HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Meg kell mutatni, hogy erősek vagyunk

2010.01.19. 13:55 F. Kapus

Az EBEL legjobb formában lévő csapatainak egyike látogat ma este Székesfehérvárra. A Medvescak a karácsony óta lejátszott kilenc fordulóban 14 pontot szerzett, a Sapa Fehérvár AV19 feleennyit sem, mindössze 6-ot. Ráadásul az EBEL legjobb emberelőny-kihasználó csapata a zágrábi, mi pedig a második legrosszabb hátránykivédekezők vagyunk. Ugyanakkor idehaza eddig mindkétszer megvertük őket.

A Medvescak sikerességével kapcsolatos információhoz tegyük hozzá, kilencből hétszer otthon játszottak, a két idegenbeli mérkőzésüket elvesztették, igaz, Villachból csentek egy pontot. A hátralévő időben a meccsek nagy részén vendégeskedni fognak, szám szerint tízből hétszer, a Fehérvár pedig többet játszik idehaza, hatszor. A Zágráb a legutóbbi fordulóban feljött a 6. helyre, mi 7.-ek vagyunk, egy ponttal lemaradva.

"A várttal ellentétben gyászosan kezdtük a mérkőzést Klagenfurtban – értékelte a csapat vasárnapi teljesítményét Énekes Lajos edző. – Leginkább a fegyelemmel voltak problémák. Az indulás előtti videómítingen konkrétan olyan hibákra hívtuk fel a játékosok figyelmét, amiket aztán a meccsen ismét elkövettek. Ezek nem extra dolgok, nem olyanok, amelyek meghaladnák a képességeiket. Ezért is nem tudjuk mire vélni, hogy így történt.

Nem volt oka a fáradtságnak, a dekoncentráltságnak, ennek a meccs előtt sem voltak jelei, nyugodtan telt az idő Bledben. Arra is figyeltünk, nehogy túl pihentető legyen a kinti két nap, volt mozgás elegendő mennyiségben. Abban bízunk, hogy ennek a jótékony hatása végül is később mutatkozik, tehát például éppen a Medvescak elleni keddi mérkőzésen. Reméljük, sokkal jobban fogunk játszani, mint Klagenfurtban.

Odakint a legtöbbet az emberhátrányos helyzetekre készültünk, megbeszéltük, kinek mi a feladata, de ezt nem sikerült megvalósítani. Bár gyorsan válaszoltunk az első góljukra, ekkor azt hitték sokan, minden rendben lesz. De aztán következtek a hátrányok, és gyorsan letapostak bennünket. A KAC kifejezetten jól játszotta az előnyöket, el kell ismerni, de meg lettek volna a válaszaink az ő mozgásaikra, csak nem alkalmazták ezeket kellőképpen a játékosok.

Az első harmad után komoly fejmosás volt az öltözőben, de rögtön a második elején elkövettük még egyszer a hibát, és onnan már nem tudtunk felkelni. Ekkora hátrányt csak nagyon ritkán lehet ledolgozni. Ráadásul végig jobb csapat képét mutatta ellenfelünk. Összegzésképpen elmondható, ki lehet kapni Klagenfurtban egy jól játszó KAC-tól, de nem így. Mentegetőzésnek semmi értelme, ezt mindenkiben tudatosítottuk, felesleges bármit is kitalálni. Nem azt csináltuk, amit tudunk.

Ebben a szezonban talán még nem is volt olyan, hogy a 15. percben úgy tűnjön, nincs keresnivalónk. Sok játékos nem úgy viselkedett, ahogy elvárjuk tőle, és ahogy profi sportolóhoz méltó. Ugyanakkor azt mondjuk, attól profi egy profi, hogy előretekint. A következtetéseket levontuk, de most már a Medvescak elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk. A lehető legtöbbet kell kihozni magunkból, főleg hazai pályán, remek közönségünk előtt. A vasárnapinál természetesen többet tudunk, és ezt meg is kell mutatnunk. Az összeállításban nagy változások nem lesznek, Tokaji Viktor és Hetényi Zoltán csatlakozott hozzánk hétfőn. A kapuban Tommi Satosaari kezd, a negyedik sorban Benk András lesz Nagy Gergő és Kóger Dániel társa.

Nem feledjük, a magyar szövetségi kapitány áll a másik oldalon. Ted Satornak sokan bizonyítani akarnak a csapatunkból. Igaz, ezt mérkőzés közben el kell felejteni, azt kell megcsinálniuk a játékosoknak, amire kérjük őket, és amire képesek. Nyerni szeretnénk, ez nem kérdés, de tudjuk, hogy a zágrábiak az utóbbi időben szárnyalnak. Az előző mérkőzésen látottakból annyit meg kell jegyeznünk, hogy miként kell hazai pályán harcolni hatvan percen át a győzelemért. Ezzel eddig nem volt gond, de érezzük kötelezőnek.

A hétfői edzésen kizárólag az emberelőnyös és a -hátrányos helyzeteket gyakoroltuk. Tudjuk, hogy a Medvescak legnagyobb erőssége az emberelőnyös játék, remek a statisztikájuk. Észnél kell lennünk, vigyáznunk kell, hogy minél kevesebb kiállítást kapjunk. Ha hátrányba kerülünk, megfelelően kell koncentrálnunk.

Hazai pályán játszunk, fáradtak nem lehetünk. A szezon utolsó időszaka jön. Ez mindig a periódus, amikor a jó játékosok,az igazi profik meg akarják és meg is tudják mutatni, miért szerződtette őket a klubjuk. A következő tíz meccsen is bizonyítanunk kell, hogy mind csapatként, mind egyénileg erősek vagyunk. Mert az még csak most fog kiderülni igazán, hol a helyünk a ligában."

A találkozót a Sportklub Tv közvetíti. Aki úgy gondolja, az aprópénzt ne felejtse otthon.

136 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valószinüleg most fog az a rész jönni hogy miért Satossari kezd.
Már vártam, hogy valaki írja. Gondoltam, hogy ez lesz az első.
@Rock me Amadeus: tolvanen utálja a magyarokat, és nem is ért semmihez
@bojl: nézd meg a PHX - BUFF összefoglalóját...
egy harmad alatt kapott három gólt Bryzgalov és szó nélkül azonnal lecserélték... nem kell gúnyolódni, körbe kell nézni a világban aztán meg elgondolkodni hogy nálunk miért vannak a dolgok másdképpen......
@pfrancesco: hány ellenpéldát írjak?
Én is azzal akartam kezdeni hogy miért nem Hete kezd? Tominak állitolag gyenge volt Klagenfurtba a teljesitménye.Ez érthetetlen számomra!!!
@F. Kapus: hát ha a Volán háza táján nézünk körbe, akkor bizony sokat... :(
@F. Kapus: ha valaki nem volt tavaly Hete párti, hát én nem voltam! idén viszont sokat bizonyított, és ha még azt is beleveszem hogy Tommi-t sem kéne teljesen kiégetni a p.o előtt nos akkor úgy vélem legalább elgondolkodni érdemes lenne a dolgon, nem pedig gúnyolódni vele...
@pfrancesco: bocs, kár volt belepofáznom
@F. Kapus: ugyan már, jobb ha meg/kibeszéljük, nem? :)
@pfrancesco: na, 14:39:42-es kommenteddel már majdnem teljesen egyetétek, miért nem ezzel kezdted? nem gúnyolódtam, te! :)
Hetét a kapuba!!!! Estig remélem meggondolja magát Tolvanen!
Este aztan zugjon a Hajra Volan !:D
sziasztok! valaki Pestről az esti meccsre?
hajrá Volán!
Bármilyen lesz a csapat összeállítása ma a tv előtt, pénteken meg a Graz ellen személyesen szurkolom ki a csapat győzelmét.
Reszkess Zágráb, jön a FEHÉRVÁRI CUNAMI! (És már készülhet a Graz is, mert az ördögi cunami őt is el fogja söpörni).
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Mindenesetre az az állítás, hogy nincs első számú kapusunk, igen csak megkérdőjelezhető ... kb december óta érzem, h inkább Tomi felé billen a mérleg csak azt nem tudom miért mert teljesítményben nem látok különbséget ...
Nem lehet, hogy Hete inkább a vizsgaidőszak miatt pihen ennyit?
@Gooolem900: egy vizsgaidőszak max 6 hét....
Anno Csicsó bá említette az ankéton hogy ha lesz rá igény akkor lesz még idén ankét. Szerintem vannak itt egy páran akik igen csak elbeszélgetnének az edzőkkel. Bár lehet csak itt nagy a szájuk aztán élesbe már nem menne.
@DominiKing: Már nagyon vártam hogy mikor jön a cunami:))
Egyszer Lali egy interjúban kifejtette h miért védetik Tomit. Ő tudja irányítani a védelmet, míg Hetényi erre még nem képes.
@bojl: Akkor azt mondanák, h Tovonás diplomatikus és nem válaszol a kérdésre. Meg mellébeszél, és különben sem ért hozzá...
Lesz stream?? ha valaki ud irjon... pls nagyon kéne!! előre is kösz.
@bojl: egyszer a saját nevedben is fogalmazhatnál ,pl így: nem piszkálódok egyfojtában.... okos tojás.. :(
@pfrancesco: Klágenfurtba kire cserélték volna le Tomit? Hetényi nem volt ott...
@jegib: Hát az utóbbi időben nem nagyon sikerül neki irányítani, sajnos
@jegib: igazad van, nem is lett volna szabad ilyen helyzetbe hozni Tommit... :( szegény jó szarul érezhette magát, nézegetett ki a kispad felé gyakran, mert lehet ő is már rég a padon ült volna, de nem volt kire cserélni.Ez a szakvezetés számlájára írható ... :(
@Bencito: Melyik utóbbi időről beszélsz? Láttad esetleg a KAC elleni meccset? Vagy a Jesenyice elleni 3 gól volt a sok? Sztem azért hiba volna a kapus nyakába varrni egy vereséget.
@pfrancesco: Sajnos mivel nincs kolbászból a kerítés ezért mindig is lesznek kompromisszumos megoldások.
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLUE LINE LEGION -_-
A csapat play off-ot érő helyen van ez tény. Teljesítette a szakvezetés,szurkolók elvárását, ez is tény.Viszont az is tény ,hogy épp a hajrára ,amikor a fontos kérdések eldőlnek,akkor eresztett le,és esett vissza a játék de drasztikusan,ellentétben a többi ebel csapatéval,akik most pörögnek csúcsra.Még ha a játékosok nem is robotok,és törvény szerű volt egy hullám völgy,akkor is nagy kár az elmúlt 6-7 fordulóért,sikerült vele leamortizálni az egész szezon nagyszerű teljesítményét,és biztos 5ik ből lecsúszni nem is helyezésileg ,mert 6-8 elég tömör,hanem pontügyileg.Lassan közeleg a PO. amiről mindenki álmodott már szezon kezdetekor.Tartok tőle a formánkat látva,hogy olyasmi lesz,mint a karácsony.Mindenki nagyon várja,készülődik rá hónapokkal hetekkel előtte,majd eljön az ünnep ( esetünkben a PO )és hamar vége.Mivel osztrák élcsapatot fogunk kapni,akinél ott lesz a pálya előny ( idei szezonban nem vertünk meg idegenben a több mint 14 meccsből 1 osztrák gárdát sem!!! )nem mi vagyunk az esélyesei a rájátszásnak.2 dolog szól mellettünk,mégpedig:1, a Play off más műfaj,mint az alapszakasz,bármi megtörténhet 2, A nagy számok törvénye alapján,csak sikerül nyernünk végre idegenben is.Szerintem ebben a csapatban több van,mint amit az eddigi helyezése,és idegenbeli játéka mutat,remélem ezt be is tudják bizonyítani. Kapus kérdés is sarkalatos dolog úgy látom.Tolvanen , Tommit védeti, szíve joga,ő az edző ő viszi vásárra bőrét,nem mi .Satosaari mellett Hetényivel szemben csak az szól,hogy Finn mint a mester,és talán lehet olyan záradék a szerződésében,ami légiósoknál sűrűn előfordul: (hogyha nem sérült a meccsek x %- ban védenie kell )
@exL:1: Sajnos ez a szinvaloság
@exL:1: Bízzunk benne, ha sikerül bejutni a rájátszásba, megszűnik a görcsös akarás. És akkor talán felszabadultabban tudunk játszani idegenben is és akár még nyerünk is osztrák csapat ellen. És val.szeg több szurkoló kíséri el a csapatot idegenbe.
Én már nagyon várom az estét, nagyon régen játszottunk itthon...
Sziasztok

Nem tudjátok esetleg, hogy lesz-e online közvetítés
?
Nincs mese, nyerni kell!

HAJRÁ VOLÁN!!!
@bojl: A múltkori ankéton én tettem fel úgymond kényelmetlen kérdéseket, és ha hiszed ha nem tényleg nem válaszolt egyenesen az edző.
Úgyhogy lehet itt gúnyolódni, de ez az igazság.
@Fibonaci: Köszi! Pont erre gondoltam én is a ma esti VOLÁN - MEDVESCAK meccs előtti poszt kapcsán! :D:D:D:D

Amúgy vasárnap lehet hogy ott leszek, mert kéne már egy kis jégkorong élőben is, de péntekig táppénz!!! Így marad a Sport Klub és Léderer Ákos áldásos segítsége! :'(
MEGŐRÜLÖK!!!!
HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!
@pfrancesco: Tudom én is pont a közepén vagyok ennek :) Épp ezért kérdeztem, mert kb feb 1-ig tart és lehet, hogy fontos vizsgái vannak most és kérte, hogy ne nagyon védessék, bár a fene tudja. Régebben 3-4 meccsenként csere volt. Ha Sato 3 shoutouttal "megúszta" volna az elmúlt meccseket még meg is érteném, hogy Ő véd.
@pfrancesco: Nekem éppen az a benyomásom, hogy nem csak Satosaarit égetik ki... És ez nem nagyon előnyös a Div1 VB-re gondolva...
hi all!Idén első meccs lesz nélkülem:/:/:D
ma kivételesen alibi foteldrukker leszek:D
Hajrá Volán!
@kapusLaci: A cunami csak 19,15-kor kezdődik és nagyon fog fájni a Zágrábnak (remélem nem lesz náluk egy Óz nevű fickó).
@DominiKing: reméljük annyira fog fájni a zágrábnak mint nekünk a Klagenfurti cunami:D
@bojl: Az sajnos cumi volt, nem cunami.
Lesz valahol online stream közvetités??
@DominiKing: én megelégednék egy bágyadt lófing erősségű kis 1 gólos győzelemmel is
@exL:1: Az is cunami, csak kleine cunami (kleine fische gute fishe)!
HAJRÁ VOLÁÁÁN PÉCSRŐL!

Bassza meg a vizsgaidőszak, hogy nem lehetek kint...
Sajnos 3-1 re vezet Azerbajdzsán a félidőben a futsal EB nyitómeccsén. Este meg Magyar-Francia kézi EB meccs.
De a jégkorong a király!
Hajrá MAGYAROK!
ha ma nyer a Zágráb, akkor elúszott a 6 hely is :(
@endreandras: Itt ,hogyan lehet?? nekem nem jön be segits kösz
Vajon a MAGYAR SportKlub-rol nincs stream valahol?

HAJRA VOLAN!
Gyerekek,itt ma nagy hangulatot csinâlnak a medve-szurkolók,k.sokan vannak! Csicsó kopjafâjânâl meg olyat lâttam,amit eddig még nem! Vagy 20 db nagy,kék mécsesböl kiraktak egy 19-est!!! Respect! Éljen a csarnokbeli nyitott wlan! HAJRÂ VOLÂN!
Gyerekek,itt ma nagy hangulatot csinâlnak a medve-szurkolók,k.sokan vannak! Csicsó kopjafâjânâl meg olyat lâttam,amit eddig még nem! Vagy 20 db nagy,kék mécsesböl kiraktak egy 19-est!!! Respect! Éljen a csarnokbeli nyitott wlan! HAJRÂ VOLÂN!
Rohadt Futsal legyen már vége-.-
@sutyi2: a zászlót is ők csinálták ami fenn van a tetőn:D
19:15h Alba Volan - Medvescak (EBEL) (until 20:00h) | (from 20:10h until 20:50h
ezek szerint csak innentol kapcsolodhatunk be?!
19:15h Alba Volan - Medvescak (EBEL) (until 20:00h) | (from 20:10h until 20:50h
ez szep kezdes :)
@peterbalogh:
Inkább mentünk volna el meginni egy sört az akácba:)
Tibi
@go avs:
baszki te is itt vagy?
gondolhatod ilyenkor mi megy ott
de telleg jo lenne egy sor
Gyökér sportklub... 10 perce fekete képernyőt közvetítenek. Óriási.
nem mennek a streamek aaaaajjjjjjjjj
Köszi a linket!

Kurva messze vagyok most Fehérvártol, Hongkongban , de meccset nézni akarom! És megy! Hurrá! Csak Léderer Ákos üvöltése hiányzik....
@peterbalogh: teljesen jól megy a stream, beregisztráltál és úgy próbálod?
Köszi a linket! Kurva messze vagyok Fehérvártól, Hongkongban, éjjel fél három , de ameccset nézni akarom!! Müködik hurrá, csak Léderer Dr. hiányzik....
Közben 2-0 és már a 3. előny jön.
@--Tidzs--:
nemtudok regelni de en vagyok a balfasz sztem
azer kossz;)
@--Tidzs--:
SIKER!!!!
KOSZONOM TIDZS!!!!
Már a 4. emberelőnyt nem tudtuk kihasználni :(
akkor most vege volt?:)
ahogy latom igen, Ted Sator-tol ez nem volt szep :) foleg nem egy magyar kozonseg elott :P
@akimaki: Lehet nekem is addig kell utazzak, hogy hiányozzék! :))
Nah nem is kell ennél jobb este ezidáig. Melóhelyemre jövök be, közlik másik TV szolgáltatót váltottak, ahol van SportKlub. Yessss.
Aztán gyorsan a meccsre kapcsolok és máris 3-0 :)
Csak ez a Léderer... :) Maga a kommentálás nem is rossz, de egyből a sikítozására kapcsoltam oda, mikor a Volán gólt lőtt :)
mi a lof*sz az a Referrer???nem fogad el semmitX(
Van valami eredeti Lédereres link, mert ez a balkáni eléggé szakadozik...
@akimaki: nálam nincsen ezzel probléma, inkább a te kapcsolatoddal lehet a gond
@regos: messze vagyok de legalább látom ahogy van
:) ha már fent vagy hajnal fél négykor.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
egyenlő létszámban jók vagyunk, és így kell ezt csinálni: nem szabad hátrányba kerülni! a sportklubbon van közvetítés?
@regos: Nekem is akdozott az elejen itt Dublinban, de most jo!

Ezaz fiuk, ne adjunk eselyt, hatha meglesz az idei elso shotout! :)
@akimaki: @bagyula: én fent vagyok Északon.
..
..
Észak-Magyarországon :)
@emu11: van közvetítés
Látom, a Villachot verik, mint a pokrócot :) Ellenben a KAC kapaszkodik, 2 egál Ljubjanában.
nekem is akadozott Londonba :) csak egy baj van hogy elmeletileg 50kor vege az egesznek mert megszunik a kozles :(.

Kicsit ugy erzem mintha el lennenek faradva a fiuk :( eleg sok rosz paszt adtak/kaptak most az utobbi 3 percben....

Hajra Volan! Hajra SC! Hajra Pire!
Ami azt illeti az elso harmados 20-4 kapuralovesi arany imponalo. Igy talan ertheto, hogy most egy kicsit kiengedtek (bar az eredmenyen nem latszik, szerencsere).
@eroske: szevasz eroske, üdv. Gyergyóból :)

itt jól megy, de még fontosabb hogy a csapatnak is :)

hajrá AV19!
@regos: Jobb hely mint Dublin! :)
Ezert kar volt :(

A kamera sem birta kovetni Smythet...
Dunakanyar, Esztergom; és te?
@regos: kicsit keletebre: agria :-)
@emu11: az a klasszikus Észak-Magyarország;); megszűnt az adás, marad a Sportklub
mindenkinel megallt a stream vagy csak nalam?
ha en mindenki vagyok akkor igen:)
@regos: nálunk megy tv, épp Ladányi volt helyzetben...
megszunt a kozvetites :) valakinek valami otlete??
Thanksz
mms://stream02.gtk.hu/fehervar_tv
5.30 van hátra, EQ-ban megy a meccs...
kipattanó!!!! Sofron............. ááá kimaradt!
Irto jo fej vagy emu11...:) halas koszonet
Megszünt a Balkán. Valami kosármeccs meg foci.
A fehérvár tv felvétel. De talán most már nyerünk
hátrányban vagyunk...... fogásért...
4perc van hátra, 1.40 a kiállításból
2perc van még, timeout... kapus le, még 4mp hátrányban...
kiállítás nálunk...
a salsburg hamar elintezte a golgat!4-1
Én már átnézegetek a Magyar-
Franciára
a finn edző miért nem nyilatkozik soha??? most épp sator ad interjút...
Nagyon kellett a 2 pont, főleg, hogy az Olimpija nyert...
Hogy áll az Alba meccs?
@emu11: Úgy emlékszem a Bécs ellen nyilatkozott.
@Nick70: amit a győzelemért kap a csapat
@Gooolem900: na igen de ez már a 45-ik forduló és még nem halottam csak egyszer a fickót...
süti beállítások módosítása