HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

2 meccsen 34 gól Újpesten

2009.11.28. 12:03 F. Kapus

Az Újpest játéktudása maximumát nyújtotta, de voltak, akik nem bírták a feszültséget, nyilatkozta a 7-9-es Újpest–Dab.Docler után Pék György, a hazaiak vezetőedzője. Szilassy Zoltán, a vendégek csapatkapitánya úgy vélte, a sokgólos meccs biztató jel a Magyar Kupa és a final four előtt. Utórezgések a pénteki Mol Liga-forduló után.

A Vasas Bp. Stars Erdélyben lépett jégre. Ott, ahol tavaly és idén sem sok jó történt velük. Pénteken azonban nem okozott gondot Kangyalék számára a Fenestela 68 Brassó legyőzése, sima 5-1-es sikert aratott a budapesti csapat. A 18 éves Somogyi Balázs, aki a felnőtt válogatott keretben is bemutatkozott, két gólt lőtt és két gólpasszt adott, míg Fodor Szabolcs négyszer asszisztált. Brassói győzelmével a Stars is megelőzte az SC Csíkszeredát a Mol Liga táblázatán.

Hogy az SC Csíkszeredához közelebb kerüljön, a Ferencvárosnak is nyernie kellett mumusa ellen. A zöld-fehérek Jánosi Csaba nélkül álltak fel a Miskolc ellen, cserekapusuk immár a második mérkőzésen az a Szőke Attila volt, aki nyáron a Starshoz távozott, de ott végül nem kapott megfelelő szerződést. A találkozó az 55. percben dőlt el, amikor is 3-2 után a hazaiak tudták bevinni az újabb találatot, a vége 5-3 lett az FTC javára. Megszerezte első gólját Ennaffati Omar, az utóbi időben nagyon jó formába lendült a svéd Linus Schellin, mióta Nagy László visszakerült csatárposztra, szép számmal termeli a pontokat, most éppen 1+2-t csinált, a Fehérvártól érkezett Hegyi Ádám pedig 8 mérkőzésen 5+5, azaz 10 pontot hozott össze. Flinta és Ennaffati érkeztével a védelem is sokat stabilizlódott, ezt jelzi, hogy az első negyven perc alatt mindössze 12 lövés ment Budai Krisztián kapujára. Flinta Botond sora három meccs alatt mindössze egy gólt kapott. Az események összefoglaja itt látható.

Az UTE–Dab.Docler rangadó úgy indult, hogy az újvárosiak jégbe gyalulják a lilákat. Ekkor nem úgy tűnt, hogy az első a másodikkal játszik. Gyönyörű gólokat szereztek az elején, amit azért nagyban köszönhettek a katasztrofális helyezkedési hibákat elkövető UTE-védelemnek. A tizedik perc tájékán elfogyott a dabos mezőnyfölény, kemény iparosmunkával feljebb jött az Újpest, játékban és eredményben is. Mi több, a második harmadot ellazsáló újvárosi fiatalok ellen több nagy helyzetet is kialakítottak, furcsa módon mégis a vendégek növelték előnyüket, emberhátrányos kontrából. 3-1-gyel mentek a csapatok a második szünetre, és ekkor nyilván senki nem sejtette, hogy a Mol Liga történetének leggólgazdagabb harmada van hátra. Néhány nappal az előző rekord után tehát egy másik is megdőlt a Megyeri úton. Rögtön az elején vitatott gólt lőtt Dubek, MacCallum tanítványai kislest reklamáltak a bíróknál, de a mérkőzést jól kézben tartó Varjú nem változtatott döntésén. Válaszul alig négy perc alatt három góllal terhelték Sájevics kapuját Galaniszék, és amikor a gyönyörű felső sarkos gólt szerző Azari kiintett az UTE-kispad felé a 49. percben, maga sem gondolta, mi vár még csapatára. Nem is gondolhatta, hiszen 2-6 állt az eredményjelzőn.

Előbb aztán Kadlubiak fél percen belül egy még nagyobb gólt ragasztott a kapuba, mint a fiatal újvárosi csatár, aztán Borbás lőtt be egy szólót, majd Pék mester nagyott húzott, az 52. percben kettős emberelőnynél levitte a kapust, 6 a 3 ellen támadtak a lilák, és Petran bombagóljával hamar ki is használták ezt a lehetőséget. Ekkor még több mint nyolc perc volt hátra. Ebben a harmadban szokatlanul négyperces gólcsend következett, amit Hetler tört meg, kiegyenlítette a hátrányt. Kiricsenko nagyon fegyelmezetlen volt, fölöslegesen állíttatta ki magát, amit Magosi ki is használt, így ismét a Dabnál volt az előny. De az utolsó előtti percben még erre is volt hazai válasz, Petran újabb bombája kötött ki a kapuban. Ezután horror következett a Megyeri útiak számára. 18 másodperc múlva MacSweyn távoli gyenge emelését elnézte az UTE kapusa, így a korong behullott a jobb sarokba. Galanisz kapu mögül indított akciója után 7-9 lett a vége.

152 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@miki78: Figyi. attól, hogy a Mol Ligával klapcsolatban valaki mindig fontosnak tartja megjegyezni, hogy az szar, és szar játékosok vannak ott, csak sérült lelkek érzik jobban magukat. Szerintem mindenki tudja, hogy van különbség az EBEL és a MOL Liga között. A kérdés az, hogy ezen kívül van-e érdemi mondanivalód. Sokaknak közületek van, Neked sajna nioncs. :(
@miki78: A Volan jelenlegi legponterosebb jatekosa tavaly meg a Mol ligaban jatszott, es amint a pelda is mutatja, az nem tett rosszat neki.
@kerusz: azért adta oda őket, mert velük tudott úgy megegyezni, hogy bármikor visszahívhatók. A Stars is vitt volna pár Volánost, de oda pl. nem adta. A Volán akkor támaszkodna a MOL-ligára, ha onnan évről évre elvinné a legjobbakat. De nem ezt teszi, hanem még ad is a MOL-ba embereket (a miskolci fiatalokon kívül is..)

A másik: nekem semmi bajom a MOL-os csapatokkal, az újvárost még szeretem is :) én csak azt jegyeztem meg, hogy borzalmas rossz védőmunka kell ennyi gól bekapásához. Cáfold meg ha tudod..
@csatoimi: igen, mert a Szereda szét ment... ez egy sajnálatos és egyben speciális eset..
@miki78: Most adtál harmadszor is igazat keruszéknak,mégha nem is akartad.Amit a utobb kérdeztél, közhelyes és a válasz is csak olyan lehet.
@miki78: Nem cáfolom, mert egy órával ezelőtt pont ezt írtam. Csak akkor Te még ott tartottál, hogy a Mol Ligában szarok a védők. Ami így ebben a formában elég komoly leegyszerűsítése volt a tényeknek. De örülök, hogy mostanra Te is osztod az én véleményemet, és árnyaltabban fogalmazol, mindössze ennyi volt a szándékom. Elértem, a mai nap sem volt hiába.
@miki78: De attol meg Mol ligas volt a tavaly. :)
@Uteapu: nem tudom mire gondolsz... szerintem olvasd végig még egyszer a beszélgetést...

Az újvárosiak nem MOL-ligás "gyerekek" hanem az egykori OB1-es Volánnal azonos képességű-kortárs játékosok. Ergo: nem a MOL liga adta őket a Volánnak.

Még mindig nem írtatok senkit, aki kinőtte a MOL-t és a Volán lecsapott rájuk (Mihály, Flinta kivétel, mint írtam) az elmúlt 3 évben.
@Fugeute: a csuda szólógólt, meg a párhetes kihagyást azért említetted, mert ez azt jelenti, hogy akkor nem is hibáztak korábban? Na de akkor mi van azzal a négy szólóval, amit Sáj védett? Neki miért nem jár egy kis beszámítás ezért a hibák elkövetése után? Csak annyit gondoltam az egésszel mondani, hogy nagyjából szépen el lehet osztani a felelősséget a három sor és a kapus között, kb. úgy 16 felé. És még abban sem vitatkozom, hogy Borbinak az egyenlősdi helyett adhatunk 4-5%-ot, és Sájra verjünk rá 7-8%-ot, na. Nagy szmájli.
@csatoimi: tavaly igen és előtte?

USHL, UHL, ECHL, AHL, ECHL és olasz liga... ő aztán tényleg a MOL-ligában nőtte ki magát.. ne írkáljunk már hülyeségeket..
@miki78: A Mol Liga egy éve és 3 hónapja létezik. Mire gondolsz akkor, amikor azt kérdezed, hogy ebből kinőtte magát valaki?
@F. Kapus: Na basszus.Most kerestem ki,mikori a MOL.
@csatoimi: Elkaptad a lényeget! Már régen meg akartam ezt én is jegyezni. A Mol ligás hátvédek meg szerintem idén nagyon jól mutatkoztak be a válogatotban! Akárki akármit mond, ez a liga rég nem képviselt ilyen értéket. Nagyon sajnálom hogy hiányzik belőle a HC. Nagyon erősek lennénk velük. Véleményem szerint tökéletes ugródeszka egyeseknek az EBEL szint eléréséhez. Az meg az én véleményem csak, hogy a mai Moé ligából nyugodt szívvel kb 5 játékost simán ki lhetne cserélni a Volán keretéből. Ami mindenképpen a Magyar hoki egyre növekvő erejét jelzi.
@F. Kapus: és te mire gonolsz, amikor azt írod, hogy a Volán a Mol-ra támaszkodik? Azt, hogy a MOL a Volán utánpótlása, én nem tudom másként értelmezni,csak úgy, hogy onnan viszi el a legjobbakat..

De leírom még egyszer: semmi bajom a MOL-os csapatokkal, semmi bajom a ligával, sőt örülök neki, hogy van és remélem, hogy lesz is még sokáig! Csak azt nem értem, hogy mitől ez a Volán-gyűlölet.. ???
@miki78: A beszélgetés abból indult, hogy két mérkőzés alapján "leborzalmasgyengézted" a Mol-Ligás védőket. Remélem az élet más területén nem vagy ilyen felületes.
@kerusz: írd már ide, hogy én mikor fikáztam bárkit a MOL-ligából? Az, hogy leírom, hogy gyenge volt a védőmunka, az már fikázás? Szerintem meg jogos kritika..
@forestjr: OK, de odaírtam, hogy tisztelet a kivételnek. A történet így teljes ;)
@Fugeute: Mindenki megkapjaa felmentést, csak Sáj nem. Ki lehet emelni azt a 3 másodpercet (mondjuk, hogy ennyi idő telt el a lövéstől a gólig) vagy akár azt az egyet is, ami alatt mellé nyúlt, de ennek nem sok értelme van. Ha bekap egy simát meccs közben és simán kikaptok, akkor most senkinek nem lenne semmi baja vele...

Kár ezen ennyit rugózni, megérdemelten nyert a jobbik csapat, azt kész! :)
@miki78: A támaszkodást nem én írtam, a Volán-gyűlöletet meg te találtad ki. Részemről nem érzem értelmét a párbeszédszerűség folytatásának, bocs.
@miki78: Akkor fogd fel ugy, hogy a Mol liga eleg eros volt ahhoz, hogy az iden az Ebelbe atjoven az egyik legponterosebb legyen. Tehat nem gyengitette le a Mol liga. Ha hulyeseget irtam, nezd el nekem.
Engem legjobban az zavar ebben az EBEL kontra Mol összevetésben, hogy mindíg negatív színben tűnik fel az utóbbi az előzőhöz képest. Valójában nem a két liga versenyét kéne generálni, hiszen eddig az évig még a Volán is könnyűnek találtatott ott! Meg kell nézni az eredményeiket. Az, hogy a Volán mégis mennyire erősebb a többi magyar csapatnál az meg azt bizonyítja hogy tényleg szakadék van a két liga között. De attól még a többi magyar csapat nincs annyira leszakadva a Volán mögött ahogyan azt sokan képzelik.
@miki78: Innentől (vagy inkább az elejétől?)kezdve nincs értelme tovább beszélgetni.
@forestjr: nincs :) nem is értem, hogy miért kötöttetek ebbe bele.. ráadásul eljutottunk oda, hogy én fikázom a MOL-ligát, amit én sose tettem :)
@vaze: Senki se vitatta, hogy jobb a DAB :) . A Sáj-téma pedig nem egymeccses folyamat, hanem már régóta tart.
@miki78: Végszóként szembesítelek magaddal :) : "Ezek a sok gólos meccsek csak azt bizonyítják, hogy borzalmas rosszak a védők a MOL ligában." Igen, ezt Te írtad.
@miki78: Eredetileg egy meglehetősen általánosító, végtelenül negatív hozzászólást írtál. Elég nehéz benne bármiféle jóindulatot felfedezni. Mindamellett meg azt hiszem, idén még nem is láttál túl sok Mol Liga meccset.
@forestjr Igy van. Csak most pukkant, amikor fogtuk az egér farkát, aztán mégiscsak beszaladt a lyukba.
@csatoimi: OK, egyetértünk. Volt egy MOL ligában játszó csatár, aki simán befér a Volánba. Tegyük hozzá, hogy ez olyan, hogy a Volánban is biztos van mondjuk 2 csatár, aki beférne egy jobb liga középcsapatába.. Ennyi a történet nem több..

@F. Kapus: én se látom értelmét...

@gogosz: a Volán nem egyenlő az EBEL-el.. tehát a Volán simán ki tudna kapni az újvárostól vagy az UTE-től is.. A Volán az EBEL alsó feléhez tartozik, az említettek meg a MOL első feléhez. Ezt így nem érdemes összehasonlítani. Az tény, hogy az EBEL-ben jobb csapatok vannak minden tekintetben, mint a MOL-ban, de ezt szerintem senki nem kérdőjelezte még meg. Rivalizálni meg hülyeség, nem egy pályán játszanak..
@kerusz: idén nem, de tavaly igen.. sőt a Ferber idején még Újváros meccsekre jártam, mert újvároshoz is kb. annyi minden köt, mint Fehérvárhoz..
@forestjr: végszóként megkérdezem, hogy mégis mit bizonyítanak, ha nem ezt? (megjegyzem 3 csapatról van szó ez esetben, ebből 2 az élvonalhoz tartozik)
@miki78: két meccs kb. semmit nem bizonyít, miért olyan elképesztően nehéz intellektuális feladat ezt belátni! :o
@vaze: Mert látta a Kohászt Ferber alatt...
@miki78: Úgy gondolom félreérthető volt egy hozzászólásod. De látszik hogy nem fikázni akartad a Mol ligát, csak sajnos már annyiszor megtették ezt mások, hogy itt mindenki érzékenyebbé vált erre a témára.
@kerusz: tudom te azt nem szeretted :)
@miki78: Az osszehasonlitgatasnak tenyleg semmi ertelme. Egyik Mol ligas csapat sem hibas azert, mert sajat varosanak vezetosege nem all ki ugy mellette, mint azt teszik peldaul Szekesfehervaron. Tisztelet ezert nekik. Magyarok vagyunk mindannyian, kozosen oruljunk annak, hogy van egy nivosabb bajnoksagban szereplo csapatunk, es oruljunk annak is, hogy a hatorszag is egyre erosebb es van egy jo Mol ligank is.
@gogosz: Ez így van.. Elnézést mindenkitől..
sziasztok!
valogatottal kapcsolatban irok.
Sikerult beszereznem egy tengerentuli sajtót, amelyben a Kanada-Magyarorszag A-csoportos meccsrol valamint a szurkolokrol irnak.
az a gondom hogy nagyobb meretben nemtudom felrakni,hogy a szoveg is kiveheto legyen.
ha valaki tud segiteni elore is kossz!

peterbalogh.blog.hu itt megtekintheto
@miki78: attól, b+, hogy te Volán-gyűlöletnek értelmezed a tényeket:
1. a jelenlegi Volán tömve van ex-dunaújvárosi játékosokkal, akik apróbb-nagyobb megingásokkal ugyan, de stabil játékosai az EBEl-csapatnak
2. a jelenlegi Volán egyik húzóembere tavaly a MOL Liga egyik csapatának meghatározó alakja volt

és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az egy év 3 hónapos ligából már más is akadt, akire szemet vetett a Volán (Mago), és nyílt titok, hogy sokan úgy gondolják (és őszintén sajnálom, hogy nem csak Fehérváron), hogy a jelenlegi Dab - amelyben jelenleg egészségesen keveredik az erőre épülő úgymond kanadai stílus és a korábbi Dunaújvárost inkább jellemző kombinatív (kontra)játék - meghatározó embereivel idővel majd milyen jól erősíthet a Volán. és ha véletlenül valaki másképp gondolja, akkor az könnyen megkapja a Volán-oldalról, hogy akadályt gördít a fiatal tehetségek fejlődése útjába, továbbá tudatosan keresztbe tesz a magyar hoki elemi érdekeinek. pedig a Mago-történet elég fényes bizonyíték éppen az ellenkezőjére: ha id. Azari és J.P. anno elengedi, akkor most a Maciknál nyomja ellenünk, maximum - de ez az abszolút plafon, b+, a lehetőségek csomolungmája - 4. soros az EBEL-csapatban, meccsenként három-öt játékperccel. míg (ellenben!) most két kanadai légióssal, valamint két, szerényen szólva is a válogatott előszobájában toporgó bekkel nyomja, pazar mutatókkal, folyamatosan erősödve és tanulva, és ha nem láttad esetleg meccs közben tele szájal vigyorogni, felszabadultan, örömmel játszani, akkor elárulom, úgy teszi.
@csatoimi: Pontosan így gondolom én is. Reméljük, h egyre erősebb lesz a MOL!
bocs, az előző a 15.46-os hsz-re volt válasz!
@Nyuszí O_o: én nem pártolom, h a Volán a továbbiakban a MOL-ból erősítsen, de sajnos az van, hogy ha nem elég jó az utánpótlás Fehérváron, akkor ez előfordulhat a jövőben is..
Amúgy meg kökemény üzlet és nyílván ha egy játékos nem akar a Volánba menni, akkor nem is fog.
@Nyuszí O_o: ja és nem kell ez a sok b+ :)
@kerusz: a Ferber-éra - sajnos - a Kohász abszolút vakvágányának bizonyult, egy tisztességes, de erőtlen, lényegében súlytalan edzővel. ezt persze te is nagyon jól tudod, lehet, hogy ő is tudja, az a gond, hogy - Spigott szakíró szép szavaival - még kevés, ha valaki idejár Dunaújvárosba meccset nézni, mert észt ehhez nem adhatunk :)

@csatoimi: ott a pont, Fehérvár erejét két speciális tényező adja, egyfelől a város elképesztően innovatív és hatékony hozzáállása a sporthoz, ezen belül is kiemelten a jégkoronghoz (ott egészen egyszerűen elhitték, amit mi mindannyian tudunk, hogy a jövő sportja), másrészt pedig id. Ocskay Gábor személye, aki szívós, következetes, bőven az abnormitás határain túlmutató munkát végez immár évtizedes távlattal annak érdekében, hogy szellemtestvére, Minarik Ede ősi jelszava a jégpályán, a magyar hokisportban is érvényes legyen. ezt minden ironikus felhang nélkül állítom, ugyanakkor a minimális elvárásom, hogy vegye észre mindenki: még kisebb tételben és alacsonyabb hatékonysággal, de néhány éve valami hasonló kezdődött Dunaújvárosban is. a következő évek nagy kérdése, sikerül-e ezt a műhelyt fenntartani, esetleg tovább erősíteni - ha igen, akkor jó esetben két-három, rosszabb csillagállás esetén öt-hat év múlva a Dunaújváros újra komoly kihívója lehet a Volánnak. És azt kívánom, hogy a hazai mezőnyben legyen még 2-3 hasonló műhely - ebből adja az ég, hogy legalább egy Pesten. mindehhez a már említett fantasztákon túl jó lenne még néhány komoly támogatót bevonni a sportágba - de van egy olyan spurim, hogy e téren is lesz egy-két kellemes meglepetésünk pár éven belül :)
@miki78: a valósághoz képest csak elvétve pöttyintettem el egyet-kettőt, hidd el :)
@peterbalogh: hello - szerintem ez az a cikk - vagy legalábbis annak eredője -, amire a blog is hivatkozott az A-csoportos visszhangokra reflektálva:
jegkorong.blog.hu/2009/04/29/visszhangok_1#more1091068

az a baj, hogy nem tudom én sem ilyen apró betűvel olvasni, esetleg lődd át eredeti méretben a nyulasi@dunaujvaros.com címre, aztán kitaláljuk, mit tehetünk. de lehet, F.Kapusékat szintén érdekelné, egy év végi összeállításban biztos jól mutat majd az az egy-két mondat, amikor agyon vajazzák a csapatunkat és a drukkereket, vagy nem? :)
@Nyuszí O_o: Én is tapasztaltam, hogy a Ferber-érát emlegetve sok Újváros-szurkernek összerándul az arcizma. Nem is feltétlenül Ferber miatt. Az a korszak az egy szem Linus Schellint adta a magyar jégkorongnak, nem is értettem, hogy merült fel tavaly éppen Ferber neve a Volán utánpótlásnál. Igaz, attól, hogy valaki gyengekezű vezetőedző egy felnőttcsapatnál, mégg lehet jó edzője az utánpótlásnak, ahol azért az eredmények helyett inkább a fejlesztésen van a hangsúly. De már az a korszak is megmutatta, hogy a magyar hoki kezd kilábalni abból a mélypontból, amikor elegendő volt az üdvösséghez az, hogy valaki egy elit hokiország állampolgára. Talán Ferber svédjei voltak az elsők, akik látványosan nem feleltek meg a magyar bajnokságban sem, dacára az útlevelüknek. Azóta hál' Istennek egyre jobb pedigréjű játékosok is kevesek ebbe a bajnokságba, legutóbb éppen Csíkszeredában nem felelt meg egy volt lett korosztályos válogatott.

Szerintem a Mol Liga kapcsán a legfontosabb szó jelenleg a türelem kell legyen. Ez a liga remek lesz arra, hogy a nemsokára jelentősen megnövekedő létszámban érkező, ifiből, juniorból kiöregedő játékosok játéklehetőséghez jussanak. Ha nő a létszám, nagyobb lesz a verseny a csapatokba kerülésért, és én azt várom, hogy pár év múlva ennek is köszönhetően jóval magasabb lehet a színvonal, mint most (pedig most is évről évre látszik az előrelépés).
@Nyuszí O_o: @kerusz: lehet, h régóta jártok hoki meccsre, de nagyon nem értetek hozzá, ha nektek a Ferber-éra vakvágány volt..
Ha nem lett volna ellenszélben, akkor ma az Újváros ott lenne, ahol ma a Volán van.. De nem nyitok vitát!
@miki78: Szerintem fuss neki még egyszer annak, amit írtam. Mondjuk az biztos, hogy nem vagyok akkora szakértő, hogy két, általam nem látott meccs eredménye alapján általános érvényű megállapításokat merjek tenni egy egész bajnokságra.
A meccs elsősorban Sájon ment el, másodsorban azon a játékon, amitől 2-6 lett. Sájjal az a baj, hogy ha valakiből egy ilyen meccs ezt hozza ki az utolsó percre, az nyilvánvalóan - lelki alkatát tekintve - teljességgel alkalmatlan a versenysportra. Főleg jégkorong-kapusként...

A tavalyi és az idei UTE közti különbség pedig úgy foglalható össze, - amúgy, székelyesen -, hogy Kiricsenkó nem Zlocha, Szajbert nem Berta, Petran nem Rufus, Sáj/Becze nem Palko/Nemcak, és - mint tudjuk - a medve meg nem játék...
@miki78: Te és az apósod,rendesen vicc számba mentek.Amikor lehetőség volt lépni nem léptek a nagy svéd befektetők. Nem kellett volna mást csinálni mint azt amit az idősebb Azari meglépett.Persze szájtépésben ,okoskodásban tivagytok ketten a legjobbak.2 éve még labdának mondtátok a korongot,most pedig lassan mesteredzők lesztek.
tele is a sajtó ,Ferber mester eredményeivel,mióta elment innen.Az Újvárosiak pedig szórják a hamut a fejükre ,hogy elengedték.Egy vicc vagy !!
A Ferber-érának az edző személye volt a legkevésbé fontos eleme. Azzal a "menedzsmenttel", akik akkoriban az újvárosi hoki körül mozogtak ugyanúgy lehetett volna Pierre Pagé vagy Várhidi Péter az edzö, akkor sem léptünk volna előrébb. És a menedzsment az, ahol a legtöbbet fejlődtünk, az összes többi ennek a következménye
@roostand:
1. Szerintem akiről Te beszélsz, az min. 30 éve rendszeresen jár a magyarnál kicsit jobb szinvonalú Elitserien meccseire.
2. ha kíváncsi vagy a svéd befektetők történetére, akkor keress meg minket egy Volán meccsen (pl. holnap Bécsben) és egy szünetben meghallgathatod a történetet. Röviden: nem rajtuk múlott, hogy nem vették meg a kohászt.
3. Mióta elment a Ferber (aki 7-ed (!!!!) annyi pénzt keresett mint most Tolvanen), azóta mikor volt teltház Újvárosban? Mikor játszott az Újváros döntőt? Most mennyivel jobb az Újváros? Egyébként meg kérdezd meg mondjuk Tokit, hogy milyen volt Ferber.
Röviden ennyi..

@vaze: csak egy kérdés a sok közül: Kié a büfé? :)))
@miki78: Az 1. pontodból mi következik?
@kerusz: erre vontkozott:
"tivagytok ketten a legjobbak.2 éve még labdának mondtátok a korongot,most pedig lassan mesteredzők lesztek."
@miki78: Kie a bufe? Ez engem is erdekel? :)
@csatoimi: a masodik kerdojel athuzva. csak vezetek kozben.
@csatoimi: Szerintem a büfésé.Egyébként mi van itt,Monika show?
@miki78: Björn Andersson kirunai vasércbányász is járhat 30 éve (a magyar bajnokságnál jóval magasabb színvonalú) elitserien meccsekre, ezért érdekel, hogy az a tény, hogy valaki színvonalas Elitserien meccseket néz és nem -a Te ellenpontozásodból következően- színvonaltalan magyar bajnokikat, mit jelent? Hitelesebb? Vagy tudja a frankót? Vagy mit? Nyilván oka volt, hogy az Elitserien kétségkívül a magyar bajnokságnál magasabb színvonalú mérkőzéseinek látogatását érvként hoztad fel, csak nem tudom, ez önmagában mire érv...
@Nyuszí O_o:
mailben elkudtem az eredeti fenykepet a fent emlitett cimre!
jo szemezgetest
@kerusz: csak annyi, hogy nem 2 éve láttunk először korongot.. de ha így lenne, akkor mi lenne? Akkor is lehet véleményem, nem? Minek jön ide személyeskedni álnéven? (nem mintha nem tudnánk a kilétét..)
@Uteapu: Mi a baj a kerdesemmel?
Komolyan mondom némelyik komment,tiszta kiscsoportos szint.Miért kell mindig volán vs mol ligát összehasonlítgani???Fehérváron nyilván az ebel a szint,mivel a volán szerencsére ott játszik.pesten Miskolcon újvárosban nincs ebel,ott mol liga van, az ott élők azt szeretik,oda járnak,miért kell mindig pár árvízkárosultnak a feszültséget kelteni???.Mindkét bajnokságban vannak gyenge iramú,és kíváló meccsek ( persze a szint az más, ez tény )
@csatoimi: Az égvilágon semmi.Csak miki78 hogy hozza össze a hokit a büfével vagy annak tulajdonosáva,nem értem.Engem az érdekel,hogy ott mi kapható,ismerni akkor jó ha hideg a forraltbor.
Tuti,hogy félreértettél.
@Uteapu: Csak meg akartam dicserni, ott ettem a legfinomabb virslit, alig vartuk mindig, hogy odaerjunk. :) Tenyleg szinvonalas bufe.
@csatoimi: Akkor én értettelek félre, mert azt gondoltam a kérdésed irónikus volt.
@Uteapu: Nem, Isten orizz, mindig joszivvel mentunk oda, baratsagos volt mindenki, a bufe meg tenyleg kivalo.
@csatoimi: Akkor megérdemelte, hogy reklámoztuk.
Ha arra járok megkóstolom a virslit.
@Uteapu: Meg. Ugy tervezem, hogy megnezem a Mol liga dontojet Ujvarosban, ha Te is ott leszel, meghivlak egy virslire. Ha mar igy megreklamoztuk. :)
@Uteapu: zsíroskenyérrel jobban jársz! Vendégem vagy 1-re
UTE-DAB mérkőzést a helyszínen néztem végig és a két csapat hibáit kihasználva sok gólt lőttek.
Izgalmas meccs volt, hogy ki szerzi meg a győzelmet, annak elenére, hogy 4 gólos elönyt hozott be az UTE. Játékezetői szempontból nem volt könnyű mérkőzés, de szerintem jól vezették a meccset a bírók. Ami viszont nem tetszett, hogy minden bírói ítéletnél reklamáltak a DAB játékosok és a megnyert mérkőzés után csak arról tudtak nyílatkozni (Nemzeti Sport), hogy a játékvezetésre fogták a négy gól eleherdálását.
Talán az edzőnek is inkább a játékosok viselkedésével, játékával kellene inkább foglalkoznia, mint hogy a bírók működésével próbálja felmenteni őket.
Sajnos az FTC megnyert mérkőzése után is a bírókat hibáztatta az edző. Csak nem dívat lesz abból, hogy még a nyeretes mérkőzés után is szidják a játékvezetőket?
Hogy tudjátok ez volt az egyik sarkalatos pontja ,hogy a svéd befektetők nem fektettek be mégsem!
" Kié a büfé üzemeltetési joga??
Ez Dunaújban már szállóige!
Miki 78 én már többször aláírtam itt a nevem(Nagy István) Nem jellemtelenül név nélkül F.kalap módon írogatok az Sms falra! Ennyit rólatok!
Messziről jött ember azt mond amit akar.Ezt néztem azt néztem.Lehet csak soha nem értette mi is folyik ott a jégen.
írd le nyugodtan a véleményed ,csak alkalom adtán ne lepődj meg az emberek ilyesfajta reakcióján.
@Tejpalkó: Ha megnézed a videók utáni nyilatkozatokat, akkor saját füleddel hallhatod, hogy miket nyilatkoztak és mennyire saját magukkal foglalkoztak inkább a játékvezető helyett.
Gondolom az NS nyilatkozatban megemlítette a játékvezetőt is de ők csak azt hozták le (akinek tényleg volt jópár érdekes ítélete, de főleg az volt furcsa, hogy szinte minden kiállítást hatalmas ütemkéséssel jelzett). De ebből azt levonni, hogy csak a bíróról tudnak nyilatkozni...
@roostand: igen, itt mi mindannyian úgy elbújunk a nickneveink mögé, hogy az én kilétem kiderítéséhey is igénybe kellett venni a CIA-t! :) Miki, azért majd néha válts csatornát, mert a jereváni rádió nem a BBC! :)
@csatoimi: @CTZ78: Lehet, hogy szükség lesz rá, mert már van pár "elsősörös" igéretem, amit nemsokára megpróbálok teljesiteni.
@vaze: nono, elég az ávh-t kérdezni! :)

Soma és Williamson nyilatkozat a Brassó-Starsról:
www.bpstars.hu/hirek.php?method=hirReszletek&cleanNewsURL=2009-11-28/a-brasso-stars-utozongei
Hétvégén megnéznék egy Fisera-Schellin meccset!:)
@roostand: Nem is szabad komolyan venni.Közel 50 éve nézek hokit,voltam jégen is én mégse merném álitani,hogy mindent tudok erről a játékról.Más dologban sem érdemes komolyan venni.
@aknakereső: :)))

@csatoimi: Teát viszont ne igyatok Újvárosban, az kritikán aluli szerintem :)
@roostand: Tudom, hogy kit rejt a roostand név, nem újdonság :)
Éppen azért írtam a büfés kérdést, mert már szállóige... A humorérzék meg hiányzik néha, látom.. (lásd sms fal) :)
Messziről jött ember azt mond amit akar, de akkor kérdezz mást, pl. a Volán csk-t megkérdezhetnéd, hogy milyen volt Huddingében játszani..

A másik: a két MOL-ligás meccs védőteljesítményeinek értékelésétől eljutottunk oda, hogy elkezdesz személyeskesni. Tudtommal nem vagy érintett egyik csapatnál sem..
@peterszky: Csak az ovisok isznak teát a napközibe :-)))
A teával nincs gond, azzal van gond aki teát iszik hokimeccsen, és már elmúlt 18. :)
@Gabberboy: hát filtert nem látott az, max cukrot meg valami instant izét.

Kérsz egy szemet? Köcsög!
@F. Kapus: Van, aki rendszerszerűen hozza a betlit, van, akinél meg néha előfordul. Ennyi.

Más
Hívhatlak mostantól én is F. Kalapnak?:)))
@Fugeute: már melegítettél Miskolcra? :)))
@kerusz: Melegít, egyszer hátha ott is telibekapják
@zsolt007: Jópofa próbáltál lenni, nem jött be. Fogalmad sincs, mibe ütöd bele az orrod.
@Fugeute: Jópofaságban te sem állsz rosszul. Ha jól értettem, F. Kalap nem én voltam, de hívhatsz így, bár az F. Fejnek talán jobban örülnék :) És akkor szegény Sájt fogod F. Kapusnak hívni?
Nem olvastam el ezt a sok hozzászólást, ezért lehet, hogy már írta más is azt, hogy miután nem ez volt az első, nem a hatodik, hanem a sokadik, de nyilván nem az utolsó ilyen húzása Sájevics úrnak, örvendetes lenne, ha lelépne akár úgy, ahogy legutóbb távozott a Megyeri útról.
Nem az a 4-500 viharvert szurkoló számít, aki látta ezeket a mozzanatokat, és megint rajtunk röhög mindenki, nem ez a fontos kedves Sájevics úr. Az szerintem sokkal fontosabb, hogy 15 lila több-kevesebb tehetséggel ugyan, de kirakja a szívét 4 gólos hátrányban is, behozza a hátrányt, és akkor jön ez a "védhetetlen" atomgiga lövés, és újra tehetetlennek bizonyul kedves uram. Irány a tömegsport, ott ez belefér, bár nem mindenhol.
@Fugeute: Minek foglalkozol vele, nem számít a véleménye.
@F. Kapus: Ez ügyben mea culpa, félrenéztem.Holnap Celebesz majd kárpótol egy sörrel.
@forestjr: nagyon komoly harcos. a neten.
@Fugeute: Nem tudom fradi dózsa után ki taknyozott szapult mindenkit és ki kussolta végig a meccset
@Fugeute: @zsolt007: Ha elfogadtok bírónak, akkor kérem, hogy megosztott pontozás mellett egy laza döntetlennel zárjuk is le ezt a meccset. Köszönöm.
No azt én sem tudom.

Kapus: szűkös az eklézsia, lehet, halasztódik a sör...bár Celebesz kreatív, biztos megoldja.
@Fugeute: Na most miért? Egy másik szervezetnél még lehetsz világbajnok.
@F. Kapus: Címegyesítő meccsen nem szokás ikszre hozni az eredményt.

De ahogy írtam, nem ez a probléma, hanem a della, és annak hiánya. Végső esetben majd a válogatott csatár meghív:)
süti beállítások módosítása