HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még két újonc a válogatott keretben

2009.10.31. 14:51 kerusz

Ted Sator szövetségi kapitány két pénteki Mol Liga mérkőzés megtekintése után újabb két játékost hívott  meg a válogatott edzőtáborába. Hétfőn csatlakozik a kerethez Vladimir Dubek az Újpest, és Somogyi Balázs a Vasas Budapest Stars csatára. A két játékos a hét eleji edzéseken kap bizonyítási lehetőséget. A kapitány örült annak, hogy a két mérkőzésen újabb értékes tapasztalokkal gazdagodott a magyar jégkorongról.

108 komment

Címkék: magyarország válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Nick Snot: Idáig is az volt majdnem
szep magyar valogatott mondhatnam!!!!
nagyon szep
MAGYAR keret- Holéczy,Svasnek,Enafatti,Dubek,Ondrejcik,Sikorcin.Vaszjunyin...milyen szep MAGYAR nevek!!Talan osapaitokat is igy hivtak nem??h enafatti belaba:)
Ja meg a Mihaly Arpad is roman es amerikai allampolgar s magyar lesz belole,igy konnyu A.divizios lenni!!
@munkagep: a Stars meccsen látottak alapján valóban Focit lehetett volna behívni. Na mindegy...

@drukker26: legalább tanulnád meg leírni mások neveit, nagyokos.

Sok sikert az újoncoknak!
Mi is kene szekelyekul valogatottat csinalni!!
Kapusok:martin brodeur,henrik lundqvist
Hatvedek:rob blake,chris chelios,Sergei Gonchar
Csatarok:alexander ovechkin,Sidney Crosby,Marián Hossa,Anže Kopitar, henrik zetterberg
Edzo:GAL SANDOR:))
Na kb ilyen a hires magyar valogatott fele szlovak arab zsido s igy tovabb
zsigmond palfit nem akarjatok honositani????hisz magyar neve van emberek figyeljunk mar oda!!Hisz MAGYAROK VAGYUNK VAGY NEEEMM???
@munkagep...:))A VALOGATOTT KERETBOL MASOLTAM KI NAGY OKOS S OTT IGY IRJA MAJD IR AKKOR A SZOVETSEGNEK H IRJAK HELYESEN:*
@drukker26: sőt ott van Ladislav Nagy is
@drukker26: Kepes voltal a szarkeveresert regisztralni? Buszke lehetsz magadra.
@csiki hokis: te most a medvevel vagy?
latom nagyon szereted a taposokat
BUSZKE is vagyok nagyon
@drukker26: írd le százszor Svasznek Bence és Ennaffati Omar nevét helyesen, hátha addigra megtanulod. A hozzá nemértésedet pedig már minden valamire való olvasó az első kommentedből levágta. Mit lehet erre mondani? No komment :) Mars vissza oda, ahonnan jöttél. Ha nem úgyis kivágnak innen, mint macskát szarni.
@M.Lac: Annyira szep magyar nevek h le se tudom irni,gyonyoru..kakis magyka:P
@drukker26: Sajnos az ilyenek miatt mint te, romlik a szekelyek megitelese. Pedig csak egy szimpla provokator vagy. Ne irj tobbet kerlek. Sokat segitenel vele.
@csatoimi: nincs igazam a magyar valogatottal kapcsolatba?
@drukker26: Attól, hogy a nevük nem magyar eredetű, még szívvel-lélekkel játszanak a magyar színekben, ami szerintem ezerszer fontosabb, minthogy hogyan hívják őket!! Ha nem tetszik ne nézz válogatott meccset!! De mindenképpen tanulj meg helyesen írni magyarul és utána hirdesd, hogy mekkora magyar vagy!!!
@csatoimi: Ne vedd komolyan az idiotat. Ma jelentkezett be, csupan ezert. Egyebkent igazad van.
@drukker26: Tenyleg, mi a celod ezzel?
@csatoimi: semmi celom nincs csak paran elvannak h magyarok s kozbe nagyresze nem az!
Az egy dolog h abba a szinekbe jatszanak de kozuk sincs a magyarsaghoz!
de legalább a svasznek itthon kezdett jégkorongozni 13 évesen ha jol tudom!
@drukker26: tavaj pedig ok vertek a legjobban a melluket h a Hcban sok a szlovak s igy konnyu nyerni s most a magyar valogatotban is sok a szlovak s kuss van
Sajnos nem voltunk gépnél drukker26 kivirágzása idején, megkérjük, ha csak ennyi mondanivalója volt, akkor ezt a témát a maga részéről zárja le. Köszönettel.
@drukker26: Aki pozitiv ertelemben jot tesz egy nemzetnek, arra mindig szukseg van, illetve jol jon a segitsege. Jobban szeretned ha egy szekely, roman valogatott lenne?
jo az klub csapat ez meg válogatott, sztem.
A szóban forgó fiúkkal az ég világon semmi baj nincs. Imádják a jégkorongot, jól érzik magukat a klubjukban és Magyarországon, továbbá magyar az anyukájuk vagy más felmenőjük. Többen a második vagy "többedik" szezonjukat tapossák a magyar szövetség által szervezett bajnokságban, így ha tényleg megszerzik az állampolgárságot, akkor azonnal, vagy igen rövid időn belül VB-meccsen is játszhatnak a válogatottban, már ha beválogatják őket. A honosítás pedig a jogszabályban foglalt feltételeknek való igazolt megfelelés alapján történik és nem az alapján, hogy ki mit dumál, vagy hisz a dologról.

Nem veszik el a helyet és az "állampolgárságot" sem más elől, így a székely játékosok elől sem. Székely hokisaink gyakorlatilag 100 %-a rövid időn belül honosítható, csak kell hozzá egy magyarországi állandó lakcím és be kell adni a papírokat. Egy év alatt minden ügyeskedés nélkül átfut. Ennyi.
Ilyen fajta magyar válogatottra többen nem lesznek kiváncsiak közöttük én sem,ezek nem az én hazám szülöttei,az én hazámba Sille Tamás,Mihály Árpád félék tökéletesen beletartoznak ők a mi fiaink,de a meghívott szlovákok illetve Nathan Martz sosem lesz az.ÁLLAMPOLGÁRSÁGT AZ IGAZI MAGYAROKNAK.
@zsolt007: És te döntöd el, hogy ki az igazi magyar? Vagy ki?

Amúgy, ha egy játékosnak az édesapja magyar, máris magyar hangzású a neve, ha az édesanyja, akkor közel sem biztos. Szóval a nevekből ítélni nem a legszerencsésebb.
@zsolt007: Ha ez a kérdéskör ennyire érdekes számodra, akkor fontos lehet az is, amire KCs utalt, mindhárom szóba került külföldi nevű játékosnak magyar felmenői vannak, kettőnél szülő, egynél nagyszülő szinten. Vigasz lehet számodra, hogy ezáltal elég sok közük van a te hazádhoz.
@KCs: Mit vársz tőle? Fradista, és bebiflázta a tegnapi drapijuk szövegét, most meg örül, hogy valahol elsüthette.
@Fejér Lilla: Ehhez a kérdéshez semmi köze nincs annak, hogy ki milyen szurkoló, feltételezhetően nem ő készítette azt a feliratot.
@zsolt007: Szerintem te eltévesztetted a BLOGOT...
Egyébként se te, sem pedig a hasonló gondolkodásúak nem fognak hiányozni, amennyiben nem vagy kíváncsi a Válogatottra,bátran maradj távol.
Ki a magyar? A jelenleg Magyarországon élő embereknek nincs túl sok köze genetikailag az Árpád idején bejött magyarokhoz, mindenki valamilyen szláv, német, osztrák, francia, török keverék. Akkor mitől leszünk magyarok? A nyelvünktől? Talán. (akkor Vaszjunyin is magyar, mert tökéletesen beszéli a nyelvet, sőt szebben, mint néhányan akiknek a szülei is magyarok, de van sok olyan hazánk szülötte aki csak töri a magyart, velük mi a helyzet?) A szokásainktól/hagyományainktól? Nem hiszem, ezek változnak és szép lassan kikopnak. A gondolkodásmódunktól? Erre meg nem lennék büszke.
Szerintem az a magyar, aki annak érzi magát!
Úgy gondolom , azoknak van igazuk akik ellenzik ezt a rengeteg honosítást .Gondoljunk bele legkorábban mikor játszhat a válogatottban , Sikorcin , vagy Mihály ? Időközben , ha kapnak más országból ajánlatot , akkor mégsem akarnak itt játszani ?Mi lesz addig a mi fiataljainkkal? Ők bizonyítsanak , de esélyük nem lesz .Mindenki pedig nem játszhat a volánban!De ha ez az irány , akkor ne álljunk meg itt , honosítsunk 15 amerikait , és biztos résztvevői leszünk az A csoportos világbajnokságoknak .Kiváncsi lennék , amikor a Palkóék lettek válogatottak ,ez lett volna a tendencia , ma ki jászana a válogatottban ?
Jannus Pannonius sem a nyelvében volt magyar hanem a gondolkodásában és mégis mindenki magyarnak nevezi.na mind 1...

Ďubekkel kapcsolatban a vizsgája 12.11.én lesz,szóval nem kell sokat rá várni,addig meg tanulja a tételeket.
@F. Kapus: Áruljátok már el hogy a kiirásunk melyik része tartalmazott akár hazugságot akár valótlanságot.Sikorcin nem tud magyarul ehhez képest válogatott engem speciál zavar,nem érdekel hogy jó játékos(egyébként elismerem mert nagyon jó)Nemzeti válogatottról beszélünk.Nem szeretném ha idegenek használnák arra a válogatottat hogy esetleges A csoport után kapjanak egy zsíros szerződést valamelyik erősebb bajnokságban.Martz sem azért találta ki magának a válogatottat mert megdobbant benne a magyar szív
@zsolt007: Azzal semmi gond nincs, hogy te úgy gondolod, csak olyan játsszon a magyar válogatottban, aki tud magyarul. Erről nincs is értelme vitatkozni, ha egyszer ez a véleményed. Ettől függetlenül az ország nagy többsége tud lelkesedni pl. Carlos Perez góljaiért. Aki ma már szintén tud magyarul, persze, de amikor válogatott lett, még nem tudott többet Sikorcinnál. Nyilván ő is megtanul majd. De ha már így gondolkosz, Sikorcin esetében azért kifejezetten elég lehetne, hogy magyar anya szülte.
A magam részéről FankaDeli sorait idevágónak és teljesen elfogadhatónak tartom: "Az a magyar ember, aki magyarnak érzi magát. Az, hogy valaki magyar állampolgár és tud magyarul beszélni, kevés ahhoz, hogy becsületes magyar szellem birtokolja a lelkét."
@zsolt007: "Nem szeretném ha idegenek használnák arra a válogatottat hogy esetleges A csoport után kapjanak egy zsíros szerződést valamelyik erősebb bajnokságban."

Ebben a kérdésben nem hiszem, hogy sokan vitába szállnánk veled. Viszont Martzet tényleg már foglalkoztatta a kérdés tavaly is, erről nem egyszer beszélgetett válogatott csapattársaival - szegény Csicsóval is -, és a klubvezetésünkkel egyaránt. Nathanről tudni kell, amit írtam is: egyik nagyszülője magyar, emellett gyerekkora óta legnagyobb szurkolói a tengerentúlon élő Forgács házaspár, akik még Fehérvárra is eljöttek, hogy lássák játszani. A családjaik is hosszú évek óta jó kapcsolatban vannak, szóval ez a játékos tipikusan nem az, aki azt se tudta, hol van Magyarország.
Eddig a nagymamája volt magyar nyílván akkor az anyja félig magyar volt,de milyen "magyar" család lehetett a felvidéken az ahol magyar anya általl született gyerek egy szót nem tud magyarul.Úgy gondolom hogy Sikorcin féle esett ha egyedi lenne kevesebb szót kapna részemről is nekem a folyamattal van gond ami most kezdődik.Én nem szeretnék olyan nemzeti csapatot mint pl a britteknél ahol az első sort kanadai játékosok alkotják.Ha a fradi leigazolná Crosbyt itt játszana 10 éve imádnám nyílván de sosem támogatnám hogy magyar válogatott legyen mert nem lenne odavaló
@KCs: Megkerdezted tole, hogy esetleg azert igazolt szezon elejen Olaszorszagba, hogy ezaltal is minel hamarabb magyar valogatott lehessen?
@KCs: úgy gondolom hogy ha komolyan érdekelte a magyar válogatott nem megy el máshova játszani,nem volt neki rossz sora fehérváron ahogy most sincsen,de ez a szeretnék válogatott lenni aztán inkább elmegyek aztán áhhh visszajövök jó lesz az lehetek válogatott is kicsit sántít
@zsolt007: Azt gondolom, hogy nagyon kevesen tudják pontosan az IIHF ide vonatkozó szabáyait. Itt a blogon is rengetegszer előkerül a kérdés, még olyanoktól is, akik hosszú évek óta benne vannak a hokiban. Nem várható el a játékosoktól, hogy az ilyen részletszabályok minden apróbetűs részét tudják, pl. hogy megszakítás nélkül kell a két év.
@zsolt007: Ez az általad folyamatnak nevezett helyzet korántsem most kezdődik. Az elmúlt években igen sok olyan játékos szerepelt a magyar válogatottban, aki egyrészt nem Magyarországon született, másrészt azért lett magyar válogatott, mert abban az országban, ahol élt, nem lett az. És például Sille Tamást és Mihály Árpádot is ide sorolhatjuk, hiszen ha a szlovák vagy az amerikai válogatottba hívták volna, amikor nemzetközi pályájuk csúcsán voltak, aligha utasították volna vissza azzal, hogy kösz nem, inkább majd néhány év múlva a magyarban játszom. Tán ez is az igazsághoz tartozik, és persze semmi gond nincs ezzel részemről.
@KCs: Azért azt ne mond hogy úgy vált el Fehérvártól hogy az volt benne hogy a magyar válogatottban fog játszani mert akkor lehidalok
@F. Kapus: Ne olyan nevekkel gyere akikről már leírtam hogy közénk tartoznak és ha jók a válogatottban a helyük nem róluk vitatkozunk úgy gondolom
@zsolt007: Hogy tudta-e, hogy az olasz kalandja milyen hatással lehet a magyar válogatottáságnak kérdésére, nem tudom.
@KCs: Ennyire nem hiszem hogy buta lenne másrészt ha első éve után valóban válogatottságról álmodott volna úgy válik el tőletek hogy erről informálódik,vagy legalábbis szóban megkérdezi mi ennek a módja
@zsolt007: Félreértesz, vita nem alakult ki közöttünk, mivel neked is van egy véleményed, meg nekem is, a kettőnek viszont nincs metszethalmaza ebben a kérdésben. Ez nem baj, ezt is írtam már, tiszteletben tartom a te álláspontodat, és még csak azt sem mondom, hogy nincs benne logika és részigazság.
Csak arra próbáltam rávilágítani az előbbi kommentemmel, hogy vélhetően még egy olyan játékos esetében is, aki általad magyar válogatottságra alkalmasnak definiált, előfordulhat, hogy pályája bizonyos pontjain nem a magyar válogatottságot választaná.
Ha már úgyis a totálisan értemetlen és véget nem érő parttalan vitáknál járunk, hadd jegyezzem meg, hogy Sikorcin Ladislav anagrammája "Salvadori Kilincs". Ez is bizonyítja hogy igenis van köze a magyar nyelvhez a nevének és helye van a válogatottban! :D
KCs írd már le, mekkora nagy magyar volt Sille a volánban, zsolt kedvéért...
Bocs, hogy bele szólok a szép hármas fogatba, de azért az tényleg elgondolkodtató, hogy ha ő válogatott akart lenni olaszországi kiruccanása előtt is, akkor informálódik ugye róla, hogy ez miként lehetséges. És akkor szólnak neki, hogy ha kimész külföldiába, elcseszel egy évet. Kíváncsi leszek tényleg mennyire gondolja komolyan.
@Gabberboy: Egyertelmu ez. A tobbi meg ferdites magasfokon.
@csatoimi: Minthogy mindent abból vezetsz le, hogy a Martz egy pénzéhes senkiházi, aki ráadásul szándékosan sérülést okoz a soros ellenfelének, hogy mi a ferdítés, az közel sem annyira egyértelmű.
@KCs: Tenyleg ne hulyeskedj! Soha nem irtam azt, hogy egy penzehes semmihazi, csak azt, hogy a penzert igazolt el innen. Martz-t jo jatekosnak tartom, viszont kevesbe magyarnak, ez csak most jutott eszibe neki es neked is. Linkeld ide be azt a cikket az elmult szezonbol(akar Volan honlap is lehet) amely igy kezdodik, Martz: Magyar valogatott szeretnek lenni.
Az a véleményem, hogy kedvenc sportágunkban sajnos most még szükség van a honosított játékosokra és ez még nem fogja hátrányosan érinteni a fiatalokat. Az elmúlt években és mostanában is kényszerből olyan hazaiak is bekerültek a válogatottba akik nem ütötték meg azt a szintet. Most még nincs meg a generációkba a folytonosság, de néhány éven belül nem lesz szükség a honosításra, mert egyre nagyobb az utánpótlás bázis, sok a tehetség. Az viszont nagy baj, hogy az erdélyi és felvidéki magyaroknál honosításról kell beszélni, ez köszönhető a gazembereknek.
Drukker26 és zsolt007 először gondolkodjon utána szövegeljen.
@csatoimi: Arról nem a játékos tehet, hogy mi kerül ki a honlapra és mi nem, talán jobban fel lehetett volna kapni a témát tavaly. ugyanakkor, ha őszinte akarok lenni, én még most sem szívesen kapom fel a témát: majd akkor kell átmenni a hídon, ha ott van.
@jég: Honositgatással akarod a szinvonalat fenttartani,inkább legyünk Divizió 1-es középcsapat szerethető magyar fiatalokkal mint hogy A csoportosak honosított játékosokkal
Én sem értek egyet mindenféle honosítással, de pl. Vaszjunyint egyáltalán nem tekintem honosítottnak hiszen annó 5 évesen jött Magyarorszára édesapjával aki
89/90-ben lett bajnok a Jászberénnyel. Itt tanult meg jégkorongozni, és tökéletesen magyarul beszélni. Szerintem ezt kommentezők többsége nem is tudja.
@focijoci1969: Szerintem pont hogy a többség tudja. :)
Elnézést nem számoltam. A lényeg hogy nem a tájékozottak írják a hülyeségeket.
Érdekes,h a Botival született megállapodás a Volán honlap számára nem hír...
@zsolt007: Nehéz lehet úgy szerethető fiatolokat találni ha a kedvcenc csapatod egyszerűen nem tud indulni se a junior, se az ifi, se a serdülő bajnokságban az utóbbi évek tudatos utánpótlásnevelési munkájának köszönhetően...
@zsolt007: Tóninak teljesen igaza van. Amiről írsz, az nekem is szimpatikus elmélet a nemzeti érzelmű beállítottságom okán, de ez jelen helyzetben nem vezetne sehová, egyszerűen hülyeség. Majd ha a csapatod a jelen lesz, nem a múlt, akkor talán lesz értelme ilyeneken gondolkodni. Addig pl. te is visszavehetnél az arcból, nem is keveset...

Kcs, Imi: hagyjátok már ezt, ha szabad ilyet kérni, a lényeg már több cikk alatt elhangzott tőletek. Ebben a kérdésben nem értetek egyet, és kész. :)
Imi: egyébként jó eséllyel szerintem is igazad van, de én Martz-et a játéktudása miatt kicsit rózsaszín szemüvegen át nézem, ezért nem akartam ebben a vitában állást foglalni. A lényeg, hogy ha visszajött, legyen hasznára a csapatnak, tanuljanak tőle sokat a fiatalok, aztán ezt a válogatottság dolgot meg majd meglátjuk. :)
@Raon: Neked teljesen igazad van, nekem sincs semmi bajom vele, csak leirtam amit tudtam vele kapcsolatban. Egyebkent ma Hajra Volan, Hajra Martz, nehogy valaki felreertsen.
@Video Tóni: Nekünk állambácsi nem épitett saját csarnokott ennek hiányában elég nehéz bármilyen utánpótlás nevelés és szinte lehetetlen, hogy minden korosztályban legyen fradinak csapata.
@AVfan: Meg nem akkora sztar, hogy esetleg KCs-t is erdekelje.
@F. Kapus:
Hát nekem azért nem tetszett annyira, amikor Perez gólt dobott! Bár ízlések és pofonok külömbözőek!:-)
@zsolt007:
Egyetértek veled abban, hogy elég szomorú, ha egy anya nem tartja fontosnak, hogy a fiát megtanítsa az anyanyelvére. (Bátyám gyerekeinek lengyel az anyukájuk. Mindkét gyerek anyanyelvi szinten beszél lengyelül és magyarul is.)
Igaz erről legkevésbbé a gyerek tehet. Sajnos nekem is van olyan érzésem, ha Sikorcint meghívnák a Szlovák válogatottba, akkor valahogy gyorsan elfelejtődne, hogy magyar az Anyja. Ne legyen igazam.
OFF
Slotának is magyar felesége volt, biztos ezért utál minket annyira!:-)
Hej, magyar csajok, ilyet?!:-)
ON
@Tillasz: Véleményeddel egyet tudok érteni
@zsolt007: átmeneti időszakra gondoltam.A szinvonalat honosítással fenn kell tartani és ebből a fiatalok profitálnak /rutin,tapasztalat/ez érdek és szükséges.Aztán a 18,17,16,15,14 stb.generációknál amikor felnőtt válogatottak lesznek már nem szükséges.Te is tudod,hogy ott már nagyobb a játékosanyag,létszám,profibb körülmények és fejlődési lehetőség.
@jég: akkor ha jól értem a 18 és 22 év közötti játékosokat nemzetközi szinten dobjuk a kukába?
Én még mindig azt gondolom hogy jövőbeni garnitúra is képes arra hogy divizió 1-es szinten ott legyen a dobogón,még mindig azt gondolom hogy hozzájuk beépítve a Hári féle generációval kiegészülvel lehetünk újra a csúcson egy Divizió 1-es világbajnokságon.Sokkal szimpatikusabb megoldás ez minthogy akármilyen nemzet fiaival bentmaradásért játszunk az A csoportban
@bördi: Nem jól érted.Nagyon is szükség van a 18 és 22 év közöttijátékosokra.Kicsit feljebb gördítve 14;07;24-kor tett hozzászólásomat olvasd el és érteni fogod.Ne dobjunk senkit a kukába.
@zsolt007: Igen részben egyetértek de a Hári féle generációra még várni kell néhány évet.Nekik a saját korosztájukba kell helytállni.Addigis a hézagokat kell pótolni a sikerek és a fejlődés érdekében.A honosítást máshol is meglépik ahol szükség van rá.Ne menjünk messze,lásd vizilabda,Gergely István.
@zsolt007: Én kérek elnézést amiért vége lett a kommunizmusnak...
@jég: Gergely István,Mihály Árpád,Sille Tamás esete nekem nem egyenlő sikorcin,dubek,martz esetével amíg a első három név mindig is magyarországhoz tartozott addig az utóbbiaknak eddig nem volt fontos hogy magyarok legyenek.Nem fogunk közös nevezőre jutni az én nemzeti gondolkozásomba nem fér bele a honositgatás a tiéd és a többieké annál inkább zárjuk le ezzel
@Video Tóni: miköze a kommunizmusnak ahhoz hogy demokráciában egy kormány pozitivan áll egy klubbhoz és épít neki focistadiont meg jégcsarnokot.Ezt a csarnokot ugyanúgy kaphattuk volna akár mi is mintahogy akár a jászberényi lehel is.Fedett csarnok nélkül újpesti jégkorong már nem is létezne
@zsolt007: A jégcsarnokkal kapcsolatban teljesen igazad van, bántó, ha a sporton kívüli egyéb szempontok alapján épít az állam. Mindazonáltal felhívom szíves figyelmedet arra, hogy igen sok, szerencsére egyre több utánpótlás-nevelő egyesület létezik saját csarnok nélkül, tehát a ferencvárosi utánpótlás néhány évvel ezelőtti megszűnése ugyan indokolható a pálya nélküliséggel, de legfeljebb is csak részben.
@zsolt007: ettől még nem kell irigykedni, Zsolt. Nektek is meg volt az egykori állam oldaláról a löket. Sok-sok évig használhattátok a kisstadiont. Mindeközben akár jégcsarnokra is lehetett volna spórolni :)
@zsolt007: Gergely István is ugyanolyan szlovákiai mint Ďubek.azért nem számítana majd magyarnak Ďubek mert tud szlovákul is??? hiszen már régóta él Magyarországon.és Ďubeknek az anyai ága teljesen magyar. a másik dolog meg a szovetségi kapitányon múlik szerintem,mert ha úgy dont hogy nem hívja be a keretbe akkor hiába lesz kettos állampolgársága,ha meg behívja azt o tudja hogy miért hívta be....
@fekiaki: és kitűnően beszél magyarul.
@1nf3rn0: még nem igen hallotam ot magyarul beszélni,de majd ha eljon kifaggatom hogy hogy is megy neki:)
@1nf3rn0: ezt a spórolás kérdés hagyjuk (gondolom ti is sokat összespóroltatok a szabad ég alatt töltött évek közben), mert akkor én meg elkezdek azon poénkodni, hogy lassan spórolhatsz új mezre, aztán kezdődik a paraszt fradistázás. szóval messzire vezet, nem jó irány.

egy egyszerű politikai döntés volt, hogy a BS alagsora helyett (amire addigra már elkülönítették a forrást) nálatok épüljön csarnok, mikor már tudott volt, hogy felépül a kerületben a zeneca. remélem a dajcstominak azóta is külditek az éves vip bérletet. ha bármi tárgyi tévedés van, örömmel várom a pontosítást. a sztori lényege adott.
@Tillasz: Ott a pont. Az off elötti két monatban.
@szorgalmas: A BS alagsora helyett a Gyakorló Jégcsarnok épült. De a jégcsarnokot minden csapatnak mozgalmat támogatom!
@szorgalmas: A mezes témára szándékosan külön reagálok. Ha még valaki felhozza ezt itt, azonnal repül. Egyrészt annak az esetnek semmi köze a jégkoronghoz, másrészt a sértett rég abbahagyta, sőt el sem kezdte az azzal való foglalkozást. Nem értem, hogy egy súlyos bűncselekmény elkövetése (mert bármily meglepő, ez a számodra jópofának tűnő eset csoportosan elkövetett garázdaságnak minősül, büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés) miért a sértettre nézve lenne ciki. Az előzményeket és a múltat hagyjuk, vita nincs ez ügyben. Köszönöm.
@F. Kapus: 2002-ben palánk és plexi nélkül került átadásra a gyakorló, tehát olyan nagyon nem a jégkorongozók részére tervezték. ez azóta realizálódott is. megkopott emlékeim szerint a BS-nél megmaradt forrásokat használtak fel a megyeri úton. engem alapvetően nem az zavar, hogy a megyeri úton csarnok épült, hanem az, hogy tudni lehetett: a kerületben már tervezés alatt egy másik. a 4. kerület kedvezményes földterületet adott, maszlov meg felhúzta 2,7 millárdból a zenecát. gyanítom lehett volna olyan kompromisszumos megoldást találni, amivel a 4. és a 9. kerületben is csarnok épült volna, plusz források bevonása nélkül.
@F. Kapus: tisztelem a munkátokat, tiszeteleben tartom az ezzel kapcsolatos álláspontotokat.
@1nf3rn0: Állami löketünk max akkor volt mikor Torgyán volt az ellnökünk,ti is az ég alatt játszottatok ilyen erővel ti is összetudtatok volna spórolni egy csarnokra mégsem így történt.Mi és a Lehel nem kaptunk,a lehel gyakorlatilag meg is szűnt mi meg csak a kitártásunknak és néhány ember szenvedélyének köszönhetően maradtunk életbe.Szerencsére utánpótlás megint van és remélem ahogy nőnek a legkisebbek minden évben tudunk majd előkészitőt inditani.
@szorgalmas: Még egyszer köszönöm.
@szorgalmas: Az ésszerű kompromisszumok nemigen működnek az országban, de ebben az esetben azért nehéz lett volna ilyet kötni. És nyilvánvalóan az lenne igazi, ha mind a két kerületben lenne jégcsarnok, mert a jelenlegi helyzet nem korrekt. Más kérdés az, hogy az anyaegyesület mit tett a jégkorong-szakosztályért Újpesten és mit a Ferencvárosban.
Sok okoskodás vélt vagy való igazság,melldöngetés,mellette mások fenékberugása stb.Hál'Istennek,sokan vannak itt akik gondolkodnak.A sziv piros-fehér-zöld kell, hogy legyen de az agyunknak maradjon szürke a szürkeállománya.Nincs lassan olyan cikk,ahol ne lenne indulatoskodás.Milyen örömmel tallózhatnak itt azok, akik nem szivelnek minket,milyen öröm lehet nekik, hogy lám,a hokisok mindig marják egymást.Miért kell lovat adni alájuk?A sportnapilap,(én csak igy hivom) egy-két flekkben foglalkozik néha velünk.Majd nézzétek meg, a Winter Classic-on tömegével lesz jelen a sajtó, vérszagra gyűlve.Edzői, szurkolói megnyilatkozásokból kiindulva és látva sok eszementet, akiket a hoki nem igazán érdekel, tesznek róla,hogy igazuk legyen.Nem vagyunk még olyan erősek,hogy szétforgácsoljuk az erőinket.Nem szembe,hanem egymás mellett kell állnunk, úgy mint Svájcban.
Kinabol nem lehet importalni?
@hokihari: de lehet, majd megtanitjuk kicsi magyar éa honositjuk...Emberek mikor ébredtek?
@hokihari: Ádám és Évától kezdve mindenki Magyar.
Hello sziasztok,örülök,hogy itt nem változott semmi!
:))
süti beállítások módosítása