, szerintem,(nem annyira értekhozzá)
Ancsin János ösztönző valóban.
@vaze: Játék késleltetése mindig 2 perc. Azt viszont valaki elmesélhetné, hogy a kapus fegyelmijét mióta kell leülni...
"Kezdhet reszketni a Volán"

Rég nevettem ilyen jót!
Kössz a poént!
@Miskolcifan:
"Hetényi ugyan meggyógyult, de Maklárira csak hetedik védőként tudok ma számítani. Elöl is vannak hiányzók Budai, Petres, Dányi és Kis Attila személyében, így nincs negyedik csatársorunk, pedig ilyen tempó mellett az tud egy kicsivel több frissességet adni a többieknek."

jegkorong.blog.hu/2010/02/26/ob_i_februar_26#more1792605

Más oka szerintem nem lehetett.
@forestjr: Megnéztem a videot, jól visszaadja meccs hangulatát. Viszont kimaradt belőle Sevela kiborulása (és az előzmények), azért arra kíváncsi lettem volna és a Sikorcin-eset is. Jonkl Laci magánszáma is csak részben van benne, pedig jó volt látni. Azért az ilyeneket érdemes volna betenni.
@kgonzo:
Van más magyarázat...
Igen gyenge kifogás és magyarázat. Csak magának köszönheti, hogy most "bajban" van. És egyébként sem kellene siránkoznia csak normálisan tenni a dolgát.
Egy hangulat nélküli,amolyan "csuszi-hoki" volt a tegnapi meccs.A Stars szerzett két szerencsés gólt(a második korcsolyáról vánszorgott a kapuba...)két szép találattal kiegyenlítettünk,aztán mindent eldöntött egy kihasznált emberelőny.Rossz felfogásban játszottunk,nem tudtunk lendületes támadásokat vezetni,sorozatban-teszem hozzá szabályosan- leütköztek bennünket,míg mi a "tiszta"szerelésekre törekedtünk.Mind a védekező,mind a támadó harmadban belementünk a palánk melletti küzdelmekbe a korongért,amiből rendre a Stars játékosai jöttek ki győztesen.Még van esély a négybe kerülésre,de borzasztó nehéz lesz,mert nagyon kiegyenlített a mezőny!
HAJRÁ MACIK!!!
@kgonzo: Jó,de az elmúlt hetekben még több sérültünk volt és akadály most se lett volna,hogy felálljon a Saluga-Sijka-Strengell ill. Tóth-Hajós-Popovics trió.Mindkét csatársor jól muzsikált,sikerült is megverni a Vasast kétszer,erre meg tökéletesen szét lett barmolva mindkét sor,ahogy látom az összeállításokat...
köszi mindenkinek a felvilágosítást, Babic nagyjából jól fújt tegnap, Korol kiállítását nem értettem, meg a Kurt palánkra lökését, de jó volt a bíró
@check: A tíz percet mindig is le kellett ülni.Különben mi értelme lenne?
@Miskolcifan:

Annyit a sorokról, hogy a Startst pl. Popovics nélkül is megvertük, szóval a kis sztrárunkról kiderült nem is olyan kihagyhatatlan, ennek tudható be , hogy Popovics pl csak 3. soros volt pénteken, mellesleg megjegyezném egyre kutyább...Szóval jó volna, ha már végre ő is tenné a dolgát... nem pedig hisztizne apucival együtt.
Vagy csak ennyire képes, akkor bocs.
@ynos: Mondjuk ez még nem változtat azon,hogy nincs egy db állandó sorunk...Az állandó variálás szerintem teljes mértékben hasztalan.
@ynos: A Popovics család ügyes-bajos dolgaiba nem szólnék bele mivel nem ismerem annyira se őket, sem a kialakult helyzetet. Viszont akkor sem értem hogy teljesen jól működő sorokat minek kell szétbarmolni, pláne a bajnokság egy ilyen kiélezett szakszában. Egyértelműen látszott hogy nincs meg a kellő összeszokottság az adott emberek közt, legalább 25-30 percnek el kellett telni mire kezdtek egymásra érezni.
@Jussi: A kapusra másként vonatkoznak ezek a szabályok. Csak a Végleges fegyelmi/kiállítás vonja maga után az eltávolítását. A 10 perc nem jár emberhátránnyal, adott játékosnak szól ennélfogva logikátlan leültetni a kapus fegyelmijét másik játékossal. Eddig nem is ülték le, ezért nem értettem tegnap miért kellett.
@check: Ez nem logika kérdése, hanem a szabályoké. A kapus fegyelmijét olyan játékosnak kell leülnie, aki jégen volt akkor, amikor a játék megszakadt.
@KCs: Szerintem egyáltalán nem kell leülni, csak beírják (pl. Budainak sem kellett a közelmúltban, amikor pont Babicot kergette a felezőig). A félreértések elkerülés végett 10 perc fegyelmiről van szó, nem 2 perc kisbüntetésről.
Azért mondtam, hogy nem logikus, mert 10 percre kivenni a játékból egy olyan játékost, akinek köze nem volt az esethez teljesen hülyeség.
@check: Nézd, elmondtam, mi a szabály, innentől nem igazán értem, hogy miért vitatkozol velem.
@KCs: Mert ez a szabály:
"504 – FEGYELMI BÜNTETÉS
a) Az első FEGYELMI BÜNTETÉS esetén – a kapus kivételével – bármely játékost le kell küldeni a jégről tíz percre és helyette azonnal cserejátékost kell engedélyezni. Annak a játékosnak, akinek a Fegyelmi büntetése letelt, a büntetőpadon kell maradnia a következő játékmegszakításig
..."
Egyébként meg bocs, hogy vitatkozni merészeltem...
@check: Attól,hogy nem jár emberhátránnyal,még le kell ülni.A tíz perc mezőnyjátékosnál sem jár emberhátránnyal,mégis le kell ülni.
Gondolod,különben csak úgy viccből osztogatnák?
@check: Olvasd tovább,biztos találsz hozzá egy kiegészítést is.))
A két percnél nincs ott,hogy a kapus kivételével?))
@check: Ennél értelmetlenebb vitát még nem láttam. Leírom, hogy mi a szabály (nem pedig azt, hogy _szerintem_ mi a szabály), erre csak azért is jössz a hülyeségekkel.

Tessék, akkor bemásolom az ide vonaktozó szabálypontot:

511 – KAPUS BÜNTETÉSEK VÉGREHAJTÁSA

Kapus soha nem megy a büntetőpadra.

a) A Kisbüntetés vagy első Fegyelmi büntetés esetén:
-A kapus folytatja a játékot.
-Büntetését egy másik játékosnak kell letöltenie a csapatából, aki a jégen volt akkor, amikor a játékot megszakították, hogy kiszabják a szabálytalanságért járó büntetést és akit a Csapatvezető vagy az Edző a Csapatkapitányon keresztül kijelölt.
süti beállítások módosítása