HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Elsősorban magunkra kell figyelnünk

2010.01.03. 12:41 F. Kapus

Egyes helyzetekben merészebben kellett volna cselekednünk, máskor éppen ellenkezőleg, kevésbé. A két vereség után megcsappant a csapat önbizalma, de hallatlan küzdeni tudással visszahozta a Linz elleni mérkőzést 0-2-ről. A Sapa Fehérvár AV19 jobban akarta a január 1-jei két pontot, a harmadik harmadban felőrölte az EBEL-harmadik erejét. Énekes Lajos edző véleményének lényege mindez a hősies 3-2 után. A brutálisan leütött Vas János állapotáról és az ismételten változó sorokról tovább után olvashatnak.

Kezdjük a lényeggel: a röntgenvizsgálat kimutatta, válogatott csatárunk nem szenvedett bordatörést. Mark Szücs első magyar gól utáni ámokfutását követően ez a csodával egyenlő. Bár Vasnak komoly fájdalmai vannak, vállalja a Salzburg elleni vasárnapi utazást és a játékot. Bár mint írtuk, porcműtétje után Ondrejcik Rastislav már elkezdte a száraz munkát, mérkőzésre még nem alkalmas az egészségi állapota. Benk András ismét a kezdő csatársorokban kap helyet, ezúttal Vaszjunyin Artyom lesz a 13. támadó. Peterdi Imre nem utazik Salzburgba, mivel játékára nagy valószínűséggel nem kerülne sor, a Red Bull otthonában nincs szükség két csatárcserére.

A kapuba ismét Tommi Satosaari kerül, akinek rutinja Énekes Lajos közlése szerint nagyon sokat számít, elsősorban az emberhátrányos szituációkban. "Nagyon jól mozgatja hátulról a csapatot, Hetényi Zoltán erre ilyen színvonalon még nem képes, de fiatal korára tekintettel vele szemben ez nem is elvárás. Mindenesetre a tapasztalatok alapján arra számítunk, az átlagnál több emberhátrányban lesz részünk Salzburgban, így Satosaari előnyös tulajdonságait szeretnénk kihasználni ezúttal."

A bekkpárok módosultak, Tokaji párja Alen lesz, az Ackeström–Jobb duó maradt, Horváth Bornhammar mellé került. A csatártrióknál az első két sor esetében visszatért egy korábbi felállás, Mihály Árpád hosszú idő után ismét Nathan Martz és Palkovics Krisztián társaként szerepel. Vas János Kovács Csaba és Fekete Dániel mellett kapott helyet. A harmadik sor változatlan, Ladányi, Vas M., Sofron, a negyedikbe Benk, Nagy G. és Kóger került.

"Jó teljesítményt várunk a csapattól, és ha ez sikerül, a pontszerzés sem kizárt. Kellemetlenül korán indultunk, nyolc óra előtt, mert hosszú az út, és a hétvégére tekintettel korán kezdünk. Nehéz mérkőzésre számítunk, de jó lenne megismételni a legutóbbi vendégeskedésünk során nyújtottakat. A Salzburg évek óta más edzésbeosztással és edzésmódszerekkel dolgozik, a bajnokság elején gyengébbek, a közepétől jönnek fel, lesznek az EBEL egyik legjobbjai. Idén is ez a tendencia látszik."

Pierre Page alakulata fantasztikus formában van, legutóbbi hét meccsén tizenhárom pontot szerzett. Ráadásul a Fehérvár még nem nyert Salzburgban, a hét vereség során 10-33 a gólarány, négy találatot legutóbb szereztünk. Keretük bombaerős, meg sem érzik, hogy továbbra is hiányzik Martin Ulmer, Steven Regier, Jeremy Rebek, Jonathan Filewich és a cserekapus Thomas Höneckl, valamint a junior vb-n remekül helytálló válogatottban szereplő nyolc játékos, akik közül Dominique Heinrich távolléte okozhat  hiányérzetet.

A csapat trénerének véleményét kikértük Olimpija Ljubljana-ügyben is. Ismert, pénzügyi gondok miatt négy légiósuktól elköszöntek a szlovének. "Bízunk benne, hogy a Ljubljana annyira nem esik össze, hogy a szezon vége előtt kiszálljon az EBEL-ből. A rájátszásért folytatott versenyben legnagyobb riválisunk így jelentősen meggyengült, fontosnak tartjuk, hogy a financiális probléma ne befolyásolja még jobban a bajnokság hátralévő részét. Lehet, hogy így könnyebb dolgunk lesz, de nem biztos. Továbbra is magunkra kell figyelnünk, minden mérkőzésen a lehető legjobb eredmény elérésére fogunk törekedni."

427 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó kis meccs lehet! Hajrá!
nathan már megint kint ül, löjjük be ezt is;)
Tökéletes Támadás a magyar és mi megint a cél. Vas egyedül a kapu előtt Vaszjunyin áll bekalapált a puck a net.
a fenébe, Martz megint ül...
@-Toboz-: Váltogatjuk az ebel honlapját, meg a livetickert
k*rvaéletbemáááár:@
nahelosziaszevasz, papírforma
na pp...MOST VAGY SOHA!:S:D
Ha így marad, akkor a VSV utolér bennünket,a Linz meg meglép:(
előny nálunk, de minek...
Jaj neeee!! Emberelőnyt neee!!
23 mp alatt beverték,a francba.
@Skandinávia-mánia: @^ShAdow: @advocatusdiaboli: én is ezeken követem de valahogy mindig gyorsabban tudjátok az ujdonságokat...
@drukker60: szerintem a 6-7. hely nekünk ami reális, az pedig meglesz!!
brutálisan unalmas meccs ez a mai :-)
@FrankK: ne gondolod h vicces vagy
@FrankK: Na jó csak szeretném..
Vas Marci is kiül... Hello PP...
@FrankK: ezt hol láttad???????????,
Azért osztogatnak minket is így a végére...nem akarják, hogy egyenlítsünk.
@FrankK: ne haragudj de kapd be!!!
@bojl: de Te legalább az vagy :)
A 10 csapatból hány jut tovább a rájátszásba?
@FrankK: minek szopatod a népet?
A 10 csapatból hány jut tovább a rájátszásba?
@Bambalazs: Az első 8. A rájátszásban egyenes kiesés 4 nyert meccsig tartó sorozatban.
@Skandinávia-mánia: Ha abból a baromisok kapuralövésből 1-2-t belőttünk volna mondjuk, akkor nem lenne gond...
medvéscsákék is vezetnek 2:1-re. pp2-ből kb. 5 perccel a vége előtt...
Köszönöm :)
(bocs a dupláért, firefox meghülyült)
@FrankK: hacsak nem lesz igazad, kétszer!!!
a qrva zagreb, nagyon nagy formában van
Jók ezek a Sator-fiúk, a fene egye meg... ma már nem lesz pont.
a francba mindjárt vége..... azért pagénak kívánok 1 bikát.....igen úgy.....
@mike80: Nagyon figyelni kell rájuk.
Elég érdekes forduló:csak hazai győzelmek.
A graz meg elmehet a jó fenébe, hogy nem ütötte be a kettős előnyét
EN 5:2 9 - KOCH Thomas (51 - TRATTNIG Matthias)
báj-báj
@bojl: üreskapus ha jol látom
empty net gól, 5:2
Megbäszta a Pagé ezt az utolsó gólt...
Lahoztuk a kapust, de minek... 5-2... Kapussal se megy az emberelőny... Na mindegy, majd 5.-én Ljubljanában!
minden osztráknak 1 bikát......nem ez volt megbeszélve......
No ennyi volt, érvényesült a papírforma. A góllövéssel a statisztika szerint továbbra is gondunk van. Majd talán kedden! Hajrá Volán!
50mp-el a vége előtt már minek lehozni a kapust?
basszus... 2-1nél kezdtem reménykedni, és 3-2nél is... kár a végéért...
Gáz, hogy az otthoni meccsek egyre nehezebbek,kint pedig egyre simábban vesztünk... Hullámvölgy ez a javából. Nem temetem a fiúkat, de kéne már valamit villantani. A szív meg a tudás nem elég, eredmény kellene...
Legalább Graz betalált!
2-2
Nagy baj nincs (?), hacsak annyi, hogy Ők 6 előnyből kettőt bevertek, mi meg csak egyet, azt is hátrányból!! Dolgozzatok ezen fiuk!
hűű a grác 5 el a vége előtt...
Nah graz legalább egyenlített és jesenice is lőtt 1 gólt
Papírforma. Tudom: okoztunk már meglepetéseket, de ez nem az volt. Semmi baj! Összpontosítsunk a következőre!
Ezaz! Graz nyert!
@veghist: még mindig az5.-ek vagyunk ,azért ez sok mindent elmond....ne temesd a fiúkat!!!
nyert a graz zagrábban
Emberhátrányban 30 góllal többet kaptunk mint az első helyezett!!!
Emberelőnyben 20 góllal kevesebbet lőttünk mint a Vienna !!!

Ez nagy luxus ! Egyenlő létszámnál viszont nagyon jók vagyunk. Ljubljanában nyerünk majd!
A Salzburg ellen belefér! Szép volt fiúk!
@Nomad69: nem egészen, a Graz nyert
3 perc alatt szépen elbukták a 2 pontot zig-zag-ék!
A Linz ellen látottak alapján, inkább azt mondanám, hogy meccsenként tudunk a koppanni a gödör alján, aztán gyorsan kimászni belőle.
@-Toboz-: @bojl: @Pyró: Elnézést a viccért de én a mai mérkőzésben nem éreztem pontszerzést így próbáltam magam szórakoztatni. Jó éjt!
azért ez jólesik:
Lehet, hogy az eredmény egy kicsit túl magas, a magyarok Salzburgers kaphatna egy izgalmas játék.
Nálam beszart az ebel-honlap, pont mondani akartam, hogy Szavazzatok!!!
@gah: Kipattanni! S feljebb, mint ahonnan leestünk.:))
nem kell nagyon szomorkodni, ha az irásoknak hinni lehet nem játszott rosszul a Volán, egyszerüen vannak ilyen meccsek is, jo játékkal is veszteni lehet, föleg egy erös Salzburg ellen. persze azért nem árt ha a javitannivalokkal foglalkozgatunk...

Sok sikert kedden!!!
@FrankK: a legjobb szorakozás az ha a többiek is veled tudnak szorakozni. amugy én már tul vagyok rajta, semmi gond :-)
@FrankK: Túlságosan "kinyílt az olló", össze kéne csukni!
@-Toboz-: De sajnos már meccsek óta ez van, hogy semmi nem akar összejönni:S Főleg a gólszerzés...
@EisHockey: Többen írják , hogy a gólszerzéssel (+előny hátány) van gond . Te nem így látod ?
@FrankK: De,pontosan: jobb védekezés és az előnyök beütése.
1 Moser Medical Graz 99ers 39 56
2 Vienna Capitals 39 56
3 Red Bull Salzburg 39 52
4 Liwest Black Wings Linz 39 48
5 Fehervar Alba Volan 19 39 42
6 Villacher SV 39 42
7 Klagenfurter AC 39 39
8 KHL Medvescak Zagreb 39 38
9 HDD Tilia Olimpija Ljubljana 39 30
10 HK Acroni Jesenice 39 24
@Dachstein:
"már meccsek óta ez van, hogy semmi nem akar összejönni"

nekem nem nagyon tetszik a mai 5:2. ok, tudom, salzburg ellen idegenben belefér egy vereség, tudom, hogy a zágrábi zakót a beiglivel is meg lehet magyarázni ... a Villach utolért, a KAC következik. teljesen reálisan nézve, szerintem az alapszakasz vége most már a 7-8. helyért megy a medvék ellen. Viszont az 1-3 helyezett ( talán a Graz, Bécs, Salzburg ) sajnos más súlycsoport...

Hajrá Volán!
@Thomas_AV: annak a receptjét el kellene lopni Újvárosból:)
@Thomas_AV: euron nem a pdc megy a nagyágyúkkal, ha jól tudom, ugye?
süti beállítások módosítása