HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Már a következő meccsen ott lennék

2009.10.19. 17:25 hokikori

Fontos, felejthetetlen meccs volt a Linz elleni, mindenképpen növeli az önbizalmamat is – nyilatkozta blogunknak a tegnap esti 6-5 után Mihály Árpád, aki 15 meccsen 17 pontnál tart. A Sapa Fehérvár AV19 légiósa szerint Jarmo Tolvanen vezetőedző sem nagyon jutott szóhoz a siker után. Mihály az esetleges magyar válogatottságáról is beszélt.

– Parádézott a Linz ellen a csapat. Mikor érezte először, hogy visszajöhetünk?

– A Linz a legjobb a ligában. Két harmad után nem volt biztató a helyzet. A fiatal sor gólja után éreztem, hogy van esély, benne volt az erő a csapatban.

– Mi hangzott el az öltözőben a harmadik harmad előtt?

– Nem kaptunk negatív megjegyzéseket az edzőktől. Azt  mondták, nincs vesztenivalónk, hajtson mindenki, és majd lesz valami.

– Eddig mi voltunk képesek 3-4 percen belül gólokat kapni, most mi voltunk azok, akik a liga egyik legjobb csapatát kiiktattuk. Minek volt köszönhető a fordulat?

– Eddig tényleg nagy gondunk volt, hogy kaptunk egy gólt, és rögtön jött még egy-kettő. Ez a dolog fejben dől el. Most az ellenfél szaladt bele a pszichikai csapdába. A negyedik sorunk gólja betett nekik lelkileg. Onnantól már ők stresszeltek.

– Adott gólpasszt, lőtt gólokat, köztük mindent eldöntő találatot, volt három büntetője. Bekerül a legemlékezetesebb Mihály Árpád-meccsek közé a tegnapi?

– Persze. Fontos, felejthetetlen meccs volt, mindenképpen növeli az önbizalmamat is.

– Hallani, hogy akkor kap prémiumot, ha meglesz a meccsenkénti egypontos átlaga.

– Ez így nem teljesen fedi a valóságot. Nincs prémiummeghatározás. A pontok és a teljesítmény alapján motiválnak, de nincs kikötve az egypontos kötelezettség.

– Döcögött az emberelőnyös játék, de a végén ebből is jöttek a gólok. Mi az a plusz, ami még hiányzik az öt a négy ellen eredményesebb végrehajtásához?

– Kezdünk belejönni. Agresszívabb lett a fellépésünk. Ladányi egyre jobban bulizik, lefogja utána a ránk rohanó embert. Egyre biztatóbb a speciális játék, de most is ez áll a gyakorlás központjában. Többet kell lőni, pontosabb passzokkal kell operálni.

– Hogyan tudná leírni a meccs utáni öltözői hangulatot?

– Ültem Palkovics Krisztián mellett, és nem tértünk magunkhoz. Bejött az edző, és azt mondta: "Fiúk, szóhoz sem tudok jutni, remek hozzáállás és klassz munka volt." Egy óráig ünnepeltünk, de jön a következő meccs, már arra kell készülnünk.

– Lesz valaha tagja a magyar válogatottnak?

– Nagyon szívesen lennék. Az, hogy ez mikor valósulhat meg, nem tőlem függ. Nem vagyok otthon az idevágó szabályozásban. Úgy tudom, a klub vezetősége és a szövetség munkatársai foglalkoznak a kérdéssel, talán ők többet tudnának mondani erről. Ha csak rajtam múlna, már a válogatott következő meccseén ott lennék.

57 komment

Címkék: fehérvár ebel mihály árpád

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyalázat, hogy a magyar anyanyelvű Mihály Árpád (és általában a székely hokisok) légiósnak számítanak nálunk.
Klasszis igazolás volt, méltó társa Palkovicsnak.
@Gaudi: Egyet értek veled teljes mértékben!
"hát Árpád jómunkásember:) " szól a szlengben
Így tovább Árpi!
Nem szoktam politizálni, mert nem sül ki belőle soha semmi jó, de Árpi és a többi székely/határon túli magyar esetében azt érzem, hogy ők a rossz mostohagyermekek, akik csak nyűg lennének az ország nyakán. Ahelyett, hogy a folyékonyan beszélő, magyar anyanyelvű, magyar ősökkel rendelkező, magyar iskolába járó embereknek a lehető leghamarabb megadnánk a magyar állampolgárságot(is), persze csak aki kéri, inkább még keresztbe is tesz a politika, hogy még annak is menjen el a kedve az egésztől, aki amúgy szeretné végig csinálni.
Nem hiszem el, hogy ez a procedúra olyan hosszú idő lenne.
Oké, elismerem, hogy kell ezt azt kérdezni tőlük, meg papírokkal igazolni, hogy ők jogosultak erre, de könyörgöm, ez nem tart évekig!
@ekanai: ankéton is meg lett lengetve ez a honosításos téma. kb az volt a válasz hogy jövőre választások után, ha nem a mostani banda kerülne ki győztesként akkor egyszerübb lesz.kicsit off,de Rúzsa Magdinak is beletelt vagy 2 évébe-ha nem 3- mire megszerezte a magyar állampolgárságot.
@ekanai: Hát persze, tiszta vicc ez az egész. Nem is akarok a politikába mélyedni, mert forog a gyomrom akkor. Engem már az is tisztára frusztrál, amikor kimegy a jégre huszonegynéhány székely sárga-piros-kék mezben (jól mondtam? mindegy.), s hallgatja a román hímnuszt.
Jó lenne ezt már egyszer s mindenkor megoldani, s alig várom már Árpit a válogatottban!
@bojl: tudom, hiszen én is ott voltam :)
Nem a nemzetkozi szovetseg szabalya a 2eves szuk keresztmetszet? Mert hogy allampolgarsag valtas utan kell 2 ev lejatszott hazai csapatban? ez az elso....
Árpi mi is szorítunk neked,hogy össze jöjjön a Magyar válogatottságod minél előbb.
A tavalyi MOL-Liga alapszakaszának ötödik legjobb csatára a Volán legjobbja.

Azért mégsem olyan szar ez a mi kis bajnokságunk :-)
De a lenyeg a lenyeg! Arpit szeretnem latni en is nemzeti mezben! jo lenne ha minden klakkolna es 2011ben lehetoseg lenne ott lenni szlovakiaban. :)
kedves hozzászólók, önéletrajzi elemekben bővelkedve elmesélem, nekem három évembe és két hónapomba tellett még a 90-es évek elején, amíg megkaptam a magyar állampolgárságot. de ettől függetlenül mindenkit arra kérek, ne merüljünk el a politikában. köszönöm.
Szimpatikus nyilatkozat, jó lenne minnél hamarabb a válogatott soraiban tudni székely barátunkat. Nekem személy szerint az új igazolások közül az ő játéka a leginkább tetszetős, s nem mellesleg eredményes is. E mellett emberileg is nagyon "rendben van", ezt már többször bizonyította, Zágrábban is akadt erre egy jó példa. Gyerünk Árpi, csak így tovább!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a 25-i bécsi meccsre indul még egy szurkolói busz, szintén 2000 Ft/fő + jegy áron. Jelentkezés és tudnivalók:

www.bluebrothers.eu/news.php?extend.430
Sok sikert Arpi a magyar valogatottban es a Volanban egyarant!!!!!
@SzDaniel: Nem állampolgárságváltás után kell 2 évet játszani, de két évet egy huzamban az új állampolgársáh hazájában kell játszani, ezalatt el sem lehet igazolni onnan. Közben lehet intézni az útlevelet. Pl. Nathan Martz esetében most újra kezdődik a két év, a pár hetes olasz kaland miatt, egyébként már a második évet kezdhetné...

itt vannak a szabályok: www.iihf.com/channels/iihf-world-championship/home/iihf-eligibility.html
@kerusz:
Martz visszatérése biztos? Vagy Csicsó bá'ék elkezdtek már tárgyalni vele? Csak azért kérdezem, mert sehol nem látok ehhez hasonló hírt. De lehet rossz helyen nézelődöm.
jó hogy van ez a blog :), régi nagy kedvenc és Árpi, és végre vele készült interjúkat is lehet olvasni :D. Hajrá Pire, ha sikerül bekerülni a válogatottba veszek egy 23-as mezt :D.
@Skyblue: www.alleghehockey.com/news.asp itt van egy riport vele ahol azt nyilatkozza, hogy szerinte visszatér.
@durex26: bár itt azt is írják, bár nem vagyok egy olasz guru, hogy magyar állampolgár akar lenni, vagy arra vár, így kevesebb pontot ér. De lehet félrefordítom.
Árpit a válogatottba!
Valaki lefordíthatná...
No most egy kérdésem volna: mi számít nemzetközi mérce szerint magyar csapatnak? a volán amely lehet hogy idén nem indul a magyar bajnokságban a playoff miatt, annak nevezhető? Mert hogy Mihály tavalyi kirándulása a MOL Ligában nyilván mit sem ér, az világos, hisz az nem magyar bajnokság az átfedések ellenére sem. Fene ezekbe a kevert bajnokságokba :)
@AG 2.0: 3es fel?
MAZLISTA!!! :)
5 evem ment ra kb...

hajra arpi!
@bagyula: bocs, ötödik legeredményesebbet kellett volna írnom :-)

Huhh, ha visszagondolok, mekkora lázadás volt itt ellene!

"Minek van román játékosról cikk a blogon"

"Szar a MOL Liga, kit érdekel"

stb.

Aztán meg a válogatottba vele. De a lényeg a kiegyensúlyozott véleményalkotás :)
@durex26: Pontosítsuk egy kicsit:

Ami Martz ügyét illeti, aki a hónap végén Magyarországra távozik: vajon ma a jégen lesz?
"Azt gondolom, igen. Remélem, igen. Meglátjuk, hogyan lesz fizikálisan." Martz október 29-ig marad Alleghében, majd visszatér a magyar ex-csapatához. Nincs mit csodálkozni azon, ha nem fog játszani este. Még ha a hónap végéig marad is az Alleghénél, nem fog megszakadni a "csapatáért", esetleg attól tartva, hogy megsérül, és még a végén Olaszországban kell maradnia. Ami a magyar válogatottságot illeti: "Nathan jó srác - vette a védelmébe Kelly. Az utobbi négy napban jómagam, Nilo Riva és Renato Rossi hosszasan beszélgettünk erről az újonnan felmerült problémáról. Meg kell érteni a játékost: magyar válogatottként kiszámítható lesz a jövője legalább 10 évre. Nekünk van időnk új játékost keresni, és azon leszünk, hogy egy nála is jobbat találjunk."
@KCs: nekem nem megy ennyire az olasz, de hasonlót értettem én is, csak én úgy fordítottam, hogy "hogyha megkapja a magyar állampolgárságot, akkor bla-bla". Ebből indultam ki, hogy esetleg már kérvényezte, vagy valami.
Mihály Árpád első magyar válogatott mérkőzése :
2009. november 6 péntek. Székesfehérvár
@csudto: Az IIHF szabályai szerint - ha időközben megkapják a magyar állampolgárságot - Mihály és Martz is csak a 2012-es VB-n játszhat először. Ekkor Martz 31, Mihály 32 éves lesz.
@fradigy: a papírok beadásától számítva három és fél :)

letelepedés 1991. április, állampolgársági eskü 1996. július
@Ice cube: ilyen meccsen játszhat, de tétmeccsen(IIHF rendezésűn) nem, csak ha megvan a 2 év magyar csapatnál eltöltött folyamatos szezon és az állampolgárság is.

@KCs: Nem kecsegtetni akarok senkit, de Mihály esetében van rá remény, hogy előbb is. De ez nem rajtunk múlik.

@csudto: Hivatalos megfogalmazás szerint a csapatának a székhelye szerint, ugyanakkor ez kicsit mégse teljes egészében így értendő. :)
@ekanai:
Távol álljon tőlem, hogy a politikát és a politikusokat megvédjem, sőt nem is tisztem, de két ellenzéki párt múlt hét hétfőn szó szerint egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be a Parlamentnek, amire te azt mondtad, hogy úgy akadályozzák a kedves honatyák, ahogy bírják.
Ha ezt még idén kész lesz elfogadni a kormánypárt, akkor a magyar állampolgárságú felmenőkkel rendelkező, és magyarul folyékonyan beszélő, Magyarországon állandó lakóhellyel nem rendelkezők egy-két hónapon belül magyar állampolgárok is lehetnek. Mihályi Árpi esetében ez eléggé felgyorsítaná a dolgokat.
Könnyebb előbb a politikát szidni, de hasznosabb utána járni annak amiről beszélek. Akit érint, vagy érdekel: T/10896 - 2009.október 12.
Bocs az offért meg a kötözködésért, de pár éve ilyen ügyekben a pontosságra nevelnek. :)
Hajrá Volán és Mihályi Árpi !!!
@Ice cube: majd Sator pont az Árpit fogja beválogatni a hokitornára a fiatalok helyett.ne röhögtess már.
@KCs: Nekem olyan emlekeim vannak, hogy Sille honositasa par hettel a 2003as Div1-es VB elott fejezodott be. Ez azert volt fontos, hogy ott mar jatszhasson is. Miert kell akkor Martz-nak es Pire-nek ennyit varnia, hogy Magyar mezben lepjen palyara? Nem csak azokra vonatkozik akik mar valahol valogatottak voltak korabban?
@Banderas29: A 2 év akkor is vonatkozik rájuk. Ha már már válogatottban IIHF meccsen részt vettek, akkor ennek duplája, azaz 4 kemény évet kell várniuk, hogy szerepelhessenek újra IIHF meccsen az új nemzeti együttesükben.

@manders2: Köszi a tájékoztatást, de rövid és velős lesz a válaszom: majd elhiszem, ha elfogadták, iktatták és a valóságban működik is a rendszer. Addig semmit se ér az egész, amíg tényleg nem lesz pár hónap alatt minden érdemes személynél eredmény.
Számomra furcsa,hogy a Zágráb nyáron honositott 5 játékost és az EBEL-ben máris Horvát állampolgárságu játékosnak számítanak (ezek szerint Pire gyorsított eljárásu honosítása esetén a Volán sokat nyerhetne )
@AG 2.0: Nekem letelepedés 1990 március vége,papirok beadása 1993,állampolgárság megkapása 1995,tehát 2 évet kellett várakoznom,és attol eltekintve hogy idegen nyelvü országban élek nem kellett nyelvvizsgát se tenni.
Mihály Árpinak,és Flintának is minél hamarabb meg kellene adni az állampolgárságot,mert az idö nagyon repül.
Sok sikert!
Sziasztok!

Először is elnézést a valamelyest OFF felvetésemért. Jövő hét vasárnap, ketten vagy hárman megyünk Budapestről kocsival a Vienna Capitals elleni meccsre, így egy vagy két főt a ráeső benzin és autópálya költség ellenében szívesen magunkkal viszünk. Amennyiben érdekel a dolog PRIVÁTban jelentkezzetek!

Addig is: Ole ole ole ole ole, Alba Volán…
kedves @venyige és kedves többiek: kcs mellett mások is leírták már, nem az állampolgársági eljárás hossza a szűk keresztmetszet. ettől persze mihály árpi sokkal korábban is jégre léphet a válogatottban, érdemes is lehetne kipróbálni őt, de hivatalos iihf-rendezvényen, azaz vb-n 2012 tavaszán szerepelhet majd először.
@venyige: azok már eleve kettős állampolgárok voltak. Nem most honosították őket. Egyébként Horvátországban minden horvát automatikusan megkapja az állampolgárságot, ha kéri. A boszniai szavazatokkal szokott győzni a jobboldal :)
@Aron78Bp: szervezzétek át a programotokat, mert a meccs ezen a vasárnapon lesz, nem a jövőhéten!
@M.Lac: ez ilyen sablon szöveg, már múlthéten is beírta párszor. azért maradhatott benn a "jövő héten":D:D
@Rock me Amadeus: igen erre en is emlekszem. Nem igazan szimpatikus hozzaszolasok vannak benne.
kivancsi vagyok, hogy most "szerinte" befer-e egy riportba Arpi.
@Rock me Amadeus: Nekem? Inkább nézegesd a junioircsapatotok meccsének jegyzőkönyvét
@KCs: ez most hogy kerul ide?
@csaboti: És az a régi cikk hogy jön ide?

Az én akkori hozzászólásaimat felhánytorgatni az ostobaság és a rosszindulat különösen bosszantó elegye. A tény az, hogy a cikk megszületésekor pár nap volt a VB-ig, valóban bíráltam a szerkesztési gyakorlatot, hogy nem a magyar válogatott játékosokat népszerűsíti a blog. (Egyébként két nappal a cikk előtt kiadott IIHF nevezési lapon Mihály Árpád be volt nevezve a román válogatottba, és a cikkben is azt írja a szerző, hogy megígérte, játszani is fog.) Már százszor túltárgyaltuk a témát. Ráadásul azóta persze, mindannyian tudjuk, hogy szerencsére nem történt meg Mihály pályára lépése az IIHF-rendezvényen, és örülünk annak, hogy Magyarországon játszik.

Én soha egy szóval nem bántottam a játékost, pláne, hogy éveken át dolgoztam azon, hogy az erdélyi játékosok pályafutása az Eurohockey.net oldalon méltó módon követve legyen és bemutatásra kerüljön, sajnos néhány idióta kiforgatta a szavaimat és azóta is ezt teszi.
azert pont neki megjelent itt-ott a neve...
Starting in 2005, Besa was hired to provide team and one on one training for the Pittsburgh Penquins and other professional hockey organizations and their affiliated players. Besa has helped to hone the skills of such professional hockey players, including, but not limited to, like Evgeni Malkin (NHL), Sidney Crosby (NHL), Mark Recchi (NHL), , Konstantin Koltsov (NHL), Ryan VandenBussche (NHL), Chris Beech (NHL), Thomas Surovy (NHL), David Koci (NHL) and Arpad Mihaly (AHL), and numerous others. He tailors his work to individual players and teams, working to address weaknesses and turn them into strengths.

Besa is a tireless ambassador of the sport. His experiences have provided him with an in-depth knowledge of skating skills, techniques, exercises and mental toughness that few coaches possess. His thoroughness and understanding of edges and skating techniques are exactly what athletes are looking for to compete in today''s NEW National Hockey League,

BESAHOCKEY.COM
bocs az angol szovegert
Árpi híveket el kell szomorítanom, de nincs benne a Pannon-kupa keretben:-(
süti beállítások módosítása