HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megjegyezték a nevét egy életre

2008.04.07. 15:53 hokigóbé

A talján hokihírek állandó szereplője az idén bizonyos Mihály Árpád, aki szakmányba lövi a gólokat. Néhány hete megígértük, hogy megírjuk, ki ő, a teljesítés ideje közben elérkezett. Egy Olaszországban király székely amerikai portréja következik.

A jelenleg éppen bajnoki döntőt játszó bolzanóiak szeme fénye Csíkszeredában született. Tíz éven át volt módja megtapasztalni, milyen a Kárpátok Géniuszának országában élni, akkor jött a forradalom, vagy mi. A jégkorong alapjait tehát Székelyföldön sajátította el. Tizenhat éves volt, amikor egy román korosztályos csapattal New Jerseyben járt, és ha már ott volt, maradt is a jégkorongpalánták e paradicsomában.

Tehette, az őt vendéglátó család feje egy wyomingi magániskola vezetőjeként tett neki ajánlatot: az iskolában Árpád egyszerre űzhette kedvenc sportját és tanulhatott. "Lecsaptam a lehetőségre. Szüleim nem tudtak eltartani, ezért kisebb munkákat vállaltam Wilkes-Barre környékén. Garázsokat tettem rendbe, kerteket gondoztam, néhány dollárért mindent megcsináltam, amit bírtam" – nyilatkozta a minap a Reppublica dél-tiroli klónjának. Így folytatta: "Később találtam egy családot, amely befogadott, hokiedzéseket tartottam a gyerekeiknek, ők szállást és kosztot adtak cserébe." Az iskola végén meghívót kapott. A Philadelphia Flyers invitálta training campra. "Nem tudtam elhinni. Egy sorban voltam Mark Recchivel és Simon Gagne-nyal, a másik oldalon Leclair és Primeau játszott. Kár, hogy akkor még sem fizikailag, sem technikailag nem álltam készen a kihívásra. Egy iskolából máris NHL-be ugrani képtelenség."

NHL helyett egyéb ligák következtek, ECHL, AHL, UHL, hol ez, hol az, Mihály nem tudott megmelegedni sehol. A 2006/07-es szezonban nem kevesebb, mint öt csapatban játszott, három ECHL-esben és két AHL-esben. A végére megtalálta a góllövő ütőjét, a Reading Royalsban 25 meccsen 28, a Las Vegas Wranglersben 28 csatában 23 pontot szerzett.

Aztán 2007-ben visszaköltözött Európába, a Bolzano hívta. Az olasz bajnokság kapusai csakhamar megjegyezték a nevét egy életre. Még soha nem volt ilyen nagy formában, nem véletlen, hogy a bajnokesélyes Bolzano szurkolói rajonganak érte: ő a legjobb csatáruk, 47 ponttal, 23 góllal, 24 passzal. Legutóbb, múlt szombaton a Renon ellen egyenlített a bajnoki fináléban a Bolzano, most 1-1 az állás. A székely amerikai két gólt ütött eddig a párharc során.

A román válogatott híveinek bánata, hogy bár tagja a csíkszeredai divízió 2-es vb-re kiválogatott keretnek, a legjobb esetben is csak késve érkezhet haza; a feljutásra pályázó hazaiak ma már kezdenek is. Az olasz döntő negyedik meccse április 10-én lesz, addig biztosan elhúzódik az aranycsata. Mihálynak amúgy megvan az amerikai állampolgársága, a román nyelvet sem bírja tökéletesen, de kész arra, hogy játsszon a nemzeti csapatban, ha teheti; ebben az évben meg is ígérte, hogy jön.

Annál is inkább, hogy szülőföldjétől nem szakadt el. Nyaranta hazatér Csíkszeredába, ott tartja magát formában. (Mellesleg nem rokona a további szeredai Mihályoknak, akikből van még néhány.) A román válogatottban vb-n még nem is szerepelt, eddig mindig playoffos elfoglaltságai voltak a tengerentúlon. Vagy ha mehetett volna, sosem tudta-akarta kifizetni biztosítási pénzeit a román szövetség. Most mehetne, de nem biztos semmi sem.

57 komment

Címkék: vb románia olaszország bolzano divízió 2 mihály árpád

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gánnyényal? :D A Gagne-val jobb, nem? :)
Mihály Árpád, aki szakmányba lövi a gólokat, WTF?:D
Mióta lett ez a jegkorong.blog.ro?
KCs ezt most viccnek szántad?
Ha az vicc, hogy előbb kap portrécikket itt egy román válogatott hokis, aki az olasz bajnokság ponttáblázatán nincs is az első 10-ben, mint bármelyik magyar válogatott hokis, akkor igen.
Kcs!
Ha a Roger, Omar, Artyom ... neked magyarabb, mint Milyán Árpi, akkor szerintem nem viccelsz, hanem simán b@rom vagy.
Már csak ezért is jól jönne a magyar válogatott hokisok bemutatása a román válogatott tagjai helyett, hogy végre mindenki átlássa:

Roger szülei magyarok, ő maga magyar útlevéllel, magyar nyelvtudással érkezett haza
Omar édesanyja magyar, ő is magyar útlevéllel érkezett, születése óta magyar állampolgát
Artyom meg nem is értem, hogy kerül a felsorolásba.
Csodálkozom, hogy Galaniszt nem említed, a tájékozottságod alapján meglepő...
Jó cikk, jövőre el kell csalni a Volánba :-).

KCs, nem foglalkoztat egy hasonló oldal beindításának a gondolata? Ott mindig azt olvashatnál, amit akarsz :D.

Van neki olyanja, alpec, de szerintem ne foglalkozzatok ezzel a fiatalemberrel, mi lassan leszokunk róla. Persze nehezen megy, mégiscsak egy fontos magyar klub fontos alkalmazottja.
Büszke lehetsz magadra. Csak Erdély felé ne hagyd el a határt öcsi!
D. Gromov: nem hiszem, hogy ez a sértődős hozzáállás indokolt. Amíg a magyar válogatott magyar tagjait honosítottnak gondolják sokan, szerintem inkább róluk kéne portrét írni, mint alsóbb amerikai ligákban megfordult, az olasz liga pontlistájának tágan értelmezett élmezőnyében levő román válogatott játékosokról.

Persze ha fontosabb a román hoki népszerűsítése a magyarénál, akkor, elismerem, a kritikám fájó pontra tapinthatott. De mivel ezt elképzelhetetlennek tartom, meglepve olvasom a sértődött és gőgös reakciódat.
Kácsé, ne próbáld annyit terelgetni ide-oda ahonosítást, meg hozzáállást, meg stb.
A .ro hozzászólásoddal alaposan melléfogtál, mert bizony sértettél vele egy pár embert! Például engem is.
Sajnos , olvasnék én is híreket a bajnokcsapat keretének változásáról , de nem tudni semmi újat :(((
Kcs, mint Volándrukker kérem, hogy ne írj már ekkora baromságokat! Tévedtél, ez van, bocsánatot kérsz, amiért körülbelűl 15 millió magyar ember lelkébe gázoltál, és kész... Ez a blog azért van, hogy érdekes dolgokat olvashassunk a jégkorongról. Ha ennyire szeretnéd, írj Omarról, meg Holéczyről, szívesen olvasnám azt is!
Vincenzo: én nem "románoztam le" a játékost, csak annyit írtam, hogy "román válogatott", ami pedig tényszerűen igaz, és nem én tehetek róla.

A .ro megjegyzés pedig nem utalt másra, mint hogy a vb előtti héten szívesebben olvasnék magyar válogatott hokisokról a román válogatott hokis helyett, pláne, hogy sokan teljesen tévedésben vannak velük kapcsolatban, mint itt is kiderült.

Soha, semmilyen netes és neten kívüli fórumon nem "románoztam" le erdélyi magyarokat, itt sem tettem és nem is fogom. De Mihály Árpádnak nincs köze a magyar hokihoz, ez is tény.
De azért, mert egy székely-magyar-amerikairól, aki román válogatott írnak egy cikket attól már .ro lesz egy blog? Ennek a legtermészetesebbnek kellene lennie.
Ha például Camoranesiről írnak valamit Argentínában, attól még nem lesz olasz az argentin blog.

KCs, érvelésed ott sántít, hogy az NHL, orosz, svéd, finn, szlovák, német, svájci, cseh bajnoksággal foglalkozó cikkekesetében sosem zavart, hogy azok a jegkorong.blog.hu-n jelentek meg. Pedig azoknak a posztoknak sem volt több közük a magyar jégkoronghoz.

Egyebekben pedig a blog alcíme: "Jégkorong
A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van." - szerintem ennek a Mihály Árpádot bemutató poszt tökéletesen megfelel. Ha pedig téged ez nem érdekel, akkor ne olvasd, senki sem kényszerít erre.
Kezdem èrteni KCs-èt!Lehet itt irni,oroszrol,arabrol meg mindenkirol.Szèkelyrol meg nem!!!!
erről van szó, milano és kerusz...
KCs, komolyan mondom, hogy nem irigyellek. szar lehet ilyen szemüvegen keresztül nézni a világot. na mindegy, hagyjuk, hajrá VOLÁN!
KCs,

ott voltál te Moszkvában tavaly, az A csoportos vb-n?
Bocs nem egészen idetartozik, de arról tud vki vmit, hogy a csíkszeredai csapatok játékosasi, akik nem voltak még román válogatottak és ugye a magyar bajnokságban játszanak, azok lehetnek magyar válogatottak? Persze a jövőre nézve
Én már sokszor találkoztam Mihály Árpi nevével és örülök, hogy most többet is megtudhattam róla!

Egyébként kerusz érvelése szerintem a legpontosabb, hogy miért is helyénvaló egy ilyen írás.
De kèrdezte meg valaki a Mihàly àrpit hogy,esetleg szeretne-e jàtszani a MAGYAR vàlogatottban!!!
Ja és Kcs, olyan ez, mint az újságolvasás: nézd meg a címeket és döntsd el, hogy el akarod-e olvasni a cikket... Azt meg inkább köszönjük meg a szerkesztőknek, hogy tiszta hokiszerelemből indíttatva öntik ránk a kedvenc sportunkkal kapcsolatos infókat, híreket...
Kcs,
ezzel most szerintem is alaposan melléfogtál. Kijárna a bocsánatkérés.
pl-ul,az olaszok honositottak Kanadiakat.Olasz nèv,ukknagyapja olasz volt,ennyi.ugyan màr hol lenne az olasz hoki nèlkuluk.talàn Bolzànoban akik laddinok vagy osztràk anyanyelvuek!ès senki sincs ilyen jo helyzetben mint mi,hogy sajàt anyanyelvu jàtèkosokat szerezhetunk(szerezhetnènk)be.akkàr erdèlybol,akkàr szlovàkiàbol!ès ne feledkezettek meg Kercsorol,Sofronèkrol,Rajzèkrol,Vargyasrol.Ok honnan jottek?
Szerintem nem kell nekünk székely legényeket honosítani csak azért, hogy honosítsunk. Ez önmagában nem ér pluszpontokat semmilyen világversenyen. Ráadásul úgy néz ki, hogy alacsonyabb korosztályokban egyelőre egyre nő a különbség a javunkra.
A magyar jégkorong szempontjából Észak-Amerikában és a Felvidéken lenne célszerű körülnézni külföldiek terén. Olyan magyar származású játékosokat lehetne igazolni, akik 1-2 év alatt könnyen honosíthatók lennének. Ez is jó megoldás, de mindenek előtt a JÓ MAGYAR (a mostaninál sokkal jobb) utánpótlásra kell odafigyelni. Az jó utánpótlásnevelés és a honosítás megfér egymás mellett, sőt az eredményes szerepléshez ideális megoldás! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ VOLÁN! HAJRÁ FEHÉRVÁR!
kerusz,ez a plussz pontos dolog rohejes.Kulomben is nem azt akartam mondani hogy az egèsz szèkely itt jàtsszon,hanem azt szerettem volna èrzèkeltetni hogy a tehetsègeket ide lehetne csàbitani.ès az itthon jàtszokat is itthon tartani!màrmint a vàlogatottban!ès nem hagyni hogy svèd meg meg màs àllampolgàrok legyenek.persze ehhez kell egy kis pènz is,meg komolysàg!
KCs: Hokigóbé írt egy cikket, és betették, mert jó. Több, mint valószínű, hogy ha Te írnál egy cikket Omarról vagy Rogerről, az is ugyanígy megjelenhetne itt. Személy szerint engem érdekelt, hogy ki is ez a Mihály Árpád, és - mint láttuk - ezzel mások is így vannak. Azért ez a Mihály gyerek letett valamit az asztalra, annyival légy szíves tiszteld meg, hogy nem hurrogod le így, ismeretlenül. Van egy olyan sejtésem, hogy rengeteg magyar hokis örülne egy, az övéhez hasonló pályafutásnak.

Borsy: Véleményem szerint nagyon rossz út a honosítás, bármilyen formában. Ilyen szűkös időben persze jól jönnek "külföldre szakadt hazánk fiai", de inkább koncentráljunk ezen a téren kizárólag a saját kis hokisainkra, mert úgy nem érhetünk el tartós eredményt, hogy folyamatosan a külföldi hokikultúráktól várjuk, hogy ássák ki nekünk a gesztenyét. Miért nem próbáljuk inkább utolérni, esetleg beelőzni őket?
Üdvözlök Mindenkit!Új vagyok az Oldalon.Érdeklődve olvastam az eddigieket, de KCs otrombasága engem is "rámozdított" az oldalra.Ritka egy tapíntatlan dologra ragadtatta magát ez az ember. Főleg hogy volt már a magyarság történetében egy soha el nem felejthető DECEMBER 5.-e is!
Kölcseit és a "Himnuszt", Madáchot és "Az ember teragédiájá"-t,Jókat, Kós Károlyt,Sütő Andrást, Kányádi Sándort, Munácsi Mihályt, vagy falum szülöttjét, Tamási Áront, ki kellene hagynom a magyarok lustájáról? Vargyas László, Sándor Szilárd, Bölöni László, Jakab Zoltán, Bartók Csaba, Ilyés Róbert,Orbán Annamária, Kerekes Zsombor, Pintér Attila, Csizmadia Zsolt ...stb...Még mindig nem elég?KI eza KCs akinek nincs neve és ilyen szomorúgondolatkra futja erejéből? Isten segítse Őt!
A honosítás mellett/helyett én is a JÓ MAGYAR utánpótlásra helyezem a hangsúlyt!
Bocsánatot kérek a helyesírásí hibákért, de elborult az agyam, pestiesen szólva!
Jakab Csaba:Véletlenül nem a Csizmadia Csabára gondoltál?
Az utánpótlást kell támogatni, nem honosítgatni, ez tény, hiszen abban van a jövő, bár erről mi hiába beszélünk, már a 10 éveseknél is a pénz beszél, és amíg a gazdag szponzor dönti el, hogy a gyerekeket hogy edzzék, ki játszhat, stb.(lásd Volán -ezt nem fejteném ki, mert KCS tuti berágna, dehát túl jó fülem van, hallottam ezt-azt bizonyos emberektől), addíg mi itt hiába koptatjuk a billentyűzetet... Ez van...

Amúgy a szabály úgy van, hogy egy játékos csak egy válogatottban jétszhat, így az a magyar játékos, aki utánpótlás román válogatott volt, nem lehet felnőtt magyar válogatott. Ezért is könyebb olyant hozni, aki 29-es osztályú hokis a saját hazájában, és esélye sem volt pl. USA válogatottnak lenni, de van valami távoli magyar őse...
Szerintem nem egy cikket olvastunk!

Kicsit elhamarkodott volt KCS véleménye. De azt nem olvastam,hogy szidta volna az Erdélyieket.
Viszont az azért olvastam,hogy egy páran öntudatosan ráugrottak és ők kezdtek el szitkozódni. Előhúztak mindenféle politikai dolgot ezen a sport oldalon.
Tudom,hogy ezért én is kapok,de azért a tisztánlátás miatt vannak olyan Erdélyi hokisok is akik itt élnek,sőt kis koruk óta itt élnek,ide járnak suliba és választhattak,ők inkább a román válogatottat választották. Ez meg számomra kicsit… na mindegy
Kerekes Zsombor amúgy nem Vajdasági??
De a lényeg,hogy tényleg érdekes a cikk.
kong: Erről van szó. Vannak - nem is kevesen - akik remegve várják, hogy mikor olvasnak olyan mondatokat, amelyekbe bele lehet magyarázni, hogy az önérzetükbe gázoltak.

Nincs miért bocsánatot kérnem, mert nem mondtam semmi sértőt, aki meg akar sértődni, az meg is fog. Kérjenek azok bocsánatot, akik a hozzászólásaikban belekeverik a politikát meg a történelmet ebbe az egészbe.

Vincenzo: én úgy tudom, hogy nincs ilyen szabály, sok hokis játszott pályafutása során több válogatottban is.

D. Gromov: nem voltam kint az A-csoportos vb-n.
Vincenzo: ha jól tudom, az érvényes szabály az, hogy aki játszott egy ország válogatottjában, az 3 évig nem szerepelhet másikban. Másfelől, ha valaki nem abban az országban született vagy nem olyan állampolgárként, ahol válogatott kíván lenni, akkor nettó 24 hónapot adott ország bajnokságában kell eltöltenie ahhoz, hogy a szelekció tagja lehessen. Nagyjából így van, de aki alaposabban tudja, az pontosítson.
KCs,

kösz a választ, megnyugtattál, volt ott egy srác Fehérvárról, nem beszéltünk ugyan, de szerénynek és jó fejnek tűnt, egyetlen hibájára emlékszem, a barátnője rajongott Jarkko Ruutuért :)
D. Gromov: ha szerénynek és jó fejnek tűnt, hogy merült fel benned, hogy én voltam? :D :D
Az állampolgárság megváltozásával, más ország színeiben való szerepléssel kapcsolatos szabályok ezen a linken érhetők el:

www.iihf.com/fileadmin/user_upload/PDF/The_IIHF/IIHF_Statutes_and_Bylaws-_July_2003.pdf

204. pont, eligibility rules (35-36-37. oldal). Nem másolom be, mert hosszú.
Hagyjuk már abba egymást szidalmazását, kedves hokifanok. Ez a vágyam, ezért is írtam ezt a böszme hosszú szöveget.

KCs-nak: Abba hogy ki mit vár remegve, ne menjünk bele mélyebben. Mindössze annyit erről, hogy ha elolvasod a cikket, majd a hozzászólásodat, akkor abból nekem az jön le, hogy te, kedves KCs, legalábbis tettre készen várod, mikor tudsz egy rossz ízű kommentet blogunkra belökni. Ez nem baj, csak értelmetlen.

Magam részéről nem éreztem annyira bántónak kommentjeidet a román-magyar sorstragédia tárgykörében. Ezzel együtt, amit kaptál érte, megérdemled, mert állandóan vitát generálsz, tök fölöslegesen.
Igaza van annak is, aki azt rója fel neked, hogy más ország válogatott játékosáról szóló cikkünkbe hasonló indokkal nem kötöttél bele.

Én csak arra hívnám fel a figyelmed, hogy olvasd blogunkat picit figyelmesebben. 1. Mihály nem román válogatott, ez tán benne is van a cikkben. 2. Nagyon sok magyar válogatott játékosról írtunk cikket, fotóval, részletesen. Ki merem jelenteni, hogy idén Magyarországon egyetlen egy médiumban, sem nyomtatottban, sem internetesben nem olvashattál többet, aktuálisabbat, igazabbat, tárgyilagosabbat és pozitívabbat a magyar hokiról és a játékosokról, mint nálunk. 3. Saját magad által szerkesztett honlapod van, és rendelkezésedre áll egy jelentős fórum, ahol kifejtheted véleményedet. Mutass példát az ezeken publikált cikkeidből arra vontkozóan, amiket nálunk hiányolsz. Nem fogsz tudni. Rendszeresen látogatom elég régóta ezeket. Lehet, figyelmetlen voltam, de egyetlen egy valamirevaló portrét nem láttam játékosról, edzőről, sem az utánpótlás korú játékosokról, amivel múltkor voltál elégedetlen mifelénk. Folytathatnám a példálózást, de minek. A fontos nem is ez.

Egyet érts meg, mert végtére is ez a lényeg. Ezt a blogot azért hoztuk létre, mert imádjuk ezt a csodálatos sportágat. Ezek nem nagy szavak. Azért szentelünk szabadidőnkből napi több órát a szerkesztésére, hogy olvasóink (és mi is) többet tudjanak erről a sportágról, és hogy legyen végre normális nyilvánossága a jégkorongnak. Nem pedig azért, hogy fölöslegesen gerjesztett vitákat folytassunk le.

Volt olyan alkalom, amikor tartalmi, elvi vagy tényszerű hibát vettél észre cikkeinkben. Ezt köszönettel javítottuk. Erre (is) való a kommentelés. A pontosításra, az információáramlásra.

Még azt sem mondom, hogy nincs részigazságod a Mihály-cikkhez írt kommentedben a tekintetben, hogy bemutathatnánk a magyar válogatott játékosait. Igen, bemutathatnánk. Bár múlt héten majd mindennap tájékoztattuk olvasóinkat a hazai edzőtáborban történtekről, és tán olyanokat is írtunk, amelyekről csak itt értelsülhettek a hokiszurkolók, de hogy pontosan csak itt, abban biztos vagyok. Hétfő-keddre nem terveztünk válogatottas cikkeket, úgy gondoltuk, hogy nem írunk ilyeneket: "hétfő reggel Kangyal Balázs felszállt a csapatszállító buszra, majd Bécsben szépen sorba leszállt róla a többeikkel együtt, és felszálltak. Előbb a repülőre, aztán a magasba. Tizenvalahány óra zsibbadás után várhatóan Tajvanon landolnak, ahonnan rövid akklimatizálódást követően folytatják útjukat." Erre nem gondoltunk, és arra sem, hogy bemutatjuk Palkovics Krisztián (elnézést kérek a játékostól a példáért) fordulatos, kalandokkal teli pályafutását, amely ráadásul teljesen ismeretlen az olvasók előtt, ugyebár.

Csakhogy energiáink végesek, és bár igyekszünk, nem tudunk teljességet nyújtani, fájdalom ez nem csak neked, de nekünk is. Ámde! Ezért kapcsolódtak be munkánkba menet közben többen is, és erre van lehetőség a jövőben is. Bár most nehéz elképzelni és meglepő lehet, de akár rád is számítunk, kedves KCs. Mert a jégkorong legyen fontosabb, mint az önérzet. Ha valami hiányérzeted támad, amit szívesen látnál nálunk, és tehetséget, energiát, kedvet érzel a téma feldolgozásához, hát rajta. Dobj egy mélt, és megbeszéljük.
Gyerünk, KCs, tegyél le te is valamit az asztalra!
F. Kapus: oké, köszönöm az érdemi reakciót.

Higgyétek el, én is azon dolgozom, nem kis időt rászánva, hogy a magyar hoki minél szélesebb nyilvánosságot kapjon. Úgy a Volán honlapján, mind az eurohockey.neten.

Ugyanakkor szerintem semmilyen vita nem felesleges, mert sokan sokféleképp látnak sokmindent, megannyi érdek, előítélet, tapasztalat különbözik. És az, hogy ezek felszínre kerülnek - pl. ezen a blogon is - hozzásegít ahhoz, hogy egymás nézőpontjait jobban meg tudjuk ismerni.

Mert az előrelépést sosem a hallgatás, mindig az álláspontok feltárása, és erre alapozva egymás megértése, és a véleménykülönbségek elfogadása hoz. Amíg tehát van szándék és nyitottság a vitatkozó felekben erre, a viták nem feleslegesek szerintem. Elismerem, hibáztam abban, hogy sokszor makacs voltam bizonyos kérdésekben, de nagyon sok visszajelzést kaptam nagyon sok helyről, és sokkal árnyaltabban tudom már látni a dolgokat. De ehhez le kellett ezeket a beszélgetéseket folytatni.

Most elsődlegesen az eurohockey.net-re koncentrálok, a magyar, a lengyel és - igen - a román bajnokság idei adatainak bevitelére az adatbázisba, jönnek a visszatekintő cikkek erre a három ligára - és engesztelésképpen fogok írni a Mihály Árpádról is egy portrét. :)

Mégegyszer köszönöm a visszajelzést, további jó munkát kívánok, és ígérem, a magam eszközeivel ahol tudok, segíteni fogok.
Bár naponta többször is ráklikkelek erre a hiánypótló blogra, hozzászólásokat nem igazán csatolok. Ez részint abból adódik, hogy erdélyi lévén nem kívánok/tudok véleményt formálni a magyar jégkorongról, másrészt nincs hathatós rálátásom a nagy hokinemzetek bajnokságaira. A fent vázolt kérdés és a bejegyzett hozzászólások mégis arra hajtottak, hogy elmondjam véleményem.

1. A többiekétől markánsan eltérő úriember véleményével ellentétben engem büszkeséggel tölt el az, hogy nemzetünk jégkorongozói közül egy újabb nevet említhetünk - Vas Jankó mellett -, aki megfordult az AHL-ben, aki a jégkorongozás világában kiemelkedőt teljesített azáltal, hogy az észak-amerikai ligák többjében is eredményesen kergette a korongot, mellesleg az olasz bajnokságban is jól teljesít, akárcsak Szuper tette azt.

2. A magyar válogatottról az elmúlt időszakban rengeteg bejegyzést olvashattunk, eppen ezért egy percig sem volt hiányérzetem, a lehető legtöbb információ eljutott hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy vébé idején és utána is számos naprakész anyag fog születni, de ebben a pillanatban tényleg fölösleges volna újabb, fölösleges információt szolgáltatni. Ismerjük a keretet, tudjuk ki-mikor érkezik/érkezett, a blog révén követhettük a felkészülés majdminden momentumát, komoly beszámolókat kaptunk az edzőmérkőzésekről.

3. Sokakkal egyetetértve én is szívesen olvasnék portrékat Ennaffatiról, Holécziről, Vaszjunyinról, de még Sille pályafutása is érdekelne, ahogyan a válogatott többi tagjáé.

4. A honosítással én sem értek egyet. A magyar utánpótlás nevelése jó úton indult el, az ifjakra kell fektetni a hangsúlyt, megpróbálni itthon/otthon tartani őket, de legalább a korosztályos, majd felnőtt válogatottakba visszahívni a külföldön tevékenykedő tehetséges játékosokat.

Ebből a cikkből én hasznos és érdekes infokra tettem szert és azért megjegyzem, hogy vérszerint tuti, hogy Mihály magyarabb Galansiznál vagy Vaszjunyinnál, mert neki mind2 szülője magyar, a magyar hokihoz tényleg semmi köze, de sztem nem is erről szólt a cikk.
Kedves KCs!én ezt a blogot fèl ève olvasom ès eddig nem vàrtam"REMEGVE"hogy ràugorjak senkire sem.Szerintem itt lehet megtudni legtobb uj dolgot az aktuàlis hokièletrol,szemèlyekrol stb.ezuttal is gratulàlok a szerkeztoknek.csak igy tovabb!és KCs,csak ovatosan a szekelyekkel!!tèma lezàrva!
Rájöttem! A "Megjegyezték a nevét egy életre" cím igazából Kcs-ről szól, annyit emlegették a hozzászólásokban. :) Nehéz ez a pop-szakma Kcs? :D
Érdekes ez, mert miközben itt románozással vádolnak, még ilyenkor is a romániai magyar hoksiok eurohockey-s adatlapját gépelem, mert azt szeretném, hogy a lehetőségekhez képest ez is rendben legyen...
Amúgy ez dícséretes, mert ha valamilyen játékosról szó van, akkor én pl az eurohockeyt szoktam mindig megnézni, hogy jobban képben legyek. A másik, az a hockeydb nekem annyira nem jött be.
Ezt a posztot olvasvan, mindenki dontse el maganak, hogy milyen legeny is vagy te.
@KCs: Ez rolad szol, teged minosit.
@alpec: mondtam én, el kell csalni a Volánba. Abban a szezonban majd' az összes bolzanoi meccsét láttam, neten ;-)

la grande Arrrpad Mihali!
@alpec: Hat elcsaltuk, itt van most a Volanban. Igaz egy kis szeredai kiterovel, de hat itthon is meg kellett nezzek, hogy mit lehet odaat tanulni ebben a szakmaban.
@csatoimi: Megnéztük és gyönyörködünk a mai napig a játékában...
@csatoimi: @HC4ever: És reméljük, még további meccseken és a következő szezonban is láthatjuk.
süti beállítások módosítása