HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ted Sator visszatér Székesfehérvárra

2009.09.17. 16:50 F. Kapus

November elején Székesfehérvár rendezi meg a Pannon Hoki Kupát. Magyarország válogatottja az A csoportos Olaszországot, valamint a divízió 1-ben szereplő Szlovéniát és Horvátországot látja vendégül. Ekkor mutatkozik be Ted Sator szövetségi kapitányként. Alakul a válogatott ez évi programja, az már biztos, hogy két A csoportos vendéget is láthat a magyar közönség.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV 19 vezetője fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy "Székesfehérvár Önkormányzata nélkül nem jutott volna el odáig a fehérvári jégkorong, ahol jelenleg tart". Igazát alátámasztja, hogy a Pannon Hoki Kupa eredeti helyszíne Miskolc volt, de ott a város nem állt ki kellő mértékben az esemény mellett. A november 6-i lesz a világbajnokság óta az első felnőtt válogatott meccsünk, ráadásul egy nagyon fontos találkozás Szlovéniával. Remélhetőleg ez a két ország egymás között dönti majd el a feljutást a jövő áprilisi divízió 1-es világbajnokságon.

A horvátok is ugyanabban a csoportban szerepelnek, és bár őket hajlamosak vagyunk egy polccal lentebb helyezni, nem szabad lebecsülni Belicéket. Egyrészt Szapporóban is megnehezítették a dolgunkat, másrészt immár nekik is van egy EBEL-csapatuk. Így fiatal éljátékosaik fejlődése várhatóan felgyorsul, javulnak majd, miként a mieink tették. Még akkor is, ha a Medvescakban lényegesen több a légiós, mint a Volánban szokott lenni. Olaszország vendégszereplése emeli a fényt, ők aktuálisan az A csoportba tartoznak. A négyes torna menetrendje:

November 6., péntek:
15.30 Olaszország-Horvátország
19.15 Magyarország-Szlovénia

November 7., szombat:
14.30 Szlovénia-Olaszország
18.00 Horvátország-Magyarország

November 8., vasárnap:
14.30 Szlovénia-Horvátország
18.00 Magyarország-Olaszország

Az ezt követő válogatott fellépésre február 11-ig kell majd várni. A tervek szerint Asiagóban rendeznek EIHC-tornát az olaszok, komoly mezőnnyel. A házigazdák mellett a franciák, az osztrákok és az ukránok már biztos résztvevők, az éppen zajló tuniszi IIHF-kongresszuson egyeztetnek a felek, hogy Szlovéniával és Magyarországgal bővítik-e a résztvevők sorát. Ha nem, várhatóan más megoldás után néz az MJSZ. Az elsődleges alternatíva egy vilniusi négyes torna, Litvánia, Lengyelország és Észtország társaságában.

Az viszont már biztos, hogy a világbajnoki felkészülés során, tehát várhatóan április elején Norvégia és Ausztria jön Magyarországra tesztmeccset játszani.

Hivatalosnak tekinthető, hogy a debreceni Főnix-csarnokban rendezik meg a divízió 2-es juniorvilágbajnokságot. A december 13–19. közötti eseményen ellenfeleink Nagy-Britannia, Dél-Korea, Mexikó, Spanyolország és Kína lesz. A csoportgyőztes jut fel a divízió 1-be.

54 komment

Címkék: válogatott pannon hoki kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

már ideje volt hogy a válogatott visszatérjen fehérvárra
ennek igazán örülök...lehet tudni valamit a jegyárakról???
azt olvastam, hogy jegyárak jövő héttől...
de szerintem sietni kell majd a jegyvásárlással :)
Mi az hogy visszatér?

Szinte minden héten ott játszanak:)
@1116001:mint VÁLOGATOTT, megmondani se tudnám mikor volt vélogatott meccs fehérváron utoljára
@bojl: de egyébként majd biztosan jönnek a fikázók akiknek nem fog tetszeni hogy egész évben itt játszik a válogatott gerince, és még a válogatott meccset is itt rendezik.
Juppi, nagyon örülök! :) Az biztos, hogy sietni kell a jegyvásárlással, hamar el fog fogyni...
Igen igen hurrrá
Tudja valaki mennyibe fájnak majd a jegyek???
És hogy ne adja a jó isten a bérletek érvényesekeeeee :)
@bojl: 2004 február. Kanada ellen:)
Remélem azért pesten is lehet majd jegyhez jutni, ha már nem egy nagyobb férőhelyes csarnokban játszanak.
@1116001: hát igen...égető szükség van egy nagyobb csarnokra nem csak Fehérvárnak de egész Magyarországnak :D
Szeretem a fehérvári csarnokot, a hangulatot, de sajnos a befogadóképessége nem az igazi egy ilyen tornára...:)
@bojl: Nem fikázás,mert vitathatatlanul Fehérvár a magyar hoki fellegvára,csak irigység,mert számomra az a pár nap az év csúcspontja,amikor "beköltözhetek" a Papp László sportarénába...
A miskolci csarnok befogadó képessége pláne nem felelt volna mennyiségi igényeknek!
Közvetve ez is az oka hogy Egri István nem akar mostanában válogatott meccset rendezni (sajnos most megint el lehetne kanyarodni az anyagiak témakör felé...)
IIHF-kongresszus, Tunisz?! :-)
@lalee1122: akkor itt a lehetőség hogy "beköltözz" 3napra az Ifj. Ocskay Gábor jégkorongcsarnokba...
@bojl:
És hogy ha a 2500-3000 helyre 7-8 ne adj isten 9000 jegyigénylés érkezik?
Jobb mint Miskolc az biztos...de a Papp László Spotarénába lenne a helye!A válogatottak komolyak, megint lehetne simán telt ház(anno a Franciák ellen pár éve, szegény Csicsónak akkor csapták széT az arcát...) DE! Újpesten kínlódik a csarnok, Zalaegerszegen meg megint szórakoznak Kercsóékkal(a villanyt lekapcsolták)...és közben a Gyakorlót alig használják(Tretyak a megnyitón?). Mi folyik itt gyerekek?
Engem kicsit zavar, hogy Dunaújváros valahogy sosem jut eszébe senkinek a szövetségben (ahogyan nektek sem...), ha válogatott meccsekről van szó. Pedig a csarnok rendben van, befogadóképessége is megfelelő.
@check: lehet hogy dunaujvárosban is az a gond ami most miskolcon volt.

"Székesfehérvár Önkormányzata nélkül nem jutott volna el odáig a fehérvári jégkorong, ahol jelenleg tart". Igazát alátámasztja, hogy a Pannon Hoki Kupa eredeti helyszíne Miskolc volt, de ott a város nem állt ki kellő mértékben az esemény mellett."
@1116001: lehet hogy csak 3-4 ezer ember fér be,de teljesen más lesz a hangulat mint az arénába. az aréna honlapja szerint év végéig foglalt az összes hétvége. nov 6-8ig pl. baba mama expo lesz.

Te ezek tudatában melyik városban tartanád meg ezt a tornát?
Dunával egy baj van a tömegközlekedés, Magyarország közepe, de se busz se vonat 8 óra után...Kálmán Bandi mi van veled?
Sziasztok! Ez tényleg jó hír, mostanában úgy sem volt hasonló rendezvény. 4 ezer ember túlzás, az már tényleg tömegnyomor. Nem is gondoltam, hogy az Újvárosi csarnok befogadó képessége nagyobb. Tényleg jobb állapotú, de a hangulat szerin a Fehérvári nekem spec jobban teszik, csak hát a befogadó képességgel lesz probléma. Szerintem sokan kint maradnak, mint ugye a Continental Cup-on. Viszont aki bennt lesz annak garantált a szuper hangulat. Na jó nem is reklámozom tovább, mert a végén még én nem jutok be.
@bojl:
Például Dunaújvárosba.
@1116001: mint írtam valószínüleg ott sem támogatja az önkormányzat
Dunában nem támogat semmit az önkormányzat max a Pentele Hidat támogatta
@bojl: Nem nagyon látok összefüggést az önkormányzat és a Pannon Gála között. Az, hogy Fehérváron a sajtótájékoztatón szerepelnek a helyi vezetők egy dolog, de nem hiszem, hogy sokat tennének a dolog érdekében. Sokkal inkább a szövetségi vezetők érdekeltségét és a Volán vezetésének lobbiját látom az oknak. Dunaújváros valahogy mindig komoly hátrányban volt ilyen szempontból, pedig a válogatott jelentős hányadát ez a város adja.
Rendkívül tisztességtelen dolognak tartom ezt.
@beth01: Újvárosban a csarnok hivatalosan 4500 fő, kicsit összébhúzódva 5000. A hangulatra meg nem szokott panasz lenni, ha tele van.
@check: Pedig nagyon komoly összefüggés van. Egy ilyen rendezvény sok pénzbe kerül, ezért mindenhol a világon a megfelelő helyszínek közül ott rendezik meg, ahol a leggazdaságosabb. Természetesen, ha nincs más szempont. Ha jól tudom, négy csarnok kapta meg a felkérést a rendezésre, ebből kettő válaszolt írásban. Az Icecenter jelezte, hogy rendezvény miatt nem tud vállalkozni a rendezésre, a fehérváriak pedig a városi önkormányzat támogatásával megtették ajánlatukat. Ez június-júliusban történt, Dunaújvárosban akkor az önkormányzat a szeptemberi ülésére ígérte ez ügyben a döntéshozatalt. Addig pedig nem tudott várni a szövetség. Amúgy az utóbbi években Dunában sokkal több válogatott meccs volt, mint Székesfehérváron.
@check: én se látok összefüggést,de a szövetség viszont lát.Különben miért mondták volna hogy miskolc mellett nem állt ki a város?
@F. Kapus: köszönet, így már nekem is tisztább:)
@check: Szió! Bocsi rosszul fogalmaztam, nem a hangulat nem jó, a pálya ás lelátó elhelyezkedése más, Fehérváron szinte együtt lélegzel a játékossal, míg Dunában egy kicsit távolabbinak érzed a dolgot. De, mint írtam, Dújvárosban korszerűbb a csarnok, ettől függetlenül nekem Fehérvár jön be jobban, ki mihez szokott. Tudod szállodában is jó, de mikor hazaérsz az mégis más. Ezzel te is így vagy gondolom, amikor a saját csarnokotok mellett teszed le a voksod.
Sajnálom mert pesti vagyok és mindig kimegyek a meccsekre amikor tehetem kb. 6 éves korom óta, akkor még az öreggel mentem... Persze viszont megértem h Fehérváron lesz úgyis rég volt már ott. Sajnos én most nem tudok leutazgatni, így hát marad a tv előtt üvöltözés, örjöngés, izgulás, szurkolás, Haaajjjjjjrrrrrrráááááááá
Tudom, hogy nem egyenlő, de a két Lengyelek elleni meccset amit megrendeztek Sapporo előtt Dunaújvárosban, azon egy gyenge félház volt maximum. Sajnos azt veszem észre, hogy kohászországban annyira elszoktak a sporttól, hogy nem mennek ki sehova.
@F. Kapus: Ezúttal nem voltam egyértelmű. Éppen arra céloztam, hogy vannak más szempontok is. Nálam az egyik az, hogy lehetőség szerint minden szurkolót ki kellene szolgálni, ne csak mindig ugyanaz a pár hely kapja az élményt. Nem nagyon értem, mi a probléma Dunaújvárossal, Budapesten amikor az Arénában vagy az Ice Centerben van a meccs akkor a helyi (XIV. és IV. ker.) önkormányzat szponzorálja a dolgokat? Nagyon csodálkoznék.
Megnéztem a szövetség honlapját, Dunában 2003.04.03-án volt utoljára válogatott meccs (1 db), leszámítva a tavalyi lengyelek elleni barimeccset (ami ugye nem ugyanaz). Itt most a nagyválogatottról beszélek. kérdezném, hogy a dunaújvárosiaknak nem jár ilyen élmény, mint egy 3 napos gála (vagy legalább az egyik napja)?
@check: Nem szeretném az észt osztani, így csak annyit írok erre, hogy a kisfiamnak azt szoktam mondani, ne keresse mindenben mindig az igazságot, mert csalódott ember válik belőle. Ez egy igazságtalan világ, még ha nem is tetszik. Gondolj arra, hogy milyen szar lehet a pécsieknek, nekik még jégcsarnokuk sincs.
@bojl: Én ha érdekel egy meccs akkor ott leszek. Így vagy úgy. De most alapvetően nem kényelmi szempontok miatt írtam ide.
@F. Kapus: Ez már nem válasz a felvetésemre :D. Viszont annyit hordoz magában, hogy van bőséggel igazságtartalma hsz-emnek.
Ilyen elven milyen szar Szudánnak, hogy azt sem tudják mi az, hogy jég... :D
Éppen azért mert ez egy igazságtalan világ, lehetne más szempontokat is figyelembe venni, amikor a lehetőségek adottak.
Mindenesetre az ismét bebizonyosodott, hogy vannak utolsók az egyenlők között. Sajnos...
@check: Három dolgot nem lehet állítani. Azt, hogy Dunaújváros mindent megtett volna, hogy megkaparintsa a rendezés jogát, azt, hogy nagyon rég lett volna válogatott mérkőzés Dunajvárosban (pl. Fehérváron sokkal régebben volt), és azt, hogy ne rotálná az MJSZ folyamatosan a válogatott meccsek helyszíneit.
Gyerekek, senki nem vette eszre, hogy egy nagyon fontos info lemaradt???
Mikor, melyik versenyen lesz ujra maci dobás?
F.Kapus: Arról nem tudsz, hogy Mr. Sator közbenjárásával esetleg egy amerikai válogatott eljönne?
Studniczky Úr asszem tett arról említést, még az orosz meccs után, hogy jó lenne őket itthon is vendégül látni.
Vagy a cseheket akár, ők sem voltak még itt mostanában.
Szóval a Szövetség igyekezett minden évben valami nagyágyú csapatot elhozni ide, ami egy nagyon jó dolog és segít a hokit itthon méginkább népszerűsíteni.

Szóval erről tudsz esetleg valamit?
Tudja valaki, hogy mikortól lehet jegyeket venni és mennyiért?
@kispufi: Ott jó az idő és lehet strandolni még most is :)
szerintem a szervezők is jobban örülnének egy Arénás meccsnek, de az Aréna már foglalt volt... Sőőőőt 2010-ben sem lesz könnyű oda időpontot szerezni...

Ami pedig a macidobálást illeti: úgy tudom legközelebb 2010-ben lesz :)
Székesfehérváron lesz jó helyen ez a torna - hogy blogosan fogalmazzak.

@Peetyke: Dunából az utolsó vonat 22:36-kor indul Pestre (átszállás nélkül, lassan, de nagyon tisztán, halkan, kulturáltan) - szerintem ez elég jó
@F. Kapus: Az elsőben lehet, hogy van igazság. A második teljes tévedés, az általam írt időpont után volt egy Kanada kisválogatott elleni meccs ott, aztán egy torna 2004. szeptemberében (ugye az nem egy meccs), stb. A harmadik a rotáció, az van, mindig ugyanazon pár helyszín között. Ismétlem, vannak egyéb szempontok is a pénzügyiek mellett, különösen, ha nem is mindig az az elsődleges.
Mindazonáltal a vitánk eredménye annyi, hogy szerinted jól van így a dolog szerintem meg nem. Ennyi...
@check: A vitánknak még annyi eredménye sincs, mint amennyit az utolsó mondatban írsz. Ez egy igazságtalan világ, még ha nem is tetszik, eztet írtam, ami szerinted azt jelenti, hogy szerintem jól van ez így. Ha egyetértesz, zárjuk is le a témát.
@F. Kapus: Bocs, de te győzködtél arról, hogy nincs igazam, meg a világ igazságtalan és ez van és kész. Szerintem nem kellene ezt a dolgot ennyire leegyszerűsíteni.
Le szeretném szögezni, hogy nagy-nagy tiszteletemet nés elismerésemet élvezed a a Blog működtetéséért (és a többiek is), azonban ebben nem értünk egyet.
azé' álljon meg a menet, a budapest sportarénában miért kell egy babamama exponak mennie a magyar válogatott mérkőzései helyett? azt a helyet úgytudom a sport miatt építették, illene a sporteseményeknek prioritást élvezniük! az ilyen dolgokra ottvan a BNV ami viszont erre készült. nevetséges, hogy nagyságrendileg kevesebb ember fogja tudni élőben megnézni a meccseket, addig rendben, hogy a fehérváriak is szeretnék (habár nekik ott az av19 évente sokkal többször, ahol igazán jó hokit láthatnak) nekünk pestieknek, utazgatás nélkül ez volt mindig az év egy stabil fénypontja, mindig számolhattunk, hogy lesz 3 nap amikor láthatjuk a válogatottat, és ez így volt annak a 6-7000 embernek is, aki idén nem fog beférni a fehérvári arénába :S magyarország... én inkább iszok egy sört...
hahoooo.....
nem tudja esetleg valaki, hogy hol lehet jegyeket venni a Pannon Hoki kupára vagy a Divízió I- vbre????

köszike
@cric82: Figyelem! A mai napon vettem jegyeket a Pannon Hoki Kupára az OKTOGONON az IBUSZ irodában. Néhányat kaptak, de legalább van!
Figyelem! A mai napon Budapesten, az Oktogonnál az IBUSZ irodában vettem jegyeket a Pannon Hoki Kupára!! Nincs sok, de még van!
süti beállítások módosítása