HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vaszjunyin első soros center lesz

2009.10.02. 09:21 F. Kapus

Szeretnénk a játékunk alapritmusát felgyorsítani, és a régóta problémát jelentő sok kiállítás számát csökkenteni, mondta blogunknak Énekes Lajos edző. A Sapa Fehérvár AV 19 az EBEL újoncát, a Medvescak Zagrebet fogadja a péntek esti tévés mérkőzésen. Ha nyer a magyar bajnok, nyolc mérkőzés után ötvenszázalékos teljesítménnyel állhat.

Énekes Lajos hozzátette, a gyorsulás és a kevesebb kiállítás összefügg. Ha nem kapnak annyi büntetést, tovább tudnak gyorsabbak maradni a játékosok. Az utóbbi időben sok energiát emésztett fel az általában hatékony védekezés. A másik jelentős szempont, amire oda kell figyelni a jövőben, az a pontosság.

"Ha ez gyorsasággal és egyszerűséggel társul, az emberelőnyös játékunk hatékonysága is emelkedni fog. Természetesen győzni szeretnénk a Medvescak ellen, de mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy ez már nem az a horvát csapat, amelyet a felkészülés során Székesfehérváron vendágül láttunk. Az EBEL eddigi meccsein is megmutatták, képesek a bravúrokra. Úgy gondolom, abszolút nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Már csak azért sem, mert ők is javítani szeretnének az utóbbi idők rossz szériája miatt."

A fehérváriak első soros centere, a finn Teemu Elomo pótlásáig Vaszjunyin Artyom kapja meg elsőként a bizonyítási lehetőséget Palkovics és Mihály között, centerként. Az új centerrel kapcsolatban egyelőre a kiválasztás szakaszában tartanak a dolgok, a csapat két héten belül szeretné megoldani a kérdést, de nem kapkodják el. Vas Márton kisebb sérüléssel bajlódott a hét közepén, a csütörtöki jeges edzést ki is hagyta, de nagy baj nincs, csak biztonságból történt mindez. A keretből Maklári Erik nem öltözik át.

A kapuban Tommi Satosaari kezd.
1. sor: Tokaji, Horváth, Palkovics, Vaszjunyin, Mihály
2. sor: Ackeström, Jobb, Kovács, Fekete, Peterdi
3. sor: Alen, Ondrejcik, Vas J., Vas M., Ladányi
4. sor: Flinta, Sofron, Nagy, Benk, Hegyi

A Medvescak a remek rajt után négyes vereségszériában van, igaz, egy pontot szerzett egy hosszabbításos meccsen. Az első idegenbeli mérkőzését a Linz otthonában nyerő Medvescak Villachban (1-5) és Klagenfurtban (0-7) is súlyos vereséget szenvedett.

Figyelemre méltó, hogy kedden négy játékosukat nélkülözve is remekül tartották magukat odahaza a Vienna Capitals ellen, a 49. percig 2-2 volt az eredmény. Alan Letang betegség, Mato Mladenovic és Marko Lovrencic sérülés, Mike Prpich eltiltás miatt hiányzott. Számunkra nem rossz hír, hogy ők négyen nagy valószínűséggel Fehérváron sem fognak pályára lépni. Mladenovicot leszámítva mindannyian fontos, meghatározó játékosai a zágrábi csapatnak.

Lovrencic a csapat legjobb horvát, rajta kívül csak a 18 éves Mislav Blagus szerzett pontot az EBEL hét fordulója alatt, legutóbb, a bécsiek ellen. Az első két sorban az egy szem Brumerciken kívül - aki az elmúlt idényben a szlovák extraligában szerepelt - várhatóan Fehérváron is mindenki légiós lesz. A kapuban a szlovén válogatott Robert Kristan áll majd. A csapatot segítik a jogszabályok, a Kanadában született, de horvát felmenőkkel rendelkező játékosok gyorsan megkapták az állampolgárságot, így Sertich, Hecimovic és J. Prpic is hazai játékosnak számít már. Ha maradnak két-három évig, akkor a horvát válogatott is jelentősen megerősödhet.

Damir Gojanovic Medvescak-elnök az elmúlt hetek sikertelensége után is optimista. Az EBEL-indulás Horvátországban hasonló folyamatokat indított el, mint hazánkban. A hazai mérkőzéseken rendre megtelik a zágrábi csarnok, a hatezer néző a hírek szerint fantasztikus hangulatot teremt. "Nagyon örülünk az eddig elért eredményeknek. A csapat hozza, amit reméltünk. A Jesenice, a Ljubljana és a Fehérvár lehet ellenfelünk, velük nagyjából egy szinten vagyunk. Odahaza mindenki ellen meglepetésre vagyunk képesek." Gojanovic ért a jégkoronghoz, jelenleg is aktív játékos, 2001-ben horvát gólkirály volt, 2007-ig a világbajnokságokon is szerepelt a horvát válogatottban.

A csütörtöki tévés meccsen a címvédő Klagenfurt 4-1-re verte a ligaelső Villachot. A Fehérvár pénteki győzelme esetén a rájátszásért folytatott versenyben mindhárom potenciális ellenfelét maga mögött tudhatná a tabellán.

A hírek szerint az Olimpija Ljubljana háza táján ismét gondok vannak. A helyi kommentátorok ennek első jeleként tudják be, hogy a csapat legendás játékosa és csapatkapitánya, Tomaz Vnuk váratlanul, szezon közben befejezte pályafutását. A 150-szeres válogatott, 39 éves Vnuk tagja volt annak a Feldkirchnek, amely 1998-ban szenzációs módon megnyerte a BEK-et. Vnuk ígérete szerint hétfői sajtótájékoztatóján számol be döntése okairól.

101 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Dom Sprotovaban tényleg jó hangulat szokott lenni. 2003-ban is jó hangulat volt 59 percen át egy magyar-francia kézimeccsen....
@csatoimi: hát bizony ezt sokan megkérdezték már.

Azért nálunk is vannak pozitív példák: Sille, Ondrejcik, Ennafati, Holéczy
@csatoimi: Tényleg, történt már bármiféle előrelépés ezügyben? Te mégiscsak közelebb állsz hozzájuk. Van valami új infód?
@[Roller]: Tudtommal meg semmi nem tortent.
@munkagep: A horvatok ket honap alatt oldottak meg, a fent emlitett esetek meg tudjuk mennyit huzodtak.
@csatoimi: Ezt már én is megakartam jegyezni.
Szerintem ez nem csak a klubon múlik. A csapatnak természetesen lényegesen könnyebb lenne a helyzete,de Flinta éa Mihály esetében ennek fel sem szabadna merülnie.
@csatoimi: Bizony minél hamarabb mozditani kellene a dolgokon.Mihálynak legalább még 10 éve volna a válogatottban,Flintának pedig,hát Ö még nagyon fiatal,neki rengeteg idö áll a rendelkezésekre.Remélhetöleg az MJSZ intézkedni fog minél hamarabb!!!
@kapusLaci: Mivel Flinta már játszott IIHF rendezvényen Románia színeiben, így négy megszakítás nélküli évet kellene lehúznia a magyar bajnokságban mielőtt magyar válogatott lehet VB-n - legkorábban a 2013-as VB-n játszhatna.
@KCs: Az Ebel ponterteke viszont egybol kevesebb lenne.
Vaszjunyin első sor???? döbb,semmi bajom vele ,de abszolut nem odavaló,ezzel kiiktatják az első sor támadójátékát.Ennyi erővel lehetne center Hetényi Zoli is.
@exL:1: két éve hosszú ideig első soros volt. vagy rosszul emlékszem?
Minnél később indítják el a procedúrát annál később lesz eredménye is.
Mihály Árpi, viszont tudtommal nem játszott Románia színeiben, tehát neki ha jól tudom kb két év.

Azt viszont nem tudom, hogyha Flinta megkapja az állampolgárságot, akkor ahogy KCs is mondta VB-n csak négy év után játszhat. A négy év az állampolgárság megkapásától számít, vagy mikortól?

Valamint EBEL szabályok szerint, ha már magyar állampolgár, akkor ott is él-e ez a négy év, vagy ott egyből hazainak számít?
@KCs: Négy évet a Volánban aztán jöhetne a válogatott is.Flinta még piszkosul fiatal,és nagyon nagy tehetség.
A megyei hírlap szerint Kógernek nem jött be az Amerikai kaland....

Nem maradt egyetemi csapatánál a tengerentúlon Kóger Dániel, aki a nyári felkészülést a Sapa Fehérvár AV19-cel csinálta végig, és csak augusztus végén döntött úgy, hogy kipróbálja magát az Egyesült Államokban. Nos, az albás nevelésű tehetséges szélső hazaérkezik, és minden bizonnyal a továbbiakban rajta és a klubon múlik, hogy kék-fehér szerelést ölt, vagy sem. Id. Ocskay Gábor azt üzente: várja Danit, hogy tárgyaljanak.
@[Roller]: Második kérdésemre közben választ is kaptam @csatoimi: álltal.
Köszi.

Az első viszont még mindig nem tiszta. Mikortól számít a négy év?
@csatoimi: Az állampolgárság megkapása után indulószezontól valóban.

@AG 2.0: Igen, de mondjuk nem center. Ettől függetlenül most ez a feladat, szurkoljunk neki.
@KCs: Helyecen "nem centert"
@KCs: szurkolunk neki, de eddig nagyon nem ment neki. Lehet ettől beindul, és marad az első sorban.
@csatoimi: De jó lenne , azonkívűl , hogy remek játékosok 5 pont minuszunk lenne, tehát lehetne tovább erősíteni a csapatot..
A horvatoknal mindenki beszallt a Medvescak Ebel szereplese erdekeben, gondolok itt elsosorban az allamra, meg a hozza kozel allo cegekre, naluk ez buszkeseg, hogy egy horvat csapat ilyen szinten szerepelhet, az orszago jo hirnevet is oregbitven ezzel, nem utolsosorban a horvat jegkorong fejlodeset is elosegitven, egy viszonylag kiscsapatbol par honap alatt Ebel szintu csapatot faragtak, nalunk meg id Ocskay esik orra minden evben, hogy valahogy a minimalis penzt osszekalapolja a szezonra. Kerdem en, hol van itt az allami szerepvallalas? A Volan nem Magyarorszag johiret oregbiti, nem a magyar jegkorong fejlodeset szolgalja azaltal, hogy ilyen szinten probal evrol evre megfelelni? Nem ezert voltunk az A csoportban is?
@[Roller]: Negy evet kell a magyar bajnoksagban jatszodjon, mindegy miko kapja meg ezalatt az allampolgarsagot. Az Ebel pontertek viszont egybol csokkenne.
@csatoimi: OFF: Sajnos azt kell kérdeznem, hogy mit várjunk egy olyan országban, amelynek akkori és jelenlegi vezetése a december 5-i népszavazás szégyene után ÖRÜLT? Tudom ez off, de ez egy ilyen ország.
Nemzeti öntudat itt nem létezik, csak a leépítésén dolgoznak sokan, nagy erőkkel. A többire meg rásütjük a "magyarkodó" bélyeget.
ON: Jó lenne megzúzni a horvátokat, egyrészt mert kéne a pont nagyon, másrészt meg otthoni meccsen egy újonc ellen, szinte elvárás.
@AG 2.0: akkor még nem voltunk ebelben
@AG 2.0: lehet elsősoros volt ,de akkor nem voltunk még ebelben, az viszont biztos hogy nem centert játszott.Ő a 3ik. 4ik.sorban ideális lenne,de első sor magas neki ebben biztos vagyok mindenfajta edzői képesítés nélkül.
@csatoimi: A Medvescak csapatat nem a jogszabalyok segitik elsosorban, hanem a horvat nemzeti ontudat, a horvat egy nagyon osszetarto nep, ott mindenki azon dolgozhatott, hogy ezek a jatekosok minel hamarabb horvat allampolgarok is legyenek. Miert nem lehetett ezt Mihaly Arpival vagy Flintaval is megcsinalni? Mindketto nagyszulei magyar allampolgarok voltak, Mihaly 2 pontos, Flinta meg 1 pontos lenne.

Szerinted miért nem lehet ezt gyorsitani?
Ameddig ezek a ..... vannak hatalmon......
Nem hiszem,hogy pont egy székely ember nem tudja erre a választ.Kaptatok bemutatót tőlük,hogyan állnak a magyarság összetartásának kérdéséhez.
@Gaudi: Ha kezet razhatnek veled, az szamomra megtiszteltetes lenne, jovo heten ott leszek a meccseken, ha gondolod megejthetjuk ezt.
@csatoimi: Számomra lenne megtisztelő, de sajnos nem leszek ott. Tv-n fogom nézni. Lefoglal a család, meg a munka (tudom, rossz kifogás).
Ha megyek majd szólok, és megejtjük. Sok ilyen kéne ide Magyarországra, mint Te. Nem itt tartanánk.
@b23: @Gaudi: szerintem ez a poszt nem erről szól, kár belemenni ilyenekbe...

Bár most egyre népszererűbb a hoki, itt lenne a lehetőség, kiharcolni...
@Gaudi: Eggyetértek. A horvát nemzeti öntudatot tanittani kéne magyarországon az iskolákba.
@b23: Szerintem 2 ember állampolgársága nem azon múlik ,hogy ki van hatalmon, főleg a 2 személyét illetően. Na mindeggy. Meg kell kérdezni Ocskay urat, hogy tett e eggyáltalán lépéseket ennek érdekében. És utánna
@székely hokis: beszélni kell egy ügyvéddel biztos a forumozok közöttis akad eggy ,hogy van e gyorsitott eljárás, lehet ,hogy a horvát törvények külömböznek és ott van. Minden esetre sok sikert nekik és persze a csapatnak ma este győzni fogunk .
Hajrá Volán
Tiszteletem mindenkinek
@székely hokis: Sajnos a nagy szláv nemzeti öntudat sok százezer ártatlan ember halálát okozta a közelmúltban, vagy ti erre nem emlékeztek?
Szerintem ne tanítsuk!

A hoki egy játék!
Sziasztok.

Azt szeretném megtudni valami hozzáértötől, hogy Hegyi-vel mi a baj, nem hajt edzéseken, vagy nem tartja be az utasitásokat, hogy ilyen kevés lehetőséget kap???
A volán honlap szerint megint nem ő lesz az első számú a fiatal sorban Sofi és Nagy mellet.

Vaszjunyin szerintem nem olyan rossz választás az első sorba, én bizom benne, nem rossz játékos, de valami miatt mostanában nem nagyon megy neki. Hátha ma indul be.. :D

Már nagyon várom az esti meccset.
@székely hokis: OFF: Sajnos SAS uraság se arról híres, hogy olyan könnyen aláírná az ilyen papírokat. Biztos ebben is találna valami alkotmányos aggályt.

Bocsi az OFF-ért..
@ob4:Nem igy emlékszem(nem horvátok voltak)A fontos az ,hogy országot csináltak maguknak, és büszkék rá.
És evel befejezem mert ez a téma már ne idevaló.
Hajrá Volán ma este remélem megmutassuk milyen tökös legények a Székesfehérváriak és átrobogunk Zágrábon.
Tiszteletem
csatoimi-nek nagyon nagyon sok dologban igazat adok.Állampolgársági kérelmet,igényt a KEH birál és engedélyez.Van rá mód és példa ,hogy ez már megtörtént.Akarat és némi hivatali megértés kérdése.Közhellyel szólva,a kivétel erősiti a szabályt.Az elismertséget,jó hirnevet nem a "világmegválto" tettek hozhatnak csak, hanem a bölcs előrelátás.Ezt azoknak is érteni kéne,akik igazán tehetnek ez ügyben.
@csatoimi: Nagyon egyetértek veled, szerintem sokunkban hasonló kérdések merülnek fel. Felfoghatatlan számomra, hogy a gyakorlatilag évtizedek óta - válogatott és klub szinten is - valódi teljesítmény nélküli magyar labdarúgásba miért ömlesztik patakokba a pénzt. Tudom ez vissza-visszatérő téma itt a blogon is és talán agyonrágott gumicsontnak tűnik, de úgy gondolom nem lehet elégszer és elég nyomatékkal a lehető legtöbb fórumon ennek hangot adni, mert mérhetetlenül felháborító. A látványosan felfejlődött, nagyszerű eredményeket produkáló jégkorong pedig változatlanul a szegény rokon a magyar sportcsaládban.
@szeméremajax: Szerencsére ez a téma nem tér gyakran vissza a blogon. Sokan szeretik a magyar labdarúgást a jégkorongszurkolók közül - köztük én is. Örülni kell annak, ha akadnak olyan üzletemberek, városvezetők, akik hajlandóak támogatni a magyar sportot, legyen az bármelyk sportág.
Én azt hallottam valahol, hogy Mihály már kettős állampolgár (román-amerikai) és hogy nem akar egyikről se lemondani.
@KCs: Így is van örüljünk, hogy a labdarúgás is kap támogatást, hisz a várva várt javuláshoz az elengedhetetelen. Csak hogy az arányok elfogadhatatlanok. A világ mindenütt, szinte minden területen teljesítményorientáltan működik és azt hiszem ez alapvetően így is van rendjén. Ezért nincs az jól, hogy az évtizedek óta langyos posványban rothadó labdarúgásunkban elképesztő összegek jutnak a kluboknak, játékosoknak, vezetőknek. Már egy kis siker után is agyon vannak premizálva a játékosok és a sikerről harsog a média.Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az a legnépszerűbb sportág nálunk is, de talán mégis csak abszurd, hogy azért a produkcióért, amit ott látunk milyen arányban jelenik meg az elismerés. Ez számomra igazságtalan és teljesen elfogadhatatlan.
@szeméremajax: A fociban Európában gyakorlatilag mindenhol jobban keresnek a játékosok, mint hokiban. Miért Magyarország lenne a kivétel?
@KCs: Ebben tevedsz, szerintem Svedorszagban, Oroszorszagban, Feheroroszorszagban lehetne egy osszehasonlitast csinalni, ahol nem biztos, hogy a foci jonne ki jobban. Oroszorszagban nem hiszem, hogy valaki a focibol keres tiz millio eurot, mig a jegkorongban mar van erre pelda.
MEKKORA HÜLYESÉG A FOCIHOZ HASONLÍTANI MÁS SPORTÁGAKAT!!!

A focit a Föld nevű bolygó szinte mindegyik országában űzik, ez nagyságrendileg 200 országot jelent. Az első 80-100 ország egymással történő meccselése során szinte már nem beszélhetünk meglepetés eredményről. Erre jó példa a BATE Boriszov BL-be jutása,a ciprusi Famaguszta tegnapi 3-1-es győzelme, vagy a francia válogatott csapat veresége Ausztriától. A jégkorongban a világranglista első 7-8 csapatát a többi csapat csak valami isteni csodával tudja legyőzni. A magyar futballban kb. 70-80 ezer igazolt játékos van(ami nemzetközi összeghasonlításban az ország népességéhez viszonyítva Európában a legalacsonyabb=TÖK UTOLSÓK VAGYUNK; a jégkorongról inkább ne is beszéljünk).

Az tény, hogy a mai magyar foci elég siralmas állapotban van, de erre nem az a megoldás, hogy ne adjunk semmit a sportágra, hanem az, hogy megpróbáljunk felzárkózni az előttünk járó országokhoz. A fociban a legnehezebb lépést tartani a gazdag és jól működő focival rendelkező országokhoz, mivel itt a legnagyobb a konkurencia. Ezek a tények ellenére én bízom abban, hogy 30 ezer ember előtt a VIDI BL meccset játszik mondjuk a Real Madriddal és 2-0 győz. Én tulajdonképpen minden sportágnak a híve és nagy szurkolója vagyok, igazából én a MAGYAROKNAK SZURKOLOK. Akkor lennék boldog, ha a kosár olimpia döntőjében pl. az amcsikkal vívnánk ki-ki csatát(férfi, női egyaránt), jégkorongban Kanadával és Szávay Ági a Grand Slam győzelmeit számolgatná. Ezentúl azt is vallom, hogy az utánpótlás és a tömegsport fellendítésére, sportágtól függetlenül sokkal nagyobb szerepet kellene fordítani az államnak is. Ezt azért is mondom, mert így megalapozhatnánk a jobb felnőtt szereplést, egészségesebb lenne az ország->ezekből adódóan kevesebb lenne a káros szenvedélyek gyakorisága->jobb lenne az ország gazdasági teljesítménye...a sort nagyon sokáig lehetne folytatni.

-mai kiegészítés-
Jégkorongban 25-30 valamire való országból vagyunk 20-ak, míg fociban kb 100-120 komoly válogatott van, amiből mi 50-ik hely környékén vagyunk. Ha a számokat arányítjuk egymáshoz, akkor a foci előrébb tart. Szerintem a focival kapcsolatban jóval nagyobbak az elvárások, mivel ott sokáig a világ legjobbjai közé tartoztunk. (nemzetközi kupagyőzelmek, olimpiai címek, VB 2-ik helyek; 1966-ban is nagyon jó csapatunk volt a brazilokat iskolajátékkal aláztuk.)
-kiegészítés vége-

Ezekből az adatokból is látszik, hogy a foci más kategória. Miután már elég alaposan felhúztam a "falábú focistákat és vonjuk el a focitól a pénzt" kiabálókat, elárulom, hogy a VIDI és a VOLÁN mérkőzéseire is bérlettel rendelkezem.

Várom a reakciókat!

HAJRÁ MAGYAROK!
@csatoimi: így van. Oroszországban és Svédországban jobban keresnek a hokisok mint a futballisták..
@KCs: A labdarúgás jégkoronggal szembeni nagyobb népszerűsége révén ez nyilvánvaló. Magas a nézőszám és az érdeklődés vonza a tv közvetítéseket, a reklámmegjelenést, tehát van bevétel, így van miből fizetni. De mindez a színvonal, az eredményesség következménye, enélkül ott sem lenne másként. Míg nálunk ez pontosan fordítva működik. Nincs színvonal, se eredményesség mégis magas az anyagi támogatás.
Én azt hiszem kis hazánkban a jégkorong méltó riválisa lett a labdarúgásnak, s ami korábban elképzelhetetlen volt, mára valósággá vált, hogy az itthon is egyre több szurkolót vonzó hoki látogatottságban már le is körözte a futballt. A múlt egyértelműen a foci mellett szól, de a jövő - és már egy ideje a jelen is - a jégkorongé. Na hát ezt kellene méltóképpen elismerni.
@csatoimi: Egy-egy kivétel persze van, de őrült pénz van az orosz fociban. pl. Huszti, aki nem sztárjátékos Oroszországban, évi 1,5 millió eurót keres. Arsavin keresett 4 millió eurót évente.

Svédországot illetően könnyen lehet, hogy igazad van, ott a hoki igencsak elnyomja a focit.
@szeméremajax: Ezek üres közhelyek, már ne is haragudj. Most volt kint 42 ezer ember a héten a Népstadionban - és nem a Lyon kedvéért mentek oda.

A magyar hoki rengeteget lépett előre, de a hátországa még messze nem elég bő ahhoz, hogy fenntartható legyen ez a fejlődés. Ameddig pedig csarnokbezárásokról jönnek a hírek, nem is lesz.
@Borsy: Nincsen szó a labdarúgás támogatásainak megvonásáról. Én mindössze a befektetett energia, a teljesítmény és az eredményesség oldaláról közelítve igyekeztem azt megfogalmazni, hogy nem érzem az arányokat helyénvalónak.
@szeméremajax: Fociban 200 csapatból 50-ik a válogatottunk, míg hokiban 40-ből 20-ik. Akkor most melyik a jobb?
@KCs: Nem értem hol itt a közhely. Sőt ellentmondás sincs hiszen ilyen köztes sikerek korábban is voltak a fociban (egy-két váratlan válogatott siker, FTC BL vitézkedése, Vidi UEFA döntője)amik átmenetileg kivitték a nézőket a stadionokba. Én csupán azt mondom, hogy egy-egy magyar bajnoki nézőszámát összevetve pl. a Volán nézőszámokkal talán nem túl blőd dolog arra vágyni, hogy igazán változhatna a jégkorong anyagi elismertsége.
@KCs: Nem akarok eroskodni, de ha az Arsavin 4 millioja csucsfizetes volt az orosz fociban, akkor a hoki tenyleg sokkal jobban all, most nem szamolom Jagr hatalmas fizeteset ami egyedulallo eset, de 4 millat sokan keresnek az orosz jegkorongban, Morozov, Radulov, Zinovjev, Jasin es meg hosszu a sor.
@Borsy: Nem jönnek a vélemények...
@szeméremajax: A Volan minimum kellett volna kapjon egy uj csarnokot az allam hathatos kozremukodesevel, mert annyit tett a magyar jegkorongert, hogy ennyit simman megerdemelne. Az A csoportban valo szereplesnek akkora nemzetkozi viszhangja volt es egy olyan pozitivum az orszagra nezve, hogy ezen sokan elgondolkozhatnanak, ottan fent is.
@csatoimi: Ezzel egyetértek. Már 6-8 éve tervben van a multifunkcionális csarnok terve, de mindig csak halogatják... Pedig a hokin kívül sok mindenre lehetne használni.
@Borsy: Csak jegkorong berlettel nehez ehhez hozzaszolni :)
@Borsy: Én amúgy már képviselőnél is rákérdeztem erre személyesen. Csak halogató választ kaptam...
@Borsy: Nagyon rossz az összehasonlitásod !
Ilyen alapon azt mondhatnám , hogy jégkorongcsapatunk a legjobb ha csak Afrikát , Dél-Közép Amerikát , Ausztrália-Oceánia nézzük Valamint Ázsiában is benne van a top 3 ban. A fociban ugye ez nem igaz.
Hagyjuk ezt a témát szerintem.
@Borsy: . . . ezt a foci es a tobbi sportok osszehasonlitasara ertettem.
Szerintem meg nem rossz. Világméretben néztem. Fociban jóval nagyobb a konkurencia és a "meglepetés" eredmény is jóval több, ami igazából a mezőny kiegyenlítődése miatt nem is meglepő.
@csatoimi: Nekem is van jégkorong bérletem, de foci is. Minden sportágnak szurkolok. HAJRÁ MAGYAROK!
@Borsy: HAJRA MAGYAROK !!! Barmilyen sportag legyen is, ezzel en is igy vagyok.
megy valaki pestről a ma esti mecsre? fuvar lehetőséget keresek a petőfi hid környékén
@Borsy: OK Emlékeim szerint a foci 23 éve nem szerepelt VB-n a részünkről.Svájcban mintha nem fociztak volna a tavasszal!
Ha van egy gatyád 1 pár tornacsukád + két ballábad akkor már focizhatsz.Ezzel szemben korcsolya ,hokibot és nem utolsó sorban jég nélkül még korcsolyázni tudó ember sem korongozhat stb...
üdvözlet
sziasztok.
Először is:én se nagyon értem Artyom első soros nevezését.nem nagyon követtem,hogy hány ebel meccse volt idén vagy mennyid dolgozik edzésen.lehet h sok lesz neki de nyilván ezt észre fogja venni a 2 mester.úgy is össze-vissza keveri a sorokat meccs közben meg a szünetekben.Hajrá Volán!!! :D
másodszorra:sztm is kár összehasonlítani a focit meg a hokit.a foci akkor is a legnépszerűbb sport lenne itthon ha vb,eb csoportban tök utolsók lennénk.(am ebben is fejlődünk.lásd Debrecen bl-ben, válogatott még kiérhet a vb-re,stb...)sztm a focinak nagy előnye, hogy nem kell hozzá más csak egy labda (900-1000 ft),pár ember aki kergeti, 2 kapu ami lehet akár miből, nagyobb füves,betonos,salakos terület.ha ezt szembe állítjuk a jégkoronggal, csak egy kitaposott normális kori is többe kerül és akkor nem beszéltem a védő felszerelésről, a jégről, és még lehetne sorolni.
@Ritmo: na mire begépeltem megelőzöl :D
@Ritmo: Csak míg hokiban 40 országból 16 ott van a VB-n, addig fociban 200-ból 32. Másak az arányok. Fociban nagyon ritkák az olyan nagy különbségű eredmények, mint amik hokiban előfordulnak. Ebből is látszik, hogy hokiban kevésbé kiegyenlítettebb a mezőny, mint fociban. Hokiban az első 7-8-hoz szinte senki más nem tud hozzászólni, míg fociban az első 100 komoly ellenfele egymásnak.
Az állompolgársági procedura hossza mérhető lesz Maxim Zavozin magyar állampolgársági kérelmén.
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/vancouver-2010-beadtak-makszim-zavozin-allampolgarsagi-kerelmet-2001879
Korcsolyázó szövetség érdekérvényesítési képessége egy picit jobb, mint a hokié. (Lsd. a Gyakorló példáját)

De szerintem a székely fiúk honosítását már 16 éves korban kellene elkezdeni együttműködve a Csíkszeredával. Az utánpótlás csapatai itt játszanak, tehetségei ismertek gondolom a szakemberek előtt. Valami program kellene a szövetségtől, így lehetne bővíteni a közös tömegbázist. (De gondolom ehhez a román szövetségnek is lenne egy-két szava)
@Borsy: Azért van mert ez egy olcsó sport amit mezitláb is lehet kölyökkortól játszani.A világ nagy részén az ügyes gyerekeknek minimum két jó lába van..
@Ritmo: Olcsó, de ebből adódóan jóval nagyobb a konkurencia is.
@Borsy: Igen meg a Bázis is.
Szerintem Artyom egy próbát mindenképpen megér, ő is bizonyított már sokat a válogatottban.
Én bízom benne, hogy megállja a helyét az első sorban.
És a mai tippem: Artyom 1 gól, 1 gólpassz, az eredmény pedig 5:2 nekünk.

Hajrá Volán!!! :)
Tisztelet a kevés kivételnek , de a kommentek jobban eltértek a címtől,mint Kolumbusz anno az Indiai útvonaltól !!! :-))
@exL:1: köszi, hogy megemlítesz :D:D:D
@orion66: Legyen igazad! Két ilyen játékos mellett biztosan elkapja a fonalat!

Hajrá Volán!!!
Egy kicsit én is eltérek a témától.
Mi lenne ha minden szezon 19. volán gólja után (ha idegenbeli a 19., akkor a kovetkező hazai golnál).plüss játékokat juttatnánk a jégre
Véleményeket várok.
elo kozvetites Neten? valaki valami stream-et?
@verado: ha jó neked, h kb 5:00-5:20 között felveszlek, akkor szívesen elviszlek
@alpec: írtam privát üzenetet, ha még időben olvasod, hívj.

hajrá, Volán!
@brunzwik: Amikor láttam az edzést, ott hajtott rendesen.
@Borsy: Helyére kéne tenni a dolgokat!
A foci a legnépszerűbb, de csak vánszorog.
Vannak nálunk sokkal eredményesebb sportágak, amelyek mégsem kapnak megfelelő támogatást.
SAPA Fehervar AV19 1
KHL Medvescak Zagreb 4

Eleg szomoru :(
na ezert kell adnia Palkovicsnak a passzokat nem ugy mint eddig
nem tudom elhinni hogy ennyire onzo tud lenni vki
Csak online tudom követni az ebel oldalán, de ez így is emberfelettinek tűnik.
gooooooooooooooooooooooooool
senki felre ne ertsen nem vagyok Palko ellen minden elismeresem az Ocskay-Palko duonak de most amit csinal az nem csapat jatek,mivel hogy Pire onzetlen is es jo a helyezkedo es lovo tehnikaja ha ossze tudnak jatszani sokat segitenenek a csapaton
hajra Volan szep volt
Aztabetyármindenitneki!!!
Hát ez szép volt! A három pontért kicsit kár, meg azért, hogy nem tudtam ezt élőben megnézni.. Ehj, na szép játékkal győzelem. Ez kell.
azt hittem nem lesz meg
@facsipesz: minden gyözelem 2 pont.
hosszabítás vagy bübtetők esetén a vesztes is kap 1 pontot, amúgy a gyöztes 2-t
süti beállítások módosítása