HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem mindegy, hányadik helyen végzünk

2010.01.31. 10:57 F. Kapus

A playoffig hátralévő időben változik a szakmai program, közölte Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. A csapat ma Linzbe látogat, ahol idén még nem szerzett pontot. A sorok háromnegyedében és kapusposzton változás van az előző fordulóhoz képest.

"Normálisan készültünk az Olimpija Ljubljana elleni mérkőzésre. Nem is csak a playoffba jutás járt a fejünkben. Tudtuk, a szlovének közel sem olyan erősek, mint szezon közben voltak, de az utolsó meccsünkön úgy tudtunk kikapni náluk, hogy már sokan hiányoztak tőlük. Szerettünk volna úgy hokizni , ahogy már a rájátszásra készülünk. Az első húsz percben ez sikerült is. Utána negyven percen át sok rossz dolgot láttunk, kevesebb jót. Voltak pillanatok, amikor nem azt csináltuk, amit kellett volna. Ennek több oka volt. Nem szoktunk hozzá az EBEL-ben, hogy 3-0-ra vezetünk, erre nem tudtunk jól reagálni.

Könnyelműsködtünk, visszavettünk a tempóból és a koncentrációból, bárhogy is kértük, hogy ez ne történjen meg. Közben voltak periódusok, amikor jól dolgoztunk. Külön öröm, hogy hosszú idő után két emberelőnyös gólt szereztünk egy mérkőzésen. Így végül is a rájátszásba kerülés volt a legnagyobb öröm a győzelem mellett. Jóval az alapszakasz vége előtt teljesítettük a tervet, ezt jó érzés elmondani magunkról.

A playoffig hátralévő időben kicsit változik a csapat szakmai programja. A meccseket nem adjuk fel, nem akarunk az eredmény rovására változtatni, de már Linzben is módosulnak a sorösszetételek, és biztos, hogy közel azonos időt töltenek a jégen a játékosaink. Vasárnap az első és a második sor centere helyet cserél, tehát Palkovics és Mihály között Fekete, Kovács és Vas János között Martz játszik. Vaszjunyin visszakerül a negyedik sorba, Nagy és Kóger mellé, a cserecsatárunk Benk lesz. A kapuban Hetényi kezd, a bekkpárok a következőképpen alakulnak: Tokaji–Horváth, Alen–Ackeström, Bornhammar–Andersson, Jobb lesz a hetedik.

Egyáltalán nem mindegy, hányadik helyen végzünk az alapszakaszban. Elvárás, hogy most már legyünk telhetetlenek, és tegyünk meg mindent a hátralévő hat mérkőzésen a minél jobb játékért, a minél jobb helyezés elérése érdekében. Nem lazíthatunk, és nagy teher már nincs a vállunkon. Az a fontos, hogy ami bennünk van, azt hozzuk ki magunkból. Játsszunk önfeledten, de maradjon meg a fegyelem, tartsuk be a játékszisztémát. Biztosra vehetjük, hogy a Graz, Vienna Capitals, Salzburg, Linz négyesből kapunk ellenfelet az első körben. Személy szerint a bécsieknek és a salzburgiaknak örülnék a legkevésbé, de igazából mindegy, kit kapunk, mind a négy csapat nagyon erős.

A Linztől tudni kell, emberelőnyben és emberhátrányban is a liga legjobb statisztikájával rendelkezik. Ez nem véletlen, megfelelő emberanyag és taktika áll rendelkezésükre a speciális játékokban. Célunk, hogy kreatív támadásokkal és hatékony védekezéssel rontsunk ezeken az adataikon. Az utóbbi mérkőzések alapján úgy érzem, készen állunk a feladatra. Új svéd hátvédünk a Ljubljana ellen bemutatkozott. Amit eddig láttunk, azzal elégedettek voltunk, de jeleztük neki, ennél még többet szeretnénk kapni tőle."

A két csapat mind az öt idei mérkőzését az aktuális pályaválasztó nyerte. Ez azt jelenti, hogy Székesfehérváron háromszor, Linzben viszont még egyszer sem nyert a magyar bajnok. A rájátszást érő Ljubljana elleni siker összefoglalója itt tekinthető meg.

396 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha így folytatjuk összehozzuk Westlundnak a shutout-ot...
@dandi09: van benne valami, de nem értem, hogy miért ekkora a különbség a hazai és a kinti performansz között, az hogy mi szurkolók +1 embert jelentünk, az alap, de ez ég és föld.
@Chicken: Pénteken bekúrtak lehet a játékosok és páran még nem heverték ki.
Mi van mindenki bevadult?5,10,25 percek röpködnek.
már vezetnek a bikák.
A grazi kapitány nem értett egyet a 0-3as eredménnyel erre "wegen Kritik" tehát kb. szájalás miatt kiküldték 10 percre. omg
na végre a dead bull vezet a rohadt anyjukat
@Skandinávia-mánia: A lángoló jég csapatának kéne még alkotnia valamit, és máris kevésbé fájna a mai kudarc.
villach-ökrök 2-4
asszem ma kukára vernek minket....
@ReignOfdark: Lángoló jég? :D Segal a kapitány? :)
@Floki: bár az indisz-t nem értem..:DDDD
lőjünk már egy góóóóóóólt!!!
2-4 a Salzburgnak!!
volt már olyan meccsünk a szezonban, amin nem lőttünk gólt? nem emlékszem.
@Chicken: igen én is azért voltam bizonytalan:))))))))))))
Na most az előny!!!
Előny nálunk!

HAJRÁ FIÚK!!!!
Ja pont Linzben 3:0 az első körben
@IndiszKretén: Alap :-)
Amúgy én utánunk egyedül a Bécset kedvelem, mert egy bécsi cimbiről 3 év után kiderült hogy hokifan, szóval remélem nem őket kapjuk a rájátszásban...
hajrááááááááááááááá
@ReignOfdark: Pedig utazás szempontjából ők lennének az ideális ellenfél.
@Chicken: A Linz ellen volt egy 3-0 szeptemberben.
ez sem sikerült.....
@ReignOfdark: NA akkor a ma dezsavűje lehet a srácoknak.
azért az a nulla nagyon csúnya:SSSSSSS
@IndiszKretén: Nekem biztosan, mivel a suli melletti munkám részben oda köt. :-) Amúgy Szfvár-Graz sem rosszabb szerintem, meg ha így folytatjuk, nagyobb esélyünk is van velük játszani...
Nem baj,majd kedden...reszkess Jesenice jön a Fehérvári...........

a linz meg rohadjon meg.......4:0
Ez még kellett a végére, a jókedvemhez!
mint laikus kérdezem: a "nem mindegy, hogy hányadik helyen végzünk" köszönő viszonyban van a mai kapura lövési stattal? esetleg már a play-offra gyakorolnak az új sorok? ez nekem nem tiszta. logika lenne benne, csak akkor nem kell félre magyarázni.
még 3 meccs lesz itthon, ha azokat hozzuk akkor 56 pontunk lesz ez szerintem elég a 6. helyhez, az más kérdés, hogy egyre szarabbak vagyunk idegenbe, mert már nem is szoros meccseket játszunk hanem simán kikapunk ....
Ezt a 4-0t talán csak a klagenfurti 6-1hez tudnám mérni.
bassza meg, most mit mondjak erre?
osztrákia-fóbia
Kedden Hajrá Volán!
Szép hogy elértük a rájátszást, de 1 körnél többet nem fogunk menni a gyatra vendégjáték és botrányosan sz.ar emberelőnyös játékunk miatt.
Azokat sajnálom, akik kint voltak Linzben...remélem ott is jó a forraltbor...
A hátralévő három hazai meccsen még szerzünk 4 pontot, aztán meg lesz a tervezett 54 pont. Talán ez még reális.
@Chicken: igazából mindegy, mert annyira szoros az eleje is, hogy lehetetlen valamelyik helyre játszani DE ami itt nem tetszik nekünk az, hogy olyanunk vagyunk idegenben mint az impotens vőlegény ...
csak a VIC találna már be!!!
@Bencito: szerintem meg gecire fölösleges számolgatni 5forduloval a vége előtt főleg úgy hogy 1 pont előnyünk van a 8.al szemben
Csak összejön a végére az a pléjoff-biztos 8. hely:D
@Gaudi: Semmi, és ez a baj. Itthon mindenkivel felvesszük a versenyt idegenben meg tele a gatya.
Inpotens csatárok,-megérte a sorokat átvariálni??
Kiváncsi vagyok a meccs értékeléséhez!!!
Továbbra sem nyerünk odaát..... :(
Ma minden lényegi kérdés eldőlt.
A KAC győzelmével matematikailag is elérte a rájátszást. Így hivatalos a mezőny, helyezkedni még lehet, de szinte biztos hogy az 5. hely a Villach-é
Hiszen 4 pontot hozni rajtuk már nagyon nehéz, pláne úgy ,hogy a bikák győzni jönnek Fehérvárra hiszen a Gráziak vereségével elérhetővé vált az alapszakasz első helye.
Szerencsétlen esetben (de ilyen nem lesz) a 8.-dik helyen is találhatjuk magunkat.
@IndiszKretén: itthon fehérvári cunami, idegenben fehérvári csúnya mi?!
Fene a pontosztozkodós osztrák-horvát kartellbe...
@bojl: annyi azért látszik, hogy a Graz nem akar a Klagenfurttal kezdeni, ami részükről érthető.
Kedden KAC-Ziggzagg, úgyhogy előzhetünk.
Úgy látom a szlovén tesók sem segítenek a ljubljanának a PO. hely elérésében.
mennyi van még a zágrábi meccsből?
@Floki: szerintem azóta verekednek :)
@Floki: 35 perce megy a 3. harmad
Hoppá! A Miskolc 5-3-ra vezet újpesten!
Hauptschiedsrichter: TRILAR Viktor
Linesman: HRIBAR Matjaz, RAKOVIC Damir
Nem furcsa, hogy ezek vezetik a ZIG-ZAG meccsét?
Egyébként, a furcsa eredmények csak ezután fognak jönni, mivel kész a mezőny, most lesz a helyezkedés.
A Zágráb kakába lehet még, mert megy Klagenfurtba, fix 1-es, megy Oli-hoz- fix 2-es, megy Grazba, hát.., és megy Linzbe, fix 2-es, elvileg ugyanannyi pontot szerez(het) mint mi (szerezhetnénk) tehát a 19.-i meccsük, ellenünk lesz a helyosztó, kettőnk között.
Vagy nem?
2-3 a bécsnek 56.perc
A Bécs megszerezte a vezetést az (elképesztő, kíváncsi vagyok a verekedésre!) 56. percben!
Az a ciki, hogy az előző fordulóban az utolsó Jesenice hosszabbításban nyert 3:2-re Linzben. Ehhez képest ma nekünk esélyünk se volt hasonlóra!
@ReignOfdark: akkor maradjon is így!!!! csak,hogy jobb :( legyen a kedvünk!
@solarys: A Jesenice majdnem annyi pontot szerzett idegenben, mint otthon. Mi meg... hagyjuk.
@drukker60: Igen... lényegében innen bármi megtörténhet az 5-6-7-8 helyek körül.
behuggyozok..........3:3
ezt NEM hiszem el
@Floki: én is főleg h már a hosszabításnak is vége
Nem tudnak dűlőre jutni, mondom én hogy pontosztozás lesz, hogy a kanadai horvátok szarnának aprószöget!
Ugye van olyan télikabát ami illik erre?
@bojl: büntetők jönnek?
@bojl: még nincs vége, mert 20.38-at írnak a 3.drittel ende-nek, most meg 41- tehát most kezdődik
@drukker60: büntetőből, nem hosszabbításból.
besza behu, ez a nap egy katasztrófa, lehúzom magam a vécén...
jóccakát mindenkinek
@Skandinávia-mánia: Tényleg óriás katasztrófa! @drukker60: ja ja ja mindenkinek jót, és szép álmokat :-)!!
Ez a táblázat ,ha 4:1 állásnál is nyer a JEsenice
1 Moser Medical Graz 99ers 49 69
2 Red Bull Salzburg 49 66
3 Liwest Black Wings Linz 49 64
4 Vienna Capitals 49 64
5 Villacher SV 49 54
6 KHL Medvescak Zagreb 49 52
7 Fehervar Alba Volan 19 49 50
8 Klagenfurter AC 49 49
9 HDD Tilia Olimpija Ljubljana 49 37
10 HK Acroni Jesenice 49 35
A válogatottaknak a figyelmébe:- a Miskolc tudott nyerni Újpesten!!! Halló, Ladányi, Palkovics,Kovács...stb. 22 lövésből semmi!! Szégyen...,de a védők is nagy szarok lehettek...lehet a sorokat megint cserélgetni:EDZŐ! Ez nem jött be!! :(
@üveg: Egyszer van gyereknap egy évben!
Sajnos Árpi is gólképtelen.
süti beállítások módosítása