HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még nem jutott a final fourba a Stars

2010.01.10. 20:56 F. Kapus

A rájátszás szempontjából fontos Mol Liga-meccsen az UTE 4-2-re nyert az Icecenterben, tehát a Vasas Bp. Stars nem tudta megszerezni azokat a pontokat, amelyek kellettek volna a négyes döntő bebiztosításához. Peter Sevela 41 védésének, a második és harmadik sor góljainak köszönhetően a listavezető Dab.Docler 3-0-ra nyert Miskolcon. A Mol Liga alapszakaszának utolsó hete következik öt mérkőzéssel. Kedden UTE–Stars mérkőzés jön, ha ott is Sikorcinék nyernek (a szlovák csatár mesterhármast szerzett), akkor vasárnap a Stars–Miskolc és a FTC–Dab.Docler meccsek döntenek majd. A zöld-fehéreknek mindenképpen nyerniük kell a listavezető ellen, miközben a Stars nem győzhetné le a borsodiakat, csak akkor cserélnének helyet a 4. és 5. helyen. De egyelőre ne szaladjunk annyira előre.

148 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Bpstars: Fodor Szabolcsra nem kívánok sportolóra tekinteni, a többiekkel nincsen problémám. De én nem akarlak téged megváltoztatni, te se próbálj engem.
@kiralyfi: ??? ennek mi köze a földrajzhoz? Ne általánosíts, most csak Rólad van szó! Szerencsére sem vidéken, sem Pesten nem sokan vannak ilyenek.
@Bpstars: Fodor ma saját magát zárta ki a sportemberek közül, nem véletlenül kellett a meccs nagy részét a budiajtó mögül végignéznie...
@Bpstars: tudomásul vettem, vidéki primkó egyszerű paraszt vagyok, most van orgazmusod, remélem...
@gabute: a kérdés: miért próbálod a Te szubjektív meglátásod, mint objektív tényt hangoztatni?

ez megint milyen mondat: "Fodor Szabolcsra nem kívánok sportolóra tekinteni". Miért????
Hiányzik belőled, ami ezekben a sportolókban meg van, mikor a meccs után kezet fognak a jégen v. az öltözőfolyosón megbeszélik a történteket, a másik TISZTELETE!
De én bízom, ezért próbálkozom...
@gabute: Take it easy!:)

1. A két majom miatt én kérek elnézést a normális Stars-szurkolók nevében, ha találkozunk, iszunk sört, meglátod, ebből a fajtából van több:)

2. A beléptetés kritikán aluli, ezzel tényleg kezdeni kellene valamit. A büfé szintén gyalázat, a kislányok meg a néni nem alkalmasak nagyobb forgalom tempós kiszolgálására.

3. "[Fodor] még leütötte Hetlert is"
Na ne dramatizáljuk már túl a sztorit, ráadásul a válasz erősebb volt a lekorcsolyázó Fodor belemenésénél, büntetését megkapta érte, nem kell ezt túlspirázni.

4. "tavaly pont a Starsosok voltak, akik írták, hogy Újpestre félnek meccsre járni"
Nekem volt problémám egy hasonszőrű "piroskabátos" tahóval, de hát ezek csarnokfüggetlenül mindenhol felbukkannak, az ügy lezárva. Kedden is megyek a kiskölökkel (aki még hezitál, hogy most akkor kinek fog szurkolni:))

A meccsről: a péntekinél jobb volt a Stars - a végén.. Lehet, hogy attól támadtak fel, hogy elkezdtünk (minthamár!) szurkolni rendesebben, meg is lett az eredménye, hajszál híja volt az egyenlítésnek a végén, az a nyomás tetszett, kár, hogy (megint) későn kezdték.
A Németh-Borbás gól tényleg nagyszerű volt.

Sajnos csapatunk pont a rájátszásra kezdi elveszíteni a "gólcipőt", ha egyáltalán megéri a playoff-ot.
Ha így játszanak, és a DAB is a Fradival akar inkább meccselni, akkor kinézhet egy 5. hely.
A fiatalok játszatását nagyon hiányolom, az "öregek" pedig mintha kicsit "görcsölnének" így a szezonvég felé.
@kiralyfi: ha 4dl vörösbor annak számít!? Te tudod.
@facsipesz: "Ha így játszanak, és a DAB is a Fradival akar inkább meccselni, akkor kinézhet egy 5. hely"

Már a feltételezés is gusztustalan. Már egy jó ideje megvan nekünk az alapszakasz első hely, mégse lezsáljuk el a meccseket. Miért pont most tennénk?
@Video Tóni: ezek szerint minden olyan jégkorongozó, aki bizonyos körülmények között így cselekszik, az a Te szemedben nem sportoló?

Ugye, ezt nem gondolod komolyan. Szerintem minden játékos pályafutásában előfordul 3-100 közötti számban. Akkor egyik sem sportoló a szemedben?
@Licsimi: Köszönöm szépen, szerencsére a csapat is meg tudott ajándékozni egy győzelemmel.
@OliBLOOD: De azt vedd figyelembe, hogy ha nem mindig sikerül "moslék" játékkal szerencsével nyernünk, és a parádézó ellenfél majd végre jól játszik emberelőnyben, akkor még bármi lehet! :)
@OliBLOOD: sajna magasabb szinten is előfordult már ilyen (ld: svédek 2006-os olimpián).
De én sem hiszem, hogy JP sakkozna. Az benne van, hogy kicsit rápihen a csapat a PO-ra, ez akkor meg már a ki bajunk, ha 4 meccsből 0 pont.
@OliBLOOD: Akkor a PC verzió: "Ha a DAB kifog egy gyengébb, a Fradi pedig egy jobb napot, akkor...."

Megfelel?:)
@Bpstars: Foci (egy gyönyörű közhellyel élve:) magyar pályán ritkán látható sportszerűtlenség(g)(ekk)el vétette magát észre, miután felsértette egyik ellenfele arcát, a másikat játékon kívül fellökte, majd a bírót is fizikálisan vegzálta.
@Bpstars: az életben nem mondtam, hogy objektív vagyok. Miért próbálsz egy szubjektív vélemény objektívnek beállítani?

Itt mindenki szubjektív, kivéve az újságírókat.
@facsipesz: ha kijutok kedden, akkor vendégem vagy egy seritalra :D

A fiadról meg már írtad (mármint az egyikről), hogy újpesti... most meg hezitál? :) De ami késik, az nem múlik :)

Tényleg jó volt, hogy a végén "feltámadt" a Stars, mert így igazán élvezetes, színvonalas, izgalmas meccs kerekedett ebből a 60 percből!
@gabute: Ezeknél az 5éveseknél még nincs fix világkép, Volán-mez is kell neki:)
@forestjr: soroljam, hány fejsérülése volt a Stars játékosoknak ebben a szezonban...és nem korong által?

asszem nem érdemes. Szólj, ha látod, hogy itt majrézom, amiért lekönyökölték x/y-t.
Szerintem ez tényleg benne van. A lényeg, hogy utána büntessék, ma ezt megtette Gebei.

ezúton is gratula neki, jól vezette!
@Bpstars: Tényleg benne van, de hogy utána fellökjön játékon kívül egy játékost, illetve a játékvezetőt, az már nincs, és most erről van szó.
a végén Rafaj is felökött volna pár játékost, ha rajta múlik. Csak Gebei úgy lefogta, hogy mozdulni sem bírt.

Amúgy biztos Szirányi beszólt neki, ahogy Hetler Focinak. De ez már törtnelem....
@Bpstars: Az érthető volt, mert valaki (talán Szirányi?) lekönyökölte - büntetlenül. Rafaj ezen bőszült fel.

Hetler meg nem tudom, hogyan tud a háta mögött beszólni...
@Bpstars: Felesleges vitatkozni, mert úgy néz ki, hogy más meccset néztünk, de Bence körülbelül 10 mp-cel a meccs vége előtt (3-5-ös állásnál) arcon vágta Rafit, aki a lefújás után tért magához, és akkor akart elégtételt venni rajta. Nem csak Gebein, hanem Kangyalon is múlott, hogy nem lett csetepaté a dologból. Utóbbi nem tudom, hogy mit keresett ott :) .
@gabute: ő biztos nem csinált semmit, mert az Ute játékosa.
@forestjr: Természetesen 2-4-es állásnál :) . Jó éjt mindenkinek!
@Bpstars: Te kötekedni akarsz, vagy fórumozni? Ha az utóbbi, akkor ne forgasd ki a szavaimat. Ha az előbbi, akkor nem érdemes veled kommunikálni.
@fetyiszov: engem komolyan erdekelne, hogy mi a a visszataszito a starsban, vagy a szurkoloiban? (most meg melloznem azt, hogy en mit sorolnekfle nehany csapat mellett es ellen)
A legfontosabb, hogy ma KÜZDÖTT a CSAPAT! Amikor nem ment annyira, akkor is felszántották a jeget! Ezt szeretném látni a továbbiakban is!

A Fodor affért meghallgatnám interjúk formájában az érintettektől! :-)

Kedden Itáliából szorítok az Újpesti CSAPAT sikeréért!

Heti és Borbi remélem velünk marad!
@akerkiter: Szurkolóin jót nevettem, persze csak azon a néhány harciason, a kiskölyköknek örülök, akik mezben jönnek meccsre.
Fodor, Svasznek (aki szerintem jobb sorsra érdemes, mint a főtáv csapata),Kangyal, Gröschl, Gergely, nos, nem nagyon tudnak veszíteni. Pedig lesz még zakó.Kedden egy újabb.
Az egykor nálunk játszó Szirányi nyakon****ta Rafit, amit Gebei nem látott. Remélem, ő sem tér vissza hozzánk, bár Sájevics után nem csodálkozom semmin.
@fetyiszov: aha. szoval az a gaz, ha egy sportolo nem tud vesziteni? ez mit jelent? jobb lennne ha konyveloi verrel elontottek vivnanak? kopkodtel akkor is mikor feljutottak z A-ba (voltak a felsoroltak kozul sokan ott, az ujpesti nyerosorbol meg senki). de tenyleg nem erre kell buszkenek lenni egy klubcsapatnal. de meg mindig nem ertem mi a _visszataszito_? komoly szavak ezek. spotolok, akik minket szorakoztatnak. miert kell rajuk ilyen szavakat hasznalni? az emlitett afferbol (ha igaz is) tudna mindenki pro es kontra tucatjaval irni. ezert visszataszito?! Sziranyi? olyan kedves eber, hogy ha a fiaim csak fele ilyen kedves sracok lesznek mar jol dolgoztam.

nekem nincs bajom azzal, hogy a szurkolok a sajat csaptukat helyezik eloterbe, de a tobbi sportolora miert kell ilyen szavakat hasznalni? a Starts ma nem jatszott rosszul, de kikapott. az Ujpestet dicseret illeti. ez oke. ha kedden nyer a Stars (nyerni fog :)) akkor orulsz majd hasonlo kommenteknek a masik oldalrol?
@akerkiter: nekem peldaul az "oregek" es a Volanbol kikerultek miatt nem szimpatikusok valahogy sokkal tobb a duma mint amit az asztalra letettek a tavaly is az iden is de ez csak az en velemenyem , benyomasom tehat nem valoszinu hogy altalanos lenne.
hajrá macik!
be kell lőni az előnyt és a helyzeteket!
Oksa helyett ki fog jönni?
Egri és Nagy Gé nem ob1-s szintűek ,legalábbis ma nem(ez az igazság)
A lényeg vidéki csapat legyen a bajnok!!!
Remélem nekünk is eljön majd az időnk egyszer ha lenne vagy 100-120 millios költségvetésünk összehozhatnánk egy bajnokesélyes csapatot!
de nincs pííz!!!
@qx92: bocs, de ez kicsit olyan kotekedo dolog. olyan, mintha a rolling stonestol azt varnad, hogy letesz az asztalre egy uber friss hybermetal spacerock jazz lemezt. nem fog. a mai nyilatkozataikon lehet mosoloyogni. a zenejuket lehet szeretni es nem (en spec nem, de en az acdc-t meg a motorheadet se ertem, pedig a metalt de) ettol meg nem lesznek _visszataszitoak_, es a multbeli erdemeiket ez nem kerdojelezi meg. szerintem a starsban pont az az izgalmas, hogy alakul egy uj klub. inkabb orulni lehet annak, hogy latunk ilyet. nezd meg a fradi vagy az ujpest mikor alakult. aki szerencses annak az apukaja rmesel, aki nem max olvas rola. ezt meg meg lehet nezni itt es most. spec mi pont stars szurkolok vagyunk tobb kotodes miatt, de ettol meg ellenfelkent is erdekes ilyet latni.

az "oregek" erdekesek. mi spec szurkolokent neha idegbajt kapunk attol, ha hibaznak. mi vagyunk a legkritikusabbak. de neha csuklobol tolnak olyat, hogy a sok ifju titan a fele tudasert olni tudna. a csapat masik fele meg nagyon fiatal. nem akarok neveket sorlni. nyilvan mindenkinek van szimpatikus es nem jatekos minden csapatbol. ma pl borbas cseleit dicsertuk magunk kozott egesz este sutyiban, es arrol beszeltunk, hogy az o nevet meg fogjuk kantalni VB meccseken.
@akerkiter: a szurkolóiban semmi, mert nincsenek :)

A klubban az, hogy 99%-ban közpénzből léteznek, miközben a többi fővárosi klub 0 Ft közpénzt kap.

És az a játékosok között is van pár nem túl szimpatikus. Kangyal, Svasznek, Fodor Szabolcs vagy Gergely Csaba minden "balhéban" benne van. Mutogatnak, kötekednek, alattomosak (igen, Gergely nálunk is az volt!). Emlékezzünk például arra, ahogyan tavaly rászálltak Sikorcinra Svasznekék... de pl. Szajbert Krisztiánnak is volt a legelső Újpest-Starson egy olyan akciója, hogy minden bedobott csokin megpróbált végigkorcsolyázni...
A Fradiban kevesebb az antipatikus játékos (mert egy részét elvittük Újpestre) :-)

Ezen kívül rendkívül sok újpesti játékost elcsábítottak a Starshoz, aminek szintén nem örülünk. Ez az utánpótlásra is igaz, nem csak a felnőtt csapatra.

Ezen kívül a mi kerületünkben játszanak, ami megint csak visszatetsző.

Nem utolsó sorban pedig azért, mert a játékosállomány alapján magasan a Bp. Stars a MOL Liga legjobb csapata! Így ellenük a siker mindig nagyobb öröm, mint egy gyenge csapat ellen!

Remélem, kielégítő választ kaptál :D
Nem az a gáz ha egy sportoló nem tud veszíteni, hanem az ha egy sportoló nem tudja a vereséget elviselni és folyton kötekszik, vagy mutogat a nézőknek, netán ütővel a felettük ülő nézők felé csap, ahol esetlegesen 10 éves kis lurkók ülnek, akik példaképként néznek fel ezekre a sportolókra és akkor csalódnia kell egy óriásit, mert egy A csoportos VB-t megjárt játékosoktól valahogy nem ilyet várnak, hanem azt, hogy felszántják a jeget és megmutatják mi a játék, a csapat és az ellenfél iránti tisztelet. Ehelyett provokálást és reklamálást, sportszerűtlen magatartást produkálnak. Ez így nem helyes.
Úgy látszik, Szirányi művét még a szövetség is látta, csak egy-két Starsos, no meg Gebei nem:

icehockey.hu/index.php?pg=news_3_1133

"Búcsúzóul még Szirányi Bence könyökölt bele Rafaj Attilába, ezt azonban a bírók nem vették észre."
A Starsnál a 4 nyugdijas játékos nyugdijba kellene vonuljon,mert csak a csapat kárára vannak!!!!A nagy arcukot a pályára viszik azonkivül semit se tesznek a csapatért!!!
oke. ne piszkaljuk ezt a szalkat a szememben, mert a gerendatok itt kaszal a fejem felett. en leszek az elso aki viraggal hinti be az osszes ellenfel oltozojet, amikor a hozzank erkezo jatekosok rozsaillatot maguk mogott huzva fognak labujhegyen lepkedve tullszoknyaban golokat szorni, mikozben puszit nyomnak minden starsos homlokara. ugyanmar sracok, ez most hoki vagy sakk?! hagyjuk ezt, mindenki magyarazza a sajat igazat. szerintem meg csak egy igazsag letezik: nem szidjuk sem a jatekosokat sem a masik szurkolokat. az en lurkom inkabb ezt tanulja meg, mint peldakepe legyen barmelyik hokis (amugyis, miert is?).
@Bpstars: És mi értelme lenne ennek? Behúznánk inkább egy kiszámíthatatlan csapatot akikkel pont ez utolsó meccsen sikerül elhitetnünk, hogy ha akrnak akkor verhetnek minket ahelyett, hogy inkább azzal a csapattal elődöntőznénk, amelyik tavaly novemberben tudott nyerni utoljára? Ugye ezt nem gondolja senki sem komolyan. Csak a Vasas szurkolók az esetleges nem 4-bejutásuk okát próbálják már most másra tolni. Ami elég vicces, ugyanis még bőven a saját kezükben van a sorsuk.

Nem mondom, hogy biztosan nyerni fogunk, mert legutóbb is csak hosszabbításban sikerül Pesterzsébeten, de az esetleges pontveszteségek bisztosan nem taktikázás miatt lesznek.
@akerkiter: Természetesen nem sakk, de a férfiasan kemény játékot nem szabad egy szintre hozni a felesleges sportszerűtlenséggel. A dumáról: remélem nem sértek meg senkit, de ma kétségkívül a Stars és a DAB járnak elől ebben a műfajban ( a DAB másban is :) ). Nálunk is voltak ilyen idők, legutóbb például a Voskár Józsi fémjelezte csapat, mi imádtuk őket, az ellenfél szurkolói nem annyira :) . Szóval ez valóban oda-vissza megy, de egy szubjektív szurkoló hadd jegyezze már meg, ha kirívó sportszerűtlenséget tapasztal az ellenfél játékosaitól.
A "nagyívű"hokitörténelem folytatódik:
BVSC,Bp.Postás,Bp.Vörös Meteor,Bp.Építők,Bp,Előre és már az úton a Bp,Stars (az óra lassan lejár)! Bocs a munkásosztály csapata: Vasas Stars a sosem volt csapat,a "hazudósok" gyülekezete.
Aljas szemfényvesztés!
Stars-UTE összefoglaló. Látni a Fodor incidenst. Szerintem Hetler nem szólt neki semmit, mert még csak nem is arra nézett. Nem tudom, mit kellett belelökni
jegkorong.tv/index.php?video_id=00110vu
@gabute: Hát hogy a Stars játékosállománya lenne a legjobb, ráadásul magasan, az enyhén szólva kérdéses! Nekem pl senki nem hiányzik onnan Újvárosba, akármilyen jók! :)
A piros kabátos gyerek nálam nem verte le a lécet. Hozta, amit egy magára maradt szurkolónak hoznia kell, kicsit túlpörgetve. A pénzéért szórakozott egy kicsit.
Ami gáz, az a hivatalos emberke produkciója. Én ugyan nem voltam ott, de ha úgy történt, ahogy itt beírták, akkor legközelebb ne kérje magát műszakba Újpest-meccsen, mert "ki lesz penderítve" a szektorunkból.
Fodor: nem kéne összekeverni a dolgokat. Akció közben, amikor a játékos számít rá, persze belefér egy ilyen attak (szerintem is túlzás, hogy leütötte Hetit, bár az odébb taszajtás sem adja vissza hűen, ami történt), de Heti ott és akkor nem számított erre, hiszen holt időben voltunk. Vagyis Fodor sunyi, alattomos volt, amire nem nagyon van magyarázat. Mostanában gyűjtögeti az ellenfeleket, egyszer fenn fog akadni a horgon (hogy Fiseráén, vagy Hetién, esetleg Harmati regulázza ismét meg, az a jövő titka:)
Szamomra "bamulatos" ez a latvanyos Stars-utalat. 2 eve kino egy csapat a semmibol, erre mar ennyi az ellen. Ez is azt igazolhatja, mennyien tartanak a csapattol, kulonben le se szarnak :-)

Egy ilyen friss csapatnal a szurkoloi letszam fikazasa "illetlenseg". Ahhoz kepest nem is rossz, sot.

A jatekosok "elszipkazasa" meg nem mero rosszindulatbol szokott tortenni, es altalaban nem csak az egyik felen mulik. Pek-mester jolsikerult diplomatikus nyilatkozatai is tudnak ketsegeket ebreszteni..

Szerintem.

Meg tovabbra is: Take it easy! :-)
Szerintem szánalmas, hogy egy 70.000 fős lakótelep közepén 800 :) embert lehet csak kitrombitálni egy ilyenre. Kedves STARS tényleg el kell magyarázni: szórólapozás, iskolák megmozgatása, ingyen sör/cola/redbull a meccs után. 14 órás meccskezdés, gyerekfelügyelet, bográcsozás a parkolóban és jegyért babgulyás bármi, összedolgozni az agua-izével, az Auchannal.
Közben zajlanak Romániában a kupaküzdelmek, az elődöntőkben Sportklub-Brassó 4-2 és Steaua-Gyergyó 7-2, döntő január 30-án. A csíki elődöntőről videóösszefoglaló: www.szekelyhon.ro/videos/view/58/sportklub%E2%80%93brasso-4%E2%80%932-szekely-himnusszal.html
sakic: Duhitoen lassan zajlanak a dolgok! Meg hihetetlenul amator modon. Lasd jegyarusitas-bufe.
Ezert en kerek elnezest.

Basszus security-bol annyira felkeszultek, hogy elszedik a kolkomnek vitt teat, amit az orszag egyetlen csarnokaban nem csinalnak meg. De amikor uj mezt csinaltatnak a csapatnak, eszukbe nem jut, hogy vannak sajat szurkoloik is, akik ilyen banasmod ellenere is vennenek magunknak.

Szurkoloi szinten meg sehol nem vagyunk, de hat hogy is lennenk, 2 ev nudli.

Az utanpotlas gyarapszik, a gyerekek meg becibaljak meccsre a szuloket, ha lassan is, de kialakul ez.

Szerintem ezert inkabb turelmesnek kellene lenni, es nem "szanalmas"-ozni.
Szerintem.
@facsipesz: Talán gyorsabb lenne a büfé, ha a büfés nem azzal lenne elfoglalva hogy bebaszik aztán megy a vendégszektorhoz balhézni. Ő is a jövőt építi. Persze a beszari securitysok nála már érdekes módon nem voltak olyan határozottak mint amikor egy ötéves gyerektől kell elvenni a teát...
@facsipesz: Szia! Nincs gond a nézőszámmal, egyelőre szurkolóból van kevés. Az említett piros kabátos megpróbálta tűzbe hozni a társait, kevés sikerrel. Ezért írtam, hogy magára maradt.
@facsipesz: mindenki tudja, hogy nem rosszindulatból mentek el játékosok Újpestről, hanem azért, mert a Stars stabil fővárosi lábakon áll (amíg a jelenlegi vezetés van a városházán). Ez van, de ettől még ezt nekünk nem kell szeretnünk :-)
@Fugeute: Foci Szikit is háttal lökte el a kapu előtt, az összefoglalóban is látni.
@gogosz: játéktudásra márpedig a Stars állománya a legjobb. Svasznek, Kangyal, Sille, Majoross, Holéczy, Gröschl, Fodor Szabolcs: mindannyian A-csoportosok, vagy kerettagok. Míg sem az Újpest, sem a DAB nem tud a soraiban A-csoportos játékost. És akkor még nem is említettem a többieket: Szajbert K., Gergely Cs., Sándor Sz., Szappanos, Szirányi: csupa válogatott játékos. És még hozzájuk csatlakoznak a junior válogatott tehetségek: Somogyi, Fodor Cs., Maszlov, Rajna, Wéber... szóval papíron sokkal veretesebb névsor, mint akár az újpest, akár az újvárosi társaság!
@forestjr: most nézem én is vissza, nagyon csúnya ez a jelenet is. Ha Sziki fél méterrel közelebb áll a kapuhoz, akkor nagyon beverhette volna a fejét... nem értem ezt a Fodort. Úgy viselkedik, mint aki baromi frusztrált valami miatt. Talán, hogy elküldték a Volántól?
@facsipesz: Pl. az ilyenekért kedveli mindenki a sztárzt: "Érdekes osztogatás. A fõvárosi önkormányzat által létrehozott Iharos Sándor Közalapítványnál felettébb furcsa módon osztogatják a pénzeket. Az önkormányzat honlapján található adatok szerint az alapítvány által meghirdetett pályázatok során 12 kézilabda- és 7 kosárlabdaklub között 10-10 millió forintot osztottak szét az utánpótlás-nevelés támogatására. A legkedvezõbb helyzetben látszólag a jégkorongozók voltak, hiszen nekik 15 milliós volt a keretük, ám a négy pályázó együttes közül az FTC, az Újpest és a MAC egy fillért sem kapott, a teljes összeget a Budapesti Sztárok SE-nek ítélték. Az elbírálás furcsasága, hogy a Fõvárosi Közgyûlés ifjúsági és sportbizottságának SZDSZ-es elnöke az a Hardi Róbert, akinek három gyermeke a Budapest Starsban jégkorongozik. Az Iharos alapítvány elnöke, Kolláth György szabadságát töltve csupán röviden kívánt magyarázatot adni a sajátos pénzelosztásra: „Mi a bizottság megfogalmazása szerinti elvek alapján jártunk el."
@facsipesz:
Bocsánat,de (ha nem is tudod)te is és az összes budapesti hoki szurkoló jelentősen szponzorálja a "Starst"!
Ugyanis: Főv. Gázművek,ELMŰ,Főtáv.Budapest Főváros,Bp.IX kerület a főszponzorok miközben a többiek szerencsétlen "one mann show"- -val(Azari apuka,Egri apuka,Moha...). igyekeznek versenyezni az "alpolgármester úrral"!
Vajon meddig tartható ez az állapot.Talán tavaszig?!(valószínű).
Mert ez az egyik legnagyobb baj a "munkásosztály "csapatával!
A végén még egy újabb BKV storynak lehetünk tanúi!
A mondás szerint: tele hasból könnyű sz....ni!
@peterszky: @zsákutca: Azért el ne tévedjünk nagyon messzire, kérlek titeket! Lehet, hogy van egyesület, amelyikre többet fordított az állam az elmúlt néhány évtizedben, mint az FTC, de biztos, hogy nem sok. Elképzelhető, hogy van olyan egyesület, amelyik több adót, tb-t, stb.-t nem fizetett be az államkasszába, és több egyéb (pl. szállítói) tartozást halmozott fel, mint az FTC, de biztos, hogy nem sok.
Viszont biztos, hogy nincs klub, amelyiknél több pénz tűnt el a szurkolók szeme elől, mint az FTC-nél.
És csak a félreértés elkerülése végett, mint mezei állampolgár, én sem tartom elfogadhatónak, ha valaki önkényesen osztogatja az állami pénzeket, viszont mint hokiszurkoló nagyon is örülök, hogy ezek a pénzek a jégkorongba kerülnek, mert más egyesület AZOKAT a pénzeket nem tudná bevonni EBBE a sportágba.
Az meg igencsak visszatetsző, hogy mást szidunk azért, mert nekünk nem sikerül üzleti, piaci vagy egyéb alapon normálisan működtetni az ország legnépszerűbb csapatának valahavolt egyik legnépszerűbb szakosztályát, immár másfél évtizede. És ez nem azért van, mert a Starst támogatja egy-két fővárosi cég néhány millióval, vagy mi tudom én, mennyivel.
@gabute: A múltjuk tényleg szebb, de a jelen nem arról árulkodik! A jövőről nem is beszélve.
@F. Kapus: Én a fűtésszámlám átutalásánál mindig odaírom megjegyzésbe, hogy "Vasas Stars támogatás". Csak hogy jó helyre kerüljön :) Inkább a hokiba mint más zsebébe. És így én is támogató vagyok :)
@F. Kapus: szerintem se tévedjünk el. ennek az egésznek köze nincs a Fradihoz. se a lilákhoz,se a volánhoz, se a befagyott tavon csúszkáló gyerekekhez. Ez akkor is felháborító lenne, ha női röplabdában zajlana. hányinger. mutyi, uram-bátyám. az, hogy hardi "úr" közreműködésével milliós nagyságrendű közpénzeket csorgatnak a starshoz, nem megítélés kérdése. értem én, hogy te a végcélt jónak érzed, de ez nem menti a módszert.

és azt hiszem, írtam már egyszer: igen, akkor is felháborodnék, ha a Fradiba jutnának így pénzek.
@F. Kapus: Nem, itt nem az FTC-ről van szó! Ezért nem is írtam a IX. kerületi Önkormányzatot, az utánpótláscsapat kilépését, nehogy elfogultsággal vádoljatok :) Azok "személyes" sérelmek, ez a konkrét eset jóval túlmegy ezen, szerintem. És nem az állami támogatással van gondom, hanem azzal, ahogyan szétosztották.
Kedves Blogos Barátaim !
Ne kezdjünk ellenségeskedni egymással legalább mi ne ebben a bajnokságban ! Ameddig nem volt a stars nagyon sokunk az Újpestnek drukkolt vagy valami kötödés volt a kerülethez ! De az élet így hozta lett az ice centerbe is egy nagy csapat,és ez nagyon jót tesz a bajnokságnak ! Próbáljunk barátságba egymást segítve,sörözve megbeszélni gondokat problémákat !
Baráti üdvözlettel ! Egy szurkoló aki soha nem feledi,hogy honnan jött !
@szorgalmas: Dehogy érzem jónak, igazából csak azt tartanám elfogadhatónak, ha a versenysportba egy fillér állami pénz nem jutna, mert üzleti alapon tudna működni. De ez ugye még a leggazdagabb országokban sincs így, mint látjuk. Az FTC történetében hány "urat" tudnánk itt közösen felsorolni? De hagyjuk az FTC-t, mert a Starsról volt szó eredetileg. Szóval a lényeg: nem, nem tartom jónak az állami pénzek bevonását, sok ok miatt. Így jó? :)
@peterszky: A konkrét esetben egyetértünk. :)
@F. Kapus: áhh, nem ezt akartam kihozni a dologból:) az, hogy közpénz a sportba kerül nem lenne feltétlenül ördögtől való dolog, mint ahogy kerül is. részben azért, mert egy rsg szakosztály nehezen tartaná el magát a szponzorokból, vagy a szurkolókból. mondjuk azt, hogy a társadalomnak érdeke, hogy létezzenek jégkorong csapatok, és hogy a sportág fejlődjön. ok. akkor történjen mindez a szaktárca felügyelete mellett, legalább az igazságosság látszatát fenntartva. semmi bajom azzal, hogy a fehérvár ök. támogatja a volánt. a városnak igen jó reklám, és fontosabb az a csapat, mint nagyon sok minden. még egyszer mondom: a módeszerrel van bajom.
@szorgalmas: Hát ez nyilván nagyon összetett kérdés, amihez még peterszkyvel együtt is kevesek vagyunk :):):)
Valahogy az lenne a tuti modell, ha a létesítményt és annak működését biztosítaná a fenntartó, aki mondjuk az állam lenne, az utánpótlás-nevelés költségeibe beszállna mondjuk az önkormányzat, a versenysport meg megélne a jegyeladásból és a mörcsndájzingból, meg a szponzorokból. De ez nem mostanában lesz, tudom.
hat azert a Macnak is adhattak volna mert ok utanpotlassal foglalkoznak ha jol tudom csak gyerek csapatok vannak es ezt azert figyelembe kellene venni hogy az nem feltetlenul egy uzleti valallkozas hanem tenyleg a kozjot szolgalja marmint a gyerekeket, mig a felnott csapatok elmeletileg profit orientaltak az hogyha ez nem jon ossze az a vezetok hibaja , es allami cegek inkabb a gyerekeket tamgassak.
a volan mas teszta szerintem mert azert a volan csapata szerintem jelentos reklamot jelent szekesfehervarnak
az ilyen penz eloztasokat nem kell valahol megindokolni?
Szurkolói szemmel:

1. Én kérek elnézést, hogy az általam támogatott csapat főnökei galád módon szereznek pénzt a klub működtetéséhez...
2. A játékosok mondjanak fel azért, mert állami cégek támogatják a klubjukat, és ezek a cégek nem más jégkorong klubokat szponzorálnak..
3. Akkor ezentúl, ha valaki azt mondja, hogy a "Stars visszataszító", akkor ezt értsük úgy, hogy ez nem a játékosoknak, hanem a klub gazdasági vezetőinek szól.

Csak a tisztánlátás végett.

Egyébként nekem is visszatetsző a más kárára elkövetett tipikus "magyaros" sumák.

De: a csapat meccseire én nem a vezetők miatt járok ki, hanem a játékosokért, a játékért. Ennyi erővel a Fradi a vezetői illetve a "múltja" miatt akár lehetne számomra "visszataszító" is, de a játékosai miatt valahogy mégsem az...

Mellékes: tavasztól új gárda jön, a Főtáv ismét "megszereti" a focit, nem kell majd nekünk ilyen apróságokon többet összeveszni, hogy kinek a csapata "visszataszítóbb"...
@facsipesz: ez egyáltalán nem mellékes:)
@facsipesz: hááát, ha minden a "tervek szerint alakul", akkor hardi úr életében nagy változások következnek be, és bár nem féltem az egzisztenciáját, abban nem vagyok biztos, hogy olyan összegek fölött fog diszponálni, és olyan befolyással fog rendelekzni, mint eddig. lehet, hogy lesz némi játékosmozgás a nyáron, és ez jelen esetben nem nhl sztárok igazolását jelenti:)
@facsipesz: en nem tudok mindent, csak hall az ember ezt-azt. valahogy megis a fradinak sikerult annyi zset ajanlani budainak, hogy oda menjen inkabb ne a starshoz (utolag nem is baj). valahogy megis az ute tud egy sor kulfoldit megvenni, hogy megnyerje neki a meccset (ami nem baj, csak kicsit vicces). sebaj. amugy a csarnok es a stars nem egy dolog. tehat hogy a mezrendeles hoyg megy a stars, hogy a security mit csinal az a csarnok. nem keveredno a ketto.
@OliBLOOD: sajna én nem tudom az adóforintjaim mellé odaírni kit támogatok, de jó érzés, hogy támogatom a Dab-ot, AV-t, Miskolcot, Ute-t...stb. :)
@F. Kapus:
A probléma nemcsak a pénzszerzéssel van!
Két éve a Stars azt "füllentette",hogy kész az első végzős garnitúrája a felnőtt mezőnyben való megméretésre!HOL VANNAK? Ez már a második évad!

Valószínű,hogy a "jól összeszedett"csapatban a Sapporói hősök csemetéi vitézkédnek,csak az évjárattal és a nevelő egyesülettel van a baj.
Ez nagyon összetett,és ronda dolog!

A játékosokkal nincs semmi baj.Sajnos ők csak eszközök egy csúnya gonosz "összeesküvésben".
Ők már megtették a magukét,csak levezetésnek választották a "könnyebb"utat, az a baj,hogy ők vannak a reflektorfényben és a "gonosz"meg sunyít a háttérben,(ami mondjuk jellemző az ilyen alakokra!).Ez pedig nem szolgálja a magyar hoki jövőjét!!!
Figyeljétek meg,hogy mennyi pénzt fognak bedobni a rájátszásra!Kiket fognak igazolni,hogy elkápráztassák hatalmas szurkolótáborukat a győzelem mámorával!!!
Érdemes lessz!
@zsákutca: Egy picit elvesztem a gondolatmenetben, de figyelni fogunk, annyit ígérhetek.
@F. Kapus:
..a befektető a pénzéért,"hozadékot" vár.
A megtérülés,az összeg nagyságától függöen években mérhető!
Aki nem befektető csak kalandor és soron kívül szeretne a pénztárnál első lenni elbukik!
A befeketető hosszú távon gondolkodik és ez a helyes mindenhol így a Magyar hokiban is.
Ezért tisztelettel kérnék mindenkít ,hogy a "Stars jelenségtől"ne ájuljunk el,mert irtózatos lesz a kiábrándulás! (Habár a remény hal meg utoljára.)

Vagy már elfelejtettétek az "erdélyi üstököst",valami Kurkónak hívták!
@zsákutca: Szerencsére a többi magyar csapat, kiváltképp a tradicionális fővárosiak, megfelelnek az általad fent vázolt kritériumoknak.
Kurkó Jánosba meg bele lehet rúgni, bár nem túl elegáns. Kevés olyan őrültje volt mostanában a magyar hokinak, aki Csató Imivel együtt a saját pénzét áldozta kedvenc sportágára. Kár, hogy csak ennyire futotta belőle. Sajnos nincs magyarországi követője példájának.
@facsipesz: Ha ez megnyugtat, akkor a Sztárz játékosok között is van jó pár, akiket nem kedvelek :)
@gabute: Na pont ezzért szégyen amit felsoroltál ilyen keretel égnek hazao pályán ez a szégyen!!!nem elég a név meg a nagy arc tisztelet a kivétel!!
Most itt mit szerettek jobban; a JÉGKORONGOT, vagy a CSAPATokat?! Ezt kéne eldönteni...
@nagytomsky: Nem hiszem, hogy a kettő kizárja egymást. Attól még bőven szeretheti valaki a jégkorongot, mert imádja a saját csapatát, de nem kedveli (sőt esetleg gyűlöli) valamelyik ellenfelet. Ne várjuk már el a szurkerektől, hogy valami ködös hokiimádat-elv miatt megtagadják az érzéseiket :) Kanadában egy igazi Calgary-fan soha nem fog szépeket írni a vancouveri csapatról, ahogy a montrealiak sem kedvelik a toronto-szimpatizánsokat. Írom ezt úgy, hogy az itt elhangzottakhoz se pro, sem kontra nem szóltam hozzá.
@F. Kapus: azért az ilyen mélységű kijelentésekkel óvatosabban bánnék, rengetegen vannak - elsősorban szülők -, akik anyagi helyzetükhöz mérten (mármint anyagi helyzetükhöz viszonyítva) legalább ennyit, ha nem többet áldoznak a hoki oltárán azzal, hogy a csemetéjüket edzésre és tornákra járatják, pénzelik, szerelést vesznek nekik stb. Ezzel persze nem csökken Kurkó vagy éppen Csató úr érdeme, és az is igaz, hogy nagyon kellene még a magyar hokinak - határon innen és túl - jónéhány hasonló megszállott mecénás. Ugyanakkor - erre éppen a blogotok szolgál iszonyatosan jó és szemléletes példával - már a nyilvánosság, az átláthatóság, a nemzetközi kitekintés és a megfelelő struktúrák jó példájának megismertetése is rengeteget lendíthet egy-egy sportágon. Szerény - és nem is biztos, hogy helytálló - véleményem szerint lesz egy pont, amikor a most még sajnos jellemző szponzori tartózkodás is a múlté lesz, az első fecskék már itt vannak, és ha sikerül tartósítani, esetleg növelni a színvonalat, látogatottságot, népszerűséget, akkor jön a többi is. Többek között ezért sajnálom, hogy a vidéki műhelyek látványos erőre kapása (és a vezérhajó Fehérvár mellé már most ideszámítom Dunaújvárost, de Miskolcot, Debrecent és Zalaegerszeget is) mellett a fővárosban állni látszik az idő, Sztárszostól, Fradistól, Dózsástól.
@nagytomsky: egyértelmű a válasz, a jégkorongot mindig egy-egy adott közösségen, csapaton keresztül szeretjük, szerethetjük, de ez szerintem Minarik Ede óta így van és nem hokispecifikus jellemző, a sport egészére igaz. nincs olyan, hogy hú b+, de jó szabálya van a biatlonnak vagy a ritmikus sportgimnasztikának (teszem azt), mától ez lesz a rajongásom tárgya csak ezért. a sportág a keret, a csapat/szereplő a médium, na.
@Nyuszí O_o: ha egy kicsit is követted az előzményeket, akkor látod, hogy teljesen más a koncepció a fővárosi kluboknál! Ezért nem érdemes összemosni és egy kalap alá venni őket!

Az idő, majd választ ad, melyik lesz sikeresebb.
@Bpstars: Illetve van, ahol van koncepció és van, ahol nincs... :P
Én spec. nem örülnék, ha nem lenne a Starsnak felnőtt csapata, mert akkor lehet, hogy az a 10 fő 25 év feletti játékos többsége ma az Újpest felnőtt csapatában lenne (+ a meglévő légiósok) és a fiatalok végleg kiszorultak volna. Azzal, hogy lett ott is felnőtt csapat talán kevesebb fiatal tehetséges játékos tünik el a süllyesztőbe mintha nem lennének. Aki tényleg szereti ezt a sportot annak ezt be kéne látni és abba kéne hagyni ezt a gyalázatos fröcsögést.
Minden csapatban vannak olyan játékosok és szurkolók is akik másoknak csipik a szemét, de ez a velejárója.
Végre olyan mérközéseket látunk, ahol nem tudja senki előre, hogy tuti melyik csapat fog nyerni.
@Nyuszí O_o: Természetesen az utánpótlásszülők nagy áldozatot hoznak, de amit írtam, az a versenysportra vonatkozott.
Egy kicsit kevergetted a lapokat, miközben néhány vidéki műhely erőre kapásáról írsz, aközben azt állítod, a fővárosban megállt az idő. Márpedig a felsorolt vidéki műhelyek jelentős része legfeljebb utánpótlással rendelkezik, de e tekintetben meg például Újpest példa értékű, bizton állíthatom, hogy a jelenlegi U12-es korosztályban és alatta a legjobb minőségű munka ott folyik, és a játékosok mennyisége is jelentős. Ezekben a korosztályokban Budapesten soha nem látott létszámban oktatják az egyesületek a kicsiket, sok helyen igen szisztematikus rendszerben, évről évre újabb műhelyek vannak kialakulóban, újabb pályákat építenek. Persze nem rózsaszín a helyzet, de nagy az akarat.
Az UTE 2000-eseit többször láttam idén, edzésen, kis- és nagypályás meccsen is. Mindenkinek ajánlom őket bátran. Ezt csak azért írom, mert semmi sem olyan egyszerű, tehát ahol megállni látszik az idő, ott is történhetnek szép dolgok. Elég hozzá három nagyon lelkes és igényes ember.
@F. Kapus: Örülök, hogy ez feltűnt egy olyan embernek is, aki hiteles és nem Újpest-drukker. Ha nem rontják el, akkor 4-5 év múlva olyan felnőtt csapatnak örülhetünk, mint most a dunaújvárosiak.
@forestjr: Az a baj, hogy az U12-től hosszú út vezet a felnőttig. Említett korosztályban sok-sok éve a legjobbak között vagyunk, de ez sajnos nem ér túl sokat, ha később a sok munka kárba vész.
@forestjr: A gyerekhokisták 10 %-a lesz profi játékos. F kapus nem csak az ute hokisairól írt.
Sok fusztráció gyült itt össze. Nem akarok nagyon polemizálni, de már nagyon sok arany generáció volt az utéban legutóbb nem is tudom melyik. A lényeg szerintem, hogy játékrendszert tanítanak a gyerekeknek, ami a többi kis exhibicionista törtető fölé növeszti őket ebben a korcsoportban. Egyszerűen megeszik azokat a csapatokat akik nem állnak fel ellenük rendesen. ( tehát azokat, akiket hagynak játszani)
A kisebb (U14-ig) korosztályokban nem szégyen kikapni olyan gyerekektől akik szétpasszolnak minket, vagy egyéb játékszervezéssel nőnek fölénk, az a baj ha lekorcsolyáznak szétcseleznek, az a lemaradás.
Az általad említett elrontás nem kivűlről fog érkezni, leginkább a szülők irreális elvárásai, agyament viselkedése ilyesztik el a gyerekeket a játéktól.
Az első adandó alkalommal lelépnek. Ez kb 15 évesen lesz.
Ez minden sportra és egyesületre igaz. A legtöbb amit tehetünk, hogy keresünk maguknak valami olyan kihívást amit nekünk kell véghezvinni és nem a gyereknek. Pl mnden szülő kezdjen el amatőr hokizni, vagy festeni, barkácsolni. És akkor látja a gyerek, hogy nem csak róla szól az életünk. Érezzük magunkat jól. Felállok a tv elől letörlöm a zsírt a pofámról aztán üvöltözök az ellenféllel, szidom a bírót, az anyját, gyereket a meccs után, hazarugdosom és elmegyek kocsmázni, ahol mindenkinek dicsekszem, más ember (a gyerek) teljesítményével, ez így nem megy.
(nem személyes, sajnos elég objektív megfigyelés)
@F. Kapus: ezt annyival egészíteném ki, hogy tavaly a kölyök korosztályt kivéve mindenhol utánpótlás bajnokságban fővárosi bajnoki cím született. És erre idén is van esély... főleg, hogy az Újpest csapatai idén sokkal jobbak szinte minden korosztályban, és a Stars hozza a tavalyi színvonalat.
@guriga uram jr.: @ob4: Ezért írtam feltételes módban, F.Kapus záró bekezdésében pedig kimondottan az Újpestről volt szó.
A hokis apukákról nekem is rossz élményeim vannak. A mi kis full amatőr játékunkba (keresztpályán, kiskapura) bevettünk egyszer egy 10 éves forma kissrácot, mert kóválygott a jégen, gondoltuk jót teszünk vele. Mindenki poénra vette a figurát, jóval többet passzoltunk neki, mint másnak, de ahányszor elrontott valamit, az apja a palánk mögül artikulátlanul üvöltözött neki, mintha vérre ment volna a játék. Ha kicsit agresszívebb lennék, pofán nyomtam volna, de inkább ritkábban passzoltam a gyereknek, hogy ne hozzam kellemetlen helyzetbe.
@forestjr: Ez az ami kinyírja a gyereket. És nem veszi észre.
De miért nem ment be. Azt hiszem százszor nagyobb motiváció együtt játszani vele, főleg ha ügyesebb mint én, mint óbégatni.

A budapesti csapatokhoz, meg annyit: hogy van itt dragó, farkasok, bocsok, gepárdok, mind mind fiatal klub, milyen álló idő? Bárcsak mindnek lenne felnőtt csapata pár év műlva.
De ha nem lesz az is jó, mert a sport ugyanolyan fontos, mint az iskola. Sokak szerint fontosabb.
Bevezetésképp leszögezem, hogy nem "szakértem" a hokit, még művelni sem művelem, egyszerű szurkolója vagyok, egy teljesen más sportágban vagyok érdekelt, ahol a támogatás tizede, vagy akár huszada a jégkoronghoz képest.
Amit @ob4: mond teljes mértékben igaz majd-minden sportra, és a lemorzsolódás főképp a 14-15 éves korosztálynál tapasztalható. Azokon az edzéseken, ahol maga az edző is aktív részese a "játéknak", sokkal nagyobb a respekt, anélkül, hogy vérmesen kellene fegyelmeznie (saját személyes tapasztalat). Voltam olyan edzésen is, ahol a szülő (legfőképp apukák) próbálta ki magát (sok szülőnek van előképzettsége a gyereke számára választott sportágban, sokuk a saját sikertelenségeiket szeretnék megvalósíttatni gyerekeikkel; de volt olyan szülő is, aki akkor ismerkedett a sportággal) Ilyenkor két érdekes eset lehetséges:
1. az a szülő, aki korábban űzte a sportágat, és most újra tapasztalja (ki tudja hány év kihagyás után?), rájön, hogy időközben az ő tudása (ha volt) is megkopott, azonkívül maga a sportág is fejlődött, következésképp jobban tiszteli gyermeke befektetett munkáját;
2. az a szülő, aki nem űzte a sportágat, rájön, hogy valójában semmit sem tud róla, ergo visszafogottabb lesz annak, s gyermeke teljesítményének megítélésében.
A @Nyuszí O_o: hozzászólásban a szülők erőfeszítései előtt le a kalappal, viszont Kurkó és Csató urakkal azért nem egy kategóriába tartoznak. Valamint a budapesti állóvízről csak annyit, hogy érdemes egy pillantást vetni a bajnokságokra:
Junior: 1.AV19 2.Stars 3.DAC 4.UTE
Ifi: 1.UTE-MAC 2.Stars 3.AV 4. SC
Serdülő: 1.AV19 2.SC 3.Stars 4.UTE 5.MAC
Kölyök: 1.Zala 2.Stars 3.UTE 4.MAC
....hol itt az állóvíz?
@Licsimi:
Hát lehet, hogy én rosszul látom, de melyik csapatnál van koncepció?
Bár a koncepció szót előbb értelmezni kell, mert pl. káosz is koncepció.
@Tillasz: Ismerek olyan csapatot, ahol minden olyan gyermek játszik a meccseken, amelyik rendszeresen jár edzésre, és van olyan is, ahol csak az, aki a jobbak közé tartozik. Ez már legalább kétféle koncepció. Bár lehet, Licsimi nem erre gondolt. És neked biztos nagyobb rálátásod van erre (is).
@F. Kapus:
Ha jól emlékszem itt a MOL Ligás budapesti csapatokról van szó. Én is ismerek olyan - nem egy budapesti utánpótlás csapatot -, ahol létezik koncepció és azt igyekeznek végig vinni. De, hogy ebből valaha lesz-e MOL Ligás csapat, azért abban nem vagyok olyan biztos. (Ne legyen igazam.)
@ob4:
Teljesen igazad van. Örömteli, hogy manapság ennyi kizárólag utánpótlás-neveléssel foglalkozó csapat létezik. Sajnos jelenleg kevés a felnőtt játékosokat is foglalkoztató egyesület, ezért 14-15 éves korban valóban nehéz döntéseket kell hozni. Mindettől függetlenül véleményem szerint a szülők önzetlen befektetése meg fog térülni, ha a gyerekük nem is lesz élsportoló, a csapatsport által rengeteget fognak tanulni, ami az életben később hasznukra fog válni.
@Tillasz: Nyuszi O_o-val történt kommentváltásom óta már senki nem tudja, hogy a Mol Ligáról vagy az utánpótlásról beszélgetünk itt :)
@Tillasz: remélem a zseniképzésnek vége van, amikor 100 gyerekből 40 lett válogatott. A piramis alján sok U-csapat helyezkedjen el, aztn felfelé egyre kevesebb csapat.
A Stars létrejöttével egy újabb 20-25 játékos hokizhat OB1-es szinten, örülnénk, ha lenne több.
Logikusan ez magával kellene hozza az OBII fejlődését is, ami nekem az egyik vesszőparipám.
Talán arra jobban oda kellene figyelni, mert jelenleg minimális átjárás van a két osztály között.

Úgy gondolom a felnőtteknél is jelentős koncepciókülönbség van, elég ha csak a légiósokra gondolok. És most nem foglalnék állást, mert ugye semmi sem fekete v. fehér.
Az pár éven belül érdekes lehet melyik klub mennyire tudja megbecsülni az értékeit.
@F. Kapus: Igen, ez nekem is feltűnt. :) Amúgy az utánpótlásnevelés terén mindenképpen igazat adok neked, már csak azért is, mert erre a szegmensre abszolút nincs rálátásom. Az "állni látszik az idő" elsősorban a felnőtt korosztályra vonatkozott - ha arra gondolok, hogy 2006-márciusában szó szerint a határra érkezett az élvonalbeli felnőtt hoki a városban - a részletek itt: www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=1776 -, ma pedig hol tart, akkor talán érhető, miről is akartam beszélni. A Final Four miatt persze már most reszketek, de ez legyen az én hibám :)
@Nyuszí O_o:

Én nem választanám szét utánpótlás és nem utánpótlásra.
Egy tíz, vagy nyolc éves éves gyerek nem utánpótlása semminek, önálló személyíség. Nem azért hokizik, mert kell majd később, hanem a saját örömére. Ezért kell neki jó edző, pálya és haverok. A holnap nem létezik, a tegnap sosem volt, csak a ma számít.
süti beállítások módosítása