HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Berta Ákos az Újpesté

2009.10.12. 19:43 F. Kapus

A válogatott csatár nem igazolhat a Vasas Bp. Starsba. Az átigazolási bizottság első fokú határozatát megerősítette a magyar jégkorong-szövetség elnöksége, a hokis átigazolási kérelmét megtagadta, Berta továbbra is az UTE játékosa. Berta Ákos és az UTE vitájáról többször írtunk. Az elnökség kérte a feleket, hogy törekedjenek a helyzet megoldására, egyrészről az UTE és a játékos, másrészt az UTE és Stars között alakuljon ki kommunikáció. Az ügy lehetséges folytatásait korábbi cikkünkben számba vettük.

39 komment

Címkék: ute mjsz berta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várható volt, kíváncsi vagyok, hogy a morálisan erős újpesti vezetés miként oldja meg Ákossal a dolgot.
No comment - ez is egy vélemény, nem is akármilyen.
Kár,hogy nem a szurkolók számítanak Újpesten,mert Ákost szerintem mindenki tiszteli. Az igazi probléma a vezetőségben megbúvó mókamesterekkel van...
A végén az lesz, hogy Berta saját magát fogja kivásárolni és így megy majd a Vasasba.
@OliBLOOD: 1 milla a LELÉPÉSI PÉNZ
ezt nem értem:
"UTE és Stars között alakuljon ki kommunikáció"

minek kellene a két klubbnak egyeztetnie. Mostantól ez csak Ute-Berta kommunikációt igényel.
@geriszu: Ugyan. Ha a Vasas Budapest Stars szeretné Bertát a soraiban tudni, akkor az átigazolás feltételeiről neki kell megegyeznie az Újpesttel, mivel az elnökség szerint a játékosnak érvényes szerződése van. Pont az érvényes szerződéssel bíró játékosok esetében kell a két egyesületnek is megállapodnia egymással.
a legutóbbi mérkőzésből kiindulva lehet nincs is szükségünk Ákosra, de ha valami pénzt akarnak még a Bertától akkor meg kell vele állapodni mielött repülőre ülne.nem tudom mennyit érne neki ,hogy a starszban játson.lehet jobban járna kinnt.a szövetség meg nem szeretne precedenst mert sok klub kijátsza a sporttörvényt nem véletlenül említette B.D.,de mint tudjuk az adócsalás sem áll messze Jóséktól...
Kerusz, nem olvastad az Újpest vezetőinek nyilatkozatát???
Szükségük van Bertára és nem fogják eladni/elengedni.

azaz, ez mostantól Ute-Berta ügy.
Geriszu: eddig ez azért keményen stars-os kommunikáció is volt, kellett volna is legyen! Az biztos kurva kemény lesz (mind az UTE-nak, mind a Szövetségnek), ha polgári peres útra viszik és ott ne ajd' isten igazat adnak Bertának! Ha...
@geriszu: Én már ott tartok, amit Böle Dezső mondott a blognak pár napja: "Leülünk Bertával megbeszélni, mit akar, hogyan tervezi a jövőjét. Nem akarjuk elvágni a pályafutását." Mivel Ákos nem kíván visszatérni az Újpestbe, nem kizárólag UTE-Berta ügy, a pályafutás nem elvágása nyilván azt jelenti, hogy meg lehet állapodni az Újpesttel. Nem is hinném, hogy most a Stars is úgy léphet ki a buliból, mintha sosem lett volna köze hozzá.
" Gratula"
Gondolom most mindenki elégedett. Már az ute részéről.
Az ,hogy jól kibabráltak egy fiatal játékossal ,alapozva a hiszékenységére az úgymond "gyermeki" tisztaságra az a kutyát nem érdekli.Póker arccal továbbra is belenéznek emberek szemébe,folytatják tovább a kicsinyes játékukat.Gondolom otthon amikor belenéznek a tükörbe,mert beletudnak nézni,eszébe sem jut egyiknek,hogy milyen gátlástalanok voltak.
Kicsit meglepődtem ezen a döntésen az elnökség részéről,mert biztos vagyok benne,hogy ők is tudják ,melyik oldalon van az igazság.
Márpedig az igazság odaát van az az Berta oldalán,az itt leírtak alapján annak van inkább valóság és igazság tartalma.
Viszont tudjuk milyen is az élet, sokszor igazságtalan.Dőljenek ,hát hátra a foteljeikbe "tisztelt" ute vezetőség és önelégült mosollyal a szájukon nyugtázzák ,milyen fasza gyerekek is voltak ISMÉT!
Egyébként még nem tudom, hány gyereket lehet még meghülyíteni!
Kár a srácért.Ő legalább olyan igazi hokis forma...
A többi játékos is hasonló "szerződéssel" rendelkezik,vagy csak Ákossal toltak ki?
Egyébként még nem tudom, hány gyereket lehet még meghülyíteni!
Ancsin Jani !
Szégyelld magad ! Amilyen nagy király voltál játékosnak úgyan olyan nagy ge.i lettél az életbe!!!
olvasom itt a hozzászólásokat és nem tudom hogy van-e aki hisz egyáltalán Böléék jóakaratában!nemhogy annak amit mondanak!mivel a fiam is hasonló szerződéssel van újpesten mint Ákos volt/van/lesz? ezért alig várom,hogy leteljen a még hátralévő jópár hónap és sikerüljön elmenni innen!tulajdonképpen az Ute amatőr szerződést köt egy játékossal,beleteszik hogy mennyi pénzt kap költségtérítés nevében-itt van az hogy mivel a sportszerződés ingyenes szerződés,a pénzt nem lehet a bíróságon követelni,tehát kihasználják a játékosokat magyarán!Horvát-Ladányi-Peterdi-Gergely-Szirányi-Szajbert-Papp-Virág-Berta-...mi biztos itt leszünk a pontozott vonalon! örülök hogy volt bátorsága és elmondta mi történt ,így mi is tanulunk belőle!-kár hogy Ladányiék idejében nem volt jégkorongblog :)
OFF: Hogy sikerült kétszer ugyanazt a szöveget elküldenem, két órás spéttel??? ON
Ebből a történetből sajnos mi csak rosszul tudunk kijönni, ha netán mi fizetnénk is a Sztársznak, hogy vegyék át Ákost.
megint csak azt mondom, mint múltkor. Ahhoz, hogy rend legyen, a szövetségnek is illene lépnie, pl. egységes iránymutatással, hogy milyen szerződéseket fogad el és mit nem, illetve a játékosoknak is kellene egy szakszervezetfélét alakítani, hogy ne lehessen így kibabrálni egyesekkel. Ez az egész költségtérítéses cucc úgy bűzlik ahogy van, nem csodálnám ha előbb utóbb az APEH is megérkezne.
@munkagep: Sajnos a sporttörvény lehetőséget biztosít arra, hogy amatőrszerződést lehessen kötni profi sportolóknak. Innentől kezdve nem nagyon van miről beszélni. Azt is tudjuk, hogy rengeteg sportolónak van sportszolgáltatást végző vállalkozása, és az számláz az egyesületének. Tehát nem Jacek Pecek kapja a pénzt, aki játszik hanem a Kétballábas Bt., aki sportszolgáltat. Ez az egész rendszer beteg.
Adják el Bertát, azt mindenki jól jár.
Berta volt,Berta van,Berta lesz.Berta Bertáé.
előbb fog Berta az nhl-ben játszani, mint az Újpestben, az fix! :)
Szerintem, ha valaki menni akar kár visszatartani. Biztos van oka, miért szeretne ennyire távozni. Az Újpest sem maga ellensége, így az érte járó pénzről nem fog lemondani. A Stars meg eldönti, hogy kifizeti-e érte. De jobb lenne ha mielőbb ebben megegyeznének mert Berta tehetséges játékos, mielőbb játszania kéne, mert úgy tudom most nem játszott az Újpestben.
@Fibonaci:

Free Ákos!
Szabadságot Bertának.

Csináltassunk ilyen pólókat?

Most tényleg egymillió kell?

Pólónként ezer forint, ezer db póló..... Valaki szervezze meg.
Vagy gyüjtsünk rá. Akinek van ilyen ambíciója álljon neki.
Vagy utaljunk egyből az UTE-nek?
De mi legyen a közleményben?
Berta Ákos amatőr sportoló váltságdíj részlete?
Most boldogok,hogy nekik adtak igazat?
B.D. kiteheti az ablakba,de a lakása legkissebb helyiségének ablakába.Alkalom adtán jól jöhet.
Az évek óta folyó tetteikkel lassan szétverik a klubot.Már ott tartok,hogy a hányinger kerülget ha meglátom valamelyiküket.
Egyet tehetnének.Összetépni az ügyben létező összes papirt,megköszönni Ákosnak az eddigieket és útjára engedni.Megérdemelné.
Sajnálatos ami Ákossal történt, de ez nem egyedi dolog. Ott sem. A starsz is pl egy ifi játékossal olyan szerződést akart aláíratni, hogy 2 millt kell fizetnie, ha akár külföldre is menne. Hát ez is igen gusztustalan. Na persze ők elovasták mit akarnak aláíratni velük.
Nem semmi, hogy már az újpesti drukkerek többsége is a klub vezetői ellen foglal állást. Nem lehet egyszerű eddig eljutni, de Bölééknek sikerült. Lassan most már a lemondásig kellene eljutniuk. Böle, Joós, Ancsin, Őze monnyon le!
@Roham Billy: Nem is gondolod,hogy milyen régóta és milyen sokan.Az első kettővel egyetértek.
@Roham Billy: Viccelsz? Ez megy már évek óta
Az egy dolog, hogy mit gondolunk Böléékről és a korrektségről, de hogy valaki két itt eltöltött év után csak úgy olvasatlanul aláír egy amatőr szerződést velük.... hááááát, azon szerintem elég nehéz segíteni. "Gyermeki tisztaság"??? Felnőtt ember. Pontosan tudta, kikkel áll szemben.
Végtelenül sajnálatos az egész ügy, de nem emiatt a végső döntés miatt: abban nagy meglepetés nem volt.
Nem konkrétan a Berta ügyhöz szeretnék hozzászólni, hanem ha már felvetődtek itt egyéb kluboknál is az utánpótlás korú játékosokkal aláíratott illetve meghiúsult szerződések, akkor gondoltam feltennék én egy kérdést, aztán hátha lesz valaki, aki meg tudja válaszolni...

Szóval. Repkednek itt a több százezres, milliós nagyságrendű nevelési költségek, ha a gyereket a szülők el akarják vinni vagy más klub szeretné leigazolni, akkor ennyi és ennyi összeget fizessenek ki, stb.
Kérdem én, MIRE FEL???
Az edző nem ingyen nevelte, fizetést kapott érte.
Ha a gyerek tehetséges és van érzéke a jégkoronghoz, akkor az egyedi adottság (anyuci és apuci annak idején jó anyaggal rendelkeztek, aztán összedobták, amijük volt és lett belőle egy tehetség) és tök mindegy, hogy jóskapista vagy pistajóska volt az edzője. Most lehet ezzel vitázni, de van erre példa bőven.
No és itt jön az én legfontosabb kérdésem! Mi a lótúróért kérnek a gyerekért nevelési költség címén pénzt, ha úgy egyébként is a szülő fizet mindent?? Ott van a méregdrága felszerelés, több milliós nagyságrend, a havi tagdíjakról meg már ne is beszéljünk.... Az is egy vicc, hogy fizet az ember egyszer egy féléves 10-15ezres tagdíjat egy adott sportiskolának, ráadásul ezen belül a szakágnak havonta perkálod a szintén 10ezreket... Akkor most kinek is van joga nevelési költséget követelni???
Ha ezt valaki megmagyarázza, nagyon megköszönöm!
Mivel az UTE-ban gyakorlatilag ingyen játszana, még akkor is jobban jár, ha kifizeti az 1 millát. Valószínű a Vasasban többet keres egy szezon alatt az 1-esnél, így legalább játszhat és nem ott játszik ahol nem akarna.
Ki a rák játszana ezek után kényszerből?
És rosszabbul nem jár anyagilag. Újpesten nem keresne egy fillért se, legfeljebb a Vasasban kapot fizetését meg kifizeti az UTEnak. De ha válogattott akar lenni, ahhoz játszani kell!
Nem Berta ügyből kifolyólag, DE a klubok védelmében megjegyezném a Szülők által befizetett összeg messze nem fedezi az edzők és a mérkőzések, de leginkább a jég költségét. A befizetett összeg csak a töredéke annak.Ha a klubok oldaláról nézzük, felnevel egy játékost, hosszú éveken keresztül (tételezzük fel, hogy van felnőtt csapata) mondjuk még számít is rá, majd a játékos egyszerűen szülői indíttatásból elmegy. Ott klub és jól pofára esett. Szerinted mit lehet ilyenkor tenni???
Írja mindenki, milyen szuper , hogy sokan külföldön játszanak, ez nagyon jó a magyar hoki egészének, de az aktuális utánpótlás csapatnak és edzőknek, csak az erkölcsi siker ami marad, ami nagyon szép, de mindenki nagyon gyorsan felejt...
@mhk: Szerintem teljesen normális szerződést kötni, mert különben év közben összevissza szállingóznának az emberkék, ahogyan a szél fújja őket. Itt egyszerűen egy új szerződést nyomtak az orra elé, a régi lejárt ahogy tudom. Tehát itt van ez az egy-két hónapos szerződés amit ügyvéd nélkül aláfirkantott. Ezt a papírfecnit úgy szedi ízekre egy ügyvéd, hogy az UTE és a jogászai, (akiket ulyenkor ugye terhel a másik fél tájékoztatásának kötelezettsége is, mert ugye láthatóan nem jogász a gyerek) örülhetnek ha a Berta Úr nem követel majd tőlük kártérítést, ami ilyenkor azért tetemes összeg is lehet. Ezért azt javaslom sürgősen keressen egy jó ügyvédet. A tényállás az, hogy a hokisemberkének azt mondták, hogy akkor kap pénzt, ha ezt aláírja, ez pedig nem volt igaz. Ezt többször jelezte, remélhetőleg van valamilyen bizonyítéka erre.
(Nem véletlenül kell a banki kölcsönnél közjegyzőhöz menni.Ez azért van, mert a közjegyző felolvassa a szerződést együtt értelmezik az adóssal és a végén aláírják. A bankok tudják, hogy egy szerződés ezen az alapon bármikor bíróság elé vihető, magyarul nem biztos dolog.)
Itt kell ezt megfogni. Mikor mindez összeáll (tényállás, beadvány) besétál az UTE-ba az ügyvéd, és megegyezik velük. Javaslom, hogy ügyvédet a neten keressen, mert ott lehet szakterület szerint keresni.
süti beállítások módosítása