HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Szlovénia 1-3

2009.11.08. 20:55 AG 2.0

A magyar válogatott fantasztikus teljesítményt nyújtott a Pannon Hoki Kupa utolsó mérkőzésén is, más kérdés, hogy ez nem volt elég a tornagyőzelemhez. Szlovénia 3-1-re nyerte a döntőt, elvitte a kupát is, de ez a jelen helyzetben nagyjából másodlagos. A lényeg az, hogy a három nap során kiderült, tavaszi A csoportos szereplésünk nem a történet végét jelentette, hanem az elejét. A ljubljanai divízió 1-es vb előtt nagy csata lesz a keretbe kerülésért, és az is biztos, feljutási esélyekkel indulhatunk harcba.

Magyarország a szakvezetők döntése értelmében első és második sora nélkül indult harcba a kupagyőzelemért Székesfehérváron. Ahhoz, hogy az ismert és bevált hiányzókat felsoroljuk, mindkét kezünk ujjaira szükségünk lenne. Nyilván az volt a cél, hogy kiderüljön, a zömmel a Mol Ligában jégkorongozó tehetségek – akik vezérletével szombaton jól  elvertük Horvátországot – nyomás alatt is képesek-e kombinatív és eredményes játékot mutatni. Mert bár Szlovénia sem hozta el minden kimagasló képességű játékosát, keretében azért domináltak az EBEL-esek és a nagyon jó képességű légiósok.

Az első és a második harmadban meggyőzőbbnek, erősebbnek is tűnt az ellenfél, de komoly fölényre sehogyan sem tudott szert tenni. A tempós és feszült mérkőzés második húsz percében született az első gól, ezt a szlovénok szerezték. Utána felgyorsultunk, nagyot hajtottunk az egyenlítésért, amelyet kettős előnyből sikerült összehoznunk Holéczy Roger révén. Ahhoz, hogy a szituáció kialakuljon, megint csak kellett az újvárosiak, különösen pedig Galanisz Nikandrosz agilis játéka.

Az utolsó felvonás sokáig teljesen egyértelműen a mienk volt. Frissek voltunk, szellemesek és okosak, de az utolsó pillanatokban mindig hiba csúszott számításainkba. Akkor is támadásban voltunk, amikor a szlovénok három perccel a vége előtt megkontráztak bennünket, és némi tülekedés árán a kapunkba kotorták a korongot. Videóbíró döntött, a szlovénok javára, hiába berzenkedett a publikum és Hetényi Zoltán kapus, akinek végleges fegyelmivel kellett lemennie. A maradék időben hasztalanul próbáltunk egyenlíteni, nem sikerült, sőt Szuper Levente is kapott egy gólt, 1-3.

Búslakodásra semmi ok. A magyar válogatott nagyon biztatóan játszott a Pannon Hoki Kupa 180 perce alatt, a jövő a miénk. Ahogy írtuk is, örülnénk, ha tavasszal azonnal visszajutnánk az A csoportba, de hosszabb távon gondolkodunk. Azt szeretnénk, ha olyan csapatunk lenne a következő években, évtizedben, amely bármikor képes nemcsak feljutni az elitbe, hanem meg is ragadni ott. A látottak alapján lesz esélyünk erre. Mellesleg: a 2007-es szlovéniai vb előtt novemberben alaposan elvertük déli szomszédunkat a Papp László Sportarénában, ám a fontosabb csatát elvesztettük, akkor még maradtunk a divízió 1-ben. Hátha most fordítva lesz minden.

A harmadik helyet Olaszország szerezte meg a tornán, miután 7-0-ra elkalapálta Horvátországot. A legjobb kapus Szuper Levente lett, a legjobb csatár a szlovén Marian Manfreda, a legértékesebb játékosnak pedig a védő Hegyi Ádámot választották.

222 komment

Címkék: magyarország szlovénia pannon hoki kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@1VOLÁN: Az ujvarosi sornak koszonhetjuk az egyenlites elotti 5 a 3 ellent.
@Thomas_AV: Jól összefoglaltad Tomi, erről kellet, hogy szóljon ez a torna, engem csak egy dolog zavar az egészben, az pedig a szlovén játékosok lefújás utáni viselkedése...
---BLL---
@Tomi Kallio: megengedhetetlen, de ha a bírókkal szemben megengedőek vagyunk, akkor a játékosainkkak szemben százszorosan! Pláne, hogy tét nélküli meccs volt. Sator nem ma kezdte, nem ez volt az első videóbírós meccse (ellentétben Kincsessel), feltehetően tudja, mit beszél. De a legfontosabb mégiscsak az, hogy hosszú évek után először végre verseny van a csapatba kerülésért!
Ne haragudjatok,nem olvastam el a hozzáoszlásokat !!
Köszönöm a FIÚKNAK ezt a három napot !! De a véleményem le kell írnom !!
"Kincses szégyelld magad,hogy ennyi embernek ELVETTED az örömét,undorítóan viselkedtél és ezen gondolkozz el ! És gondold át mikor fújtad meg a sípod!!"
igenis meg lehet érteni Zolit, hogy így viselkedett...szerintem még nem voltatok ilyen helyzetben, ezért nagy a szátok...külső szemlélőként könnyű hibáztatni...de ő is ember..
@miki78: Az első kommentelők közötti egyik hozzászólásodra reagálnék: ugyanazt a meccset néztük vajon? Én elég messze voltam ugyan, de nekem enyhén is gúnyos,lekezelő tapsnak tűnt,amit pár szlovén a nézők felé intézett a meccs után.Szerintem nem véletlen repült az a sör,de amint lesz rá lehetőségem,vissza fogom nézni video-n,hátha én láttam rosszul... A gólról: én megmondom őszintén,a kivetítőn sz*rt se láttam,de elég sok dolog miatt nem kellett volna megadni:először is,elképzelhető,h már belesípoltak a bírók,mielőtt áthaladt (ha áthaladt egyáltalán) a gólvonalon a korong.Másodszor:kisles gyanús volt a szitu.Harmadszor:jobban szolgálta volna a felkészülésünket (és a közönség maximális kiszolgálását is) egy hosszabbítás.Negyedszer:kvázi nem volt tétje ennek a meccsnek,a VB-hez képest legalábbis nem.De ne legyünk telhetetlenek:Sapporoban nekünk kedvezett a vak bíró,és a szerencse,hát örüljenek a szlovénok,áprilisban meg vágjunk vissza!Csak Kopitar ne jöjjön haza... :) Tehát hajrá LA! :) Még egy dolog:szerintem ez a mai szlovén csapat nem volt jobb semmivel sem a mai magyarnál.Mindkét oldalon sok volt a hiányzó:Palkovics,Ladányi,Horváth,Tokaji,Peterdi,Rodman-ék,Kopitar,Razingar.Hogy csak a legnagyobbakról beszéljünk...Konklúzió:SZÉP VOLT FIÚK,KÖSZÖNJÜK!
@norbikimi0217: "Tök mindegy, hogy érvényes volt e a 2.gól vagy nem... utána lőtek még egyet..." <- Ezt Te komolyan írod? Ugye nem...? Gondold végig újra! Mivel 2:1-nél 3 perccel a vége előtt 5 emberrel támadtunk, persze, h kinyíltunk, nem volt más esélyünk, és hát eljöttek 3-an az 1 védő ellen, és lőttek még egyet...
Elrontották a bírók 3000 ember + a tévénézők szórakozását egy kétes ítélettel.
Gyerekek!
1. Most értem haza
2. Atomomód berúgtam
3. Sajnos a szlovéneké tényleg gól volt. a helyszínen bebizonyosodzunk hogy mr az első lövésük a belső kapuvasról jött ki.
4. Kit érdekel az egész, ez egy barátságos torna volt, szuper élményekkel, + Kincses is kapott azért pár sportszeletete a tarkójára :D
A fiúk óriásit játszottak megint! Erre csak annyit tudok mondani, hogy "nem vagyunk rá méltók!" jövőre reális sanszunk van feljutni, ott dől el minden. Ha ott nyerünk ki emlékszik majd a mostani vereségre? Senki, így inkább építsük a csapatot és bízzunk a sikerben! Hajrá Magyarok! Ja és Hetényi Rulez! :D
Reméljük a VB-n fordított lesz a szlovénok elleni eredmény! A mostani torna felkészülés volt,és remek! Kincses meg már "bizonyított" 2 éve a franciák ellen,ahol 3-0-ra vezettünk,majd szegény CSICSÓT magas bottal lökték a palánkra/eltörött az állkapcsa,és a vétkes semmit nem kapott! Majd a franciák meg is fordították az eredményt!
Na most megnéztrm, lassítva is, a sípszó a második lövést mintegy 5-8 tized másodperccel követte, tehát azt a gólt nem lehet elvenni, de nekem úgy tűnt hogy a lepkéssel kikanalazott korong is bentről jött ki. ..
Mindettől Függetlenül nagyon jó meccs volt, a fiataloknak, és időseknek, egyaránt nagy gratula.

Köszönöm a sok gólt és a színvonalas, hajtós, okos játékot! Én nagyon jól szórakoztam mind a három meccs alatt!
SZÉP VOLT FIÚK!!!
HAJRÁ MAGYAROK!!!
de kisebb szabálytalanságok is voltak a "gól"-nál nemtudom mért nem fújta be.

De Kincses amúgy is kihúzza már a gyufát lassan.Ugyan azt kezdi csinálni mint Árkovics.
csak annyit mondok:Jön még Kincses újvárosba.
Sziasztok!

Azért tartott ilyen sokáig a döntés meghozatala, mert percekig NEM tudták visszatekerni a videót!
Szomorú, hogy sokan úgy gondolják, hogy azért, mert egy magyar bíró vezet egy mérkőzést, akkor törvényszerűen mi fogunk nyerni. Ha így szeretnétek, akkor beszéljük meg és fogadjunk együtt a tippmixen!
Amit Hetényi Zoli csinált az több, mint sportszerűtlen!!!
Kincses abban hibázott, hogy nem Végleges Kiállítást adott Zolinak! Mivel ez egy IIHF-hez bejelentett torna volt egy pár hónapig tuti nem játszott volna!
Kár, hogy egy jól sikerült torna után arról beszélünk, hogy valaki miért nem csalt és nem arról, hogy végre hosszú-hosszú évek után sikerül beépülni a fiataloknak a válogatottba!

Üdv! Hal
@sutyi2: sutyikám te elég nagy suttyó vagy, ha megvéded a sördobálót. Erről ennyit..
Mindenki szidja a Gergőt. Szerintem nem fújt el semmit. Mindent bele lehet magyarázni a helyzetbe... még a kislest is (habár kijönni sem tudott volna a játékos, mert 2 magyar is ott volt szorosan mögötte). Sajnos a szurkolók egy része rossz irányba kezd elmenni. Ahelyett hogy a játékkal foglalkoznának, szurkolnának a csapatuknak a bírót szidják. Bármit csinál a játékvezető az rossz, ha megad egy kiállítást az a baj, ha nem adja meg, akkor meg az. Az ilyen szurkolóknak csak annyit, hogy fel kell venni a csíkos mezt, és megmutatni mit hogyan kell.
És ezután a torna után csak az a lényeg h nagyon jó csapatunk van, tele lelkes fiatalokkal, akik még sokat fejlődhetnek...
Hajrá Magyarország!
Srácok csak így Tovább!!!
Legfőképpen azért kár, hogy Hete lett volna a torna kapusa, de nyilván a kiállítása miatt nem lett az. Lett inkább Szuper, aki nem hozta korábbi önmagát.

De nem lőttünk gólt, úgyhogy a győzelemhez sem volt közel túlzottan közel, persze nem is most kell nyernünk, majd tavasszal.

Off: az ebel előtt legalább a villany-leoltásos "showelem" átmenthető lenne...
Hmm még a végén boldoggá avatja a vatikán Kincses sporit.Való igaz ez csak egy csapatkeresési felkészülési torna volt,ahol az elsődleges cél nem a tornagyőzelem,hanem a fiatal játékosok beépítése volt a legfontosabb, de....Ez hazai rendezésű torna volt, döntő mérkőzés vége előtt 2percccel ez erősen kétes gólt megadni az ellenfélnek, hááát...Jól mondták a sport1 kommentárori ,ezt a világon sehol nem adják meg az ellenfélnek ,csak nálunk.Ebelben is pofátlanul csalnak az osztrák sporik az osztrák csapatok javára ,hazai pályán is ,idegenben is,ha ez a szituáció egy osztrák-szlovén meccsen van ausztriában,1000% hogy nem gól,és sportszerütlen játékért még ki is állítják a szlovén gólszerzőt".Kincses "spori"ezzel az ítélettel vajon ki előtt akart bevágodni???rejtély.Mindenesetre sikerült bölcs döntésével tönkretenni egy igazán profin szervezett ,sikeres hazai rendezésű tornát,és elrontani több 10 ezer ember szórakozását ( helyszínen és a képernyők előtt)Sokakban nem csak az marad meg,hogy a fiatal újvárosi sor mit varázsolt a horvátok kapuja előtt amiből az 5.ik gólunk lett,és még sok hasonló szép dolog,hanem a meccs végi balhé,köszi érte Kincses spori,remélem a vendéglátó business jobban megy ,mint a sípolás ,mert ha nem akkor csőd
@kis Hal: Hetényi szabálytalansága butaság volt! -ezt mindenki tudja. DE! Hónapokra eltiltani???? Tudjuk, hogy te sem vagy egy nagy spíler, nem kell Kincsest megvédeni. Nem hiába kísérgette Árkovics a kocsihoz őket, pedig néhány keresetlen szón kívül nem hiszem hogy kaptak volna többet. Még hogy Kincses a torna legjobb bírója! Vicc, komolyan! Retye ne haragudj ez nem neked szól, de azt kell mondanom a magyar játékvezetés egy kalap ....!
@exL:1:
Arra gondoltál-e hogy mit szól az ilyen szurkolói viselkedéshez a Pannon???
@Szanee: Én nem mondtam , hogy a torna legjobb bírója!
Örülök, hogy te nagy spíler vagy! Miben? Anyázásban, dobálásban...???
@kis Hal: Bizony abban! Rám nagyon jellemző a dobálás, anyázás! Ebben élem ki magam, nem tudtad?
@Szanee:
Gyere bírónak! Fújhatsz Retyével!
Elötte megbeszéljük, én meg fogadok a meccsre! :-))
@kis Hal: @Szanee:

ő dobta be a sörösdobozt is, láttam :))

viszont miután aludtunk rá egyet, el lehetne kezdeni a gondolkodást a pozitív hozadékokról. mert hogy vannak ilyenek bőven, az biztos. nemsokára jön a mi verziónk........
Ha nagy spíler, akkor biztosan üresen dobta! :-))
Én bízom benne!
Tényleg vannak pozitív tapasztalatok!
Majd tavasszal megverjük a Szlovénokat!
@AG 2.0: Teljesen igazad van. Eddig nem is kommentáltam az eseményeket, de ez a több hónap eltiltás kiakasztott! A sört meg inkább meg kellett volna inni... :)
@kis Hal: Azon gondolkodom, hogy miért forszirozod annyira a fogadást?
@exL:1: hááát, ha ez elrontotta emberek szórakozását....

nem volt időm elolvasni a hozzászólásokat, de nekem a legnagyobb tanulság az volt, hogy NINCS generációs szakdék. Galaniszék simán kitöltik azokat az éveket, amiktől félni lehetett. Bekkekben sem állunk rosszul, pedig ha valaki, én biztos nem ülnék le Hegyivel egy korsó sör mellé. még egy pár Fradista a válogatottba, és tényleg jó csapatunk lehet. nem rakok smile-t, mert úgy tűnhet, hogy poénkodok:)
@kis Hal: Óriási szakadék van a jv. karban Gebeiék után,és ekkor még finoman fogalmaztam.Mindegyik bírónk főszereplőnek érzi magát ha közönség előtt fújhat ,valami olyasminek mint az a könyv amit úgy reklámoztak.A főhős te vagy, miközben némelyik még a karját sem bírja rendesen magasba emelni kiállítás jelzésekor :-)
Bár folyamatosan figyelemmel kísérem a blogot, hozzászólni nem nagyon szoktam, de most megteszem.
Pár gondolat:
- Hetét semmi nem menti fel szerintem a biró felé irányuló fejelő mozdulat alól;
- A sörösdobozt bedobó srác egy kecskeszakállas, hosszúhajú, eléggé "pattanásnyomós" arcú srác volt névfelirat nélküli válogatott mezben. Jóérzésű szurkolótársaink pillanatok alatt kidobták az utolsó sorból. Ha látjátok legközelebb meccsen közöljétek már vele, hogy kívül tágasabb;
- végül a legfontosabb.Végignézve a 3 meccset, számomra egyértelmű, hogy a fiatalok sokat fejlődtek és akár vereségek árán is kell nekik a sok éles meccs, hogy áprilisban Szlovéniában őket - is - éltethessük.
Uff
@szorgalmas: Én meg azt mondom lehet ügyesek ezek a srácok de ez nem a Pálkoék szintje! S félö ha a Mol ligában kellene tovább fejlödniük az kevés lessz hozzá! Ne legyen igazam!
@taki17: nem biztos, hogy feljutnak az A csop-ba. bár lássuk be, ez Palkóéknak sem ment könnyedén, rengeteg munka volt benne. de nem is fogunk liftezni a div 1-2 között. magyarán: én nem félek attól, hohy újra a 90-es éveke eleji, közepi szintről kell indulnunk, ha a mostani garnitúrából többen egyszerre a befejezés mellett döntenek.

És Háriék sem a légüres térbe érkeznek, hanem egy jó válogatottba.
Kincses becsületességéval kapcsolatban semmi kétségem nincs. Azt ítélte, amit látott, és ez így helyes.
Három nap alatt 177 percig nagyon jól éreztük magunkat. És ami a legfontosabb, hogy akár két ütőképes válogatottat is ki tudunk állítani. Ez az igazi előrelépés!
Hal!

Ha valaki indiszponáltan vezet egy meccset (direkt nem írom másként... :)) akkor ez a vége,
én nem felejtem el, hogy japánnak milyen gólt nem adtak meg két évvel ezelőtt hazai pályán, és azt sem, hogy hogyan fogadták a japán játékosok...

Ettől még elgondolkoztató az, hogy mi történt a végén, a bírónak nem csak jól bíráskodni, hanem érezni is kell a meccset...

Szemtanúk szerint az utolsó UTE-SC meccset nem fogod beírni a kedvenc meccseid közé te sem...
A conticupon levő külföldi bírók is követtek el szarvashibákat, asszem nagyképűségből, az ute és a mi kárunkra is tévedtek elég nagyokat...
Az én kérdésem az lenne, mivel nem láttam a meccset, hogy hol állt Kincses, illetve hol állt a "linesman"? Egy haverem aszondta, hogy az első lövés volt benn, ha jól helyezkednek nincs cirkusz...
@taki17: Hát igen, tudjuk hogy pl. Palkóék útja is az NHL-en keresztül vezetett a galaxis legszínvonalasabb bajnokságába...
@kis Hal: Honnan veszed, hogy percekig nem tudták visszatekerni a videóbírót?

Csak őszintén kérdezem.

Amúgy hogy a téma le legyen zárva: nem volt semmi csalás, az sajnos érvényes gól volt. A hátsó vasról jött vissza Hete alá, ahonnan már kislesben még egyszer begyötörték a szlovénok, szurkálva Hetét.

Lehet b@szogatni Kincsest, de teljesen felesleges. Nem ezzel kéne foglalkozni.

Helyette inkább ezekkel:
Végre volt 43 fő behívott játékos, akik közül több, mint 30-an meg is tudták itthon mutatni, hogy miért kerültek be a válogatottba.
Örömteli volt, ahogy két meccsen helyenként milyen jó játékkal játszottak a srácok.
Külön örömteli, hogy a fialok is tudtak villantani, így talán azt kell mondjam, szép reményekkel nézhetünk a jövőbe.
Szerintem ez egy jó hétvége volt, sajnos nem mi nyertük. De visszavágunk a szlovéneknek hazai pályán. Ennyi.
Utólag teljesen felesleges okoskodni, ki dobálózott. Aki itt van, mind elítéli, aki dobált, valszeg úgysem olvassa vagy ha igen, lesz@rja

Nem csak a sörösdobozos volt, Kincsest vagy 10 csoki vette célba és pár méterre tőlem egy nagy marha is megdobta ice teával az egyik vonalbírót.

Örömteli, hogy Fehérváron lassan kezdenek kiszorulni a dobálók, sokkal jobb a helyzet mint pár éve, remélhetőleg idővel ezek (nem ők) is eltűnnek.

Viszont azt sajnálom, hogy Csúszka nem érte utol a sporikat a végén :)))
A meccsről. Sajnos enerváltan játszottunk, a második harmad bűn rossz volt. Nem volt ütközés, nem lőttünk kapura (8. percben volt az első), nem volt elképzelés a játékban.
Reálisan nézve a Szlovének jobban megérdemelték a győzelmet.

A harmadik harmadban Kovács Csabi, és az újvárosi fiatalok voltak akik felpörögtek kicsit és ott tudták tartani a korongot a támadó harmadban 5-5 ellen is. Bár az is igaz, hogy a 2. gólt Azari hibájából kaptuk.

Hetényi primadonnáskodott, hülyeség volt amit csinált, valszeg az öltözőben már Ő is vágta ezt.

(viszont Vaszjunyin bűn gyenge volt. Elképesztően formán kívül játszott.)
@a. Bárd: Nincs meg vknek a Csuszkas jelenet?
:-)))
Nekem az a véleményem, hogy ezek a sördobáló parasztok méltatlanok szurkolónak. Azt hiszem, hogy ami a fociban a színvonal, az a jégkorongban soha nem volt hálisten. Mert ha minden ellenfelet kifütyülünk és megdobálunk, akkor rajtunk kívül ki marad a pályán?
Hello Srácok,

Sajnos a tegnapi utolsó két perc katasztrófa volt,de láttam Ti mindent elkövettek annak érdekében,hogy nyerjen a csapat.
Ja és ha bárkinek van videója rólam,kérem jelezze.
Köszönöm
Csúszka
Azért egy dologra felhívnám a figyelmet: Kincses az akció lefújása után elmeszelte a gólt, nyilván nem látta bent. A szlovének kérték a videot, aztán kijött és megadta. Vajon miért? Mert megnézték, bent volt, szabályosnak ítélték és MERT NEM CSALUNK. Azért szidjátok mert nem csalt? Nem tudom, bennem bizonyos fokú tiszteletet ébreszt az, hogy a nehéz és népszerűtlen döntést is meghozta és vállalta (még egyszer, saját magát is felülbírálta!)
Igen sajnos nem volt rajtam kori:(ezért nem értem őket utol
:)))))
Valakinek sikerült levenni Csúszka fejét? :-)))
Mi arra tippeltünk, hogy a Kangyal bújt el alatta :-)))
@terminatrix: Az nem kifejezés, hogy mennyire nem írom be az emlékkönyvembe!! :-)) A második harmad 15. percéig nem volt semmi, aztán ..... inkább hagyjuk!
Onnan tudom, hogy beszéltem Kincsessel! De többen mondták, hogy várni kellet a videóra!
Véletlen egybeesések ezek!
Mindent egybevetve sajnálom a csapatot is, akik ahogyan írtátok 117 percig tanárian játszottak! De ne felejtsük el, hogy ez egy sport, ami ettől szép!! Reméljük, hogy tavasszal mi fogunk örülni!!!
@check: Na megtörtént ez is. Egyetértünk. :))
@Licsimi: Rajtam eddig sem múlott :):):)
Nekem "másfél" kérdésem van:

1. Ugye nem a tévéfelvételeket nézte vissza a játékvezető, hanem volt "ipari kamera", ami csak a kaput vette?
1.5 Ha volt ilyen gólkamera, az hova volt felszerelve? Függőlegesen a kapu fölé?
@gabute: Van a kapuk fölött kamera, mert az EBEL-ben idén kötelező a videobíró.
@Anettt: A fejemet nem szabad leszedni,de alárulok egy titkot nem a Kangyal van benne;)
Sőőt még csak nem is válogatott:)))
@gabute: kapu fölé van felszerelve a kamera,amit csak a bíró néz vissza ,és nem nhl-es módon megbeszélik ,hanem ő dönt,más nem is látja,max odahívhatja a vonalbíróit.Szerintem kihasználta az alkalmat,mivel nem sok ilyenben volt még része,és úgy érezte , hogy ettől ő most very v.i.p
Elismerést érdemel a csapat, jól játszottak, főleg Kohászosok, plusz Borbás :)
A spori korrekt volt, mert nem akart egy szabályos gólt elcsalni a szlovénektől.
Hetényi urat gondolom hosszú eltiltás várja egy ilyen álmokfutás után.
@Anettt: ÁÁÁ! Csúszka jobban mozog.. :P
@Anettt: na ő biztos nem ,mert 1ik meccsen tudományos szakértő volt a tv-nél,ill. a jeges maci (nem megbántani akarom az 1ik legnagyobb ex játékosunkat)fiatalosan mozgott a jégen,és a palánk tetején a nézőket buzdítva,.barkochbázzuk ki,maci adhatna valami kis segítséget :)
@check: Abszolút egyetértek! Respekt Kincsesnek, hogy felvállalta ezt a döntést!

Komolyan gonolják itt néhányan, hogy ez nem volt gól, de Kincses mégis gólt itél?? MIÉRT JÓ EZ NEKI??

Illetve, komolyan gondolják itt néhányan, hogy gól volt, de mégsem kellet volna megadni Kincsesnek?? CSALNIA KELLETT VOLNA???

Az valóban gáz volt, hogy percekig piszmogtak. De ez nem bfolyásolja a döntést.
@Surdilovics: miért jó neki?,mert főszereplő lehetett,kihasználhatta élete első videós döntését.Szerinted a föld mely országában adná meg ezt a gólt hazai bíró a hazai csapat ellen????Szerintem rendezzünk gyűjtést minden jégcsarnok bejáratánál,és a befolyt összegből készítessük el Kincses spori életnagyságú bronz szobrát,bekötött szemmel kezében mérleggel,és állítassuk fel a legfelsőbb bíróság épületében
@exL:1: "Szerinted a föld mely országában adná meg ezt a gólt hazai bíró a hazai csapat ellen?" Az a bíró, aki becsületes! Komolyan nem értelek titeket... Bárhogy is döntött volna a Gergő az nektek tuti baj lenne... És szerintem szó sincs arról, h szerepelni akart volna! Mindenki magából indul ki...
Sziasztok! Nem ide illik, de ez most a legélőbb topic, szóval az lenne a kérdésem, hogy a pénteki volán zágráb meccsre lehet-e valahol elővételben jegyeket venni? Ha nem akkor mennyivel korábban érdemes érkezni, egy "jó" ülő helyért? Illetve utazási csekkel lehet-e fizetni? Most nyílik először alkalmam (/unk) megnézni egy ebel meccset, köszönöm szépen az infókat előre is! :)

u.i: Gratula az egész válogatottnak a hétvégi produkcióért.
@kis Hal: Nem szivesen foglalkozok a biráskodással, mert ez óhatatlanul felmenti a játékosokat, a felekősség alol.Mivel konkrétum is felmerült, engedd meg, hogy véleményezzem.Ami felmerült,majd'percre pontosan stimmel.Megitélésem szerint, akkor váltottál a biráskodásból és lett belőle hiusági kérdés.Nehéz is volt utána kontroll alatt tartani,a hátralévő időt.A szabályismeretedben nem kételkedem, a hiba elfogadható,más nem.
@exL:1: Aludtam ra egyet, de meg mindig neked adok igazat. De lepjunk valahogy tul rajta, persze ez nem megy konnyen. Hajra Magyarorszag!!! Hajra Magyarok!!!
@m4ncs: Kapsz belépőt meccs előtt közvetlenül is,nem kell kijönni órákkal korábban.Ülőhelyet ne vegyél, jobb az álló,nemcsak azért mert olcsóbb,hanem amelyik nem előre eladott bérletes azok közül tisztelet a kivételnek nem látható be teljesen a pálya.
@csatoimi: köszi,bárcsak ezt mondta volna nekem a matek tanárom is annak idején matek érettségin,nem izzadtam volna le akkor annyira :-)Sok hozzászólást írtam, melyikre gondolsz?,
@exL:1: szerintem ezen a játékosok (köztük Hetényi is) már bőven túltették magukat. csacsiságokat beszélsz, és igazából egy dologgal tudom magyarázni a kirohanásaidat: ezen ment el a tippmixed, ugye? rájöttem okosan?
@exL:1: Csak ugy altalanosan . . . :)
@szorgalmas: ne menj derricknek :) nem tettem meg mixen őket,nemcsak azért mert nem volt fenn a tétlapon,magyar érdekeltségű meccset semmilyen sportágban nem teszek ha nem muszáj.
Egy nagy hülyeség ezen vitatkozni, van akik szerint gól volt, van akik szerint nem, vannak akik elítélik Hetényit, de olyan is akik megértik. A lényeg, hogy összességében egy élvezetes jó kis torna volt, ami nem kis mértékben járult hozzá VB felkészüléshez, valamint egy egész átlátható képet adott a jelenleg szóba kerülhető játékoskeretről. Minden okunk megvan a bizakodásra, hogy mi jutunk vissza oda ahol szerintem és már sokak szerint is inkább helyünk van, az A csoportba, de félnünk talán egyáltalán nem kell egy esetleges kieséstől.
@exL:1: Vasárnap valamelyik újvárosi volt biztos a pihenőnapján :-)
@Uteapu: Szia!

Nem az volt az indok, amit írtál, hanem ott volt egy hibás döntésem és utána már nem sikerült visszajönnöm a történetbe! Bár hozzáteszem a játékosok sem voltak partnerek, de ez engem nem ment fel!
@exL:1: Nem értem ezt a mentalitást.

1. "főszereplő lehetett" ?? Milyen főszereplő?? Tudta, hogy mindenki őt fogja ezért anyázni. Miért jó az neki, ha őt anyázzák?? Te szereted, ha szídnak? Én nem. Szerintem Kincses sem szereti, ha szídják (kivéve, ha mazochista).

2. "Szerinted a föld mely országában adná meg ezt a gólt hazai bíró a hazai csapat ellen" Komolyan gondolod, hogy jobb lett volna, ha csal??? Csalással akarsz nyerni? Csak hokiban, vagy az élet más területén is?
Az, hogy magyar bírók fújnak egy nemzetközi tornán, ahol magyar csapat is játszik, az a BIZALOM jele. Ezt a bizalmat veszed semmibe.
@kis Hal: Valahol közel járunk a dolgok megitélésében és nem akarok sértő lenni,ugyhogy a hiuság visszavonva.Valóban nem voltak partnerek a továbbiakban,mert kiszagolták a bizonytalanságot,ami persze nem mentség a részükre.Nincs glória a sisakjuk alatt.
ÉNEKES: "Aki nem látta azokat a képsorokat, annak nincs joga kritizálni a döntéséért."
@Surdilovics: nem baj ha nem érted ,nem lehet mindenki egyforma,milyen fura lenne a világ ha mindenki 165 magas lenne, szeplős fogszabályzós pösze és tetejében bandzsa, és kiakasztaná a mázsát?Viszont kérdezted ,hogy milyen főszereplő lenne kincses spori??Olyan főszereplő,hogy tudta van kint nemzetközi ellenőr,és most megmutathatja milyen jó bíró hogy megad a hazai csapat ellen egy kétes (most is fenntartom ezt sehol máshol nem adják meg ) szituációban esett gólt.
@Surdilovics: Sator mast mondott, en neki hiszek. Azert az NHL az megis csak NHL . . . Enekes meg szembe kell menjen Kincsessel, muszaj volt neki politikus maradnia, Sator szintjen mar megmondhatod a velemenyed, nincs szukseged arra, hogy mindenkinek megfelelj.
az a legszomorúbb, hogy erről van szó még mindig, teljesen feleslegesen, ahelyett, hogy arról beszélnénk, ami fontos
@exL:1: Figyelj, aki nem erti ezt magatol, az ugysem fogja soha ezt megerteni. Azt kellene felgogjak, hogy mi nem akartuk semmi penzert, hogy csaljon a biro. Csak iteljen ugy mint ahogy ilyenkor szokas. Ahogy a vilag barmely pontjan tettek volna.
@csatoimi: Ez a szokás-dolog szerintem egy téves prekoncepcióból fakad.
@AG 2.0: Bizony elég baj.Nehéz ezen változtatni.Már Évának sem kellett volna letépni azt a nyavalyás almát.
@exL:1: "...hogy tudta van kint nemzetközi ellenőr,és most megmutathatja milyen jó bíró hogy megad a hazai csapat ellen egy kétes (most is fenntartom ezt sehol máshol nem adják meg ) szituációban esett gólt."
Ez teljesen téves gondolkodás. A jv megadott a videobíró segítségével egy az alapján szabályos gólt. Ez nem szereplési vágy, nem bizonyítás az ellenőrnek, ez a szabályok betartása és objektív működés.
@Rex:
Igazad van, csak még mindig úgy érzem, hogy néhányan itt most is homokba dugják a fejüket: miért is?
Mert az első két sorunk nélkül ez a válogatott harmat gyenge, legyen az védelem, vagy csatársor.
A szombati meccsből indul ki néhány elvakult szurkoló, mert - milyen jók voltak az újvárosi fiatalok!! hűha! a harmatnál is gyengébb 3-4 soros zágrábiakkal szemben! Tegnap, a 2-3 soros jesenice-ljubljana ellen már azért nem villogtak. Ugye mindenki annyit játszik amennyit hagyják!!
amikor leütköztek bennünket, néztünk mint a moziban, amikor a szlovén csákó elindult, a két csatárunk úgy nézett utána mintha üstököst láttak volna. Nem akarom szítani a MOL-EBEL vitát, de ezek a srácok ritkán találkoznak ilyennel, és igen, be kell ismerni, más a ritmus, a sebesség.
Itthon van idő a korongot kezelni, ott nincs.
Elismerem hogy ez a jövő, csak mindenki kezelje helyén a dolgokat, mindent elhiszek, mert láttam, de hogy a Hegyi Ádám az MVP, hát azért ez nevetséges volt!!!!! Azért mert lőtt egy szép gólt, hát... Néhányan, jó sokan, játszottak nála jobban.
szóval ezért mondom, hogy a strucc és a homok....

@AG 2.0: Ez is fontos, én nem a bíróra fogom a kudarcot!!!!
Csak annyit, hogy tőlünk nyugatabbra, azért amit a Terglav a Hetével művelt, nagyon megzabolázzák a védők!! Nézzétek vissza TV felvételt, a hanyatt fekvő kapus alá kb. 3 -szor szúr alá a bottal a korongért, a védőink szemeláttára!! Na ezért reklamált a Zoli.
@csatoimi: Ezt elfogadom, jogos az érved, Énekes nem is nyilatkozhatna mást.

@exL:1: Ebben elvileg lehet igazság. De ez nem több, mint egy kósza (összeesküvés)elmélet.
@Licsimi: Köszi szépen, mindenre választ kaptam :-)

Abszolút profi!
@drukker60:
Mindenki azt látta, amit látni akart.
Én mondjuk azt, amit Te. Tényleg jók a fiatalok, de a horvátok lassúak voltak és nem ütköztek, ott tudták jól játszani a technikás játékukat, tegnap már nem ment igazán

+ még valamit: Svaszi ezzel a formájával nyugodtan visszajöhetne a Volánba szerintem, Ondrejciknél simán jobb, de nem rosszabb Horváthnál sem.

Kincsesről nekem is a francia meccs ugott be, meg szegény Csicsó álla :-).
Néép

Úgy érzem ezt lehet oda - vissza rágnni nagyon sokáig,sajnos az eredményen akkor sem változtat.nem?
Mivel ez barátságos meccs volt,amikor majd nagyobb tétre megy a játék,már tudni fogják a nagyok,hogy mire figyeljenek oda.
Tényleg nem villogtak az újvárosi fiatalok, de azt sem szabad elfelejteni, hogy 1 fehérvári EBEL játékost/sort sem lehet kiemelni, aki náluk jobban teljesített volna. Semmivel sem voltak rosszabbak mint Sofiék, akik viszont hetente találkoznak ilyen játékosokkal. Artyomról nem is beszélve.

Mindenkiben nagyon sok maradt...
@Surdilovics: Ezzel tökéletesen egyetértek.
@a. Bárd: Abban igazad van, Sofinak sem ment jól tegnap, pl. elég önző volt.
Szerintem van összefüggés az Artyomos megjegyzésed és e között..
Nekem gyenge volt Fekete Dani is (bár én sosem láttam benne Ebel szintű embert)
A bíró
- ismerje a szabályokat
- legyen határozott
- legyen következetes
- fizikailag edzett legyen
- és ne legyen részlehajló!
@Csúszka a kabala: Tegnap én is elgondolkodtam az ölelés és a tánclépéseink után: meglepett a könnyedséged és táncolni is jól tudsz, az tuti!
No és a jégen is magabiztosan mozogsz!
Arról nem is beszélve, hogy mókáért sem kell a szomszédba menned!
@EisHockey: Nagyon köszönöm a biztató szavakat és a következő alkalommal,remélem még jobban fogunk szurkolni.
@drukker60: Ezt én tudom jól és szerintem a legtöbben tudják jól, mindkét oldalról, de ha ezt a témát feszegeted, ez sokakat rosszúl érint, mert olyan mintha lenéznéd a MOL ligát. Hidd el én tudom jól, hogy nem így van. Én is látom azt a különbséget ami a két bajnokság közt van, csak már nem hozom fel, mert elkezdenek azzal jönni, hogy nagyképű fehérvári vok. Amúgy meg el kell ismerni, hogy a DAB-os fiatalok rengeteget fejlődtek. Ez tény. De én azt is látom, hogy az A csoportban hosszabban megragadni még kevés lesz ez a korosztály is. Az elkövetkezendő években ugrálás lesz a két csoport (div 1 és A csop) között, ahol a feljutás és kiesés sokban fog múlni az ellenféltől és az akkori keretétől. Majd pár év múlva, amikor a Hári János korosztály felnő és beérnek azok a fiatal kimagasló tehetségek, feljutunk hosszútávra az A csoportba és ott előreküzdjük magunkat talán annyira, hogy egy idő után biztos olimpiai résztvevők legyünk. Ez a távoli jövő, de megvan rá az esély. Ehhez arra van szükség, hogy az imént említett fiatalok a magyar válogatottat válasszák valamint, hogy egy jó páran közülük végre lehetőséghez jusson a világ topligáiban (NHL, KHL). Ugyanis aki nem vak és nem elfogultan nézi, az látja, hogy ok ok EBEL meg minden, de az EBEL kevés az A csoporthoz.
Na de majd a vb-n megmutatjuk nekik!!!
HAJRÁ MAGYAROK!!!
@miki78: A szlovénok suttyó viselkedésére akartam célozni, nem pedig arra, hogy helyesen tette, hogy bedobta. Majmok voltak a játékosok, kifelé integettek, tapsoltak vigyorogva. Ezt mindenki látta... Te nem?
Egyébként ebben meg mi volt, ami Téged arra engedett következtetni, hogy megvédtem???

"Az első kommentelők közötti egyik hozzászólásodra reagálnék: ugyanazt a meccset néztük vajon? Én elég messze voltam ugyan, de nekem enyhén is gúnyos,lekezelő tapsnak tűnt,amit pár szlovén a nézők felé intézett a meccs után.Szerintem nem véletlen repült az a sör,de amint lesz rá lehetőségem,vissza fogom nézni video-n,hátha én láttam rosszul..."

Kifejtenéd? Én csak megkérdeztem, hogy ugyanazt láttuk-e, mert én messziről ugy vettem észre, hogy majomkodnak, hergelik a népet... Senem suttyóztalak le, se nem szóltam be, és nem is fogok. Részemről ennyi volt ez a téma Veled.
süti beállítások módosítása