HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ladányi Balázs kutyákat ment

2010.01.12. 18:24 F. Kapus

A magyar jégkorong-társadalom évek óta élen jár a jótékonysági akciókban. Eddig leginkább a rászorulókon segítettek a szervezők, ezúttal is így lesz, de kicsit másképp. A Ladányi Balázs által kitervelt gyűjtés célpontjai nem emberek, hanem kutyák. A válogatott csatár ötletét csapata, a Sapa Fehérvár AV19 is támogatja.

"Sokan tudják rólam, hogy gyermekkorom óta kutyaőrült vagyok – mondta blogunknak Ladányi Balázs. – Kedvenc kutyafajtám az angol bullterrier, van is egy ötéves példányom. Járok kiállításokra is, ott ismerkedtem meg a bullterrier-fajtamentőkkel. Felkértek, ismert sportolóként segítsem munkájukat. Úgy gondoltam, ha ezzel segíthetek, miért ne vállaljam. Szeretnék mással is hozzájárulni a programhoz, ezért gyűjtést szervezek részükre. Beszéltem Ocskay Gáborral, aki az ügy mellé állt, így két hazai EBEL-mérkőzésen kikerülnek az urnák a székesfehérvári jégcsarnokban: január 19-én a Medvescak és 22-én a Graz elleni találkozókon.

Tudom, hogy mindenkit sok helyről bombáznak hasonló kérésekkel, ezért egyértelműsítem, nem nagy összegekre gondoltunk, hanem például az elfekvőben otthon lévő, vagy az éppen a zsebekben csörgő aprópénzre. Ez is jelentős hozzájárulás és segítség a bajba jutott állatoknak. Ezenkívül elárverezem az egyik válogatott mezemet, amelyben nemrég játszottam idehaza." A 11-es ebben a mezben adta a győztes gólpasszt Palkovics Krisztiánnak a svéd válogatott Aréna-beli legyőzésekor.

A fehérvári csapat örökbe fogad egy bullterriert, amelyiket állatkínzás miatt elkoboztak a gazdájától, talán így is nagyobb figyelmet kap az állatvédelem. Az akcióval elmondása szerint Ladányi Balázs szeretné a figyelmet felhívni arra is, hogy a bulterrierekkel kapcsolatban rengeteg a félreértés és az igaztalan előítélet.

46 komment

Címkék: kutya fehérvár bullterrier ladányi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem csak a bulterriereket értik félre, alapvetően az embereknek fogalmuk sincs,hogy gondolkodik egy kutya, sajnos! Mindenkinek ajánlom Jan Fennel könyveit,hogy megismerjétek,hogy is gondolja egy kutya az életet. Pl. nehogy azt higgyétek,hogy ismer olyan fogalmat mint gazda, séta, új ruha.., inkább olyanokat ismer mint falkavezér, vadászat és rangsorolás illetve ranghoz méltó köszöntés minden alkalommal.

Hol lehet licitálni a mezre?
@imr: a megfelelő linkre kattints
@imr: rákatintasz a linkre:D
na akkor tényleg a Godót láttam még a belvárosban egy pár hónapja babakocsit tolni meg Bullterrier-t sétáltatni rövidgatyában meg napszemüvegben :)

szép kezdeményezés , az "aprópénz" félretéve a Macik meccséig ;)
kiváncsi leszek, hogy hol lesz a csapat kutyája?!?!?!?!? :)
weissenburger hunden! :D:D:D
@Thomas_AV: okos gondolat, a zsíros kenyeredet én fizetem:)
@imr: Számomra is felháborító, hogy milyen felelőtlenül választanak sokan kutyát és nem veszik figyelembe, hogy a kutyák nem emberek, szükségük van hierarchiára és dominanciára. DE, a kutya már nem is farkas, nagyon sok emberi viselkedéshez alkalmazkodott és tenyésztették, hogy minél harmonikusabb legyen az emberrel való együttélés. Séta, meg tárgyak, ne viccelj már, a legokosabb kutyák 150-200 szavat tudnak azonosítani, én nem tanítom a kutyámat, de pl. sokat labdázunk és ha elveszíti a labdát, akkor karmozdulatokkal irányítom, két év alatt magától megtanulta azt a nagyjából 8 féle jelzést, amivel segíteni szoktam neki, nem GPS, de nagyon élvezetes ez az együttműködés.

Ladányinak és a Csapatnak köszi, hogy ráirányítják erre a figyelmet! Hajrá Volán!
Remélem, hogy Volán kutyus majd jól a seggébe harap majd a zágrábi macinak. Utóbbi nagyon elkalandozott mostanság, sok pontot gyűjt a portyáin- nem ártana neki egy regula :D
:-(( Szekelyfoldrol nem lehet licitalni...
@csabeszhc: és tényleg nem lehet licitálni?
@F. Kapus: Tényleg nem. Sms-ben kellene visszaigazoljanak, de csak ottani számra lehet. Még egy sör és itt kezdek licitálni :-)
@csatoimi: @csabeszhc: biztos találtok itt olyan társat, aki segít nektek, persze csak ha szükséges :)
@csabeszhc: Ha meg mas szamot adsz meg, azt irja, hogy irj egy levelet nekik. Kurva komplikalt, beleuntam en is.
@F. Kapus: Nagyon szükséges volna...
@csatoimi: Hát ha te is részt veszel a liciten, én visszavonulok. Kárpotlasul kérek egy Pire mezt dedikálva, 22-én :-)) A mez megvolna...
@csabeszhc: Nyugodtan vegyel reszt, miert vonulnal vissza :) En sem tudtam regisztralni, vacakoltam vele vagy 20 percet mobilrol, aztan beleuntam. Ott leszel 22-en Fehervaron?
@csabeszhc: remélem én is ,hogy ott leszel csabeszhc:)
@Thomas_AV: Nem felejtettem el amit igértem :-)
@csabeszhc: Küldök egy mailt máris.
@szamarhegy:
A kutyák nem a szavakat értik,hanem a hangsúlyokat.
A kutya annyiban nem farkas,hogy nem támad meg minket élelemszerzés céljából. S most nem az agyontenyésztett, lebutított kutyákról beszélek, azoknak biztos vannak már ilyen mindenféle új tulajdonsága,de a kutyák többsége még mindig úgy gondolja és fogja is,hogy falkában él, ebben a falkában lehet ember is, akár macska is, ill. egyéb állatról is hallottam már. És azzal,ha valaki üti a kutyát, nem kerül felé rangban, főleg,ha a kutya megunja és megharapja, és akkor még csodálkoznak,hogy ez miért van. Egyáltalán nem kell erőszakot alkalmazni, maximum látszólagosat, vagy hallhatót,de üvöltözni sem kell,csak határozottnak lenni.
Testbeszéd a kutyáknál is van, elég fejlett, én is irányítom karral, fejjel is néha.
A lényeg,hogy tanítani úgy lehet jól,hogy nem megütjük,ha rosszat csinál, inkább megdicsérjük mikor jót csinál, legyen bármilyen kicsi jó.
Na nem írok regényt, Jan Fennelt olvassatok!
IMÁDOM GODÓT! :)))
Tökjó kezdeményezés!
Gangsta az argentín dog fajtamentők frontembere, Godó a bulliké, csak így tovább! :)

Üdv az airedale és welsh terrier fajtamentőktől! ;)

Off: Fennel tényleg óriási! Pont tegnap este olvastam tőle, meg a Népszigeti Kutyasulisoktól a klikkerkönyvet! Egyszerűen szuper!
@csatoimi: Szia örülök, hogy visszatértél. Remélem találkozunk Fehérváron
Jan Fennelt kotelezove kene tenni az iskolaban kb.
Hajra Godo, hajra kutyusok!
Az "apró" nálam is félretéve! :-) Szép kezdeményezés!
@imr: Nem tudom , hogy belefér e ez a link, de a lényeg, hogy a kutyák képesek absztrahálni, az hogy hangsúly, vagy betűhangok alapján képes azonosítani tárgyakat, parancsokat végül is mindegy, a lényeg, hogy a gondolkodási képesség. A kutya egyébként képes értelmezni, hogy ő az adott falkában csak az emberek után jön, én is így nevelem a kutyámat és töltöttem már el hosszabb időt gazdi/falkavezér nélküli (így nevelt) kutyákkal és nem kellett küzdeni irányítás és a szófogadás ügyekben. Elnézést az off párbeszédért, üdv. és hajrá Volán!

fauna.blog.hu/2009/08/27/rico_az_emberi_nyelven_gondolkodo_kutya
Örököltem egy kutyust. Keverék, de van benne simaszörű terrier vonal. Nagyszerűen összehangolódtunk, már tekintetből is értjük egymást. Néha úgy néz az emberre, hogy azt hihetnénk a következő pillanatban meg is szólal.
A kutyát szerető embereket a kutyusok is szeretik. Ha az utcán sétáló idegen kutyának mondok pár szót--->odajön, én megsimogatom, ő meg bújik.
Jó az ötlet, grat. Balázsnak hozzá!
Ez a Balazs gyerek nem fer a borebe. Allandoan segit valakin. Franciaorszagban sem birt magaval.
Ej, ej, mi lesz igy belole...
:-)
@Szoljanka: így igaz!
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2386

Szerintem jó dolgokról van szó, kár, hogy nem került fel ide a hír.

Szeretném megkérdezni a blog szerkesztőit, hogy ennek mi az oka? Le volt ez már írva, és én maradtam le valamiről? Ha ez így igaz, elnézést az alábbi értetlenkedésért.

Nem mintha bármi közöm lenne hozzá, és nincs is jogom arra, hogy minősítsem a dolgot, csak furcsállom a jelenséget. Nekem úgy tűnik, hogy a blogon pár hónapja a múltban megszokottakhoz képest jelentősen vissza lettek fogva a Volános témájú cikkek. Például a mostanitól függetlenül ha fel is kerül az adott meccs beharangozója, sokszor csak egy-két órával a meccs előtt - így aki nem a Raktár utca mellett lakik tíz percre, az fórumon már nem hangolódhat az ismerősökkel a rég megszokott módon.
Egy ideig azt gondoltam, hogy ez mind csak időhiány/sok szerencsétlen véletlen, de pár elejtett megjegyzés kapcsán nemrégiben az is eszembe jutott, hogy ez inkább egy eddig félig elhallgatott, ámde következetesen betartott új irányelv a jövőre nézve.
Még egyszer mondom, semmilyen tiszteletlenséget nem szeretnék kihozni ebből, mert a blog értéke ugyanaz maradt - ellenben, ha nem gond, jó lenne tudni az igazat.

borúra derű,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Már hogy lenne tiszteletlenség rákérdezni dolgokra, főleg tőled. Nagyon komoly dolgok vannak annak a hátterében, miért fordult elő mostanában többször is, hogy csak a megszokottnál később kerültek fel a beharangozók. Egyrészt szerettünk volna frissek lenni, de a sok betegség és sérülés miatt csak az aznapi edzésen dőltek el a dolgok. Másrészt ha nem volt ilyen, akkor közbejött az a gond, hogy É. L. és F. K. is kisgyermekes apuka, és mint ilyenek, sokszor nehezen érik el egymást telefonon, hol egyikőjüknek jó, hol másikójuknak nem. Így marad a reggel, de akkor meg meló van, aztán edzés, tehát ilyen esetekben is csak utána tudunk beszélni a fontos dolgokról. Nos kb. ezért. Koncepció nincs benne, de oda fogunk figyelni még jobban erre, már csak a kedvedért is.
Valóban valamivel kevesebb cikk van a Volánról mostanában, ennek viszont szimplán az időhiány az oka, koncepciót ismét ne keress.
Remélem, elfogadható volt válaszom. :)
@F. Kapus: köszi a választ, és örülök, hogy akkor itt az én paranoiám az egyetlen gond. Konklúziók levonása megtörtént, kezelés folyamatban. :)

Emlékeim szerint legutóbb elmaradt egy italmeghívás tőlem, ami akkor így már duplán esedékes lenne - remélem ezt a közeljövőben valamikor pótolni tudom. :)

baráti üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@F. Kapus: nagyon zárójelesen jegyzem meg, hogy ez egy blog. nem hivatalos hírforrás, ahol minden hírnek de iziben itt kell lennie. sajnos túl jók vagytok, az olvasók meg elkényeztetettek. esetleg az ötpercre a raktárutca szerkesztők jelentkezését várjuk, viszont a feltételek magasak.
(úgy beszélek, mintha én szerkesztő lennék :D)
Mar megint ez a Ladanyi!!!!!!!!!!!!!!:):):):)

Vege mindennek, igy nem lesz gyemant szabalyozoko!!!:):)

Bocs, sajna nem sokan ismerik ezt a tortenetet de ide kellett irnom mert nem lehet elerni ezt a gyereket szinte soha!!! O biztosan erti mirol beszlek...

Na mindegy, nagyon jo otlet es kivanom, hogy sokan segitsek ezt a kezdemenyezest! En is fogom amint talalkozom vele!

Udvozlettel,

Kovago Kristof
Balázs brilliáns elme,biztos lesz aprópénz,és nagyobb pénz is az urnában.Magam részéről azt tudom felajánlani,ha kell az etetésben sétáltatásban tevékenyen részt tudok vállalni. Üdvözlettel:Günther gazdija
@F. Kapus: Mielőtt bármi nemű félreértés kerekedik ebből, nekem sem volt célom kérdőre vonni a szerkesztőket, jó szándékkal linkeltem az nso cikkét.
Ettől még a blog pont annyira jó, mint eddig, és adja Isten, hogy a többi magyar csapat is annyira "pörögjön" mint a Volán, és az Ő másod edzőiket is ilyen nehézkesen érjétek utol...:)
Go Blog Go!!!
@Pacak: Istenem, de régen nem emlegette senki a "gyémánt szabályozókő"-vet! Remélem jól vagytok, csók a családnak, Godónak pedig szólni fogok, hogy ideje tekintetét rátok (is) fordítani. Az ötlet kíváló, remélem sokan mellé állnak!
@banyszi: :)

Hat igen...lesz meg itt jobb szelen-bal f.sz is.

Koszi szepen, nektek is.
Én is ajánlok egy könyvet:

Marat Geller: Kutyaszeretet

/ A tegnap esti kutyasétáltasáskor találkoztam a szintén kutyusát levegőztető munkatársammal. Ma reggel ezzel a könyvvel fogadott./
@EisHockey: Javítok....a szerző neve pontosan:
Tamar Geller
Hű, már most mennyit ér Godó meze.... Vannak még jó lelkű, adakozni tudó emberek!!!

www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=160924037
süti beállítások módosítása