HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Dicséret illeti a csapat minden játékosát

2009.11.09. 12:57 F. Kapus

A Mol ligás csapatokban is komoly szakmai munka folyik, jó úton jár a magyar jégkorong, de még nem dolgoztuk le a divízió 1-es élcsapatokkal szembeni minimális hátrányunkat – ismertette blogunkkal a Pannon Hoki Kupa tapasztalatait Énekes Lajos. A válogatott edzője szerint egyáltalán nem a játékvezetőn múlt a szlovén meccs eredménye.

"A vereség ellenére a harmadik mérkőzésen is olyan jó teljesítményt nyújtottunk, mint az első kettőn. Mindenki mindent megtett a győzelemért, így ki lehet kapni egy igen erős csapattól. A játékosokat nem láttuk el túl sok instrukcióval a mérkőzés előtt, hagytuk, hogy viszonylag szabadon bontakozzanak ki. Azt határozottan kértük, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból fizikailag, ütközzenek sokat, legyen nyomás alatt az ellenfél. Mindezt egy viszonylag egyszerű játékszisztéma közben kellett megvalósítani.

Nagyon sok mndent viszontláttunk a jégen a héten gyakorolt és hangsúlyozott dolgok közül. Voltak jó megoldások és kevésbé jók, de egyértelműen dicséret illeti a válogatott keret minden játékosát. Mindenki próbált hozzátenni a produkcióhoz. A szlovének elleni első 45-50 percben látszott, nincs egyszerű dolgunk, de a harmadik harmad közepére jól kijött akaratunk gyümölcse. Akkor szenvedtünk vereséget, amikor már kis túlzással verve volt az ellenfelünk. A harmadik harmadban fizikailag föléjük nőttünk, jobb állapotban voltunk, uraltuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki.

Minimális volt a különbség a két csapat között, de ez a kis különbség a szlovéneknek hozott győzelmet. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján megállapítható, egy-két lépéssel előttünk jár a szlovén hoki. A vasárnapi mérkőzés alapján azt a következtetést lehet leszűrni, hogy a két csapat közötti differencia csökken, de még mindig ők tartanak előrébb. Fontos tudni, ezen a szinten hatvan percig kell tökéletesen koncentrálni, és az adódó lehetőségeket ki kell használni. Ha ehhez hozzátesszük, hogy fizikailag mi voltunk jobb állapotban, akkor úgy tűnik, az akarati és a koncentrációs tényezők miatt vesztettünk. Ez jelzi, hogy a következő hónapokban és a következő években nagyon sok munka vár a játékosokra és az edzőkre egyaránt. A Mol ligás csapatokban is komoly szakmai munka folyik, jó úton halad a magyar jégkorong, de még nem tudtuk ledolgozni a divízió 1-es élcsapatokkal szembeni minimális hátrányunkat.

Egyáltalán nem a bírón múlt a mérkőzés végeredménye. Nem vagyok lekötelezve a játékvezetőknek, de senki nem foghatja Kincses Gergelyre a vereséget. Visszanézte videón a történteket, és amit látott, annak alapján meghozta az ítéletet. Aki nem látta azokat a képsorokat, annak nincs joga kritizálni a döntéséért. Egész mérkőzésen jól tették a bírók a dolgukat, ezért is játszottunk remek meccset a szlovénekkel.

Vas János védőként is remekül megállta a helyét. Intelligens és képzett játékos, nem okozott problémát neki a szerepkör. Előre eldöntöttük, hogy kik kapnak pihenőt, és kikre számítunk az utolsó mérkőzésen. Úgy határoztunk, Sille Tamás sérülése ellenére sem változtatunk ezen. A Pannon Hoki Kupa eredménye fontos volt a csapat számára, ez látszott a jégen, de mi a világbajnokságra készülünk. A szakmai stáb jó erőfelmérőnek tartotta, hogy öt védővel, közöttük három fiatallal állunk neki a szlovének elleni meccsnek. A játékosok a pályán bizonyítottak, nem hiába bíztunk bennük.

A Pannon Hoki Kupa jól szolgálta a felkészülésünket. Nem szabad elmenni abba az irányba, hogy kettéválasztjuk a magyar mezőnyt, és EBEL-es meg Mol ligás játékosokról beszélünk. Nincs ilyen különbségtétel. Látszik, hogy válogatottjaink nagyon sokat fejlődtek, a Mol ligások ugyanúgy, mint az EBEL-esek. Aki ott lehetett az edzőtáborban a héten, mind előreléptek. És mindenki bizonyította, hogy komolyan lehet és kell vele számolni a jövőben a válogatott összeállításánál. A kapu természetesen nem zárult be, a továbbiakban még jó néhány játékos lehetőséget kaphat a bizonyításra. Látszik, hogy óriási verseny lesz a kerettagságért is, aminek jótékony hatása lehet."

44 komment

Címkék: énekes válogatott pannon hoki kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok a Csapatnak az egész hétvégén nyújtott teljesítményhez!
Uj tréner Jesenicében!
Csúszka üldözése miért maradt le? :)
Akkor biztos voltam benne, hogy nem volt bent, de most már bizonytalan vagyok....
@veghist: Most már meg lehet nézni ezerszer. Én most is azt mondom, hogy bent volt és Hete kicsúsztatta laposan a lepkéssel aztán sípszó és újra beütik...
Ha a korong a kesztyűben/alatta volt, akkor gól. Utána beverték még egyszer.
Örülök a fiatalok teljesítményének, amire abszolút nem lehet semmilyen panasz. Óriásit játszott mindenki, le a kalappal előttük! Csak hát kár, hogy így lett vége a kupának... :(
@check: Annyit meséltek róla, nincs valakinek meg ez a jelenet videón?:)
nevetseges hogy a sport tvnek fontosabb egy kurva tenisz mint az eredmenyhirdetes...
Lajos megint roppant diplomatikusan fogalmazott,hiába na az évek és a rutin,lehet nagy karriert futna be diplomataként is :-)
"Vas János védőként is remekül megállta a helyét."

Egyik kedvenc játékosom a Vas Jankó, de azért közvetlenül a gól előtt kétszer olyan szarul lőtte el a korongot hátulról, hogy csak na. Igaz végül is így lett jó, de biztos nem így tervezte.
@check: Tudtommal ez nem így van. Ha nem látszik a korong, akkor nem gól. Ha csak sejti a bíró, hogy a kesztyű alatt van, de nem látszik mondjuk a kesztyű hálóján keresztül, akkor nem gól.

A kipattanó belővésénél meg nem látszik, hogy sípol-e a bíró...
ebel-mol margójára, amerikai iskolabuszon: gyerekek, mától nincs fehér meg fekete, mindenki kék. tehát: elöl ülnek a világos kékek, hátul a sötét kékek :D

viccet félretéve, nekem nagyon-nagyon kellemes meglepetés volt néhány újonc szereplése: eddig azt gondoltam, hogy ha ma tippelnem kellene a VB keretre, max 2-3 helyen tévedhetnék, ezt ma már akár 1 - 1,5 sornak gondolom. Ez kurva jó.
Énekes értékelése, reális és korrekt. Elismerésem a szakmai stábnak.
@taki17: és az Olimpija egy újabb ex-NHL-es hokissal erősített:

eliteprospects.com/player.php?player=9750

Bocsi az offért...
@cuceró: Ő lesz a Bunyós Börke :):):)
@check: Mire gondolsz?Amikor kergettem a sporikat?
Áh koriban gyorsabbak voltak.:)))
Valakinek van videója rólam?
köszi
Gratula az egész csapatnak! Remek hétvége volt!
----
A szlovének Japánba mennek felkészülési tornára. A másik két csapat Dánia és Kazahsztán lesz. Nem cicóznak - úgy látszik, nincsenek híján se merészségnek, se zsetonnak.
sajnálom, hogy ez lett a vége, de fel a fejjel, mert jók a jelek a jövöt nézve...

viszont Hetényi nagyon bunkó volt a végén, a bírót nem fejeljük le, bármilyen döntést is hoz (5:37-nél), sajnos jogos a végleges....kár ezért, meg kéne tanulni kordában tartani az indulatokat....
Bravó, korrekt nyilatkozat a játékvezetőket érintő részében (is).
@canuck: Teljesen egyetértek, én már tegnap hangot adtam e véleményemnek.
Hello!

Jó kis 3 nap volt! Ezen a héten már folytatódik is az EBEL! (Y)

Vki amúgy nem tudná nekem megmondani annak a zenének a címét ami a lézershow alatt ment??
Meg a videó alatti zenének a címe is érdekelne.
Előre is köszi!

HEllO! HAJRÁ Volán, hajrá magyarok!!
@Tibó$z@: Lézershow alatt: The Prodigy - Invaders must die
Remélem, hogy a szövetségi, újvárosi, fehérvári döntéshozók vállvetve összehoznak Dunaújvárosban egy másik EBEL csapatot. Én csak ezt az utat látom a fejlődésre. Miattuk érdemes lobbyzni és kigörcsölni a hiányzó milliókat!
@Káosz Professzor: nagyon szépen köszi!! THKS! :)
@emlékező: A magyar jégkorong most épp a helyén van (sponzorpénzileg) valahol a foci, kézi, vízilabda kosár, mögött. Egyszerűen nincs több támogató (sajnos ) A mol liga nézőszáma médiajelenléte egyszerűen ennyit ér ma meg. Egy 3-400 milliós elit klubot és öt hat 30-60 milliós költségvetésű kisebbet.
Ahhoz ,hogy legyen még 2-300 millió plusz hirdető lényegesen jobb gazdasági helyzet és rendszeres A csoportos jelenlét kell.
A Svájci vb. több hirdetőt hozott, de nem eleget, ezért kell nagyon a feljutás.
Jóval realistább az az elképzelés hogy kis lépésekkel ,de jövőre belépjünk a szlovák 1. ligába ez kevesebb pénzből is megoldható.
Kedves Szurkolók,

Köszönöm a szép hétvégét és hogy együtt szurkolhattam Veletek.
Úgy látom lesz itt még kiért szurkolnunk.Gondollok itt a fiatalokra.Nagyon jó sorok lesznek.
Köszönöm az egész hétvégét a szervezőknek és a csapatnak egyaránt! Hajrá Magyarok!
Tisztelt Szerkesztők!
Kimaradt egy "i" betű: "Nagyon sok mndent viszontláttunk"
@Csúszka a kabala:
Ezentúl is gy ere Fehérvárra, legközelebb már pénteken!!!
@emlékező:úgy legyen, csak azt nem értem, mi köze ennek a fehérvári vezetőknek, ha csak nem úgy, hogy tanácsokat adnak, amik előre viszik a dolgokat.
@hüjeliba: ez olyan, mint amikor a kígyó beleharap a saját farkába. Nincs média, mert nincs jó jégkorong, nincs jó jégkorong, mert nincs média.
Valami a rendszerrel van bajba, de ezt már (sajnos) sokat csócsáltuk. Lásd a pénteki ...TV közvetítési esetet, lenyomják (persze valószínű, mert jár érte pénz az egyesületnek) a zárt kapus Fradi meccset!!Na ez a posvány!!!! Támogassuk már a balhét, a csürhét maga mögött tudó egyesületet, hogy ki tudják fizetni a büntetést.
Ugye?
Miért nem MOL liga meccset adnak például?
Az üres fradi lelátó nagy reklámértékű ugye?
Na itt a baj!!
Az indulatait és az érzelmi megnyilvánulásait Hetének kordában kéne tartania,mert szerintem még egy ilyen és elköszönnek tőle az Alba Volánnál.
@drukker60: ott voltam pénteken is;)De köszönöm a meghívást.Megtisztelő!!!
A fiúknak hatalmas gratula! Nagyon pozitív élmény volt látni az újakat. Most éreztem azt a hatalmas megkönnyebbülést, hogy van jövő az aranygeneráció után is! :)

Csúszka, hatalmas voltál! :) Jó lenne, ha lenne egy állandó, ilyen jellegű kabalfiguránk Fehérváron. Levideóztalak a Jacko show alatt, de nem túl jó minőségű a felvétel...telefon ugye.. :) Ha adsz valami elérhetőséget elküldöm..bár e-mailben lehet nem megy át 4MB...bár gmailben talán.
@edudus: Van nektek az Ördögök.Vagy nem jól tudom?
Köszönöm,csináltam a fecebookon egy Csúszka oldalt, de van email is:csuszka.slider@gmail.com
Szeretettel várok minden kedves szurkolót.
edudus ha el tudnád küldeni a videót,azt megköszönném.
@Csúszka a kabala:
De ma még csak szerda van!!! péntek meg majd csak lesz!!!
A "jó" pénteken is várunk !!!!
Van ördögünk, kettő is, de ők nem csinálnak showt és nem jönnek fel a nézőtérre.. :) A videót megpróbálom elküldeni!
@Tibó$z@: sikerült levadásznom nekem is a felvezető videó zenéjét:
Foo Fighters - The Pretender
süti beállítások módosítása