HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megkezdődik a Mol Liga Újpesten is

2009.10.18. 11:56 kerusz

Három mérkőzés jutott vasárnapra a Mol Ligában, mint ebben a szezonban minden egyes alkalommal, most is születhetnek olyan eredmények, amelyek tavaly még komoly meglepetést jelentettek volna. Az egyik nagy kérdés: mire megy a Miskolc Újpesten?

Délután kettőkor az e heti második SC Csíkszereda-Vasas Budapest Stars csata következik. Mind a két csapatnak komoly gondokat okoz a gólszerzés, átlagban ők szerezték a legkevesebbet. A budapestieknek immár két gól nélküli meccsük volt, ami komoly meglepetés, különösen a csapat névsorának ismeretében. Úgy látszik, a csíkszeredaiaknál sem tudta senki átvenni az eltávozott kitűnő támadók helyét. A vendégeknek nem sok lehetőségük van változtatni, roppant szűk kerettel utaztak el, de hasonlóan a pénteki mérkőzéshez ma is küzdelmes és szoros csatára lehet számítani. Kisebb meglepetés lehetett pénteken a tévénézőknek a sok üres hely a Vákár Lajos Jégcsarnokban, reméljük, ma sokkal többen látogatnak ki a mérkőzésre.

Este hatkor végre megkezdődik a Mol Liga Újpesten is. A lilák az immár kifogástalan minőségű jégen a Miskolci Jegesmedvéket fogadják. Hajlamosak lehetünk azzal elintézni a párosítást, hogy kellemes ellenfél jutott az első hazai meccsre, de ez egyáltalán nincs így. A miskolciak rengeteget fejlődtek, és Fehérvárról kölcsönkapott játékosaik az utóbbi mérkőzéseken hihetetlenül ponterősek voltak. További intő jel kell legyen az újpestiek számára, hogy a mai vendégek eddig kétszer játszottak idegenben ebben a szezonban, és mindkétszer szereztek pontot: előbb legyőzték a Ferencvárost, majd a Vasas ellen egyenlítettek a rendes játékidő utolsó perceiben, kétgólos hátrányból. A hazaiak számára a mai mérkőzés főpróba is a jövő heti Kontinentális Kupa-forduló előtt. Egy új légiós is érkezhet hozzájuk, az icezone.hu szerint a 22. évében járó szlovák védő, Justin Javorek minden bizonnyal jégre lép, ha megérkezik a sárga kártyája.

Fél hétkor kezdődik a forduló rangadója, amelyen a Dab.Docler fogadja a Ferencvárost. Ebben a szezonban eddig hatalmas az újvárosiak fölénye otthon. 24 gólt ütöttek, és csak 4-et kaptak, mind az öt mérkőzésüket megnyerték. A Mol Ligában biztosan vezető csapat pénteken nagy pofont kapott Miskolcon, ma este muszáj kiköszörülnie a csorbát a saját közönsége előtt. Ehhez a stílusos együttessé formálódott Ferencvárosnak is lesz szava. Hegyi Ádám beilleszkedése remekül sikerült, első meccsén gólpasszt adott, de az Újpest ellen az első kettő mellett a harmadik sor is nagyon kitett magáért, két góllal járultak hozzá a győzelemhez, és amikor ők voltak jégen, nem kapott gólt a csapat.

 

69 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végre van jég, normálisan edzhetnek a srácok, és lesz hazai meccs. Már alig várom. Hajrá Lilák!
Kicsit hiányzott már a másfél órás BKV-zás az UTE mecsekre :)

Hajrá lilák!
na végre, egy jó kis hazai!
Csikszeredaban a szinvonal eltunesevel, eltuntek a nezok is.
@csatoimi: a konti kupára remélem sok helyi kijön majd.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hányan lesznek ma kint este a Megyerin. Vajon kicsit többen leszünk vagy kevesebben?
Végre van hazai meccs! Sokáig éljen az Új Anyajég! :)
El sem hiszem... hazai meccs!
Ébresszetek fel, mert álmodom!
Hajrá Lilák!
@1nf3rn0: Tavaly meglepően kevesen voltak kíváncsiak a csapatukra.
@1nf3rn0: Szerintem megint a szokásos 250-300 fő. Sokan gondolom még nem is tudják, hogy most lesz hazai meccs.

Persze ne legyen igazam
@csatoimi: Sztem nem a szinvonallal, hanem néhány játékos hozzáállásával van gond. A külföldiek sem hajtanak úgy mint tavaly. Most jól jönne Wallenberg és Ramstedt ...
úgy nézem a csillagok is hegynek mennek...
és úgy nézem, hogy ezt eléggé nehezen viselik...
@thor80: Nincsenek is olyan kulfoldiek, akik ugy hajthatnanak mint a tavalyiak. Egy csapat ha elveszti a hat legjobb jatekosat, akkor ott mar beszelhetunk szinvonal visszaesesrol.
@csatoimi: Szerintem ez a mostani Sc így is erején felül teljesít, hogy ott van a táblázat első felében. Bár ebben a hazai bíráskodás is benne van.
@csatoimi: van esély rá, hogy jövőre visszatérjen a tavalyi színvonal a Mol Ligába? :)
@freddi: A jelenlegi Mol liga szinthez ez a mostani SC nem rossz csapat. Vannak tapasztalt jo jatekosai, meg ugyesen hajto fiataljai is, ami viszont gondot jelenthet nekik, nincs egy igazi befejezo csatar a csapatban. Az viszont mar mas tal teszta, hogy a nezok a tavaly el voltak kenyeztetve minosegibb legiosokkal, a johoz meg ugye konnyu hozzaszokni.
A második harmad végén a Stars 44perc büntetésnél tart a Szereda 14percnél! Érdekes a játékvezetés.A Brassó vinnyogása meghallgatásra talált.
Nem látjuk a bíráskodást, de csíkban teljesen reális, ha 30 perc alatt a hazai csapatnak két darab kétperces kiállítása van, az ellenfélnek meg tizenhárom :)))
Bocs mire leírtam már 46 perc! És ebből az újabb kettős előnyből már 3:0 a Szereda javára.Gusztustalan!
korrigálom magam, 14 kétperces bünti a Vasasnál, 2 a csíki egyletnél, biztos jót játszódnak a felek :)
@lautstarke: Ha engem kerdezel, van esely ra, csak legyen Mol liga. :) A DAB kifejezetten jo uton jar, a Fradi szinten, a magyar csapatokkal nincsen gond, mi erdelyiek kell osszekapjuk magunkat egy kicsit, na meg kellene egy-ket jo csapat mashonnan is.
A tizedik perctől a harmincegyedik minutumig jött össze 46 perc, biztosan nagyon durvák a Vasas-játékosok :)
@canadien: Sajnos senki nem erti meg, hogy nyerni csak ugy van ertelme, ha realisan jobb vagy, a biraskodasos gyozelmek nem segitik elo egy csapat pozitiv megiteleset.
Nem értem miért lepődnek meg egyesek a kiállítási arányokon.Brassó elnöke is reklamált emiatt (megjegyzem igaza volt, )Itt idefújnak,ott meg oda,más kérdés ,hogy tudják e úgy csinálni hogy ne legyen feltünő)
Nagyon durván szét van fújva a Sportclub vs Stars. Mi lehet ott? Lejtős csíki jég? Vagy elszakadt a fonál Kangyaléknál, mert több, mint 150 perce nem lőttek gólt?
Ilyen sporik mellett játékosokra már nincs is szükség! :)
@exL:1: A túrót volt igaza.

Amúgy szerintem ennek a meccsnek a kapcsán is érdemes lenne betartani azt az alapelvet, hogy az kritizálja a bírókat, aki látta a meccset.
@exL:1: Ennek a kijelentésnek zérus a valóságtartalma. Egy minden tekintetben professzionális szakember mondta, miután a gondosan megtervezett célrendszert az első 2 megnyert meccs után módosították (a bab is hús), majd azt kellett látniuk, hogy mégiscsak gyengék ők ide. Aki így viselkedik vezetőként, annak én egy szavát sem hiszem el és a látottak sem támasztják alá az elmondottakat...
@1nf3rn0: Galusnyák Levente neve a megfejtés. Nála teljesen mindegy, hogy DAB, Vasas, UTE, FTC, Miskolc az idegenben játszó csapat. Ezt az embert csak a jégkocka-készítő közelébe lenne szabad odaengedni. Két éve figyelem a ténykedését, volt szerencsém élőben is látni. Most mit mondjak, hogy ne legyen becsületsértő?
Hangsúlyozom, mielőtt valaki félreértene: nem Vasas-Stars drukkerként nyilvánultam meg! :P
Én nem kritizálom a sporikat, lehet, hogy Galusnyák tökéletesen lefújja a meccset, bár ismerve az említett úriember képességeit, erre igen kicsi az esély :) De még ez sem kritika, max az én véleményem :)
@KCs: A Stars az egyik, ha nem A legkevesebbet szabálytalankodó csapat idén a ligában, de persze nagyjából igazad van! :)
@vaze: Persze, mert a hősöknek a hazai sporik nem fújnak be semmit, de látod, idegenben már nem tisztelik őket annyira :))))
@Bertuzzi: hát én úgy tudom, hogy másnak drukkolsz :)
A meccsre jössz?
@KCs: @vaze: nehogy azt akarjátok mondani,hogy a mol ligában nem lejt erősen a hazai pálya???főleg ha határontúli csapat (mind2 fél szemszögéből) játszik
vajon a dab ftc meccset adja a dab honlapja online?
remelem hogy igen mert szerintem jo meccs lessz
Egyébként ezt már nem tudom direkt csalásnak nevezni. Vagy egyszerűen olyan hülye ez a Galusnyák, hogy mikor kevesebb mint 15 perc van hátra és a hazai csapat vezet 3-0-ra, az amúgy is gólképtelen vendég ellen, akkor minek fújna be kamu kiállításokat... Hisz már eldőlt a meccs. Mindegy, nem látjuk mi volt.
@freddi: Arra mindenesetre jó lesz, hogy olvashassuk a Starsos illetékesek sirámait.
@KCs: abban biztos vagyok hogy lessz panasz a biraskodasra
A végén azért még egy kicsit szépített a statisztikán Galusnyák sporttárs, de az SC végül 4-0-ra nyert :) A Vasas ezexerint a legutóbbi három meccsen lenullázta magát?
@Spigott: Emberelőnyben is gólt kapott a Vasas... Vajon erről is a bíró tehet?
@KCs: Természetesen nem és én azt sem állítottam, hogy a korábbi kiállításokért is a sportit kellene megszólni. Elképzelhető, hogy tökéletesen vezette a meccset és teljesen reális a húsz perc alatt beszedett negyvenhat perc Vasas-kiállítás, amiből a fegyelmi büntetéseket levonva is tizenhárom kétperces kerekedett ki :)
@KCs: Uramisten! :) és ez még sohasem fordult elő egy csapattal sem!!?? :)
@forestjr: A sved ligarol mikor olvashatunk? :)
Most a jovok a mecsrol a Star's megerdemelten kapta a bunteteseket mert mecs elejetol piszkalodtak mindenkivel es sunyin porbaltak megoldani mindent...
Úgy látom nem a Rajna védett, hanem a 16 éves Pleszkán, igy a sok kiállitással tarkitva nem is sok a 4:O
@csatoimi:
Jaj tényleg! :D
A jövő hétre nem igérek semmit, sok a meló, csütörtökön meg irány Csíkszereda, de utána összeszedem magam, és írok az eddigiekről. Most meg irány a Megyeri út! :)
@Spigott: ha lesz szerencséd nézd meg a mérközést felvételről. A kiállítások legalább 90 %-a befújható volt. Nagyon durván kezdtek a Stársosok erre még a fejüket is elvesztették, aztán a harmadik harmadra elfáradtak a sztárok.
@Milka #71:
Már meg sem lepődünk, ebben biztosak voltunk, hogy ilyen vélemények lesznek. Minden magyarországi csapat sunyin és gusztustalanul játszik Csikban(:
@avessik: ha lesz szerencséd nézd meg a mérközést felvételről. A kiállítások legalább 90 %-a befújható volt. Nagyon durván kezdtek a Stársosok erre még a fejüket is elvesztették, aztán a harmadik harmadra elfáradtak a sztárok.
en is csak ezt tudom mondani
@Milka #71:
Lehet, hogy igazad van, hiszen nem láttam a meccset. De az előző szezonból itélve minden csapatunk sikeresen belefutott kint az irdatlan mennyiségü kiállitásba. Ezért kételkedem most is.
En most jovok haza meccsrol .Azt utalom az egeszben hogy itt mindenki ugat anelkul h latta volna a meccset.Az volt gusztustalan amit a Stars csinalt.Az elso perctol fogva csak a jatekosokon volt a lenyeg.Elvetve akadtak szabalyos szereleseik, lefujasok utan is rendre hozzauttek ok nelkul a csiki jatekosokhoz.Mihaly Ede meg is elegelte egy adott pillanatban.Sot, meg az elso harmadban Galus nem is ugy tette ki a Starsosokat ahogy kellett volna.Szerintem a pestiek amerikai focimeccsen erezhettek magukat.A masodikban aztan a biro felkotte a gatyajat es minden egyes szablytalansagot befujt.A starsosok rendre bottal probaltak megallitani a mieinket.A harmadik harmadra ugy latszik lenyugodtak a kedelyek mert eleg nyugodt volt a masik ket harmadhoz kepest.Amit meg ez a "peldakep" Sille de foleg Kangyal muvelt azt szegyen volt nezni.Ne haragudjatok meg de ez a bukaresti steauahoz hasonlitott ma.Nem a biraskodason ment el a meccs hanem azon h elszakadt a cerna minden Stars jatekosnal.Tiszteletem.
@Milka #71: Mi megnéztük volna _azt a bizonyos_ meccset is felvételről, de _az_ a felvétel meg szőrén-szálán eltűnt. Hát majd iparkodjatok ennek a meccsnek a felvételét feltenni a netre, és akkor lesz miről vitázni.

Gratulálok Pleszkán Józsinak, 54 lövésből 50-et megfogott, kétszer is csak kettős előnyben tudtak gólt ütni neki.
@avessik: nekem meg az furcsa hogy a Sportclub Magyarorszagon futott bele irdatlan mennyisegu kiallitasba.
@Fejér Lilla: A magyarorszagi meccseket is megneznem azok sincsenek erdekes modon sehova feltoltve...szerintem elobb gondolkozz mielott magad alatt vagod a fat
Egy nagy baj van a Mol ligas birokkal. A testjateknak azt gondoljak, hogy szabalytalansag. Es mindig csak a hazai palyan :)
@csatoimi: szerintem a ket kezzel elore tartott bottal valo jatek nem szabalyos.Mert itt ma ezek voltak a fo okok.Ja meg az ideges pestiek.Ha kellett ha nem csinaltak a fesztivalt
@libolikala: A múltkori DAB-SC meccs után a csíkiak is mondták a magukét anélkül, hogy láttk volna a meccset. Sőt kötölték az elméletet, hogy azért volt rossz a közvetítés, hogy elrejtsék a bírói manővereket.
Egyébként egyetértek, az véleményezze a meccset és a történteket, aki látta.
Remélem, a Volán-meccsek után sem hallunk bírót szapuló sirámokat! Hinni ugyan nem hiszek benne, hiszen a szurkerek természetes reakciója ez, számomra a gond akkor kezdődik, mikor a vezetők kezdenek el a sporikkal foglalkozni
Mondjuk a Stars Dunaújvárosban is elég provokatív, néha gusztustalan módon játszott. De ettől még nem tudhatom hogy ott mi zajlott.
@KCs: ???
ez nagyon szinten aluli volt Tőled!
@gogosz: én ott voltam, semmi extra nem történt. Volt két csapat, akik nyerni akartak..a Dabnak sikerült. Minek kell belemagyarázni dolgokat?

A hokiban egy kis csetepaté mindig benne van, ne tegyünk már úgy, mintha a saját játékosaink sérthetetlenek lennének. Valaki odacsap, menjen ki 2 percre és ennyi.
Ne basssszz,vezet a Miskolc?
Imi nem voltál a meccsen, ha a végén 200 perc van a Vasas Starsnál azon sem csodálkoztam volna, Fodor, Somogyi, Gergely, Gröschl és később Kangyal tiszta Pisarenko volt egész végig, az orrom előtt ütötte hátulról tarkón bottal Kangyal Ottókát, amire Galus megrémülve az egész meccstől lazán továbbot intett. Nem tudom mi volt ma a Stars-szal de ilyet a régi Steuas időkben láttam csak, nem beszélve arról, hogy az edző a végén minden nagyobb testű klubbost levett érződött a tömegverekedés illata...
Teljesen nyugodtan fel lehet tenni netre a meccset, lesz amit nézni...
Horror volt, egyedüli pozitív dolog a Starsnál a kapuska volt, persze a mellén nem megy át a korong :)
egész jó kis meccs volt ez az Újpest-Miskolc, nagy iram, nagy hajtás, izgalom, szép gólok. Csak sajnos rengeteg hiba is volt mind a két oldalon: pontatlan passzok, rossz helyezkedések, fegyelmezetlenségek, figyelmetlenségek.

Ennek ellenére élvezetes, jó hangulatú volt.

Szerintem ha az Újpest a következő 1 hónapban normálisan tud edzeni, akkor nem leszünk rosszak4

Ja ilyen jó jég, mint most, talán még sohasem volt Újpesten. Kemény, fagy mint a franc... lehet, hogy eddig is hibás volt a gépünk? :D
Mikor jon csikba a stars mert akik ma a jegen voltak azok egy buszpajaudvarrol ossze gyujtott csurhe latszatat keltettek.Gusztustalan aljas jatek rossz 89 elotti emlekeket ebresztett a csiki emberben.Tavaj filip kevesebbert kapott tobb fordulos buntetest mint amiert ma kangyal kapta a 10 percet.A birot a vallanal fogva rangatni es az oseit emlegetni nem melto egy A osztalyos valogatott jatekoshoz.
süti beállítások módosítása