HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Viharos miskolci győzelem

2010.01.22. 20:31 kerusz

102 perc kiállítás és hat gól született ma este Miskolcon az OB I. középszakaszának első mérkőzésén. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez lesz a vége. Az első harmadban egy miskolci és három ferencvárosi kiállítást láthatott a közönség, de gólt egyet sem. A 25. percben Flinta kiállítása alatt a tavalyi csapattárs Petres szerzett vezetést, ezt a harmad vége előtt az új szerzemény Saluga passzából Fekecs növelte meg. A harmadik játékrész első percében 17 másodperc alatt kétszer voltak eredményesek a hazaiak, a volt miskolci Marosi Zoltán szépített, a legvégén Sijka kettős előnyből állította be az 5-1-es végeredményt. A hazaiaktól Kállai és Egri, a vendégektől Flinta kapott végleges fegyelmit a viharossá vált mérkőzésen.

56 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varjú okos vót.
Varjú játékvezetői képességét meghaladta a mai meccs . Halacskáét pedig majd a vasárnapi .Tudom hogy ez a keret de én jégkorongra vagyok kiváncsi nem a one man showra!
Varnyukám ! Már megint főszereplő votáááá ???
Saluga ponttal és lendületes játékkal mutatkozott be, várjuk a jó folytatást!

Az a "Marosi Zoltán szépített" meg leginkább Egri öngólja volt... Utána később ezért becsületből állt bele abba a bunyóba, aminek a végleges kiállítás lett a vége.

Szép volt Macik!
a főszereplésért KÁÁÁR volt....
Akkor néhány gondolat a meccsről:
Az előttem hozzászólókkal szemben én nem láttam a spori tevékenységét vészesnek. Egyetlen ítéletéhez lenne véleményem. Ha valakinek elhúzzák a lábát, az nagyot esik. Tóth Adrián ezt tette. Ha színészkedett, akkor nem volt szabálytalanság, viszont akkor miért kap 2 percet a fradista. Ha viszont szabálytalanság miatt vágódik el, akkor hol a színészkedés?
Az elején az előnyök megint "döcögősek" voltak. Szerencsére a fradi segített, hogy gyakoroljunk. Sikerült.
Kállainak valaki mondja meg, hogy a pörgés nem egyenlő az ámokfutással.
A mérkőzés nagy részében kombinatívan és ezúttal eredményesen játszottunk.
A fradi hozta amit tud. Magasan tartott könyök, palánk melletti lökések, szöveg, közönség hergelés.
Jánosi hiányzott. Mennyit tudott volna magyarázni a Maci góloknál...
Le a kalapom a fradi szurkolók előtt!! Ennek a mai fradinak még az 55 percben is tudtak szurkolni.
Salugának nagyon jár a keze, lába, nagy vétel volt.
Szerintem a mai meccs 6 gólja közül, 3 öngól volt.
...és Flintát miért rakták ki?
Kállai magával rántota az Omart igy a balhéjával csapat is jól járt.
@devil666: ... ez szomorú. Nehéz ilyen mentalitással meggyőzni az AV 19-eseket, hogy az EBEL-ben a helye...
csak kiértem a második harmad kezdésére. jobbak voltak a macik, sokkal több helyzetük volt ám a gólok elég mákosak volta. az ötből négyszer a koron még a hálót sem érte csak átment a vonalon :)
Varjúval most nem volt nagy gond, leszámítva Tóth Adrián büntetését.
@kisby: így van, én is csak arra gondoltam. ha az nincs teljesen OK.

:DDD
@moszkvicssluszkulcs: Ha van szabálytalanság (a feltételei teljesülnek) de a sértett fél rájátszik az esetre szokták együttesen büntetni. A szabálytalankodót a tettnek megfelelően a vétlent divingért.
Urbánnal mivan?
Remélem nem beteg.
@check: Ez világos. De rájátszani akkor lehet(gondolom én)ha sejtem, érzem, hogy szabálytalankodni fognak velem szemben. Jelen esetben Adriánnak a palánk mellett hátulról kikapták a lábát, gondolom váratlanul érte.
Mindegy, az már jó hír, ha "csak" egy ilyen 2 percen filózunk a sporik kapcsán.
@20100121konec: Láttam meccs előtt civilbe,betegnek nem tünt,lehet csak kiszorult a keretből...
A meccsről meg annyit,hogy ma hatalmasat játszottunk :) A Fradi meg nagyon gyengus volt...
Kimaradt a keretből... inkább már nem mondok. véleményt... de Egri megcsinálta neki a helyet, úgyhogy következő meccsen lesz helye a keretben.
Az első három hozzászóló melyik meccset nézte??
@pokerface: Múltkor Hetényinek kellett padozni,most Urbán maradt ki,no comment :S A lényeg,hogy Geri ott van és felszántja a pályát...
@moszkvicssluszkulcs: Rá tudnak játszani, ne aggódj. Nekem is kihúzzák a lábam simán esek olyat, hogy talán még le is pontozzák. :)
Saluga meg nagyon jó lesz,ez már most látszik.Volt egy olyan érzédem,hogy a sortársai nem nagyon tudták követni a gondolatait és a sebességét :D Lehet szerencsésebb lenne Petressel és Sijkával összerakni,bár ma senkire sem elhetett panasz.
@Miskolcifan: Strengellel szvsz kifejezetten jól megértették egymás így első nekifutásra. De az már most látszik hogy nagyon jó lesz, remek a korongkezelése, gyors, és mindezt nem kis termettel.:)
@Miskolcifan: Ez mindenkinek egyértelmű volt már a mérkőzés előtt is sajnos egy embert kivéve.
@lidmark: Senki se ért a hokihoz itt,csak egy ember :D
A következő mesteri húzás szétszedni Hajóst és Tóth Adriánt..
Na, előszöris szép volt Miskolc, a zöldek megkapták ami jár haha!
Másodszor pedig van egy dolog ami mindig felidegesít, a bírók miért nem hagyják a bunyót??? NHL-ben simán hagyják őket verekedni, majd kapnak 5-5 percet. Itt meg ha nagy nehezen meg tudják érinteni egymást akkor végleges fegyelmi, nevetséges. Legalább ennyit adnának nekünk itt egy ilyen országos bajnokságon, hogy legyen bunyó. Hadd menjen úgy a dolog ahogy kell, legalább egy kicsit. Várom mindig, hogy legyen valami akció, de bármi apróság van máris ott vannak a zebrák :(

Ja és respekt Kállainak meg Egrinek!!
Varjú neked meg fel kellene adnod!
Hajrá MACIK!!
@b4ker: Menj boksz meccsre, NHL-ben van sima 5 perc IIHF-ben 5 perc mellé VF jár.
@b4ker:
no.... a nagy tisztelet mellé azért én hozzátennek... Kállai ledobja a kesztyűt és hátrafelé korizik.... miért?????
Egri meg..... az öngólja után, kesztyűs kézzel "simogatta" Flintát....
tudom: ha ledobod a kesztyűt, autómatikusan végleges jár. De egy idő után már nem mindegy?? így vérző fejjel megszégyenülten távozott... mondjuk a sérülését - úgy hallottam, mert messze voltam, nem láttam tisztán - sisak okozta.

Jobbak voltak a macik tegnap este, bár én inkább láttam volna kevesebb, de szebb gólokat, nem csak olyan becsorgó szerencse találatot. Varjú sz@r volt... nem voltak nagy hibái, de annyi éppen, hogy szétfújja a meccset. A fradi szokásos: sunyi, alattomos, pofázós --- a bírónak is.... amit sosem fogok megérteni, hogy miért tűrik... mert ugye csak C és A "pofázhat"... ha úgy kel fel reggel az aktuális spori akkor bünteti a dumát, ha kielégült előző este, akkor nem....
akit utóljára láttam büntetni ezért, asszem Halacska volt...
na mind1
remélem holnap is nyerünk, ha másképpen nem megy akkor legyen megint sok "szerencse" találat!
Hajrá Macik!
@evo9: Erre a hátrafelé korizásra nem tudok mit mondani, nem láttam ilyesmit. Eldobta a cuccokat majd ment neki Omarnak, ami azért történt mert lefejelte sisakkal a zöld, ezért vérzett a feje. Szerintem érthető volt a reakciója, dehát a bíróknak közbe kellett lépni.

Másik, meg, hogy szerintem azért nem nevezhető az egész ilyen szerencse meccsnek, jó voltak becsorgó akármilyen góljaink, de sokkal többet támadtunk és lőttünk kapura. Ennek függvényében mondhatni ránk fért egy kis szerencse is. Meg amúgy is. Remélem holnap is kikapnak durván.
@evo9: Kállai tényleg furcsa volt. Játékos után dobja a botját, majd levetkőzik és elkezd hátrafelé korizni amint látja, hogy jön az ellenfél.
jegkorong.tv/index.php?video_id=00122mf
azert mas utan dobni a botot egy kicsit ...... amikor Moldovan szandekosan vagy a nelkul fejbe utotte Azarit bottal nagyon ment itt az aljass tiltsak el orokre gyava stb duma itt is kb az volt a szandek csak nem volt benne annyi kurazsi hogy kozvetlen kozelrol csinalja inkabb dobta :D ha olyan nagyon akart volna bunyozni szerintem ha Omar utan szolt volna o vissza fordult volna nem hiszem hogy elfutott volna vagy esetleg kovetkezo csereben elkaphatta volna
@OliBLOOD:
Mondjuk kíváncsi lennék Ennaffati fejére, amikor őt könyököli így le, mondjuk... Gröschl...
csak a méretbeli különbség miatt említettem Gröschl-t, mert most Góliát nyomta le Dávidot...
"gratula"neki....
Gratulálok Varjúéknak, hogy azért végre hagyták a miskolciakat is játszani, nem pedig a szarházi pestiek oldalára állni állandóan. Másodszor pedig gratula Egrinek és Kállainak, hogy nem hagyták annyiban még hogyha kiállítás is lett a vége. A mocskos zöld majmok meg megérdemelték azt az öt gólt és egy kicsit elgondolkozhatnának ha már itt játszanak Miskolcon. A MACIKNAK meg külön tisztelet, szépen játszottatok fiúk, HAJRÁ! BRUMM!
@qx92: Nem is értem miért nem végleges kiállítást kapott. Azzal legalább alapból járt volna 2 meccs eltiltás és a plusz büntetést is megvizsgálhatták volna. Ehhez képest holnap simán játszhat.
@evo9: ja és a könyökös egy pár percel előtte lezajló szócsata megtorlása volt....
Hátrafelé korizás: nekem a helyszínen és a videón is egyértelműnek tűnt hogy a bírót akarja kikerülni vele. Ütődobás nem egy sportszerű megmozdulás ezt el kell ismerni, de ha az embernek eldurran az agya nem mérlegel hogy majd a következő cserében megtorolja meg ilyenek..

Szerencsés gólok: ez is benne volt, de volt olyan is mikor Budai alatt átcsorgott a korong és a ferencvárosi védő az utolsó pillanatban kaparta ki a kapu torkából. A játék képe alaján se lehetett kétséges hogy kié lesz a 3 pont.

Egri bunyó: megszégyenülten távozott?? Én inkább azt mondanám hogy neki volt töke odamenni Flintához miután az még Bálizst is megrángatta.
Kállai egy idióta, ilyet jégkorongos nem csinál, undorító volt, amit tett és erre a könyöklés sem magyarázat...
@kisby: Én csak videó alapján írom amit, de ha a kapus hátulról rángatja a játékost és utána az érintett egy picit meglöki, akkor miért írod ezt úgy, mintha Flinta ment volna rá a miskolci kapusra? :)
Kállai tuti, hogy nem menekült a verekedés elől. A birók blokkolták Omart, aki mellesleg nem úgy nézett ki, mint aki esetleg benne lenne egy kis bunyóban. Az egy dolog, hogy nem volt sportszerű megmozdulás Omar után dobni az ütőt, de ő kezdte a balhét és nem az egyetlen bunkó megmozdulása volt a nagy válogatott hátvédnek, úgyhogy nem kell ezen meglepődni. Inkább állt volna oda verekedni.
"mert lefejelte sisakkal a zöld, ezért vérzett a feje." Tehát Kállai agya ettől szállt el.
Ezt én nem láttam mert többszörösen is a másik oldalon ültem. De azt igen, hogy a videón látható könyökös, amit bevitt Omar, nem kicsit alattomosan, az nem az első ilyen volt. Csak az első után nem őt állították ki, és a nézők felé "mosolygott" Omar, mert hallotta, hogy azok látták. Kicsit csalódtam a válogatott játékosban. Szerintem tiszta játékkal kellene magára felhívnia a figyelmet. (Megjegyzem, az tegnap neki nem ment. Nem a tiszta játék, a játék sem.)
Kállai bot eldobása helytelen, de ha valóban lefejelték, s sisakkal fejelték le, az érzelmeit megértem.
@peterszky: Szerintem csak a balhét akarta elkerülni és elvinni a főkolompost. Persze nyilvánvaló hogy Flintát rosszul érintette hogy közben seggreesett. A "picit meglöki" meg ütés volt, de ez már részletkérdés:)
@kgonzo: Az az igazság, hogy lehet a könyökös miatt vérzett a feje, ezt a fejelés dolgot tegnap a meccsen hallottam. Aztán próbáltam összerakni a dolgokat mivel sok minden nem láttam. Mikor ezt írtam még nem teljesen voltam képben, azóta a megnéztem a jégkorong.tv összefoglalóját, és szerintem nem volt fejes csak a könyökös. Kállai meg tuti a bírót akarta kikerülni ezen kár vitázni. Flinta meg megkapta ami jár, Egrinek továbbra is nagy respekt.
Omarról még annyit,hogy a nézőket jobban meg akarta verni a büntetőpadról,mint Kállait...
1. Gratula a Miskolc győzelméhez.
2. Szerintem, ha ez könyökös volt, akkor nagyon sok kiállítás lenne egy mérkőzésen.
3. 30 éve járok mérkőzésre, de olyat még Balkánban sem láttam, hogy egy játékos egy ütközés után 30 mp-el egy másik játékos után dobja a botját. (Kéretik Kállait nem védeni.)
4. Brunya roppant bátor volt, amikor hátulról megfogja Flinta nyakát és jégre viszi.
5. Gerinek nem tudom miért kellett belemenni ebbe a bunyóba. (Teljesen felesleges volt.)
ui: Nem láttam a mérkőzést a helyszínen, csak a videó alapján tudok véleményt nyílvánítani.
@Tillasz: jegkorong.tv/index.php?video_id=00122mf
ezen a videón tisztán látszik a könyökös, sajnálom ha Te ezt szabályosnak látod...

készül az ütközésre, az ütközés pillanatában felugrik és a könyökét kinyomva lenyomja Kállait...

szerencsére azért ilyen ritkán van, és ha van is azt büntetik!

Ez az ütődobálás meg túl van már lihegve... persze nem szép dolog, de valjuk már be, hogy ha tényleg akart volna valamit vele, akkor inkább közelebb megy és el is találja, vagy megüti vele.... ha ezt csinálta volna akkor megérteném azt itt balkánozók véleményét, de így nem.
@Tillasz: azért az érdekelne, csupán kíváncsiságból, hogy mennyi meccset láttál a balkánon.

vagy kishazánk is része a Te balkánodnak?
@evo9: ne zavarjon, de McLaughlin meg is kapta szövegért a maga 10 percét.

Aki meg Kállait élteti annak csak gratulálni tudok, rendkívül sportszerű emberre vall, hogy az ütőjét úgy dobja el, mint valami indián a tomahawkot... Egri is kiváló példát mutatott edző létére a gyerekeinek.

A vonalbírók meg kb. addig hagyják a verekedést, mint az NHL-ben, ergo míg jégre nem viszik egymást. De ha meg NHL-t vár valaki, akkor maradjon fel éjszaka és nézze a tv-ben.
@b4ker: mondjuk egy majd 2m-es állat lefejel egy 1,7m-es gyereket... azért azt megnézném :) Kállainak egy gondja van, nem tudja megválasztani a saját súlycsoportját... amúgy jó bunyós a gyerek.
Amúgy ha volna egy kis esze, akkor a könyökös után eljátsza a nagy halált és Omar máris nem 2 percet kap.
Egrit továbbra sem értem miért istenítik. Tisztában kellett lennie vele, hogy ezzel eltiltást fog kapni, most meg már minden meccs fontos.
@pokerface: Azzal mi csak jól járunk...Még Nagy Gabi is korrektebb védő,mint Egri.Én tényleg nem akarom bántani,mert biztos rendes srác,de,hogy a csapat legügyetlenebb embere az fix.
Csabika meg nem az színészkedő fajta,úgyhogy tőle ilyet nem várhatunk.Az ütődobálás meg óvodás dolog volt,nem jégpályára illő...
@Miskolcifan: Ha nem akarod bántani, akkor miért teszed ezt folyamatosan? Miskolci fan létedre? Ha már ezt a nevet választottad...
Egrin látni a fáradság a legjobban, amit a magánéletéből, munkájából "hoz". Ezért nem tud foylamatosan jó, mindenki által elfogadható teljesítményt nyújtani. Őt eleve sokan megtalálják a neve miatt is... a személye ellen szól a fikázás, persze soha nem volt a csapat "első" embere. (pár éve még elöl játszott, sokkal eredményesebben, de azért került hátra mert nem voltak normális védőink, elegen) Azért bármennyire is amatör a Miskolc, a csapat 80% "CSAK" tanul és hokizik, az idegenlégíósok "csak" hokiznak, és vannak akik meló, hoki stb. Amatőr szinten sportolok, tudom mi a különbség suli (egyetem) mellett és munka mellett napi rendszerességgel edzésre járni. Azért ezen dolgokat is figyelembe kéne venni, mikor valalkiről olyat állítunk, hogy...
@evo9:
Szerintem kis hazánk nem tartozik a Balkánhoz.
(Szerinted igen?)
Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bulgária és Románia (Bukarest). Ezeken a helyeken is láttam hokimeccset.
A könyököst én is videón néztem. Ilyen ütközést 100-as nagyságrendben láttam eddig, az esetek többségében nem fújtak. (Egyébként vannak - voltak - kemény nagyfiúk, akik mindig a kisebbeket pécézik ki maguknak. Szerintem Omar nem ilyen. Bár azt elismerem, ha előtte már volt a két játékosnak összetűzése, akkor lehet törlesztés, vagy büntetés szaga a dolognak.)
A többit is fenntartom magamnak, de nem akarok túllihegni semmit.
@pikpak1: Súlyos képzavarban vagy...Attól,hogy miskolci vagyok még lehet negatív véleményem bizonyos dolgokról.Mondom,nekem semmi bajom Egrivel,de ha ennyire fárasztó neki akkor inkább pihenjen.Sajnos fél-amatőr a csapat,így vmikor áldozatokat kell hozni.Megtette ezt pl. az egykori CSK,vagy több ismert játékos.Neki sem jó állandóan célkeresztben lenni...
@Miskolcifan: Igazad van, megtette ezt az egykori CSK...majd egy év padozás után...mint CSK. (ez gáz)
@pikpak1: Jó,mondhattam volna Kocsist vagy Bérest is...Nem ezen van a hangsúly.
süti beállítások módosítása