HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jesenice–Sapa Fehérvár AV19 6-2

2009.09.20. 20:18 D. Gromov

Az első fordulóban a Graztól, a negyedikben a Jesenicétől kapott hat gólt a Fehérvár. A harmadik harmad közepéig még minden rendben volt, a hazaiak kétszer előnyhöz jutottak, a vendégek kétszer egyenlítettek – előbb Vas Márton, utóbb Palkovics Krisztián volt eredményes –, ám aztán 1 perc 12 másodperc alatt hármat ütött a szlovén csapat, ezzel el is dőlt minden. Később beesett még egy gól, így lett 6-2 a vége. A további eredmények: Villach–Medvescak 5-1, Linz–Graz 3-1, Olimpija–Klagenfurt 5-3, Vienna–Salzburg 5-4. Vezet a Villach, a Fehérvár pillanatnyilag utolsó a ligában.

51 komment

Címkék: fehérvár ebel jesenice

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Banyek,ez kezd rossz lenni!
Nem tudom ebből mi lesz :S
Arra lennék kíváncsi hogy amikor megkaptuk azt a 3at mi volt a gond!!
Remélem rendben lesz minden keddre, és folytatjuk a KAC-cal szemben azt a hazai sorozatot amit elkezdtünk!!!

HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!
ajjaj,kezd rossz érzésem lenni.valami nagy baj van ,úgy néz ki.
remélem ezek csak kezdeti nehézségek.
Kedden ettől biztos jobban megy,remélem.....
Hajrá Fiúk!
Szegény Hete, az ilyen meccseket mindig kifogja.
nem tudom minek kell sirni 3 vereseg utan. tavaly behuztuk az első 4 meccset aztán mindenki az egekbe emelte a csapatot. bmi lehet még 4 forduló után szánalmas hogy mindenki siratja a csapatot. Tisztelet a kivételnek.
Ezt hamar el kell felejteni és itthon legyőzni a KAC-t, különben nagyon leszakadunk. A bajt megint abban látom, hogy ismét egy olyan ellenfelünk lesz, akinek csak a 2pont elvitele lehet a megfelelő (rajtunk jött fel a Bécs és most a Jesenice is ellenünk éledt fel a beragadt rajtból).
Vajh mi lehet a gond a védelemben? Túl sok gólt kapunk... Várom Lajos értékelését...
Az a baj a 99-es fan nevű játékos nem volt ott! :))
Az eredmény nem szép, a meccset nem láthattuk, így nehéz véleményt alkotni. Ettől függetlenül várom a magyarázatot arra a 3 bekapott gólra.
Remélem kedden egy kicsit megrázzák magukat a fiúk, és lenyomjuk a KAC-t.
Kicsit aggasztónak tűnik a bekapott 19 gól. Talán elhamarkodott kijelentés volt a " az idei a legerősebb csapat " kifejezés. Ezután is kijárok a meccsekre ,és hangosan buzdítom a csapatot ,de az eddig látottak nem nyűgöztek le. Nem számít számomra ,ha kikap a csapat ,csak a lélektelen játékot nem szeretem. Bízom benne, hogy lesz ez még jobb is ,de hátul kéne csinálni valamit ,mert sokszor nem üti meg az elvárható szintet ebben a ligában.
HAJRÁ VOLÁN
akit érdekel , amint vége a Dab-Ujpest meccsnek leadja a dabdocler.hu
Persze nem voltam ott, nem láttam, de...
7:3 a kiállírások aránya, ebből 4 csak nekünk a 3. harmadban, miközben az ellen egyszer sem volt szabálytalan 2-2-es állsnál az uccsó harmadban. Háááát, nem tudom. :(
Azért csak hajrá fiúk!
A lélektelenséget cáfolnám. A mindent beleadós játékkal összességében nincs gond szerintem, lélektanilag kell összeérnie a csapatnak. Ne felejtsük, hogy a nehézségeken átlendítő lelki vezéregyéniség posztja még mindig üres a Volánban. :(
megint becsúszott valami pszichológiai baki, idén immár harmadszor történik, hogy rövid időn belül megcsuklik a csapat. Nem szeretek edzőket kritizálni, de Cortinánál nagyjából ugyanez a csapat dolgozott és ott nem láttunk ilyet. Jó lenne a finn edző a következő pár meccsen rámcáfolna, mert szerintem ez nagyjából az ő felelőssége.
@üveg: általában nem az "újvárosi" légióval van gond mostanában...

Sokkal inkább azokkal a fehérváriakkal, akik mélyen a tudásuk alatt teljesítenek (Kovács, Artyom, Fekete, Benk, Nagy) nyilván nem kellett a nyáron megszakadniuk biztos szerződésük tudatában. A harcos Foci inkább beférne valamelyik helyett...
Az ő két sorukra nem nagyon lehetett számítani az elmúlt meccseken.
Hosszú még a szezon...
Inkább a bajnokság második felében pörögjenek a fiúk, mint most.
@MJ01: csak nehogy addigra már feleslegesen pörögjenek... :-)

Sokkal jobb csapat ez annál amit most mutat. Majd bedarálunk itthon mindenkit...

Hajrá Volán!
most kezdődött a dabdocler.hu a Dab-Ujpest meccs
Te mirol beszelsz? Szegeny Tyom lehetoseget sem kap, ul a padon! Kovacs, Fekete ? Nezd mar meg mennyit meloznak? Meg azt is menmyi golnal vannak bent?!! Nem ugy mint szuper uj igazolasaink!! A hatvedekrol inkabb ne is beszeljunk!
Sziasztok! Ez az eredmény egy kicsit lehangoló. Reméljük azért kedden megrázza magát a csapat és nyer. Egyébként szerintem tényleg hajtanak, de mit ér ez gólok nélkül. Most már csak beindul a góllövés is. Egyébként ne feledjük, azért arra lehetett számítani, hogy ez egy kemény meccs lesz, hiszen a Jesenice-nek már szinte életbe vágó volt, hogy pontot szerezzen.Továbbra is HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR ALBA VOLÁN 19!!!!!!!
@crosby: Én is inkább úgy gondolom, hogy a bekkjeinkkel van némi gond és főleg a légiósokkal. Nem tudom ki hogyan látja, de nálam Ackerstrom nem egy nagy spíler. Bizonyítsák az ellentettjét és dícsérni is fogom őket. Ja, és Flintát is próbálgatni kellene, nemde?
@crosby: Hát ami az eddigi itthoni meccseket illeti, maximum az látszott, hogy melóznak, de tőlük ez már elég? Sokkal jobb játékosok, és sokkal többet tudnak ennél.

A "szuper új" igazolásaink gondolom a Ladányi meg a Vasok? Ők legalább eljutnak ziccerig, más kérdés, hogy nem mennek be, de van bennük lendület, és ha egyszer elkapják a fonalat...

A hátvédek valóban érdekes kérdés...
Messze is vagyok, nem nagyon figyelem most a Fehérvárt, csak a dunaújvárosiak miatt, ha tetszik, de az eddig mutatottak alapján csodálkoznék, ha a finn nester kihúzná karácsonyig nálatok. Ne legyen igazam persze, bár a magyar hoki jövője szempontjából sem tudom, mi lenne jobb: egy gyors vezércsere - mert az azért csúnya lenne, ha a válogatott gerincét adó gárda mentálisan szétcsúszna, ui. akkor nehéz lenne felturbózni a nemzeti együttest Ljubljanára -, vagy a bizalom, hátha van kiút, és föláll a csapatotok. De akkor meg lehet, késő lesz. Sok sikert!
hat szerintem pedig tul sok golt kapnak! Mindenkinek kene az a fonal! A sok melonak pedig lesz gyumolcse majd meglatjatok!! Osszeall a csapat, menni fog a szeker is!
Már a múltkori meccsen is megfogalmazódtak bennem az alábbi gondolatok, de egyrészt úgy éreztem, sokan csak okoskodásnak/kötekedésnek vennék őket, bármennyire is nem ez a szándékom, meg egy mérnökember általában úgy látja a világot, hogy egy mérés nem mérés, kettőből viszont már lehet átlagolni.

Nehezen jutottam el idáig, de most döbbentem rá, hogy mi szurkolók úgy állunk a csapathoz, hogy na, a harmadik EBEL szezonban már össze kell jönnie - ehhez képest a csapat jó része teljesen kicserélődött, és nekik nagyon új még sok minden. Vicces, morbid, lehangoló (ki-ki válassza ki, ami neki tetszik), de szerintem az a helyzet, hogy pár játékosnak ugyanúgy meg kell fizetni a tanulópénzt, mint nekünk az első szezonban. A baj meg az, ha sok játékos van így, akkor kvázi a csapat is szív, nem kicsit, de legalább sokszor. :(
Innnetől pár gondolat:
- azzal, hogy nem sikerült megtartani a már bevált, bizonyított légiósainkat (Martz, Jason, Byström), megint sikerült belefutni abba, hogy a mi kis költségvetésünk csak olyan légiósvásárlásra elég, amely elég sok rizikóval jár. Most könnyen azt lehet mondani, hogy persze, messze még a szezon vége, de én azt mondom, Ackerström oké, Allen erősen határeset (egyelőre olyan Bonni-Martnes kategóra, sok hibával, kevés plusszal), Elomo meg nekem egyértelműen csalódás (jelenleg nagyon messze van attól, hogy a Martz-Gierreiro párossal egy szinten lehessen emlegetni). Még egyszer mondom, változhat is ez, de elég nyögvenyelősen indul nekik a szezon, és akkor még finoman fogalmazok.
- Tommi Satosaari egyértelműen nagy fogás, ebben vita nincs. Meegkockáztatom, Szupernél is jobb kapus.
- Godó, Pedró és a Vas testvérek azok, akik a jelek szerint minden meglévő tudásuk ellenére újhusinak számítanak ebben a darálóban, és szokniuk kell a közeget. Rosszat nem akarok írni, mert minek, de azért azt nem lehet nem megjegyezni, hogy Vas Jankó mennyire mélyen és formán kívül van. Lassan kezdem azt gondolni, nem véletlen, hogy nem talált magának más csapatot.
- az első sorban Mihály óriási igazolás, de van, aki nagyon-nagyon hiányzik. Az pedig eddig sajnos egyértelmű, hogy Elomo sokkal gyengébb formát mutat, mint Árpi és Palkó (és ez centerként nagy luxus).
- Fekete és Kovács szerintem egyértelműen az igazoláshullám áldozata. Ők szerintem olyan játékosok, hogy ha van mellettük zongoracipelő, akkor képesek extraklasszis teljesítményre - de most, hogy nekik kellene cipelniük azt a bizonyos zongorát, messze nem tudják azt nyújtani, mint korábban. Nagy baj lesz, ha nem sikerül találni melléjük egy harmadik, erős csatárt...
- ami nekem a legszembetűnőbb, az az, hogy - szintén a sok magyar igazolással - sikerült kiherélni a fiatal sorunkat. Nagy, Sofi és Hegyi remek triót alkotott, és nagyon sok meccsünket hoztuk úgy, hogy ezek hárman szétdarálták az ellenfelet, és így a többiek is több levegőhöz jutottak. Ha Kóger Dani idejött volna, vele még jobb lett volna ez a sor, mert ugyanezt a stílust hozta volna, csak még jobban is. Így viszont, hogy Hegyi kikerült, akár Benk, akár Vaszi játszik le, a korábbi lendületből csak Sofi egyszemélyes kommandózását lehet látni. Tény, hogy tavaly a negyedik sor sok gólt kapott, de ők legalább előre menekültek, nem a biztonságos 'jajcsaknekapjunkmégegyet' védekező irányba. Most az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Hegyi helyett betett támadó csak lehúzza a jól beválterőhokis játékot. Kár érte, illetve remélem, hogy erre lesz megoldás, mert tavaly tényleg sok meccset köszönhettünk a negyedik sor elképesztő erőhokijának - és most a többi sorban nem látni ennek még az esélyét sem.

Összességében azt lenne a lényeg, hogy egyértelműen átalakult a tavalyi játékrendszerünk, és ennek nyögjük a következményeit. Az első sorunk két remek csatárral vergődik a centerhiány miatt, a második sorunk még nem tud felnőni a tavalyi légiósok szinjéhez, a harmadik (akik tavaly jobbára csak védekeztek) jelenleg Kovács és Fekete személyében két igen jó támadójátékos elpocsékolása (és hogy hiányoznak kettejük góljai!), a negyedik meg ki lett herélve, nem játszhatják/fejleszthetik tovább, amit tudnak.

És persze hozzá kell tenni, hogy a védekezésünk borzalmas (nem is csak a kapott gólok, hanem az olyna jelenetek miatt, hogy rendre üresen marad egy-KÉT (!) ellenfél a kapusunk előtt), illetve, hogy a nyáron talán nem találkoztuk elég nehéz ellenfelekkel, és sokan elhitték, hogy akkor ez sima sika lesz.
Szép munka Raon, azonban felhívnám a figyelmedet, hogy a számok kicsit ellentmondanak Neked...Ha a "pressinget" nézzük, van előrelépés, szerintem fordult a kocka...arányaiban most a mi a javunkra 60-40.A kapura lövések száma pozitív,jelentősen, igaz a gólok száma nem az.Egyértelműbben gyorsabb a játékunk.A helyzeteink száma jelentős, igaz gólra játszák ezt a sportot is. A cserepadunk hosszú, és jó, de azért itt is lehet változtatni. A probléma persze ezzel a hozzászólással sincs megoldva, de a jó csapatok úgy ismerszenek meg, hogy ezekkel a számokkal is bírnak, így a szezon elején ne kiáltsunk farkast(lásd a Salzburgot vagy a Viennát akik azért nem gyenge csapatokkal előszezonoztak, véleményem szerint Mi sem...)...Üdv!
4 mecccsen bekapott 19gól elképesztően sok,ráadásul úgy hogy a 3hazai meccsen ,ahol 13at kaptunk Satossaari volt a mezőny legjobbja!!!Borzalmas a védekezésünknek nevezett valami,védőink méterekkel vannak lemaradva az ellenféltől.(összes osztrák gól 1-2méterről esett,ajtó ablak,ahol az osztrák csatárhoz legközelebbi fehérvári a büfés néni volt)A légiósokkal megint melléfogtunk ezt bekell látni , a kapusunk kivételével átlagos kis szürke játékosok,nem pedig komoly húzóemberek,megsem közelítik Martz ,és Guerreriro szintjét,ez pedig grand malőr.Kedden jön a bajnok Kac ,akik ellen menni szokott a játék,nagyon kellene a 2pont,de ehhez pár dimenzióval gyorsabb védelem kell, azaz kellene......,és a helyzet kihasználás hmmm lehet sokat lövünk kapura,de az lófütyit sem ér,ha 1-2kivételtől eltekintve a kapu közepére megy (még 2-3 méterről is )Szegény kapus elsem bír ugrani a lövés elől,biztos vagyok benn,hogy az ebel kapusok a meccset követően kék zöld hassal mennek el fehérvárról.Esetleg Lajos mester gyakorlotathatná az edzésen a helyezett lövéseket,azaz nem középre nagy erővel,mert nem páncéltörő a korong ,nem megy át a kapus hasán,hanem ésszel helyezve valamelyik sarokba a 4 közül!!!!A szólokat pedig ilyen szinten illene belőni a válogatott csatárainknak
@bruins: igazad van, ez a gondolat teljesen kimaradt - én úgy értettem a fentieket, hogy szerintem is előrébb léptünk pár dologban (pl. ilyen lendülettel, ahogy a Graz és a Dead Bull ellen kezdtük a meccseket, még soha nem találkoztam EBEl meccseken). Én azokat a dolgokat soroltam fel, ahol - szerintem - visszaléptünk a tavalyi évhez képest/ami még megoldásra vár.
@exL:1: ezt meg teljesen adom, főleg a szólós és a kapushasbalövős részt. Nekem is az az egyik legnagyobb csalódás, hogy hány egy az egyben kapusravezetés kell még pár igazolásunknak a gólhoz...
Mondtátok sokan, hogy a Vienna-nak meg a Jesenice-nek is már nagyon kellett a kilábalás...
Szerintem most mi jövünk:) KAC-ot le kell darálnunk:) Amúgy nekem Palkó játéka az ami kicsit csalódás. Vagy ezt csak én látom így??
Nagyon meglepő az A.Volán 19. eddigi szereplése. A játékosállomány alapján minimum biztos középcsapatnak kell.!/lenne/ lennie! Reméljük a folytatás jobb lesz,már kedden a TV-közvetítés miatt is fontos a javulás!
@Raon: Azokon a meccseken amit a Volán húzott be mindig tudta játszani a csapat a saját játékát. Működött is az a játék. Graz, Vcapitals benyalta rendesen (bár ezek felkészülési meccsek voltak. Gyakorlatilag megerőszakolták az ellenfeleket...

Viszont mióta elkezdődött az Ebel, összesen saccper. 70 percnyi szép/értékelhető játékot sikerült produkálniuk, ebből 40-et a tehenek ellen... Előtte sem utána sem csináltak igazán semmit az erőlködésen kívül. Senki nem mondhatja, hogy nem küzdenek a srácok. Csak talán a felfogással van bajuk.

Rengeteg az új játékos biztos vagyok benne, hogy rajta vannak a csapatelemzéseken ők is. 3 éve vagyunk az ebelben mégis rutintalanok vagyunk. Igazoltunk pár magyar klasszist( élen Árpival! :)) És bizom benne, hogy még pár bukó után összeszoknak. Azért megmutatták már párszor mire képesek.

Röviden: Hajrá Volán! :)
@scip_: Kétlem, hogy az összeszokottság a baj. Van kb. 13 újvárosi, akik nagy része együtt nőtt fel. A válogatottban együtt játszanak évtizedek óta.
Alig van légiós, ez se lehet gond + leigazoltuk a MOL liga legjobb csatárát..
Más gond van itt!
@Raon: Hát öregem pont ezeket akartam én is leírni. Köszi, hogy megtetted helyettem és nem kellett 20 percet a billentyűzet felett görnyednem :)
@hokiss: TV kozvetites?
Hol hol hol hol?

Tud errol valaki valamit? :D
megvan :)

SZPORTKLAB:

18:45
Jégkorong (ÉLŐ): Jégkorong
EBEL Sapa Fehérvár AV 19 - KAC

ojeee.
mondjuk szopoka, epp ki akartam menni erzsebetre fradimeccsre.
igyjaras, ugyerzem :P
@Raon: Tökéletesen egyetértek veled, főleg az új igazolásúakkal kapcsolatban.
Be kell látni, a francia bajnokság szinvonala alatta van az EBEL-nek (valszeg), mert a két brianconból jöttnek, ez a liga egy kicsit magas, vagy azért jöttek el, mert az is magas volt nekik....
Tolvanen azt mondta valamikor, hogy hatos blokkokra osztja az alapszakaszt, 6 meccs-6 pont, tehát kb 54 ponttal be lehet jutni a rájátszásba. Ergo- a következő két meccset nyerni kell a számítás szerint....
Úgy legyen!!!!
@drukker60: Tolvanen ha így folytatja a menetelést hamarosan mehet haza rénszarvasra vadászni
@Raon: Sok mindenben egyetértek veled és tennék még egy kiegészítést. Úgy gondolom egy kicsit egyszerűbben kellene jó néhány szituációt megoldani különösen a kapuk előtt. Az idei három hazai meccsen is többször veszítettünk korongot (amiből gól is lett) hátul a felesleges "tologatásokkal" (és ebben az általam is nagyra tartott Satosaari is jeleskedett néhány hajmeresztő könnyelműsködésével)elöl pedig a jónál is jobb lövőhelyzet érdekében túl lett bonyolítva jó pár akció. Nem a látványos, szép kombinációk, jól felépített támadások ellen szólok, csupán amellett érvelnék, hogy az ellenfél harmadában az első kínálkozó lehetőségnél törekedjünk kapura lőni, hiszen - hogy valami eredetit említsek - a lövésből lesz a gól. Hátul pedig ne kényszerítsük hibára magunkat azzal, hogy körülményesen hozzuk ki a korongot.
Ezzel együtt bízom abban, hogy nem a "gyenge kezdés után erős visszaesés" szindróma fog bekövetkezni, hanem folyamatosan javuló játékkal az 5-6.hely valamelyikét csípjük majd meg tartósan és a végén is.
A bekapott 19 gól rengeteg, főleg úgy, hogy nem lövünk hozzá. A KAC és a RBS is kb. ennyi gólt kapott, azonban ők legalább lőttek is közel ennyit. Az eddigi hazai meccsek alapján azt kell hogy mondjam, a védelemmel alapvető problémák vannak, sokszor marad egyedül a kapus, akinek a teljesítménye így még jobb színben tűnik fel, hiszen nincs előtte egy stabil védelem. Remélem, a jövőben sikerül felrázni a brigádot, mert így rossz vége lesz...
@szeméremajax:
"Nem a látványos, szép kombinációk, jól felépített támadások ellen szólok, csupán amellett érvelnék, hogy az ellenfél harmadában az első kínálkozó lehetőségnél törekedjünk kapura lőni, hiszen - hogy valami eredetit említsek - a lövésből lesz a gól."
Erre már megkaptad a választ, azzal, hogy kék-zöld hasú kapusok hagyják el a pályát.
Rendben van a viszonylag sok lövés, de ezek nagy része ALIBI, csak a statisztika kedvéért lődözi el a csatár (tisztelet a kivételnek), csak egy és nem szeretnék ebből vitát, csak példaként. Néhány éve rettegtünk akkor mikor a godó behozta bal oldalról a korongot, kifordult oldalra és olyat lőtt kapura, hogy utána két napig foltozták a hálót. most, hát lövök, hogy legyen strigula....
Minden lövés, köténybe, hátha becsúszik, érdekes, amikor fellőtték a korongot a védők, jöttek a gólok (Balu életerős lökete pénteken).
Na ezeken kellene változtatni (szerintem).
@drukker60: Természetesen Godó (nem nemecsek ernő)
Lehet,hogy nem látom jól de a hozzászólások,kritikák többsége a felfokozott elvárásokon alapul.
Ritkán jutok el Fehérvárra és az eddigi meccseket sem láttam,ezért nincs objektiv képem a Volánról.
-"köszönjük"a TV-nek-
Ez a régiekkel együtt is egy új csapat,új edző az ellenfelek sem gyengültek.Biztos,hogy lesznek változtatások,összeállnak a sorok és meg lesz a játék is.
Idő kell ahhoz,hogy a hátvéd ne nézze,hanem érezze,hogy hol a párja és ez vonatkozik a csatárokra is.Kerek lesz majd ez mint egy szé női popsi(bocs),lehet majd még sokat tapsolni.
Én változatlanul a 4-6 ba várom a Volán-t.
Türelem,türelem.
@drukker60: Én nem a lövések minőségére tettem megjegyzést, mert valóban azok jelentős része pontatlan (kék-zöld has stb)volt eddig, inkább azt hiányoltam, talán nem elég egyértelműen, hogy számos helyzetben a lövés helyett csel vagy szükségtelen passz volt a megoldás, holott célravezetőbb lett volna egy lövést megereszteni.Pl. Elomo megoldása a Salzburg ellen, amiből ugyan kiállítás lett, mert akasztották, de abból a helyzetből nem cselezni kellett volna neki, hanem lőni, mert az több volt mint ígéretes helyzet. Aztán a kiállítást persze már nem tudtuk gólra váltani viszont sikerült túlizgalmassá tenni az utolsó perceket.
@nagypi: @drukker60: köszi. :)

@scip_: egyetértünk! (csak nem a Grazzal játszottunk felkészülési mecccset, hanem a Zagrabbal :) ).

@szeméremajax: ez is teljesen jó kiegészítés, igazad van!
Én is remélem, hogy mielőbb megtalálja a vezetés a megoldást.
@szeméremajax: ez is igaz, főleg mert a Graz/Bécs ellen látszott, hogy a mi kapu előtti cselezéseinkre meg sem mozdulnak az ellenfél kapusai, nem veszik be, vagy nem mozdulnak el rájuk, talán mert lassan csináljuk. A lényeg, hogy eddig számtalan kapussal szembeni helyzetet sikerült eltotojázni a cselezés/túljátszás miatt... Valahogy az önbizalom sem az igazi, ezért lődözhetjük állandóan bele a kapusba. Pl. amikor Godó egyszer nem passzolni akart, hanem öt centivel fölébikázta a korongot, akkor tapsot kapott, mert az ilyenben (még ha mellé is megy) több ráció van, mint a hasbalövöldözésekben. Elomo helyzete meg tökéletes példa arra, hogy egy légióscsatárnak az ilyet be kell vágni, nem trükközni vele (azért igazoltuk, hogy többet tudjon egy magyar csatárnál, nem?).

Egyébként lehet az a baj, hogy Palkónak viszonylag sokszor bejön a köténygól, és mindenki őt akarja utánozni. :)
@drukker60: a gondolatmenetedhez még annyit, hogy én azt kezdtem megfigyelgetni, hogy asok kapuralövés azért magában rejt még valamit... nagyon sok olyan lövés volt, mintha direkt a kapus kezébe emelnénk, mert arra nem sok az esély, hogy bemenjen, de a kapus megfogja, esetek javában nem továbbítja, így jön a buli, mi meg nem ütünk tilosra, ergo cserélhetünk...
ilyen dolog nem lehet ebben szerintetek? :)
@Leo945: szerintem egy kicsit santitt az elmeleted ha valaki kapura lo akkor azzal a szandekkal teszi hogy golt lojon legalabbis szerintem ez a normalis nehezen tudom elkepzelni hogy az EBELben ilyen alibi lovesekkel foglalkoznanak :)
@Leo945: Én nem hiszem, hogy így lenne, mert ha gól lesz a lövésből, akkor is lehet cserélni. Az egyszerűen nem lehet cél, hogy egy bedobást, cserét ilyen módon próbálnának erőltetni.
@Leo945:
Nem, mert a palánk melletti saját statisztikánk szerint a bulik alig 10 %-át hozzuk el, tehát nem ez a cél!!!
süti beállítások módosítása