HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Miskolc győzni akar Erdélyben

2010.01.04. 13:32 kerusz

A Magyar Kupa-bronzérmes Miskolci Jegesmedvék az U20-as válogatott novemberi összetartása miatt elmaradt mérkőzéseiket pótolják hétfőn és kedden Csíkszeredában, a Brassó ellen. A sikeres kupaszereplés meghozta a csapat önbizalmát, a miskolciak nyerni szeretnének idegenben is. Emlékeztető: ma lesz másodszor Mol Liga Fan Club-találkozó.

A pályaválasztó csapat formája az őszi mélyrepülés után biztatóbb. December végén kétszer küzdött a Brassó az SC Csíkszeredával, a nagyobb arányú vereség mellett egy szorosabb mérkőzést is játszottak. Utóbbin a vezetés is náluk volt először, a szezon közben igazolt Kudrna kapus pedig a korábbiaknál jóval nagyobb magabiztoságot adott a védelemnek. A brassói csapat a hírek szerint teljes kerettel várja a ma esti mérkőzést.

Nyerni mennek Székelyföldre a miskolciak, olvasható a csapat honlapján. Bár a Mol Liga négyes döntője már csak óriási mázlival lehet meg a csapatnak, ebben a szezonban mindenki tapasztalhatta, a borsodiak óriási becsvággyal küzdenek, és a vesztesnek látszó mérkőzéseken is az utolsó percig hajtanak. A Brassótól szezon közben Miskolcra került Petres Tivadar most lép először pályára volt csapata ellen. A Jegesmedvék keretében vannak hiányzók, a Duschek sérülése miatt az utóbbi egy hónapban tartalékkapusként számításba vett Gyenes a hétvégén sérült meg. Így az edzéseket éppcsak újra kezdő Duschek Dávid utazik Bálizs tartalékjaként. Dányi korábbi sérülése, Popovics Patrik tanulmányi kötelezettségei miatt fog hiányozni.

Hétfő este egy másik Mol ligás eseményre is sor kerül, a második Mol Liga-klubnap 19.30-tól esedékes. A Magyar Kupa-győztes Dab.Doclert két juniorválogatott hátvéd képviseli, Kiss Dániel és Orbán Attila. Az FTC népes csapattal érkezik, Szergej Oreskin edző mellett Holló István, Barabás Miklós és Flinta Botond lesz ott a rendezvényen. A Vasas Bp. Starsból Svasznek Bence érkezése biztos, mint ahogy az is, hogy a válogatott bekk hoz magával néhány klubtárst. A miskolciaktól Popovics Patrik, az este hétig edző UTE részéről 1-2 játékos érkezése várható. Ráhangoló videó következik:

33 komment

Címkék: miskolc brassó mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Miskolc győzni akar Brassóban
2010.01.04. 13:32 kerusz

A Magyar Kupa-bronzérmes Miskolci Jegesmedvék az U20-as válogatott novemberi összetartása miatt elmaradt mérkőzéseiket pótolják hétfőn és kedden Csíkszeredában,

Akkor most hova menjek meccsre? A Vákár Lajosba, vagy a még át nem adott brassói csarnokba. Nem zért, de 100 km a távolság, és nem mindegy, hogy 5,30-kor indulok el Csíkba meccsre, vagy 4,30-kor Brassóba. Sőt, akkor még hamarabb kell induljak, mert az éjjel hányták a havat fentről, nem takarították az utakat, csúszik, s a céges tütüt is el kellene kérni. Azé pontosítani kellene, nehogy lekéssem a meccset.
@zsiguli001: Maradj nyugodtan Csíkban. A Brassó ott fejezi be a Mol Ligát. :)
Érdekesebb kérdés, hogy akkor Popovics Patrik nem megy Csíkba? Beteg vagy mi van vele? A Magyar Kupán sem játszott, ha jól emlékszem.
@vaze: A magyar kupa idején lázas volt,most meg vizsgázik.Legalábbis ez a hivatalos indoklás.
Remélem nem a közte és Mayer közti vita miatt nem játszatja a mesteredző.
@Miskolcifan: @vaze: Ha jól tudom, tavaly a meccsek miatt nem tudta befejezni az évet a TF-en, és a nyári kompromisszumos megállapodás értelmében maradt Miskolcon a csatár, de a vizsgák az elsődlegesek a fiatalember életében. Ha jól emlékszem, nem ez az első ilyen alkalom.
@vaze: Nem olvastad, hogy keszul az esti buliba? Minek hokizni, ha bulizni is lehet?!
Csak azért vagyok bizonytalan,mert kiszivárgott,hogy volt egy vitája Mayerrel és talán az SC elleni itthoni meccsen nem is játszott 2 harmadon át...Szóval remélem tényleg a suli a hibás.
Akkor ma hánytól lesz a Brassó-Miskolc meccs?
A Miskolcnak mint losonci nagyon drukkolok - az elképzelésem :-)) az, hogy a Volán, és a DAB szintjére jusson, ehhez kívánok sok kitartást, lekierőt, és szerencsét is (ami lehet egy kis nayagiak formájában is).
Hajrá Jegesmedvék!!!
@csarpi: helyi idő szerint 18 órakor
Popovics a TF-en tanul, emiatt nem tarthatott a csapattal csíkba. Lázasan meg tulajdonképpen életveszélyes pályára lépni, szóval ha ezaz indok, akkor lehet teljesen reális és elfogadható.
Viszont a Mayer féle konfliktus számomra is furcsa... Miskolcon már rendszeresen veszem észre azt, ha egy játékos fegyelmezetlen (pl. kap egy buta kiállítást), akkor akár 2 harmadon keresztül vagy a meccs hátralévő részében a kispadot koptatja, vagy akár még a következő mérkőzéseken is jegelve van... és ez nem csak felnőtt szinten van, így hanem már kölyökbe is... Ráadásul a húzóembereket képesek kivenni akár egész meccsekre... Edzésen kell gyereket nevelni és nem a meccsen, amikor anyuci-apuci-nagyi-stb kint van, hogy láthassa a szemefényét, arról nem is beszélve mennyi pénzük benne van.
@pokerface: Az állandó padoztatásnak én sem látom értelmét, de egy-egy ilyen jól helyezett "büntetés" bizony nagyon jót tud tenni. Azzal meg ne az edzőnek kelljen már foglalkoznia, hogy a szülők mennyi pénzt tesznek bele fiacskájuk sportolásába: ha többször is a csapat ellen vét fegyelmezetlenségével, akkor nincs más hátra, mint előre, a többit meg lerendezik otthon, szűk családi körben, hogy "Fiam, kőművesnek taníttatni sokkal olcsóbb ám és még értelme is több van, mint a padon ülni!" :DDDD
Jön a hoszabitás 1-1 golszerzö Petres Magor Tivadar,jo szerzödés meghálálta,hogy eladták:))
vége szép volt Braso2-1!!!a Miskolc nem nyert Erdélyben
A duma helyett lehet inkább a játékra kellett volna koncentrálni...
@Zsiraf78: még nem nyert, holnap van lesz a visszavágó! :)
@vaze: ok akkor is nyerni fog,sokal job csapat a Braso mint a Miskolc,sajnos az edzö nem jo csak!!!de a következö szezonban minden más lesz!!
Nyugi holnap is nyerni fog!!!
Nem sok minden támasztja alá,hogy jobb csapat a Brassó.Sajnos az edző itt se túl jó,úgyhogy 1-1...
@Zsiraf78: Én mindent készséggel elhiszek, pusztán arra igyekeztem felhívni a figyelmedet, hogy azt a maradék egy meccset is le kell még játszani! Pííísz! :)
Ott voltam a Brasso-Miskolc meccsen, nem volt egyertelmu meccs, holnap is barmi lehet.
Tud valaki egy streamet ehhez a fanklubhoz? :D
@Miskolcifan: ok holnap gyözön a jobbik csapat!!!
@vaze: hát legalább nem veréssel büntetnek, nincs gond a büntetéssel, csak a mérce legyen EGYENLŐ!

AZT PÉLDÁUL A MAI NAPIG EGYETLEN VEZETŐ SEM VÁLLATA FEL, HOGY NEM TUDTA A KUPAKIÍRÁST ÉS A KAPUSLEHOZATALLAL, MAJDNEM MEGJÁRTUK

a kupa alatt beteg volt, most suliban kell vizsgáznia.
@jegesbrumi: ez belügy, nekem nincs sok közöm hozzá. Az edzői piacot sem ismerem, de (nekem, messziről) úgy tűnik, MP eddig jó választás, volt egy nagyon nagy hibája, de végül is megúszta, a csapat pedig jól, egyre jobban szerepel. Nem biztos, hogy ilyen körülmények között érdemes lenne váltani, a szimbolikus (blabla) mea culpának meg nem sok értelme van. Az biztos, hogy ezentúl minden szabálykiírást saját maga fog elolvasni, még ha kínaiul van, akkor is! :)
@vaze: nem kell váltani szerintem sem
vaze! Egy-egy kiállítás után nem gondolom, hogy egész meccsre büntetni kellene a gyereket. Főleg nem azt, aki a csapat húzóembere, ezzel az egész csapat büntetve van.
@pokerface: szerintem én sem azt mondtam, hogy mindig büntetni kell. Az ugrik be, mikor az egyik meccsen a 2. harmadban egy húzóemberünk teljesen feleslegesen és látványosan egy (tévesen?) befújt les után teljes erőből rácsűrte a pakkot a palánkra, jött is a 10 perc. Aztán a harmadban nem jött vissza már a jégre, a harmadik harmadban meg gürizhetett a negyedik sorban. Kimondottan jó húzás volt. Ebben benne van az is, hogy nem kell ebből rendszert vagy több meccsig tartó haragszomrádot kreálni. Node úgy beszélünk, mintha Patrik nem is a vizsgái miatt hagyná ki a két brassói/szeredai meccset...
@vaze: De legalább visszament és játszott. De nem lehet, hogy azért nem ment vissza a harmadban, mert éppen a 10 percét ülte? :)

Amúgy én már régen nem Patrikról beszélek, hanem úgy nagy általánosságban erről a megtorlósdiról.
süti beállítások módosítása