HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hetényi Zoltánra senki sem neheztel

2009.10.07. 20:56 F. Kapus

Tommi Satosaari izomhúzódás miatt nem tudta folytatni a játékot az Olimpija Ljubljana elleni mérkőzés második harmada után, mondta Énekes Lajos Fehérvár-edző blogunknak. Hetényi Zoltánra senki nem neheztel, de fontos, hogy túltegye magát a történteken. A hosszabbításban a kapus kiállítása miatt előállt emberhátrányban kaptuk a döntő gólt.

"Hogy Satosaari mikor térhet vissza, azt csütörtökön fogjuk megtudni. A sérülés pénteki terveinket nem befolyásolja, azt korábban eldöntöttük, hogy Grazban Hetényi Zoltánra számítunk első számú kapusként. Nehéz beszélni a keddi mérkőzésről, vissza kell nézni, ki kell elemezni. Küzdöttünk, de nem játszottunk jól. Brusztos mérkőzés volt, nem hozott látványos és szép játékot, az izgalomra nem lehetett panasz. Embert próbáló csatát láthattak a nézők. Több játékosunkon látszott, fáradtabb a szokásosnál. Mindenki akart, de nem mindenki tudott úgy játszani, mint Villachban, egy körrel korábban.

A kapura lövésekben jobbak voltunk, adataink szerint 13:8, 11:7 és 9:9 volt a statisztika. Az emberelőnyös játékunk hullámzott, volt jó, de nagyon gyenge fórunk is. A gyengébbeknél egyértelműen a koncentráció hiánya mutatkozott meg. Ilyen helyzetekben elég, ha csak egy játékosnál kiütközik ez, azzal az egész ötös teljesítményét lehúzza. A ljubljanaiak előnyös játéka ezen az estén nagyon erős volt.

Hetényi Zoltánt senki nem bántotta a mérkőzés alatt és után. Hálátlan feladatot kapott, két harmadot ült a padon, korábban két hétig nem játszott tétmérkőzésen, így került a kapuba. Hiába válogatott játékos, azért még nem túl rutinos. Még nem láttam a felvételt a hosszabbításbeli kiállításról, élőben úgy tűnt, nagyjából semmi köze nem volt az esethez. Azt gondolom, ezt máshol nem fújják be ilyen helyzetben.

Háromszor vezettünk, de mindig vissza tudtak jönni a szlovénok. Mi tűntünk fáradtabbnak fejben és fizikailag is. Ellenfelünknél voltak játékosok, akik akaratereje magasabb szinten állt ezen a mérkőzésen. A döntő szituációkban ők domináltak, ezért tudtak nyerni. Szerdán pihenőnapot kapnak a játékosok, csütörtökön folytatjuk a munkát."

A mérkőzésről további interjúk itt olvashatók. A videó-összefoglaló itt érhető el.

56 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hetenyi jol vedett szerintem a kiallitas jogos volt de megtortenik tobb jateklehetoseg kell adni neki es bizonyitani fog biztos vagyok benne
Rossz a cím, mert én neheztelek!
@Rock me Amadeus: neheztelj nyugodtan, de a csapatból senki és az a lényeg...
@Rock me Amadeus: gyanítom nem is miattad bukott ki tagnap Zolika.

Én sem neheztelek rá és tudom, hogy vannak így még páran. Nem a sebeinket kéne nyalogatni, hanem elébe nézni a következő meccseknek. Az, hogy egyesek kikezdik a csapatot még nem leszünk előrébb. Különben is, a bajban mutatkozik meg, ki az ember igazi barátja. Nem hinném, hogy nagyobb baj lenne, még nem. Bízok az eredményesebb folytatásban és abban, hogy továbbra is jönnek azok a fránya pontok. Különben is, elnézve a tabellát. Azt hiszem a jelenlegi hatodik hely nem ad okot arra, hogy farkast kiáltsunk.

Hajrá Volán!
@M.Lac:off: Király az élmény beszámoló a Volán honlapon.Szinte ott voltam én is ahogy olvastam...
Biztos fantasztikus élmény lehetett.
Kár hogy már megvolt a 30.szülinapom..:)
De legalább a tortám "Volán-mez" volt..
@M.Lac: igazat adok, a 6.hely tisztesseges szerintem is, nincs miert egy merkozest mervado dontonek nezni, plane nem Hetenyi vedeset, csapat munka..! Hajra Volan
@M.Lac: Tényleg jó lett a beszámoló. Olyan fíling, mintha életed első ejtőernyős ugrására készülnél, az kb. ilyen:)

Legutóbb még klassz viccnek tűnt, mi lenne, ha a 23. játékost beküldenék a sűrűbe, pont amikor a legjobban kell bunyózni, de úgy látom, szerencsére nem jött be ez a vicc élesben:) Kár, hogy nem nyert meccsre sikerült bekerülnöd, majd legközelebb..

Pazar ötlet ez a "23. játékos" dolog.
Nem hibáztatom Zolit. Szerintem ez csak szinészkedés volt a leütött játékostól. Ha igaz volt, akkor mielőbb gyógyulást.
Ebből is látszik, hogy Hetényi képességei folyamatosan romlik. Nem kellett volna ide hozni Satosaarit. Egy azonos tudásu kapust kellett volna hozni vagy eggyel gyengébbet. Esélyt kellett volna adni Hetényinek szezon elejétől fogva. Lásd Rajna Miki helyzete a Starsban. Folyamatosan fejlődik és tapasztalt lesz. Abba bele kellene gondolni, hogy ha Szuper Levit nem engedi el a klubja, akkor ott lesz ,,banbán" Zoli és Budai Krisz, aki egy időre elveszti az extraligás szintjét a Mol Liga miatt. Hetényinek előbb utóbb el kell szerződnie egy erős ligának gyenge csapatához, hogy kezdőként tolja majd és vissza szerezze 2 éve elpazerolt tudását Sajnos a ,,három iker" tudása (Szuper,Hetényi,Budai) nincs már egy szinten. :( Sajna nem vagyunk kapus ,,termelő" ország, mint az skandinávok és a tengerentúliak:(
@M.Lac: Naggggyon jó a beszámolód, mit ne mondjak kedvet kaptam :)
@M.Lac: Nagyon jo cikk,gratula!
Irigyellek,de talán egyszer nekem is megadatik a lehetöség
@M.Lac: Egyet kell értsek veled, mint általában.

Le lehet szállni Zoliról! Nem gondoltok bele, hogy attól még, hogy reflektorfényben vannak, ők is emberek???? Érzésekkel, esetleg rossz döntésekkel! Nem félistenek ők, akik mindig tökéletesek, mégha annak is akarjuk gyakran látni őket!

Zolika, fel a fejjel, mi, sokan bízunk benned! Mutasd meg Grazban mi a dörgés!!! :)
Nem hinném, hogy bárkire is neheztelni kellene, a csapat még soha nem állt ilyen jól, mint most, mindig pontot szereznek és nem az alsóházat súrolják, aki egy kicsit is ért valamit a sporthoz, nem is kell a jégkoronghoz, az tudja, nem egy játékos dönt el mindent. Nem Hetényi miatt lett ez az eredmény...(egyébként, teljesen szabályos megmozdulás volt)
Bárki bármit mond, Hetényi nagyon jó kapus, csak engedni kellene kiforrni, több lehetőséget adni neki...
@M.Lac: Köszi az élménybeszámolót! Nagyon nagy:-) Már vártam, h vki leírja ezt az élményt.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Nem teljesen értek egyet veled.Sato-t ide kellett hozni.Ha nincs ilyen kapus,a volán sem lenne a 6. helyen és ez még csak a szezon eleje.A volánnak az eredményességre kell törekednie lesősorban,nem arra,hogy Hetit válogatott formába hozza.Ha itt már nem tud fejlődni,akkor a hsz-d másik felét kell csinálni:el kell menni egy erősebb bajnokság gyengébb csapatához és játszani,játszani...
@Sityusz: @tintamin: @nagypi: @kapusLaci: @AVfan: örülök, hogy tetszett a beszámoló :)

@kapusLaci: találkozunk-e holnap? Mi megyünk, ha gondolod gurulj át Te is!
@FürtösFülike: egyetértek, ezt én is leírtam. De mi szabályos mozdulat? Sajnos, fejbe verni ütővel még az NHL-ben is szabálytalan! Hajrá Hete!!!!
@AVfan: Nem akarsz beoltozni? :)
@M.Lac: fasza az élménybeszámoló, még1x boldog szülinapot! a zsiráfon Gergővel osztozhatnátok, mert ha jól emlékszem, egy cserénél - vagy talán Sofi egyik büntetését letölteni ment ki? - ő is tanyázott egy nagyot, beleakadt a palánkba :D

hajrá, Volán!
szerintem az a gond hogy a Volan elegge jelntosen erositett a nyaron legalabbis a szurkolok szerint es ezert most mindenki azt varja , hogy minden meccset meg nyer a csapat, de azt is figyelembe kell venni, hogy :
1 a tobbi csapat is erosodott nagy reszt
2 ladanyi peterdi vas marci stb stb tehat az ujak jo jatekosok nem is vonom ezt ketsegbe es megtudjak allni a helyuket az ebelben de azert ne felejtsuk el hogy egy gyengebb bajnoksagokbol jonnek (MOL liga , Magnus ) es ne varjuk el toluk azt hogy itt is olyan mutatokat produkaljanak mint az elozo csapatuknal mert azert nem mindegy hogy egy veteran Elitserien-s vagy AHL esetleg NHL-s vedovel allnak szemben vagy pedig egy francia esetleg Mol ligas vedovel.
3 a csapatnak ido kell amig osszeer es mindenki megtalalja a helyet a csapatban tudom hogy mar 10 fordulo lejart de ez a folyamat is elkezdodott lasd Palkovics Mihaly paros egyre jobban muzsikal
Ami pedig Hetenyit illeti ez benne van mindenki hibazik o is mas is peldaul ha a csatarok beutik az emberelonyos helyzeteket akkor Hete sem tudott volna ilyet hibazni.
Nincs amiert elegedetlenkedni mert a csapat az europai top ligakhoz kozel allo vagy esetleg top ligaban a hatodik helyen all ami szerintem kiemelkedo.
Hajra Volan es kitartas .
@PMilan83:
...akarom mondani, nem direkt volt, rossz helyen volt rossz időben...:)
Off egy kicsit de valakinek nincs meg az NHL 09hez az EBEL patch mert csak egy fizetos oldalon talatam meg es nagyon tudnak orulni hogyha valakinek meg van es valahogy nekem is el tudna jutattni. elore is kossz
ON
majd feltöltöm és berakom a linket, csak nehogy elfelejtsem :D
@qx92: az elkeseredettebb volánszurkerek figyelmébe ajánlom a mai nhl-eredményeket! Ennyi utazás mellett képtelenség előre számolni! Addig szerintem nincs nagy baj, amíg mi is lopunk pontokat és nem csak tőlünk lopnak... :)
@M.Lac: Még nem tudom pontosan hogy lessze idöm lemenni,ha igen akkor biztos találkozunk.
Mint kivülálló, elvileg nem birálhatnám a meccs utáni kommenteket,de az ésszerü,higgadt kritikai hangvételen sokan igencsak túlmentek.
Az indulás előtti szavazásnál 54% a 4-6 ba várta a Volánt.(én is) A helyezéssel nincs gond és nem is lesz! Az erősebb birálatokból úgy tünik,mintha az a 6% lenne igazán elégedetlen akik nem vették figyelembe a realitásokat. (1-3)
Új csapat,új stilusu tréner.Igaz, hogy mostmár meg kellett volna találni az ideális sorokat,de nincs még baj,menni fog.Furcsa viszont, hogy a szurkolók akkor nem segitik a csapatot,amikor akadozik a gépezet.Pedig akkor kell igazán! Ez még a TV-n is átjön sajnos.(tudom,kevesen vannak,de az is sok)
Most lenne jó,ha a Volán tudott volna inditani csapatot a MOL-ban, úgy mint tavaly,Hetényi-nek lett volna alkalma védeni.Biztos,hogy élesebb lenne.
(remélem Raon a vérnyomás renben,megértelek,sokmindenben igazad van,néha birom a stilusod.)
Na én tegnap este véletlenül találtam rá a Fehérvári TV-n a meccs ismétlésre. Odafigyeltem nagyon, hogy mi is történt Hete kiállítása előtt.
Nos ő továbbította a kapu mögött a pakkot, majd fordult vissza emelve a botját és akkor belerobbant a nagy sebességgel érkező ellenfél.
Itt a kapus nem sokat láthatott, a csatár viszont mindent.
A kiemelt bot: máskor is így térnek vissza a kapusok, csak általában nincs a közelükben senki.
Aki Zolit hibáztatja, az mutassa meg, hogy nála jobban tudja!

Olyan jó lenne a kétes eseteket a TV-ben ismétlésben látni! Lenne erre lehetőség?

Végre a drukkolás is hallatszott a TV-s közvetítésben, így az otthoni nézés is drukkolásba csapott át!:))
azert meg neznem a karalokat hasonlo szituacioban a barddal uberkedni...amit esetleg tehetett volna a kapusunk az az, hogy o jatsza el a "nagyhalalt", kerul a jegre azt a latszatot keltve, hogy szabalytalanul akadalyoztak ot abban, hogy a ketrece ele visszakorcsolyazzon. (netan egy ebbol kialakulo pofozkodas eredmenyekeppen azt a Jan gyereket ki lehetett volna ultetni a padra meg tolunk valaki _potolhato_ jatekost...) ezek mar csak ilyen utolagos okoskodasok. sajnalom szegeny Hetenyit, mert most ugy hiheti, hogy rajta ment el a meccs. meg akkor is, ha amugy nem igazan.

Jol mondta Palkovics, nekunk ez a csapat lesz az az ellenfelunk - legalabbis a mutatott jatek alapjan -, amelyikkel kuzdhetunk a rajatszasert. Hat csak hajra. Es nem kihuzni a gyufat egyik sogornal sem!!!! Ne jarjunk ugy, mint a mult szezonban...
@csatoimi: hmm...6 évvel ezelőtt még bevállaltam volna:-)
Én ott álltam a kapu mögött láttam az egészet Zoli már fordult vissza így háttal állt az ellenfél játékosának aki szinte a hóna alatt akart átkorizni és lássatok csodát ahogy a bíró befújta a büntetést egyből már semmi baja nem volt
Gusztustalan szinjáték volt a részéről No comment
Ha bele akarok korizni a botba akkor belekkorizom,a biró meg vagy megeszi vagy nem.
@M.Lac:
Az élménybeszámolóhoz én is gratulálok. Nagyszerű lett!
S grat a szülinaphoz is!
Hetényi úgy csinált mint egy kapus, a támadó, meg küzdött a korongért, ezt "versenybalesetnek" hívják, és ha nem vérzik akkor max egy bulit ér, ha meg vérzik akkor kötelező 2+2 perc, vagy tévedek?
Ezek után nincs miért Bántani Hetét

mindezt egy DAB szurkoló tollából...
Új center? Martz? Vmi hír?
@qx92: nem mintha Hete amúgy is olyan nagyon messze esnék Dunaújvárostól... :)
@csatoimi: Öreg vagyok már bohócnak:-)
@AVfan: Szerintem senki se öreg semmihez.. :DDD

Főleg ha a csapat mellet ülhet..

Off: Úgy hallottam a vasárnapi kinti meccset adja a Sportklub igaz ez??

On.

Egy kérdés a 23. játékoshoz, a mezt megtarthatja aki ott ül vagy nem??

Előre is köszi a választ.

Üdv:Zoli
@AVfan: Tenyleg meg vagy oregedve :)
@alpec: Sejtesz valamit. A vendég öltözőbe se jutottam be, de gyanítom Ivo Jan is kapott egyet :)

@brunzwik: Szia Zoli, a mezt nem tarthatja meg a 23.-ik játékos.

A gratulációkat továbbra is köszönöm Mindenkitől!
@M.Lac: Nagyon jó lett az élménybeszámolód! Lelkes, vicces, ironikus, jópofa!
off: Sziasztok nem ide tartozik de nem jut eszembe egy regi volanos neve aki nagy kedvencem volt... Szlovak center volt es minden 2. heten lebetegedet vagy serultet jelentett:) de emelett egy klasszis jatekos volt 2. sorban volt es ez egy egesz szlovak sor volt.. elore is koszi:)
@Horto: mikor játszott? Ha a 2002 után, akkor Karol Rusznyak tanár úr a tippem, ha előtte, akkor Lubomir Rybovics. Szerintem Rusznyák lesz, mert mellette játszott pár másik szlovák - pl. Fedornak nagyon jól sikerült az első szezonja, akkoriban Ondrejcik is gigantikus bombagólokat lőtt mindig, illetve 04-05-ben, amíg nem volt sérült, Kövér Gábor is nagyokat alkotott. :)
@Uteapu: köszönöm az elismerő szavakat! A vérnyomásom teljesen rendben, amióta megszületett a kisfiam, általában nem a fórumos hozzászólások dobják fel, hanem az, amikor látom, hogy a kis trónörökös miket gengszterkedik, amíg egy fél pillanatra nem nézek oda. Meg abban is nagy szerencsém van, hogy a meccsek után kb. három óra utazással érek haza, és ennyi idő alatt jelentősen finomodnak bennem az indulatos dolgok. Persze néha nem eléggé, tudom. :))
@Raon: eszembejutott, még Palovcik is lehet az illető, ha a 05-06 utáni időkre gondolsz, neki is voltak szép dolgai Stastny-val. Volt egy pár szlovák csodánk, na . :)
@Raon: te volan tortenelmet tanultal valahol az iskolaban?
Szia M.Lac. Nagyszerű az élménybeszámolód, a műsorod is nagyon jó volt a jégen. Azt hiszem sokan irigyelnek most, persze pozitív értelemben. Tényleg jó volt végre a 23. játékos szemével látni a dolgokat, mármint így közvetetten is.
@qx92: Valami hasonló jutott nekem is eszembe.
@beth01: @qx92: Raon kolléga profi Volán témában, ez nem is kérdés... ;) Én ha akarnék se tudnék megjegyezni ennyi dolgot.. :DDDDDD
@Horto: Szerintem Rybovic-ra gondolsz, ő volt a fősumák. De az nem szlovák sor volt teljesen.

Utána a centerek Holsan, Rusznyák és Palovcik voltak, de ők se nem voltak annyira tehetségesek, mint Rybovic, se annyira linkek.
@KCs: Szerintem a sorból kilóg Palovcik, akit azért lehet tehetségesnek nevezni!!!!!
Én nem neheztelek Zolira!! Szerintem ennél jobban snki sem csinálhatta volna senki.. ennyi idő után...:)
Hajrá Zoli!!!
Veled vagyunk!!:)
Koszi a valaszokat:) Ribovicsra gondoltam...Rusznyakra emlekszem, o is nagy sztar volt (meg nagyobb is)...csak kar hogy "kioregedo felben" volt itt...
@drukker60: Palovcik nem volt ügyetlen, de nem lehet összehasonlítani Ryboviccsal, egész más dimenzió volt a két hokis.
süti beállítások módosítása