HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Olimpija Ljubljana 3-4

2009.10.06. 21:44 D. Gromov

Háromszor vezetett a Sapa Fehérvár AV19 az Olimpija Ljubljana ellen, mégis csak egy pont jött össze a végén. Nagy lendülettel kezdtünk, Vaszjunyin megszerezte első gólját a szezonban, úgy nézett ki, letaroljuk a riválist, de összeszedték magukat a szlovénok, egyenlítettek. A második harmadban nem esett gól, a szünetben viszont le kellett cserélni a sérült Satosaari kapust. A csereként beállt Hetényi Zoltán hiába védett jól, balszerencsés gólokat kapott, ráadásul a hosszabbítás is azon ment el, hogy magas bot miatt kiállították, ez eléggé megviselte, 3-4. A további eredmények: Vienna–Medvescak 5-1, Villach–Jesenice 5-3, Linz–Salzburg 3-2, Klagenfurt–Salzburg 3-2.

155 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@beth01: talán túlzás. Mondjuk így: én a jól teljesítő játékosok közé sorolom. Sorry, de én így látom...
@solarys: A 3 alkalomból 2-szer betelefonáltam és láss csodát 5 perc múlva lett hang. Ugyanis van ott valaki akinek néznie kellene, hogy jó-e a kimenő adás, csak az éppen nem ott volt ahol lennie kellett. Neki üzenem, hogy legalább az adás kezdeténél legyen ott.
A meccs meg élvezhető volt. Most valóban a szerencse nem állt mellénk, de volt már részünk benne, ebben az idényben.
Nehez ezt irni ,de a kapus cseren ment el a meccs.Nem akarom Hetényit bantani,de itt profik jatszanak ,ha tevedsz azt ki is hasznalja az ellenfel.
Palko a jatek vegen ahogy beszelt ismet bebizonyitotta ,hogy egy nagy klasszis.
Mihaly Arpi fantasztikus volt .
Jó meccs volt, küzdelmes, az első percek alapján azt hittem, hogy simán, több góllal nyerünk, ehhez képest a Ljubjana mindig felállt és a végén...
Hetényi hibázott a kapu mögött, ez benne van, ettől még jó kapus, kell majd neki a meccsrutin.
Első sor rendben,sőt, nagyon jó, azonban a Feketétől,ill. a Peterditől jobb, aktívabb játékot várnék, valahogy a második sorunk csatárai méretre is kicsinek tűnnek, lehet, hogy érdemesebb lenne kissé megvariállni ezt.
Sofron idén gyors, ami nagyon sokat számít ebben a ligában(is), aktív, jól játszik, de én is úgy láttam, hogy a háttal álló játékosnak esett neki, tetejében a bottal, ez nem elfogadható, de majd későbbiekben ez korrigálható lesz a részéről, hogy ilyen ne legyen.(persze kérdés, hogy előtte mi történhetett, hogy igy nekiment az ellenfélnek)
@Hutyuru: Tényleg, Mihály Árpit el is felejtettem, hatalmas volt, jófej srác:)
Pár gondolat:

-Egyetértek azzal, aki azt mondja az Olimpija többet tett a győzelemért. Szerintem jogosan vitték el a 2 pontot, mert a 3. gól amit kaptak (Banham öngólja ami ugye Mihály nevére lett írva) az demoralizáló, és ennek ellenére fel tudtak állni. Mi görcsösen nyomtuk, már az alső egyenlítő gól után, de addig sziporkáztunk.
-Sofi, szerintem is tetű módon vágta hátba a gyereket. Ez közel sem az a szimpatikus csibészség mint amit tavaly Martztől láttunk, vártam a megtorlását, de azért picit örülök is, hogy ennyivel megúszta. Talán tanul belőle. Örüljön neki, hogy nem Tazvelj kolléga nevelte meg, erről beszúrtam a kedvenc linkem:

www.youtube.com/watch?v=rmOHp91HRUI&feature=related

- A 3. gól után be kellett volna húzni a győzelmet. Szerintem nem Hetén ment el a meccs, hanem a rutintalanságunkon, mert 3x nem tudtunk élni az egygólos előnyünkkel...

- Végül "Matyi" barátom, köszönöm a könnyfakasztó piruettet a büntető padnál, úgy estél össze mint a kecske a napon :D

Hajrá Volán!
@mike80: sorry rosszul írtam Groznik volt a büntető, 0:22-től érdemes nézni a videót...
Sziasztok. Hetényit tényleg nem kell szídni.
Szerintem az első soros védönknek kéne összeszedni magát , aki a Zagrab elleni meccsen is csak -1 retudta hozzni magát. Ma is gólok multak rajta.
Hete tévedt vagy nem ez már tárgytalan,szerintem is nincs meg a meccs rutin.
Viszont a Volán vezetösége elgondolkodhatna hogy legalább hetente egyszer 1 orára hozzon egy jo kapusedzöt,ez nagyon fontos lenne.
Hete fel a fejjel,rendbe lesz minden!!!
Persze, lehet köpködni Hetét, de azt is lehet akkor h hány emberelőnyünk is volt és azokkal mi van? Aki volt kapus, az tudja milyen szar bemelegítés, minden nélkül beállítják a kapuba. Én nem hibáztatom, ugyanúgy ott volt a csatáraink előtt rengeteg helyzet meg emberelőny is. Szegény, amikor meccs végén nem nyilatkozott, mert úgy sírt, nagyon sajnáltam. Az a baj egyébként, hogy ő belőle lehetne egy Szuper Levi is megfelelő meccsszámmal és rutinnal. De így hogy tényleg alig allítják be... És biztos vagyok benne hogy ez őt nagyon zavarja, frusztrálja és ki is hat a teljesítményére mint minden kapuséra. Kedvtelen vagy, ezen kattogsz... Más. Örülök, hogy Vas Jani kezdi megtalálni önmagát. mert ő is nagyon jó! Sofin meg mindig csak ámulok amiket csinál, mindig mutat valami újat amivel meglep. Ő belőle is nagy csatár lehet ha így folytatja
@kapusLaci: inkább azon kellene elgondolkodni hogy többet játszatni Hetényit! Mert egyébként tehetséges kapus ő! Szerintem 24-25 éves korára nagyon jó kapus válna belőle. Semmi bajom sincs Satosaari-val, jó kapus de azért nem csak ő van a világon...
Hetével semmi gond, fogott mindent, amit lehetett, majd csinált egy buta kiállítást, de ebben a szezonban nem ő az első a csapatban, aki ilyet tesz, sajnos most beverték. A meccs nem itt ment el, hanem ott, hogy mezőnyben az öreg Oszin (nagyon bírom az arcot), Palkón és Mihály Árpin kívül senki nem tett hozzá semmi pluszt a meccshez. Palkó a legjobb napjait idézte, Árpi - hahaha - kurvára bírom, ahogy minden korongnál felbukkan a támadóharmadban és minden korongra elsőként érkezik. Gyors, erős és kombinatív is, nagy erőssége a csapatnak.

Az emberelőnyös játékunk sírás, mindenki elveszti ezt a képességét, amint Volán mezt ölt? - én még jó volános emberelőnyös játékot soha, egyik szezonban sem láttam, tökmind1, hogy épp ki játszott nálunk.

Hajrá, előre, Grazban nem lesz egyszerű!
@alpec: Oscar szerintem is nagyon nagy.Pontos, megbízható,támadásban is ügyeskedik és szabályos. +/- -a önmagáért beszél.És hatalmas figura is mellé..
Palkó,Árpi nagyon veszélyes együtt..és hát Árpi ahogy korongért megy ill. korongot tart az sem piskóta.
Sofi hátúlról ütését én is láttam.Nem értem.Ilyet nem lehet csinálni...gyors és erős az tény de a meggondolatlansága sokszor kiállítást ér..Tegnap ha 5 percet kap sem szólhattunk volna semmit.Ott állt a bíró vele szembe...
Hetét nem lehet hibáztatni.
A Kovács Csabis sor egyenlőre max. eredményt tart.
Grazban úgy kell játszani mint az első kapott gólig..és akkor van keresni való.
Hajrá SAPA FEHÉRVÁR AV19!!
Győzni keeell..
Az senkinek nem tűnt fel, hogy az Artyom mennyire jól játszott az első sorban...
Jó hatással voltak rá a Palkóék.
Ne bántsátok Hetét!!!- komolyan el kellene gondolkozni minden kedves szurkolótársamnak, hogy ha 2-3 hónap "punnyadás" után elküldenék egy versenyre, mit tudna teljesíteni. Én sokszor a 4. emeletre mire felmászok szuszogok mint a ruszki pumpa. Meccs nélkül ne várjunk tőle kimagasló teljesítményt.És emberileg Hete ennél sokkal többet érdemelne a szurkolóktól. Mindig másodiknak lenni sem lehet felemelő érzés és amikor éppen beállítják a kapuba, akkor ezt kapja Tőletek! Fel a fejjel Hete, lesz ez még sokkal jobb is!
Egyet kell értenem beth01 hozzászólásaival.(sajnos)!Végre valaki leírja mit is játszik Sofi,még ha a mi nevelésünk is. Amit csinál minden csak nem csapatjáték."Futok a jégen ,leszegett fejjel és eldurrantom" ez minden csak nem jégkorong.A rengeteg buta szabálytalanság,amiből kiállítás a vége(ráadásul álltalában támadóharmadban).Nincs fiatal sor,legalábbis egyenlőre,talán majd ha a Kóger játszik.Lehet ,hogy a fiatalokat az idősebbekhez kellene beépíteni,így sokkal hasznosabbak tudnának lenni.
Hetényit bántani,hogy miatta ment el a meccs az pedig egy baromság.Hidegen beállt,jól védett.Minden kapus aki hátulról jön vissza ,így teszi magaelé a botot.Tisztán látszott .hogy a ljubjanai belerohant az ütőjébe,még csak kiállítás sem volt.
@mike80:
Az ütés az tény, de mivel pont előttünk volt,(szerintem) nemvolt szándékos, mivel a háta mögül húzta a botot előre és így ütötte hátba a madarat, ami utána volt azért egyébként (ismét szerintem) kb. 200 meccses eltiltást kaptunk volna. Miért is? 1. A csávó kb. 5 méterről érkezett hátulról, ledobott kesztyűvel, ergo végleges!!!!
2. verekedést kezdeményezett, ergo, végleges!!!!
Mi lett belőle, emberhátrányban játszottunk, na ez is véleményes. Nem azt mondom, hogy nem ért 2+2 kettő percet, de ezzel a körítéssel azért más a gyerek fekvése.
@miki78: Továbbmegyek, mi a túróért volt a pályán, mert hogy a leggyengébb volt tegnap (és meccsek óta). Ugyanakkor a Hegyi ül, illetve támaszkodik a padon. Ezt a "teljesítményt", bármikor, bemelegítés nélkül is tudja bármelyik juniorunk is, ettől jóval kevesebb pénzért.
Az unott arcal eladott korongjaitól szétdurran az agyam, a legrosszabb bulizo mióta meccsre járok és mégis odaáll.
Tudom, hogy a legelvetemültebb dolog amikor a sajátjainkat szidjuk, de már régóta forr bennem ez. Idejött kitölteni egy űrt, de ehelyett még nagyobb luk tátong a csapatban!!!
ui.: Nem fogok vitázni senkivel, ezt mind a felindultság íratja velem, hátha megváltozik a véleményem...............
@PMilan83: Ebbe teljesen igazad van,ugyanézen a véleményen vagyok,de a kapusokkal valo foglalkozás(speciális kapusedzövel)nagyon fontos még a rutinos kapusoknak is.
Bocs elírtam!!! Check hozzászólásával értek egyett!!)) Semmit nem fejlődött!
@PMilan83: Én tehetségesebb kapusnak találom Hetét Szupernél.Hetének van állása,jol mozog fent is lent is,meg ne feledjük hogy joval nagyobb Levinél,a magasság pedig a mai kapusoknál nagyon sokat számit.
Nem akarom ezzel Levit blamálni,szerintem nagyon jo kapus,sok meccset hozott már,és örülök hogy a DEL-ben is egyre jobb formába lendül.
De amint Te is mondtad kellene hagyni meccseken is bemutatkozni a kis Hetét!
@mike80: -amúgy Martz bejelentkezett Gabbánál,visszajönne!Tárgyalnak...Nem vicc!
Bocs, hogy belekotyogok, habár nem vagyok AV-fan. A 3 meccs alapján, amit láttam, azt gondolom, hogy nem lenne ezzel a csapattal szinte semmi gond, ha sikerülne végre összerázni a védekezést. Rengeteg a hiba és ebből nagyon sok kifejezetten végzetesnek minősíthető. Ha ezen sikerül záros határidőn belül változtatni, akkor simán elérhető a rájátszás, ha nem, akkor késélen fog táncolni végig.
@váradi: asszem nem jutna az Elomo sorsára...

Tulajdonképpen az ő helyére (is) keresik a játékost.
Olvastam par hozzaszolast itt. (Nem mindet.) Tegnap neztem a meccset, s hat jol jatszottak a fiuk, DE.
Hiaba lovunk sokat, ha azok nem jol helyezettek. Ilyen helyzet kihasznaltsag mellett, sokszor fog bukni a csapat, mert ez igy nem jo, be KELL utni kulonben az ellen uti be. Igy is tortent most is. Az emberelonyoket is ki kell sokkal nagyobb szazalekban hasznalni. Kicsit az volt a benyomasom, hogy egy-egy mozzanat utan elvesztettuk a fonalat es oszze-vissza koriztunk percekig. Erre figyelni kell.
Most pedig lehet sokan megharagszanak, de azt kell mondanom, hogy Hetet el kell adni egy masik csapatnak, akar mol ligasnak is, hogy elso szamu kapus legyen. Kell neki a sok meccs, hogy fejlodni tudjon. Mostanaban emiatt rosszabul is megy neki. A kispadra egy idosebb kapus kell, aki mar kelloen magas szintre fejlodott, esetleg mar levezet. Egy fiatal kapusnak tobbet erhet, egy (akar gyengebb csapatnal is) elso szerep, minthogy egy eros csapatnal, eros bajnoksagban kispados legyen.
Osszesegeben igy lattam. Lessz meg ez jobb is.
Hetenyi nagy tehetseg, en nem hibaztatnam ot, sokkal inkabb az edzot , aki nem megfeleloen hasznalja a fiatalokat es Hetet sem, illetve alig rakja be oket, kerdem en, emberhatranyban nem a gyors, orokmozgo fiatalok kene bent legyenek? Alig vannak jegen, Sofit sem lehet hibaztatni, szegenyt alig teszik be, normalis ilyenkor, hogy idegesebb vagy es konnyebben elveszted a fejed, mindig ki vagy hulve mikor jegre lepsz, gorcsolnek a labaid, tehat nem egyszeru. Hete minden dicseretet megerdemel, erdemtelen mellozese ellenere nagyon jol vedett, a kiallitasra nagyon rajatszott a szloven, nem tortent ott semmi mas. Az, hogy nem tudott nyilatkozni mert sirt, megmutatta emberi nagysagat, nekem egybol az egyik nagy kedvencem lett, le a kalapokkal az ilyen ember elott. Fel a fejjel fiatalok, hamarosan eljon a Ti idotok is. Hajra Volan!!!!!
@Szekig: Részben ezzel egyetértek. A tegnapi eredményben benne van a keze, de erről nem igazán ő tehet, hanem inkább a körülmények. Mikor is játszott utoljára? Több mint két hete. Előtte? Nem játszott. Szerintem egyszerű a magyarázat, hogy miért nem ment neki. Az ilyen meccsek ráadásul nem sokat javítanak a lelkiállapotán sem.

@váradi: Nagyon remélem, hogy ez tényleg igaz. Kell még egy jó center.

Tegnap kellemes csalódás volt Artyom játéka. Nem csak a gól miatt. Eddig alig lehetett észrevenni, hogy ott van. Most meg jól mozgott, támadt és elég jól megtalálta a helyét Pire és Palkó között.
@csatoimi: Pontosan! Minden szavaddal egyet tudok érteni! :) Sofinál ettől függetlenül teljesen jogos volt a büntetés, mielőtt megkapnám a rózsaszín szemüveget! :)
Lélektelen, gyenge játék volt!
A nagy igazolások semmit sem mutatnak!
Tegnap este szurkoló elöttünk biztat: Szedd már össze magad Lada! Válasz Ladányitól a mérkőzésre nagyban koncentrálva "anyád picsáját"
Jobb lenne ha tényleg összekapná magát, mert eddig nagyon halovány!!
@[Roller]: Igaz,hogy bejelentkezett,de még nem biztos,hogy megegyeznek,és jön!
@voli: attól, hogy Ladányi szarul játszott, a játék még nem volt lélektelen. Volt rajta kivül is, aki szarul játszott. Még véletlenül se akarom, megvédeni, mert tényleg nagyon gyenge volt. De a csapat nagy része küzdött.
Átgondoltam a tegnapi látottakat,azért is nem írtam este.Ami bravúr pontot szereztünk Villachban,azt most kamatostól adtuk vissza a ljubljananak.Miért nem nyertünk???több oka van ennek.: A Volán achillese a védelem,elképesztő dolgokat tudnak produkálni.Az 1-2 soros védőink nem mai gyerekek,hullafáradtak,rengeteget vannak jégen,emiatt rengeteget hibáznak.1.gólnál a szlovén szélső lendületből úgy ment el balu mellett,mint ahogy az IC hagyja ott az álló gőzöst.Rengeteg gólt kaptunk a szezonban ( csak hazai meccseket láttam)amikor Horváth és Tokaji jégen volt,ez nem csoda hisz sokszor duplasoroznak.Nem vagyok jégkorong szaktudor,de nem lenne esetleg kifizetődöbb,ha egy olyan idegenbeli meccsen ahol esélyünk szinte semmi ( akár most graz ellen ) (tudom ebel kiszámíthatatlan,olyan szó hogy esélyes nemigazán van)pihentetni őket???Játszhatna ,hamár itt van Flinta ,és Maklári a helyükön.Kipihenten többet érnek,mint hullafáradtan.Az ebel nem a 80-as évek magyar bajnoksága,amikor a leheles ukrán sor a 60percből 52-t a jégen töltve simán verte a mezőnyt.Meglátásom szerint ,még mindig nem sikerült megtalálni az ideális sorösszeállítást,pedig nem ártana,mert 1 kör már lement,ha a játékosaink nagy része a nevükhöz méltóan játszik,akkor simán meglesz a rájátszás,ha viszont nem,olyan meccseink lesznek zsinórban,mint a legutóbbi hazaiak,azaz nyögve nyelősek, ellenfélnek 1-2 pont odaajándékozósak. Sok pontot engedtünk át a mezőny hátsófelében lévő csapatoknak,ami stornozza a nagyok elleni bravúr pontokat.Sokan írtak Sofron afférjáról.Ő tehetséges játékos,ha a meccs közben a játékra koncentrál ,akkor minden ok,szebbnél szebb megmozdulásai vannak.Viszont sokszor összekeveri a hokit a pankrációval,a kezében levő ütőt,pedig harci pallossal,amit a sporik nem tolerálnak.Elég sok kiállítást kapunk miatta,ami fárasztja az amúgy sem tinédszer korú védőinket.Palkovics , Mihály elől nagyon jók együtt,főleg úgy hogy ratyi végre
már passzolni is megtanult.Hetényi Zoli rejtély számomra,olyan mintha visszafejlődött volna.Első ebel szezon hajrájában,mikor végre ő védett bravúrt bravúrra halmozott , nemcsoda hogy a válogatott 2ik.számú kapusa lett fiatal kora ellenére.Múlt szezonban nem sok lehetőséget kapott Szuper mellett,ha védett is ,háááátt. no comment.Tegnap mikor beállt,( kaptam pár smst ismerősöktöl ,hogy ajjaj ,game over)volt pár jó védése,de látszott rajt hogy ideges és kissé bizonytalan. Amit a hosszabításban művelt a kapu mögött amiből a kiállítás ,és a gól lett,a bizonytalanság számlájára írható.Igaz nem lehetett kellemes tv s meccsen beállni szinte nulla bemelegítéssel,egy fáradt védelemmel a kapuja előtt.Remélem Satosaari húzódása nem vészes,és tudja vállalni a következő meccseket,mert hihetetlen stabilitást ad a csapatnak a bravúrjaival.
@drukker60: én is így látom, Balázs sokkal többre lenne képes, de nem vállalja el még a lövéseket sem.. Pedig, ha valakinek jó csuklója van Mo-n, akkor neki az van!
De, hogy védekezni betenni hosszabbításban, ez óriási edzői hiba volt.

Hetéről meg még annyi, hogy Saatosari nagyon jó kapus, nehéz lesz Zolinak első számú kapusnak lennie. De azon talán érdemes elgondolkodni, hogy ki fog a válogatottban védeni?
Szuper se véd rendszeresen, Hete meg szinte soha..
@voli: Ezért a hülyeségért érdemes volt egy fikanicket regisztálni. gratulálok!
Sztem a hosszabbításban, játékmegszakításnál kár volt sort cserélnünk. (Olimpija sem cserélt) Vagy a védőink maradhattak volna. Balu úgy otthagyta az emberét, csak na. Ő pedig köszönte és belőtte. Hete egyedül nem tehetett semmit.
De mi lesz a fiatalítással?
@[Roller]: En nem haritottam Hetere, a vereseget. Pont nem irtam semmi ilyen jellegu kommentet, mert megfogadtam magamnak, hogy nem bantok senkit. Sok kapussal szimpatizalok, az egyik kedvenc jatekosom is kapus, de Hete szamomra nem az. Ettol fuggetlenul igyekeztem objektiv lenni. Csak azt irtam le, hogy neki egy masik, mondjuk MOL ligas csapatban kellen elsoszamu kapusnak lenni, hogy folyamatosan meccsben legyen. Valoszinuleg akkor jobban fejlodne, es a ritmusban is jobban benne lenne. A korulmenyeket lattam, es utolso harmadra beallni, majd hosszabitast vedeni nem konnyu. Az az utes meg szerintem veletlen volt, mivel az ellen jatekosa pont ugy kerulte meg, hogy o nem lathatta. Maximum hallhatta volna, de szerintem kisebb baja is nagyobb volt ennel akkor. Viszont azt nem ertettem miert tartotta O ott a korongot.
Nos szerintem nincs gond vele csak igy nem tud fejlodni, s az o koraban a meccs rutin megszerzese fontos lenne. Az pedig, hogy egy adott vereseget hogyan dolgoz fel, azt pedig neki kell sajat magaval rendeznie. Valoszinuleg fejben meg tobbet kell erosodnie, hogy kivalo kapus legyen belole.
Ez az en velemenyem, es nem mervado. :)
Én azt figyeltem a meccsen, hogy Godo viszi a zsugát a Vas Jani meg rendszeresen lesre megy. Az első golt is azért kaptuk. A társnak kutya kötelessége emberhátrányban arra figyelni, hogy ne legyen lesre futás. Ezt a meccsen ez a sor 4 szer megismételte. ez egy kicsit nagy szám.
@Szekig: Kicsit félreértettél. Tudom, hogy Te nem hárítottad Hetére a buktát. Azért írtam hogy egyet értek veled, mert mivel nem játszik nincs meg a meccsrutin (és szar helyzetben kapott lehetőséget), és csak azért részben, mert attól még nem kéne eladni, csak többet kéne játszatni.
@csatoimi: Minden szavaddal egyetértek.
Respect.

Aki Hetét hibáztatja az nem ért a jégkoronghoz.
Nulla lehetőségel mit vártok???
Hol a fiatalitás???

Amúgy az már bemelegítéskor is látszott, hogy nem múlt el nyom nélkül a hosszú utazás. Én ezt egyszerűen a fáradtság számlájára írom, senkit nem hibáztatva.
Azaz csak egy valakit az edzőt. Aki az amúgy is fáradt játékosokkal visszaáll 3 sorra, és nem az egész meccsen gyengébben szereplő Ladányi féle sort ülteti le hanem az örökmozgó fiatalokat..
És igen azokkal is egyetértek ha már ott ülnek a padon a fiataloka kkor nem lehetne játszatni is őket??
Szegény BAlu és Toki ha igy folytatják teljesen elfogynak a szezon felére, ennyit nem lehet büntetlenül a jégen tölteni.. És még valaki csodálkozik, ha becsúszik 1-2 hiba.. Próbálja csak meg helyettük milyen is ez..

És igen azokkal is egyetértek akik azt mondják, hogy miért nem sikerült még megtalálni a megfelelő sorokat????, ha erre nem képes az edző akkor nem alkalmas a feladatára..

NA mindegy is..
Inkább nem irom le amit gondolok..

Üdv:Zoli
@brunzwik: Azt még elfelejtettem, hogy Sofi büntetése szerintem is jogos volt, tisztán látszott, hogy dühből vágott az ellenfele hátára, sajnos.
És csak örülhetünk, hogy nem véglegest kapott és utána meg eltiltást..

Nem volt szép mozdulat, de ettől számomra még nem lett rosszabb játékos ő az egyik kedvencem.
Szerintem helyet kéne foglalni az edzőnek valamelyik légitársaságnál!!!
Emberek, emberek... ha a hülyeség indulattal és szorgalommal párosul...
Sofiról nagyon gyorsan le lehet szállni! Azzal semmi baj, ha valaki leírja a véleményét, meg azzal sem, ha valakinek nem tetszik x játékos x játéka, de legyen már egy kis esze annak, aki leír jól hangzó dolgokat anélkül, hogy utánanézne a tényeknek?
Sofi rengeteget szabálytalankodik feleslegesen? Tényleg? Nézzük csak meg az idei kiállításlistánkat:
Tokaji 18
Horváth 14
Palko 12
Jobb 12
Sofi 12
Benk 12
Ondre 12
Ackerström 10
... stb.
Sofi ezzel a brutálisan szabálytalan játékkal 48. az EBEL-ben, igaz és tény, kilenc meccs alatt kapta ezt a HAT két percet. A tegnapival együtt. Na ez aztán rettentő sok ám, igazatok van...

Tény, hogy a játéka erőhokira épül, és az is tény, hogy folyamatosan fejlődnie kell, hogy ezt minél jobban, minél szabályosabban csinálja - de az is tény, hogy a magyar fiatalok között ritkán látható (ha nem egyedülálló) lendülettel és akarattal darálja végig a meccseket, még ha rossz formában van, akkor is! Ha valaki nem érti, hogy ez mitől ritka kincs, azzal szerintem nem érdemes jégkorongról beszélni!
Úgy bírom, milyen könnyen elfelejtették itt sokan, hogy a tavalyi szezonban, amikor a jócskán túlterhelt első két sorunk már a harmincadik percben a seggén szedte a levegőt, nem egy, nem kettő meccset kizárólag azért tudtunk megfordítani, mert a fiatal sorunk ezzel az erőhokival egyszerűen lebontotta az ellenfelet. Sokszor ez csak a játékban, mezőnyfölényben, a nyomásban nyilvánult meg, de nem egy, nem kettő esetben ők lőtték a gólokat is. Az ikreket leszámítva a Volánnak még soha nem volt ilyen szinten reményteljes fiatal sora.

A tegnapi esettel kapcsolatban egyébként igaz, hogy Sofi barbár módon ütővel ütött - és ezért járt a retorzió. Viszont a bírók szerintem óriásit hibáztak, mert a gyerek is hátulról kezdte el ütni Sofit, aki nem ütött vissza, csak védekezett, így elé egyoldalú volt a bunyó. Erre kihozták a bírók, hogy +2 perc Sofinak, a verekedésért meg egyenlő arányban 2+2. Ez azért baromság, mert ennek az ítéletnek az a konklúziója, hogy ha valaki olyat tesz, mint Sofi, nyugodtan le lehet verni, ezért nem jár különösebb retorzió! Sofinak több kiállítást kellett volna kapnia a barbárkodásért, a szlovénnek meg a verekedésért, ez így lett volna korrekt!

@check: bravó ember, te aztán tudsz korrekten írni! Látom a gépelés megy, de érvelni ésszel kellene, abból meg neked úgy látszik kevés van...
Azzal semmi baj, hogy neked nem tetszik Sofron játéka, de az ilyen pitiáner okoskodás ("előtört az igazi énje") láttán az ember csak elnézően mosolyog, hogy jól van csimota, nyomás vissza homokozni. Ha a kellő tisztelettel és korrektséggel akarnál eszmét cserélni, akkor lehetne miről beszélnünk, de ez így eddig csak rólad szól, nem a témáról!
A meccsről. Ezt elcsesztük, csúnyán és nagyon. Nem értem a sorok játékának súlyozását, így láthatóan csak kifingatjuk a jobb játékosainkat. Nincs aki tehermentesítsen, a harmadik harmadban már nem is tudtuk bevinni a korongot egy az egyben, csak belődöztük, mert elfogyott a szufla. Szegény Hete nagy butaságot csinált azzal, hogy kiment a kapu mögé a korongért (nem bántásból, de tényleg nem értem minek kellett ezt, a tavalyi szezonban is ha elhagyta a kapujét, annak a fele góllal végződött), de előtte jól védett, ez így óriási pech volt neki is, a csapatnak is. A meccs mondjuk nem ezen ment el, hanem a második-harmadik sor gyenge formáján, és az említésre sem méltó emberelőnyös játékunkon.
Egyébként szerintem ha az első gól után nem szórakozzuk el a helyzeteinket, és ütünk még egyet (de ez igaz a harmadik utáni időszakra is), akkor a Ljubjana megrogyott volna, és kalap kabát. Mi hoztuk fel őket azzal, hogy megérezték, lehet esélyük - és ez megbosszulta magát. Összességében gratulálni kell az ellenfélnek, különösen a kapusuk nagyon sokat tett azért, hogy győzhessenek.
@Raon: egyetértek, én direkt ezért nem válaszoltam @check: hozzászólására..
Mert csak felhúztam volna magam.
@drukker60: tavaly volt egy DErek Couture nevezetű, kifejezetten jó +- mutatókkal és erőhoki kultúrával rendelkező emberünk, aki ugyan a Volánban kevés gólt lőtt, de kifejezetten jól bunyózott. Mire mentünk vele? ....
Horváth Balut is szerettem nézni amikor bunyózott, de megtanulta, hogy nem célravezető. (biztos nem felejtette el a másik énjét, csak uralkodik rajta)

Én díjazom Sofi lelkességét, de a többit nem, ahogy a bírók sem. Az egyenlő mérce boncolgatása pedig valós probléma lehet, de úgy gondolom, hogy ehhez az elmúlt 2 évben már igenis fel kellett volna nőni. Akár lobbi szinten, akár mentálisan, mert az osztrákok köszönik szépen, de nem változnak meg egy csapat kedvéért.
@mike80: ez jól hangzik, de azért azt vedd észre, hogy a játékvezetés is változik ám... Javítson ki nálam hozzáértőbb, de én az idei szezonban úgy láttam, hogy a bírók kevesebbet engednek meg a csatároknak, mint tavaly... Sokkal több a "röhej" kategóriájú, a támadóharmadban támadóknak adott kiállítás, míg védekezésben sokszor megy az adok-kapok rendesen. Pl. Palkó 12 perce is egy vicc.
Tegnap is a Ljubjanai védők sokszor kaszáltak nagy lendülettel, semmi, a csatáraikat meg rendre kiküldték valami röhejes indokkal... Szabályok szerint ez persze biztos jogos, kérdés, milyne lesz ettől a játék, ha ez így marad. Erről talán Kcs tudna többet mondani.
A lényeg: nem Sofi az egyetlen, aki azzal a gonddal küzd, hogy az erőjátéka idén több kiállítást ér.
> A lényeg: nem Sofi az egyetlen, aki azzal a gonddal küzd, hogy az erőjátéka idén több kiállítást ér.

Akarommondani - hiába csinálja fegyelmezettebben, mint tavaly, a kiállítások ugyanúgy megvannak.
@brunzwik: Elkerülte a figyelmedet, hogy sorozatban négy meccsen szereztünk pontot? Akár szerzünk pontot, akár nem, ugyanazt ismételgeted. Lehet, hogy van benne némi igazság, de érdemes lenne néha ránézned a tabellára.
@Raon: Megértem, hogy nem tetszik, amit írtam, de azt gondolom, hogy a személyeskedés nem célravezető. Igenis azt gondolom, hogy a tegnapi meccsen Sofron az igazi önmagát adta, legyen az akármilyen. Nekem ez a véleményem a dolog kapcsán, és nem egyetlen meccsen láttam. Nem nagyon értem, hogy ezért miért kell engem sértegetni, bár lepereg rólam.
Sajnálatos, hogy Sofron eddigi látszólagos fegyelmezettsége eddig tartott csak, de azt gondolom, hogy valahol ez a realitás vele kapcsolatban. Nem kell azt hinni, hogy utaznak rá a jv-k (sőt, tegnap kifejezetten vékonyan kapott), egyszerűen tudomásul kell venni, hogy ezt a játékstílust így tudja játszani, és ennek megvan az ára. Az egy elgondolkodtató dolog, hogy ezzel együtt bár Fehérváron nagy kedvenc, Cortinának 2 VB-n sem kellett (korábban is céloztam már rá).
Nem kell, hogy egyetértsünk, de azt hiszem azt elvárhatom, hogy ha megszólítasz, akkor azt annyi tisztelettel tedd, amennyit te kapsz tőlem. Még mielőtt megint előveszed a Sofronnal kapcsolatos hsz-mat, az a VÉLEMÉNYEM, nem pedig sértegetés, ellentétben a te hsz-ban leírtakkal...
Sziasztok. Szerintem se kellene raszallni Hetere teny hogy tevedett de ebben a helyzetben nem volt egyszeru dolga 2/3 utan beallni es maxon teljesiteni lehetetlen (ennyit rola)Ami az erdmenyt illeti Heten kivul azert a masodik es harmadik sorunk se volt eppen a helyzet magaslatan. Ha csak az elso sor gyujti a pontokat(foleg egy ilyen meccsen)akkor nagyon nehez lessz kivivni a play off-ot. na de lessz meg ennel jobb mindent bele fiuk
hajra Pire csak igy tovabb.
@KCs: ezt mi a francra irtad??? szerintem semmi roszat nem irtam most?????
Látszólagos fegyelmezettség??? Sztem bárkinek elpattanna a feszült pillanatok alatt az agya a jégen. Mint már előttem említették, nem csak Sofi agya szokott elpattani, aki elolvasta Raon hozzászólását és elemzését az már rájöhetett. Sofi nem szar játékos, attól, hogy agresszívan játszik, elég fiatal még, van ideje megtanulni korrigálnia a hibáit, ha meg nem lenne jó játékos nem hiszem, hogy a Volánnál kergetné a korongot. De lehet, hogy én tévedek.
@check: örülök, hogy válaszoltál. Előrebocsátom, semmi bajom veled, semmi rosszat nem gondolok rólad (hisz nem is ismerlek), de amit ide leírtál, azzal továbbra is gondjaim vannak, leginkább a kettős mérce és az arányérzék hiánya miatt. Tehát az alábbiakban nem kötekedni fogok, nem sértegetni akarlak, hanem igyekszem tükröt tartani eléd, hogy lásd, MIRE reagáltam úgy ahogy. Remélem ezzel átmegy, amit jelezni szerettem volna, és nem fullad értelmetlen vitába a dolog.

> Megértem, hogy nem tetszik, amit írtam, de azt gondolom, hogy a személyeskedés nem célravezető.

Ebben teljesen egyetértek. De ha nem gond, akkor nálam ugyanígy értelmetlen személyeskedésnek számít az is, ha sokak kedvenc játékosát valaki a szubjektív vélemény álcájába csomagolva leagyatlanazza, rendben?

> Igenis azt gondolom, hogy a tegnapi meccsen Sofron az igazi önmagát adta, legyen az akármilyen.

Tényleg nem szeretnék kötekedni, de azért ezt spirituszban kellene mutogatni... Mit akartál ezzel mondani? Ennek így semmi értelme.

> Nekem ez a véleményem a dolog kapcsán, és nem egyetlen meccsen láttam.

Értem én ezt, de ezen az alapon nekem meg pl. az lenne a véleményem az itt lévő bejegyzéseidről, hogy nem normális, aki ilyet le tud írni - ezt mégsem írom le. Vagy ha pl. bemegyek egy szállodába, és nem tetszik, amit ott látok, attól még nem érzem feljogosítva magam arra, hogy az aulába fingjak egy nagyot.

> Nem nagyon értem, hogy ezért miért kell engem sértegetni, bár lepereg rólam.

Lásd fentebb. Egyébként meg dehogy pereg le - ha így lenne, nem így válaszoltál volna egy ilyen nyilvánvaló csapdára, mint amilyet írtam. :)

> Sajnálatos, hogy Sofron eddigi látszólagos fegyelmezettsége eddig tartott csak

Ennek megint mi értelme van? Volt egy csúnya jelenet, amelynek nyilván oka volt, és pont. Miért az az alapállásod, hogy Sofi egy hőzöngő barbár, aki csak eddig tudta visszafogni magát?

> Nem kell azt hinni, hogy utaznak rá a jv-k (sőt, tegnap kifejezetten vékonyan kapott),

Én ilyet sehol nem írtam. Ellenben pl. írtam az idei játékvezetéssel kapcsolatban, érdekelne a véleményed, te hogy látod.

> egyszerűen tudomásul kell venni, hogy ezt a játékstílust így tudja játszani, és ennek megvan az ára.

Ezzel alapban egyetértenék, ha a leírt szövegből nem az jönne át, hogy te az ütővel barbárkodásra is gondolhattad ezt. Továbbvitt gondolat, továbbvitt tárgy... biztos ezt akartad sugallni?

> Az egy elgondolkodtató dolog, hogy ezzel együtt bár Fehérváron nagy kedvenc, Cortinának 2 VB-n sem kellett (korábban is céloztam már rá).

Részben igazat adok, már akkoriban írtam, hogy Sofinak fegyelmezettségben javulnia kell a stabil válogatottsághoz. Emellett azért ez csak a Te véleményed - és az igazság az, hogy Cortinának egy extrán jól védekező ember kellett a negyedik sorba, és ez Benk volt, nem Sofi. Sofi tehát nem kizálag a saját hülyesége miatt nem lett Cortina csapatának tagja, hanem azért is, mert Cortina kitalált egy játékrendszert, amelybe ő nem fért bele (bármilyen jó is volt támadásban).

> Nem kell, hogy egyetértsünk, de azt hiszem azt elvárhatom, hogy ha megszólítasz, akkor azt annyi tisztelettel tedd, amennyit te kapsz tőlem.

Nem kell, hogy egyetértsünk, de azt hiszem azt joggal elvárhatja bárki, hogy ha kritizálsz másokat, azt annyi tisztelettel tedd, amennyit elvársz magad is.

> Még mielőtt megint előveszed a Sofronnal kapcsolatos hsz-mat, az a VÉLEMÉNYEM, nem pedig sértegetés, ellentétben a te hsz-ban leírtakkal...

Na jó, de a VÉLEMÉNY nem azt jelenti, hogy leírhatsz szabadon bármit, aztán meg sírsz/megsértődsz, ha ennek vannak következményei.
A vélemény tényleg szent és szabad - de ha OLYAN, hogy az másokban visszatetszést kelt, akkor vállald is a következményeit. Ha meg nem akarod, hogy úgy írjanak rólad, ahogy te írsz másokról, akkor fogalmazz korrektebben, ennyi. :)
Ravasz vagy Raon vagy nagyon elfogult!kiemeled a büntető perceket ki-mennyit ültazt viszont ,hogy ki -mennyi játék idővel szedte össze ,azt nagylelkűen elhallgatod!
Jégkorong= csapatjáték!!! Na ezt kellene tudatosítani Sofi fejében,vagy amit sokszor hallotunk ha a Dunaújváros ellen játszottunk,és még a Kercsó volt az edző!"Addjad a passzot fiam,mert soha nem lessz belőled játékos" Megszívlelendő!!Hiába a lendület ,ha minden kapott korongot elpuffogtat.Komoly helyezkedési problémái vannak a támadásoknál.ezeken a dolgokon kellene változtatni és tényleg jó játékos lehetne.
Mint volt jégkorongozó ezt bátran írhatom ,mégha nem is leszek népszerű!!
Hajrá Volán!!!
@norcyka20: persze, hogy elpattant az agyam, az igazságtalanság + tévedés kombinációját én bevallottan nehezen viselem. Ezzel együtt a lényeget bármikor vállalom, csak esetleg máshogy fogalmaznám meg (és ha tudnád, hány felkiáltójelet kiszerkesztettem az eredetiből :) ).
@brunzwik: Hát, nem éppen arról szólt a hozzászólásod, hogy induljon el az edző a polgármesterválasztáson. Szerintem most nekiállni kikezdeni az edzőt finoman szólva sem időszerű.
@voli: Elfelejtetted a Klagenfurt elleni gyoztes buntetot, vagy a Ljubljananak utolso percben lott golt, ami egyarant ertekes pontokat jelentett a csapatnak. Minden meccs mas, Ladanyi nem erdemli meg, hogy szidjatok. Fo a csapat egyseg.
Sziasztok,kimondom,ha megköveztek is,szerintem Heti a csapat gyenge pontja.
Ez régóta érlelődik bennem,szerintem Budai sokkal jobb,(a vb-óta pipa vagyok,hogy nem kapott lehetőséget),Levi elment.1 kapussal, bármennyire is kiemelkedő nem lehet az EBEL-nek nekiindulni.
Sajnálom Hetényit,de régóta rendszeresen bakizik(ez nem csak meccs hiány) Hajrá AV 19 !
@bakker81: esetleg lehetne mindkettő? :)
De komolyra fordítva, mert ha hokiztál, biztos jobban értesz nálam ehhez, tényleg érdekel a véleményed.
Ami tény, tavaly a Sofi, Gergő, Gomez trió a szezon közepétől nagyon nagyot alakított. Ahogy én látom, jelenleg nem Sofi helyezkedik rosszul, egyszerűen Gergő nincs a tavalyi formában, illetve bárkit tesznek be melléjük harmadiknak, képtelen hozni ezt a gyors erőhokit. Ezért sokszor azt látni, hogy Sofi egyedül kommandózik a támadóharmadban, a többiek meg ott járnak a kondenzcsík nyomában.
Igazad van abban, hogy ez csapatjáték, és úgy kellene működnie, ahogy írod, de ha Sofi mellett nincsenek társak, nem az a jobb megoldás, ha ő legalább megpróbálja befejezni a támadásokat?

Sajnos valamiért meg lett bontva a tavaly jól működő trió, szerintem ennek isszuk a levét. De ha Kóger Dani játszani fog végre, és egy sorba teszik a három fiatalt (Sofi, Kóger, Gergő), szerintem olyan negyedik sorunk lesz itt, amelyet sokáig fogunk emlegetni! :))
@bakker81: ja, a büntetőpercek/játékidő arányt tényleg nem tudom, nem ravaszságból hagytam ki. :)
@KCs: Szerintem ez egy jegkorongos oldal, ahol a szurkolok elmondjak a velemenyuket, az nem feltetlenul tukrozi minden esetben a valosagot, de szive-joga minden embernek elmondani, hogy mit gondol. Ez meg nem az edzo kikezdese, Te ird meg, hogy neked mas a velemenyed ezzel kapcsolatban, aztan mindenki eldonti sajat maganak, hogy melyiketeknek van igaza.
@Raon: Mindenki más szemmel nézi a mérkőzéseket.Én ezt másképp látom.tegnap például kéttszer,vagy tlán háromszor is ottvolt Nagy szabadon mellete ,leadhatta volna lövésre ,de nem tette.Egy bevitt vagy a center által(N.G.) bevitt Korongnál amikor sváci figurát csinál nem tudja holfog visszajönni a korong.Hegyi,vagy kóger legalább ismeri a figurát.Nem egyedül kell meghalni a jégen,azért vannak a társak. Én továbbra sem hiszek a fiatal sorban.Ez egy legenda. Ocskay-Palkovics legendája .Igen ők félelmetesen tudták hol a másik.Talán kóger _nagy hisz ők sokat játszottakegyütt,.TALÁN.
Én azt mondom a fiatalokat az idősebb ,tapasztaltabb játékosok mellé tenném ,hisz a fiatalos lendület,az öregek rutinja többet kihozna minden játékosból.Például a sofit biztos ,hogy a Feketéékkel játszatnám,Nálam a Hegyi kezdő lenne valamelyik baloldalon,a Nagyot a Vas m. helyére tenném.
Sokkal frissebb lenne így a játékunk.
Ez az én véleményem.
Egyébként meg Sofi és Mihály fantasztikus,Ladányit meg ne szídjátok,nem érdemli meg!
@váradi: és ezt Te honnan tudod?
@Raon: Na ugye, tudsz te vitatkozni is, ha akarsz :), nem csak sértegetni.
Engedtessék meg nekem is, hogy tételesen reagáljak.

-Ebben teljesen egyetértek. De ha nem gond, akkor nálam ugyanígy értelmetlen személyeskedésnek számít az is, ha sokak kedvenc játékosát valaki a szubjektív vélemény álcájába csomagolva leagyatlanazza, rendben?

Én nem agyatlanaztam le Sofront, mindössze céloztam arra, hogy ehhez a játékhoz ész is kell (ahhoz a stílushoz is, amit ő játszik!) és nem úgy tűnik, hogy használná.

-Tényleg nem szeretnék kötekedni, de azért ezt spirituszban kellene mutogatni... Mit akartál ezzel mondani? Ennek így semmi értelme.

Azt, hogy Sofron nem tud lényeges mértékben változni, a játéka és a stílusa is ugyanaz maradt.

-Értem én ezt, de ezen az alapon nekem meg pl. az lenne a véleményem az itt lévő bejegyzéseidről, hogy nem normális, aki ilyet le tud írni - ezt mégsem írom le. ...

Szoktad olvasni a többi hsz-mat is vagy csak ezt az x db-ot, amit ehhez a posthoz követtem el?

-Lásd fentebb. Egyébként meg dehogy pereg le - ha így lenne, nem így válaszoltál volna egy ilyen nyilvánvaló csapdára, mint amilyet írtam. :)

De, lepereg, nem tudok megsértődni. Azonban hajlandó vagyok energiát fektetni abba, hogy vitatkozzunk el egy témán és ezért belesétálok egy ilyen átlátszó csapdába is :). Meg aztán gépelési gyakorlatnak sem rossz :):):).

-Én ilyet sehol nem írtam. Ellenben pl. írtam az idei játékvezetéssel kapcsolatban, érdekelne a véleményed, te hogy látod.

Idézet tőled: " > A lényeg: nem Sofi az egyetlen, aki azzal a gonddal küzd, hogy az erőjátéka idén több kiállítást ér.
Akarommondani - hiába csinálja fegyelmezettebben, mint tavaly, a kiállítások ugyanúgy megvannak."
Ez egyértelműen arra utal, hogy utaznak rá a sporik. A játékvezetéssel kapcsolatban az adott meccshez szoktam írni a véleményem, már amelyiket láttam. A tegnapi pl. szerintem kifejezetten tetszett (fentebb is írtam), kiszámítható, következetes volt a spori és nem restellt támadó harmadbeli büntit i befújni (vendégeknél).

-Ezzel alapban egyetértenék, ha a leírt szövegből nem az jönne át, hogy te az ütővel barbárkodásra is gondolhattad ezt. Továbbvitt gondolat, továbbvitt tárgy... biztos ezt akartad sugallni?

Nem, nem. Ne érts bele olyasmit, ami nyilvánvalóan nincs benne. Én sem állítom, hogy Sofron minden meccsen ütővel esik az ellenfelének, de azt igen, hogy alapvetően fegyelmezetlen és nem tudja használni a képességeit szabályosan, vagy csak kicsit szabálytalanul. Nála az van, ha lebont valakit az sanszosan bünti lesz.

-Részben igazat adok, már akkoriban írtam, hogy Sofinak fegyelmezettségben javulnia kell a stabil válogatottsághoz. Emellett azért ez csak a Te véleményed - és az igazság az, hogy Cortinának egy extrán jól védekező ember kellett a negyedik sorba, és ez Benk volt, nem Sofi. Sofi tehát nem kizálag a saját hülyesége miatt nem lett Cortina csapatának tagja, hanem azért is, mert Cortina kitalált egy játékrendszert, amelybe ő nem fért bele (bármilyen jó is volt támadásban).

Kifejezetten azt gondolom, hogy Cortina a fegyelmezetlensége miatt tartott a beválogatásától. Szerintem egyébként a pozitív tulajdonságai (fizikai erő, lelkesedés) jól jöttek volna a csapatnak, de ezzel a stílussal nem férhetett be a keretbe.

-Nem kell, hogy egyetértsünk, de azt hiszem azt joggal elvárhatja bárki, hogy ha kritizálsz másokat, azt annyi tisztelettel tedd, amennyit elvársz magad is.
Na jó, de a VÉLEMÉNY nem azt jelenti, hogy leírhatsz szabadon bármit, aztán meg sírsz/megsértődsz, ha ennek vannak következményei.
A vélemény tényleg szent és szabad - de ha OLYAN, hogy az másokban visszatetszést kelt, akkor vállald is a következményeit. Ha meg nem akarod, hogy úgy írjanak rólad, ahogy te írsz másokról, akkor fogalmazz korrektebben, ennyi. :)

Én - bármennyire is komoly volt a kritika - azt azzal a tisztelettel írtam, amennyit elvárok magam is. Nem sértegetés volt, hanem vélemény, amelyet így fogalmaztam meg. Egyébként szerinted hogyan kellett volna?
Nem gondolom, hogy bármilyen felháborító, vagy morálisan kétségbe vonható véleményt fogalmaztam volna meg (legfeljebb annyit lehet terhemre felróni, hogy helyenként cinikusan fogalmaztam, ). De ettől ég korrekt hsz volt szerintem. Lehet is vitatni, de akkor a véleményt kell támadni, nem annak megfogalmazóját. Én szoktam vállalni a véleményemet és nem jellemző rám, hogy sírnék vagy megsértődnék, ha azzal nem értenek egyet. Tényleg nem ktekedésként, de én nem írtam úgy Sofronról, ahogy te rólam.
@norcyka20: Igen, látszólagos. Megpróbált kevesebb büntivel játszani, de az első alkalommal elszállt az agya, és olyat tett, amit jórészt VF-vel jutalmaznak. Agresszivitás kell, nála van is nem vitás, de tudni kell szabályosan agresszívnek lenni. 2 éve mondják neki, hogy mi a gond és én nem látok fejlődést, előrelépést e téren. Nem tisztem, hogy a Volán játékosstratégiáját megalkossam, de megítélésem szerint amit ő csinál az kevés egy olyan csapatba, amelynek olyan céljai vannak, mint a Volánnak.
@KCs: volt szó ankétról ezen a héten. van valami fejlemény?
@KCs: ez igaz, de a véleményemet továbbra is fentartom az edzővel kapcsolatban, lemet az első forduló+volt egypár előkészületi meccsünk is, és mégsem sikerült megtalálnia a megfelelő sorösszetételeket, ráadásul az emberelönyős sorok felállásában is rendre hibázik szerintem pl: Ladányit nem a kék vonalas lövőre tenni több mint hiba..
Persze ez csak az ÉN VÉLEMÉNYEM nem kell egyetérteni vele.

De tényleg ankét lesz a héten???

Üdv:Zoli
@brunzwik: ha lesz szerintem csak holnap lenne rá ideje a csapatnak,illetve a klub részéről a résztvevőknek, de azt már közölni kellett volna időben.
Bár látom, hogy lecsengőben van a Sofron körüli párbeszéd és nem is akarnám nagyon újra izzítani,de azért még kikívánkozik belőlem is egy rövid vélemény. Sofron fáradhatatlan elszántsága,megalkuvás nélküli lelkesedése számomra olyan szinten rokonszenves, hogy nincs az a hiba vagy hiányosság,amit meg ne tudnék bocsájtani neki.
@bojl: -Maradjunk abban,hogy megosztottam egy infót,amit tudok,mert van honnan tudnom...Kérlek értsd meg,hogy nem adhatom ki magam...Köszi.
@Raon: :D:D gondolom sokat.
Amúgy úgy értettem az elpattanós részt, hogy Sofiéknak pattan el az agya meccsközben:P De amiket olvastam, olvashattunk Sofiról attól nekem is elpattant az agyam.
valami osszefoglalo?
Az összefoglalóból számomra elég egyértelművé vált amit néhányan megkérdőjeleztek, hogy Hetényi magasbotjában semmi szándékosség nem volt. Sofi szitujáról meg annyit, hogy oké odacsapott a gyereknek, de aki nekiment Sofinak az sem volt gyenge, tehát ha brutalitásnál, meg agresszivitásnál tartunk akkor egál, nem?
Sziasztok!
Most néztem végig a meccset.....
Nem sikerült gólra váltani a helyzeteinket, valamint nem sikerült a védelemnek teljesen helyt állni. Nem Hetényin ment el a meccs hanem a védelmen, illetve annak hiányosságain, amit könyörtelenül kihasznált a szlovén csapat.
Sofi baromira inkorrekt volt, örülhet h ennyivel megúszta, a Palkó-Mihály kettős nagyon érzi egymást,Takuma Sato :-) nagyon jól védett, Hete pedig a tőle telhető legtöbbet kihozta magából, hiszen se meccsrutin( itt egyet értek abban h legalább a MOL meccseken kellene engedni játszani) se bemelegítés nem volt csak egyszerűen hopp bele a mély vízbe.
1 pont itt maradt, sajna nem 3 de ez van ..
HAJRÁ VOLÁN!!!
@balumaci: egyetértek veled. Amúgy az EBEL-ben csak 2 pont a győztes jutalma, ellentétben a MOL Ligával.
@norcyka20: a mondatod számomra itt paradox: "oké, odacsapott a gyereknek...." ??

Sofi tulajdonképpen ezért kapta (volna) a regulát, amiért viselni is kell a következményeket.
Nos ezt akárhogy is nézzük ezt minden tekintetben megúszta, bár lehet egy-két kiadós pofon nem ártott volna neki nevelő célzatból, mert azért korántsem akkora sztár még... (bár azt nem vonom kétségbe, hogy nagy játékos lehet belőle,pláne ha ésszel is játszik)

Végül ebben biztos egyet értünk: Hajrá Volán :D
Hete a fradiban még ki tudott szúrni, most miért nem? Ezt nem lehet rutintalanságra fogni. Értem ezt arra, hogy amikor 100%-ig nem volt Jan-nál a korong (a lábán dadogott) odaszúrhatott volna még. Kiállítása: rutintalan az, hogy ezt egy 40 körüli kapus, megoldotta volna úgy, hogy kapustámadásért mi kapjuk az előnyt, mert neki korcsolyáznak (neki kellett volna eljátszani a nagy halált), de tényleg lehetett látni, hogy izgul és ezért kapkodott, ami érthető (Palkónak igaza volt), én sajnálom és sok sikert neki. Amúgy hol volt addig a Balu (nem hibáztatom ennyi jégidő után!) és tényleg miért ez volt a második hármasunk a hosszabbításban!? Szerintem jó ez a csapat nagyon, de ezekkel a sorokkal még mindig baj van (lesek is ebből vannak) és van egy pár hiányosság, ami az előnyökben sokat számít, korongfelhozatal, stb. Kellene pl. egy jó bulizó, jobb kezes (ami kevés van a csapatban, főként befejező emberre gondolok), jó kapáslövő center, aki viszi a hátán a csapatot. A feladat nem egyszerű, nem akárkit kell pótolnia. Bízom benne lesz még jobb is és végre meg lesz a csodafegyver, minimum a negyedik helyet érő. A legjobbunk a svéd hátvéd, ami vitathatatlan, de az első sor is mindent megtett. Iminek igaza volt, Sofit illetően, ez benne van! Azt meg kívánom, hogy ami Sator ellen kifogása volt id. O.G-nak, hogy nem kísérte figyelemmel az utánpótlást, ezt végre merje meglépni Tolvanen mester és legyen rotáció a csapatban, hogy mindenki fejlődjön, ha kimarad, menjen önbizalomért Miskolcra vagy azért, hogy kapjon észbe vagy csak azért, mert messze még a vége és hol van még a rájátszás! Ami tényleg hiányzott az a 37. perctől a teljes koncentráció és összpontosítás, ami tényleg a fáradtságból lehet, viszont ennyi meccs után ez még korai! Hajrá Volán!
@M.Lac: Azt nem is figyeltem, hogy csak 2 ponton osztoznak ...
Köszönöm h szóltál.
Nathan Martz come baaack!
"Lélektelen játék" , "elcsesztük" , "görcsös játék" és hasonló kommentek.... Ezt a kényeskedő fanyalgást!!!

Egy MAGYAR hokicsapat NEMZETKÖZI szinten játszik hétről hétre, látványos játékkal, nagy küzdeni akarással és közben megy a fikázás. Szerintem látványos játékban + eredményben is SZUPER, amit kapunk.
A kommenteket végig olvasva,ideg görcsöt tudnék kapni!Kérdezem én:Kit kötöttek oda a pálya mellé valaha is?Senkit!
Minek jár ki a meccsre olyan ember aki csak a rosszat látja?
Nem kell kijönni és akkor nincs fikázás!
Meg kell próbálni oda állni ,meg lehet mutatni!
Jaaaa én csak szurkoló vagyok mondanák sokan,akkor szurkolj ne fikázz!!!
Akinek nem inge.....akiknek szól,a SZAKÉRTŐKNEK ők vegyék magukra!
Jaaa:M.Lacit meg kell kérdezni.Nem is olyan könnyű ott a jégen.
Sziasztok!
@check: Már nem nagyon fejteném ki, mivel raon a hozzászólásának első felében nagyjából leírta.
A védelemről azért még annyit, hogy 6x kevesebb munkájuk lenne, a végre néhányan megtanulnák nem eladni a korongot. Miután eladják a korongot lelki nyugalommal nézik végig, hogy a védelem megszakad. Egyébként Balu passzait tanítani kéne, szinte madzagon húzzák, olyan pontos. A be nem lőtt gólokat meg nerajtuk kérjük már számon. Sofiról tényleg utoljára. A büntit megérdemelte, tényleg nem volt szép mozdulat, fiatal meg kell tanulnia uralkodni magán, majd annyi meccsel a lábában, mint Palkó, Balu, Toki stb... valószínűleg ő sem fog ilyet tenni. Szerintem erre a mozdulatára ő sem büszke. @exL:1: Jól megfogalmaztad a lényeget, csak bólogatni tudok rá. HAJRÁ SAPA FEHÁRVÁR ALBA VOLÁN 19!!!!
@mike80: 2 dologban is egyetértünk:P
Eddig a hazai meccsek 90%-t a helyszínen néztem. Eddig a legrosszabb meccs a Graz elleni szezonnyitó meccs volt, ott csak az első harmad volt elfogadható. A Dead Bull első két harmada és a Zágrábi utolsó harmad és a hosszabitás volt a legjobb.Minden meccsen szerintem mindent elkövetünk, hogy nyerjünk volt amikor szerencsénk volt,de volt olyan hogy semmi nem jött össze.A tegnapi meccsen meglepetés volt Vaszju játéka, Sofi verekedésről most nem irok semmit.Egyet azért megjegyzek a verekedésről sajnos a vezetés elküldött egy olyan játékost aki mindig küzdött és ha kellett elég sokszor bunnyózott. Visszatérve a tegnapi meccsen ez nem csak Hetén múlt, ezt lehetett volna hozzni az első harmadba vagy a 2. harmadba csak az emberelönyök megint nem jöttek össze. Azért a meccs/pont még igy is meg van, héten még két nehéz meccs lesz, én szerintem 3pontott fogunk szerezni. Hajrá Sapa Fehérvár AV19.
Már nem olvasom el a hozzászólásokat, nem egy irodalom, a pályán is ugyan ezt hallom, uncsi. Godót felejtsétek el, vagy hanyagoljátok, vagy mit tudom én. Nem beszéltem vele ezer éve, de tuti, hogy baj van a műtött könyökével, látom a mozdulatain, ha ennyi szakértő van a közönség körében miért nem veszi észre? F. Kapus légyszi kérdezz rá Godóra, ennyi idő után miért nem tudtak beilleszkedni a csapatba tökéletesen? Emlékszem még az olimpiai selejtező utáni szavazásra, aki "fáradtan" játszott ott is cikiztétek, nézzétek vissza a hozzászólásokat nyugodtan. Szánalmas igy visszaolvasva. Annyit tudok, hogy az én közelemben élők 3/4 4-re értek haza Villachból, du edzés, aztán kedden megint meccs. Ha tehetném lebeszélném még arról is, hogy pályára lépjen, mert igen, fáradtak és én részemről féltem mindannyiukat. Aztán kérdem én nem mindegy, hogy ha veszít a csapat ki a hibás? Ez egy csapat, szurkoljatok ha kedvetek van, ne ha nincs és ha javasolhatom mindenki foglalkozzon a saját kedves családjával.
M.Lac!Isten éltessen!!!ja...és több jég időt kívánok!!!:-)))
@banyszi: Szerintem csak a szurkolók egy elhanyagolhatóan kis része szállt rá Godóra, ha egyáltalán valaki rászállt. A többség jól tudja, hogy rendkívüli képességű, csupaszív játékos, aki mindent kiad magából minden egyes meccsen, és akinek az alapozását egy sérülés hátráltatta, ráadásul egy olyan csapatba érkezett, amely tele van új játékosokkal.

Az nem kérdés, hogy ahogy telik az idő, és érik össze a csapat, úgy lesz egyre jobb ő is. El fog jönni az idő, amikor a zsugái tuti ziccert teremtenek, a lövései pedig gólt érnek majd.

Nagyon hosszú még a szezon, és aki kicsit is követte a magyar hoki elmúlt éveit, az aligha kételkedhet benne: Godó a csapat játékát markánsan meghatározó kulcsjátékos lesz, ha igazán belelendül.
@KCs: Köszi, de számomra ez nem volt kétséges eddig sem!
@banyszi: :) nyilván nemcsak Neked szántam a gondolatokat, inkább csak az apropót adta a hozzászólásod.
@KCs: az öcsém említette, hogy volt egy fehérvári lapban egy interjó Godóval, esetleg tudod, melyikről van szó? Ott Godó olyan dolgokat mondott, amelyet visszahallva a lélegzetem elakadt. Hogy úgy érzi, a fehérvári igazolásával hazaérkezett, és hogy bármilyen furcsa is ezt tőle ősújvárosiként hallani, de az a véleménye a fehérvári közönségről, hogy annyira őrült fanatikusak, hogy egyszerűen nem lehet nem megdögleni a jégen, bármilyen fáradtak is, bármilyen rosszul is megy a csapatnak. Ami a csarnokban megy, az szerinte az ősújvárosi időket idézi, amikor még ifjú megszállotként kergette a pakkot...
Szerintem ha ezt többen olvasták volna, kicsit másképp látnák Godó dolgait... Egyébként sajnos én is tapasztalom ezt a bizalmatlanságot a nézőtéren, hintem is az igét ellen, amennyire tőlem telik.
Aki meg azt mondja, hogy ez Godó részéről csak diplomácia, azt így élből hadd szereljem le azzal, hogy nem érdekel az emberi rosszindulat, mert Ő nem szokott csak úgy félrebeszélni.

Többiek: megy majd a válasz, de most gyermekidő van. :)
@Raon: így van ezeket mondta, én is olvastam
@banyszi: Amit én hallottam nem is oly rég az annyi volt, hogy kb kétszerese a könyöke mint a normális lenne.
Sajnos.
@bakker81: köszi a véleményt, érdekes volt eltűnődni felette. A csatártriód is érdekesek, ilyen összeállításban még biztos nem játszottak a Volánban, de talán megérne egy próbát. A köv. meccstől majd megpróbálom figyelni az általad leírtakat is Sofi játékában, ztán megértekezzük a látottakat. :)

@check: köszi a részletes választ, így már értem a lényeget. Annak örülök, hogy te is tiszteled a játékosokat - de a magam védelmében hadd tegyem ide, hogy ha cinikusan fogalmazol, akkor talán nem olyan szembetűnő ez a tisztelet. :) Mivel nekem csak ezzel volt gondom - és ahogy írtam, ez csak a Sofival kapcsolatos, itteni bejegyzéseidre állt -, azt hiszem, ezt megbeszéltük.

@bojl: és mi volt a lap neve, azt meg tudod mondani? Hátha meg tudom valahonnan szerezni.

@norcyka20: hát jogos, szerencsére mindenki túlélte. .)
süti beállítások módosítása