HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sokat lehet javítani a Ferencvároson

2009.11.10. 19:15 AG 2.0

Ideiglenesen Jécsi Gyula és Szergej Oreskin irányíthatja a Ferencváros Mol Liga-csapatát, olvastuk a fradihoki.hu-n. Oreskin, aki 2003 és 2005 között már edzette a zöld-fehéreket, blogunknak azt mondta, szerdán tárgyalnak a részletekről. Az egykori kiváló hokis szerint sokat lehet javítani a csapaton, a játékosokon múlik, sikerül-e előrelépniük.

Nem született végleges döntés a Ferencváros jégkoroncsapatának következő vezetőedzőjét illetően a mai napon, írta a fradihoki.hu. Innen kiderül, a végleges megoldás külföldi szakember személyében várható.

Al-daadu Muhanned szakosztályelnök elmondta: "A kisebb szünetet arra használtuk fel, hogy értékeljük az eddigi teljesítményt. A vezetés egyértelműen várakozáson alulinak minősítette azt, és letette a voksát a változtatás mellett. Jómagam is felajánlottam a lemondásomat, mind vezetőtársaimnak, mind a klub elnökének, Rieb Györgynek. Rick Leachcsel valóban én közöltem a felmentés tényét, ám arról szó sem volt, hogy mindez azért történik, mert én távozom. A vezetés hozta meg a döntést teljes egyetértésben.

Ami az utódlást illetti, nagyon kevés volt az időnk a felelős döntés meghozatalára, ezért döntöttünk úgy, hogy megbízott edzőpárost kérjünk fel a folytatásra. A következő napokban, hetekben gőzerővel keressük a remélhetőleg megfelelő utódot, akiről most csak annyit tudok mondani, a határon túlról fog érkezni."

49 komment

Címkék: ferencváros mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Oreskin is határon túli, de mindegy :D
@gabute: Pindák kiugrott a párkányi Lidl-be, így ő is a határon túlról fog érkezni.
Valahogy egy "kis" ellentmondást érzek a két nyilatkozat között:

"Vasárnap közölte velem Al-Daadu Muhanned szakosztályelnök, hogy lemond, és azt szeretné, ha mindenki, akit ő hozott a klubhoz, távozna vele együtt."

vs.

"Rick Leachcsel valóban én közöltem a felmentés tényét, ám arról szó sem volt, hogy mindez azért történik, mert én távozom."
Lehet itt ex nhl isten is az edző,ha a körülmények és a keret nem alkalmasabb jobb eredmények elérésére. Jobb szereplés max a vágyak közt szerepelhet,épp mint szezon kezdéskor a foci csapat hangzatos tervei,amik ha csak le nem igazolják óz-t a nagy varázslót nem fog megvalósulni.
@MeLa: ugyanezt akartam írni
Jécsi Gyula ars poeticája a Fradihokin olvasható. Nem tudom, nekem Leach komolyabb embernek tűnik. :(
Az is érdekes, hogy most hirtelen lett két ember edzést tartani, csak Leach-nek nem lehetett egy segédedzőt találni két hónap alatt.
Na most itt vagy elfogyott a pénz, vagy túl sok pénz van amit más akar hazavinni :)
@exL:1: lehetne jobb eredményeket is elérni, csak ahhoz napi két edzésük kéne, hogy legyen. Ja meg védőket is kell igazolni, nem csak csatárokat.
Érdekes! Az nem derült ki hogy Al-daadu Abudabit végülis leváltják e! Pedig majdhogynem ebből indult ki az egész.
szerintem pedig kimondottan fejlodott a fradi nem igazan ertem mit vartak a vezetok hogy a tavalyi szezon a tabella masodik feleben vegzo csapat most bajnoksagot vagy Mol ligat nyer
a legios jatekosokkal mi lessz?
@qx92: szerintem is! Ráadásul a magyar hoki eddigi története leginkább arról szólt, hogy nem lehet egyszerre két lépcsőfokot megugrani!
Sztem éppen a Fradi idény eleji menetelése volt várakozáson felüli, talán nem utolsó sorban Leachnek köszönhetően. Ne legyen igazam, de nagyon úgy érzem hogy Fradi visszatér a tavalyi (és azelőtti) útra...
Nekem van ötletem!
Át kell csábítani "Kenyérsütő Gyuribácsit"! Ő garancia a minőségi szakmai munkára. Igaz piálni nem tud annyit mint a J.Gyuszi.
Mindenestre most változás lesz! Pozitív... vagy negatív!
"Az egykori kiváló hokis szerint sokat lehet javítani a csapaton, a játékosokon múlik, sikerül-e előrelépniük."

Akkor miért az edzőt küldték el? :)
Hát lehet hogy nem véletlen hogy a Fradi játékosok mind haza mehettek a válogatottból?
@lakota: Egyetértünk, az összes Dunaújvárosban játszott meccset látva nekem a Fradi teljesítménye volt a pozitív meglepetés (persze a mieink mutatványát leszámítva!). Én is azt érzem, hogy a pozícióban lévők türelmetlenek és kapkodók voltak, hónapok alatt vártak olyan csodát, amire optimális esetben is évek kellenek (az a népsportos f a s z ság, hogy bajnokok akarnak lenni, persze megmosolyogtató volt szeptember végén). Márpedig ez szomorú, főleg annak fényében, hogy hosszú idő - jószerével emberemlékezet :) - óta idén először éreztem, hogy a Fradi messze jobb csapat, mint a vezetői vagy pláne a tábora (átlagolva). Ha visszalépés lesz, az viszont elkeserítő lehet az egész magyar hoki számára: mintha a Ferencvárosban (és sajnos Újpesten) nem látnák, hogy már középtávon is megsínyli a sportág az erős, jó fővárosi együttesek hiányát. És amikor rájönnek, lehet, már késő lesz: amit Fehérvár megcsinált modell-szinten, azt szerintem 10-15 éves távlatban még legalább 2-3 vidéki város teljesíti (e téren sajnos éppen Dunaújváros sanszai a leggyengébbek, a csapat messze többet nyújt, mint amire a szűk szakmai és financiális hátteret leszámítva a város pozicionálja, de Miskolc mellé pikk-pakk beléphet Debrecen, idővel Zalaegerszeg is, és ide számítom még Csíkszeredát), és ebben a közegben lenne otromba öngól lemaradni - a Stars-kísérlet mindenképpen biztató, de a hagyományok okán én e téren is a zöldekre és a lilákra számítanék elsősorban.
@Iceblack:Te egyáltalán ismered J GYulát?????
@Fejér Lilla: Gondolom te tudod,hogy hány segédet nem fogadott el.
Nem, de ezek szerint Te pontosan tudod, és remélhetőleg meg is osztod ezt az információt mindannyiunkkal.
@moonk: Esetleg azt is elmondhatnád, ha már..., hogy pl. Pindákot miért kellett elküldeni, mert szerintem erre is csak ködös indoklások születtek, csakúgy, mint Leach menesztésére. Tényleg érdekelne.
@Fejér Lilla:

kedves Lilla

mindenki tudja, hogy véletlenek nem léteznek!!

pindák és leach menesztése nem azért történt meg, mert kiválló és eredményes munkát végeztek.

minden sportágban van edzőváltás, szerintem egy kicsit túl van dramatizálva ez az egész történet

most mások kaptak esélyt arra, hogy bevezessék a csapatot a legjobb 4-be (hangsúlyozom pindák&leach erre képtelen volt). ezt mindenkinek el kell fogadni, a múlt nem számít, a jövőt kell építeni...
@Nyuszí O_o:

szívemből beszéltél!! :)

a fővárosban nélkülözhetetlen az FTC és az UTE erős jelenléte a magyar hoki kis világában.

tényként kell kezelni, hogy a legtöbb magyar embert, ha sportról van szó, akkor ez a két csapat hozza lázba (tisztelet a kivételnek, akiknek nem éppen ennek a két csapatnak szurkolnak)

jól láttad azt is "lakota"-val egyetemben, hogy a szezont várakozáson felül kezdte meg a FTC, de utánna valami történt... hogy mi azt csak az illetékesek tudhatják, de egy biztos, a vezetőség nem rossz szándékkal döntött a változtatás mellett, és ezt az idő igazolni fogja.

visszatérve a vidéki városok jégkorongcsapatainak erősödéséhez, mindenképpen kívánok sok sikert debrecennek és zalaegerszegnek is, hogy minnél hamarabb bővüljön a magyar bajnokságban résztvevő csapatok létszáma, és a mérkőzések színvonala
@Iceblack:

egyetértek azzal, hogy pék györgy kiválló szakember, ellenben azzal már nem, hogy jécsi gyula többet tud inni nála

ezt gondolom te se gondoltad komolyan, mert le merem fogadni, hogy te még életedben egyszer sem láttad pék györgyöt és jécsi gyulát egy asztalnál inni ERGO nincsen összehasonlítási alapod :)
@qx92:

a légiós játékosok a fradiban szerintem jók, legalábbis az biztos, hogy a jelenlegi FTC keretet csak erősíteni tudják. nem is értem, hogy miért kérdezed azt, hogy mi lesz velük...

mi lenne?

játszanak tovább :)
@exL:1:

a körülményekre és a keretre senkinek nem lehet panasza!!

az FTC jégkorongszakosztálya most kezd magához térni közel 10 éves "kómájából"

ezeket az érdemeket senki nem veheti el a szakosztály jelenlegi elnökétől, aki a 2008-2009es bajnokságban kezdte el munkáját, és véleményem szerint remek elnökséget és támogatói gárdát alakított ki.
@MeLa:

a két nyilatkozat között tényleg nagy ellentmondás van

véleményem, hogy rick leach keserű szájízzel nyilatkozott menesztése után, és némi rosszindulatot is fel lehet fedezni a szavaiban

másik oldalról pedig furcsa lenne, ha az elnök elvinné magával a csapat és a vezetőség 70-80%át

ezt gondolom senki nem vette komolyan :):):)

szóval nekem az FTC elnök nyilatkozata hiteles
@E_E_E: arrol volt szo valamelyik posztban hogy akiket o hozott oket viszi is? es Leacht is o hozta ezert kerdezem hogy a legiosok maradnak vagy mennek?
@E_E_E: Te mialapján állítod, hogy Pindák és Leach "képtelen volt a csapatot a legjobb 4 közé vezetni"? Így, múlt időben, befejezett tényként tálalva. Pindák 3 meccs után repült, Leach 14 után. Az alapszakaszban 24 meccs van, utána jön az OB I 8 vagy 16 darab meccse, majd a rájátszás. Ma november 12. hajnala van, az alapszakasz január 17-éig tart, az OB I. pedig márciusig. A jövőbe látsz?
@E_E_E: "szóval nekem az FTC elnök nyilatkozata hiteles" - Ebben az előző hozzászólásaid alapján szerintem senki nem is kételkedett.
"szóval nekem az FTC elnök nyilatkozata hiteles "
Ezzel a véleménnyel lehet,hogy egyedül maradsz :))
@Fejér Lilla:

kedves Lilla!

az elmúlt évekhez képest a csapat játékosállománya sokat javúlt (budai!!!, barabás, holló, fejl, hegyi, hrajnoha, hucko, kauttonen, mclaughlin) és látszólag a szakmai gárda is fejlődést könyvelhetett el (leach)

sajnálom, de azt kell mondanom, hogy pindák (az ikon) és leach nem voltak alkalmasak felnőni a feladat nagyságához

most csak is a csapaton múlik, hogy saját magukat emeljék fel alsó hangon a 4. helyre, és ehez segítségként kaptak a vezetőségtől két edzőt

jan 17-ig eldől, hogy kinek van igaza
@Kivago Ivan Györgyné:

az ellentmondásos nyilatkozatokkal kapcsolatban annyit szeretnék mondani, hogy tények alapján alkottam véleményt

tények:

rick leach biztosan nem jókedvében nyilatkozott ellentmondóan, hanem azért mert "kapott egy repülőjegyet" és kicsit zavart állapotban volt

hidd el, te sem és én sem lennék boldog, ha elveszíteném a munkámat.

azt meg, hogy miért jutott el addig, hogy csak 3om hónapot volt képes együtt dolgozni a csapattal és a vezetőséggel, arra csak leach tudja a választ
biztos vagyok abban, hogy nem azért hívták a tenderentúlról, hogy 1/4 év után elköszönjenek tőle

good luck spike!!
@E_E_E: ezek a nevek nekem nem jelentenek akkora erősítést, ami önmagában garantálná a 4. helyet. Mondjuk Hegyi igen, de ő csak most jött, Holló vagy Feil mint erősítés egy vicc, a légiósok teljesítményét én nem tudom összehasonlítani mondjuk Parfirjevével stb. De Lilla sztem inkább arra utalt, hogy kevés idő telt el, arról nem beszélve, hogy még így is ott vagytok a negyedik helyezett nyakán (úgy, hogy nem kicsi védőgondokkal kezdtétek a szezont, pl. Székely-Mádai sérülése miatt). Tényleg nem értem a döntést.
@vaze:

kedves vaze :)

egyetértünk abban, hogy nem európai klasszisokat igazolt a nyár elején a vezetőség, de nem szabad senkit lebecsülni

hegyi tényleg kiválló hokis, és nagy jövő áll elötte a fradiban, de azért ki kell emelnem holló közel 30 éves rutinját, fejl erőteljes és magabiztos játékstílusát (szerintem ő az egyik legmegbízhatóbb játékos)

tény az is, hogy nagyon közel van az FTC a 3-4 helyhez (de most csak 5. a bajnokságban), és csak abba gondoljunk bele, ha ez a generált és értelmetlen cirkusz nincsen a csapat körűl, akkor a második és harmadik hely között lennének a fiúk.

csak hangsúlyozni tudom, hogy pindák & leach nem lett volna menesztve, ha teljesítettek volna mint edzők, és az ő munkájuk bizony az FTC helyezésében mérhető --> az 5. hely nem megfelelő, nekem nem is volt kérdés, hogy miért küldték el őket
@E_E_E: Milyen generált és értelmetlen cirkusz volt a csapat körül?

Pindákról az alatt a 3 meccs alatt derült ki, hogy nem teljesít? Az ő esetében nem zsákbamacskáról volt szó. Előtte is ő volt az edző, már Mohával is együtt dolgozott. Nem derült ki az előző szezon alatt, hogy nem ő a megfelelő ember? Pont a szezon első három meccse kellett ehhez a felismeréshez?

Másik: a követelmény az volt, hogy a Fradinak a bajnokságban a négyben kell végeznie, vagy pedig az, hogy a bajnokság minden pillanatában az első négyben kell lennie? Csak azért kérdezem, mert az elsőről ugye, egyelőre korai beszélni, a második pedig igényesen gúzsba köti a mindenkori edzők kezét. Így nem lehet csapatot építeni.

Még az is sokkal érthetőbb megfogalmazás lenne, hogy a szakosztályvezetés úgy érzi, Pindákkal és Leach-csel a célkitűzés veszélyben van. De Te következetesen úgy fogalmazol, hogy ők nem teljesítettek. Egy olyan dologban, amelyben a teljesítésről majd csak hónapok múlva lehet beszélni.

Cirkusz ide vagy oda, a Fradi esetében azt az általad emlegetett második-harmadik helyet nem evidenciának tartanám, hanem óriási meglepestésnek.
@vaze: "Holló vagy Feil mint erősítés egy vicc" ezen tényleg csak nevetni lehet :)
Úgy látom itt is van egy olyan ember, mint az utehoki-n volt M.I apukája :)
@E_E_E: Ne égesd tovább légy szíves az FTC-t, kérlek! Ez a sok rizsázás megőrjít! Nem kell őket védeni, nem szorulnak sajnálatra sem.
@marhahusi:

ezek szerint te nem vagy FTC szurkoló, de ez nem is baj, hiszen ez egy blog, ahol mindenki leírhatja a véleményét

nem ute hokis apuka vagyok, hanem egy vérbeli fradista, és mivel tényleg érdekel a csapat sikere, így akarva és akaratlanúl foglalkoztat minden kérdés ami az FTCvel kapcsolatos

nincsen rizsa, mindig a tényekből indulok ki
@Fejér Lilla:

a cirkusszal kapcsolatban lehet hogy te többet tudsz, de ami biztos az, hogy pindák az ikon nem éppen csendesen távozott a helyéről, és még a mai napig szerveződik a barátaival az FTC ellen (ezzel meg is válaszoltam a 3om meccses kirúgását is) + már tavaly sem tudta azt nyújtani azt amire a fradinak szüksége van

lehet egy kérdésem?

ki az a moha? a páfrány tesója? :) tényleg írd már le, mert én csak rajzfilmből ismerem ezt a nevet :)

és egy másik kérdés?

honnan tudsz te a vezetőség kitűzött céljairól?
@E_E_E:
Basszus, nem tudnád a neveket nagy betűvel és helyesen írni?:-(
És ha tudod a vezetőség céljait, megosztanád velünk?
Kösz
@Tillasz:

kedves Tillasz!

köszönöm az észrevételt, teljesen igazad van a nagybetűvel kapcsolatban :) a jövőben figyelni fogok rá

a vezetőség céljat nem én hoztam fel, én csak kommentet írtam :

Fejér Lilla 2009.11.12. 13:47:54
"Másik: a követelmény az volt, hogy a Fradinak a bajnokságban a négyben kell végeznie"
@E_E_E: Nem tudok a kitűzött célokról, ezért is kérdeztem Tőled, hogy vajon mi is az. Tettem ezt azért, mert holmi nem teljesülő célokra hivatkozva indokoltad Pindák korábbi majd Leach minapi menesztését. Amit a Tillasznak írt válaszodban idéztél tőlem, mint egy állítást, az pontosan a kérdésem első része volt.

De megfogalmazom feleletválasztós formában, ahogy a biológia-teszteket szokták, hátha úgy jobban érted.

Szóval.

1.) Mi az FTC jégkorongszakosztály vezetőségének kitűzött célja?
a) a bajnokságban az első négy hely valamelyikén végezni
b) a szezon folyamán mindenkor az első négy hely valamelyikén állni

Amit én írtam ezzel kapcsolatban, az pedig az volt, hogy ha a válasz a fenti kérdésre az a), akkor Pindák és Leach menesztése idő előtti az Általad írt indokokkal. Ha a válasz a b), akkor pedig nem irigylem a mindenkori edzőt, mert így nem lehet 9 új játékossal nyugodtan dolgozni és csapatot építeni.
@Fejér Lilla: ezennel a Felvilágosodás Javíthatatlan Gyermeke címet adományozom Neked! Egyben a vitát be is rekesztem! :))))
Na, kb. erről beszéltem pár napja - jegkorong.blog.hu/2009/11/12/ujraindult_a_zalaegerszegi_jegcsarnok#more1520270
Ha mondjuk valami hasonlót kitalál/megvalósít még Debrecen, Szeged, Miskolc, esetleg idővel újra moccan valami Jászberényben, és még bekapcsolódik a programba - felismerve a hoki hype-ját és valóban különleges vonzerejét - mondjuk még 3-4 középváros, és megmaradnak a fellegvárak (Fehérvár, Duncsi), akkor a pesti klubok igencsak kapaszkodhatnak. Az elmúlt hónapok is bizonyítják, hogy nem lehet éveket/minőséget megugrani, csak nagyon-nagyon sok pénzzel, az meg itt nálunk (halkan jegyzem, szerencsére) még nem váltotta fel a koncepcionális, eltökélt, közép- és hosszútávú terveken alapuló munkát. Vagyis: érdemes lenne mielőbb elkezdeni veszettül dolgozni, kedves zöld-fehérek. Ja, még egy adalék, nem is biztos, hogy még mindig megáll, de úgy hallottam, pár hete Fehérváron a hoki még mindig verte a focit nézőszám tekintetében, pedig a Vidi szintén az élmezőnyben toporog.
süti beállítások módosítása