HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Dab.Docler nehezen győzött

2010.02.19. 21:18 kerusz

Mindkét vendégcsapat nyert az OB I.-ben, de a két mai mérkőzés különféleképpen alakult. A miskolciak megmutatták, komolyan gondolták a Dab.Docler megszorongatását is. A dunaújvárosiak csak az utolsó tíz percben tudtak a hazaiak fölé kerekedni roppant szoros csatában. Cizek révén a Jegesmedvék szereztek vezetést, ezt majd fél óra múlva előnyből egyenlítette ki Kiss Ákos. MacSweyn 51. percben szerzett gólját Cizek még kiegyenlítette hamar, de aztán ismét jött Kiss Ákos és MacSweyn, és 40 másodperc alatt eldöntötték a mérkőzést. A Dab nyolc előnyből hármat lőtt be, a Miskolc hétből egyet sem, a végeredmény 2-4 lett. Ugyancsak 2-4 lett a Ferencváros–Vasas Bp. Stars végeredménye, de itt sokkal simábban alakult minden. Az első harmad közepén gyorsan kétgólos vezetésre tettek szert a vendégek, ezt a következő periódus elején még eggyel megtoldották, Hoffmann szépítő góljára is pár percen belül jött a válasz. Feil emberelőnyös gólja 4 perccel a lefújás előtt már csak a szépítésre volt elég.

48 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halassy vonulj vissza a játékvezetéstől...Sikerült abszolút szétfújni egy sportszerű és egészen magas színvonalú meccset.Nem kell kezdeni megint,hogy Miskolcon a bíró a hülye,mert itt a DAB kárára is mentek a hülyeségek bőven,sajnos mi jöttünk ki rosszabbul belőle...
Ja,és hol az előnyös játék?Így nem lehet nyerni az Újváros ellen.
@Miskolcifan: megértem a kifakadásod, de kimaradt egy kettős előny, ami teljes 2 percig tartott. ez még magyar viszonylatban is luxus...
@kiralyfi: Persze,ez a mi hibánk,de mondom érte kár az Újvárost is bőven.Lassan közhely lesz már sajnos,de a bírók le vannak maradva a játékhoz képest.Tudom,hogy az ő dolguk se könnyű,de vmit kellene tenni az ügy érdekébe,mert így az lesz,mint ami a mai meccsen is volt.
A mai mérkőzés után, minden lehetséges fórumon támadni kell ezt a játékvezetőt. Halacska nem most volt elősször gusztustalan. De, hogy ne a levegőbe beszéljek az ezt megelőző mérkőzésen mikor nállunk járt, a nézőknek szövegelt ki folyamatosan, meg nem adott gólok, indokolatlan kiállítások tömkelege. Aki kíváncsi vissza lehet nézni minden mérkőzést a Miskoci Tv jóvoltából. Játékvezető kollégái mondták, hogy már tulzás amit művel. És sajnos konzekvensen minden miskolci mérkőzésen. De amit a legfelháborítóbbnak tartok (dirkt figyeltem) mikor olyan miskolci játékos áll fel a bulihoz aki nem tud magyarul, halacska rendre megbeszélést folytat az ellenfél játékosával. Érdekes módon mikor magyar ajkú játékos áll a bedodókörbe akkor mélyen hallgat. A mai mérkőzésen, a gyenge emberelőnyös játék jelentős szerepet játszott abban hogy kikapott a csapat, azonban halacska 2szer az 1. és a 3. gólnál érezhetően nyúlt bele a mérkőzésba. Már percekkel a kiállítások előtt kereste az alkalmat, hogy gólt lövessen a Dab-bal. És amiről beszéltem indokolatlan kiállítások a kulcs pillanatokban. 2:30-al a mecs vége előtt, amit befújt Láda ellen az egy vicc volt. Elézést nem szoktam kikelni magamból, de most betelt a pohár. Azt hiszem megkeresem a módját, hogy a miskoci szurkolók panasszal élhessenek az illetékes szervezeteknél.
kitöröltétek a hozzászólásomat??
most érdemes írni ide , pedig nem szidtam senkit!!!
(annyira)
tényleg jól játszottunk, de a meccs végén a halasi belenyúl sztem remélem újvárosban nem ő vezet!
ha lehet íratkozzunk már le róla és ha kell összedobunk mi szurkolók szlovák független bíróra de könyörgöm ezt a lúzert mégegyszer ne engedjétek fújni, mert egyszer beugrom aztán neki annyi,lehet ,hogy kivisznek de ezt örökre megemlegeti majd a kistetű az biztos!!!!!
Nahát akkor én is leírom, ahogy én láttam! Lehet, hogy nem egy meccset néztünk! Első harmad a Miskolcé volt, a második a DAB-é. Mindkét harmadban kis különbség volt a csapatok között. A második harmad után én ugyanazokat írtam volna a bíróról mint a miskolciak! Kicsit elfogultak. A harmadik harmadban már nagy különbség volt a csapatok között a DAB javára! Sokszor 5 az 5 ellen is felálltak! Még a negyedik sor is nyomott! A miskolci kapus az egész mérkőzés alatt jól védett. Az utolsó harmad alapján teljesen megérdemelt vendégsiker született! A Miskolc nagyon szimpatikus csapat volt, és roppantul megkeserítette a vendégek dolgát az első két harmadban. A meccset a második harmad végén a sorozatban elpuskázott előnyök miatt nem tudták megnyerni! Az utolsó harmadban már nem volt bennük átütőerő, talán sokat kivett belőlük a két Stars meccs, no meg a négysorozásunk is kimeríthatte Őket a végére! A DAB-os reklamálásoknál igazuk volt, mert tényleg sok volt, és simán lehetett volna több fegyelmi is belőle. Csak azt nem részletezték, hogy a reklamálások teljesen jogosak voltak! A második harmadban a Miskolc kapott több vitatható kiállítást, a harmadikban pedig a DAB. A játékvezető következetesen gyenge volt! :)
A küzdelem nagyságát jellemzi, hogy mikor Nikával a meccs után pár szót váltottam, avval kezdte: Hú b.meg, ez nagyon kemény volt! Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccs volt!
Még annyit, ha most kellene fogadnom, akkor arra tennék, hogy a Macik is a rájátszás csapatai között lesznek! :)
@gogosz: Szerintem mi egy meccset néztünk :D Ugyanezt írtam én is kb. csak te bővebben :)
@Miskolcifan: Én a másik topik hozzászólóira gondoltam. :) Egyébbként megnyugodtam, hogy más is hasonlóan vélekedik a meccsről!
én vártam Halacskát a folyosón, de nem mert előbújni... pedig Isten biza szépen beszéltem volna vele... de tényleg... érdekelt volna a lelkiállapota,

és zárszóként még annyit mondtam volna, hogy remélem a mai teljesítménye miatt nem kap p.ncit a MISKOLCI!! barátnőjétől!

jobban örültem volna egy döntetlennek, majd hirtelen halálnak. az igazságosabb lett volna,
nyerjen ez vagy az.....
@CTZ78: Babic is fúj miskolcra.... megette a fene....
Gratulálok a maciknak! Nagyon megnehezítették a dolgunkat! Mi 30-35percen keresztül nagyon gyengén játszottunk, utána már nem volt gond. Amikor átadtam Kiss Tominak a bort a meccs végén majdnem nevettem :) mert szerintem nagyon sok korong jött ki róla. De hát a lényeg az hogy mennyi ment be a kapuba és mennyi az ellenébe...
HAJRÁ KOHÁSZ!!!
@Zsootika: Milyen minőségben voltál ott? Kit, vagy mit képviseltél? Ha szabad megkérdeznem. :)
Újvárosi vagyok!
Miskolcon dolgozom...
@gogosz: Ha a HAJRÁ KOHÁSZBÓL nem derűlt volna ki :)
@Zsootika: A bor átadásával kapcsolatban kérdeztem! A HAJRÁ KOHÁSZ-ból bármennyire hihetetlen, de nem kellett 5 perc sem, hogy elhelyezzelek a szurkolói térképen. :)
Azt hiszem már mindent elmondtak az előttem szólók. Halacska ma is minősíthetetlen volt, sajnos a hülyesége épp a meccs vége felé jött ki a kárunkra amikor már amúgy is a DAB irányította a mérkőzést. Ennek ellenére gratulálok a csapatnak, talán az év egyik legjobb hazai meccsét hozták. Küzdelmes, hajtós játékot láthattunk mindkét csapattól.;)
@Miskolcifan: pedig ezért legtöbbet maguk a sokat károgó csapatok tehetnének.
De unalmas folyamatosan, non-stop a bírókról olvasni, tudjuk milyenek, minek minden meccs után leírni, hihetetlen. (Ezt azoknak szánom akik egy értelmes szót nem mondanak a meccsről, csak egy bírót bántanak akár jogosan, akár jogtalanul) (mellesleg ezzel a kommentemmel épp én is ezt teszem :D)
@Gabberboy: igazad van!
Felébredtem, lehiggadtam, de még mindig azt mondom:
Halacska menjen a k...... .......a!
remélem minden miskolci fan lehiggadt a tegnapi meccs után. sok dologgal egyet tudok veletek érteni, és lehet igazatok van a bírókkal kapcsolatban, de nélkülük nem nagyon lehetne meccset játszani még miskolcon sem. én inkább annak örülök, hogy idén már folyamatosan az derül ki, hogy a medve nem játék:) és ez mindennél fontosabb. a magyar hoki és miskolc számára is. persze a meccs után megértem a reakciókat, de szerintem ezzel ti is így vagytok kedves miskolci szurkolók:)
@kiralyfi: Akkor lehiggadva:
Kihagytuk az előnyöket, sokat nyomott a dab, ez a mi hibánk.
Az, hogy Halassi még mindig a jégen lehet, az kinek a hibája?
Csak tárgyilagosan!
A harmadik harmadra feljavult a DAB és erősen visszaestek -Halacskával együtt- a Macik, bár a spori teljesítménye korábban sem volt magas színvonalú.Ajánlom mindenki figyelmébe,hogy amíg mi egyenlőből szereztük a góljainkat,addíg az Újváros első három találata-míly érdekes!-előnyből született!A végén úgy szórta ki a miskolci játékosokat Halacska,mint bolond pék a lisztet,olyan szituációkban,amit a másik oldalon nagyvonalúan elnézett.Ez egy X-es meccs volt,kár,hogy alaposan belenyúlt a döntő szakaszban.(Megtette a hatását Szilassy,megroppant a Halassy...)
A DAB azért győzött,mert két alkalommal élni tudott a játékvezető ajándékával,mi pedig korábban nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket,még kettős előnyben sem.A korrektség szem előtt tartásával azért szögezzük le:mindkét csapatnak van számonkérnivalója a sporin,sajnos a kárunkra-sorozatban- pont az utolsó-mint kiderült-sorsdöntő szakaszban tévedett!Amit akkor-is- művelt,az jégrevü!!!
HAJRÁ MACIK!!!
Nekem a tegnapi meccsből inkább az maradt meg, hogy le a kalappal a miskolci fiúk előtt, hogy így meg tudták szorongatni a DAB bajszát.

Az egyebekről röviden annyit, ha minimum annyi időt fordítanának a csapatok a játékvezetők munkájának segítésére, mint amennyit kritizálják őket, akkor lehet előrébb járnánk. De egyszerűbb a kispadról azt mondani, hogy alkalmatlanok a feladatra, még akkor is ha a jégen különösebb vitatott eset nincs is. Ezt általánosságban írom és nem kifejezetten egy mérkőzésre vetíteném le.
@gogosz: Bocs! Meccs és kocsmázás után "nemteljesen" értettem a kérdést :)
Úgy voltam bor átadó hogy ismerem a miskolci törzsszurkolókat, meg a borátadózsdi kitalálóját. És megkérdezte hogy van e kedvem átadni a mieinknek. Na így voltam ott.
@pokerface: Semmilyen formában nem vagyok a csapat közelében,így nem tudom mit lehetne tenniük,de az biztos,hogy valamit kellene...
Na, higgadtan a bírót meg sem említve. A statisztika meglehetősen kiegyenlített, mind kiállítások (Mjjse 8, Dab 7) mind kapuralövés tekintetében (Mjjse 31, Dab 36). Ennek ellenére úgy gondolom ez a mecs akár még fölényes győzelmet is hozhatott volna a számunkra. A vereség 3 fő motívuma az volt, hogy a lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, gondolok itt az 5-6 ajtó-ablak helyzetre, az emberelőnyös játéka a csapatnak nagyon gyenge volt, és a harmadik, hogy 35. perc tájékától már látszott a fáradság a csapaton. Valjuk meg, kis csapat a miénk és nem igazán vannak hozzászokva, hogy 4 mecset kell játszani 6 nap alatt. 35 percig a miskolc irányított 1-2 Dab villanást leszámítva, a 3. harmadra meg már teljesen felborult a pálya a Dab javára. Nagyon kellett volna akár csak az 1 pont is. Na nem baj majd vasárnap hozunk hármat :D Hajrá Macik!
@Miskolcifan: Már régebben is feszegettem ezt a témát itt a blogon, voltak akik egyet értettek és voltak, akik ellenezték.
Alapvető probléma ugye az, hogy míg egy csapat még amatőr szinten is viszonylag naponta jégen tud lenni, addig egy játékvezető gyakorlatilag csak meccsen találkozik jéggel. Szerencsésebb esetben persze aki tud lejár amatőr csapatokhoz játszani, elmegy közönségkorcsolyára, fejleszti a kondiciót, de konkrét meccshelyzettel csak tétmérkőzésen találkozik. A játékvezető 60 perc alatt folyamatosan a jégen van, nincs lehetősége percenként szusszanni egyet. Ha akár egyet is hibázik (nem fúj be egy szabálytalanságot, elront egy lest vagy tilost), akkor utána fújhat világszínvonalon is, ettől függetlenül már meg lesz bélyegezve mind a csapatok, mind nézők által. Onnantól kezdve pszichikálisan óriási teher lesz rajta, mindenért anyázni és reklamálni fognak. Ezt ugyan díjazhatja a fegyelmi büntetések különböző fajtáival, de ott lesz az is, hogy sajnos okot adott rá. Ellenben míg egy játékos hibázik, azért nem fogják ráhúzni a vizes lepedőt. A lényeg, hogy nem egyszerű...

Hogy a csapatok miben tudnának segíteni? Ha volna rá mód, biztosíthatnának akár havi 1 jeget a helyi játékvezetőknek.
Vagy házon belül egy-egy edzést feláldozhatnának egymás közötti edzőmeccsre, ahol több játékvezető is fújna forgásban (mint a nyári edzőtáborban mondjuk). Ezzel volna lehetőség helyezkedési hibákat kijavítani és bizonyos szituációkat megbeszélni egymás közt és a játékosokkal egyaránt. Sokszor van olyan, amikor nem értik egyik oldalon miért fújják be a tilost, másik oldalon meg miért nem egy ránézésre ugyanolyan szituációban, stb. Meccsen nem állhatsz le megmagyarázni, hogy mit miért fújsz be, így marad az anyázás.
Így mindenki jól járna. Én is sokszor tapasztalom, hogy sajnos vannak olyan alapvető dolgok, amikkel sem játékos, sem edző nincs tisztában. Rendben van, hogy nekik is minimális szabályismereti vizsgával kell rendelkezniük, de az csupán egy elméleti teszt, azt a jégen is látni kell.
Szóval ilyesmi segítségre gondoltam. Valami hasonlóval mindkét fél jól járna.
Az a baj, hogy a hokis palánták már eleve úgy nőnek fel, hogy a játékvezető ellenség és utálni kell. Nem csoda, ha kevés hokis múlttal rendelkező ifjú adja a fejét játékvezetésre. Tényleg csak a legelvetemültebbek kötnek ki a másik oldalon :)
@pokerface: Tulajdonképpen mi akadálya van annak,hogy XY bíró eljárjon XY csapat csarnokába?
Mondjuk, kap egy spori jeget a csarnokba. Attól gerincesebb lesz? Attól következetesebb lesz? Ha korizik, akkor az 58 percben nem fog olyan kiállítást befújni, mint tegnap Halassi? Ha jégen lesz, akkor nem fogja hagyni, hogy a fél csapat nekimenjen mint tegnap a 6 emberes kiállításnál?
Ha lemehet korizni, akkor később fog fújni és a becsorgó korongjainkból gól lesz? Ha korizhat, akkor elhajtja a halál f.ra az állandóan reklamáló sztársos, fradista különítményt??
Ha igen, akkor kapjon jeget.
@moszkvicssluszkulcs: Nem fárad el a meccs végére,jobban tud figyelni a különböző szitukra,nem 15 méterről kell megítélnie egy meccset eldöntő kiállítást...
Gerincesebb viszont nem lesz,ez tény.
@Miskolcifan: az önálló edzésnek annyi, hogy az adott csapat hajlandó-e jeget biztosítani ingyen.
Az összevontnak pedig nem sok, csak kérdés az edzők szakmailag ezt elfogadnák-e.
Igazából ez csak egy ötlet részemről, ennek szevezett körülmények közt lenne igazán értelme, hasonlóan a mentorprogramhoz. Csupán annyi lenne a különbség, hogy ebben bárki részt vehetne.
De csak az egyesületeken múlik, mert lelkes és tudásra, gyakorlásra éhes játékvezető volna bőven.
@pokerface: Tehát akkor gyakorlatilag semmilyen komoly akadály nincs,csak az elhatározás kellene plusz egy kis szervezés...
@moszkvicssluszkulcs: a csapatod sem tudna olyan szinten játszani, mint most, ha csupán papíron, könyvekből tanulná a játékot.
Csak annyit kérdeznék a TISZTELT JÁTÉKVEZETŐ URAKTÓL a tegnapi és a mindenkori miskolci mérkőzéseken történtekről:
-Van-e szabály arra, hogy ha bármilyen valós-vélt sérelem ér egy csapatot, kik mehetnek oda a TISZTELT JÁTÉKVEZETŐ URAKHOZ bármit is mondani, esetleg számonkérni????!!!

MERT!!!!:
A STARS, FRADI, ÚJPEST, DAB játékosok miután a bíró hozott ellenük egy ítéletet, ami nem a javukra dőlt, MINDIG MIN. 3-4 játékos ordít, magyaráz, szidja, kiokosítja őket!!
pl. Majoros egyszer egy riportban azzal nagyképűsködött amikor megkérdezte a riporter tőle hogy a bíró miért vonta vissza az egyik ítéletét, válasz: mert elmagyaráztam neki, hogyan kell alkalmazni szabályt!

Gondolkozzanak már el ezen a TISZTELT JÁTÉKVEZETŐ URAK, hogy mennyire szánalmasak mert ezt hagyják, bár lehet hogy ők ezt szeretik, ki tudja?!!!

Csak ha a Miskolcból is oda merészkedik menni valaki a TISZTELT JÁTÉKVEZETŐ URAKHOZ, aki minden esetben a C betűt viselő játékos, ne nagyképűsködjenek már a miskolci játékosokkal, csak azért, mert a miskolci játékos:
-nem mondja a szemébe hogy a k.... ....d!
-nem szidja más jelzőkkel sem....
-nem magyarázza el a szabályt....
-NEM MENNEK ODA AZ EGÉSZ CSAPAT, ellenben a többi csapattal!!!!!!

Remélem nem volt hosszú, és méltatni szíveskednek választ adni!!
@Miskolcifan: igen, talán ennyi elég lenne hozzá. De majd biztosan lesz ebben illetékesebb személy, aki meg tudja írni, hogy konkrétan milyen szervezés kell hozzá vagy mennyi pénz, meg hogy látja-e értelmét ennek a felvetésnek. Azt még kifelejtettem, hogy ezt főleg utánpótlás szinten értem, fiatal játékvezetőkkel rutinosak felügyelete mellett ek-kölyök-serdülő csapatok bevonásával.
A lényeg az lenne, hogy valamilyen szinten közelebb kéne hozni egymáshoz a két szelekciót és közösen tenni egymás fejlődéséért. Mert az állandó fikázással max. elmegy a kedve annak is, aki még lelkesen csinálja.
@pokerface:
NEM EZEN MÚLIK, HOGY:

A STARS, DAB, UTE, FTC, játékosai ha ellenük ítél a BÍRÓI KAR, és az számukra nem kedvező, odamennek a BÍRÓI KARHOZ, és:
-Szidhatják őket
-Ordíbálhatnak velük,
-Magyarázhatnak nekik,
-Elküldehetik ezeknek játékosai a BÍRÓI KART a jó ..... .......!! úgy ahogy torkukon kifér, MINDEN EGYES ESTEBEN TESZIK EZT 3-an,6-an és nem történik semmi!!
-De ha a Miskolcból megy oda valaki, minden esetben a C betűt viselő játékos, nem is foglakoznak vele, nagyképűsködnek, bunkón viselkednek.
Kérdem: Miért?
-mert Miskolci??
Tudtommal csak a szabálykönyvben előírt játékos léphet oda hozzá..... amire minden más csapat nagyívben tesz!!!!
-vagy mert nem megy oda az egész csapat, mint a többieknél???!!!!

Ehhez nem kell semmilyen plusz továbbképzés, csak tekintély, tisztelet!!!
A tegnap este folyamán mindkét csapat nagyon szép játékot mutatott, egy pörgős izgalmakkal teli mérkőzést láthattunk.
A Tisztelt Halasi úrról alkotott véleményekkel pedig én is egyet értek és tényleg ideje lenne valami megoldást találnunk, mert amit ez a manusz művel az már tényleg katasztrófa.
@ynos: nem baj, hogy most miskolcfannal totál nem a tegnapi meccsről kezdtünk el beszélgetni? Nyugodj már le!
@ynos: ilyen szempontból őket sem kell félteni. van aki megteszi csak te nem látod... de hagyjuk.
@pokerface: mint példul Retye :) [bocs, Retye!]
@Nyuszí O_o: Kivétel erősíti a szabályt! :) Szerintem példakép kell legyen minden hokis számára, hogy ha befejezi a pályafutását attól még azután is van "élet"! Sőt nem is akármilyen lehetőségekkel, VB-k, EBEL... nem feltétlenül kell válogatott múlt, óriási előnyben van az, aki saját bőrén tapasztalja a szabálytalanságokat és a játékot is könnyebben olvassa. Természetesen hokis múlt nélkül is lehet kiemelkedőt alkotni, mindez elszántság kérdése.
Halacska ?Ott lépte át nálam a határ mikor egy meccsen a palánkra könyökölve a nyugotan beszélt ki a közönségnek mi közben a a játék a támadó harmadban ment tőle 30 métere ..
süti beállítások módosítása