HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magas tempót szeretnénk diktálni

2009.11.07. 11:04 F. Kapus

A várakozások felettit nyújtott válogatottunk, summázta a péntek esti Magyarország–Olaszország Pannon Hoki Kupa-mérkőzés tapasztalatait Énekes Lajos, edző, aki a két NHL-es múltú tengerentúli tréner mellett egyedüli magyar tagja a nemzeti csapat szakmai stábjának. Hozzátette, nem a legjobb formában lévő olasz csapatot vertük 6-1-re. A horvátok elleni szombati meccsre jelentős átalakulások lesznek, Ted Sator szövetségi kapitány gyakorlatilag három sort kicserél.

"Jó olasz csapattal játszottunk, amely a harmadik harmad második felében már nem küzdött teljes erőbedobással. Nem véletlenül jutottak fel az A csoportba sokadszor, és a sikeres keret nagy része játszott tegnap. De a két csapat közötti távolság csökkenni látszik, közelebb kerültünk hozzájuk. Persze azt is el kell mondani, a pénteki nem az ő napjuk volt. Egy sor kivételével az elképzeléseink feletti produkciót láttunk." Rick Cornacchia, az olaszok szövetségi kapitánya elismerően beszélt a magyar válogatottról, méltatta erőnket, de megjegyezte, kapusuk gyenge napja miatt lett ilyen arányú a különbség, az eredmény nem tükrözi az erőviszonyokat.

Az olaszok ellen három fiatal védő is szerepet kapott, Hegyi Ádám többször is kerettag volt korábban, de nem tudott megragadni Pat Cortina csapatában. Bekkpárja, Pozsgai Tamás abszolút újonc volt, a Svasznek Bence párjaként hokizó Szirányi Bence másodszor játszott címeres mezben. "Határozottak voltak, bátran játszottak, eredményesek is tudtak lenni. Mindhárman dicséretet érdemelnek. Örülök, hogy ilyen pozitív élményt hozott számukra ez a mérkőzés. Ebben a mezőnyben még van rutinhiányuk, de ezt csak sok mérkőzéssel lehet megszerezni. Ha egyszerűek tudnak maradni, és ilyen határozottak, akkor hosszú távon helyet követelhetnek maguknak a válogatottban."

Kitértünk a három külföldi állampolgár, Mihály Árpád, Nathan Martz és Ladislav Sikorcin szereplésére is. "Szereplésük plusz erőt adott a csapatnak, látványosabbá tudta tenni a játékunkat. De ezt per pillanat nem szabad figyelembe vennünk, ezért nem is maradnak velünk a továbbiakban. Bízunk benne, hogy eljön az ő idejük is, és ha akkor is ilyen teljesítményt nyújtanak, nyilván helyük lesz a csapatban."

Rég volt olyan, hogy két újpesti center szerepeljen a válogatottban. Sikorcin mellett Borbás Gergely is lehetőséget kapott. "Mindketten jól és határozottan játszottak. Nagyot hajtottak, nem keveset hozzá is tudtak tenni a meccshez. Elégedettek voltunk velük."

A szakvezetés Horvátország elleni elképzelései nem sokban módosulnak. "Hasonló lesz a feladat. A játék képét meg kell tartanunk, folytatjuk az agresszív letámadást. Magas tempót szeretnénk diktálni, és ezen a sebességen kiküszöbölni az alapvető hibákat. Ahogy az olaszok ellen is sikerült."

A magyar válogatott kapujában ismét Szuper Levente kezd, a tervek szerint körülbelül fele-fele arányban védenek Hetényi Zoltánnal. A sorok tervezett összeállítása:

Szélig, Sille, Peterdi, Vas M., Ladányi
Tokaji, Horváth, Vaszjunyin, Nagy G., Sofron
Svasznek, Szirányi, Benk, Borbás, Azari
Ondrejcik, Hegyi Á, Magosi, Galanisz, Kiss Á.

A jegkorong.tv összefoglalói a magyar-olaszról és szlovén–horvátról.

A válogatott teljes keretét és minden tudnivalót a Pannon Hoki Kupárol itt találnak meg. A horvátok elleni mérkőzés 18 órakor kezdődik. A találkozót a Haszonits Miklós, Németh Márton, Wolf László hármas vezeti.

90 komment

Címkék: magyarország énekes olaszország válogatott pannon hoki kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá, Fiúk! Ma csak lélekben leszek veletek...
Két jegy érdekel valakit?
06 20 213 9513
Örömteli, hogy össze tudunk állítani egy ilyen válogatottat is. Itt az idő, hogy Sofiék megmutassák mit tudnak.

Viszont annak nem örülök, hogy a fentiek alapján nincs együtt az Azari-Nika-Kiss trió.
Persze majd este minden eldől

Gyerünk srácok!!!
Vajon a holnapi meccsre megvannak már a sorok vagy az a mai meccs fényében is alakul? Gyerünk gyerekek!
Nem értem miért kell az Azari-Galanisz játékkapcsolatot megbontani! Ők kicsiben olyanok mint annak idején a Palkovics-Ocskay páros volt. Nagyon érzik egymást. Remélem ez egy elírás, vagy meccs közben azért változhat majd.
A Mol liga es az Ebel kozti kulonbsegen nem kell vitatkozni. A Mol liga ugyanugy a mi bajnoksagunk, mint ahogy az ebeles Volan is a mi csapatunk. Egy a lenyeg: Hajra Magyarok!!!!! Felemelo erzes volt Mihaly Arpit a nemzetunk mezeben, szineiben latni, a nemzethez valo hovatartozasnak a rank kenyszeritett gunyhatarok nem szabhatnak gatat. Kulon koszonet a szervezoknek, profi szervezes volt, le a kalapokkal mindenki elott. Eljen Magyarorszag!!!!!
@gogosz: Nekem is ez tünt fel elsőre de biztos, hogy menet közben változnak a sorok.Az összeszokottság alapvető de ma még talán lehet próbálkozni.

Egyébként a tegnapi miért van zárva?
@gogosz: Azért még nagyon kicsiben :)
De tényleg nagyon érzik egymást, szép dolgokat művelnek együtt
Három megjegyzés a légiós témához és konkrétan a tegnapi TV-közvetítéshez:

1.
Érthetetlen módon Máté Pál és úgyszólván minden megszólaló Sikorcin nevét konzekvensen s-sel (mint sapka) ejtette. Már magam is kezdtem elbizonytalanodni, de ma utánajártam a dolognak és bizton állíthatom, hogy az ő neve kiejtve: "szikorcsin". (Szlovák helyesírás szerint a név eleji s-betűn nincs ékezet, a névközi c-betűn meg van.) Ennek a Sport TV főszerkesztője is utána nézhetett volna.

2.
Máté Pál továbbá konkrétan következetesen csehezte a fiút, ami nem tragédia, csak nem igaz, viszont nagyfokú igénytelenségről tanúskodik, főként annak tükrében, hogy az elmúlt időszakban másról sem szóltak az internetes hokifórumok, mint hogy "a szlovákok honosítása így, meg a szlovákok honosítása úgy..."

3.
A lényegre - hogy mikortól játszhat Sikorcin hivatalos IIHF-rendezvényen is a magyar válogatottban - számomra egyelőre nincs meg a válasz. Szikinek ez megszakítás nélkül a második szezonja az Újpestben, tehát - ha márciusra történetesen meglenne a magyar állampolgársága, akkor akár játszhatna is Szlovéniában? Gondolom, ez azon múlik, hogy az IIHF megítélésben az adott VB "a kifutó szezon" része-e, vagy a nemzeti bajnokság lezártával a szezont lejátszottnak tekintik, így a VB-re a "kétszezonos" feltétel teljesül. Aki tudja a pontos választ, kérem tiszteljen meg vele, ha már a tegnapi kommentárok erre érdemben nem tértek ki.
Gyerünk Gyerekek, egy ország Veletek!!!
HAJRÁ MAGYAROK!!!
@Lila Dínó:
Hali akkor ha mecset nézel legközelebb ne csak a "lila" dolgokat hallgasd :)
De elméletileg nem fogja befejezettnek tekinteni a szezont és ezért csak köv évben csatlakozhat hozzánk, bár én ezzel nem értek egyet mert 0 magyar felmenővel senkit nem hagynék, mert ez kezd úgy kinézni hogy nem számít milyen nemzetiségű vagy.
@Lila Dínó: a 3. kérdésre itt található a válasz: www.iihf.com/home-of-hockey/championships/iihf-eligibility.html

A lényeg, hogy az átigazolásnak az új hazájába az adott IIHF rendezvény első napját megelőzően minimum két évvel (magyarán 730 naptári nappal) meg kellett történnie. Tehát ha Sikorcin sárga kártyáját mondjuk 2008. augusztus 22-én írták alá, akkor 2010. augusztus 22. után kezdődő IIHF rendezvényen szerepelhet a magyar válogatottban. Mivel ő 2008. áprilisában még egészen biztosan valamelyik szlovák klubnál volt, így Szlovéniában egészen biztosan nem játszhat.
@rosi02: Magyar az anyukaja. Tehat vannak magyar felmenoi.
@rosi02: Egy feltett kérdésre úgy kell válaszolni, ahogy kerusz tette.
Azért az is elég érdekes hogy a Sapporói csoda után még senkit nem foglalkoztatott ez a honosított dolog, legalábbis én nem emlékszem hogy az utána keletkezett többezer blog-hozzászólás között lett volna akár egy is, amiben kifogást emelt volna valaki.
A tegnapi meccs jó volt, a csapat nagyon motiváltan játszott, bár az olaszok azért nem adtak bele apait-anyait. Sajnos nem jött össze a telt ház, de remélem a tegnapi siker ma több nézőt vonz a csarnokba! A szervezők is megérdemelnek egy külön dicséretet, a bevonulás az egész lebonyolítás szuper volt, egyetlen apró bakit leszámítva. (Hetényi pedig szokjon le a hisztiről elvégre már nem tinilány :D) És mindenki szurkoljon! :D
ha vkinek meg van videon a himnusz és a meccs végán, mikor Mihály Árpi korcsolyázott a magyar zászval, az ossza meg, köszi.
ma valaki valami streamet fog tudni?
@rosi02: tudtommal Dubek, Sikorcin, Martz mind rendelkeznek magyar felmenőkkel.
@Video Tóni: Hetével megint jól kicsesznek.. miért nem kezdhet a mai meccsen? Rohadt szar beállni félidőben, amikor már le vannak merevedve az izmok..
@rosi02: Sajnos klubsoviniszta vagyok.:)Továbbá a saját melómban igényes és ez utóbbit másoktól is elvárom, főleg, ha én vagyok "a termék fogyasztója".

A 0 magyar felmenőről annyit, hogy akár 0 magyar felmenővel is lehet valaki magyar állampolgár, ha teljesíti a jogszabályban előírt feltételeket (Lényegében: 10-11 év életvitelszerű és jogszerű magyarországi tartózkodást.) Ezzel szemben Sziki anyukája magyar nemzetiségű, tökéletesen beszéli nyelvünket, a dédi pedig igazoltan magyar állampolgár volt, mert akkor még magyar világ volt arrafelé. Ez a magyar állampolgársági törvény lényege: akinek valamelyik felmenője magyar állampolgár volt, továbbá jelenleg életvitelszerűen hazánkban él, az huzamosabb kivárási idő nélkül honosítható. Van még valami aggályod?
@kerusz: Kedves Kerusz! Ez a konkrét válasz, köszönöm szépen és üdv!
@miki78: Ha nem tetszik neki, akkor nyugodtan elmehet a KÖFÉM-be dolgozni... Kicsivel több alázatot várnék egy fiatal hokistól, illene felfogni hogy milyen mezt ölt magára, sokan cserélnének vele még így is!
@Lila Dínó: + ha felkerülük újra az A-ba, 2011-ben (és 2012-ben) - ha addig nem kerül pont az állampolgársági ügyekre - az igazsgágügyi miniszter ellenjegyzésével az államfő adhat zöld utat.
@Rock me Amadeus: Pont erről beszélgettünk tegnap F.Kapussal, hogy az nagy szám lenne ha Siki segédletével győznénk le Pozsonyban a szlovákokat a VB-n :D
Pár gondolat, csak kérdés, illik-e ide.
Nem tudom,hogy ez a bő keret a szövetség, vagy Sator ötlete volt de ez hosszú távon jól kamatozhat.Egy hokiöltöző nem kimondottan parfüméria de a válogatott öltözőjében az ujoncok szivhattak, eddig még nem ismert,kellemes illatot is.
Az Olaszoktól többet vártam de ez most,igy jött jól.Ez az első sor nagyon kellett volna D1- re.
Tökéletesen látszott,hogy az összeszokottság milyen fontos.Nagyon kiváncsi vagyok a fiatalokra,csak ne görcsöljenek.
Ahogy a Volán "ikrek" is felnőttek,felnőnek az Újvárosi "hármasikrek" is.
Sziasztok,

Én azon leszek,hogy a mai meccset is megnyerjük:)
Hajrá Magyarok!!!

Üdv
Csúszka
@Video Tóni: és az a Sólyom adná meg az engedélyt, akit persona non gratának minősítettek:)
lehetseges hogy ma estere lesz stream?????
@Csúszka a kabala: hajrá, le a kalapokkal, a mi halvérű Ördögünket a tegnapi produkcióval is oktattad!
Köszönöm, de ne becsüljük le az Ördögöket sem;)
Ma ismét tala a meccsen és belehúzunk srácok!!!
De kérlek titeket is arra,hogy velem együtt szurkoljatok majd,hogy Srácaink is érezzék, hogy Velük vagyunk!!!
HAJRÁÁÁÁÁ!!!GRRRRRR:)
@Csúszka a kabala: bocsi ,de te most Milyen állat vagy? Hosszúorrú medve? vagy télifarkas a Anktartiszról??

nem tudtuk a többiekkel belőni,vagy már sok volt a forraltbor aztán azért :D
Ejnye ejnye nem ismertek meg egy jegesmedvét?:))
JEGESMEDVE!!!
Ahogy láttam elég sok volt a forraltbor és a ser,de
a hangulat ott volt.
A keménymag középen elég jól nyomta a szurkolást középen,de a többieket ma még próbálom kicsit formába hozni,mert szurkolás terén van még mit fejlődni!!!
@Csúszka a kabala: Ha jól dolgozol,biztos kapsz egy fókát vacsorára.
Uteapu!Miért úgy gondolod,hogy nem dolgoztam jól?
@Csúszka a kabala: De jó voltál csak mondtad, hogy van még kikkel dolgoznod.Javaslom vigyél szivószálat és közelits a borosokhoz.Nehogy megfázz.
Uteapu!Köszi,de nagyon melegem van hidd el:))))
Megfázni egy jegesmaci?
Igazad van van mit még melózni veletek szurkolokkal;)De azért jól csináltátok ám!!!
HAJRÁ!!!
A meccsen találkozunk, mert indulnom kell,hogy odaérjek hozzátok.
Üdv
@rosi02: Sikorcin édesanyja tősgyökeres magyar, az édesapja pedig szlovák. Anyukája tökéletesen beszéli a magyar nyelvet.

Ez elég neked?
F. Kapus és AG 2.0 urak!

Az utánpótlás válogatottainkról lesz cikk? Volt egy harmadik magyar-orosz, és játszottak U20-asaink is...
Én is inkább az utánpólásról olvasnék U-18, U2o, mint, hogy ki mennyire "magyar"..........
@gabute: Csatlakoznék az előttem kérdezőhöz,hogy hogyan szerepelnek fiataljaink? Várom az illetékesek reagálását!
Köszönettel!
Tegnap lejátszotta második mérkőzését is a Bledben, a 4 nemzet tornáján szereplő u20-as válogatottunk.
Olaszország-Magyarország 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) A magyarok gólját Orbán ütötte. Bálizs 41 lövésből 38-at fogott. Ma ha jól tudom, akkor 1 órától Franciaország ellen meccselnek a fiúk!
@gabute: @üveg: @voscsy: kint a cikk, elnézést a késlekedésért
A most még idegenlégiósoktól szívesen olvasnék nyilatkozatokat. Lesznek majd?:)
@Rock me Amadeus: nem értem mire célzol.. szerintem nincs semmi baj Hete hozzáállásával. Egy kicsit több bizalmat pedig megérdemelne. Persze fiatal még, sok lehetősége lesz még az életben.
@1116001: Honnan találtad ki? Lesznek. Videonyilatkozat megfelelő lesz? :)
@miki78: beszótá'? Nem én vagyok Video Tóni.
@Rock me Amadeus: bocs rosszra kattintottam :)
ma sem lessz stream>>????onaaaaaaaaaaaaaaa
durex nem tudsz legalabb te segiteni rajtunk egy streammel?
@F. Kapus: Hát egye-fene. Nagy duzzogva megfelel:)
@1116001: Köszönöm a megértést! :) De egy kicsit még várni kell rá.
@F. Kapus: nem tudtok valamit ahol lehet nezni a meccset neten?
@hokista25 csikszeredabol: Nem, sajnos, amiket ismertem, végignéztem, ott most nincs. Ebben nem tudok segíteni, nincs hozzá technikám.
Családi okok miatt sajnos kénytelen vagyok megválni 4db jegytől a holnapi meccsre (Hun-Slo)
Ha valakit érdekel:20/567-5181 (vasárnap délelőtt)
nem tudjatok lehet valahol online nezni a meccset?
Milyen apró a horvát kapus...:)
megvan kezdodve s nem lehet nezni
hányadik percben járunk?
az mjsz eseménynaplóján ma nem látszik...
telleg senki nem tud streamet.....
2:0:)))))
És nem látom én sem mert itt kell rohadnom a melóba
egy szerverteremben ulok, nezem ahogy a unixos bacsi dolgozik, ahelyett h a meccset neznem :(
hat nem kegyetlen az elet?

HAJRA FIUK!
nem rossz ez...
eddig 11x 100 ezer...
Fantasztikus gól volt az újvárosiaktól!!:)
Jol muzsikalnak az ujvarosi fiatalok, nagy gratula nekik. Hajra Magyarorszag!!!!!
Sehol egy stream? :( Na ne már

Attól függetlenül gratula, ez a meccs már megvan. 6:1. Nem semmi. Újvárosiak remekelnek ahogy olvasom.
Remélem a lilák is szereznek majd pontok :)
A fiatalok nagyon jól nyomják!! Remélem ez a jó forma kitart a vb-ig!
úúúúú, kész :) 7-1 :) :) :)
Ez a DAB-os sor hihetetlen:)
@fradigy: büntetők vége 1-1 lett
@fradigy: nem. a mastercard csenget ennyit az utánpótlásnak...
@Spigott: thx
@1VOLÁN: 1elore... remeljuk lesz az tobb is :D

amugy furi a helyzet, mindenki arra vart hogy az olaszokkal lesz a nagy harc, erre meg...

ejj ereztem en h vasarnapra kell jegyet venni :D
Hello Mindenki,

Ma is remélem olyan jól fogtok szurkolni,mint tegnap!!!Király volt a hangulat!!!
HAJRÁ SRÁCOK!!!
Ma 8.-a van,úgyhogy ma 8 golt szeretnék látni a SRÁCOKTÓL!!!
HAJRÁ HAJRÁ HAJRÁ

üdv
Csúszka
süti beállítások módosítása