HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Magyarország 9-4

2010.02.12. 20:59 Hblog

Alaposan elverte a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-csapata az értelemszerűen fehérváriak nélkül küzdő magyar válogatottat. Ted Sator csapata csütörtökön még nyolcat lőtt Romániának, pénteken ellenben kilencet kapott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A gólgyártást Kovács Csaba kezdte a második percben, az első harmad után 4-1, a másodikat követően 6-2, a végén 9-4 volt az állás. A jegyzőkönyv szerint az utolsó percekben különös események zajlottak, a válogatott kétszer is üres kapuba talált be. Az is érdekes kérdés, miért védett a Fehérvárban az első szünettől Rajna Miklós. Mindenesetre reméljük, az edzők ebből az összecsapásból is sok fontos tanulságot tudtak levonni. A rengeteg székely hokissal felálló román válogatott is megmérette magát ismételten, az Újpesti TE otthonában nyertek a vendégek 6-3-ra, 40 percig szoros volt.

359 komment

Címkék: magyarország románia válogatott fehérvár felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@csatoimi: nem ez a lényeg, nem kell félrebeszélni Imi. Az úr jól kiderítette, hogy Te nem is értesz a jégkoronghoz. De legalább szereted, ez is valami, ugye. :)))
@Dukla Trenčín:
"Ki volt az az edzo aki neked ilyen baromságot mondott?"
Nem tudom mire gondolsz!
Cseszlovákiában a statisztikai adatok alapján a kerékpáros foci volt a legnépszerűbb.Utánna jött a jégkorong,utánna a foci!Ezt a hülyeséget a tévéből vettem.
Leírtam egyértelműen tényleg nem ismerem a csehszlovák jégkorong történelmet. Mi a bajod mégis?
Amit az elejére tettem az poén volt,és a magyarokról szólt.
Azt sem kérdőjeleztm meg ,hogy nem voltak jó szlovák játékosok,és edzők!! Nem értelek!!!
Szerintem te olvasd el azt amit én írok,akkor nem akadsz ki ennyire.:))
@vaze: Kedden én is mennék Újpestre. Kocsival hogy lehet megközelíteni a jégcsarnokot? Ott még nem voltam. Tudsz segíteni?
Elnéztem :)DDDD

Röhögőgörcsöt kaptam Raon beírásán:))
@Raon: Mindenkinek ez sem adatik meg. :)
@gogosz: Vac fele van, menjel a vaci uton vegig, van egy OMV kut jobbrol, elotte eltersz jobbra, ott az UTE csarnok. Ha meg Ujvarosbol jossz, akkor vegig az M0-an, az Auchannel le rola es ott megkerdezed, nincs messze onnan.
@csatoimi: Azt tudom, hogy hol van a csarnok, csak nem tudom, hogy kocsival honnan lehet bejutni. A honlapon azt olvasom, hogy be kell menni a sporttelepre, de én még nem jártam bent. Vagy ha kint parkolok valahol, akkor gyalog onnan messze van?
@gogosz: Focipálya előtti parkolónál meg lehet állni a Megyeri úton.
@Dukla Trenčín: 1929 ben már rendeték szlovákián a Tatranský pohár bajnokságot,ami második legoregebb bajnokság europában a Spengler pohár után.Elso szlovák bajnoksá 1930 volt.1918-ban alakult meg a Csehszlovák jégkorong szovetcség.Abban az idoben megyékre volt felosztva a bajnokság,amin Felkellet jutni az egészállami csehszlovák hokiligába.Ezt a HC Tatrynak 1936-ban sikerult.Rá egy évire a VS Bratislava is bekerult.A fasiszták szétválasztották csehszlovákiát erre Mint kulon állam 1938-ban megalakul a szlovák jégkorong szovetség,ahogy a szlovák válogatott is.1940-43 kozott 10 mérkozést játszott a szlovák válogatott.3 gyozelem,2 dontetlen,5 vereség.A háboru után csehszlovákia ujbol osszeált.Háboru után 1947-ben szervesztek ujbol világbajnokságot,ahol a szlovák Ladislav Troják megint játszott,aki 1948-ban a La Manche csatorna folot még 5 válogatottal repulogépszerencsétlenségben meghalt. A csehszlovák válogatottat mikor világbajnok lett 1947-ban, és ezust érmes a 1948-as téli plympián szlovák edzo edzette Mataj Buckna!persze volt azota még tobb szlovák edzo a csehszlovák padon.Enyit a szlovák hokirol.Nem lehet nagyon a cseh,vagy csak szlovák hokirol beszélni,mert mindég egyut voltak.Még most is sokan egyut dolgoznak.A magyar hoki még abban a 1930 as években szerepelt valamit,de azt vége.Hogy miért azt márt nem tudom.Gondolom a foci véget mert akkor nektek nagyon jol ment.
jaj.
kicsit elkanyarodtunk, de no problem.

Emberek!
hányszor kell leírni, hogy a délszláv vonal nem megoldás? a szlovák 1 még csak az lenne, de ott sincs pénz.
ezzel átkötnék a másik témára: (cseh)szlovák hoki. a rendszerváltás vesztese a sport is, mostmár nincs állami támogatás, több a tagdíj, kevesebb a gyerek. valamint egy adott magas szintet tartani (vagy emelni) sokkal nehezebb, mint egy alacsonyabb szintet növelni. ezért lehetséges, hogy a szlovák hoki gyengül (bár most a Tatáréknak elég jól sikerült a vb legutóbb), a magyar meg fejlődik, emelkedik.
a csehek uígy vannak meglátásom szerint, hisz juniorban már csak divIesek ha jól emlékszem. (és felnőttben is évek óta semmi)

addig örüljünk, míg legalább 1 EBEles csapat van. jövőre, két év múlva mi lesz? Tegyük fel pénz lesz. Aszondja: Hetényi, Nagy, Sofron, Kóger, Kovács, Fekete, Benk, Tyom, Jobb. Namost akit nem szaroztok már most is, az igen jó eséllyel kaphat máshonnan is ajánlatot. Na és akkor lesz vége az EBELnek részünkről. Mert ahogy tavaly és idén, úgy meggyőződésem jövőre se lesz 2-3 új gyerek beépítve. Fú idén kevesebb csapatból, a két 1 hónap után kifulladót sikerül megelőzni. Biztos velem a gond, de nagyátlagban nemsokkal látom jobbnak az idei volánt a tavalyinál(az itthoni mérleg jobb, a vendég katasztrófa), viszont nem látok új nevet, ami miatt a magyar hokinak igazán megéri az EBEL.Igenis be kéne írni a volán edző szerződésébe, hogy meccsenként legalább 5 21 év alattit nevezzen.

én már mikor megmondtam, hogy csatóimi nem ért a jégkoronghoz, csak szereti. de ő ezért szeret engem is. (+1mez a gyűjteményembe) ;)
majd elmesélem Imi mi volt, túl sokat kéne írnom, a lényeg: minek a sivatagba jégkorong...
@Lazlee: Mindenkinek nem adatott meg, ami Neked es Duklanak, vagyis Ti igazi jegkorong szakertok vagytok, legalabbis annak gondoljatok magatokat. Az viszont mar Nektek is furcsa kellene legyen, hogy mindig igazam van, amit mondok az mindig bekovetkezik. :) Felmereszkedsz egy rajatszasos meccsre Fehervarra? Szivesen meghallgatnam, hogyan latta egy elfogult jegkorongot szereto ember(azt is elismerem, hogy mindenki nem lehet annyira realis es tisztanlato, mint en) a sivatagi hoki helyzetet? :) Ezt akar meghivasnak is veheted, valamelyik fehervari rajatszasos meccsre.
@Dukla Trenčín: Latom a noi jegkorong felfele ivelo agon van nalatok. Jatszottatok egy szep meccset Kanadaval. Jo szoros volt.
@csatoimi: pont ezt akartam írni én is:) a hoki szárnyal Felvidéken:) alighanem Dukla barátunk az olimpia után egy darabig nem fog írni, mert az úgynevezett Szlovákia szerintem vastagon le fog szerepelni.
Kedves Barátaim!
Amennyiben nem tévedek rögtön egy presztízs meccsel nyitnak északi szomszédaink amitől én acélos csatát és nagyon jó mérkőzést várok.
Azért valljuk csak be, sokan örülhetnek az alábbi névsornak és ha ezzel a csapattal leégnének a szlovákok akkor ott már a szakvezetés kérdőjelei állnának a középpontban. Részemről sok sikert kívánok az északi szomszédainknak, mert noha a bajnokságuk már valóban nem csillog a régi fényében, nem kevés sztárral ajándékozzák meg a világot:
SLOVAKIA

Player
Peter Budaj Colorado Avalanche
Jaroslav Halak Montreal Canadiens
Rastislav Stana Severstal Cherepovets
Zdeno Chara Boston Bruins
Milan Jurcina Columbus Blue Jackets
Richard Lintner Dynamo Minsk
Andrej Meszaros Tampa Bay Lightning
Andrej Sekera Buffalo Sabres
Martin Strbak MVD Balashikha
Lubomir Visnovsky Edmonton Oilers
Lubos Bartecko Färjestad Karlstad
Martin Cibak Spartak Moscow
Pavol Demitra Vancouver Canucks
Marian Gaborik New York Rangers
Michal Handzus Los Angeles Kings
Marcel Hossa Dinamo Riga
Marian Hossa Chicago Blackhawks
Tomas Kopecky Chicago Blackhawks
Zigmund Palffy HK 36 Skalica
Branko Radivojevic Spartak Moscow
Miroslav Satan Boston Bruins
Jozef Stümpel Barys Astana
Richard Zednik Lokomotiv Jaroslavl
@Dukla Trenčín:
Te abszolút nem figyelsz arra,hogy mit ír a másik!
Mondod,mondod,mondod,mint akit felhúztak.
Vennéd a fáradtságot arra,hogy elolvasod amit írtam és értelmeznéd,rájönnél arra,hogy majd minden mondatoddal az én gondolatmenetemet erősíted meg:))
A szlovák lányok jól nyomták Kanada : Szlovákia 18:0
Legalább ottvannak,ezért tisztelet jár nekik.
@kiralyfi: nem ertem miert mondod ,hogy vastagon le fog szerepelni nem olyan sztar parade a keretuk mint az oroszoknak vagy a kanadaiaknak de azert Hossa Gaborik vilagklasszis tamadok es a tobbiek sem rosszak Chara Visnovsky Meszaros Jurcina eleg stabil vedelemnek tunik es kapus poszton sem allnak rosszul peldaul Halaknak ugy tudom jol megy mostanaban
@hokikori:
Jó kis összeállítás,de abban a gyilkos csoportban majd meglátjuk mire lesz elég!?:)
@hokikori:
Csehek se botladozó gyerekekkel jönnek,az oroszokról már nem is beszélek:)
Nr.
Lejátszót
Szül
Klubot

G
31
Ondrej Pavelec
31.08.1987
, Atlanta Thrashers, NHL -

G
33
Jakub Stepanek
20.06.1986
Vitkovice Ostrava

G
31
Tomas Vokoun
02.07.1976
Florida Panthers, NHL -

Fejlesztési
44
: Miroslav Blatak
25.05.1982
Salavat Yulayev Ufa, RUS

Fejlesztési
35
: Jan Hejda
18.06.1978
Columbus Blue Jackets, NHL -

Fejlesztési
15
Tomas Kaberle
02.03.1978
A Toronto Maple Leafs, NHL -

Fejlesztési
17
: Filip Kuba
29.12.1976
Ottawa Senators, NHL -

Fejlesztési
77
Pavel Kubina
15.04.1977
, Atlanta Thrashers, NHL -

Fejlesztési
4
Zbynek Michalek
23.12.1982
Phoenix Coyotes, NHL -

Fejlesztési
5
Roman Polák
28.04.1986
St. Louis Blues, NHL -

Fejlesztési
3
Marek Zidlicky
03.02.1977
Minnesota Wild, NHL -

F.
16
: Petr Cajanek
18.08.1975
SKA Petersburg, RUS

F.
10
Roman Červenka
10.12.1985
Slavia Praha

F.
26
Patrik Elias
13.04.1976
New Jersey Devils, NHL -

F.
91
: Martin Erat
29.08.1981
: Nashville Predators, NHL -

F.
34
Tomas Fleischmann,
16.05.1984
Washington Capitals NHL -

F.
24
: Martin Havlat
19.04.1981
Minnesota Wild, NHL -

F.
68
Jaromir Jagr
15.02.1972
Avangard Omszk, RUS

F.
46
: David Krejci
28.04.1986
Boston Bruins, NHL -

F.
9
Milánó Michálek
07.12.1984
Ottawa Senators, NHL -

F.
14
Tomas Plekanec
31.10.1982
Montreal Canadiens, NHL -

F.
60
Tomas Rolinek
17.02.1980
Metallurg Magnitogorsk, RUS

F.
63
: Josef Vašíček
12.09.1980
Lokomotiv Jaroszlavl, RUS
17.02.2010 WedVancouver 6 CZE - SVK.
Jó kis kezdés lesz mind a két gárdának az biztos.
Egyik csapatban sem tobzódnak az otthon játszók na és ezzel a bevezetéssel közelítenék az eredeti témában többek által felvetett problémához.
Elhangzott már, hogy legyen még egy magyar csapat az EBEL-ben, vagy hogy a MOL liga erősödjön meg.
Természetesen nehéz ezt úgy megcsinálni, hogy az egyik ne a másik kárára történjen. A harmadik gondolat az lehetne, hogy még több felnőtt magyar játékos próbálja ki magát külföldön. Az első lépés nem feltétlenül az NHL/KHL lenne.
Csak bennem fogalmazódik meg az a kérdés, hogy miért nem tart érdemesnek egyetlen hazai titánt sem a volt szövetségi kapitányunk a német másodosztályban brillírozó csapatába meghívni.
Lesz-e magyar játékosa a jelenlegi szövetségi kapitányunk zágrábi csapatának?
Amennyiben ezt az EBEL pontrendszer gátolja, nem lenne-e érdemes javaslatot tenni arra, hogy az EBEL-ben szereplő országok fiatal játékosai mind belföldi pontozással számítódjanak függetlenül attól, hogy a zágrábiak magyar 21 évest alkalmaznak, vagy vice-versa. Egy osztrák csapat
ugyanúgy alkalmazhatná a magyar, szlovén, vagy horvát fiatal tehetséget, mint az osztrákot.
Ennyi előnye azért származhatna a K.u.K. országoknak ebből a közös bajnokságból. Az EBEL lehetne egy ugródeszka a svájci, vagy a svéd elit
bajnokságba.
@Dukla Trenčín:

Ugye tudod, hogy Csíkszeredában az első meccset 81 éve játszodták :)?
Onnan sikerült ide fejlődni :)

Minnyá az következik, hogy kinek erősebb a kung-fu-ja

Hat évvel ezelőtt a Poprádtól leigazoltuk a Filip, Polomsky, Hruby hármast, simán megnyerték nekünk a bajnokságot, illetve nagyon sokat tettek hozzá.
Ma ez már nem él, erősítést a MOL Ligás csapatoknak (kivétel kapusposzt) csak komoly extraligás játékosok jelentenek, ennyit fejlődtünk az elmúlt hat évben, hogy ez mennyit jelent nem tudom, de szerintem az út helyes és jó.
Igazából az jelentene valós erőfelmérőt, ha a MOL Liga első négy és a szlovák extra alsó kettő, illetve szlovák 1 első kettő egy komoly rájátszást tudna játszani. Szerintem kb itt tartunk.
A szlovák extra felső része még messze? van de optimistán nézve nem utolérhetetlen...
Szánalom, ami itt megy :) Ez egy Volán - MOL liga válogatott meccs volt, ti meg arról vitáztok, hogy ki volt régebben, a csehek vagy a szlovákok, esetleg a csíkiak... Hány szlovák hokis van a világon :)

Komolyan mondom, kabaré..
Dukla barátunk első hsz-e arról szólt, hogy szerinte először csinálni kéne egy erős magyar ligát, utána gondolkodni a többin. Szerintem ebben itt mindenki egyetért. De, hogy legyen vita, ezért a téma el lett terelve és eljutottatok oda, ahova mindig: ki a nagyobb hokiszakértő :)
@hokikori: "Csak bennem fogalmazódik meg az a kérdés, hogy miért nem tart érdemesnek egyetlen hazai titánt sem a volt szövetségi kapitányunk a német másodosztályban brillírozó csapatába meghívni."

Tudd meg, en is sokat gondolkoztam ezen. Nincs valami kemeny legios korlatozas ottan?
Hát a relativ uborkaszezon sok dologot előhozott.Természetesen előkerült az utánpótlás,(ami jobban érdekel,min a Szlovák hoki milyensége),és helyzetükben van némi hasonlóság a 20 évvel ezelőttihez.Csak egy hangyányival látom jobbnak a helyzetet és még mindig a szülői elkötelezettségé a döntő szerep.Az élhokit még mindig pár ember hihetetlen akarata tartja életben.Kérdés, meddig birják, mert a szüz hóban nem a szövetség tapossa az utat, hanem még mindig Ők. A Volán vitathatatlanul húzza a szekeret de itt is felmerül a kérdés,meddig? A Japánban elért csoda hokitörténelem, iránymutató, de ha az asztal mögül gyönyörködnek az akkor készült fotóban az kevés és nem fog mellékerülni még egy.
Kedves csatoimi!
Én egy interjúban feltettem ezt a kérdést P.C-nek, de udvarias kitérő válaszában nem utalt adminisztratív akadályra:(
Se Cortina se a Svájcban tevékenykedő akkori fegyverhordozója nem volt képes magával vinni magyar játékost és ennek sajnos van egy üzenete.
A jövőt illetően azonban nem vagyok borúlátó.Szerintem 1-2 év és az EBEL-ben brillírozó magyar fiatalok Lajtán túli ajánlatokat fognak kapni és helyükre jöhetnek azok akik most az ajtón kopogtatnak csak ehhez jó lenne EBEL belföldiként kezelni a fiatalokat minden EBEL résztvevő országban.
Az ajtón kopogtatóknak viszont olyan száraz, erőnléti edzéssel kellene májustól augusztusig készülni amiről a DAB játékosai kaphattak legutóbb ízelitőt, vagy amiről nyáron Hári Janika beszámolójában lehetett olvasni. Két-három idény után ki kell, hogy jöjjön a komoly erőnléti felkészités hatása és ez a további építkezés alfája és omegája.
@hokikori:
Nagyon jó gondolatok!!!
Annyiban igaza volt a dukla trencín-nek,hogy a Magyar bajnokságot kellene erősíteni.Tegnap megnéztem a linket amit Kerusz átküldött.
Szerintem van annyi junior játékos 18-20 éves korú akiket ,mondjuk a Debrecen,vagy Zalaegerszeg,egy kis erősítéssel magyar bajnokságba indíthatna.Lehet azt mondani,hogy jelenleg saját csapatukba nem férnek be de ha nem viszi el őket senki akkor félő ,hogy abbahagyják.
z biztos,hogy egyértelmű ,és nem is értem én sem Miért akar Magyarországról annyira az NHL-be menni?
Az az értem én csak nincs realitása.
Azért vannak itt európában is olyan bajnokságok,ahova öröm lenne bekerülni egy ,egy fiatalnak.
Lehet a szövetségünknek kellene valami egyezséget kialkudni az erősebb ligákkal.Ez a Salzburgi vonal szerintem nem volt rossz.Nem lenne rossz ,ha lenne egy hozzáértő mondjuk,a szövetségben ,aki kimondottan figyeli az utánpótlást,és segítené valamalyik jobb ligába terelni a játékost.Gondolom ,most a szülők próbálkoznak inkább.
Cortinát szerintem nem igazán érdekli Magyarország.
Ted Sator az már érdekesebb! Szerintem ,ha hosszútávon maradna,vele lehetne egy gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni.Utánpótlás nevelésre gondolok.Minőségi edzők idehozatalára ,rajta keresztül.
Szép álom mi?
Visz -e magyar fiút Zágrábba??????????
Kíváncsi lennék én is a véleményére!!
@hokikori:
Mondjuk tényleg jól helyre rántotta a Dunaújvárosiakat erőnlétben.
Elfogadnám az Alba erőnléti edzőjének.:))
@hokikori: én azért ebben szkeptikusabb lennék.. Miért vinnének a Lajtán túlra magyar hokisokat? Ott volt a Salzburgban Kóger, Nagy Gergő, kis-Hetényi is. Egyiket sem fogták ott.. Óriási utánpótlás nevelő központjaik vannak. Hokigimnáziumok stb.. Ahhoz nagyon jónak kell lenni, hogy innen valaki kitúrjon egy osztrákot vagy egy amcsi légióst az EBEL csapatokban..
@hokikori: ez valóban szép keret. Nem ezzel van gond, hanem ami majd 5-6 év múlva fog visszaköszönni, amikor már nem a csehszlovákiában tanult korongosok lesznek.

Amúgy valóban jó lenne még mindig tanulni tőlünk, de amíg ott ilyen ellenséges a hozzáállás, addig nehéz.
Még egyszer: a Losoncot az utolsó napokban tiltitta le a szövetségük, tartozásra hivatkozva. Logikus lett volna, hogy a saját bajnokságikba sem indulhatnak, még is indultak. Ennek számomra üzenete van. Félreértés ne legyen, azon kívül, hogy egy palócz felvidéki csapat jött volna és ez megdobogtatta volna a szívem, más örömünk nem lett volna, mert mindenki 5-10 góllal verte volna őket! Itt az elvről van szó.
@hokikori: Latod, mennyi negativ gondolkozasu ember van ebben az orszagban. Megbuntetik Lederert mert a sajatjanak szurkol, a masik meg megmagyarazza, hogy miert nem tud kikerulni egy magyar jatekos sem, egy komolyabb ligaba. Amig nem hiszel az ertekeidben, nem is varhatsz el sokat masoktol. Te jol tetted fel ezt a kerdest, en is hiszem azt, hogy ez igy fog lenni, igy kell ez tortenjen. Ocskay Gabor munkaja nem veszhet karba, valakiknek tovabb kell vinni ezt az altala kitaposott utat.
@miki78:
Hamár Kógert ,vagy Nagyot említed!Pont ez a két játékos volt az aki Juniorként beverekedte magát a farm csapatba,nem kis nevek mellé.A többiek sajnos nem jutottak idáig sem.
Amikor ők a farmban játszottak az volt az első,hogy az első helyért játszahatott a salzburgi farm csapat.Én azt mondom ilyen fiatalon ,fix negyedik sorosok lehettek volna.
HA!! Az osztrák nem az osztrákot veszi előre.
Figyeltem a pályfutásukat kint,mint ahogy ,Somogyi,hetényi,stb fiatalokét is.
@bakker81: igen, de pont te írod, hogy az osztrák az osztrákot veszi előre. Én azt gondolom, hogy egy osztrák csak akkor fog egy magyart előrébb venni, ha az valami megkérdőjelezhetetlenül zseniális játékos, amit nem tud hazaiakkal pótolni.. Erre én kevés esélyt látok egyelőre, hiszen ott sokkal jobb körülmények között nevelik a ki a fiatalok százait..
@miki78: de mindent bele, semmi sem lehetetlen!
@Bpstars: Sok szlovak hokissal beszeltem, egyontetu velemeny, hogy lejtmenetben vannak. Aki ezt nem veszi eszre, az valamiert nem akarja. Ezt a lejtmenetet persze egykori onmagukhoz kepest kell erteni. Ot ev mulva en is kivancsi leszek rajuk.
@bakker81: Somogyitol en is sokat varok, remelem nem fogunk csalodni benne. Tehetsege megvan hozza, ha alazattal fog hokizni es persze kemenyen dolgozik, meglesz az eredmenye.
@miki78:
Mondjuk ,hogy Nagy miért jött haza,holott megvolt adva neki ugyan az a lehetőség mint kógernek,nem tudom.Az az sejtem játsani akart ,mindenáron felnőttben.(18) Kóger ottmaradt játszott néhány meccset év végén eljött.(19)
Szerintem türelmetlenek voltak,mert ha azt nézem ,hogy csak náluk idősebb játékosok voltak...
@bakker81: Ettől függetlenül én drukkolok, hogy legyen még sok tehetségünk, akik esetleg ilyen profi körülmények között tudnak nevelődni. Bár az érme másik fele, hogy ha lesznek ilyen fiatalok, akkor azok soha nem fognak itthon játszani...
@miki78: Ahogy a normális magyar klubvezető is csak olyan légióst kéne hozzon, aki képes húzni a csapatát az első meccstől kezdve.
@csatoimi: Azt hogy kikapanak a noi hokisok tudta mindenki.De ahová eljutottak az nagyon szép.Az igazat megmondva nekem a noi hoki abszolut nemtetszik, nem is áldoznák bele pénzt.Mikor néztem oket az adzésen hát akkor voltak csak igazi mongyuk bénák.Ahogy a noi foci is.Az hogy hogyan végzunk az olympián majd eldol.Semmivel sem vagyunk rosszabak mint a tobbi csapat.Az esélyek ugyan azok.
@bakker81: Nagy azert jott haza, mert azt gondolta, hogy a Volanban tobb lehetosege lesz jatszani, mint a Salzburgban. Mondjuk ebben igaza is volt. Ezt o mondta nekem, de viszont dicserte nagyon az osztrakokat, profi volt minden ottan.
@kerusz: Csak az nagyon sok penz. Mondjuk, ugy 40.000. euro szezononkent, ha teljesen biztosra akarsz menni. A tobbi meg zsakbamacska.
@kerusz: Ez teljesen igaz, de gondolom nem egyszerű. Egyrészt kevés az infó általában egy-egy légiósról. Másrészt kevés a pénze a magyar klubnak. Harmadrészt kevés az olyan játékos, aki magyar szinten kiemelkedő, de viszonylag megfizethető és még ide is jönne..
@bakker81: Nézd meg légyszives a 2006-os Torinoi olympia szlovák gyilkos csoportot.Gondolom ott is csak szar volt a szlovák csapat.Nekunk nincs olyan hogy gyilkos csoport,nem is használlunk ilyen kifejezést.Neked ez lehet gyilkos csoport.Ilyen nagy tornákon lehet bukni mindenen,és mi buktunk a cseheken Torínoban.A you tuben van elég video,kattincs rá.
@csatoimi:
Igen ,igazad van, szép jövő várhat rá. Sok,sok munka kell még neki.és nagyon erős akarat,hogy a célját elérje.
Miki lehet nem fognak itthon játszani,de a válogatottunkat erősítik,és jó példaképek ,lehetnek az utánpótláskorú gyerekeknek!
Nézd meg ottvan Mihály Árpi! Szerintem nincs olyan székely jégkorongos gyerek,akit ha megkérdeznéd ki az,ne tudna válaszolni.
Na ilyen példaképek kellenek!!!
@Dukla Trenčín:
Nem emlékszem ,hogy leszaroztam volna a szlovákokat!
Látod ezért szép nyelv ez a magyar! Akkor úgy írom ,hogy olyan csoportban van a szlovák ahol ,bármi történhet.A letteket nem veszem bele!Lehet akár körbeverés és itt jönnek a lettek a képbe,ki mennyire tudja megszórni őket.Vagy esetleg,beleszaladni egy vereségbe ellenük.
Na azért írtam én ,hogy ez egy gyilkos csoport!!
@bakker81:
Somogyira gondoltam a válasszal,amit Iminek írtam,de végül is vonatkozhat ez Nagyra is Kógerre,Sofira,bármelyik fiatalra!20 évesek előttük a jövő!
@forestjr: Lemondtam mar rolad. :( A Magyarorszag-Romania meccset ket derek ujpesti szurkoloval neztem vegig, erdeklodtem rolad, azt mondjak kesz-vege, elvesztel a jegkorong szamara es hogy allitolag az asszony keze van ebben.
MOL-Liga válogatott! Még mindig röhögök! :)
@csatoimi: Jól rászedtek, annyi történt csak, hogy sok a meló (február végéig hétfőn,csütörtökön és pénteken is vidéken vagyok), és sajnos ritkán tudok meccsre járni.
@Dukla Trenčín: a vita nyelvészeti vonatkozásait száműztem innen. Koncentráljunk a jégkorongra.
@miki78:
Humor és humorérzék nélkül nehéz... Ha nem értetted, hogy mit írtam sajnálom.
@terminatrix: Nem lehet egyszeru az elet neki sem.
@csatoimi: azt te biztos meg tudod ítélni :)
@check: Köszi. Én is így gondolom. Remélem lesz parkolóhely.
@miki78: Tudjuk, itt mindenki hokiszakértőnek hiszi magát. :) Pedig csak halgatnunk kéne rád, és te majd megmondod a tutit. :)
OFF:

Kedden nem biztos, hogy lesz sportklubos közvetités, az osztrák közvetités miatt.Ez holnap fog kiderülni, ha lesz akkor a Hetthéssy Zoli fogja közvetiteni a stúdióból. Pénteken úgyszintén stúdiós közvetités ugyancsak a Zolival.
Biztos infó: Léderertől kérdeztem meg.
@gogosz: Sose mondtam meg a tutit, maximum véleményt formáltam. Az hiszem ezt szabad, ráadásul egy ilyen fórum erre van kitalálva. Csak kicsit vicces, hogy vannak itt emberek, akik állandóan azzal zárnak le egy vitát, hogy "te aztán nagy hokiszakértő vagy". És ha teszem azt, nem szakértő az illető, akkor mi van? Ezt a sportot csak szakértők nézhetik, szerethetik? A személyeskedés meg megint vicces (illetve szánalmas), mert sokan nem ismerjük egymást személyesen, te éppúgy semmit az égvilágon nem tudsz rólam, ahogy én se rólad. Akkor meg minek itt a nagymenőt játszani és a másikat leszólni? Ennyire nem tiszteljük egymást ebben az országban? Sajnálom, ha így van...
Itt mások is véleményt formálnak, és Te nevezted Őket szánalmasnak. Más miért nem teheti meg azt amit Te is számon kérsz? A szabad vélemény kinyílvánítást? Nem személyeskedés, csak a kioktató stílust jegyeztem meg.
@gogosz: nem másokat nevezek szánalmasnak, hanem ezt a stílust, viselkedést. A kettő között van egy átnyalatni különbség, szerintem. A kioktató stílus meg szerintem nem ez, hanem az, amikor valakit "leszakértőztök"..
@miki78: Rendben van. Ha eddig szakértőztem, bár nem emlékszem rá, akkor többet nem fogok.
@miki78: ne haragudj, de nem kicsit vicces, hogy nem sokkal azután kéred ki a kioktató stílust, hogy le mol-liga-válogatottazod a pénteki csapatot! :)
@vaze: Láttam már ezt a hsz-edet, amit ügyesen elejtettél itt :) de őszintén szólva ezt egyáltalán nem értem. Miért mi volt ez a csapat? A nagy válogatott? Vagy mégis mi? OK, pontosítok: A MOL liga azon játékosai játszottak a Volán ellen, akik szerepelhetnek a magyar válogatottban és éppen egészségesek voltak, illetve a szakvezetés a legjobbnak tartotta őket. Hozzájuk járul még Hetényi Zoltán, kapus, aki láthatólag "nagyon" élvezte ezt a szerepet, illetve Artyom Vaszjunyin, aki a Volán játékosa.

Ez ugyan nem sokat változtat a lényegen, de a kedvedért leírtam, hogy ezt értettem alatta. Szerintem a magyar jégkorongot ismerők számára nem kérdés, hogy ez NEM a magyar válogatott volt..
@gogosz: én nem konkrétan rád gondoltam, én sem emlékszem rá.. de te vetted fel a beszélgetés fonalát, így most neked írtam, de ne értsd félre!
@vaze: A jégcsarnokban a rendezvényt hirdető anyagokon is "Magyar ligaválogatott" volt kiírva.
@KCs: Az sem volt tökéletes, mert akkor elvben lehettek volna benne légiósok :)))))
@check: végülis a Volánban is volt egy, Rajna személyében.. :)
@miki78: Rajna mióta légiós? Én valódi légiósokra gondoltam (Ligaválogatott név alatti csapat esetén)
Párszor már leirtam,fussunk neki mégegyszer.
Azok a játékosok akik a magyar válogatott mezét viselik jégkorong mérkőzésen,ők képviseli akkor a MAGYAR VÁLOGATOTTAT.
Válogatott mezben játszó játékosokra ne húzzuk már rá a Mol liga,Ligaválogatott jelzőt.
Ennyi.
@check: Értem én, csak arra utaltam, hogy ha a pénteki válogatottra nem helyes a MOL liga válogatott, akkor a Volánra se se a Volán név.. :)
Kedves KCs és Miki! Ha időtök engedi, vessetek már egy-egy pillantást a MOL-Liga kanadai táblázatára és erre a keretre! Köszi! :)
@vaze: vetettem: icezone.hu/statisztika.asp
Ebből a legjobbak, aki válogatott lehet Ljubljanában, az játszottak. Galanisz tudtommal sérült. Te kit hiányoltál? (ezt most komolyan kérdezem)
Igazából arra gondoltam, hogy KCs - mint a finom distinkciók vagy kötözködések, kinek hogy tetszik nagymestere - venni fogja, hogy mi a különbség a magyar ligaválogatott és a Mol-Liga válogatott között... :) A dolog annyiban nem vicces, hogy mégiscsak MOL-Liga színvonalára vonatkozóan lettek itt tanulságok levonva, most arról nem beszélve, hogy pl. Peterdinek meccshiánya van, nem beszélve Bertáról, vagy arról, hogy hogyan lettek a sorok összerakva, hogy pl. Roger helyett Gergely Csaba bulizik (???), egyáltalán, milyen az, hogy egy amúgy is jobb erőkből álló, 50 meccsen keresztül csiszolódó, 4 sorral felálló csapattal szemben állítunk fel olyan sorokat, ahol a játékkapcsolatok túlnyomó többsége pár napos volt, 3 nap alatt a harmadik meccsen, stbstbstb. Nem mentegetni akarok semmit, de ezek irreális feltételek voltak, nem a motivációval volt baj, hanem hogy a vészmegoldás nem volt teljesen átgondolt, szerintem. Emellett a srácok bizony beszartak, az első perctől kezdve mindenkinek remegett az ütő a kezében, senki nem ütközött, Hete irgalmatlan potyákat kapott, ráadásul idegileg sem bírta... ezekre nincs mentség, de azt is túlzás lenne állítani, hogy megadtuk nekik a lehetőséget. A tanulságok ettől persze még tanulságok maradnak (az EBEL sokkal jobb, mint a MOL Liga, nem lehet nulláról kezdeni a csapatépítést és még sorolhatnám), csakhogy ezeket enélkül a meccs nélkül is tudtuk. Ezt a válogatottat egy jobb MOL-Ligás csapat is verte volna, még ha nem is ilyen arányban. Igazából ráadásul nem is az eredmény volt a legborzasztóbb, hanem a játék képe, de ez van, menni kell tovább, dolgozni és építkezni azokból a hihetetlenül pozitív élményekből, amit ebben az egy hétben ezek a játékosok kaptak. Elfelejteni sem szabad, de ezzel az egy meccsel túl sokat nem érdemes foglalkozni...
@vaze: ezért várom meg mindig, hogy Te leírd a véleményem :)
@vaze: :-)) Komolyan, őszintén becsüllek, hogy egy-egy ilyen hozzászólás-áradat után, meg úgy általában is próbálsz ész érvekkel előhozakodni tudatformáló céllal. Én ezt kb. másfél évvel ezelőtt feladtam :-) és nem vagyok egyedül :-(
@vaze: És még amit én észrevettem, nem elég, hogy Hetényi talán élete egyik legrosszabb meccsén volt túl, ( És itt nem a védelemről beszélek, hanem az olyan gólokról, amit egy ilyen szintű kapus ritkán kap!) az Ő mentális gyengeségét, még el is nézik Neki avval, hogy ilyen gyenge csapatban kell védenie! Szuper évekig védte úgy a válogatott kapuját, hogy szinte toronymagasan kiemelkedett, mégsem volt frusztrált a társai miatt. És mégis csak arról olvastam itt, hogy az újvárosi gyerekek gondolkozzanak el. Igen! Gondolkozzanak el, mert Nekik is van miért. De ha Valaki tárgyilagos szeretne lenni, akkor a kritikáját vetítse ki az egész csapatra, mert ha nem teszi, akkor megkérdőjelezi a mondandójának az építő jellegét. Pontosan ezért nem beszéltem eddig Hetéről sem, mert más szurkolótábor tagjától sosem veszi ki jól magát a kritika. De ezt senki nem vetette idág fel, és nem akartam elsiklani felette.
Sziasztok!

Megtudnátok nekem mondani, hogy Fehérváron az ajándékboltban egy S-M-L Volán mez mennyibe kerül?

Köszi előre is!
@gogosz: Hetenyi minimum 3-4 golban benne volt, vedelemtol fuggetlenul. Az nem az o napja volt, az egyszer biztos.
@Gooolem900: 11.500. forint, nevvel azt hiszem + 1500.
@csatoimi: Hát nem ezzel a teljesítménnyel vívja ki a VB helyét az biztos. De én egy meccs alapján nem is kérdőjelezem meg a tudását. Mondjuk nem is ez az egy meccs volt amikor védeni láttam idén. :)
nem tudja valaki, hogy akkor adjak-e holnap a Fehervar-KAC meccset a SportKlubon?
Mert a tvmusorban nincs benne...
@markusaurelius: Hogy az a...!!!! Most néztem meg én is, valóban nincs a műsorban!!! Tegnap még ott volt! Meddig szórakoznak még!
@bouba: az osztrak SKY Sports adja, lehet megvettek a SportKlubtol, de akkor mi lesz velunk...
@markusaurelius: Basszus, igazad van a SKY adja a meccset!
@bouba: @markusaurelius:
Én már a tegnap irtam, hogy nem biztos hogy lesz közvetités, de ha minden jól megy akkor lesz stream és akinek van hozzá programja, az tudja nézni.
@Norbee00: Köszi! Egy picit megnyugtattál!
@bouba: nincs mit egy pillanat és megkérdezem, hogy biztos lesz-e stream.
@Norbee00: csak holnap délután derül ki, hogy lesz-e sajnos,de ha hamarabb tudok, infót már irom is.
@gogosz: Hetényinek valóban nem élete meccse volt, de azért nem rajta ment el ez a meccs. Óriási volt a különbség, mindegy ki állt a kapuban. @vaze: leírása korrekt.
Hete nem volt fejben felkészülve erre, de annyira nem volt előtte védelem, hogy az már az abszurditás határán mozgott. Pár hónapja le lettem anyázva egy kb. 20 gólos UTE meccs után, amikor azt mondtam, hogy ez annak a jele, hogy rosszak a védők, hát itt bebizonyosodott, hogy bizony nem jók... van hová fejlődni. Nem véletlen, hogy a Volánban is légiósok vannak. Ezen kell elgondolkodni a vezetőknek, ez komoly hiányposzt az egész országban!
@Norbee00: koszi szepen a segitseget norbee
Van 1, max 2 szabad hely az autóban a pénteki zágrábi meccsre. A meccs mellé bónusz buli is jár a horvát barátainkkal. Indulás fél 3, 3 körül Velence-Fehérvár M7 útvonalon, érkezés kb szombat hajnali 4-5 óra körül. Ha érdekel, írj a nevemre kattintva!
@miki78: Én egy szóval sem mondtam, hogy Hetén ment el a meccs. Hiszen nem is lenne igaz. De az igaz, hogy Ő sem remekelt. Sőt, talán a leggyengébbek között volt. Nem vagyok szakember, de én azt láttam, hogy Ő volt az egyike azoknak, aki abszolut nem volt ott fejben ezen a mérkőzésen. A többivel egyetértek.
Még egy gondolat. A védekezés nem ott kezdődik, hogy a bekkek takarítanak. Ezen a meccsen a csatárok védekezése is katasztrófális volt. Az Ő területükön építette föl a Volán a támadásai javát. A védők elé belépve már nagyon sokszor olyan helyzetelőnyben voltak, hogy az már nem is a bekkek hibája volt.
süti beállítások módosítása