HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vienna Capitals–Fehérvár 4-3

2009.11.29. 22:04 AG 2.0

Egy pontot sikerült elhoznia Bécsből a Sapa Fehérvár AV19-nek. A magyar bajnok 1-0-ra és 3-2-re vezetett, az utolsó harmadban 1 perc 1 másodperc alatt ütöttünk két gólt. Az előnyt sajnos nem sikerült megtartani, a ráadás utolsó pillanataiban pedig a hazaiak szerezték meg a győzelmet, 4-3. Mihály Árpád ismét gólt ütött, Juha Alen 1+1-gyel zárt. További eredmények: Graz–Linz 3-1, Medvescak–Olimpija 1-4, Jesenice–Klagenfurt 6-4.

182 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@durex26: @csatoimi: @bagyula: Nem veszik el a gólt, hanem tévednek a játékvezetők. A glpasszoknál meg rendszeresen a jégen lévő játékosokat kérdezik meg, főleg mióta kétasszisztos szisztéma van. Ezért van az, hogy a jegyzőkönyv lezárása nem történhet meg a két csapat képviselőjének az aláírása nélkül. Az ilyen esetekben az övék a felelősség, hogy legyen energiájuk, figyelmük stb. a meccs közben bejegyzett adatok pontosítására.
A gólpasszok szabad felhasználása megszokott majdnem minden ligában és minden korosztályban. Amit KCs ír, az itthon is tendencia, a legtöbb gólnál két assziszt van. Jó példa az is, hogy sok helyen gólpassz az a kapus javára, ha egy védése után kétérintésből gólt lő a csapat. De a magyarországi zsűrik működése amúgy is külön fejezetet igényelne, és nem is ide tartozik.
jégkorong tv-t nézve ,a 3.gólunkat talán még Vak Béla , Vak Bottyán és Stevie Wonder trió is is Mihály Árpinak írta volna.
@exL:1: Sok mindenben igazad van, de Lajos mester soha nem jegyzi a lövéseket, ennél fontosabb dolga van meccs közben. A lövésekre vonatkozóan igen részletes kimutatást készítenek a csapatok pihenő emberei, ezek általában sokkal inkább irányt mutatóak, mint a hivatalos, zsűri által jegyzettek. És egyáltalán nem mondható el, hogy a fehérvár házi statja általában nézve bőkezűbb lenne a lövésszámok tekintetében.
@F. Kapus: Akkor annal is inkabb nagy baj van! Ki irta ala a jegyzokonyvet? Ez egbekialto! Aztan ezt Pire el kellene fogadja ugy-e mind jo csapatamber???? Tudod ez nem mindenkinek megy egyforman, egy szekelynek meg az atlagnal sokkkal nehezebben megy.....nem igy vagyunk DROTOZVA, tudod?

Nekunk nincsenek kicsi meg nagy igazsagtalansagok. Nekunk csak IGAZSAGTALANSAGOK vannak!

Az evszazadok "drotoztak" igy minket, ahogy Kanyadi is monda a Nyergestetoben:

"De a védok nem rettentek
- alig voltak, ha kétszázan -,
álltak, mint a fenyok, a harc
rettento vad viharában.
Végül csellel, árulással
délre körülvették oket,
meg nem adta magát székely,
mint a szálfák, kettétörtek."
@alpec: Kcs írta, hogy Martz tavaly is ezt csinálta... Szerintem ez a módszer rendkívül sportszerűtlen, még akkor is, ha nagyon bosszantó lehetett neki, hogy a meccsenkénti 2-3 gólt érő zsugájából sokszor nem született egy gól sem (ami nem az ő, hanem a társak hibája volt).

Egyébként a videón látszik, hogy Pire tévedett, Martz bent volt a jégen a harmadik gólnál, neki nem adta be középre, hanem ellőtte, és úgy lőtte ő a gólt. Szóval az nem igaz, hogy Martz nem volt a jégen. Sőt, mivel az összefoglaló nem mutatja, azt sem tudjuk, hogy szerezte meg Pire a korongot - bár mivel többen azt írták, hogy Pire maga vette el egy védőtől, én elhiszem.

De azt gondolom, ez az aszisztért kuncsorgás csak akkor jogos, ha a játékos ténylegesen is tett valamit az akcióban, pl. letámadta a védőt, beleért a korongba, és úgy szerezte meg a gólt lövő társa a pakkot. Ha viszont köze nem volt hozzá, akkor ha előfordul ilyen, az szerintem már fegyelmi kérdése, és a vezetésnek lépnie kellene az ügyben.
@F. Kapus: ..amugy engemet ez a "lopas kozben leverte a viragvazat" esetre emlekeztet. Nathan (es senki aki ilyesmiken tori az agyat) ne varjon tul sok tiszteletet ezert, meg akkor sem ha altalaban a tolvajok nem szoktak leverni a "viragvazat". Ettol azert a lopas, lopas.
@Raon: Valoszinuleg azert gondolta Pire, hogy Martz nem volt a jegen mert nem egy sorosak es nem kerultek jatekkapcsolatba egymassal. Marznak tenyleg nem volt koze a golhoz, Alennek sem biztos, de erre nem emlekszek pontosan igy errol nem nyilatkoznek.
@Raon: @bagyula: Őszintén mondom, hogy meglep a meglepődésetek, és hogy egyedi esetnek állítjátok be. Szar, hogy Pire most emiatt elesett egy góltól, de még egyszer írom, biztos, hogy nem ez volt a szándéka Martznek, ráadásul ugye azt sem tudjuk, mit mondott a bírónak. De még egyszer gondoljátok végig, eddig hányszor ellenőriztétek le a gólpasszokat az általatok látottakkal. És azt is, amit Kcs írt, vajon miért van pl. sok bekknek annyi gólpassza az EBEL bizonyos csapatainál?
@Raon: Azt mondja Pire, hogy azert nem vette eszre Martzot mert Fekete a korong elvetele elott ment ki cserelni es Martz a hatanal ugrott be. Soha nem szerettem az ilyen dolgokat. Egyebkent gratula az egesz csapatnak, hatalmas pont volt, Hetenyi nagyon nagy volt, a tevedese ellenere eletben tartotta a csapatot. Hajra, Volan!!!
Megdöbbentő, amiket fentebb olvastam! El sem tudtam képzelni, hogy ilyen létezik!?

Gólt vagy paszt beíratni, amikor közöm sem volt hozzá?!

CSAPAT? Ez így NEM CSAPAT!!!

Fairplay a pályán, a csapattársaimmal, az életben!

Az én szememben, aki ilyent tesz: CSALÓ!

Kérem a klub vezetőséget, az edzőket: sürgősen vessenek ennek a gyakorlatnak véget!!

Morálisan is rendbe kell lennie a csapatnak, mert ha nem, az a játékra is rányomja a bélyegét.

Csalódtam. A jégkorongsport sem arról szól, amiről kellene.
@F. Kapus: Biztosan elolvastad a HSZaimat? Semmi bajom a LETEZO golpasszokkal! Ezeket igenis be kell irni! Bajom van
1.A azzal aki NEM LETEZO golpasszot ker. Nem erdekel, hogy mas is ezt csinalja. En mar csak ilyen (balf***) vagyok. Akkor sem dobom el a szemetet ha terdig jarok a gazban!

2. Azzal aki alair egy ilyen jegyzokonyvet.

Igy ertheto?
@EisHockey: Nem kéne túlzásokba esni. A gólok és gólszerzők meghatározása a játékvezető feladata és felelőssége - hogy kire hallgat és kire nem, az pedig a magánügye. A játékosok eléggé sok mindent szoktak a bíróknak mondani meccs alatt, nyilván az átadók kérdése egy a sok közül.
@EisHockey: Errol beszlek en is. Ha nem lesz rend (leginkabb erkolcsileg) ...nem is folytatom mert talan kesobb megbannam. Annyit azert elmodok, hogy hasonlo okok miatt abrandultam ki az elso csapatombol, akiknek 5 eves korom ota szurkoltam.
@F. Kapus: igazad van, én eddig egy kicsit naivan, a "jobbanfigyelneknálambiztosigazukvan" elven figyeltem a statokat, különösen a második aszisztokat. Az elsőt és a gólszerzőt többnyire le tudom követni. :)
Illetve én nem nagyon nézegettem más csapatok hátvédjeinek aszisztjait, nálunk meg ebben sosem volt tobzódás.
Ami Martzot illeti, biztos vagyok abban, hogy nem a gólt akarta elvenni, ebben nincs vita. Nekem egyszerűen az az elv nem tetszik, hogy ha egy játékosnak semmi köze nem volt egy gólhoz, akkor is pontért kuncsorog, mert az jól mutat majd a statisztikájában (amit így kvázi meghamisítunk ugye). Attól, hogy ez máshol is bevett dolog, ez számomra még nem lesz könnyebben elfogadható.

Egyébként így felmerült bennem a kérdés, hogy a statokban miért nem kezelik külön az első és második aszisztokat? Szerintem nem kevés információ lenne az is, hogy ki melyik fajtából szerzett.
@KCs: Nem estem túlzásba. Az én mércém szerint gerinces meg gerinctelen emberek léteznek.
@bagyula: jogos lehet... azaz időközben megjött Imi válasza, szóval így is volt. :)

@csatoimi: igazad van, a lényeget már megbeszéltük, csak azt nem írtuk le elégszer, hogy gratuláció a csapatnak! És persze Hetének! :)
Részemről elnézést, ha túlságosan felfújtam a dolgot, kicsit túltengett bennem az igazságérzet, meg a csapatmorál miatti aggodalom.
Pénteken legyen húsz asziszt mindenkinek, és akkor másról tudunk beszélni. :))
@Raon: Nézd meg az Elik, a Fox, a Riihijarvi múltbeli statisztikáit. Nekik már nem is kellett a pontért kuncsorogni, mert gyakorlatilag akkor is beírták őket második átadónak, ha a pályán voltak a gólnál.

Profi szinten a játékosok igenis figyelik, hogy rendesen legyen könyvelve a statisztikájuk, és kiállnak magukért. Az a bíró felelőssége, hogy hogyan kezeli ezt. Egy jegyzőkönyvvezetési hibáért a játékost felelőssé tenni kissé nevetséges.
@F. Kapus: Egyszersem követtem én sem, mert meg se fordult a fejembe, hogy ilyen is van. Lehet neked már rutin dolog, de gondolom te is kiakadtál az első ilyen szembesülésednél :D.
@Raon: Minden megállapításod igaz, csak jelzem, nem írtam azt, hogy egyetértek ezzel a rendszerrel, s az sem véletlen, hogy pl. a svéd bajnokságban sokáig külön értékelték az első és a második gólpasszt. De nem fogod tudni megnézni, mert az EBEL-statokban összevissza írják be az elsőt és a másodikat. Mondjuk a videók alapján lehetne megcsinálni.
istenem itt mindig van ok az esztelen vitára,azért nem sajnálom Árpit,mert van Ő olyan kiváló játékos,hogy lő helyette sokat,sőt még annál is többet(remélem minden meccsen).
Martz-ot meg javaslom kössük ki a jégpálya elé és kövezzük meg!!!!ugyan már.....nem gondoljátok komolyan,hogy ez volt a szándéka???Meg,hogy tavaly is ezt csinálta????Amikor meg felrebbent a hír,hogy vissza jön mindenki kinyalta volna a seggét.Ne legyetek viccesek,nem az első eset ez és nem is az utolsó hogy tévednek a bírók vagy bárki más,ezt sajna el kell fogadni,de ne Martz-ot okoljátok érte.
@F. Kapus: Oszinten engem is meglep,hogy nem egyedi eset es megis beletorodik mindenki.Nevetseges az egesz,egyeni sportban igy hangzik ez: megnyered a maratont,de a cel utan a faradtsagtol es az oromtol osszeesel,aztan aki epp a kozelben van feliratja magat elsonek....:)))
@durex26: Neked is szól, amit Raonnak írtam :)
@Hutyuru: Óriási tévedés: soha senki el nem vett mástól gólpasszt, és most sem ez volt a szándék.
@EisHockey: Igazad van. Nekem sem az esik rosszul, hogy Piretol elvettek egy golt, hanem az, hogy ez egy olyan jatekos nyomasara tortent, akinek koze nem volt az esethez. Ha majd Mihaly Arpi is igy akar pontokat szerezni, kijelentem most itt, hogy tobbet egy vasat nem adnek neki.
Először is gratulálok a csapatnak.
A gólok-aszisztok-al kapcsolatban annyi megjegyzésem lenne, hogy talán a hokiban a legfontosabb a csapategység és az egymás iránti bizalom.Ha a fennt irtak valósak, akkor az ilyen dolgokból lehetnek még problémák.A legjobb, ha ezt Ők beszélik meg,ne irjunk olyat, amit később nem tudunk semmissé tenni.
Sokszor téma a kiállitások aránya, ahol a statisztika tény,de nem mutatja "ügyes" alkalmazásának esetleges lélektani hatásait.A 30 pontos csapatok közti, mostani sorrendben ez is benne van.

Amint látom megszületett, kerusz által szállóigévé nemesedhető alak, a kirunai vasércbányász Björn Andersson. Gratulálok az "apukának".
@KCs: en nem Martz-ot hibaztatom,hanem ezt az egesz helyzetet ami kialakult ebbol.Ilyen nem szabadna eloforduljon es most is sokan beletorodnek ,hogy ez van ezt kell szeretni...ezen lehet es kell valtoztatni!
@KCs: Erről van szó, hogy ne legyen bevett gyakorlat! Túl sok negatívum a bevett gyakorlat. Pl: bírók így fújnak, úgy fújnak....ne foglalkozzunk vele, ez van.
Aszisztot beírnak ennek, annak...ne foglalkozzunk vele, ez van.

A verseny, a versengés tisztasága....hol van?
@Raon: "Tultengett az igazsagerzet"? Ez hogyn tud tultengeni? Ez egy binaris eset volt! Szerzett-e Pire golt? IGEN Szerzette Pontot Martz? NEM. Ezek egyertelmuen megallapithato TENYEK! Ha ilyen esetben sem lehet igazsagot tenni akkor tenyleg veszeve van minden basszakmeg!
@EisHockey: Nem szeretem, amikor vita közben más szájába ad valaki egy-egy gondolatot. Lehet, elsiklottam fölötte, de ki írta azt, hogy ne foglalkozzunk vele, jól van így?
@bagyula: Már hogyne lehetne igazságot tenni, tessék: a gólt Mihály Árpád szerezte. :) Ki vitatja?
@F. Kapus: Ezt Raonnak irtam es igy ertem is a szmajlit. Te csak valszoloj arra amit neked irtam :)
@F. Kapus: A hivatalos statisztika:))
@bagyula: Igenis, Főnök! :):):)
"Biztosan elolvastad a HSZaimat?"
Jelentem, igen!

"1.A azzal aki NEM LETEZO golpasszot ker. Nem erdekel, hogy mas is ezt csinalja. En mar csak ilyen (balf***) vagyok. Akkor sem dobom el a szemetet ha terdig jarok a gazban!"
Jelentem, azzal nekem is bajom van, és én még akkor sem dobom el, ha a nyakamig ér!

"2. Azzal aki alair egy ilyen jegyzokonyvet."
Egyetértek, figyelhetne jobban. De hibázni emberi dolog, és előtte sokat koncentrált már a meccsen is, elfáradt, vagy másra koncentrált, és hát a 23-ast összekeverni a 22-essel nem oly nehéz, ha rosszak a látási viszonyok. A meccsen jól dolgozott, és az a lényeg.

"Igy ertheto?"
Elnézést a slendriánságért, hétfő volt, reggel, kávé sehol: igen!
Úgy tudom, Martz tavaly sem volt népszerű az öltözőben...
@F. Kapus: Jol van na! Nagyon tisztellek, igy ismeretlneul is, mindenrt amit csinlasz itt (es gondolom nem csak ezert tisztelhetnelek). A tegnap kar, hogy nem voltal itt, reg adosod vagyok egy "valamire". :)

Ki kellett engednem a keseruseget valahol...remelem Pire is ki tudja, es a csapattarsak is vele vannak. Az este nekem ugy tunt, hogy nincs a legjobb lelkiallapotban, ez meg csak ratesz egy lapattal...
Tudom, hogy le fogtok páran b...ni. Az érzelmi, erkölcsi oldalát értem és el is fogadom.A csapat, mint oly sok mindent, meg fogja beszélni és meg is fogja ezt oldani.Itt csak piszkáljuk a parazsat és locsoljuk rá a petróleumot.
@Uteapu: Leba....? Tökéletesen egyetétek Veled.
@AVfan: Na, rögtön jönnek ezek a szövegek...
@KCs: Rögtön??? 1 napja ez a téma.
De igaz, nem?!
@Uteapu: Tokeletesen igazad van neked is. Csak ami tulzas, az tulzas. Ezt nem tudtam elfogadni. De lehet kicsit hagyomanyos a felfogasom es ezert van ez.
@bagyula: @F. Kapus: ez hatalmas volt srácok, rég mosolyogtam ekkorát. :)
Na jó, mikor koccintunk rá egy tetszés szerinti itallal? Pénteken esetleg? :))
@csatoimi: Sok mindenben hasonlóan gondolkodunk (pedig nem tudok székely ősökről), de jobban szeretem ha a gondokat azok oldják meg akik igazán tudják mi az, és hogyan lehet kezelni.Az itteni vélemények ezt sokban segithetik de ronthatnak is.Mindemellett ezek nagyon fontosak és hál'Istennek vannak is szépszámmal.
@Uteapu: Mindenkinek vannak szekely osei, ugyanis Adam es Eva is szekely volt, meg ha vetkeztek is. :) Itt csak egy kirunai szakember tudna igazsagot tenni, peldaul ugy, hogy elmondana, naluk az Elitserienben vannak-e ilyen ugyek, csak ugye o most dolgozik mint vasercbanyasz, ezert ugysem ernenk el.
@csatoimi: Jó!!! Tetszik a válasz.
@csatoimi: Én tudom,hogy igaz, de megint KCS kóstolgat. Biztos Ő még nem hallott erről, és ezért nem hiszi el.
@AVfan: Vagy nem akarja kiteregetni a szennyest, amiben azért van valami.
@AVfan: Szerintem hallotta O is. Csak o egyszeruen ilyen. Mi meg olyanok vagyunk. :)
@csatoimi: értem, köszi... ezért mondom, hogy nem láttam, nemtom mi van/volt, nem szép dolog, de a világ azért nem dőlt össze... bár persze, hogy bosszantó... :(
Sziasztok a jégkoron.tv-s összefoglalón úgy látszik hogy Alén diktál a bírónak az ominózus gól után!
Nagyon jó kis meccs volt élőben is, csak a végére sikerült elhajolni egy kicsit.

Hajrá Volán!!!
@forestjr: Ha még én is tudok róla, akkor nem lehet olyan nagy titok.
@Leo945: Meg csak arra kerlek meg, szolj a baratnojenek, hogy ne haragudjon ram, csak valahogy a sors mindig ugy hozza, hogy "utkozunk" Martzel, meg ha egy csapatba kerultunk is. De errol mi mar nem tehetunk, ez a Fentiek es a Nathan jateka. Mindenesetre megertem ha utal engem. Tehat Martz baratnoje, ha olvasod a blogot, millio bocs.
@F. Kapus: Nem adtam. Mi már tegnap óta tereferélünk KCs-vel és a válaszom a tegnapi kommentre is utal.
@AVfan: Te azert sokmindent tudsz, ne szerenykedj! :)
@AVfan: Nincs mondanivalóm ebben a témában.
@csatoimi: Így van, Björn most dolgozik, aztán péntek este az asszony kivasalja a vasércbányász-egyenruháját, felül a luelai vonatra és megy Elitserien-meccset nézni, ahogy ezt teszi immár több, mint 30 éve minden olyan hétvégén, amikor a Lulea otthon játszik. Néha, amikor tele van a töke a hosszú sötét téli napokkal, kivesz egy kis szabadságot és elkíséri a csapatot Göteborgba is, fussa ugyanis a bányász-fizetéséből. De ha a főnöke azt mondja neki: Björn, most szükségünk van Rád, nem mehetsz Göteborgba, akkor természetesen marad, hiszen a bánya az első. Ilyenkor a nehéz munkanap végén a tévét kapcsolja be. Természetesen ekkor is ünneplőbe öltözik, hiszen a kirunai bányász számára minden hokimeccs ünnep. És mivel ő már több, mint 30 éve néz színvonalas Elitserien-meccseket, bízvást hihetünk neki, amikor megmondja a tutit.
@csatoimi: Egyenes ember vagy. Ilyenből kellene sok - sok!
Egy igazsag akkor is fontos,ha nincs semmi ertelme

Az ember időnként belebotlik az igazságba, de legtöbbször feltápászkodik, és tovább megy.
W. Churchill
@kerusz: Nekem ebbol az jon le, hogy nem is olyan keves egy kirunai vasercbanyasz fizetese. Na meg nagy hoki rajongo is lehet Bjorn es kb egyforman erthetunk a hokihoz is. :) De legalabb oszinten szeretjuk ezt a sportot.
@kerusz: Látom unatkoztok... a munkában lennétek ilyen aktívak!
@miki78: Szerintem foglalkozz nyugodtan a saját dolgoddal, ami a munkát illeti. Az én időmet én majd beosztom magamnak, jó? Nem gondolod, hogy olyanba ütöd bele az orrod, amihez közöd sincs?
@kerusz: komolyan ritka nagy *** lehetsz. Itt egy Volán meccs beszámolója, te meg valami ide nem illő faszkodással (természetesen tudatosan) írod tele a topicot, és még én vagyok a hülye!
De ha már itt tartunk, akkor te miért ütöd bele az orrodat olyanba, ami nem érint?
@csatoimi: Árpi nemmegadott goljával kapcsolatban nem reagáltak az elsö levelemre, igy irtam még egyet, egy kicsit nyomatékosabbat, ha nem haragusztok, a ti, vagyis a szurkolok nevében is. s mit hoz a sors, válaszoltak, s egy kis remény is maradt a javitásra:

Sehr geehrter Herr Mihaly!

Vielen Dank für Ihr Feedback.

Die Statistik-Daten auf www.erstebankliga.at werden aus der ÖEHV-Statistikdatenbank generiert. Und diese Daten werden anhand des schriftlichen(!) Spielberichts angelegt. Denn der schriftliche Spielbericht ist das gültige Dokument, das nach jedem Spiel von Schiedsrichter und beiden
Trainern unterschrieben wird.

Wir sind diesbezüglich auch nur Empfänger der Daten, die wir allerdings für die Fans bestmöglich abzubilden versuchen. Ich habe den ÖEHV bereits darüber informiert, der sich allerdings an den schriftlichen, von beiden Teams
unterschriebenen Spielbericht halten muss.

Wir hoffen, Ihre Anfrage genügend beantwortet zu haben und verbleiben

Mit sportlichen Grüßen

Ihr Erste Bank Eishockey Liga Team

a németben gyengébbek kedvéért röviden annyi áll hogy ök azt irják be amit az edzök s birok által aláirt s leadott jegyzökönyvben van, de azért értesitik az osztrák jégkorongszövetséget a történtekkel kapcsolatban - itt van talán még egy kis remény, esetleg legalább annyi hogy a jövöben talán egy kicsit jobban odafigyelnek a felek...

amugy nem a Mihály nevében irtam, csak az én nevem is Mihály...
@miki78: Nehéz annak, aki előbb tanul meg írni, mint olvasni. Így Téged sem irigyellek.
@-Toboz-: Koszonom az Arpi neveben is, orulok, hogy nem csak egyedul "harcolok" ezert. Tenyleg rendes toled.
@kerusz: Te mitől érzed magad ennyire keménynek? Mit kóstolgatsz? Azt se tudod ki vagyok, de a nethaverjaid sem...
@miki78: Björn azt üzeni: take it easy...
@kerusz: Nem tudom ki az a Björn, de hogy lásd, milyen ember vagyok, legközelebb meghívom egy kávéra! Téged nem merlek, mert kiskorúaknak nem ajánlott a koffein..
Most már ideje lenne lezárni ezt a topicot, mert már kicsit uncsi. A legdurvább, hogy az egész vita egy esetleg megtörtént dologról szól... Biztos vagyok benne, hogy Martz nem akarta elvenni Árpi gólját. Itt keveritek a kakit egy nem túl lényeges dolgon. A levélírás meg kezd hasonlítani a Kovács Zolinak írt levélhez. Ne járassuk már le magunkat légyszi!
Szerinted az osztrák ember mit csinált miközben írta a levelet vissza Neked? Elmondom: röhögött, főleg, hogy téged is Mihálynak hívnak...
Bocs, ha felidegesítettem itt pár embert, de akkor is ez a véleményem...
@Licsimi: Te meg egy funkcionalis analfabeta vagy mert senki sem mondott olyant, hogy "Martz el akarta venni Pire goljat". Mirol beszelsz joember?
Azt a legnagyobb tisztelet melett muszáj megjegyeznem, hogy a bécsik második gólja ultra vicces volt sajnos.
@Licsimi: Ha csak hulyeseg jut eszedbe, azt tenyleg nem erdemes ide leirnod.
@F. Kapus: részemről rendben. :)

@Licsimi: a véleményed tiszteletben tartva megkérdezném, hogy idézd már be légyszíves, hol láttál te olyat, amit állítsz - de mert nem tudnál ilyen találni, inkább csak annyit írok, hogy elgközelebb olvass figyelmesebben, mert az idegesség olyat is láttat néha az emberrel, ami nincs is ott. Gond nincsen, ez bárkivel előfordulhat (ahogy sokakkal - pl. velem is - elő is fordult).

@-Toboz-: szerintem jól tetted, hogy megírtad ezt a levelet, köszönet érte.
@-Toboz-: Halam jeleul, mikor legkozelebb Fehervarra megyek, van egy Mihaly Arpad mezed, alairatva altala. Ez dec. 13 lesz. Udv.
Kezd elmérgesedni a helyzet. Képzeljétek el, hogy a következő meccsen egy elhúzódó csere miatt megint együtt vannak a jégen, Árpi/Nathan kapura tör, meglátja a mellette korcsolyázó Nathant/Árpit és gondolkodni kezd: passzoljak? Ne passzoljak? Nem lehetne az érintettekkel lezárni a témát pl. egy jégkorong.tv-s páros interjúval?

Kedves Jégkorong.tv! Nagyonnagyonnagyon sok köszönet az összefoglalókért. Egy icipici megjegyzés vagy inkább kérés: nem lehetne lassítani is a gólokat, hogy ne kelljen mindig visszapöcögtetni a lejátszó bogyókáját?
És ha azt válaszoljátok, hogy mi van?!?! Feleségül ne vegyelek??? vagy: a kis f***m nem kéne??? akkor oké, nem szóltam... :)))
@laza6: Pont erről beszélek, amit az első bekezdésben írtál! Csak tüzelitek egymás ellen őket...
@bagyula: @csatoimi: @Raon:
"Sajnos Martz vetette el a Pire goljat"

Mindegy én befejeztem ezt a témát...
@Licsimi: remélem azért itt nem hagytad abba az olvasást, és azt is láttad, ahogy Imi kifejtette, mit értett ezalatt...
Itt már csak az a kérdés, te most azt szeretnéd, hogy vége legyen ennek a vitának, vagy tovább szeretnéd szítani az egészet?

@csatoimi: tudsz küldeni nekem egy mailt a calyr@freemail.hu címre? Kérdeznék tőled valamit, ha nem gond. :)
@Licsimi: Ezert hivtalak funkcionalis analfabetanak, igy ilyen direkten. Leven, hogy olvasol, de nem erted azt amit ir, legalabbis az osszefuggesek es a finom reszletek rejtve maranak elotted. Amugy, az is elkerulte a figyelmed, hogy a vita lezarodott mar joval korabban, eleg altalanos egyetertesben.
@Raon: elnézést, ez így kicsit karcosabbnak tűnik a szmájli nélkül... szóval nehogy félreértsd, ha felhúznád magad, inkább felejtsük el az egészet. :)
@Raon: Erossen jo lenne, de meg nem tudom lemegyek-e egyedul..."Meglassuk" ;)
@bagyula: oké, akkor majd szurkolok. De ha most mégsem jönne össze, szólj, ha jössz, és összehozzuk akkor. Tudod, az ilyen alkalmak nem évülnek el, esetleg csúsznak egy kicsit. :)
Nem áll szándélomban senkit sem megbántani, de végigolvastam a kommenteket és amellett, hogy sokan csak elbeszéltek egymás mellett, szerintem kicsit túl is spilázzátok már ezt a dolgot. Hogy egy klasszikust idézzek: veszett már több is Mohácsnál.
Őszinte szívvel örülök, hogy ez a legnagyobb gond a csapat körül, remélem márciusig ezen vitatkoztok még, mert akkor sok bajunk biztos nem lesz. :-)
Hajrá Pire, Hajrá Martz, Hajrá Volán!
Sziasztok,

Új vagyok, most jutottam oda, hogy regisztráljak.

A témával kapcsolatban: HAJRÁ VOLÁN! Követkető meccsen nyerjünk 2 Pire és 1 Martz góllal.

üdv
@csatoimi: :)) bakker, ezert en is nagyon szivesen irok levelet barmikor barkinek! :)
@MecKenna: de o nem tudhatta, hogy ez lesz a jutalma. :) tenyleg jol esett nagyon.
@Raon: kuldtem, de nem reagaltal. :)
@csatoimi: jojo, majd en se fogom tudni, es meglepsz! :P - gondolom...
na de komolyan: veszek mar egy Pire mezt, mert fantasztikus jatekos es nagyon szimpatikus ember; sose gondoltam volna, hogy egyszer az albaban fog jatszani!
Nem a témához tartozik, de jó lenne megfogni a Villachot, és akkor megerősítenénk a helyünket, a középmezőnyben! :-)

Ja, bocs ez a témához tartozik... de akkor mi nem?
@csatoimi: köszönöm szépen, nagyon örülök a meznek, nagy megtiszteltetésnek érzem... ugy hogy összeszedek egy-két jégkorongot kedvelö barátot s 13án mindenképpen leugrok Székesfehérvárra meccset nézni. s mezben lenni :-)

@Licsimi: nem nagyon érdekel hogy mit csinált az osztrák ember miközben irta a válaszlevelet, az ugyanis komoly hangvitelü, és ha be is tartja az igéretét akkor már elértünk egy apro dolgot...

@MecKenna: ne irigykedj!!! :-)
@csatoimi: osztrákiábol. de amugy csikszeredai vagyok s ezáltal már majdnem természetes hogy hokirajongo is :-)
@-Toboz-: No akkor majd nem leszek egyedul osztrakiaban a 23-as Volan mezemmel :) Ha mar igy megtalaltuk egymast, a pentek estei meccsr nem erdekel, hogy ne unjam az utat oda-vissza?
@bagyula: érdekelne, söt! a gond csak az hogy péntek este jo szokásom szerint melozom... de esetleg a jövöben összehozhatunk egy közös vasárnapi-fehérvári kirucanást
@-Toboz-: A válaszlevélben semmilyen ígéret nem volt. Mindössze annyit írt, hogy már korábban felhívta az osztrák szövetség figyelmét arra, hogy a statisztikákat az írásos, mindkét csapat által aláírt jegyzőkönyv alapján kell elkészíteni.

Egyébként ebben az esetben is ez így történt.
igen, igazad van, nem igéretet tett hanem hogy már értesitette az osztrák jégkorongszövetséget a dologrol.

én erre gondoltam "Ich habe den ÖEHV bereits darüber informiert, der sich allerdings an den schriftlichen, von beiden Teams unterschriebenen Spielbericht halten muss."

szabad forditásban: minderröl informáltam az osztrák jégkorongszövetséget, mely azonban az irásban, mindkét csapat által aláirt játékjegyzökönyvhez kell tartja magát.

mindenesetre még irtam egy válaszlevelet amelyben megköszöntem hogy foglalkoznak az ügyel s felhivtam mégegyszer a figyelmüket hogy annak ellenére hogy az összefoglalokban megirják hogy Mihály ütötte a harmadik golt, a tabellákban, - ahol neki személyesen (legalábbis igy gondolom) sokkal fontosabb lenne - nem. s ez azért elég nagy "diszkrepancia", a furcsaságát az ügynek most nem osztom-szorzom
süti beállítások módosítása