HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Edzeni, edzeni, edzeni, kőkeményen

2010.02.14. 21:54 Hblog

Mindenben felülmúltak minket, semmilyen szinten nem voltunk partnerek, mondta a 9-4-es Fehérvár–Magyarország mérkőzés után Svasznek Bence. A Stars kiváló védője éppúgy komoly következtetéseket vont le a csatából, mint Magosi Bálint, a Dab.Docler fiatal támadója, vagy éppen Ted Sator, a válogatott kapitánya. Utóbbi azt mondta: ilyen jó csapattal biztosan nem találkoztunk volna Litvániában. Két fontos videó hajtás alatt.

48 komment

Címkék: sator válogatott fehérvár felkészülés magosi svasznek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanulságos nyilatkozatok. Jó lenne a válogatottnak, ha a Volán nem menne tovább az Ebelben, hanem bekapcsolódna a Magyar Bajnokságba, lehet hogy fel tudnák venni a ritmust azok, akik ellen játszanak, úgy a válogatottba kerülésre is nagyobb esélyük lenne az újvárosi fiataloknak, vagy a pestieknek.
Nagyon kellene még egy EBEL csapat! Szerintem csak akkor lesz reális elvárás az A csoport.
@sziszi_15:
Inkább csak menjen tovább a Volán!!
Az meg mégjobb a válogatottnak.
Gondolj csak bele milyen pörgős meccsek lesznek.
Egyébként ,csak hogy tudd ,ahogy lehet előre fejlődni az visszafelé is igaz.
OFF:

Éppen tegnapelőtt figyeltem fel egy riportra a Fókusz Plussz műsorban.
Kangyal és Csicsó bá szerepel:
7.45-nél kezdődik a hokis rész.

www.rtlklub.hu/video/82959
És van abban valami, amit a végén mond a riport készítője.
Ez kicsit átírva:
Kis pénz kis hoki, nagy pénz nagy hoki...
@sziszi_15: bocs de butaságnak tartanám amit mondasz....a válogatott 95% a volán adja....és öket kell a csúcsra járatni nem a maradék 5%ot.nekik meg az ebel playof a legjobb mint hallható is volt
@orion66: fokusz plusz-bol lopod a szoveget?:)Ott focival volt ez irva.Rohej fizetesek a semmire.Hokiba azert nem igy van nem egy fuvon setalgatok 90 percig...
Reális nyilatkozatok.Persze, láttuk, láthatjuk még,a Volánnál a külföldi védők, Árpi és Martz nélkül nagyjából a többiek kevesek lennének az EBEL-hez, és a válogatottban sem tud senki a légió helyére lépni, így csak a csoda segíthet a csapaton Ljubljanában a sokkal erősebb szlovénok ellen. Viszont, ha az Alba Volán indulhatna kb. 50% eélye lenne, ez csak természetesen álmodozás, és így spekuláció.
Azzal természetesen csak egyet lehet érteni, ha a "maradék" magyar válogatott jó légiósokkal felturbózva alkothatna egy pesti EBEL csapatot,
akkor lenne merítés....De ez is jelenleg csak egy szép álom, reálisan örülhetünk, ha az az egy megmarad és valahogy teljesít.
Az egész csak azért rohadt bosszantó, mert egy semmire sem jó, kisebb nézőszámmal rendelkező magyar NB I-es csapat költségvetéséből meg lehetne a második EBEL csapat, ki érti ezt???
@budaijegesmedve: Szerencsére senki sem mondta, hogy a maradék magyar válogatottat légiósokkal felturbózva ki kell venni a magyar bajnokságból és el kell indítani az EBEL-ben. Semmire nem jelentene megoldást, viszont faszán el lehetne lehetetleníteni a Mol Ligát és az OB I-et.
Haragszom Satorra, továbbra is az a véleményem, hogy erre semmi szükség nem volt...
Akkor lett volna értelme, ha legalább négy sor össze van szedve, valami speciális taktika is ki van dolgozva, és mentálisan is rá lettek volna hangolva a fiúk... Valahogy úgy, ahogy az "igazi" válogatott rá szokott hangolva lenni a "világbajnokok" elleni derbikre... De így, hogy össze lettek szedve és oda lettek dobva az "oroszlán" elé, hááát...
Érződött az arcokon a döbbenet, hogy mivel kellett szembenézni... Még szerencse, hogy ez nem elvette a kedvüket, hanem még több munkára sarkalja Őket...
Meg olyan - remélhetőleg - úgysem lesz, hogy olyan válogatottat kell kiállítani, amelyikben egy "rutinos" játékos sincsen... Egy "kevert" csapat szereplésére lett volna lehetőség Vilniusban, az lett volna a - részben hosszútávú -cél, ezért érzem hülyeségnek Sator első mondatát...
@Balee25: ez egy ilyen volános pojén volt, érted! :)
@jacint70: Szerinted a kettő közül melyik csapatot akarta igazából feltérképezni? A Volánt vagy a magyar ligaválogatottat?
@vaze: Jó, de ezt a Volánt is fölösleges volt, hiszen nem légiósok nélkül játszottak...
Szerintem se induljon a Volán a magyar rájátszásban, mert tavaly, tavalyelőtt is óriási formahanyatlás következett, mikor vége volt az EBEL-nek, most nagyon nem jönne jól a VB előtt. Ahogy előttem valaki mondta: visszafelé is könnyű "fejlődni", és ez nem bántás, ez van. Egyébként meg Sator jól kitalálta, h a Volán legyen az uccsó ellenfél, mert valóban kb. ilyen (vagy erősebb!) ellenfél lesz Szlovénia gárdája, plusz nem ártott éreznie a fiataloknak, hogy az EBEL az más szint, de rengeteg munkával, alázattal, kitartással akár el is érhető.
@jacint70:
Mert valószínű,ha azok nélkül játszanak akkor nem lett volna ,sebesség külömbség:))
Amennyiben csak a két játékos nyilatkozatát nézem,ami ugye elég korrekt,akkor néha úgy tűnik nem ugyan azt a videót nézzük.
Szerinted Slovéniában ,nem az "oroszlánok" elé leszünk dobva?
Én továbbra is bízom az edzői stábban.
J.P. MacCallum nyilatkozatára azért kíváncsi lennék,hogy ő hogy látta?
@bakker81: Oké, de ott ott lesz a csapat teljes, rutinos része is, akik pl. már Kanadát is "megtapasztalták"... Meg elvileg lesz "motivácija" is...
@budaijegesmedve: "így csak a csoda segíthet a csapaton Ljubljanában a sokkal erősebb szlovénok ellen." Na látod, szerintem így nem szabad hozzáálni a dolgokhoz, mert
1 - 2008-ban az ukrán nem voltak sokkal magasabban jegyzett csapat mint mi?
2 - A két szlobén ebel csapat idén csak szagolhatta a volán nyomait. És ott is vannak légiósok. És egyébként is, a szlovén csapatot messze nem érzem annyival magunk elött, hogy félni kelljen.
3 - És egyébként is, csak úgy lehet kimenni, hogy a jégbe masszírozzuk őket, máshogy nem is lehet, akkor el se induljunk.
Aki mást mond, azt úthenger elé kell rakni, és kész:))
@jacint70:
Nézd,ha valakinek most nem volt motivációja,akkor az megsem érdemli,hogy válogatott legyen!
Szerintem tudta minden játékos miről szól a történet.
Arról nem is beszélve nem lett mindenki elküldve abból a csapatból.27 -re csökkent a lista.
Még mindig van esély.
Azt meg azért te sem gondolod komolyan ,hogy 35 fővel kellene készülni.
@bakker81: Nem, gondolom, hogy 35 fővel kéne készülni... Csak azt gondolom, hogy jobban fel kellett volna készíteni őket... Pl. előre le lehetett volna fixálni (tudom, hogy ez csak vészmegoldás volt) egy időpontot, amire lélekben (is) fel lehetett volna készülni. És akkor ennek lehetett volna egy olyan értelme, hogy reálisan itt tartunk, ide kell fejlődni...
Ne induljunk ki abbol, hogy hogyan szerepelnek a szloven csapatok az EBEL-ben, mert az osztrak csapatokban is jatszanak jo paran, plusz az olasz ligaban is, és a két EBELesből is össze lehet gyúrni 2 erős szlovén sort. Erősebbek mint mi, bravúr kell a győzelemhez, főleg a gyenge védelmünk miatt.
@lbsz: Ha rám gondolsz, nem abból indultam ki. Az egy szempont. És önbizalomerőstőnek jó. Az ellenfelet tisztelni kell, de semmi több. Én nem szeretem a felesleges riszpektet , sokkal jobban szeretem, ha a pozitívumokat sulykolják, persze úgy, hogy tudatosuljon mindenkiben: meg kell szakadni. Nem kell túlzottan tisztelni az erősebbet, oda kell állni , és kész. Ebben pl Cortina nagyon jó volt szerintem, remélem ez a mentalitás fog látszódni majd Sator alatt is.
@lbsz: Ezt akartam mondani én is, ugyanúgy gondolkodunk, sajnos erősebbek nálunk, és jobb a védelmük, ami kulcs lehet, nameg a Kings szereplése... Nekünk egy Szuper, Ladányi, Tokaji, Palkovics, Szélig is mennyire hiányozna, nemhogy nekik egy Anze! Úgyhogy hajrá KINGS!!! :-)
Szerintem hozza ki mindenki magából a maximumot, aztán meglátjuk mi lesz.
Tisztelni kell az ellenfelet, de nem megijedni tőle.

Viszont tartok a britektől és a lengyelektől is kicsit.
@krumplee: Amiről az utolsó kommentedben írsz, azt nevezik profi mentalitásnak, ami sajnos valami miatt nem jellemzi a magyar sportolók többségét. Bár úgy gondolom, hogy egyre többen sajátítják el, még azért attól távol állunk, hogy ez a tulajdonság velünk szülessen. :)
@orion66: Azért az elgondolkodtató, hogy a Videoton kb. 4x annyi pénzből gazdálkodik, mint a Volán... Bele sem merek gondolni, hol tartanánk egy olyan költségvetéssel... Az, hogy a Videoton milyen produktumot tesz le az asztalra ezért a pénzért, az már szót sem érdemel...
@lbsz: azért azt látni kell, hogy náluk nem a hazai játékosok a húzóemberek , aki jól játszik az azért lehet, mert jobb képességű van mellette. azért sokkal könnyebb Rodmanéknak, ha Gratton, vagy Rotter van mellettük , mintha saját országbelijük. Nálunk azért magyarok a húzók, tehát 50-50 % esély van ellenük. Kapusban sem olyan erősek, nem hiszem, hogy nagy változást okoz az ha hazajönnek az olasz meg egyéb bajnokságban játszók, Kopitar más tészta, de egy fecske nem csinál nyarat.......... :)
@advocatusdiaboli: Mondjuk a Videoton most pont elkezdett valamit, ami előre visz. Hátha sikerül ott is kilépni a mocsárból.
@advocatusdiaboli: lehet, hogy nem is "csak" 4x annyi, de az eredmények már (reméljük) nem maradnak el a Vidinél sem!
@drukker60: mondjuk Rodmanék pont tavaly a Jesenicében is elég jók voltak.
@drukker60: azert Kopitar olyan fecske aki ezen a Vb-n siman csinalhat nyarat , a Kopitar sora uti a golokat a tobbi pedig Stars stilusu bunker hokit jatszik es vege a dalnak, mert azt be kell ismerni ,hogy Kopitar a vilag legerosebb bajnoksagaban huzo ember a csapataban es 1 pont feletti az atlaga.Most kepzeld el , hogy Toki vagy Balu akik a valogatott legjobb vedoi, de sajnos mar lassan kioregednek mit fognak tudni csinalni egy 22 eves villamgyors jo test felepitesu eros es eroszakos Kopitar ellen.
De remeljuk nem fog jonni mert a Kings bejutt a playoffba
Egy-egy ilyen vezér (mint Anze K.) hatása rendkívüli egy csapatra nézve. Még akkor is, ha "nem csinál nyarat". Nálunk viszont mentális probléma van. "Jaj szegény fiatalok" bele lettek döngölve a jégbe - típusú hozzászólásokat olvasunk napok óta. Bassza meg, nőljünk már fel a feladathoz fejben! Itt kezdődne a történet. De ha csak a sebeket nyalogatjuk, attól aztán nem pörög fel senki. Az újváros ezt csinálja a MOL liga elbukása óta, meg is lehet nézni őket. Valami okos mondta, hogy nem hátra, hanem előre kell nézni. Ehelyett mindenki rágódik egy már lerágott csonton. Lépjünk már a tettek mezejére. Húzzunk bele, különben a VB utolsó napján vacsoraként leszünk feltálalva! Én ebből nem kérek köszönöm!
@gogosz: Hát persze, de pont a válogatotton éreztem, hogy azért ez nem reménytelen. Igaz, a vb-n a végére elfáradtak fejben, de az más kaliberű torna volt,sok tekintetben teljesen új érzések, impulzusok voltak és lehet abból is tanulni. Ez div.1, ezt szinte mindenki ismeri, és egy nagy meccs lesz v.színű (nem lebecsülve pl a lengyeleket vagy a britteket). Úgy kell nekimenni, ahogy a szlovákok és a f.oroszok ellen is tettük.:)
A Kings 5-dik a ligában, úgyhogy valószínűleg benn lesz a plajofban! Ezen ne múljon.
Nem láttam a meccset csak az összefoglalót. Szerintem Satornak azt kellett volna tennie ,mint Cortinának a VB előtt. Védekezésre kellett volna teljes mértékben rákényszeritenie a ligaválogatottat,mert az a 2-3 ember ,aki be fog kerülni nem fog emberelőnyökben játszani, hanem eredmény tartó lesz főleg. Mert így egy ilyen menjetek fel,próbáljátok meg aztán hátha lesz vmi típúsú játék jött le nekem.

Viszont hasznos volt ez a meccs nagyon, mert inkább legyen letörve és dolgozzanak még keményebben a srácok ,mint egy litván csapatot elverve azt érezzék simába megtudják csinálni a kitűzött céljaikat.
@Potty82: Van igazság abban amit mondasz, nem is kevés.
Még 15 hely kiadó a pénteken Zágrábba induló szurkolói buszra. Jelentkezni kedd estig lehet a www.bluebrothers.atw.hu/ oldalon keresztül. Egyéb kérdéseket a szurkoloibusz@gmail.com címre várok. A buszköltséget a KAC elleni meccs KÖZBEN/UTÁN lehet fizetni, mert a meccsre én is épphogycsak odaérek. A jegy továbbra is 30 kuna/fő, ezt a buszon kell fizetni.
@vaze: Szerintem nem vágta le, hogy Sator a Volánt is akarta nézegetni, mint a Medvescsak edzője...:)))) Mondjuk Tolvanen meg egy lúzer, ha az éles kombinációkat Sator szeme előtt gyakoroltatta :)))))
@check: Nincs rá sok esély, hogy a rájátszásban összefussanak. :-)
@Gaudi: Az eredetiből lemaradt a smiley, de azért ebben a szezonban még találkoznak! :)
@vaze: Jó, éreztem benne az iróniát, azért vigyorogtam én is össze-vissza. :-)
Érdekesek ezek az EBEL kontra Mol liga viták, bár én úgy látom, hogy még egy EBEL csapat nélkül sajna nehezen tud a magyar jégkorong egy szinttel feljebb lépni. Egyébként meg lehetne csinálni a dolgot értelmesen is. Mondjuk úgy, hogy a magyar EBEL csapatok egy-egy farmcsapatot indítanának a MOL ligában. Természetesen csupa fiatal játékossal, akiknek így több játéklehetőségük lenne. Így lenne 6 magyar csapat + 2-3 erdélyi, vagy román (Steua) Érdemes lenne a horvátok vagy a szlovének felé is nyitni, szlovákiáról nem is beszélve. Így összejöhetne legalább 10 csapat, ami azért már elég jó meccsszámot feltételez. Már csak 3 dolog kéne hozzá: stex, zsozsó, guba.
@nigel: és....? Adsz rá pénzt?
@nigel: fáradj át a Fehérvár- Magyarország bejegyzéshez. ott már elégszer leírták ezt, racionálisan.
@advocatusdiaboli: Nehogy összehasonlítsd már a focit a hokival! Lehet, hogy a Videoton 4x annyi pénzből gazdálkodik mint a Volán de a fociban az is alamizsna, itthon még lehet elég lesz valamire, de nemzetközi porondon... A Volán meg ebből a pénzből is elég komoly szinten képviseli hazánkat. De a football népszerűsége és anyagi támogatottsága mindíg is sokkal nagyobb lesz, mint a jégkorongé!
@kerusz: Emlékszem Ocskay bácsit három éve mindenki első számú ellenségként kezelte, aki szétveri a magyar jégkorongot, abajnokságot , lopja a fiatal tehetségeket pfúúúj....
Aztán szerintem Te is ott tapsikolsz Fehérváron milyen marha jó, hogy látunk egy kis igazi hokit, meg hát azért a 300 nézővel szemben a 3000 kicsit jobb hangulatot varázsol.
Na most ha a pestiek összefognának, igenis ide is elmenne egy EBEL csapat, a bajnokság, MOL kupa meg vegetálna úgyanúgy tovább....
Nem irreális terv, csak még egy Ocskay bácsi kellene hozzá, ide Budára is:-)))
@Mocsar: "De a football népszerűsége és anyagi támogatottsága mindíg is sokkal nagyobb lesz, mint a jégkorongé!" Nemzetközi szinten igazad van, azonban ha a Vidinél maradunk, meg lehet nézni, hogy hány fizető néző van a találkozókon... A többi részével egyetértek, és akkor végképp nem értem a hazai viszonylatban hatalmas összeg ellocsolását egy olyan valamire, amivel esélyünk sincs a "nemzetközi porondon"...
@budaijegesmedve: Kerusz pont nem kezelte annak, ha jól emlékszem. Sőt, Svájcban is ott tapsikolt, na, ott volt igazán jó hangulat, nem Fehérváron, pedig csak 1000-en voltunk;-).
Néhány dologban különbözik a véleménye a mainstreamtől, de rá mégsem foghatjuk, hogy elvetemült Volán drukker.
Peace:-)
De igazad is van, Csicsó bácsit minden hokiklubba!
@advocatusdiaboli: Részben igazad van, de vegyük azt a példát, hogy ha mondjuk a Vidi bajnok lesz (amire most nagyon komoly esélye van)és elindul a Bajnokok Ligájában már nem pár ezer fizető nézője lesz... Gondolj csak a Debrecenre, mindenkitől kikapott ugyan a BL-ben, de itthon 40 ezer néző előtt játszottak. És azért ez már nem a jégkorong szintje.
süti beállítások módosítása