HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pillanatokon belül indul az NHL, 2. rész

2009.10.01. 15:56 Ryan O'Brien

A Phoenix éppcsak túl élte a nyarat, még mindig nincs tulajdonosa. A Detroit legjobb góllövőitől volt kénytelen megválni. A Chicago idén még erősebb lesz. A San Jose Dany Heatleyvel indul versenybe a Stanley-kupáért. A Nyugattal folytatjuk a beharangozást.

Az első részben, amelyben a Keleti Konferenciát mutattuk be, nem szóltunk a fizetési plafonról, amely döntően befolyásolta néhány csapat idei keretét. A minimumlimit 40 800 000 dollár, a maximum 56 800 000. A tavalyi nagydöntős, a Detroit alaposan kicsúszott ebből, kénytelen volt megválni meghatározó játékosaitól. Távozott a tavalyi alapszakasz hat legjobb detroiti góllövője közül három – Marian Hossa, Jiri Hudler, Mikael Samuelsson –, de Chris Chelios, Ty Conklin és Tomas Kopecky sem Red Wings-játékos már. Todd Bertuzzi, Patrick Eaves és Jason Williams érkezett, ami minőségi romlás, hiszen a távozók 82, az érkezők 40 gólt lőttek az előző szezonban. Igaz, nem mindegy, milyen csapatban.

Talán ezért is vélik úgy a szakértők, hogy 2001 után először nem a Detroit nyeri a Central-divíziót. Aki megelőzheti, az sokak szerint a Chicago, amely tudatos csapatépítéssel és fiatalítással hét év után jutott el a playoffig, a főcsoportdöntőben a Detroittól kapott ki. Az egymás után két Stanley-finálét bukó Marian Hossa 12 évre írt alá a Blackhawkshoz, Tomas Kopecky és John Madden is érkezett. Martin Havlat, Nyikolaj Habibulin, Sammy Pahlsson, Matt Walker ment, talán a kapus fog a legjobban hiányozni.

A Blackhawkshoz hasonlóan nagyon fiatal csapat, a Columbus idén franchise-története első playoffját ünnepelte, jövőre minden bizonnyal a másodikat fogja. Pahlson, Mathieu Garon és Anton Stralman érkezése feltétlenül erősítés, Jason Williams és Manny Malhotra távozása veszteség, ketten 64 pontot hoztak össze legutóbb.

A tavaly óriásit hajrázó St. Louisra idén sem vár könnyű szezon. Ty Conklin és Darryl Sydor érkezett. A tavaly szinte egész szezont kihagyó Paul Kariya és Erik Johnson, ha egészségesek, sokat segíthetnek a Bluesnak. A Nashville-t is komolyan érintette a gazdasági válság, jelentősebb erősítés nélkül vág neki, miközben Radek Bonk, Greg de Vries, Vern Fiddler, Ville Koistinen, Scott Nichol és Greg Zanon máshova szerződött.

A Northwest-divízió élén három kanadai végezhet, de közülük csak a Vancouver és a Calgary érhet oda a playoffra. Mindkét csapatnál nagy változások voltak, a Calgary gyengült a nyáron. A Canucks hosszabbított a Sedin ikrekkel és Roberto Luongóval, a 40 éves védővel, Mathieu Schneiderrel, Christian Ehrhoffal, valamint a detroiti Mikael Samuellsonnal erősödött. Sundin befejezte, Mattias Öhlund és Taylor Pyatt elszerződött.

Mike Cammalleri és Todd Bertuzzi elvesztése érzékeny veszteség lehet Calgaryban. Helyettük Nigel Dawes és Fredrik Sjoström érkezett a csatársorba. A védelemmel nem lehet gond, főleg úgy, hogy a kétszeres világbajnok Jay Bouwmeester is megérkezett.

Nem sok minden változott Edmontonban, a tavalyi 11. helynél előrébb idén sem igen végez az Oilers. Habibulin érkezése erősítés. A gárda Hemskyvel, Coglianóval, Sam Gagner-val és Robert Nilssonnal gyors játékra képes, az igazi góllövő mégis hiányzik a csapatból.

Új csapatot épít a Minnesota, nehezen elképzelhető, hogy ez már idén összejön. A Wild legjobbja, Marian Gaborik elment, távozott Stephane Veilleux és Marc-Andre Bergeron is. Gaborik pótlását Martin Havlatnak és Petr Sykorának kell megoldani. Nehéz feladat lesz. A Colorado híveire sem vár vidám szezon. Joe Sakic abbahagyta, Ian Laperriere és Ryan Smyth elment.

Az talán nem is kérdés, hogy a San Jose megnyeri a Pacific-divíziót, de a Sharks-szurkolók jobban örülnének annak, ha végre a playoffban is maradandót alkotna a csapat. Összeállhat a Dany Heatley, Joe Thornton duó, velük esetleg összejöhet a hőn áhított Stanley. Tekintélyes a távozók listája is: Milan Michalek, Jonathan Cheechoo, Mike Grier, Travis Moen, Marcel Goc, Jeremy Roenick, Christian Ehrhoff, Brad Lukowich, Tomas Plihál és Brian Boucher.

Nagy csapás érte az Anaheim védelmét, a Chris Pronger és Francois Beauchemin helyett érkező Joffrey Lupul és Luca Sbisa minden nem olyan átütő erősítés. Elöl kevesebb lesz a gond, a Corey Perry, Ryan Getzlaf és Bobby Ryan trió egyik tagja sincs még 24 éves, és érkezett Saku Koivu is.

A Dallast tavaly hihetetlen sérüléshullám sújtotta, ha ezt idén elkerülik, playoffosak lehetnek. Mike Modano utolsó NHL-szezonjára készül, a 39 éves játékos beviheti csapatát a rájátszásba. Szergej Zubov, Darryl Sydor, Brendan Morrison, Mark Parrish a jelentősebb távozók névsora.

A szakértők szerint az sem lenne meglepő, ha a Los Angeles bejutna a playoffba, és az sem, ha konferenciautolsó lenne. Kapusposzton van a legnagyobb gondja Kingsnek. Ryan Smyth rutinja elől sokat érhet. A Phoenixnél még mindig nem ért véget Jim Balsillie csatája az NHL-lel. Sokáig edzője sem volt a Coyotesnak, a klub a válság egyik nagy vesztese. Egyetlen jó hír, hogy vannak tehetséges fiataljai (Peter Mueller, Martin Hanzal, Mikkel Boedker, Viktor Tyihonov, Kyle Turris), de ez maximum a tisztes helyállásra lesz elég. A Phoenix 46,5 millió dolláros keretével az ötödik legszerényebb az idei szezonban.

Ahogy Keleten, úgy Nyugaton is megtippelték a tengerentúlon, mi lesz a végső sorrend: 1. San Jose, 2. Chicago, 3. Vancouver, 4. Detroit, 5. Calgary, 6. Anaheim, 7. Dallas, 8. Columbus, 9. St. Louis, 10. Nashville, 11. Edmonton, 12. Los Angeles, 13. Minnesota, 14. Colorado, 15. Phoenix.

A szezon pénteken hajnalban négy meccsel kezdődik: a Boston–Washington, a Colorado–St. Louis és a Calgary–Vancouver mellett két Original Six-tag, a Toronto és a Montreal is jégre lép. A Detroit péntek-szombaton a St. Louis Blueszal Stockholmban, a Florida ugyanezeken a napokon Helsinkiben a Chicago Blackhawksszal játszik.

9 komment

Címkék: nhl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a tavalyi évből kiindulva nem hinném, hogy blue jackets kimaradna a plaoffból. nem volt az véletlen. ellenben az anaheim és a dallas kicsúszhat és az oilers egy jó hajrával bent lehet.
Nem hinném, hogy a Flames "gyengült volna a nyáron" igaz, nagyon sajnálom, hogy Cammalleri /favorit/ és Bertuzzi elment, de ez nem jelent akkora veszteséget,gyengülést,azért "akadnak" olyan játékosok, akik potólják ezt az "űrt".
Akinek kifejezetten örülök, az Bouwmeester!
Na, majd meglátjuk mire lesz ez elég:)
Calgary,Calgary,Calgary!!!:D
@FürtösFülike: még szép! :-) Bár szerintem pótolhatatlan vagyok (kac-kac)
Kár, hogy a Flames-nek nem kellett Theo, annyira megnéztem volna újra az öreget! :-D
Tod jól jön nálunk, kell egy ilyen Zet és Datst védelmezni, bár a tavaly mutatott produkció után Lady Bing várományos. Mindegy én bízok benne go wings go.
Én asszem a Colorado nem a St Louis-zal, hanem a San Jose-val kezd.
A múlt héten kétszer kapott ki a Wings a Torontotól, (egyszer szétlövésben) de hiányzott Zetterberg. Aki látta a tegnapi meccset Stockholmból, nem csalódott. Tíz svéd van a mai keretben, s a tavalyi szlogen volt, hogy a szakállasok visszajöttek... Kíváncsi vagyok holnap-holnapután mi lesz... De a Wings még mindig nagyon erős.
Szegény Phoenixem, idén is szopóág lesz....
süti beállítások módosítása