HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Medvescak Zagreb–Fehérvár 3-4

2009.10.11. 20:07 D. Gromov

Aaron Fox megcsinálta Hetényi és a Sapa Fehérvár AV19 ellen, amit az akkor grazi Rob Hisey 2007. november 29-én Budai Krisztián kárára. A zágrábi csatár a kapu mögött felvette ütője tollára a korongot, és belapátolta a hálóba. Ezzel egyenlítettek a hazaiak, így álltak fel 0-2-ről. Nagy dolog, hogy ez sem segített rajtuk. A Fehérvár 2-2, majd 3-3 után is képes volt visszaszerezni a vezetést, és a 4-3-as előnyt rettentő izgalmak között meg bírta őrizni. Thriller volt ez is a javából, de megvan az eredménye: a magyar bajnok újabb délszláv riválisát előzte meg. További eredmények: Graz–Salzburg 7-4, Villach–Klagenfurt 4-5, Olimpija–Vienna 2-3, Jesenice–Linz 1-4.

80 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Volán! Nagyon kellett ez a győzelem! :D :D
SZÉP VOLT FIÚK!!!!!! Csak így tovább!!!

HAJRÁ VOLÁN!
Szép volt Fiúk!!!
Szép volt Zoli!!!:)
Csak így tovább..(Y) Remélem kedden is sikert aratunk..:D
azért az a 2. zágrábi gól nagyon durva volt. Azon gondolkodtam, hogy az ilyenre van-e egyáltalán ellenszer.

Gratulálok a fiúknak, küzdeni tudásból megint csillagos ötös!
köszönjük, ez férfi munka volt! :D

még:
1. Zolika zseniális volt,
2. mindenki kiemelkedőt nyújtott,
3. először látok SportKlub közvetítést, ez az eseményhez teljesen méltó produkció volt a részükről, le a kalappal.

Hajrá, Volán!
Szép volt!
Kár, h a KAC már X-re áll...
@miki78: 20sec alatt vágtak kettőt
capitals megnyerte a hosszabítást olimpija ellen
Grat a srácoknak! Nagyok voltak ismét! Elkéne már egy pofozógép a Volánba, mert Balu nincs mindig jégen. Idegesítő volt ahogy Hetényit nyúzták!
ha sokszor tudunk ilyen jó teljesítményt nyújtani akkor nem kell más csapatokkal foglalkoznunk, simán meglesz a rájátszás... Szép volt fiúk! Hajrá Volán!
kac meg felállt 1-4ről és 5-4 lett a vsv ellen hosszabításban.
Gratula a csapatnak és Hetényinek külön is!
Szép volt fiuk!Fox góljára az lett volna az ellenszer hogyha egyik védőnk kitámadott volna rá és így nem lett volna ideje felvenni a korongot.Na mind1.Azért szép volt fiuk!Kedden is győzünk.

Grat a csapatnak!Meg Hetének!

off:a Miskolc:Brasso meccsen Tóth A. 4 gólpasszt adott, Hajós R. pedig 3-mat nekik is gratula!
Javították a jegyzőkönyvet,a 2.-dik gól szerzője:
Vas Jankó.
Nagyon kellett a 2 pont,ezért megharcolt a csapat.Érdekes hogy másodszor kapunk ilyen gólt,és másodszor is a legrutinosabb védőnk nézte közelről ( anno chris Allen, most Ackerström)ebelben idegenbeli győzelem mindig hatalmas bravúr,az pedig külön örvendetes, hogy emberelőnyből is ütöttünk végre gólokat.
@exL:1: A két helyzet azért nem ugyanaz Allennek lett volna lehetősége mivel Rob H. lendületből tette be a korongot a kapuba ezért a védő végig rajat tartotta szemét addig Oscarnak figyelnie kellett a bepaszolásra is ami látszik a felvételen is .

Szép volt fiúk csak így tovább !
Két pont ez az!!! Grat. grat. grat!!!
Gratula, nagy harc lehetett!!! (Sms-ben követve talán kicsit túl izgalmas is.) Szép volt, srácok!!!! Jó utat a hazafelé tartóknak!
@stronco: Anyit hozzá fűznék hogy Balu sem egy olyan kemény gyerek, mint ahogy a TV-ben általában beállítják, sőt, aki éllőben nézi a meccseket az tudja nagyon jól, hogy termetéhez képest nem olyan kemény!
Fodort, már csak ezért is kár volt elengedni!
Szép volt fiuk, de legyünk mááááár kicsit keményebbek, a kapust meg kell védeni! Ha Tomi védett volna és ezt csinálják vele azthiszem lett volna fegyelmi büntetés is a meccsen.

Hajrá Volán.
@munkagep: sztem lett volna ellenszer. A két hávéd közül az egyik otthagyta a kapu sarkát. Rendben, hogy nem megy az alapvonal mögé, pláne hátrányban, de ha 3 másodpercig kibírja a kapu sarkánál, bírja ki még 3ig. Ha ott marad, nincs gól, leveri az ütőről a korongot.
@munkagep: Jól pofán kell ütni, hogy megmerte csinálni! De most komolyan! Tisztelje meg a kapust szemtől szembeni akcióval ne ilyen sunyi dolgokat toljon. Bár hiába sírok ez is szabályos:)
Szerintem Zolika látta, hogy mit akar Fox. Fel is tette a jobb felsőhöz a botost. Csakhogy Fox a kesztyű alatt húzta be. Szép volt, de a két pont rendes játékidőben a miénk!

Nagyot küzdöttek a Fiúk, a magunk dolgát nehezítettük meg többször is.

Hajrá Volán! Kedden megcsípjük a Sasokat.
Léderernek 1 harmad kellett, h rájöjjön, nem a szlovénokkal játszunk:-)
@AVfan: Azért ne feledd, hogy azért szlovén kapusozott, mert a Kristan valóban az...
@Licsimi: amúgy bírom, ahogy ordít a góljainknál:-) Fehérvár TV-s barátunknál mindenképpen jobb.
Fodor olyan messze van ettől a csapattól, mint Makó Jeruzsálemtől! vagy melyik fiatal helyén kéne játszania?
Gratulálok a Csapatnak!
Nagyon nagy szükség volt erre a győzelemre. Jól kezdtünk, ha 2-0 után is sikerült volna beütni a helyzeteinket, akkor simább is lehetett volna! Kedden a Villach ellen is szükség lesz a pont(ok)ra!
@AVfan:Riporteri bakik nélkül unalmas lenne a közvetítés :-) viszont ő észrevette amit a 2 szaktekintély nem vett észre a stúdióban,azaz nem 14et lőtt a volán kapura a 2ik.harmadban ,hanem össz annyit.Szerintem nem közvetít rosszul,lelkendezik a góloknál,és a szép cseleknél.Emlékszik valaki Komlósi gábor első kézi meccs közvetítésére?,még iskolás voltam ,de ez megmaradt.Cirka másfél percenként szólalt meg ,valahogy így: lő....(fél perc múlva )fölé,mi támadunk( fél perc eltelik megint) mellé,jó a meccs,vagy Kopeczky lajos fradi uefa meccs közvetítésére??ha igen akkor senki ne szidja léderert.Inkább örüljön mindenki,aki nem tud kijönni a fehérvári csarnokba ,hogy van közvetítés.
@exL:1: Egyetértek. Szépen bele tanult a hokiba. Eleve laikusként ült a mikrofon elé. Gondolom a korongot is nehéz volt követnie.
latom Pire golt is utott ennek orulok ha valaki volt kiint a meccsen meg tudna mondani hogy Flinta jatszot-e es esetleg hogy jol teljesitett-e?
most nezem hogy pire 12 meccsen 12 pontos ami azert nem rossz
elnezest 11 pontos elirtam bocs
Lehet, hogy egy jó hátvédre inkább szükségünk lenne, mint csatárra. Egy nagy baj van, ami kettő, hogy a Flinta és Mihály is 4 pontot ér. Ez jobban Flintánál számít.
Nagy élmény volt a Dom Sportovában végig szurkolni a meccset, nagyot küzdöttek a Fiúk...
Hetét tényleg próbálgatták, de nagyon jól védett, és végre emberelőnyből is ütöttünk gólt.
Nem jól saccolok, de ötezren biztosan voltak, és amikor így egyszerre énekelnek az nem semmi.
Kedden meg minden bele a Villach ellen!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
BLL
Gratula! Jó volt!!!:))))))))))))
Őszinte örömmel tölt el, hogy a 12.fordulóra sikerült a szakvezetésnek összerakni a sorokat.
Az még hagyján hogy Tolvanen kísérletezett, de hogy nem volt aki meséljen neki....
Godó végre régi pajtásaival játszódhatott, Jankó zseniális, nagyon jól nyomja Sütivel meg Danival és ha Palkovics és Mihály közé megérkezik a várva várt center, nos akkor ez a brigád bizony bemasírozik a rájátszásba.
Hetényi bebizonyította hogy EBEL szintű kapus válhat belőle, igazán megérdemelne néhány meccset a későbbiekben hazai jégen is.
Tudom, eredménykényszer van, de tartom olyan tehetségesnek hogy éljen a bizalommal.
Amúgy az utolsó öt perc halálközeli élmény volt...
Az meg elgondolkodtató, hogy az újonc horvátoknak fussa Fox szintű légiósokra, mindjárt kétsornyira is. Nálunk meg óriási erőfeszítésekkel sikerül az Öregnek a liga legsoványabb költségvetését összekalapoznia.
Minden tiszteletem a Zágráb korábbi eredményeiért, de már látszik, hogy megtörnek/megtörtek mert belekerültek ők is az EBEL darálóba. Ez cseppet sem zavar, sőt! Valahol furcsálltam, hogy első szezonjukban ilyen kiugró eredményre képesek.
Valószínű, hogy az elején mindenki lesajnálta őket, innen a jó eredmények..
(holott két ütős, klasszis sorra azért valóban tellett nekik)
Ez persze karcsú ebben az erőltetett menetben, a sapka pedig rendesen sújthatja őket is, mert horvát játékos elvétve szerepel a csapatukban, ha meg igen, akkor az csak töltelék ember.
Szép volt fiúk!!!
www.medvescak.com/hrv/galerija.html

Néhány kép a meccsről!!!
Nagyon szép teljesítmény volt, srácok!!!
Tegnap néztem a meccset, de csak azért ma írok, mert újra kellett növeszteni a körmeimmel együtt az ujjaimat is ..:-)))
Hihetetlen izgalmas mecset láthattunk,
Hete ellen megszólalók remélem most mélyen hallgatnak, vagy sűrűn bocsánatot kérnek tőle . Mindent megtett most is , és a sportág egyik kiemelkedő kapusa lehet belőle ha hagyják játszani ...
Fox gólja sajátosan gusztustalan gól, ha lehetne betiltanám, hiszen szép mozdulat, de semmi köze a jégkoronghoz..
Köszönjük Sráccok!

HAJRÁ VOLÁN!
gratulacio, respekt meg minden a Volannak!!!!
Egy harmadot leszamitva (szerintem ez a kozepso volt) ugy jatszottak, ahogy tudnak es ahogy amugy kellett is.
A kozepsoben volt nehany idegesito hiba - eladott korongok, megitelesem szerint kisse tartozkodo vedelem. De utana az utolso harmadban szemmel lathatoan mindenki osszeszedte magat.

Meg mielott szetmarcangolnatok a megjegyzesem miatt (vedekezes), hadd peldalozzak masutt latott (adott esetben a tegnapi meccsen pl. az ellenfelnel is) megoldasokkal. masutt azt latni, hogy az egyik vedo palankra szoritja a tamadot, a masik megy a lecsorgo korongert, es indulhat az ellenakcio. ehhez kepest nem egyszer, nem ketszer azt latom, hogy az egyik vedo ott birkozik a palanknal a masik meg teruletet vedve toluk nehany meterrel odebb. meg csak meg sem kiserli, hogy kozbeavatkozzon....nem ertem. neha ezek a szituaciok azt a - nyilvanvaloan teves kepzetet keltik bennem, hogy a ket vedo maga sem tudja, hogy most akkor melyikuk csinalja azt amit kellene.

Hetenyi egy nagyon jo kapus! Csodalkozom, hogy ez meg egyik komoly bajonksagban tevekenykedo ugynoknek sem tunt fel.

Nagy meccsre szamitok kedden - aztan majd meglatjuk, mi lesz.
Hatodikak vagyunk, csak így tovább! Kedden nagyon kemény lesz, de remélem a sikerül a bravúr és itthon tartunk 1 vagy akár 2 pontot!
Majdnem mindenben egyetértek veled,kivéve Fox gólját.A jégkorongot gólra játszák,és kitétel,hogy a korongot az ütővel kell a kapuba juttatni.Úgy láttam ennek Fox maximálisan eleget tett még ha a mi kapunkba juttatta is.Hozzáteszem akkor én is artikulálatlanul kiabálni kezdtem,főleg a mozdulatsora kezdetén,akkor már tisztán látszott mi a terve.Szegény Hete nem számíthatott erre,viszont egész jól reagált rá,de védhetetlen volt.
Viszont ha a Fiúk így folytatják akkor nagyon sok mindent elérhetnek,és nekünk sok örömteli percet,órát szerezhetnek.
Holnap pedig harsogjon a Hajrá Volán!!!
@balumaci: az előbbi írásom is neked címeztem volna.....
Szép volt fiúk, kár hogy most csak tvből tudtam nézni.

Fox góljáról:

A hivatalos neve: Lacrosse. Azért ezt egy szakkomentátornak tudnia kéne. ejnye-bejnye. :D
amugy meg semmi extra nincs benne, hegyi, nagy gergő meg sofi is mikor melegítés vége van és más szedik össze a korongot rendszeresen szórakoznak ezzel. hegyitől én már többször láttam, de sok hokis van aki meg tudja csinálni.más kérdés hogy meccsen megcsinálni azért pofa kell hozzá.
Idén már -erősítsetek meg- valahogy közelebbinek tűnik a rájátszás.
Hajrá volán!!!
szeintem sincs amiert gusztustalan nevezni vagy betiltani a Fox goljat sot nekem az ilyen arcatlan meresz huzasok meg tetszenek is amugy meg ahogy bobitom leirta minden eloirasnak megfelel :)
de azeert hajra volan :)
kivancsi vagyok sofron vagy hegyi mikor csinal egy ilyen figurat azert egy ilyen golal elegge padlora lehet kuldeni az ellenfel vedelmet moralisan szerintem
Szép volt fiúk!
Jó volt látni, hogy idegenben is csapatként tudunk működni. Bár nem játszottunk jobban mint a Zágráb, de gy góllal többet ütöttünk és ez a lényeg. Hetényinek gratulálok, tényleg nagyokat fogott, örülök neki, hogy két jó kapusunk van ez biztató a jövőre nézve.
Fox gólja nekem egy kicsit furcsa volt, nem sok ilyen gólt láttam életemben, de amit igen az mind a pipába ment. Érdekes, hogy Hetényi és Ackeström is a pipa felé nyúlt de Fox Hete botos kesztyűje alá rakta a pakkot, szerintem ezért lett gól belőle. A Lacrosse kellemetlen figura, nem csak a mozdulat miatt érdekes, inkább azért mert egy váratlan megoldás amire nem számít senki sem.
@Horiko: hat ja nem surun csinaljak az igaz :)
Az hogy lehet, hogy mindenki képes néhány nap alatt honosítani játékosokat (lásd Zágráb tele honosított kanadaival), csak mi, magyarok nem tudunk!
A zágrábiak a vb-n is fognak játszani?
@wooba: Azért nem nagyon tudok ma megszólalni, mert az utolsón ott üvöltök, teli torokból...
HAJRÁÁ AV19!!!
BLL
Most könnyen jár a szám,de az előzetesben megirtam,hogy nyugi meglesz.(meglett de bevallom,csak a mindenkori optimizmusom mondatta ezt)
Barcikai öreg hokis,ha tényleg öreg hokis vagy tudnod kéne,hogy a JÓ értelembe vett sunyi,csibész dolgokról köteteket lehetne irni.Ez is ilyen volt.(kiváncsi lennék mit mondtak az ellen' szurkolói a fakanálról)
A riporter olyan amilyen,végignézve a palettát,sok szin nincs rajta.
Védő a későbbiekre nézve szerintem fontosabb lenne mint center.A támadoalakzat összeérhet és az ö hibájuk,a védőkével ellentétben,nem feltétlenül végzetes.
Ez a csapat, ezzel a kerettel is lesz még jobb,pontosabb.Gratulákok.
@Szoljanka: akarom mondani nagyon helyes!!! csak már írni se tok!!!! :-)
Elég nagy mozgás van a csapatoknál: Andrei Troschchinski (F) HK Jesenice
Konstantin Firsanov (F) HK Jesenice
Remi Royer Olimpija
távozott.

Travis Brigley (F) Hamburg Freezers Olimpija Ljubljana
Matt Higgins (F) ERC Ingolstadt Olimpija Ljubljana
érkezett. mondanom sem kell mindegyik ex-NHL játékos ...
@wooba: Nem helyes!!
Természetesen buzdítani kell a csapatot - főleg,ha az ellenszurkoló jóval több - de a hangszálakra vigyázni kell!
Miért jó az, ha egy meccsen elmegy a hangja, aztán 1 hónapig pihentetni kell? Majd azt hiszi, hogy rendben van, s újra üvölt, aztán ismét jön 1 hónap pihentetés.
@EisHockey: Szurkolni kell,ez tény!
Két választás van:
1. Hirdetésben kerestetni az elveszett hangot,bizva a becsületes megtalálóban.
2. Unikum next-el gargarizálni,és ha kibirod garantált a siker.
@Uteapu:
> 2. Unikum next-el gargarizálni,és ha kibirod garantált a siker.

Ott van a rutin! :))))
Az biztos, ahogy a Föld forog, hogy száraz torokkal nem szabad max. hangerőn üvölteni, mert azt senki nem bírja sokáig. :))
@Raon: A sima Unikum is príma olaja a toroknak. :)
@bobitomi: Vágtam :-)
@többiek: én sem azt mondtam h szabálytalan, de igenis gusztustalan. aki bármilyen szinten játsza ezt a játékot, az tuti így vélekedik, de ha nem az sem gáz. ez a saját véleményem ami nyilván senkit nem érdekel :-)))
A védelmet kellene joban összeszedni hogy majadjon kezünk a szezon végére ...:-))
@Raon: Azért amivel te gargalizáltál kedden az se kutya!!!
@Horiko: Fox góljához: Ackeström már nyúlt feléje, de ott volt Hete kesztyűje és szerintem ezért nem vágott rá Fox botjára.
A next-et kezdőknek ajánlottam.
Lajos bácsi nem is nyilatkozik?
Új igazolás az Acroninál :
Bobby Robins (F) Belfast Giants HK Jesenice

Örülök, hogy nem mi igazoltuk le, szerintem ez kb akkora igazoás mint Firsanov volt, elfogyott a pénz Jesenicében ?

@KCs: Robins és Firsanov probajátékosként van nevezve , ez beleszámít a 3 csere lehetőségbe vagy sem ?
Az Olimpja is rákapcsolt: Matt Higgins és Travis Bigley- 1.- és 2. körös NHL draftosok a DELből.
Lassan nálunk is ideje lesz beleerősíteni
@FrankK: Elfogyott. Szarban az acélipar.
@FrankK: Az, hogy próbajátékra érkezett valaki, az nem befolyásolja, hogy beleszámít-e a cserelehetőségekbe.

Lehet, hogy beleszámít, lehet, hogy nem. Ez két dologtól függ: betelt-e már a 22-es keret és/vagy meghaladták-e (halmozódóan) a 60 pontot.
@kerusz: Tévedek ha ebből arra következtetek,hogy Ujvárosi vagy?
Ha a Volán olyan háttértámogatást kapna mint a Horvátok (honositás),kicsit jobb lenne a helyzet.
O.G. szerintem Ovecskint is idehozná ha megtehetné.A jövő azért a fiatalok "felépitése" csúnya szóval mondva.
@Uteapu: tévedsz.
Ellenben Jesenicében is a helyi vasműre épül a sport.
Nem azért de a zágrábban játszó kanadaiak horvát útlevéllel is rendelkeznek, szal ők ha jól tudom nem számitanak légiósnak.Abban azért már nem vok biztos h a válogatottban is játszathatnak.
@Uteapu: már mitől lennék dunaújvárosi? Nem mintha szégyen lenne, de nem értem, miből következtettél erre...
@Lazlee: Azért kérdeztem,mert ismereteim szerint Ujvárosban halódik vasmű és nem Fehérváron.Egyébként mindegy lenne, hogy honnan és ki támogatná a hokit, csak valaki,vagy valakik tennék már!Tőlem lehetne kinai női fehérnemű gyár is csak adná a lét.
@kerusz: Van félreértés.A mondatbol olyan jött le, mintha arra utaltál volna,hogy elfogytak az "acélos" játékosok.Némi élcelődő élt véltem ki belőle.Ne gondolj semmi rosszra.
@Uteapu: de kerusz csak az acélipart mondta, méghozzá nem is Fehérvár vetületében.
(off: bár a mi üzemünk épp halálán van, de a vasmű még korántsem. hogy nem a sportba ölik a lóvét, hanem a hazai vállalkozásaikba, az meg nem meglepő)
Na az előzővel már talán érthetőbb.Elég baj,hogy ilyen szűkös a támogatás és még mindig csak "kétlábu"a hokink.Ebben a kuszaságban elég szomoruak a kilátások.Ne legyen igazam.
Tényleg jó volt Zágrábban. Vagyis, a horvátok jófejek, a macik haláliak, a csarnok annyira nem jött be. Nincs vendég szektor, 6000 emberre 1 pénztár van nyitva, parkolni lehetetlen. A fejem már megint csodálatos a képen.. :D Hogy nekem mindig tátva van a szám minden képen... :D:D:D:D:D:D
@jágör68: jegkorong.tv/index.php?video_id=91012av

itt vannak a gólok bár a felvétel elég szar
@bojl: És a világ újra megmenekült, hála a Pindúr Pandúroknak!

nem igérek semmit, de még az is lehet, hogy ma lesz vmi a torrentből.
Fox kanalazós góljához hasonló összeállítás szerepelt már itt a blogon, NHL-es profik előadásábna. Keresme de nem találom, nem tudja valaki belinkelni?
Elküldeném apámnak, neki a Foxos verziótól is leesett az álla. Ilyeneken múlik, hogy valaki beleszeressen a sportba.
Hajrá magyarok!!!
süti beállítások módosítása