HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ballard lefejezte saját kapusát

2009.12.01. 11:03 AG 2.0

Különös dolog történt az Atlanta Thrashers–Florida Panthers NHL-meccsen. Ilja Kovalcsuk, a Thrashers csatára meglódult, Keith Ballard követte, de nem érte utol. Az orosz lőtt, Tomas Vokoun védett, a korong kipattant, a duplázás bement. Majd Ballard hatalmasat vágott a kapus fejére. Vokoun füle megsérült, tíz percig tartott, mire le tudták vinni, sebeit kórházban látták el, állítólag nincs súlyos baja. A videó alapján nagyon úgy tűnik, Ballard nem véletlenül találta el játékostársát. A bűnös egyelőre nem nyilatkozik, és bár a klub részéről többen is mondtak ezt-azt, érdemi kommentárt még nem találtunk.

160 komment

Címkék: videók nhl ballard vokoun

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem a kaput akarta ütni csak a kapus pont állt fel
Ez bizony direkt volt...Ballardnak ott kellett volna maradnia, bocsánatot kérni és szégyenkezni ha ez véletlen.

Ha véletlen, észre kellett volna vennie, hogy az ütőt nem oda vágta ahova akarta...

Ennyit erről.

Emberölési kísérlet kábé, eltiltanám örökre. Vagy szociális munka egy autógyár crashtest-dummyjaként.
Én is úgy látom,hogy a vasat akarta szétütni,de miután majdnem lefejezte a kapusát,utána rávert még 1et a vasra és simán tovább korcsolyázott. Biztosan látta,amint Vokoun összeesik, meg sztem a fejvédő és a vas hangja közt van némi különbség. Nem is lehet látni rajta ,azt az általános reakciót, hogy : ˇJaj, istenem mit tettem". Csak oda korcsolyázott a cserepadhoz,majd bement az öltözőbe.
mindenesetre nagyon ciki :D
Ehh bazzeg. Ezek a sracok ugy erzik az utot, mintha a sajat vegtagjuk lenne, szal a kapura celzott. Eldurrant egy pillanatra az agya es must tutira kurvara szegyelli magat. Vagtam mar szajon en is ugy embert, hogy csak a csattanaskor vettem eszre mit csinaltam...
Csunya csunya
@bojl: kizárt dolog, mikor felül nézetből mutatja kb 3:28 -nál, akkor nagyon is jól látszik, hogy a "csapattárs" direkt a kapusra ment. Nagyon szomorú dolog. :( Azért is tettem idézőjelbe, mert ez minden csak nem csapattárs, egy utolsó szemét aki nem való a csapatba.
@redrick: a faszer nem lehet szerkeszteni a kommenteket?? Szoval
EDIT: "NEM a kapura celzott, hanem a kapusra"
hát ha ez nem szándékos, akkor semmi
Szerintem is a kaput akarta, de amikor elsőre pofángyűrte a kapuspajtást akkor miért nem ment oda?
Szerintem aki azt írja, hogy nem volt szándékos, az maga sem gondolja komolyan. Ha véletlen lett volna biztos, hogy nem korizik el. Remélem soha többé nem léphet a jégre ez a barom.
A vasra célzott, elvétette. Illett volna azonnal bocsánatot kérnie, vagy legalább az aggódás bárminemű jelét mutatnia. Mivel ez elmaradt - és az most mindegy, hogy a kapott gól miatt volt frusztrált, vagy más az ok - olyan, mintha szándékosan tette volna.
@bojl: tényleg úgy tűnik, mintha a kaput akarta volna, a fejmozgása alapján a kapufát nézi, lendít és üt.
De akkor is, hogy lehet ekkora primitív állat? Éreznie kellett, hogy eltalálta a kapust. Utána még egyszer lendületet vesz, széttöri az ütőt a kapufán, ránéz az eldőlő (és valószínűleg ordító) kapusra - 1:38-nál jól látszik, aztán mintha mi sem történt volna, elkorcsolyázik.
cserekapusnak jó lehetett beállnia - gondolom, mondták neki a padon: látod, öreg, mi lesz, ha gólt kapsz? vigyázzá!
Ha a kapura célzott volna, miért a kapus fejét bámulja ütés közben?...
Tuti szándékos volt...
Ez mekkora egy barom...
Ez direkt volt. Az öltözőben biztos kapott a búrájára a 2-es játékos.
Holnap már nem mehet le edzésre sem.
A hivatalos szövegen még lehet agyalni.

(Amúgy egy pöcs, esett volna át a kapuson és egybők fújják a bedobást. Vagy balra fékez.
Szerencsétlen kapusokon már annyi védő van, persze hogy nem látta a lepattanó korongot)

Béke
Húúúú!Ez nagyon csúnya volt.Ezért eltiltanám egy időre.
Dehogy volt szándékos...

www.youtube.com/watch?v=jikPchYzJPc

Ez sem volt az

AO knee on knee ütközése jöhet holnap. szerencsére ő tört össze jobban, nem Gleason
Nem kell csodálkozni. A sok önértékelési/önuralmi defektes amerikai azt hiszi bármit megtehet. (Látsd 2001.09.11) Legfeljebb bekerül a holnapi sporthírekbe. (Politikai lapokba.) Az is valami nem? Elmesélheti az unokájának. Az meg még büszke is lesz a nagypapira! (G.W.Bush) Ez ám az amerikai evolúció!
A lényeget szerintem megfogalmaztátok: az egy dolog, hogy a kapuson, vagy a vason akarta levezetni a dühét, de a történtek utáni reakciója az, ami - számomra legalábbis - érthetetlen és felháborító. Egyszer sem látom ott a 2-es számú játékost, hogy legalább odamenne érdeklődni, aggódni, hogy mi lett a kapusával...

Szeretném azt hinni, hogy egy jégkorongozó, egy sportoló a saját csapattársával szemben nem vetemedik ilyenre, de, ahogy ektoplazm is írta, amikor felülről mutatják az incidenst, az alapján nehéz lenne megvédeni a tettest... Az öreg Marty McSorleytól láttam hasonlót!
ha véletlen akkor megáll hogy ú bazzbocs, de ez totál direkt volt.
ez vmi népszokás, hogy ha a kapus bekap egy gólt akkor fejbevágják?
en.wikipedia.org/wiki/Keith_Ballard

"Keith Galen Ballard (born November 26, 1982, in Baudette, Minnesota) is a professional ice hockey goaltender murderer who currently murders goaltenders for the Florida Panthers of the National Hockey League (NHL)." :D :D
Bameg egyértelműen látszik, hogy direkt vágta fejbe a másikat.

Az ilyet el kellene tiltani örökre!
Nagyon szarok a magyarázatok, persze el akarta törni az ütőjét a kapun, ha, ha!

EGY FAXT!
@bojl:
Nekem is vétlennek tűnik elsőre, ám az hogy nem vette észre hogy eltalálta - vagy legalábbis úgy tesz, mintha nem vette volna észre - mégiscsak furcsa!
Az ütésbe még tényleg bele lehet magyarázni, hogy a vasat célozta, de nem jött össze neki, viszont akkor miért nem marad ott és kér bocsánatot ezerrel?

Mindenképpen gyökér a gyerek...
Nekem úgy tűnik a kapufát (vagy nem tudom hokisoknál hogy hívják azt) akarta ütni. Bár lehetett volna kicsit körültekintőbb. Bár kommentekből látom, miért akarná eltörni az ütőjét? De amúgy, a teniszezők is hajigálják az ütőiket, azok se azért mert megunták, hanem idegből. Cink.
Pepe is azt mondta: "nem tudja mi történt vele". mikor agyontaposta az ellenfelet. Düh, gyűlölet, a személyiség borzalmai... kontroll nélkül. Ezeket a játékosokat eltiltanám örökre. Különben Pepe azóta is időről időre mutatja a foga fehérjét... és még találkozunk vele, mert benne van a pasiban.
Fel kéne hívni, a volánba beférne...
azonnal eltiltani, erre nincs mentseg, ez nem profizmus
Haha, persze nemdirektvolt hogynehogyne...

Ha valaki "véletlenül" fegbebaxa a csapattársát, akkor az szépen szó nélkül elkorizik onnan az a természetes...
Gratulálok a sok okos véletlen volt hozzászóláshoz...
Meg sem próbálta a kapufát eltalálni. Ez kb. olyan mint ha egy rúdugró fél méterrel a lerakási pont előtt rakná le a rudat...

Kicsit gondolkozni kellene mielőtt ilyen badarságot leírtok...
Profi játékosok gecccc, ez járja.
Szerintem is elhibázta a kaput, de sajna a Fair play nem divi...
Másik kérdés hogy a kapus mit fetreng ott? Ha valakit komolyan fejbebasznak az elájul vagy valami, ha csak fájt neki akkor kimehet a saját lábán is.
Ilyet nem lehet véletlenül ütni, látszik rajta a düh a bekapott gólért, amiért a kapust tette felelőssé és célzott ütéssel büntette. Ez a retardáltság már tizenéves korban is elfogadhatatlan a sportban, örökre el kell tiltani! Nekem az a furcsa, h ilyen brutális személyiséggel h juthatott el a csúcsra, hiszen már korában kellett, h legyenek figyelmeztető jelek a kontrollálhatatlan közveszélyességére.
SZERINTEM IS SZANDEKOS VOLT MEKKORA EGY SEGFEJ APAM ..hogy lehet valaki ilyen szerencsetlen...szegeny vokoun remelm hamar rendbejon a fule!!!!s vokoun feje utan meg a kapuvasra is ravagott eggyett ...mit mondhattak a csapattarsai az oltozoben az eset utan...meghalgatnam!...
biztos, hogy nem akarta szándékosan fejbevágni. szerintem aki ezt gondolja az egy kicsit elragadatja magát. ezer meg ezer eset volt, hogy a játékosok a kapun vezetik le a feszültséget. szerencsétlen mozdulat volt.
a fent kamerából tökéletesen lehet látni, hogy az ütő vége, a lendítés íve pont odaérne a vashoz ha nem lógna bele csóri vokoun feje.

ami szándékos volt az ovecs. meg is érdemelte, kijárt már neki egy ilyen mert az alattomos húzásait büntetlenül csinálhatta. milyen érdekes, hogy egy hét alatt kétszer küldik ki véglegessel. ráadásul a kneeing az egyik legsúlyosabb szabálytalanság. kapásból 5 perc és kizárás jár érte.
Pár meccset már láttam és bámulatosan pontosan tudnak bánni az ütővel. Nem hinném, hogy ennyire elnézte volna szerintem direkt vágott oda.
ha megfigyelitek, a jatekos tekintete a kapufara iranyul es ra akar b**ni egy jo nagyot...szerintem szo sincs rola , hogy a kapusat akarta megutni
nem akarta megutni a kapusat.a kapuvasra nezett s ra akrt egyet huzni
@sebi77:
No úgy látom fejbevágás hatásait te csak moziból ismered. :)
A "nyugodtan kisétál" és a "mozgásképtelen beájulás" között van pár fokozat. :)
hát ez nem volt szép, de szerintem is a kapufát akarta eltalálni, szegény kapus:S
kalodába vele. droid.
@stero: Így van, egyesek elragadtatták magukat. nem gondolhatjátok, hogy valaki egy bekapott gól miatt a saját csapattársát ba**ná fejbe úgy ütővel, hogy azzal nemhogy eltiltást, hanem a börtönt is megkockáztatná. egyértelműen látszik, hogy a vasat találná el, ha Vakond nem kezdené meg az emelkedést. hülyeség volt ettől függetlenül nyilvánvalóan.
Ismételten: Ez is szándékos volt? Ugyanúgy nem korizott vissza Surovy...

www.youtube.com/watch?v=jikPchYzJPc
Ha veletlen is volt, nem hadonaszunk egy husanggal ott, ahol emberek is vannak. Raadasul sajat csapattars.
Remelem kapunk hirt a fejlemenyekrol is!
én is boldogan elhinném, hogy a kapufára ment, ha utána ott korcsolyázna a kapus körül, hogy mi van velem, mint minden más, értelmes csapattársa. mivel ezt nem teszi, egyértelmű, hogy direkt csinálta. gusztustalan.
Mondjuk az is lehet, hogy a fejre akart ütni, ami a bukósisakot tekintve nem túl veszélyes dolog, csak sajnos elvétette, és a nyakára ütött, ami már védtelen volt...
@R01:
>Mondjuk az is lehet, hogy a fejre akart ütni, ami a bukósisakot tekintve nem túl veszélyes dolog

Igen, ez valoban mentseg ;-)
"bukósisakot"
ezt inkább nem véleményezném :)
Ez igen csúnya volt.
Igazándiból pont az a kameraállás hiányzik, ahol egyértelműen látszana, hogy hova néz (vagyis ahol szemből mutatnák Ballardot). Ha lenne ilyen, akkor lehetne mondani, hogy oda akar ütni ahova néz. Én a videóból nem tudom megállapítani, hogy mit akart.

Az, hogy miért nem ment oda utána? először lehet, hogy nem gondolta, hogy nagy a baj, vagy besz@rt. Később meg számomra egyértelműen eszébe jutott, hogy ezért eltiltják és nagy baromságot csinált, ergo még jobban besz@rt.

Mindenesetre nagyon durva és nem hinném, hogy ezt simán megússza. Ha szándékos volt, ha nem, nem a kapu körül kéne vergődni. Törte volna el a palánkon az ütőt az idióta.
Minden tiszteletem azoké, akik úgy látják, hogy véletlen volt!! Ezek szerint nem ugyanazt a videót nézzük. Amit én nézek ott odakorizik, jól megnézi a kapust, fejbe üti, majd megüti a kapuvasat is, és elkorizik. Ha a kapuvasat akarta elsőre is, akkor miért nem a keresztvasat üti?! Plusz derfed csatolt videója u.a. az is szándékos, és ott ráver egyet a kapura(felülről..)is Azt csinálnak egy koronggal amit akarnak, ekkor meg annyira ügyetlenek lesznek hirtelen, hogy elhibáznak egy kaput?!
Ne már, de komolyan.
Felháborító ez a pali... Egy profi hogy vesztheti el így a fejét? És pláne a kapusnak hogy mehet így neki??
Szerintem is direkt volt. :-P
Mert... azért Vokoun sem egy pitty-putty emberke, valszeg ez a baromállat haragudott rá, mert beszólt neki valamit és így törlesztett.
Nem Vokoun volt az, aki legyilkosozta heatleyt meccs közben?

De..
Komoly eltiltásokat vágnék az ilyen játékosokra, akár véletlen volt, akár szándékos. Ha nem félnek a teljes szezonon túl is akár a kitiltástól (fizetés letiltása, a sportág közeléből is eltávolítás arra az időre, keressen pénzt a Mekiben), akkor ez lesz az általános, lehet őrjöngeni, csapkodni, vagdalkozni.

Ha meg szándékos volt, akkor végleges eltiltás (esetleg börtön) és kártérítés.
Hát már hogyan lett volna szándékos. Játék heve ide-játék heve oda. Mi a fenéért ütőtte volna le a saját kapusa fejét direkt emberek! Ennyi erővel ezt hetente megtehetné. Persze hogy a kaput akarta szétverni, persze hogy elcseszte, persze hogy el kell tiltani, de, hogy szándékosan a kapust akarta volna lefejezni azért vicces, aki ezt gondolja.
Jah...nem azt akartam mondani, hogy megérdemelte, mert dehogy, de lehet van vmi pályán kívüli dolog is benne.
Érdekes, hogy pont egy ilyen senkiházi fakezű hibáztat mást a vereségért. Tükör bébi, tükör!
Az meg, hogy miért ment be? Mert egy idegbajos barom állat.
Szerintem se szándékos, csak azt nem értem, miért nem nyilatkozik.
Itt a csapat közleménye:

http://panthers.nhl.com/club/news.htm?id=508052&navid=DL|FLA|home

defenseman Keith Ballard swung his stick in frustration at the goal post. Vokoun, who was down on the ice, started to get up and was struck on the side of the head by Ballard’s two-handed swing.

Itt elviekben azt állítják hogy a kapufát akarta.
Mondjuk Weiss nyilatkozata azért érdekes:

None of us was really sure what happened, so we were just trying to figure out what exactly happened.
Talán nem volt szándékos, de miért nem kér bocsánatot? Nem volt túl sportszerű....
@Piros13: A fenét a lassításon látni,hogy a kapufát nézte nem a kapus fejét,kapus oldalt volt neki,ráadásul még egyet ütött a kapufára.
Méghogy profi...Csak ebből él. Egyre több az ilyen idegbajos barom a profi sportban (pláne Amerikában). Ne mondja senki, hogy egy jégkorongozó, aki 10-15 éve napi 2-3 órát fogdossa azt az ütőt, az véletlenül találja el egy EMBER fejét. És tök mindegy, hogy csapattárs, ellenfél, bíró, néző, családtag vagy csak egy arra járó valaki.
Ha meccsen ilyen elofordul, mi mehet ott edzesen meg az oltozobe egy-egy hiba utan.
http://blogs.sun-sentinel.com/sports_hockey_panthers/2009/11/florida-panthers-reaction-to-vokoun-injury-43-loss-to-thrashers.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+panthersblog+%28Florida+Panthers+|+Sun-Sentinel+Blogs%29

Erről ennyit, így kell gondolkodni egy ilyen helyzet után, nem rögtön akasztásáért sírni
@Egu: Az efféle hozzászólásokat meg egyszerűen nem tudom hova tenni...
"Egyre több az ilyen idegbajos barom a profi sportban " Statisztika? Számok? Valami?
"Ne mondja senki, hogy egy jégkorongozó, aki 10-15 éve napi 2-3 órát fogdossa azt az ütőt, az véletlenül találja el egy EMBER fejét." Valóban rengeteget gyakorolta a kétkezes parasztlengőt karrierje során. ez nem bézbóll
Háát, ha a kapufát akarta eltalálni, akkor rögtön vissza kell rakni a kölyökcsapatba...
Ezek a barmok a nem túl nagy pakkal is röhögve betalálnak egy pár centis lyukon a kapuba, úgyhogy egy akkora valamit, mint a kapus feje, nem véletlenül találta el.
Teljesen szándékos a dolog, súlyosbítva azzal, hogy saját játékos ellen követte el. Ha én lennék a vezetője, kidobnám a csapatból, mert nem lehet helye egy profi csapatban senkinek, aki:
-szándékosan bántalmazza csapattársát, és/vagy
- profi létére ennyire nem tud uralkodni magán.
Szóval jó nagy hülye.
Idegbeteg segg. Az ilyen nem valo sportolonak, plane nem csapatsportba. Orokos eltiltas aztan mehet a mekdonacba krumplit pucolni.
elborult az agya, rá akart vágni a vasra, vokoun meg pont állt föl. nem kell ezt túlpörögni.

néha a döntés és a cselekvés közötti másodprecek végzetes következményekkel járnak. én egyszer belefújtam az orrom csapattársam fülébe edzésen, csak mert ő úgy döntött, hogy ritmust vált. ő se volt vidámabb, mint vokoun.
@derfed: Jajmár! Mennyi ideggyenge ember van szerinted a profisportban? Szerintem rengeteg. Sokaknak az sem elég, ha mindenük megvan, mert hülyék pl: vick, vagy lehetne sorolni.
Szerintem sem szandekosan utotte meg Vokount, de az biztos, hogy utana szart ra, hogy mi tortent vele. Valoszinuleg nem koti oket ossze a szeretet :)
@Bettyno: Hát sokkal kevesebb, mint a "hétköznapi" emberek közt. Egyébként ha az itt fröcsögő emberek láttak volna az életben NHL-meccset/ hokimeccset, akkor tudnák, hogy meccsenként fordul elő olyan, hogy a vason vezetik le a feszültséget. gondolom, hogy előtte mindig szétnéznek, hogy mindenki elég távol van-e és csak után kezdik ütni a vasat.
Furcsa, hogy nem fordult vissza Vokounhoz, de ki tudja, hogy milyen idegállapotban volt, megijedt-e, stb. McCabe és DeBoer ment be hozzá az öltözőbe és próbálta vigasztalni, annyira maga alatt volt, hogy nem is akart tovább játszani, de aztán visszajött.
Mindegy, majd jönnek a nyilatkozatok és okosabbak leszünk. bár ahogy elnézem lesznek olyanok, akik az után is hőzöngeni fognak, merthogy Ballard hazudik...
ezt a majmot, de miért nem kért egy sorry-t utána? csak sunyin eloldalgott...engem ilyenért apám úgy szájbavert volna kölyökkoromba...
@sebi77: látszik, hogy nem tudod, hogy milyen 1 rendes füles, nem csak cseng, hanem elveszted az egyensúlyod és percekig nem tudsz felállni.

Amúgy az a csoda, hogy a bűnös túlélte és a társak, akik mindig védik a kapusukat nem ásták még el!
most látom az Indexen főoldalon van a cikk, ezért ilyen sok a furcsa megítélés :D.
egyszer gólt kaptam az uccsó percben, kikaptunk. kiszedtem a labdát és idegből kézből elrúgtam. kicsit lecsúszott és a csapattársam kézfejét találta el, kiugrott az egyik ujja, de jövő héten már játszott.
szóval nem kell itt rögtön hóhérért kiálltani.
asssztapiicsaa...:S no comment....
Van olyan hülye aki ezt véletlennek gondolja? Ennek a baromnak eldurrant az agya, mert a kapus egy fogható lövést benyalt mert figyelmetlen volt, és bár az első lövést hárította, a másodiknál elmélázott, ott rá kellett volna vetnie magát a korongra, bőven volt rá ideje. Erre gondolom ez a f@sz begőzölt és rávágott a kapusra. Ha nem is kéne örökre eltiltani, a csapat helyében még a cserepadra sem ültetném, és eladnám a picsáb@. A csapattagok ilyenkor hol vannak, azonkívül, hogy állnak bambán?
Ez nagyon durva. Sokszor újranéztem abban a reményben, hogy talán látok valamit, ami arra utal, hogy a kaput akarta, hogy nem volt szándékos, de nem találtam. Eliltást neki.
@Aqvasky: komolyan mondom itt az emberek nyolcvan százaléka rögtön vért kíván.
Csak annyit, hogy ha véletlen lett volna a minimum, hogy számtalanszor bocsánatot kér, de ez a faszi le sem tojta azt, hogy a kapussal mi a helyzet... a videó meg teljesen magáért beszél! Teljesen nonszensz, hogy valaki a sarokból vissza korcsolyázik és onnan akar a kapura vágni egyet izomból...
stero: lehet, hogy van, aki nem csak nézi a videót hanem látja is mi történik azon... ;)

ilyen véletlenek márpedig nincsenek!
Hát ez a gyökér nagyon nem a kapufát célozta. Ha egy NHL játékos a kapufát akarja eltalálni, akkor azt találja el, ha a kapufától 1 méterre térdelő kapus fejét, akkor meg azt.
Ez egy nettó gyilkossági kísérlet volt, ha a nyaki ütőerét cseszi szét, a kapus elvérzik.
Az egyesülete jobb, ha leveszi róla a kezét, a lalás barmot meg sitteljék le, de leglábbis meszeljék el örökre.
tökmindegy hogy szándékos vagy sem, ő baszta el. ezért érthetetlen. Vokoun azt sem tudta hol a korong, pech hogy odament. az más dolog, hogy ha Ballard gyorsabb befogja Kovalchukot. és nincs baj.
@Aqvasky: Azt sem tudta Vokoun, hogy hol a korong. pontosabban azt hitte, hogy alatta/a felszerelésében van/magához szorította
derfed és memento21: a kapust nem hibáztatom semmiért, gondolom ez számotokra is világos az eddig leítakból, ha nem akkor most közlöm veletek is. Ballard egy állat és szerintem ő a kapust hibáztatta, csak ezt akartam írni.
Az is vicces, hogy egyesek felső/oldalsó/hátsó kamerák képeiből pontosan megállapítják, hogy Ballard nem a vasat nézte, amikor lendített :D
Szerintem megijedt/szégyellte magát/megzavarodott, azért vonult le rögtön, ment is az öltözőbe. ismétlem, az EGÉSZ csapat kiáll mellette, McCabe és DeBoer is mondta, hogy teljesen maga alatt volt/van. de biztos gyilkos
derfed ilyet akkor sem csinálok ha a vasat akarom ütni, normális ember ilyet nem csinál. Maradjunk ennyiben, és ezért már tiltottak el játékost örökre csak megsúgom. A sport minden elvével ellenkezik ez a cselekedet, függetlenül attól, hogy a csapattársak mit szólnak hozzá, ők úgysem fogják bemocskolni. Vokun mit szól hozzá azt tudod? és a többi csapattárs mit szólna hozzá ha velük csinálja? akkor is kiállnak mellette? ez ha véletlen ha szándékos akkor sem normális.
@Aropa: Fölösleges eltiltani,mert ezek után ha valamelyik klubvezető szóba áll vele, akkor az ,,tisztahülye", amúgy meg a saját társát ütötte,tehát ezt klubbon belül kellene lerendezni, ha az ütéssel nem okozott volna sérülést, de így nem ártana neki egy kis szövetség által kiszabott büntetés.
Ha ez nem volt szándékos akkor semmi.
Ha véletlen ott marad, és nem hagyja ott a másikat.
Eltiltás örökre és büntetőjogi felelősségre vonás.
Akár direkt volt akár nem, a bírónak a feladata lenne hogy ne engedjen ilyen örjöngéseket.
Érdekes, a fociban meg tudják a bírók csinálni. Itt miért nem?
@Aqvasky: Milyen cselekedet? Hogy össze akarom törni az ütőmet?
3:21 a video-ban gyakorlatilag cáfolhatatlanul mutatja, hogy mire ment a játékos. Onnan, ahol, és ahogy ütött, nem is érhette el a vasat, csak a kapust. Nézzétekm meg az ütés (és az ütő) ívét. A kapu még legalább 1 méterrel kíjebb van, ha nem messzebb. Ez NEM MEHETETT KAPURA, csak fejre.

Persze ilyenkor próbálja a klubvezetés menteni ami még menthető, de számomra egyértelmű, hogy nem való sportolónak az ilyen állat.
@SpeckoHU: Te számítottál volna bíróként arra, hogy a védő megskalpolja saját kapusát ? :D
@W84IQ: Ez egyre viccesebb. nem kell addig nézned, elé 0:09-nél megállítanod. látod hol áll Ballard?Mennyire van a vastól? Max. 1 méter? Milyen hosszú Ballard ütője???
Na látod, Sherlock...
@derfed: derfed, te melyik adást nézed? Miből látod, hogy a vasat akarta volna ütni?
Ha azt akarja, azt is találja el.
Ha meg tök véletlen volt, akkor első reflexből rögtön odamegy a kapushoz, hogy mi a baj és sűrűn bocsánatot kér.
De a tarack oda se bagózott, felőle ott vérezhetett volna el.
Szándákosan a kapust célozta, ez nyilvánvaló.
W84IQ - ott a pont.
@scip_: Nem lehetett rá számítani, de nyilván azért fejlődött ki ez a szokás, mert megengedik, hogy a kaput ütögessék.
@Aqvasky: akkor súgd meg és ne a levegőbe beszélj.
@derfed: Mit nem tudsz ezen értelmezni?Statisztika? Az elmúlt szezonban legalább 3 olyan NHL eset volt még index főoldalon is, ahol brutálisan mentek torokra/arcra/fejre. Hogy a családverő/gyilkos amerikai focistákról már ne is beszéljünk (egy régi példa OJ, de tavaly is bukott valaki).
És elég hülye megközelítés, hogy a hétköznapi emberek között sokkal több van. Profi NHL játékos legyen mondjuk 400? Ebből éves szinten 5-10 brutális szabálytalanság az kb 2%. Azért ne mondd, hogy mondjuk minden 50. magyar járókelő szó nélkül pofánzúz bármikor egy másik járókelőt úgy, hogy a mentők viszik el...

Ja, hogy az okos, ügyes focistákat ne is emlegessem, akik nyílt töréseket, pofán talpalásokat követnek el. Vagy csak mellbefejelik a másikat, mint orbitális példaképek (Zidane).

Szóval továbbra is tartom: halmozottan sok idegbeteg, antiszociális "profi sportoló" gyűlik össze egy hihetetlen pénzeket megforgató cirkuszban. Sajnos kezdenek eltűnni a példaképek, mert mindenki csak a pénzt hajkurássza, elvek nélkül csapatot (országot?) vált, minden áron a "sikert" keresi. Közben pedig az egész emberi oldala mély feledésbe merül.
@derfed: nem bazdmeg, hanem az, hogy a csapattársa fején akarta széttörni.
@marcotardelli: te és a sokos okos miből látjátok, hogy csak a fejét akarta ütni semmi mást? :-PPP
Breaking news: Kieth Ballard mint 4. generációs magyar, a Jobbik Minnesotai alapszervezetének alvó ügynöke, a Lisszaboni szerződésbe erőltetett Benes-dekrétumok miatt fizetett vissza cseh-sporttársának. A Jobbik természetesen tagad.
@Egu: isszuk a szavaidat. nem akarsz sportpszichologus lenni?...
@stero: NHL-ben nem tudok ilyenről, még McSorley-t sem tiltották el örökre
Én nem láttam, hogy utána az öltözőbe ment, de elhiszem azoknak, akik ezt mondják. Lehet, hogy az edző zavarta el az anyjába, lehet, hogy szánom-bánom bujdosott el. Az utóbbi esetben sem való a csapatba, mert egy csapattárs ne a belét húzza el ilyenkor, hanem legalább menjen oda, miután az első ijedség már lement a torkán.

Ha a kapuvasat akarta így megütni, akkor is kiállítás várta volna, de ez a kapusra célzott, első, elvakult dühében. Utána úgy üt oda a kapuvasra, mint aki azt mondja, hogy na bazmeg, megkaptad. És elkorcsolyázik. Ha ártatlan lenne, akkor utána elhajítja a botot, kesztyűt, és ijedten térdel le a kapusa mellé, máskor képesek bicskát rántani, ha az ellenfél csak csúnyán néz a kapusukra. Egy gyilkos is viselkedik érthetetlenül a tette után, de attól még gyilkos. Ezt a barmot el kell tiltani két évre, a csapatból még a meccs vége előtt kirúgni, aztán menjen hokizni oda, ahol még beveszik.
Szerinte a K.... anyját Ballardnak.
Ha felépül Vokoun, akkor örökre nem szól hozzá vagy rögtön az öltözőben megcsapja párszor.
Ide már nem elég a kapusnyugodság. Simán hülyére verném utána. Látom az NHL is ott van a topon. Hogy lehet ilyen barmot draftolni és entry level szerződést engedélyezni neki, ha ilyen állat.
Komolyam mondom ez egy ÁLLAT!!!
@Egu: Ez az egyik legnagyobb hülyeség, amit mostanában olvastam...
Nem is értem, hogy gondolod azt, hogy összehasonlítasz egy hétköznapi utcai szituációt egy NHL meccsel. pont ugyanazok az indulatok dolgoznak a két szituáció szereplőiben, valóban... :D
A 400 NHL játékost pedig matekozd ki újra. Egy csapat rosterében 23 játékos van, többet nem segítek.
Meg úgy ez az egész "egyre több az idegbeteg, nincsenek példaképek" szöveg meg egyenesen fáj. vagy régen nem néztél sportot, vagy manapság nem. vagy soha
@M.T.: Szerintem Te engem félreolvastál... Ki vagyok akadva ezen a marhán!
@stero: leírtam már, de leírom még 1x. Meggyőződésem, ha egy NHL hokis a kapuvasat akarja eltalálni, akkor azt találja el, és nem az 1 m-re térdelő kapust.
És ha mégis a vasat akarta volna, de véletlenül gyűrte nyakon a kapust, akkor tuti, h első reflexből odasiet, h mi a baj, és bocsánatot kér.
De ez a gyökér eloldalgott, mint aki jól végezte dolgát. Aikor elfordult még azt sem tudhatta, h milyen súlyos sérülést okozott, de láthatóan nem is érdekelte.
Ha nem szándékos ütés lett volna, hidd el érdekelte volna.
És te mint nagyon okos, miből gondolod, h a vasat célozta?
@derfed: Ne hagyjuk teljesen szó nélkül, hogy az NHL gazdái is hibásak abban, hogy azok az általad is említett indulatok a felszínre bukhatnak néha, büntetlenül. Sőt, nem egyszer a látszat szerint kifejezetten megrendelésre. Nem véletlen, hogy egy VB-n ritkaság egy pofoncsata, és meg is kapják érte a magukét a játékosok, helyben és nyomban, az NHL-ben pedig szemlátomást a program része. Így persze jól elvannak a csapatokban ilyen önkontroll nélküli barmok is. Mindegy, akármi is a szokás, ha csapattársat alaposan gyaníthatóan bántalmaz, akkor takarodjon.
@marcotardelli: Az a vicces, hogy az általad is képviselt, címoldalról betévedt fröcsögők szerint azt kell bizonyítani, hogy nem a kapust célozta. Nem fordítva kellene?
LOL sok hülye focirajongó betéved a címlapról aztán osztja az észt.

Nézzetek meg előbb egy meccset, csak nehogy aztán soha ne menjetek kerek labda közelébe se utána.
@Androsz: Semmi baj a bunyóval, a hoki része. meccseket fordítottak már meg egy jókor lefolytatott bunyóval. ott is, mint minden sportban, minden helyzetben benne van a sérülésveszély, sajnos az életveszélyes fajta is. de el lehet menni irodában dolgozni annak, akinek ez nem tetszik. Abban valóban hibás a liga, hogy nem torolta meg konzekvensen a boarding-okat, fejre menő ütközéseket, kneeing-eket. A sztár faktor sűrűn bejátszik(remélem Ovienál nem fog), valamikor 5 meccs, valamikor még csak 2 perc sem
@derfed, @MacPhisto: az is meg van szabva, hogy ide honnan lehet betévedni? Hm. Nem tudtam.
Egyébként én már a 80-as évek közepén hokimeccsre jártam (Miskolci Kinizsi, régi szép, idők:)), azóta láttam pár meccset élőben is, tv-ben is. Nem szorulok kioktatásra.
Még véletlenül sem fröcsögtem, csupán a véleményem írtam le, és vitáztam azokkal, akik szögesen másképp látják az esetet.
Azt hittem egy fórum erre való, de ezek szerint tévedtem.
@marcotardelli: Nem. csak egyeseken rendkívüli módon érződik, hogy az életben nem látott meccset, illetve simán az, hogy hülye, mert rögtön és egyértelműen kijelenti, hogy márpedig ez gyilkossági kísérlet. Felőlem lehet más a vélemünyk, de ezt a tipikus index-fórumtroll fröcsögést nem kellene idehozni
@marcotardelli: legfőképpen abból, hogy több száz meccset láttam - élőben, fagyoskodva a kinizsit is rengeteget. és nagyon sokszor a kapuvason vezetik le a dühüket.
az, hogy meg NHL hokis nem jelenti azt, hogy kötelezően el kell találnia a kapuvasat. itt is van nem egy favágó akárcsak a fociban akinek köze sincs a játékohoz.
@marcotardelli: Akinek nem inge, nem veszi magára ;)
@derfed: "meccseket fordítottak már meg egy jókor lefolytatott bunyóval."

Na, amíg ez a szégyellni való szemlélet az érvényes, addig ezt a furcsa küzdősportot nem kellene hoki néven nevezni, mert még összetéveszti valaki a hokival. Az utóbbiban a verekedés büntetendő, és nem a taktika része. Ezért nézem kimondottan ritkán az NHL meccseit, ugyanakkor harminc éves érdeklődéssel a válogatott hokit.
@Androsz: így van, szemét, gusztustalan, agresszív sport ez, be kéne tiltani. laraque, breshear, orr, mindet el kéne tiltani, örökre.

a golf, a vizibalett, ez igen, azok sportok:)

áhh, nem jó ez a címlap dolog, túl széles a közönség:)
@Androsz: itt is vannak bunyók, és a szuper levi mondta egyszer, hogy igenis hasznos lenne, ha engednék a bunyót európában. a játékosokat felpörgeti, a nézőket még jobban, hozzátartozik.
@szorgalmas: Hülye vagy, megmondtam, hogy a válogatott hokit szeretem. Amikor a verekedés a taktika része, a műsor része, egy ügyességi csapatsport része, addig az a sport nincs rendben. Figyeld csak meg, hogy az amerikaifociban meg a rögbiben, amelyek aztán igazán kemény sportok, nincs verekedés. Ha valakinek elszáll az agya, máris megy a büntetés, és ezekben a sportokban nem szokás a bírót lökdösni, meg vele ordítani, ahogy például a fociban mára ez valamiért divat lett. Az NHL mára eltévesztette a célt, mert szándékos durvaságot kívánnak a játékosoktól. Ne nevezzük sportnak, és akkor minden rendben van.
@Androsz: no, akkor a provokációt be kéne fejezni, ez itten mégiscsak egy jégkorongblog :) visszaszólni nem éri meg :)

köszönöm
jó, akkor ne nevezd sportnak.
@szorgalmas: Szuper az NHL-ben játszott, és megfertőzte az a szemlélet. Ha a játékosok nincsenek eléggé felpörögve, amikor a jégre lépnek, akkor menjenek virágot szedni. Mert akkor sem címeres mezt, sem fizetést nem érdemelnek. A néző pedig ha bunyót akar látni, akkor menjen bunyóra, de a hokit, amely egy nagyszerűen kiművelt játék, ne rondítsák tele.

Nem kellene mindent alárendelni a néző vérszomjának. Nem kell mindennek kurvára "pörgősnek" lennie. Most nézzétek meg, az olimpiákon agyoncsapták az öttusát és a vívást, mert nem elég pörgős. Hát bassza meg a néző, ha neki nem tetszik. Láttál már krikettmeccset? Na, az ritka lassú játék. Azért nem mondom, hogy unalmas, mert tulajdonképpen nem az. Angliában szerintem kormányválságot okozna, ha a nézőktől elvennék. Ott, úgy látszik, nem halnak bele a tévék abba, ha nem vérfürdőt közvetítenek a pörgésre vágyó nézőknek. Sport. Ezt a szót újra meg kellene tanulni sokfelé.
@AG 2.0: Rendben, én is hülye vagyok, és egy–egy, iksz.
@Androsz: van abban nem butaság is, amit próbálsz elmondani - pl. az utóbbi időben szerintünk is túl sok a durva palánkra kenés, és ezzel muszáj kezdeni valamit még az első emberhalál előtt -, csak azt szerettem volna jelezni, hogy nem szerencsés, ha egy újonnan érkezett olvasó egyszerre kezd oktatni 5000 törzsvendéget. ezt minden lekezelő él nélkül írom most neked, hiszen szívesem látunk a továbbiakban is. peace.
Ilyeneket el kellene tiltani. gusztustalan.
@derfed: hát, sportot mindig néztem. De valahogy 10-15 évvel ezelőtt sokkal emberibb sportolók voltak. Sokkal ritkább volt a szándékos szabálytalanság, a másik életét, karrierjét veszélyeztető jelentek meg egyenesen ismeretlenek voltak. Mert mindenki megértette, hogy ők ebből élnek. Azért egy NHL bunyót ne hasonlítsunk már ahhoz, hogy valaki fejbekúrja a kapust bottal! Ott mindenki bot-kesztyű ledob, aztán hajrá.

És nem a hoki ellen fröcsögök. Az egy nagyon frankó sport, csak sajnos egyre durvább dolgokat engednek meg maguknak. És ez már nem biztos, hogy a szórakoztatás része. Vagy ha az, akkor beteg dolog és egyre kevésbé fogom nézni.

Egyébként ok, legyen ráhagyással 1000 NHL hokis. Akkor a példámban nem minden 50. ember, hanem 500. veri pofán a másikat. Te azt állítottad, hogy "sokkal kevesebb, mint "hétköznapi" emberek között". Én csak erre számolgattam. Egyébként a példaképnek számító sportolók között pedig már az 1 is sok(k)....
@Androsz: Ezért nézek én KHL-t. Most is.
Lucky that everyone plays with composite sticks nowadays - if ballard would have had aluminium (who ever used these?) or solid wood, vokoun would not have gotten away with a bleeding ear (bocs angolul konnyebb volt)
@DVFinn: Lefordítva: Szerencse, hogy mindenki kompozit botokkal játszik manapság - ha Ballardnak alumínium (használt valaki valaha ilyet?), vagy tömör fa ütője lett volna, Vokoun nem úszta volna meg csak vérző füllel. (Vagy valami hasonló.)
@AG 2.0: szorgalmas 16:49:16-ban tett piszkálódó megjegyzése az, amelyre talán kioktatásnak látszó, de valójában csak egy ellenkező nézetet elmondó hozzászólásaimat megtettem. Látod, a már kétségen felül a korong megjátszásának szándéka nélkül, puszta pankrációból szünet nélkül elkövetett palánkra kenést, amelyből már én is láttam pár életveszélyeset, még te is sokallod. Hát csak erről beszéltem. Egyébként pedig a hozzáértéseteket semmiképp sem vonnám kétségbe.
Azért volt még pár érdekes jelenet a meccsen: amikor a 2 atlantai védő addig passzolgat a saját kapujuk mögött mígnem eladják a pakkot és gólt lő a Florida. Na meg a végén Afinogenov belepiszkálása egy amolyan "lőjük a kapu felé a korongot azt lesz, ami lesz" mindez 5,6 másodperccel a vége előtt!
@Androsz: először is levi sosem játszott az nhl-ben, kispadig jutott. alsóbb osztályban igen tolta de az ugye megint más.

másodszor a válogatott hoki ég és föld az nhl-hez képest. ez kb ugyanaz mintha összeakarnád hasonlítani az orosz hokiiskolát az észak-ameriakival. ha az előbbit nézed csak akkor az utóbbi kicsit keményebb lesz, de jelzem, hogy nem durvább. azért egy tizenkettes karika elfér...
amúgy puck daddy nemrégen összeállította az elmúlt évtized 10 legsúlyosabb sérülését. csak egyet lehetne 100%-ig szándékosnak nevezni, a bertuzziét.

sports.yahoo.com/nhl/blog/puck_daddy/post/The-10-most-brutal-NHL-injuries-of-the-last-deca?urn=nhl,200846
@stero: Én ezt úgy szoktam mondani, hogy az észak-amerikai kemény, míg az orosz durva, ha az ütközéseket-bunyókat nézzük. Főleg a bunyókat.
Egyébként Szuper nem az AHL-ben játszott? Emlékeim szerint NHL csapat draftolta, csakhát a főcsapatban folyton csak kispados volt...(Persze ezzel nem akarom Levi érdemeit kisebbíteni)

Egyébként a legdurvább, hogy a kapust még ápolják, Ballard a palánk mögött van és a kommentátorok épp azt elemzik, hogy le kell higgadnia, mert a meccs további részében nagy szükségük lesz még rá...
Mac meg stero értem én, hogy véditek a hoki becsületét, de van olyan, ami nem fér bele. Ez nem fér bele. Imádom a hokit, de nem érzem úgy, hogy ballard cselekedetét a hoki becsülete miatt védeni kellene. Szerintem ballar egy köcög, mindig az volt.
derfed Ne haragudj meg, de LOL!! hogy szerinted a profi sportolok közt kevesebb az ideggyenge. Iszonyat sok kis köcög van köztük, az nhl-es kemény gyerekek, meg kifejezetten az a fajta, amelyik vagy nagyon jó ember pályán kívül és tényleg kenyérre lehet kenni, vagy egy idióta. ballard az utóbbi. pl Chris Simon is az volt,,,az is idegből volt hülye, de ugye nála is az alapokkal volt a baj.
@Bettyno: Én nem azt mondtam,hogy normális ilyet csinálni és nagyon normális aki ilyet csinál. Tényleg elborult az agya. Hanem azt mondom ,hogy szerintem biztos,hogy nem direkt volt .Azért mert profi játékos és sokat edz,játszik,még előfordul,hogy a kapufa helyett a kapus fejét találja el. Azért mert valaki profi és nap mint nap gyakorol pl. nem minden szólót üt be .
Amúgy van olyan is,hogy valaki a pályán abnormálisan viselkedik ,de a pályán kívül teljesen normális.Pl Domi aki korházak gyerek osztályát látogatta és támogatta őket anyagilag .
Nem direkt volt, de ettől függetlenül nagy parasztságot csinált. Viszont egyszer sem ment oda, amíg ápolták, ez ujabb parasztság.
Ellenben 4:20-nál mutatják a kispadon, amint szinte sír, mert akkora esett le neki mit történt
Nem igazan ertem,hogy lehet ilyet csinalni,meg ha a meccs heveben tortenik is mindez. Szerintem egyertelmu hogy nem a kapuvasra akart utni de hogy meg utana se nezi meg hogy mi van a CSAPATTARSAVAL
hat ez gusztustalan.
Sajnos egyetertek egy-ket hozzaszoloval hogy az NHL-ben van egy par kizarasra erdemes jatekos,vegulis ne felejtsuk el hogy ez egy sport.
Remelem nem serlt sulyosan.
Szerintem jobban járna, ha eltiltanák...

Fa..ság, hogy a kapuvasat akarta ütni!
Ha így lett volna, akkor rögtön az ütés után letérdel Vokoun mellé és 1000x a fülébe mormolja a "Hűűűh ba..meg, nem akartam!" ...ez lett volna a normális reakció, nem pedig az, hogy rábasz egyet a másik oldalról a kapuvasra, majd elkorcsolyázik!

Ilyen "csapattársat" soha nem szeretnék...
Vicces, hogy a tengerentuli kommentek zöme meg arról szól, hogy véletlen volt. :-/
@tom40: ebben az országban mindenki ért a focihoz, most már a koronghoz is, a gyerekneveléshez pláne, és úgy általában mindenhez. hadd ne tudják már ott jobban, hogy mi történt, mikor itt mi megmondtuk. vicc, hülye amerikaiak.
Hát emberek, egy kicsit megkésve, de én azt mondom, hogy aki azt mondja, szándékos volt, az vak.... a kapuvasra ütés az igen, a kapus meg rosszkor volt rossz helyen... Büntetés ? igen, de nem szándékos sérülés okozásáért. sztem.
süti beállítások módosítása