HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Igyanak egy sört ingyen Belfastban

2009.12.02. 13:07 F. Kapus

Jim Graves, a belfasti Rockies Sports Bar tulajdonosa Kanadában született igazi hokiőrült. Észak-Írországból írt a magyar jégkorong-szövetségnek, nagy mezgyűjtőként, akinek a magyar válogatott relikviája még hiányzott gyűjteményéből. Kérése nyitott fülekre talált, egyedülálló gyűjteményébe illeszthette a Hungary feliratú mezt. Hálája és tisztelete jeleként egyedi felajánlást tett. Fotó és részletek tovább után.

Jim Graves jelezte az MJSZ-nek, ezentúl ha bárki a magyar hokiválogatott mezében lép be pubjába, az első sörre a vendége lesz. Azt mondta, jelenleg is sok magyar látogatja a Belfastban népszerű hokibárját. Nagyon tetszett neki a magyar válogatott játéka, több meccsünket is látta.

A hokimezeket maga gyűjtötte évtizedek alatt. Volt ideje és helye, hiszen Kanadában született, és hokikapusként, majd -menedzserként töltötte, tölti idejét. Sokáig Nagy-Britanniában tartózkodott, majd világ körüli útra indult félprofi edmontoni hokicsapatával. 1993 óta Észak-Írországban él. Kapusként 1976-ban brit bajnok lett, 1976-ban és 77-ben az északír szövetség az év kapusának választotta. Sokáig a brit ligában védett. 2000-ben a Belfast Giants egyik alapítója volt, amely csapat 2002-ben és 2006-ban brit bajnok lett. 2004-től két évig az északír válogatott edzője volt, majd a brit válogatott menedzsere. Jelenleg egy sportmenedzseriroda vezetője és egy belfasti sportpub tulajdonosa.

108 komment

Címkék: graves belfast

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végre egy ember, aki azt teszi, amihez kedve van.
@EisHockey: én Belfastban vagyok, de a mez nekem is hiányzik:) Meg sört sem iszom. De azért elmegyek majd ide.
@gonosztojás: Nem a reklám teszi a mezt.
Egyébként nekem pont ugyanilyen mezem van, csak név nélkül.
@Vincenzo90: Ha mégis összejön, ajándékozok neked egy mezt a falra, és kifizetem az első sörömet is:)))
Hamarosan a belfasti Rockies Sports Bar falan ott fog diszelegni egy HC Csikszereda mez is, ezuton is szeretnem megkoszonni az otletet Peter Emesenek, a Magyar Jegkorong Szovetseg oszlopos tagjanak.
@Vincenzo90: Mezre tolem is szamithatsz. :)
a régi mezt kapta? és mi van, ha én a Magyarország feliratú mezemben megyek Belfastba? felismeri-e, hogy ugyanarról van szó? (vicc volt, mert hát meglepődnék, ha nem ismerné fel. no meg nekem is két dolog hiányzik, a mez meg a belfasti tartózkodás. a sörrel viszont nem lenne problémámn :-D)
Nem tom miért, de ez a sztori feldobta a napomat. Kösz :-)
Ha Belfast felé sodor az élet biztosan szem előtt fogom tartani a dolgot, és betérek a fickóhoz egy sörre!
Mindenki vásároljon magyar mezt!
Hogy fogunk így sörözni ha épp Belfastba sodor az élet?!

@Jim Graves: Ha Magyarországon jársz és magyar hokimez van rajtad, bárhol meghívlak egy sörre.
teljes védőfelszerelésben és korcsolyával egész este ingyen ihatok? :)
Az meg ott egy régi Linz mez a jobb oldalon.
Ilyesmire én is nyitott vagyok.
Hozhattok mezt is, sört is, jól vagyok :))
éppen román válogatott vagy Stelis mezt ne adjatok neki,akármilyen gyűjtő:D

Egy SZÉKELYFÖLD es mez milyen jól mutatana,vagy egy SportClubos:D:)
szeretem az ilyen orult embereket
Sziasztok!
Megtudja mondani valaki, hogy hogy tudnék egy HC Csíkszereda mezt szerezni? Magyarországon is van valahol? vagy neten lehet rendelni?
Zsuzsa
@csatoimi: Nekem is tudnál szerezni egy HC csíkszereda mezt? Mikor és mennyiért?
Zsuzsa
@gonosztojás: Jobb így (lehet azért mondom, mert szerintem a világ szégyene bármely válogatott mezre szponzort tenni :) ).
@aron5: Megprobalok szerezni, mar kifogytam belole de valahogy megoldom.
@aron5:
Ez már nekem is eszembe jutott. Nagyon tetszett 2 hete a csíkszeredai drukkereken.
Főleg az, hogy " Látogass Székelyföldre".
Meg is kérdeztem az egyik viselőt, hogy ez erre az alkalomra készült-e? A válasza az volt, hogy nem. Ilyen a mezük.
@csatoimi: Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ez mennyit fog jelenteni nekem pénzbe? Válaszodat előre is köszönöm
@aron5: Nem lesz olcso, az biztos. :)
Na ha rajtam múlna Miskolcon tuti lenne ilyen kocsma. @labi: akor egyből ,,törzsvásárló" lennél.:D
sajnos a fehérvári csarnok közeli vonzáskörzetében meg nincs semmiféle italozó....régen volt a Füttyös ,aztán ezredforduló környékén a Bodicsekk a buszmegállóban és kb 5 éve semmi....elég szomorú egy ilyen szurkolói bázissal rendelkező csapatnál hogy a meccs elött másfél órával nem lehet összeülni sehol kb a csarnoktól 10 percre--- pedig el tudnék képzelni régi Volános relikviákkal egy ilyet..(eddig ahol jártam külföldi Ebel meccsen mindehol volt legalább 1 söröző).....persze M. Lacék nem egyszer ajánlották a Strand sörözőt ,de sajnos az szerintem messze van a csarnoktól gyalog...
Ötleteket várnék!
ja amúgy én szerintem egyszer a hokis sálgyüjteményemme leszek ilyen,mint Jim Graves (van már kb 20 féle :) )
@Thomas_AV: Jajjj, a Füttyös!!! Régi és mély sebeket tépsz fel, ember! :)))
@Thomas_AV: az már szép kis gyűjtemény!!
hát én nem vagyok nagy ivó, de ezt a helyet én is szivesen megnézném!! csak a képeket néztem de rögtön megdobbant a kicsi szivem!! :-)
Nekem 10 mezem van!beférek a kezdö gyüjtök közé?
@öregjátékos: Nekem 53. Akkor en mar a haladok koze tartozom. :)
@öregjátékos: 47 hoki mez, egy Gorbicz kezilabda, egy kosar, 3 foci, meg egy kerekparos.
@csatoimi: nekem még van 10 foci is!!behozlak!!
@öregjátékos: Jovo szezonra nyitok en is egy hokis kocsmat Csikszereda setaloutcajaban, most keszul az epulet, majd megkerem F Kapust, hogy reklamozza itt meg. :) Oda akarom kitenni az osszes mezt.
@edudus: Mit gondolsz, miért kérdeztem meg, hogy alkalmi mezt viselnek-e? Meg is lepett a válaszuk.
Láttam tavaly a HC-t, szomorú, hogy 200-nál többen nem voltunk a csarnokban.
@csatoimi: De csak akkor, ha bárki, aki bemegy magyar válogatott mezben, kap egy ingyensört :)
@csatoimi: Nos, én nem nagyon gyűjtögettem a relikviákat, de van egy olyan kézis mezem, amit a 10 évvel ezelőtti "nagy" női válogatott tagjai és Mocsai Lajos dedikált.
Hokis dolgok: belépők emlékezetes helyekről, zászlók, sál, meg a VB-s sapka Klotenből.
@wooba: köszi..amit sajnálok hogy a múltkori Volán meccsen a HC-s szurkolói csoport nem hoztak Csíkból magukkal Hc-s sálat ,pedig volt nálam "cseresál" is . Az még egy nagy Ereklye lenne nekem,ha egy olyat be tudnék szerezni! :)
@F. Kapus: Jobbat ajanlok: barki barmilyen mezben bejon(kiveve roman vagy steaua) vendegem egy csiki sorre. Aki meg magyar valogatott mezben jon, az kettore. Fogok csinaltatni egy reztablat es kiteszem valahova ezt a szabalyt.
:) kész vagyok teljesen ettől a blogtól; azon kevés dolgok egyike, amely normálisan, emberien működik ebben az országban: tájékoztat, összehoz rajongókat, segit, inspirál...
Most már csak el kell mennem Csikszeredába 2 korsó ingyensörre! :)
@csatoimi: Nem szeretnék kukacoskodni, de ezek szerint a Sportul Studentesc-mezes hokifanok legalább egy gépi kólára számíthatnak?
@csatoimi: nem rég még volt hokis pub a Petőfi utzában. Azzal mi lett?
Volt ott magyar válogatott mez, SK, Ute...stb.
@F. Kapus: Olyanok nincsenek. Nekik sem adnek semmit. Evekig kopkodtek minket Bukarestben, ezert nem jar semmi nekik.
@Bpstars: Megvan meg most is, pont vele szembe lesz az enyem is. Amugy ha Csikban jarsz, van egy valutavaltom is a Petofi utca elejen, oda negy mez van kiteve, egy HC Csikszereda, egy Volan hazai Mihaly Arpad, egy Volan idegenbeli Flinta, meg egy magyar valogatott Mihaly Arpad mez.
@csatoimi: tovább fűzve a gondolatot: akkor marad a Galac? :o
@F. Kapus: jó pénzé kapnak kofakolát!
@csatoimi: ott ahol 10 éve megy egy építkezés, azzal szemben (a GÁ Líceum felé?)

amúgy fenn a hegyen (kórház felé?) is volt egy jó söröző, ott tudtam anno hokimeccset nézni.
@kerusz: és előkerülhetnek még régi dinamósok is!
@kerusz: Gyere majd be egy galac mezben, probald meg. Mivel ismerlek es nem akarok rosszat neked, reggel fele probalkozz, este tudod mar itasak az emberek, barmi megtortenhet.
@Bpstars: @csatoimi: ott ahol 10 éve megy egy építkezés, azzal szemben (a GÁ Líceum felé?)

Ezt nem ertem. Mi van ott es mi az a GA?
@EisHockey: Pedig emlékeim szerint ilyen mezük volt tavaly....lehet rosszul emlékszem? Nekem nem volt fura, amikor ilyen mezben jöttek. A "Látogass el Székelyföldre"! felirat tuti rajta volt.
@EisHockey: Válaszoltam, eltűnt..asszem. Akkor újra.
Én úgy emlékszem tavaly ilyen mezben játszottak, ezért nem is volt furcsa, hogy ebben jöttek. A "Látogass el Székelyföldre!" felirat tutibiztos, hogy rajta volt.
Nem bántásnak szántam a hozzászólásomat, csak a csíki drukkerek helyébe képzeltem magam... :)
@edudus: Elnezzuk neked edudus. :)
lehet meglepő, de nekem Gyergyó mezem (is) van :D
(dunaújvárosi meg nincs :D)(ámbár ha vki tudna szerezni nekem régi Carolina alapút (ezüst kockás aljú piros), az megérne nekem ...sokat)
@edudus: Én is jártam már így, hogy duplázott a gép. Sebaj!
Tavaly nem tűnt fel ez a felirat. Úgy látszik a megdöbbenés elvette a figyelmem: a Raktár utca felé azon törtem a buksit, hogy hova tudok leparkolni? Odaérve....itt-ott 1-1 autó. Úristen! Ezt jól elnéztem! Itt ma nem lesz meccs!
Azért elmerészkedtem a főbejáratig, ott lézengtek néhányan.
Volt meccs, óriási érdektelenséggel. Máig sem értem, ha Szfehérvár a magyar hoki "fővárosa", akkor a farmcsapatra miért nem voltak kiváncsiak sokan?
@EisHockey:"Volt meccs, óriási érdektelenséggel."
Az érdektelenség csak a nézőkre vonatkozik. A csapatok keményen küzdöttek!
@edudus:
a "Látogass el Székelyföldre!" feliratot óriási ötletnek tartom!!
@csatoimi: sok rocker fogja szidni azt a helyet :))
@csatoimi: Hat az volt az egyetlen kocsma, ami tobb evig ott volt talan a legoregebb, es a rockerek torzshelye:) amugy vane yahud ?
@Csak a Sportklub : Nincsen. Ez nem pont az o helyukon lesz, inkabb az udvarban, csak az az epulet. Le volt mar robbanva nagyon az o helyuk mikor megvettem, ha jartal arra lathattad, hogy teljesen ujra van epitve.
@csatoimi: Inkabb allvanyokat lattam:)) annal jobban nem figyeltem, amugy en irtam hi5on uzenetet.
@Csak a Sportklub : Nem jott meg. Ide viszont tudsz irni, ha barmit akarsz: csatoimi@freemail.hu
@csatoimi: Oda nem ugy volt hogy bank fog epulni ?
@Csak a Sportklub : Elol az egyik helyseget egy banknak akarom kiadni, de valamit a hobbymra is kell csinaljak, telerakom majd tv-kel ahol lehet hokit nezni mindig. A megnyitora meghivok minden blogost akinek kedve van eljonni, valahova meg nagyban kitegyuk a nyilas misit is. Minden mezben egy sor ingyen, magyar valogatott mezben, ketto. :) Meghivom majd az eszakir kanadait is.
@csatoimi: en ha Klubbosba megyek bicskat vigyeke magammal nehogy ledofjenek ? :D
@Csak a Sportklub : Te annyit csipkelodtel velunk, hogy harom sort fogsz kapni. :)
@csatoimi: És aki a pénzért választott hazáját elhagyó, Mihály Árpi gólját elhappoló Nathan Martz feliratos magyar válogatott mezben megy, az mit kap? :)
@F. Kapus: Az hozzon segedet is magaval, egyszer parbaj lesz, aztan sorozes. :)
@csatoimi: OK, de a sörözéssel kezdjünk :)
@F. Kapus: Martz ha nem szedi ossze magat nem lesz magyar valogatott, mert igy, hogy 8 meccsen van ket pontod az elso sorban mint center, az eleg vekonyka. Gondolom nem azert honositunk kanadait, mert nehez kiejteni a nevet, hanem azert, mert esetleg jobb mint a mi fiaink. Tehat nem tudsz Martz mezben jonni, de megigerem ha a blogosat veszed fel, akkor az egesz sor ingyen lesz. :)
@csatoimi: Na jó, úgy látom az lesz a legjobb akkor, ha szerzek egy olyan Fehérvár-mezt, amelyiken a 23 szám és a Martz név szerepel :)
@csatoimi: Ne aggodj nem kell azt a 3 sort ide add, nem fogok a szamladra inni ott :)
@F. Kapus: Ez viszont jo, ugyis egy nevre utik a golokat. :)
@Csak a Sportklub : Pedig szivesen meghivnalak, akar most is a Mangoba, ha erre jarsz. :)
@EisHockey: Tényleg elég nagy érdektelenség volt a farm meccsek iránt tavaly...pedig voltak köztünk izgalmasak! :)
@csatoimi: nemtom melyik a sétálóutcza eleje. Amelyik a Gábor Áron felé van, vagy Sepsi felé?
@Bpstars: Gabor Aron ha nincs is, de Marton Aron az van. Azt tartjak az elejenek, habar ez nezopont kerdese.
@MecKenna: Tényleg nagyon komoly kis blogélet van itt.
Én fél éve! vagyok jégkorongszurkoló komolyabban, és itt mindig találok valami érdekeset. Talán azt kell, hogy mondjam: én "friss jégkorong drukker" létemre teljesen fogalmatlan voltam, de itt megtudtam egy csomó mindent.
EZÚTON KÖCCC mindenkinek akinek ebben a blogban munkája van.
ÁÁÁ, ezt én írtam, elolvastam és el is morzsoltam egy könnyet a szemem sarkában. :)
@csatoimi:
Kb. mennyibe fog kerülni?
@aron5: Meg sem merem irni. :)
@csatoimi: leültem, mondhatod :-))))))))
Tisztelt F.Kapus!

A két korsó Guinness-ünket a Dublini címünkre lehet póstázni! :)
Dec.29-én meglátogattuk a pubot, de se magyar mez a gyűjteményben, se ingyen ser.... :( A pultos srác egy bunkó volt, persze nem ö a tulaj...
Pedig eredeti,svájcban használt, dedikált válogatott mezben mentünk.
De azért jó volt. Rengeteg mez a falakon, plafonon, hangulatos...
Azt nem tudta hol a magyar mez.... :( Ja, és az épület másik oldala a hoki csarnok!
@pulifeju: Sajnálatos eseményt, amit természetesen nem hagyhatunk ennyiben! Meddig tartózkodtok Dublinban?
@pulifeju: @F. Kapus: Máris tisztáztuk a helyzetet Jimmel. Hatalmas elnézést kér, de elkövette azt a hibát, hogy nem mindenkinek szólt, mivel jár, ha magyar válogatott mezben megjelenik valaki a bárban. Ezentúl nem lesz ilyen gond, ígéri.
A magyar válogatott meze pedig éppen a keretezőnél van, mert berámázva fogja kirakni a falra. Úgyhogy arra kér titeket, ismételjétek meg a korábbi akciót. Mint jelezte, ő általában 9 és 16 óra között van bent, és éjszaka, ha az Arenában esemény van.
süti beállítások módosítása