HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vienna Capitals–Fehérvár 6-3

2009.10.25. 20:32 F. Kapus

Tizenkettedszer is a bécsiek örülhettek a magyar bajnok ellen az EBEL-ben. A sok hiányzó csatár ellenére remek emberelőnyös játékot mutattak be a hazaiak, hatból négyszer góllal végződött létszámfölényük. A Fehérvárnak ugyanennyi lehetősége volt, ezekből csupán egy gól született. A statisztika és a helyszíni beszámolók szerint egyenlő létszámnál egyáltalán nem volt jobb a hazai csapat, de 1-1 után végig csak kapaszkodtunk. Ladányi góljánál Bornhammar gólpasszt adott, így pontosan mutatkozott be. 3-2-nél és 4-3-nál közel volt az egyenlítés, de sajnos mindkétszer gyorsan jött a válasz is. A vége 6-3 lett. A Medvescak két váratlan idegenbeli győzelmével egy ponttal a Fehérvár elé került, de az áhított rájátszást érő hely még mindig négypontos biztonságban van. Eredmények: Ljubljana–Medvescak 2-3 büntetőkkel, Linz–Klagenfurt 3-6, Jesenice–Graz 1-4.

90 komment

Címkék: fehérvár mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klágenfurtban és Bécsben nem szégyen kikapni. Kedden nyerünk, csütörtökön meg remélem kikészítjük P. Pagé-t!
Lassan itt a "szünet" a Jesenice oda vissza szendvics közben még ül a bika, és majdnem itt az alapszakasz fele, remélem lesz elemzés, hogy honnan hová és egyáltalán.
a csütörtöki meccs premiere meccs?
Áhh csak most értem haza, sajnos egész nap nem tudtam a meccsről semmit, de most megnéztem a live-t. Kár, hogy nem sikerült egyenlíteni 4-3-nál, Na de sebaj majd itthon Kedden szépítünk! Várom az élménybeszámolókat!! Ahogy olvastam korábban, elég sok Volán szurker volt kint...
en kin voltam....
eletem elsö elö volan mecsse....
nagyon hihetetlen jo volt.....
mar alig varom a februari mecsset....
üdv
Jó kis meccs volt, ezek amit előnyben mutattak, ááááááá, "öröm volt nézni", sajnos... :( Fel a fejjel, védekezést összerántani, Bécsben "ki lehet kapni", és kedden lehet (kell!) javítani! Hajrá Volán!
Ja, és kösz a szervezőknek a szurkolói buszt! Várjuk a folytatást!
Sebaj. Yo lett volna megtörni a capitals uralmát, de majd legközelebb... Addig is
HAJRÁ VOLÁN!!!!
Továbbra sem a Vienna a potenciális ellenfelünk. Könyörtelen, precíz csapat, akik minden egyes megingásunkat büntetni tudják. Jó lett volna legalább egy pont, no de majd kedden otthon! Hajrá Volán!
Azért a tegnapi kapusteljesítmény 76% nem a jók közé sorolható!!! Sajnos...!!- a Capitals kevesebbet lőtt kapura, mint a Fehérvár. Tommi nem sziporkázott!! Jön a válogatott torna is lehet Hetét szerepeltetni!!!!! Volt már meccs, hogy 3 lőtt góllal nyertünk.....
Engem most itt szét fogtok szedni, de én meglehetősen csalódott vagyok a tegnapi nap után. Két okból.
Az egyik rajtunk múlik.

Kint volt kb. 100-150 magyar Bécsben, egy tömbben, ha minden igaz, a csapatát buzdítani. Szégyen, hogy 100 ember hallgat. Igazi csalódás volt ez a szurkolás.
Ha valaki azzal címkézi a csapatot, hogy lélektelen játékot játszik, hát lélektelen szurkolók előtt más el sem várható. Azzal, hogy szurkolók tömege sznobizmusból vagy mert jól hangzik, kiautókázik Bécsbe, még nem tett semmit. Miért nem lehet buzdítani a csapatot?
A kapott gól után a lélektani lökés lehetősége ott van a szurkolótáborban. Nem élünk vele. A leghangosabb hangok innen is onnan is ezek: Fiúk, ez kevés, nagyon kevés! És ezek a hangok gúnyosak! Undorító...
Én a Volánnak drukkolok, akkor is, ha rosszul megy a meccs, nem csak akkor jön meg a hangom, ha nagyarányú gólkülönbséggel vezetünk. Jó lenne, ha a szurkoló értené a csapat lelkét, a játék ritmusát!
És nem kellenek azok a hangok, hogy de ők ezért profik, meg hogy azért fizetik őket, hogy szórakoztassanak.
Nem a csapattal és a játékukkal van a gond.
A lelkesítő hangunk hiánya ciki.
Kint van egy 100 fős tábor, és csönd van...

A másik csalódásom, amiről tulajdonképpen nem tehetünk, az a bécsi drukkerek, a csapatuk és a hangosbemondójuk kapcsolata. Tanítani való! Meg persze technikai hátteret is feltételez, meg azt, hogy jó minőségű hokira kiváncsi közönség kicsit több éve jár ki a meccsekre, mint nálunk. Igazi fesztiválhangulat van.
Ezek fergeteges show-t csinálnak a meccsből, ez nagyon szimpatikus!
Ráhangolódott közönség előtt szuper lehet játszani!

Ha valakinek nem inge a fenti eszmefuttatás, ne vegye magára!
@ardea: Sajnos ez nem csak idegenben, hanem már itthon is divattá vált, hogy amikor nem úgy megy a játék, ahogy néhány "hozzáértő" gondolja, akkor elkezdenek fütyülni, megy a "ez nem játék"" stb. bekiabálás. Ezek a srácok néhányszor már megmutatták, hogy JÓ CSAPAT-ot alkotnak, fel tudtak állni vesztett helyzetből is, sőt nyertek is, meg volt olyan is amikor nem.
Szóval, szurkolni kell akkor is, ha nem jön össze a győzelem, vagy pontszerzés.
@ardea: Szia! Nem is szeretném magamra venni, mert úgy érzem (a mai hangomból is ez érződik) hogy végigszurkoltam az egész meccset (bár lehet, hogy Te már régebb óta vagy szurkoló). Arról nem tehetek, hogy a hangom nem zengi be a csarnokot. De azt látni kell, hogy ebben a csarnokban nehéz túlkiabálni a speakert, és a szurkolókat. Vagy Te nem így látod?
@ardea: régóta, minden bántó szándék nélkül mondom, hogy ami a volánnál szurkolás címszó alatt történik, az kevés. pedig én csak hazai meccseken voltam, és még ott sem volt elgéséges. és igen, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a meccsekre járók elsősorban jégkorong kedvelők, és nem szurkolók (a szurkolót kifinomult körökben csürhének szokás nevezni)
@ardea: Ezt jó, hogy felvetetted. A Linz meccs után Palkó nyilatkozatában is volt egy erre célzó megjegyzés, én szégyeltem magam mások helyett. Valahogy a csapat feltámadása, vagy jó játéka hozza meg a közönség hangját, pedig ez fodítva lenne normális. (Hozzáteszem én sem az a fajta vagyok, aki az első másodperctől ordítja a Hajrá Volánt, de, hogy valakit hangos szóval, ordítva szidjak, az sem fordulhat elő.) A kritkát illik a haverokkal egymás mellett megbeszélni. Ez a "Benkezés" , meg "Ladányi fikázás" meg egyenesen undorító. Mindenki gondolja át, hogy saját szakmájában hol szeretne dolgozni? Nyilván a legjobb helyen. Ők is ezt teszik. Miskolctól Újvárosig minden szurkoló örülne, ha ilyen csapatot nézhetne hétről hétre. Köszönettel tartozunk azoknak, akik létrehozták, illetve benne vannak. Sőt, mivel az ő pénzük, az ő energiájuk van benne, ha valami nagyon nem tetszik valakinek, akkor csak egyet tehet, nem megy meccsre!
@ardea: általában egyetértek Veled, egyrészt a fehérvári szurkolás időnként (túlnyomórészt?) hiányos mivolta, de még inkább a saját játékosaink fikázása kapcsán. ez utóbbi különösen bosszant monden esetben.
viszont tegnap én ezt abszolút nem érzékeltem. szerintem a körülményekhez képest (több ezer, a szpíker által jól navigált) lelkes bécsi között szerintem - ha nem is a maximumot hozta a vendégtábor, de meglátásom szerint igenis jól teljesített. annak meg külön örültem, hogy én személy szerint egyetlen, saját játékosainkat gyalázó hangot sem hallottam. lehet, hogy ahol Te álltál, ott egy-két ember ezt a vonalat vitte, de körülöttünk ez nem volt jellemző.
@ardea: biztos van valami abban, amit írtál, de azt azért tudni kell a hangról, hogy leginkább előre terjed, oldalra csak kevés megy át belőle, tehát ha olyan helyen álltál (pl. nem a tábor közepén) simán alig hallhattad, ahogy tőled tizenöt méterre szétüvöltik a csarnokot.

A tendencia ettől függetlenül létező jelenség, ahol én állok Fehérváron, ott is voltak, akik csalódottságaikat/indulataikat a játékosokon próbálták levezetni - szerencsére korrekten le lehetett beszélni velük a dolgokat, és azóta inkább a Hajrá Volán megy. :)
Ez van, ahogy a játékosoknak, úgy a szurkolóknak is fejlődnie kell (és a helyzet még mindig ezerszer jobb, mint pl. a magyar fociban, ahol ötgólos vezetésnél is konstans anyázás megy a lelátón).
Egyébként egy tipp: velem párszor már megesett, hogy ledobtam az ékszíjat, és mgamból egészen ritkán látható módon kikelve ráüvöltöttem a körülöttem állókre, hogy mi a rákért jöttek ki a meccsre, ha végig kussban állnak, nem szégyellik a képüket... és bármilyen viccesnek is tűnk ez a fajta picolóiai hadviselés, általában bejött. :))

Régi tapasztalat, hogy akinek nincs "harcedzett" hangja, az sokszor szégyell/fél belekezdeni bármilyen szurkolásba - de ha megvan az alaphang, akkor szívesen becsatlakozik. Ezért kellenek azok az állhatatos, soha el nem fáradó vezérszurkolók, akik bármi áron végigkiabálják a meccseket úgy, hogy közben levegőt is alig vesznek. :))
@drukker60: ez régebben felénk is így volt, de gondolom azért ezt te sem hagyod szó nélkül. :)

@szorgalmas: teljesen igazad van, bár én a magam naív módján még mindig hiszek abban, hogy ez a Volán, ez a teljesítmény életre tud hívni egy olyan fehérvári szurkolótábort, akik szurkolónak is jók, de csürhének sem csürhék. Azért amit Laciék összehoztak a BB-el, az szerintem elég bíztató (persze még nem elég, ezért kellene összefogni, szerveződni, a szebb jövőben gondolkodni :) ).

@petyagergő: remekül összefoglaltad a lényeget, komolyna mondom, hogy az ilyen gondolatokból szórólapot kellene gyártani, és azokat a meccsek előtt osztogatni, hogy mások is belegondoljanak ezekbe (nekem az a tapasztalatom, hogy ha ezt így elmondja az ember, a legkritikusabbak is visszavesznek a lendületükből - csak épp maguktól nem gondolnak ezekbe bele).
@Raon: a próbálkozás, az elszántság kétség kívül dícsérendő. csak én (igen kritikus szemmel) nem látom a fejlődést, holott minden adott lenne. tömött csarnok, fantasztikus meccsek, és valahogy mégsem. ez a dolog akkor kezd majd működni, amikor végig szól a dob, lüktet a nézőtér, 10 ember napi 23 órábsn csak új rigmusokon töri a fejét, és kialakul egy mag, ahonnan kivágják, aki nem szurkol.

összesen kb. 10-12 ebel meccsen voltam a 3 év alatt. soha nem éreztem, hogy a közönség húzta volna a csapatot, ha felpörgött a meccs, a hangulat, az a csapat miatt történt. pedig voltam olyan meccse, hogy ha nem semlegesként vagyok ott, én már a hálón lettem volna meztelenül. de csak zúgott a hajrá volán.
Érdemes kettéválasztani a dolgot szerintem: egyrészt kétségkívül igaz, hogy a szurkolás meg sem közelíti az ezredforduló tájékán meglevő szurkolást, élőképekkel, folyamatos énekléssel stb. Szép időszak volt, de sok ok közrejátszásaképp elmúlt.

Viszont érdekes, hogy a légiósok rendre arról számolnak be, sokszor még az ellenfél edzői is, hogy ritkán tapasztalnak ennyire lelkes szurkolást. De tényleg úgy van, hogy ha jól megy a csapatnak, akkor azért hangos tud lenni a közönség.
@KCs: a számból vetted ki a szót - a légiósaink érkezésük után szinte kivétel nélkül megemlítették, hogy milyen fantasztikus ilyen közönség előtt játszani. én sem feltétlenül vagyok mindig megelégedve a szurkolással, de azért ne essünk már át a ló túloldalára ezzel az önostorozással.
Tegnap meccs után MLac barátunkkal kommunikáltam még keveset, és szerintem ezt (is) Ő fogalmazta meg a legjobban: Svájban nagyon magasra raktuk a mércét...

És lehet itt beszélni divatszurkolóról, meg mittomén mikről, de a lényeg:
1) hétről hétre Tele itthon a csarnok
2) Hozzánk honnan jön annyi szurkoló, mint amennyi Tőlünk ott volt? egy kör alatt összesen a vendégektől nincs ennyi...
3) Én magam sem szoktam nagyon üvöltözni, mert pl személy szerint a hangomból élek, nem engedhetem meg magamnak... sajnos... tegnap így is berekedtem :D:D:D
4) Én tegnap a csapatot fikázó embert nem hallottam, de pl tettünk egy kört az egyik szünetben, és akkor is szépen lehetett hallani a túloldalról a fehérváriakat...
5) Ahány ember annyi féle gndolat erről... Nem kell azért bántani valakit, mert nem kiabál... Lehet tapsolni is hangosan... javarészt sajna nekem is ez marad
@szorgalmas: ha extra kritikus szemmel nézem a dolgokat, akkor igazad adhatnék neked, de én egy ideje rájöttem, hogy nálam már nem az a mérce, hogy az a jó, ami 99-ben volt. Az a fajta ultra szurkolói csoportosulás tényleg nincs már a csarnokban, de ahogy ebben volt jó is, volt olyan is, ami nekem spec. nem hiányzik (és akkor egyszerre őszinte és diplomatikus is voltam).

Ahogy látom más csapatok szurkolóit, a jégkorong eleve nem az a közeg, ahol a hagyományos "ultra" csoportosulás kell jelentse a szurkolói élet csúcsát. De ez nem feltétlenül baj - lásd Svájcot!

És így nézve a dolgokat, a BB szinte a semmiből jött létre, és mára egyrészt ismertek, másrészt lelkesek és nyitottak a fejlődésre. Most már van dob is, ami rendszeresen szól, próbálják összeszervezni az állórész két széleivel a kommunikációt, hogy mindenki egyszerre ugyanazt kiabálja... illetve dalokban is fejlődnek (bár abban igazad van, hogy ez mehetne gyorsabban is, ez gyértelműen Laci sara :) ).
A mostani helyzet szerintem kb. már olyan alap, amire építkezve kis munkával, szervezéssel nagyon szép dolgok jöhetnek létre.

@KCs: ezt szépen mondtad. :)
Én is egyetértek, ha megy a csapatnak, vagy örülni kell, akkor úgy fel szokott robbanni a csarnok, hogy a hideg futkározik az ember hátán. Az általános szurkolást kellene még erőíteni/ azt, hogy akkor is menjen a bíztatás, ha épp hátrányban vagyunk.
Lehet, hogy most sok ember ellenszenvét váltom ki, de én azok közé tartozom akik nem kiabálnak végig egy egész meccset, mert egyszerűen nem vagyok ilyen habitusu. Bellül persze majd szét robbanok, néha kijön belőlem egy-két szó de nem üvöltöm végig az egész meccset. Ettől én nem érzem magam kevesebbnek és kevésbé Volán drukkernek. Nem vagyunk egyformák, valaki így szurkol valaki úgy, alapvetően szerintem nincs gond a fehérvári hangulattal. Azt én is észrevettem, hogy többnyire a csapat jó játéka hozzá a lázba a szurkolókat, és az is igaz hogy sokszor vesztes helyzetben nem kapnak kellő biztatást a fiúk.
@Raon: Tudod Raon, egy újpesti kolléga fogalmazta meg a legjobban a mostani helyzetet: Fehérváron sok a néző, de kevés a szurkoló. Nem ítélem el azokat akik nem kiabálnak, de azt elvárnám, hogy legalább tapsikoljanak. A Linz elleni meccs 2 harmadának a végén letettem a dobverőt, mert nem láttam értelmét, hogy 2 harmadom keresztül ütjük a törzsi rigmusokat és a nézők nagy része arra sem hajlandó, hogy össze üsse a tenyerét. És ez ez elmúlt időszakban nem az a első eset volt. Szerintem a doboktól csak elkényelmesedett a szurkolás. Nem értem pl., ha elkezdik a Hajrá Volán, mi becsatlakozunk a dobokkal, akkor miért marad abba a kiabálás???! Már gondolkoztam rajta, hogy egy meccsen nem dobolunk és akkor meglátjuk milyen lesz a hangulat. Talán több késztetést fognak érezni az emberek a szurkolásra. (de persze ahogy ismerem magam nem fogom megtenni)
@Raon: Én nem vagyok ennyire optimista. A mai fiatalok a lelátón már nem emlékeznek arra, milyen is volt a régi szurkolás, pedig még 2001-ben is a bajnoki döntőn Dunaújvárosban három vezérszurkoló volt a vendégszektorban - és 2000 Volán-drukker.

És ha nem jön egy olyan fiatal generáció, amelyik hozna egy kis frissességet és lelkesedést, akkor nem fogunk tudni előbbre lépni a szurkolás terén.
@KCs: Ebben igazad van, de lehetőségként még fenn áll, hogy feladják azok az emberek, akik aktívan szurkolnak a megszokott kis helyüket és megpróbálunk középre orientálódni. Sokkal nagyobb húzóerőt érhetnénk el egy helyről, mint a csarnok 5-6 különböző pontjáról.
@Szanee: Szerintem az alaplogika nem jó. Nem akkor lesz jó szurkolás, ha embereknek "fel kell adni" valamit érte, ha a komfortzónából való kilépés árán valósul meg, hanem pont akkor, ha olyan emberek csinálják, akiknek az lenne a komfortzónájukból kilépés, ha nem énekelhetnék végig a meccset.
@KCs: "az lenne a komfortzónájukból kilépés, ha nem énekelhetnék végig a meccset."
-de ezek az emberek pontosan ilyenek, csak elveszik a hangjuk a csarnokban. Nem hiszem, hogy akkor áldozat lenne legalább egyszer kipróbálni.
@KCs: Azért azt ne felejtsd el, h 2001-ben még a Vidi B-közép adta a Volán szurkolói magot. Aztán volt vmi balhéjuk Csicsó bával (ha jól emlékszem) és azóta nem járnak Volán meccsekre. Na, akkor szűnt meg a szurkolás. Ami most van, azt inkább hagyjuk....Most épp akkor nincs "szurkolás", mikor szükség lenne rá... Ez magyar betegség...
@AVfan: Tudom. De látni kell, hogy az EBEL-ben nem tolerálják azokat az esetleges negatív jelenségeket, amelyek a szurkolás egy fokánál óhatatlanul megjelennek. Ld. Ljubljana, aholis kitiltották az összes osztrák csarnokból az Olimpija-szurkolókat, súlyos pénzbüntetés a klubnak, kizárással fenyegetés stb.
@AVfan: na az a szurkolás sem kéne amit a Vidi B közép csinált. Nem csodálom, hogy összebalhézott velük Csicsó bá.
@Horiko: Csicsó bá akkor is balhézott, amikor februárban egy nagyon nívós Kisvolán-Fradin (teljesen magától) felrobbant egy porral oltó. OK, mi is csodálkoztunk, gyors létszám ellenőrzés, de senki nem hiányzott, és tényleg közünk nem volt hozzá. És az öreg jött, és beindult az üvöltözés. Rendkívül sok értelme volt egymást fenyegetni a semmiért kb 15 percen keresztül. Neki nem ez lenne a dolga.

Ha szabad leegyszerűsítem a képletet: vagy a lelkes jégkorongkedvelő tapsikol, vagy a szurkoló (félreértések elkerülése végett: a csürhe) SZURKOL. én személy szerint nem látom a középutas megoldást. és személy szerint az utóbbit tartom üdvözítőnek.
jó lesz ez, marha jó csapatunk van, egyszer majd csak elkezdenek bemenni a helyzetek :D az nem lehet, hogy előbb-utóbb ne legyen meg az eredménye annak, hogy 4 nagyon jó sorunk van. tegnap pl. a fiatalok tetszettek a legjobban,oda jutottak, hogy most már nem csak magukhoz képest jók, hanem abszolút értékben is.

hajrá, Volán!
@szorgalmas: nézd én is voltam kint anno meccseken, és tudom, hogy hangerőben buzdításban talán felülmúltuk a mostani szurkolást, de ennek ellenére ezerszer jobb most volán meccsre járni mint eddig bármikor. Csicsó bá-nak akkor elege lett, megértem. Azért nem csak porral oltó robbanás volt csak akkortájt, hanem más is kergetőzés kint a buszmegállóban a rendőrökkel sőt a csarnokba is volt rá példa, tudom mert emlékszem rá a mai napig amikor jól hátbavágtak egy gyereket mellettem gumibottal. Szóval én egyáltalán nem bánom, hogy most nincs jelen a Vidi B közép, mert azóta legalább nyugalom van.
@szorgalmas: azt még azért hozzátenném, hogy akkoriban sem buzdították a szurkolók a csapatot ha vesztésre álltak, inkább a vendég csapat szinpatizánsainak anyázásával volt elfoglalva, ezt azért én nem nevezném szurkolásnak. Szerintem sokkal nem volt jobb a helyzet mint most.
EisHockec, Thomas_AV, Laci!!!
http://www.youtube.com/watch?v=avam9QJnkQE&feature=PlayList&p=0F1946DADBE88679&playnext=1&playnext_from=PL&*****=50%20%280:51-t%F5l%20sz%F3l%20a%20l%E9nyeg%29.
0:52-től ismerős? :)
Én nem tudom, hogy milyen volt 5-6 évvel ezelőtt a szurkolás, de a fent említett szurkerekkel már majdnem mindenhol voltunk idegenben az EBEL-ben, és ahhoz képest igencsak jól szurkolunk. Sok helyen csak egy-két nótájuk van, van ahol szinte csak fütyülnek, és 2-3 helyen megy ez a blőd rigmus: kérdez a szpíker, válaszol a nép... dankeeee-biteee. Graz kettős, egyrészt jobban szurkolnak, mint a többi osztrák csapat szurkolói, de a szpíker által vezérelt ellenfél "fikázás" is divat náluk.
Még mielőtt kiderülne itt, hogy mennyire nem szurkolunk, azt ne felejtsük el, hogy melyik osztrák csapatot kísérik el ennyien, mint Mi a Volánt???
HAJRÁÁÁ AV19!!!
---BLL---
Egy meccsre egy próbát megérne talán egysíteni az erőket...
Gondolok itt arra , hogy jelöljünk ki egy adott helyet a lelátón , és aki hajlandó kiengedni a hangját az jöjjön oda .
Tudom , hogy ez sokaknál a régi jó hely feladásával jár( részemről ill részünkről is igaz mannisenmaki? ), de egy próbát meg ér.
Sokszor az is probléma , hogy a csarnokban 4 csoport 4 féle nótába kezd vagy kánonba énekli ugyanazt.
@Horiko: abban az időben, az a fajta szurkolás egyáltalán nem volt kirívó dolog. A koreográfiák, zászlók, stb. pedig nekem, ill. még jópár embernek, hiányoznak.
Tény, hogy ma az olyan indulatokkal fűtött szurkolás nem állja meg a helyét, de egyes dalok, valamint a fent említett, a nézőtéren létrehozható, látványos dolgok átvehetők lennének. Ehhez esetleg lehetne pénzt gyűjteni, én személy szerint szívesen hozzájárulnék.
@Scofi: Ezt a labancok egyszerűen megoldják: a különböző szurkolói csoportjaiknak lekerített részek vannak, oda csak az mehet be, aki velük tart, illetve oda csak azok állnak, akik tényleg szurkolnak...
@szurker08: természetesen ezek a kellékek nekem is hiányoznak, én is szívesen támogatnám az ötletet.
@Szanee: nevetséges vagyok? :O
@szurker08: régen is úgy működött hogy gyüjtötték a lovét.
Csak pár szót, mert már nem bírom megállni.

Vannak, akik egyébként sem hangoskodnak, hát ez van. Nem vagyunk egyformák. Lásd fentebb, van aki a "hangjából él", esetleg olyan pozícióban dolgozik, hogy nem mehet másnap rekedten dogozni. Elfogadom, megértem őket is. Ott vannak a meccseken, jegyet vagy bérletet váltanak, szorítanak a csapatnak, örülnek a sikereknek, javarészt még el is tapsikolnak.

De aki meccs előtt énekelve megy a csarnokba, az miért kukul meg szektorban? Azoknak kellene (szerintem) magába szállni, aki két gólos előnynél torkaszakadtából üvölt és egyébként kussol ha 1 v. 2 gólos hátrány van. Nekem ez szúrja a szememet. A tegnapi nap pocsék szurkolás volt, leszámítva a meccs elejét, meg a góljaink utáni pár perceket. Nem a szünetben a teraszon kell Volánozni, hanem a harmad alatt. Rossz ember írja e sorokat, mert véglet vagyok én is, tudom. Csak a másik.

Az EBEL-ben valóban nem tolerálják a negatív jelenségeket. De Magyarország úgy látszik abban a mocskos fertőben foglal helyet, ahol csak huliganizmus árán lehet igazi szurkolást elérni?! Szégyenteljes, ha ezt komolyan így van. Én az EBEL szurkolótáborai közül a linzieket tartom példaértékűnek. Az EBEL legnagyobb hangulatát állítom ők csinálják. Mégsem jelent meg "óhatatlanul" semmi jele a negatívumoknak. Úgy fogadtak maguk közé, mintha Black Wings mez lett volna rajtunk.

Szóval ez egy baromság. Mintha le lenne írva, hogy csak az a szurkoló tábor, aki ULTRA. Hogy kik ők? Javarészt aki keménykedik, aki verekszik, aki csinálja a feszkót. Tisztelet a kivételnek, bár sajnos több a negatív hozadéka, mint a pozitív. A mai napig a Volán honlap galériájában www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=media210_hu ők jelennek meg, mint a "közelmúlt szurkolótábora", ami tulajdonképpen nem gond. A csapat történelméhez tartoznak. De tudomásul kéne venni, hogy ők a fehérvári jégcsarnok életében már csak a múlt. Szép volt, de elmúlt. Mellesleg megjegyzem ugyanazt szeretnék erősíteni, amit anno ők. Egy orbitális nagy különbséggel: BALHÉ NÉLKÜL. Az eszébe sem jut senkinek, hogy esetleg akik ma is vagy már kijárnak a meccsekre, ők alkotják a Volán mai szurkolótáborát, még ha nem is oly látványosan, mint elődeik. Csak, hogy kikről beszélek: drukkerfoto.hu/ lehet csemegézni. Véleményem szerint őket is igazán illene betenni egy korhű képtárba. De lehet, hogy ez az "archív kontra jelen" csak nekem bassza a csőrömet.

Elnézést, aki utánam kommentel, esetleg választ vár. Ebből a témából ennyi nekem éppen elég mára, kivontam magamat a forgalomból, mert rohadtuk besokalltam. Holnap a lelátón találkozunk!
@M.Lac: Azért a fogalmakat érdemes pontosan használni: nem igaz, hogy az az ultra, aki "keménykedik, aki verekszik, aki csinálja a feszkót". Az ultra és a huligán nem szinonim fogalmak.

Szerintem is lehet jó szurkolás ultrák nélkül, de természeténél fogva más lesz, mint ultrákkal. Az EBEL súlyosan bünteti már az ultrák szurkolását is - ez van...

Másrészt továbbra is az a véleményem, hogy örömteli a létszáma a fehérvári szurkolóknak, és igenis tudnak hangosan, lelkesen szurkolni. Meg kell becsülni, ami most van a lelátón: igenis sokszor nagyon jó hangulat, nagy létszám, béke, kulturált szórakozás. Ezen szempontok közül egyikben sem szabad visszalépni, hogy a másik erősödjék.

Ha lesz élőkép újra, lesz róla galéria is a hivatalos holnapon - ezt megígérem.
@Scofi: Nem, örülök, hogy így gondolod! :)
Én úgy gondolom a dobosok nagyon jó alapot adnak a szurkoláshoz. Szemből nézve, ill. hallva főleg. Azt hiszem a csapaton leginkább az segítene (és a szurkolásnak ez lenne a lényege), ha kiabálós, nem kiabálós egyaránt átrendezné -ha úgy tetszik mai kornak megfelelővé- gondolatait, és pl. az első bekapott gólnál nem a döbbent néma csend jönne, hanem a BB vezérletével azonnal a mindent bele, Hajrá Volán stb., hogy mire jön a következő sor a jégre addigra a hangulat "feledtesse velük" a hátrány. Így jöhetnének a Mihály Árpi féle 13 mp-es válaszok:) Ebbe aztán mindenki odateheti a maga módján, amit tud. (taps, plexi ütés stb.)
Ha valami, ez biztos sokat jelentene a fiúknak. A RBS ellen ki is lehetne próbálni! (Arra nem is gondolok, hogy kedden a HKJ ellen ilyen előfordulhat:)
Ja, és mégegy megjegyzés: A Villach meccsre elhívtam 20 embert (céges jelleggel) Sopron, Sz.hely, Körmend, Győr, Tata stb. helyekről. Mindenki felsőfokban beszélt a meccs "feeling-ről", beleértve a hangulatot is. Nem győztem kiemelni nekik, hogy nézzenek körül mennyi gyermek és hölgy van mindenhol. Ez szerintem egy nagyon pozitív dolog.
Viszont tegnap Vidi meccs után fültanúja voltam a kórházban egy srácnak, (nem volt teljesen tiszta) akit fejberúgtak -nem tudja kik, hol, miért, múlt heti balhé, majd a jövő héten Vasas ellen újra balhé, pia, ilonka (gondolom ő rúgta fejbe:D)-ilyenekről beszélt, szóval ezek jobb, ha nem találnak ki a Raktár u.-ba. Mert utána a hat éves gyerekek nem jöhetnének, akikből még lehet az, akinek 15 év múlva szurkolhatunk, ki hangosan, ki halkan...
Én még mindig nem gondolom azt, hogy a tegnapi szurkolás olyan gagyi lett volna. @Scofi: biztos, hogy be is fogadnátok magatok közé az újakat? Tegnap nem így vettem észre... Tisztelet a kivételeknek, mert mikor odaértünk a csanokhoz - és mi már mezben voltunk - ránk köszönt egy csoport, akiken akkor még nem látszott, hogy magyarok, és Volán szurkolók, és jót beszélgettünk, pedig sosem találkoztam még velük a meccsen. Nagyon jólesett. De ez nem általános. Itt a fórumon is ha valaki új megjelenik nem igazán fogadjátok kitörő örömmel (nem magamról beszélek).
@Szanee: Ha minden igaz, akkor Te vagy az egyik dobos (a hozzászólásokból ezt nehéz volt kitalálni :) ). Mi mostanában az eredményjelző tábla alatti részen szurkolunk. Van az első sorban két kiskölyök, akik szeretnének dobolni, de ahogy elkezdik, Ti abban a pillanatban mást kezdtek el. Vagy csak Nekem tűnik így? Miért nem hívjátok oda magatokhoz őket, ha már ennyire a mostani szurkolókról van szó. Biztosan örülnének neki, és ezerrel dobolnának veletek együtt. Hiszen talán ők lesznek a jövő szurkolói. Csak meg kellene őket szólítani...
Természetesen ettől függetlenül minden tiszteletem a Tiétek, hiszen kegyetlen nehéz az amit csináltok.
Ott ahol mi szurkolunk, ott is csönd van körülöttünk, nem mondhatnám, hogy ott a szurkolástól hangos a lelátó. Mi mindent megteszünk, sokszor másnap semmi hangom nincs, de más helyett nem tudok szurkolni.
csak annyit tennék hozzá, hogy nem is olyan rég azt mertem írni valakinek hogy nagyon helyes ha hangosan szurkol!!! erre egy másvalaki belém kötött hogy nem helyes mert elmegy a hangja stb.
azért én változatlanul helyesnek tartom annak ellenére hogy én a "bűnös" némák csapatát erősítem legtöbbször!!!!
Szóval szerintem mindenki úgy szurkol ahogy akar, ha csak a jelenlétével az is valami!!!
De ez csak az én véleményem!!!
"Mi lesz mááár ,Fehérváár ,
mutassuk meg,hogy mit tudunk!
Gyerünk srácok,harcoljatok,
hisz értetek,szurkolunk!"
...::: BLL :::...
@wooba: Nekem írtad, és aki azt írta, hogy nem helyes, Ő azt nem gondolta komolyan, irónia volt az, csak ezt nem mutatta a kommentjében írásjelekkel...
@Szoljanka: így utólag nem is lényeges, nem ezért írtam!!!bocsi az illetőtől!!! én értettem félre...
@wooba: "Emlegetett szamár megjelenik."/én/
Nem kötözködés volt az, hanem óvaintés. Tapasztalatból tudom, hogy milyen,ha hónapokig hallgatni kell. Egy gégész jobban ki tudná fejteni, hogy a hangszálakkal nem lehet játszani.
Persze van, akinek erős a hangja, az ordibálhat gond nélkül, de aki a meccs után napokig nem tud beszélni és a doki hangszál-gyulladást jelez, annak százszor is meg kell gondolnia!

Szurkolás: ahol én álltam, ott meg lehetett süketülni!

A pszichika a szurkolóknál is működik: a kapott gólnál egy kicsit ők is letörnek, a lőttnél meg szárnyalnak.....
@EisHockey: Minek ordít aki nem bírja!!! :-))
részemről ez a téma lezárva ugyse ez volt a lényeg!!!

csak szerintem nem mindenki az a "kieresztem a hangom" fajta!! (én se)
és hogy őszinte legyek nem tudok egyszerre kiabálni és a meccsre figyelni!!! (meg mint legutóbb fényképezni) nekem egyszerűen nem megy!!! úgyhogy nem értem miért baj ha valaki nem szurkol hangosan!!! de mégegyszer mondom ez csak az én véleményem!!
@hugi1971: meg mondom őszintén sokszor azt sem hallom, hogy tőlem balra mit énekelnek. Van egy srác aki ki szokott hajolni a tömegből és max. az ő szájáról tudom leolvasni, hogy kb. hol tartanak a dalokkal. A dobokat nem igazán szoktam hallani vagy ha mégis akkor a hátam mögött már mást énekelnek. Ezért lenne jó egy csoportosulás. Ettől függetlenül igazad van, megpróbáljuk! :)
@Scofi: Vagy szervezzük a csoportosulást oda hozzánk :)
Én is szólnék picit hozzá a régi kontra mai szurkolók témához.

Azt kikérem magamnak, hogy régen csak ultrák szurkoltak.Nem nem így van, én nem nevezném magam ultrának és mégis mindenhova elkísértem a csapatot, és szerintem a szurkolói csoport vezetője se volt nevezhető ultrának.igen voltak közöttünk balhés alakok de nem csak ez volt a jellemző, hanem az, hogy éltünk haltunk a csapatért.
Saját sál, mezek stb. Minden meccs előtt volt drapéria zászlók, koreográfiák. Ezt ma nem látom.
Ráadásul régen a törzsszurkolók nem ott álltak ahol ma a BB-sek. A jól megszokott helyeket nem hagyják el az emberek, köztük én se tenném.

Csak ennyit szerettem volna

További szép napot.
@brunzwik: JA és még annyit, nem biztos, hogy igy lenne, de van egy olyan érzésem, hogy ha egy helyre csoportosulnátok akkor az addig ott álló emberkék esetleg zokon vennék, hogy el kell hagyniuk a jól megszokott helyüket. Mert a helyükre álltatok.
Ha mindnenképpen szeretnétek több emberkét bevonni a hangos szurkolásba szerintem inkább "szóródjatok szét"!! Talán ha hallják hogy mellettük vagy a közvetlen közelükben hangosan szurkol valaki néhány ember kedvük szottyan csatlakozni!!! Érdekes lenne!!!
Sziasztok! Nagyon ritkán szoktam megírni a véleményem, talán egy ehhez hasonló témában tettem legutóbb. Úgy érzem, kicsit megint kezdjük elővenni aki hangos jó szurkoló, aki nem hangos az nem jó. Szerintem ez óriási nagy butaság. Ne bíráljunk, ne ítélkezzünk, mert mindannyian mások vagyunk, máshogy szorítunk a CSAPATUNKÉRT. Egy dolog ami közös bennünk, mégpedig az hogy mindannyian szeretjük a CSAPATOT. Ez a fontos, a többi mellébeszélés. Ezek vagyunk mi, magyarok, fehérváriak, így szurkolunk. Természetesen pozitív példákat lehet felsorolni, de engem nem érdekel egyetlen EBEL csapat szurkoló tábora sem, mert nem vagyok bécsi, linzi, klagenfurti. Székesfehérvári vagyok.
Csuka fogta róka esete.Szurkoló hozza tűzbe a csapatot,vagy fordítva this is the question.Rajtunk kívűl minden ebel csarnokban látványos show elemmel kezdődik a bevonulás,hatalmas a hangulat, a műsorközlő együtt él a csarnokkal.Mi van nálunk? Kezdés előtt halkan ledarálja a névsort magyarul és németül a bemondó,ennyi,ha gólt kapunk pókerarccal halkan bemondja a góllövő nevét,ha mi lőjük,sem sokkal hangosabb.Kivihetné a klub egyszer egy capitals vagy kac meccsre hogy saját fülével halhassa hogy működik az osztrák hangulatfelelős.Nem kerülne a klubnak milliókba egy kis hangulat fokozó látvány elemet becsempészni kezdés előtt a csarnokba.( tudom a világitás lekapcsolása nem lehetséges ,mert idő kell míg a halogén lámpa újra lehül üzemi bekapcsolható hőfokra,80- as évek eleje.Albacomp csarnokban hasonló világítás van ott megoldható ez a hatalmas probléma,szerintem mivel a foglalat adott csak a megfelelő halogén izzót kellene beszerezni ,és működne a dolog( cca 150 rugó)4órás munka 2 villanyszerelőnek) 1-2 színes reflektor,jó hangtechnika is emelné a hangulatot,és akkor már meg is van a megfelelő buzdítás,és innen már a csapaton sor...
@brunzwik: "JA és még annyit, nem biztos, hogy igy lenne, de van egy olyan érzésem, hogy ha egy helyre csoportosulnátok akkor az addig ott álló emberkék esetleg zokon vennék, hogy el kell hagyniuk a jól megszokott helyüket. Mert a helyükre álltatok." - én azt abszolút megértem, ha valaki nem szívesen áll egy, az eddig megszokotthoz képest új helyre, de hogy ezt valakitől zokon vegye, azt nem tudom elfogadni. hosszú évek óta nagyjából ugyanarról a helyről igyekszem(szünk) nézni a meccseket, és számtalanszor előfordult már velem, hogy épp arra a helyre már nem fértem oda (sőt, olyan is volt, hogy még a szektorba sem tudtam lemenni, annyian voltak), de meg sem fordult a fejemben az, hogy valaki "az én helyemre" állt. az nem az én helyem. bárkinek, akinek olyan jegye (bérlete) van, mint nekem, annak épp annyi joga is van ott állni. szóval sztem ez nem kéne, hogy gond legyen.
én, mint a dújvi színház egyik nézője a fehérvári kultúrális eseményekhez nem szeretnék hozzászólni, max talán, hogy senkinek nem hiányzik az RBD :D
de kapcsolódva (Kontinentális Kupához is) 3 videó a lengyelektől:
www.youtube.com/watch?v=4pYDgO-vnvI
www.youtube.com/watch?v=BerSc-c5C2E
www.youtube.com/watch?v=LETESSW01Lg
@Lazlee: Ezzel nem értek egyet, igenis hiányzik mindenki aki a csapatnak szurkol... És ráadásul nekik tapasztalatuk és tudásuk is van a szurkoláshoz.
tegnapi eRTéeL Klubbos bécsi forgatásról van vmi infó,hogy mikor -merre -meddig?
@Thomas_AV: Nekem már van némi infóm, de szólok, ha lesz több is.
@Lazlee: Az első videó első pár másodperce nem rossz, amúgy a tüzelésen kívül, ilyet a Raktár u.-ban is láthatsz...
@brunzwik: jó, akkor a fehérváriakon kívül senkinek.
@Szoljanka: aha igen. :D

Egy kicsit írok Dújvról is: nálunk se megy ez a végigszurkolás, sőt néha van feddés is, de soha nem kipécézve, hanem kollektíve (pl szitokszó: Miskolc!). A csokidobálás is win-win alapon lett ugye kitalálva. (persze máshol ezt nem tudják, pedig milyen jó egy szar meccs után legalább az a kis csoki :D)
De szombaton a szezon szurkolása volt. Ehhez mint már volt is elébb is írva egy vezérszurkoló kell, álljon itt a neve: Jogász. De máskor is, ha vki elkezd vmit a többiek beszállnak, csak legyen ki elkezdi. És én megmondom, utálom a nagydobunkat, amíg nem drukkolnak 100an telitorokból, addig elég lenne egy kisebb, mert elnyom minket. Érdekes, nem ment a dob, de ment a taps, és úgy is sikerült szurkolni, és bár én nem hallom az összhatást, de sztem szólt az is nagyon jól. A lényeg, ez alá már ne adjuk. :)
És összegezve: a szurkolás zajkeltéssel jár. Tehát ha nem kiabálsz legalább ütsd össze a tenyered!
Kérem az olaszul tudó szurkolóink segítségét, mikorra várhátó Martz érkezése (a hétvégén 6-1 re kapott ki csapata)

È auspicabile l’arrivo di un forte straniero al posto di Martz (bene avrebbe fatto Kelly a spedirlo via un mese fa: il giocatore si limita a entrare sul ghiaccio con il minimo sforzo, non vede l’ora di scappare).
sziasztok.több oknál fogva írok most.
1:jól esik olvasni,hogy van aki észre vette a fiamat,és a kis barátait akik próbálkoznak a dobolással.igen ők is szeretnének közétek tartozni"BB"ezt ők mondták,csak tartanak a vissza utasítástól,ha ti hívnátok őket biztos szívesen fogadnák,és sokat tanulhatnának tőletek kulturált szurkolásdiból.amúgy,(mivel a fiam és kis barátai is a volánt erősítik (jégkorongoznak))kértek minket szülőket szurkoljunk hangosan lelkesen nekik meccseiken.bejött a dolog,azt mondták sokkal nagyobb öröm úgy játszani,ha érzik van mögöttük valaki.
2:a nézőtéri hang adásról csak annyit,nekem kellően erős hangom van,eddig ahányszor el üvöltöttem magam:hajrá volán a körülöttem állók hangosan rá zendítettek.ez gondolom hallható felétek is"BB"(eredményjelzőtől felétek haladva,lépcső melletti rész.(a munkahelyemen,úgy fogadnak a meccsek utáni napon:meccs volt hogy nincs hangod?)
3:van aki nem szeret hangosan szurkolni,nem baj.viszont a csapatunk hangosan fikázása nagyon csúnya dolog,ezért már én is vesztem össze körülöttünk levőkkel.csak néhány apróság ez,de fontosnak éreztem leírni...
ja,és ha egyesítés folyik jelezzetek,én elhagyom a helyem ha van értelme.
M.Lac tudja az e-mail címemet is.
@FrankK: nyers fordításben én így szürtem le a dolgokat:
Remélhetőleg Martz helyett érkezik egy erős külföldi ( Kelly jól tette volna ha elküldte volna már egy hónappal ezelőtt a csapatból - (((gondolom ő az edző lehet a csapatnál)) - : minimális erőfeszítéssel játszik a jégen Nathan, nincs ott lélekben a pályán...
de azért várok egy hivatalosabb fordítást is majd :)
Na..végigolvastam. Tegnap tényleg nem volt valami nagy szurkolás, bár nekem tiszta vízhólyagok a kezeim.. :D
Tegnap beszélgettünk pár emberrel, hogy kis pénzösszedobással meg lehetne valósítani az egész lelátós zászlós képet..bármit. Többen benne lennének. Csak egy ember kéne, aki megszervezi.
Nem feltétlenül kell mindenkinek kiabálni, ez így is van rendjén, de attól én is felhúzom magam, hogy sokan, akik kiabálnak, csak akkor képesek rá, amikor vezetünk, vagy gólt ütünk. Persze én is a Laci féle túlzásokba eső vonalat képviselem, szóval ez sem mérvadó.
Bobitomi: a mi társaságunk nem egy olyan társaság, akik elküldenék az újonnan érkezőket. Szerintem mindenki szívesen látná a kissrácokat köztünk. Az utóbbi időben oda szokott jönni egy kisfiú a nővérével, komolyan mondom, sokszor ő motiválja a felnőtteket a szurkolásra. Mondtam is neki múltkor, hogy ő szurkolta ki a csapatnak a győzelmet. :)
Lehet holnap hazamegyek meccsre...nagyon érik bennem a gondolat.. :)

HAJRÁ VOLÁN! :)
@FrankK: Gyakorlatilag jó volt Thomas fordítása, még annyit lehet hozzátenni, hogy a szöveg szerint Martz alig várja, hogy leléphessen.
Kedves emberek!

Nem bánom, hogy bedobtam a szurkolós témát, sok igazság elhangzott pro és kontra, amit köszönök nektek, mert (most már higgadtabban szemlélve a dolgot) látom, hogy nem az én véleményem az abszolút igazság, vannak itt más, legalább annyira fontos gondolatok is!

Ha valami közösködés szerveződik, én is benne vagyok természetesen! :)
Zászlóvarrás, szurkolói-dal-költés, 'minden nagyhangút-egy-pontra!'-próbaszurkolás, élőkép, ötlet, szervezés, kivitelezés... :)

Holnap találkozunk!
Jó éjt mindenkinek!
HAJRÁ VOLÁN!
Martz mikortól lesz a cspattal ?
Üdv Mindenkinek!
Szerintem a szurkoló egyesítés jó ötlet lenne,és a koreográfiára is sokan áldoznánk.Az osztrák hangulatfelelős példáját nagyon jó volna követni,mert egy megfelelő torkú szpíker nagyon kéne.
Holnap Mindent Bele!!!!
@Scofi: Nem tudom, öregszem, egyre inkább szokásaim rabja vagyok:-).
De akkor legalább legyen ott, ahol régen volt a tábor; azon gondolkodtam, hogy mi ugyanott maradtunk, csak a tábor fogyott el mellőlünk:-(.
Brunzwik kollégával általában egyetértek, most is, kivételesen KCs-vel is;-). Aki ott volt az ezredforduló környékén, az tudja, hogy mennyivel jobb hangulat volt, aki nem el sem tudja képzelni(bocs MLac, minden tiszteletem a Tiéd, azért, amit teszel/tesztek, de ez a véleményem). Az RBD 50-100 tagja állandóan énekelt (tehát hátrányban IS), ami egy ekkora csarnokban már elég jól szól, és mindig csatlakoztak, csatlakoztunk többen,kevesebben. Biztos, hogy volt néha balhé is, de szerintem egy kis szervezéssel meg lehetett volna jobban oldani (pl. meccs utáni irányított közlekedés).
Én személy szerint ott tartok, hogy szinte csak akkor szurkolok, ha hátrányban vsgyunk, mert kifejezetten ideges vagyok a megy a csapatnak, akkor én is kiabálok szurkolástól.
Aki meg volt Svájcban, tudja, hogy milyen hangulata van egy végigszurkolt meccsnek, még akkor is sanszunk sincs nyerni. Meg is nézek a youtube-on néhány videót.
@mannisenmaki: ja, és Svájcban sem ultra, vagy huligánok voltak jellemzően, csak lelkes szurkolók.
@Lazlee: Ne haragudj, de ezek pont ugyanolyan fociszurkerek "főállásban", mint az RBD tagjai, csak egy kicsit jobbak :-).
Mit nem adnék egy ilyen hangulatú Volán meccsért, ha csak fele ilyen jó lenne az átlag szerintem kb. 5 meccsel többet myernénk bajnokságonként.
@mannisenmaki: "ezek" miatt bocs, természetesen ők.
Szerintem Svájcot teljesen felesleges összehasonlítani ezzel. Az egy csoda volt, egy megvalósult álom és oda tényleg csak azok mentek, akik élnek-halnak a jégkorongért és a válogatottért. Egy Volán meccs heti 3 alkalommal van, ha szerencsés a sorsolás, Svájc egy életben egyszer (mert ha mégegyszer feljutunk az szerintem nem lesz már ennyire katartikus élmény...bár ki tudja.. :))
Még mindig nem hiszem el, hogy nem értitek! Hát minden komolyabb szurkolással rendelkező magyarországi csapatnál (Fehérvár, UTE, DAB) szemüveges a fődobos! Hahó, ez már a XXI. század! :DDDDDD
süti beállítások módosítása