HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Starsnak oda kell tennie magát

2010.01.12. 13:13 Hblog

Ma este a Megyeri úton biztosíthatja be helyét a Mol Liga négyes döntőjében a Vasas Budapest Stars. Ha a káposztásmegyeri csapatnak nem sikerül pontokat szereznie Újpesten, a még nyitott kérdések tisztázása az utolsó meccsekre marad.

A Mol Ligában még két fontos kérdés nem dőlt el. Egyrészt, hogy melyik csapat lesz a negyedik résztvevője az elődöntőnek, másrészt, hogy ki játszik az élen végzett Dab.Doclerrel. A Vasas Bp. Stars elrontotta utolsó találkozóit, pontot sem szerzett. Így a Ferencvárossal szembeni magabiztos előny odalett. Kangyalék még két mérkőzést játszanak az alapszakaszban, ezeken két pontot kell szerezniük. Kedden Újpestre látogatnak, márpedig az UTE-tól két napja kikaptak odahaza. De igaz az is, hogy három szezonbeli találkozásuk alkalmával mindig a vendégcsapat nyert. Az izgalmasnak ígérkező összecsapás a keddi program egyetlen meccse, este hatkor kezdődik.

"Nincs okom nagy változtatásra, hiszen a játékkal nem volt gond – nyilatkozta Glen Williamson vezetőedző a Stars honlapján. – Mentünk előre, a helyzeteket kialakítottuk, csak a góllövés nem sikerült. Ebben mindenképpen előre kell lépnünk, azaz, ha mondanom kell valamit, akkor azt mondhatom: ki kell használni a helyzeteket, gólokat kell lőnünk." Pék György és Pichler Ádám az Újpest részéről így várja a csatát:

Ha a Stars kikap, vasárnap még be tudja gyűjteni a szükséges pontokat, amikor a Miskolcot fogadja. Aznap kerül sor az FTC–Dab.Docler találkozóra is. Közben még kétszer játszik az UTE az SC Csíkszereda otthonában.

Még egy fontos verseny van a klubok között, amit sokszor elfelejtünk. Az OB I.-es pluszpontokért is folyik a harc. A Dab.Docler már ezt a versenyt is megnyerte, hat pont bónusszal indul a magyar bajnoki címért folytatott versenyben. Mögötte még bármi lehetséges. Szemben a Mol Ligával itt az FTC saját kezében tartotta sorsát. Ha a zöld-fehérek megnyerik az utolsó mérkőzésüket, biztosan legalább két pontot kapnak.

A ma esti Mol Liga-meccset megtekinti Ted Sator szövetségi kapitány is, aki egy napra érkezett hazánkba.

36 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok!

Mind a Mol Liga, mind az OB I már rég lejátszott a DAB lesz a bajnok, szerintem ezt mindenki látja.
Nem lehetne EBEL résztvevő jövőre a DAB, nem tudja vki, aki jobban tűzközelben van, h van-e ennek realitása?
Óriási dolog lenne a válogatottnak is, ha két csapatunk játszana az osztrákoknál.
Speed
@speedsly: nem vagyok tűzközelben, de messzi-messzi kívölállóként úgy vélem, anyagilag és az - ígéretes fiatalok ellenére - a játékoskeretet (főleg annak minőségi szűkösségét) nézve kevés még a DAB az EBEL-hez. És hogy közelebb kerüljön, ahhoz ugyanaz a három dolog kell, mint a háborúhoz.
@speedsly: Szerintem tevedsz, a DAB a Mol Liga (es az OB I) legnagyobb vesztese lehet. Siman megnyerte/megnyeri az alapszakaszt viszont ami a Mol Liga dontojet illeti, ez Final Four alapon megy ahol barmi megtortenhet. Egy rosz nap, kis balszerencse es maris oda a Mol Liga. Meg kell viszont jegyeznem h nem sok rosz napja volt a DAB-nak ebben a szezonban, de barmi megtortenhet jan 23,24-en.
Egyelore a legfobb eselyes a Mol Liga megnyeresere de ugyanakkor lehet a legfobb vesztese is... A Final Four playoff nem neki kedvez...

Hajra SC :)
@speedsly: beadsz 200 milkát a többit összeszedik. ;) (azaz nincs)
@speedsly: az OB1-re még ne vegyél mérget, szerintem.
@speedsly: Nem bántésból mondom de butaságot irtál. A DAB a torony magas favorit, de még nem bajnok, és nem mol liga győztes. A MOL liga egy meccsen dől majd el, és egy meccsen ugye bármi megtörténhet. A bajnoki döntő pedig még messze van, addig bármi történhet még.
Az EBEL induláshoz meg egyrészt az EBEL-ben üresedés vagy bővités kéne legyen, a DABnak meg kb megkéne duplázni (de lehet háromszorozni kéne) a költségvetését. Szép állom, én is szeretném őket ott látni, csak a magyar játékosokat nézve nincsenek behozhatatlan hátrányban a volánhoz képeset, de jó légiósok baromi sokba kerülnek + az utazás se két fillér lenne. Ha valaki ismer tőkeerős szponzort mondjuk úgy 1millió euróval annak szólhatna az érdekünkben :D
@Stommy: Kb 500.000. euro kellene az idei koltsegvetesen felul. Ebben benne van a legiosok, utak, biroi dijak meg minden egyeb koltseg ami eddig nem volt. Persze meg az Ebel is ra kellene bolintson az indulasra.
@speedsly: jelzem, hogy a MOL Liga egyetlen egy meccsen fog eldőlni. Egyetlen meccsen meg a Miskolcnak, vagy a Brassónak is simán van esélye a DAB ellen! Ezt ne felejtsd el...
@Stommy: utazás fillérekbe kerül. 300 Ft / km áron simán kapsz buszt piaci alapon, 25 db, átlagosan 450 km-es túrával számolva 6 millió 750 ezer Ft a buszköltség. A többi tételhez képest szinte nulla. És jó eséllyel lehet rá kedvezményt szerezni...
ha jól emlékszem Azari mondta, hogy nem reális az EBEL-es dolog egyelőre.
@fradigy: Ugye, nem is volt nehéz? Menni fog, csak gyakorolni kell :))
EBEL sajnos nem realitás. Egy-egy meccsen most is tudnánk villantani, de hosszú távon kevesek vagyunk oda. Ami viszont a Mol liga rájátszását illeti, én ha választhatnék, inkább bukjuk el a döntőt egy rossz meccsen egy ilyen alapszakasz után, mint bukdácsolva odajutni és végül mákkal megnyerni.
Ja! És hajrá lilák!
@csatoimi: Jól tudom hogy a Red Bull éves költségvetése 8 millió euró?

Amúgy az az egészben a legfájóbb, hogy az alapok megvannak és van olyan cég bőven a városban, aki finanszirozni tudná az EBEL indulást... :(
@gogosz: A Mol liga rajatszasa az sajnos ossze van csapva.
@Stommy: Jol tudod, az tenyleg annyi, de hat ok az elsok ebben is. A DAB-nak egy realisabb szint a Volan vagy a szloven csapatok szintje lenne, legalabbis az elejen.
@gabute: De a Brasso-meg a Miskolc se lesz ottan te se felejcs el!!!!
Ha ma ujra kikap a Stars,akkor megérdemelné,hogy kapjon egy zakot a Miskolctol is!!!mert a Fradi jobban megérdemelné,hogy a négy közé juson!!
Egyelőre a Stars vezet!
Csoda történt!!! Sille golt löt:))
OFFolok kicsit: MacSweyn nevét hogy lehet így kimondani? :)))))
Becze megsérült, hogy volt kapuscsere?
Győzelem!!Maszlov góljával.
Elődőlt, hogy a Vasas is a 4-es döntőbe jutott. Ahhoz, hogy még előrébb lépjenek az kell, hogy a Miskolc ellen nyerjenek és az SC max 1 pontot szerezzen a két Újpest elleni meccsen.
Újpest már nem lehet 3. helyezettnél rosszabb, mert a Vasassal szemben jobb az egymás elleni eredményük.
OB1-ben pedig a következő a helyzet
2. UTE 16 meccs 21 pont
3. FTC 15 meccs 20 pont
4. Vasas 15 meccs 19 pont

A bónuszpontokért még minden meglehet :)
@OliBLOOD: Az elsö helyen ki van????????azért azt illik oda irni nem??
@OliBLOOD: Oli, Oli, hát de nagyon feledékeny vagy komolyan mondom, hallod :))
süti beállítások módosítása