HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hölgyvendégek a kassai öltözőben

2010.01.15. 10:58 Hblog

Zigmund Pálffy játékos-edző lesz a HK Skalicánál, lehet, hogy így akarják megtartani a klub vezetői a következő szezonra is. A klasszis ugyanis úgy nyilatkozott, még két-három évig játszana, de nyártól inkább külföldre menne. Vegyes hírek a szlovák hokiból.

A címvédő HC Kosice kirúgta három alapemberét, Juraj Faithot, Jaroslav Kmitet és Juraj Kledrowetzet, Faith volt a csapatkapitány. A hivatalos indoklás szerint fegyelmi vétség volt a szerződésbontás oka, további konkrétumokat nem említenek. A Pravda információi szerint  a hokisok vasárnap éjjel, a Slovan elleni hazai vereség után az öltözőben buliztak: "Öltözőbeli mulatságról beszélnek, mindennel, ami egy rendes ilyennel összefügg: alkohollal és hölgyvendégekkel."

Vladimir Országh december végén bejelentette, hogy végleg visszavonul. Elmondta, a térde miatt csak 70 százalékos teljesítményt tudott nyújtani, így nem látta értelmét a folytatásnak. Újabb térdműtétet nem akart kockáztatni, nehogy civiben is problémái legyenek. Néhány nappal később aztán bejelentette, a közeljövőben az extraligás hokisok érdekképviseletével és a játékos-szakszervezet megszervezésével akar foglalkozni.

Az MSHK Zilina még december közepén (december 15.) trénert váltott, Ladislav Spisiak helyett Anton Tomko lett a vezetőedző. Tomko a kassaiak vezetőedzőjeként kezdte a szezont, de néhány forduló után mennie kellett. Ez azt jelenti, hogy ebben a szezonban december 15-éig a 12 extraligás klub közül már hét klubnál történt edzőváltás.

A HK Skalica úgy döntött, a szezon végéig Martin Pesout marad a vezetőedző. Pesout eredetileg másodedző volt, Jan Faith menesztése után ideiglenesen bízták meg a csapat irányításával. Ami érdekesebb: egyik másodedzője Zigmund Pálffy lesz, aki játékos-edzőként tölti be a pozíciót. Pálffy feladata elsősorban az emberelőnyök gyakorlása lesz. Lehet, hogy a szakolcaiak így próbálják maradásra bírni őt, ugyanis néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, a mostani az utolsó szezonja a szlovák extraligában. Még 2-3 évig játszani akar, de a következő szezontól külföldön folytatná. További érdekesség: a vancouveri téli olimpia alatt nem lesz szünet az extraligában, így a Skalica több bajnoki meccset is Pálffy nélkül lesz kénytelen lejátszani.

Az 1. ligás HK Trebisov problémái többé-kevésbé rendeződtek. A csapat végül csak egy hazai bajnoki meccset játszott Homonnán, utána visszatért Tőketerebesre. A klubnál komoly változások voltak: Petr Cernak korábbi főszponzor kiszállt a tőketerebesi hokiból, távozott az Ihnacak-Homza edzőpáros és több játékos is. Azóta a 25 éves Ivan Kralik játékos-edzőként irányítja a csapatot.

45 komment

Címkék: szlovákia országh pálffy kosice

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@fradigy: Jo az ötlet,még neki is hasznos lenne,magyar létére megtanulna magyarul:))
Na akkor a múlt szezonhoz hasonlóan erőssítünk a rájátszásra. Miskolcra hozzuk ezt a három kirúgott bulizós srácot (Faith,Kmit,Kledrowetz)
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
csatoimi, mit szolnal egy Palkovics - Mihaly - Pallfy sorhoz? :)
@fradigy: biztos tetszene Iminek, tavaly pont ezt álmodták meg a HC-ba :)
Egri Pista már keresi a vállalkozó kedvű hölgyeket az öltözőbeli bulihoz!A piát meg összedobjuk...
tényleg, imi, hozd el zsigát, közel van pozsonyhoz, ide eljönne :)
@eszel59: beszállok fél liter HPval
Felettébb érdekes dolgok történnek Kassán ebben a szezonban.
Menesztették Tomkót, nem lett eredményesebb a csapat.
Lašákot szezon közben kölcsönadják Oroszországba. Jó, ennek nyilván anyagi oka volt.
Most meg kirúgják ezt a három embert. Ki is kaptak hosszabbításban tegnap a Zólyomtól. A pléjoffból talán nem csúsznak ki, de kapásból a Slovant fogják kapni, asszem.
Maguk ellen dolgoznak szinte.
@qwertzuiop05: Úgy néz ki, nem csak kölcsönben van az Atlantnál, szeretnék megtartani.
imi szereld be palffyt a volanba !
Pálffy(Palffy) nagyon szép magyar név, de ha jól emlékszem ő nyilatkozta egyszer, hogy egyáltalán nem tartja magát magyarnak. Szívesen látnám a Volánban ettől függetlenül, és lehet, hogy büszkébb lenne a nevére és a származására is.
@Vincenzo90: ellenben Orszaghnak a beceneve asszem Madjar.
@Lazlee: Nem hallottam, de akkor Maďar, ami magyarul annyit tesz, Magyar :)

Egyebkent nem lehet, hogy a kirugas mogott a valsag all? Csak azert gondolom, mert ha kezd elfogyni egy klub penze es el kell kuldeni par jatekosat, egyszerubb (ertsd: nem kell lelepot fizetni) ha szerzodes-szeges cimen kirugjak oket, mintha egyoldaluan felbontanak a szerzodesuket...
Vagy ez hulyeseg?
hogy a hc kosicének mennyi szponzora van nézzétek meg a honlapon.
www.hckosice.sk/partneri/index.php?context=9&p=31
igaz tavaly több szponzort számoltam, de jó lenne ha csak ennyi szponzor lenne minden csapatnál,mint ami itt van felsorolva! ja és a US STEEL a főszponzor ,állítolag tavaly valamelyik döntős meccsen a jegyek 2/3-át odaadta ill felvásárolta a dolgozoinak! az kb.5-6000 jegy
amugy a fiatal Faithot idehozhatnánk! hayrá macik!
Vicces.Pálffy magyar ligába nem mehet,mert lehetetlen volna ot megfizetni.Meg aztán o nagyon háklis ha egy ligának nincs színvonala.Nagyon valoszínu,hogy a KHL-ben kot ki,mert ahogy mondja kiakar probálni más ligát is.Ami az edzoskodést illeti o csak inkább az oltozoben fog lelket onteni a játékosokba.A három HC Košice-i játékos kidobását illeti,ok szabad napjukon ittak az oltozoben.Soknak fura,hogy ezért dobták ki oket.Nem tartották be a disciplínát,és ugy dontott a vezetoség,hogy nem kapnak pénz buntetést,hanem távoznak a klubtol.Azaz rossz példát mutattak csapatban,és az eredményeik sem voltak valami jok.A csapat csak az elso hejet fogaggya el,és ebben a szezonban gondok vannak a csapattal.Tul szigoru dontés volt szerintem.De ez a profeszionális hokis munkája,és ha gond van veled,akkor mész. Nem pénz kérdése volt a csapatnál,mert tobb mint 3millio euro áll a csapat rendelkezésére.Meg aztán most szerzodtették Robert Tomíkot volt 2002-es vb vílágbajnokot.Lašák nem a HC Košice játékosa,hanem csak a Pardubicébol lett kolcson adva.Olyan feltételekkel,ha más csapat igényt tart rá,mint például a KHL-es Atlant Mytišči akkor mehet.Ott sérult a svajci Martin Gerber.Helyette véd,olyan jol,hogy Gerber talán menni fog a csapatbol,mert az ugynoke márt más csapatot kere neki.Legalább is ezt írják.Lašák azota márt egy nullát is fogott.Nem tagja az olympiai csapatnak,de Filc azt mondta neki,hogy mág nem biztos egyik kapus sem.Tehát van eséje.
@Dukla Trenčín: szia, köszi ezeket az infókat, jó lenne többet is olvasni a szlovák és a cseh extraligáról, ez azért közelebb áll az érdeklődésemhez, mint pl. a skandináv / finn ligák.
Más: Sikorcin és Dubek honosításának lett valami visszhangja Szlovákiában? Azon kívül, hogy gondolom senki sem örül az ilyennek arrafele.
@munkagep: Szerintem Sikorcin és Dubek nevét még a legelvakultabb hokiszurkolók közül is csak kevesen ismerhetik Szlovákiában.

Palffy szenzációs hokis, nyilván nem a mi kaliberünk. Ugyanakkor a KHL sem reális szerintem már számára, és ezt a Spengler Kupán nyújtott teljesítménye alá is támasztja.
@Dukla Trenčín: Köszi a tájékoztatást! Te jobban értesült vagy mint mi.
Pállfyt nem a MOL ligába gondoltuk, hanem az osztrák EBEL-be (itt játszik a Volán). Persze ez csak egy kósza gondolat volt.
@KCs: Igen csak halovány volt a Spengler Kupán, bár igaz, pár meccs alatt nem könnyű eredményesen beilleszkedni egy új csapatba.
@solarys: Pálffy egykor világklasszis volt, tudásának és rutinjának köszönhetően egy zuhanórepülésben levő szlovák Extraliga sztárja tud lenni. De a KHL egészen más világ, ott már nem tudna megélni a múltjából.
@fradigy: @F. Kapus: Valoban, alom szinten egyszer ez mar megvolt nekunk :)
@AG 2.0: Akkor a Viszkis rablo utan megint igy fog egy csiki elhiresulni, es az sajna en kell legyek. De ha ez a magyar jegkorongnak jot tesz, felhuzom a harisnyat a fejemre es elindulok. :) Maskepp Palffyt nem birjuk meg.
@csatoimi: Amennyire szurkoltam, hogy Palko ne menjen, annyira szorítottam, hogy Pálffy összejöjjön. :)
@csatoimi: Ja, és még annyit, hogy már a 3-ból 1 is bravúr volt!
@KCs: Megint vicces.Pálffy egykori világklasszis volt?Pálffy mikor abba hagyta a hokit azt azért tette,mert megsérult a válla Pittsburgh-ben,mint aktív játékos.Nem azért,hogy nem tud hokizni,az NHL-ben.A sérulése akkora volt,hogy a remény hogy fojtatja a hokit nagyon kicsi volt.Ez valami olyan volt,mint Vlado Országh-nak,akinek a sérulése szintén nemet mondott,a folytatásnak.Pálffy rembe jott,és tovább folytatja ott ahol abba hagyta.Nem tudom,hogy láttad e ot játszani,de szerintem sokat nem.Meg kéne nézni egypár extraligás mecsét,és meglátod hogy mit tud.Szerinten nem normális,amit megcsinál a jégen.O még egy nagyon aktív játékos,akiután nagy az érdeklodés.Az o korában még mindég aktívan hokiznak,azért szeretne minimum három évet játszani.Például Dominik Hašek is véd,amit csinál a cseh extraligában,az csucs!Pálffy hozá képest még fiatal.Egyceruen Pálffy-ban még mindég nagy a potencial!A szlovák extraliga viszont nincs rossz színvonalban,mert láttam mire volt képes a Slovan Bratisla -Tampa Bay ellen.A Slovan volt finn kapusa Sasu Hovi kijelentette,hogy a cseh és szlovák extraliga sokal jobb,mint a finn SM liga.Sot cseh-szlovákiát második hazályának tekinti,amit mások gyulolnek mert szlovákia.
@F. Kapus: Mindig szerettem olyan dolgokat csinalni, ami nem szokvanyos. Azert akartam osszehozni a fent emlitett elso sort is, na meg persze azert is, mert jegkorong fanatikus vagyok. Lesznek itt meg meglepetesek :)
@Dukla Trenčín: Palffy a KHL egyik legnagyobb sztarja lenne meg most is. Ebben biztos vagyok.
@munkagep: Nem beszélnek errol szlovákián,sehol mert ezek nem olyan játékosok,akik bekerulnének valaha a szlovák válogatotban,de a magyar válogatotnak nagy segítség lehet.Semmi víszhangja nincs.Ha a két szlovák hokis ugy érzi,hogy magyarországot képviselni akarják,miért ne.Ezt természetesen veszik szlovákián a sport emberek,mint ahogy én is.Remélem nem csinálnak szégyent a szlovák hokira.
@Vincenzo90: Ami Pálffy magyarságát illeti: apja csallóközi magyar ember, anyja szakolcai (Skalica) szlovák.
"Ezt természetesen veszik szlovákián a sport emberek"

Ebben azt hiszem minden benne van... sajnos csak mi csinálunk belőle úgymond politikát.

Az Ő példájukból indulva, nyílván nekik jobb a magyar állampolgárság, mert több esélyük volna az A csoport közelébe kerülni.
Ilyenkor gondolkodom el azon, hogy az ifjú titánjaink, akik évek óta svéd és hasonló ligákban edződnek, vajon nem akarnak-e majd mondjuk svéd állampolgárok lenni? Még könnyebben az A csoport közelébe kerülhetnének és valószínű nem kiesés ellen játszanának.
@Lazlee: Ladislav Laci Nagy beceneve Maďar :)
@csatoimi: nem, nem tud. Pállfy nem magyar, bár édesapja megyeri és boldogan említettte, mikor az Islandersnél játszott, hogy van magyar hentes akivel dumálhat. Szóval gyanítomvalamit pőtyőg, de valamikor az SNS reklámembere volt.(Szlovák Nemzeti Párt), igaz az rég volt(90), akkor nem mi voltunk a téma, hanem a leendő szlovák függetlenség. Peter Stastny is ott kezdte aztán jobban megismerte az urakat...
A Spengleren gyenge volt, a bottal még mindig király, remekül lát a pályán, de lassú.
Egyébként bennfentes és máshonnan is megerősített infó alalpján 350 000€-t keres most.
Az Extraliga s.zar. Ezt maga Pállfy mondta. A Volánnak nem lennének kiesési gondjai, ellenben a cseh Extraligában minden pont ünnep lenne, ebben biztos vagyok.
Hogy érthető legyek, rendesen nem tud magyarul.

Különben hagyjuk ezt a magyar volt, memgtanulhtan, mert akkor ugyaney érvényes vissza pl. Pigniczkyre, Novotny Jánosra soroljam. Szerintem nem sokan tudják, de Békéscsabán valamikor 17 000 emberből 15 000 volt a szlovák. Nagyon off, de kikivánozott.
@jardajagr: En speciel Ladislav Nagyra gondoltam, azt tudtam, hogy Palffy nem nagyon tud magyarul.
Jajjjj!Már megint!!!!Szerintem az egész univerzum csak magyar lehet!
@csatoimi: ha jo tudom igen ;) ..valahol olvastam h mindent megert de beszelni nemnagyon tud.. :/ :)
@csatoimi: Tornala (eredetileg) :DD Why?
@lacikaSVK: Koszi. Csak kivancsi voltam melyik varosban laksz, tudsz-e nezni jo extraligas meccseket :)
@csatoimi: szerintem tud mert olyan 60-80 kilometeres korzetben van neki Zolyom Besztercebanya Kassa es Poprad is ugy hogy gond nelkul ki tud jarni meccsekre
@csatoimi: ja:) ..ha van ra idom :/. tobnyire Kassa az csak 100kilo es jo az ut.. ..cca egy ora:) szep stadion, jo emberek + ot notem fel :) Pozsony regi Ondrej Nepela stadiont is szeretem(szerettem:D).. Poprad-i is szep (de foleg a kornyezet(tatra)).. es a extraligas hoki!? .mit mongyak(iriak)? ...vannak it jo mecsek, csak elege ritkak.. :/

@qx92: 100km+ :) SpiskaNovaVes 89 es Poprad 99, de hegyekben vanak..ugyhogy az olyan mint ha 150lenne :DD
süti beállítások módosítása