HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Magyarország meccs jön

2009.10.27. 15:30 F. Kapus

Szerdán elnökségi ülést tart a jégkorongszövetség: legalább három fontos témában születik döntés. Határoznak a felnőtt válogatott játékoskeretének elfogadásáról, kiderül, lesz-e Magyar Kupa, és ha igen, milyen feltételekkel, és szavaznak arról is, megduplázzák-e az OB I.-es középszakasz fordulóinak a számát. Alant a részletek.

Információink szerint Ted Sator szövetségi kapitány 37 fős válogatott keretet rakott össze. A 33 mezőnyjátékosból és 4 kapusból álló névsort az elnökség a szokásoknak megfelelően véleményezi. A névsor ezt követően válik publikussá, tehát már csak egyet kell aludni. A válogatott hétfőtől Székesfehérváron edzőtáborozik, szerdán egymás elleni mérkőzést is rendeznek. Ezt követően néhány fővel szűkül a keret. A Pannon Hoki Kupán többen is csak egy-két mérkőzésen szerepelnek, hiszen várhatóan körülbelül 30 fős kerettel várjuk a jövő heti válogatott hétvégét.

Az érvényben lévő versenykiírás értelmében a január végi Mol Liga-döntő után az OB I.-ben egy oda-vissza fordulóból áll a középszakasz. A Vasas Bp. Stars kidolgozott egy javaslatot, amelynek alapján jelentősen növelni lehetne a fordulók számát. A rájátszásig nem egy, hanem két teljes kört szeretnének rendezni. Tehát február és március hónapokban heti három bajnoki forduló lenne, a megszokott játéknapok mellé bevonnák a csütörtököt és a szombatot. Kangyal Balázs klubigazgató blogunknak elmondta, céljuk, hogy az első osztályú csapatok minél többet játsszanak, mert a jelenlegi kiírásban kevés a mérkőzés. "Szóban már több klub is támogatásáról biztosította az általunk kidolgozott javaslatot, reményeim szerint elfogadják ezt a rendszert. A válogatott vb-felkészülését is hatékonyabban szolgálná a módosított menetrend."

Az évek óta szünetelő Magyar Kupát ez évben jó eséllyel megrendezik. Már rendező is akad, a Dab.Docler megpályázta az előzetes tervek szerint december 30-ai döntő lebonyolítását. A linkelt cikkből kiderül, sok kérdőjel van még az ügyben a rendszert illetően. Remélhetőleg mihamarabb, akár már szerdán tisztázódik ez a kérdés is.

24 komment

Címkék: válogatott magyar kupa mjsz kangyal mol liga dab.docler ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csupa jó hír! :)
Istenem, több éve mondogatom hogy kéne gy B válogatott akikkel időnként játszanának a nagyok is, pl a pannon tornákon. Többet ér egy fiatalokból álló hajtós küzdős csapattal egy meccs, mint mondjuk a sokadik meccs a horvátokkal. A kézilabdásoknál évek óta bevált ez a rendszer.

Az OB1 meccsszám növelés is helyes, remélem mindenki rábólint. Úgy tudom a Stars mellet DAB és a Miskolc is szeretné ezt, a többi csapat tájáról még nem hallottam infót ez ügyben.

Magyar kupa meg... hááááát... ha lenne minden évben jó lenne, de így. Nem tudom van e kellő rangja, néha-néha kiírják akkor megnyeri valaki, aztán mi lesz?! semmi... Most talán a DAB a Kupa védője még 2007ben szerezték meg szeredában. Remélem a mostani magyar kupában nem indulhatnak a határon túli csapatok, mert abból is csak balhé volt anno.
Magyar-magyar meccs érdekes lehet majd, mindenképpen jó döntés.

Több OB1-es középszakasz meccs is mindenképpen szükséges és támogatandó. Igaz a pluszpontokat felvihetnék a tavalyi szintre.

Magyar Kupa is jó, de az tényleg nem lenne szerencsés, ha a rendező csak egy meccset játszana. És törekedni kell arra, hogy minden évben legyen.
Nagyon jó a több meccs. Már csak azért is mert, így tudnak fejlődni a játékosok, összecsiszolódni. Akkor majd bejönnek azok a dolgok amik egy szánalmas 30-as meccsszériában nem tudnak kellően beidegződni. És ha ezek bejönnek, még jobb lesz hokimeccsre járni.
Innen egyenes az út a több nézőhöz. Jobb hoki, több néző, ez máshogy nem megy.
Ebben a sportban egy nem összeszokott sor az szinte bántja az ember idegeit, kitépi az összes idegszálat, kihullajtja a hajhagymákat.
Elég meglepő Kupát akar a szövetség és elég korrekt az újváros hogy ebbe nem akar belemenni.
Azért most szidom magam rendesen, nem vettem bérletet év elején, mert ugyanannyira jött volna ki a jegy egész évben mint a bérlet összesen, erre most mégis csak megérte volna, plusz kupa is amit gondolom bérlettel meg lehet tekinteni, de ha nem, akkor is jobban jöttem volna ki :D Na mindegy tanultam a hibámból. De értékelem , kupa is kell, több OB1 meccs is kell. A hun-hun meccset is megnézném szívesen.
@bdan:
Szerintem nem nehéz kitalálni kik leszenk behívva. TAvalyi keret+ a fiatalok. És ki is jött ez a nagy létszám.
Mk mindenképpen kell,és a kupába a Volán és az OB1/b tavalyi bajnoka/Debrecen/,de lehet más is/MAC, Szeged/. Tehát 8 csapat,majd 4-es döntő. A "kiscsapatoknak" itt nem elsősorban az eredmény a lényeg,hanem jelezzék-jelen vagyunk,későbbiekben szerepelni szeretnénk az Ob 1-ben!
Ez így 9 csapat. Tehát 1 kiemelt kell.
@hokiss: Nagyon jó ötlet. Akkor aszongya: Fehérvár, Újváros, Miskolc, FTC, UTE, Stars, Szeged, Debrecen, MAC (plusz talán Újváros II-Jégtörők?)
@kovacsistvan: Talán a jégtörőknél az okozhat problémát,sok a visszajátszó a DAB-ból. DE sok a fiatal is,úgyhogy megoldható!
Azt a k.....! Ezek aztán a jó hírek!!!!!!!!! Ha nem a munkahelyemen lennék, sikítozva ugrálnék, yeah! Már megijedtem, hogy január 24-én vége lesz a jégkorong meccseknek, de neeeemmmm! Ez az!
Szerintem sokan meg fognak lepődni,legalább is a bő(35 fős) kereten,ugyanis van régi visszatérő is,és egészen fiatal is köztük!Ja,és ha valakit érdekel,a magyar-magyar meccs szerdán 17.00-kor!
@váradi: Gondolom Sándor Szilárd lehet a régi visszatérő :)
Hánytól hányig van ma az elnökségi ülés? :)
@F. Kapus: Köszi! Akkor még odébb lesz a fehér füst...
@vaze: Módosulás történt sajnos, végleges és publikus csütörtök délután lesz a keret.
ekkora a harc a keretbe kerülésért? :)na mindegy, csak kibírjuk! Köszi az infót!
@F. Kapus: Többi témában született döntés?
Lehet,hogy csak nekem újszerű,-de most az elnökségnek mi köze a válogatott összeállításához??? Ha jól tudom Cortinánál nem volt ilyen.Nem a kapitány felel azért, hogy kit hív be???....vagy rosszul tudom??
@OliBLOOD: Bocs, nem voltam gépközelben. Végleges egyikben sem, a részeredményekről holnap beszámolunk, miután utánajártunk a témáknak. Köszönöm a türelmet.
@üveg: Rosszul tudod. Ha nem is ilyen, de ilyesmi mindig volt.
@váradi: ez a szerda 5 óra már végleges időpont? belépő lesz?
süti beállítások módosítása