HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Minden ellenfelet komolyan kell venni

2009.12.18. 09:37 F. Kapus

A csütörtöki pihenőnap után az utolsó nekifutás következik a divízió 2-es junior-vb-n. A feljutás kérdése még nyitott, úgy tűnik, semmi sem állhat az előzetes forgatókönyv megvalósulásának útjába, és a szombati magyar–brit dönt mindenről. Pénteken mindkét válogatott számára könnyű ellenfél megverése a feladat. Kínával este nyolckor játszik a magyar válogatott, ami remek felkészülést jelenthet a másnapi derbire. A pénteki Spanyolország–Dél-Korea mérkőzés vélhetően eldönti a bronzérem sorsát.

Nem számítanak az előző meccsek, mondja J. P. MacCallum, a magyar csapat edzője a negyedik meccs előtt videónkon, és tanítványai is elsajátították ezt a gondolkodásmódot. A linkek alatt három fehérvári és egy starsos kerettag véleményét is olvashatják.

Ismét Kővágó Kristófhoz fordultunk ázsiai ellenfelünkkel kapcsolatos információkért. A Tajvanon dolgozó magyar edző több érdekességet is megosztott blogunk olvasóival: "A kínaiak általában három csapatból szokták összerakni a válogatottjaikat. Harbin, Qiqihar (Csicsiharnak ejtik) es persze Peking a hokiközpontok. Most inkább csak az első kettőre építették keretüket. Az utóbbi időszakban nagy káosz uralkodik a kínai jégkorongban, mivel a ket fő bázisuk Harbin es Qiqihar, de a pénzhiány miatt, a jobb megélhetés és iskolai helyzet ígéretével Peking sok játékost átcsábított onnan.

Nemrég azonban fordult a kocka, és ez is megváltozott, mivel a két nem pekingi csapat a New York Islanders egyik tulajdonosától kap támogatást, aki történetesen kínai származású. A káosz ettől fokozódott, hatalmas balhék vannal a játékjogok és a pénz körül. A juniorkorosztályt az utóbbi évben nem láttam játszani, de előtte ügyesen korcsolyázó csapatot ismertem meg, amelynek ugyanakkor nagyon kevés begyakorolt figurája van. Lőni, improvizálni nem nagyon tudnak, a testjátéktól is ódzkodnak.

Nyilvánvalóan nincsenek egy súlycsoportban a magyarokkal, sem fizikailag, sem hokitudásban. Az agresszív letámadast abszolút nem kultiválják, nem is tudnak ellene játszani. Az orosz határ közelsége előnyt jelent a számukra, sok jó csapattal tudnak edzőmérkőzést játszani. Nem szabad őket leírni, de nem okozhatnak gondot a magyar válogatottnak, magabiztos győzelmet várok Kína ellen."

Tavaly a kínai U20-as válogatott beugró volt a divízió 2-ben. Az IIHF nagyon későn döntött a vb-helyszínről, az új-zélandiak így már nem tudtak elmenni, helyettük utaztak a kínaiak. Bár ne tették volna, gondolhatták később. Csak azért jöhettek idén Magyarországra, mert az előző évben nem rendeztek divízió 3-as csoportot, ezért nem volt kieső. A kínaiak gondjait növeli, hogy ifjúsági válogatottjuk is hasonlóan harmatos, idén tehát abból sem meríthetnek erőt.

Érdekesség, hogy Kínában nagy hangsúlyt fektetnek a hokira, de egyáltalán nem szokványos módon sokkal inkább a nőire, mint a férfire. Ennek oka egyszerű, a nők képesek a világ élvonalához tapadni, Vancouverben is a nyolc legjobb ország között versenyezhetnek az olimpián. A férfi utánpótlást elhanyagolják, az elmúlt évtizedben sokszor nem is indultak a korosztályos vb-ken. Jellemző, hogy a Debrecenbe utazott U20-as válogatottban a kirakatcsapatukból, az Ázsiai ligás China Sharksból egy játékos sincs. Márpedig ez az egyetlen valamirevaló bajnokságban játszó klubjuk van. A keret sokat cserélődik, a tavalyi kudarcos szereplés után mindössze hárman maradtak, az ugyancsak gyenge ifik közül kilencet hoztak fel.

126 komment

Címkék: kína vb u20 juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenesetre a lényeg, hogy minél többen szurkoljanak holnap a lelátón is!

nem lesz egyszerű, de nyerni kell.
Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk. Hangsúlyozottan próbaüzem, nagyjából beállítások előtti állapot, terheléspróba nélkül, videósaink szórakozásaképpen:
bambuser.com/channel/barok/broadcast/395451
@F. Kapus: pont láttam egy .... valamit, asszem gólt....
Ez tényleg sárga meg savanyú... :) De legalább van!
nem néztem utána, de ezen a tornán mintha hagyománnyá válna, hogy Soma nyitja a gólládát! :)
Kiss Dani, valami kapu előtt szöszmötölés lehetett ez is :)
Gólt kaptunk, durva :o
@Spigott: tévesztjük a briteket megfele! :)
@vaze: ne tévesszük, verjük őket elfele :)
gyorsan visszaállt a három gól, Bartalis 4-1
szevasztok barátok, nem is mondok mást: Soma nagyon jó :)
@Nyuszí O_o: :))
Off: Koszitól kaptál már eredményt?
On: hajrá mogyorók :)
ja, a Bartalis gólról meg közben jól lemaradta, most az lesz, hogy elzúzok mah-jong lapra, ott kicsit idétlenkedek, de közben vissza pillogok - ha már a magyar-kínai relációról szól az egész estém :)
@Spigott: semmi eddig, remélem, nem szaladt be valami arénába bikanézni szegény :)
@Bpstars: dehogy kezdem, folytatom. akkor kezdtem, amikor visszajött Sóvárból, csak nem volt elég hatékony az érvelésem :)
@Nyuszí O_o:
Off: megvan az eredmény 17-6 nemide, 21-4-es kiállítási aránnyal...
On: Kiss Dávid
@Spigott: bravó, akkor, gondolom, Mihit még az uszodából is kitiltották...
6-1 és most van szünet, igaz? na, akkor átnézek a madzsira már tényleg :)
Magyarország kétszeresen is 6-1 re áll :D
de az egyiken még lehet változtatni...
Soma elvan rendesen! Eddig 4+2 asszem

8
láttam egy gólt, asszem :) 9-1 :)
az a baj ezzel a Soma-Bartalis párossal, hogy sem egymást nem érzik, sem a kaput! :)
Kínával komoly bajok vannak, lefagyott a mah-jong honlap is :)
10-1, asszem újabb gólt láttam :) Azt viszont meg nem mondom most még, hogy ki lőtte :)
@Nyuszí O_o: Vízilabda a helyén, csak csaxólok :)
@Bpstars: Mesteretek elnéz holnap Debrecenbe? Vagy az ifiket nézi? Vagy relax?
@vaze: alapozunk! nincs meccsnézés, nincs ibolya-presszó! :)
12 ez már én is láttam :)

Emberelőnyt elég jól használjuk ki :)
beindultak a többiek is! :)
ekkora hazai pálya mellett nem csoda, hogy vezetünk az erős kínai csapat ellen :)))
@Bpstars: nyugtass meg: ő azért már csak könnyített gyakorlatokat végez, ugye? :)
át letten irányítva ide a volános poszt alól!
ez a Chen Ji nagyaon erőszakos játékos lehet, már másodszor küldik ki...:D, sajnálatos, hogy egyes játékosok kihasználják testi fölényüket:D:D
24 lövésből 13 gól??? :)
@rezsi777: én kérek elnézést, tulképp 9-1től oda is írhattad volna! :) viszont itt szerintem többeket érdekel.
@Spigott: yool van barátom, megsasszerolom az okosságot, aztán megyek megint oktatni a chnai játékba - egyet nyertem, nagyon szépen :)
@rezsi777: akkor csak nem frissítették!
@vaze:
OFF
ebben a korban már csak átmozgató edzésről van szó:
www.youtube.com/watch?v=eATge2SFvak
@vaze: részemről semmi gond, tényleg igazad van!
@á.m: még egy kell, igazam lesz, vagy igazam lesz? :)
akkor megvagyunk a 15-tel is
@Spigott: módosítanám 20-ra!
szerintem 19-1 lesz

100 ft a tipp-pénz, ugye? :D
@á.m: az már neccesebb, sztm 19 lesz a vége :) le fogunk állni a végén, bár lendületben vannak a srácok, J.P. sem nagyon szereti ha meccs közben pihennek a srácok, de a fejekben ott lesz, hogy holnap sorsdöntő meccs következik. De max respect a srácoknak, ha ma is annyit ütnek, amennyit tudnak :)
ez aztán a késleltetett kiállítás:D
bunyó ! Majdnem :)
@rezsi777:

Ja :)
Játszottunk vagy 1 percet még :)
bunyót nem kéne erőltetni... és nem a kínai öklöktől féltem a srácokat....
Jól látom, hogy szegény kínaiak nem lőttek kapura a második harmadban? :)
Emberelőny asszem eddig 9-ből 8 :)
Nem rossz :)
megmondtam vagy nemmegmondtam
20
ez is emberelőny, ha jól láttam :)
20? tótógyilkosok, bunda, bunda :D
na ez most nem értem
20-nál bunyózni :()
úgy számolom, 20 lesz vagy 21, esetleg 19! :)
Nem kellene, nem örülnék egy esetleges eltiltásnak a holnapi meccs előtt
@Xardas: J.P. azt mondta a fiúknak, hogy bunyózhatnak de szigorúan csak 20 felett...
somogyi:kína - 4:1 :)))
@á.m: Soma 5-nél jár, ha jól számolom :)
mehettek az örök büntibe...
@Spigott: sima lesz az így is, úgy is
Popovics 2+5p+ végleges fegyelmi
Varga A 2p+2p+ végleges fegyelmi
azé kiosztottak pár percet a zebrák
elfelezték a büntiket ha jól hallottam :)
@Xardas:
mi 2 perccel többet kaptunk asszem :9
kicsi kínai szamuráj nem bír magával! Innen úgy tűnt mintha a bírókkal akarna öklözni..
@rezsi777: persze, végleges kiállításnál van automatikus eltiltás
ez is egy nagyon szép eredmény, mindenki jó éjszakát.
5 percig tart az utolsó 40 mp? ennyit kell könyvelni?
azért az nagyon szar lenne ha egy 20-1-re nyert meccs 59. percében két kulcsjátékosunk eltilttatná magát a britek elleni meccsről
2+2+10, 2+5+10 - 2+2+10, 5+20, 2+10+25
automatikus eltiltást csak az utolsó kínai kapott nem?
@Spigott: de, a második harmadban volt egy lövésük. Lehetett volna még egy második is, de a csávó elütött a korong felett a kék vonalnál.

Katasztrófa ez a kínai csapat, tavaly ki kellett volna esniük a véresbe, csak akkor nem volt divízió 3-as VB, és így megmenekültek. A szerbek, akik most kiestek a másik ágon, valószínűleg fényévekkel jobbak a kínaiaknál, abból kiindulva, amit a Crvena Zvezda produkál a juniorbajnokságban.
süti beállítások módosítása