HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ted Sator: A játékosok fontosak nekem

2009.09.10. 11:28 hokikori

Azt hiszem, minden csapat célja visszajutni az elitbe. A mienk sem lehet más – nyilatkozta blogunknak a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. Ted Sator edzőtáborokat tervez a kerettagságra esélyes hokisok számára, és azt mondja, nincsenek rossz érzései amiatt, mert az előző szezonban idő előtt kellett távoznia Székesfehérvárról.

– Meglepetésként érte, hogy a magyar szövetség önt választotta szövetségi kapitánynak, vagy számított rá?

– Nem volt teljes meglepetés. Örömmel fogadtam el a döntést.

– A válogatottságra esélyes játékosok jelentős része elégedetten nyugtázta, hogy ön lett a kapitány. Mi a népszerűségének a titka?

– Úgy vélem, a játékosok észreveszik, milyen fontosak nekem. Mindig őket próbálom előtérbe helyezni, keresem a kedvüket a jégen és azon kívül is.

– Testhezállóbb az új pozició, mint klubedzőként nap mint nap utazgatni a csapattal?

– Szerintem előnyt jelent a csapatnak és nekem is, hogy objektívebben tudom nézni a játékosokat. Nemcsak a szezonbeli teljesítményükre figyelhetek, hanem az edzési-felkészülési szokásaikra is, anélkül, hogy állandóan a sarkukban lennék.

– Konkrét célt tűztek ki a válogatott elé? Meg kell szerezniük az első helyet a soron következő divízió 1-es világbajnokságon?

– Azt hiszem, minden csapat célja visszajutni az elitbe. A mienk sem lehet más.

– Önnek nem is kell mást tennie, mint megismételni néhány évvel ezelőtti mutatványát. A helyszín ugyanaz, a két esélyes csapat sem változott, csak most a másik kispadnál fog állni. A magyar csapat a szlovéniai torna első számú esélyese?

– Elég nemzetközi tornát láttam már ahhoz, hogy tudjam: egy fontos meccsen az a csapat kerül előnybe, amely azon a héten jobb volt. Ahogy mondják, ez ad nekünk esélyt a győzelemre. De becsülöm az összes többi csapatot is, amelyekkel játszanunk kell.

– Elődje hat évet töltött a kapitányi pozícióban. Ön is hosszú távra tervez?

– Pat Cortina évről évre remek munkát végzett a nemzeti válogatottal. A keret változik. Az a tervünk, hogy a legjobb játékosokat gyűjtsük össze, és a maximumot hozzuk ki belőlük. Arra öszpontosítok, hogy a 2010-es vb-n a lehető legjobb eredményt érjük el.

– Kapitányi feladatát főállásban fogja végezni, vagy más munkája is lesz?

- Ez lesz a figyelmem középpontjában. De amíg az Egyesült Államokban vagyok, a legjobb fiatal St. Louis-i hokisokkal dolgozom, és folyamatosan tájékoztatni fogom a St. Louis Blues edzői stábját a magyar válogatott fejlődéséről.

– Úgy tudni, a szezonban négy alkalommal jön Magyarországra. Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy megfelelő módon felkészítse a csapatot a megméretésre?

– Ismerem a magyar nemzeti válogatott magját, hála az Alba Volánnál és az EBEL-ben töltött időszaknak. Természetesen figyelni fogom a meccseiket, konzultálok az edzőkkel is a játékoskiválasztásról. Énekes Lajos nagy tudású szakember, az Alba Volánnál és a válogatottnál is sokat tapasztalt, a segédedzőm is volt, és jó barátom. A válogatott vezetőjeként az ember megérti a klubok szempontjainak fontosságát is. De amellett, hogy a vb-re megfelelően kell felkészülnünk, tervezek még további edzőtáborokat a válogatottságra esélyes játékosok számára.

– Milyen információkra kíván támaszkodni annak érdekében, hogy naprakész legyen?

– Összes ismeretemet és minden kapcsolatomat ki fogom használni. Teljes erőbedobással kívánok koncentrálni a magyar bajnokságban játszó csapatokra és játékosokra, és természetesen nyomon követem az Alba Volán fejlődését is.

– Kik lesznek a segítői? A szakmai stáb felállítása az ön döntésén múlik, vagy a szövetség nevezi meg a team további tagjait?

– Ez közös feladat. Folyamatosan konzultálunk.

– Ön mondja meg, mikor kezdődik el a nemzeti válogatotban a generációváltás? Ön dönt arról, hogy ez milyen gyorsan menjen végbe?

- Meg kell változtatnunk a magyar csapat arculatát, és ezt fiatalabb játékosok bevonásával lehet elérni. A csapat szerkezete az edzőtáborok során alakul ki.

– Nem maradt önben rossz érzés amiatt, hogy távoznia kellett az Alba Volántól? Családja támogatja az újabb magyarországi kalandot?

– Nincsenek rossz érzéseim. A Fehérvárnak az előző volt a legjobb szezonja, ott eltöltött időmet eredményesnek tekintem. Kívánom, hogy sikeresek legyenek a most induló bajnokságban is. A családom pedig nagyon várja ezt az új lehetőséget.

33 komment

Címkék: vb sator válogatott divízió 1 mjsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem kicsit mellebeszeles szagu. Mondjuk egyeztetes elott, konkretumok nelkul mit mondhatna?
"Úgy tudni, a szezonban négy alkalommal jön Magyarországra."

Bár nem egészen vagyok tisztában azzal, h mennyi időt kell egy ilyen állásra szánni, de Cortinával nem az volt a baj, h csak másodállásban vállalná?...
@sean76: nem. az volt a baj, hogy konkrétan a világbajnokság idején nagy valószínűséggel nem tudott volna a csapattal lenni. a főállású kapitány foglalkoztatása fel sem merült, ez nem is igazán gyakori ebben a sportban.
hát.. érdekes lesz.. reméljük a legjobbakat!
Ezek szerint Énekes marad a segítő?
Lehet majd kifogás...hisz csak másodállásban végzi "feladatát",nincs is Európában, /Cortina legalább közelben volt / ha nem jön össze a feljutás.De én bízom ebben a "módszerben" mert bejött a Cortinánál is....egy közös van, az pedig a LALI..Mr.Énekes.!!!- Ő,pedig GARANCIA !!!
@üveg: Mindegy szerintem, hogy Németország, vagy Amerika, mindkét helyről ugyanolyan nehéz tájékozódni.
@Gabberboy: Igen jobb lenne, ha valamelyik Mol-ligás edző lenne a "hazai" segítője!!!
Remélem, idén lesz arra lehetőség, hogy az edzőtáborokba NAGYON bő keret mehessen. Máskülönben nem sok fog változni a tavalyi szisztémához képest.
Én el tudnám képzelni Sator mellett Énekes Lalit, meg a J.P. McCallum-ot is, másodedzőként.
Ők azért belelátnak a magyar OB1-be (főleg J.P.).
Szerintem jövőre (bár nem mondják ki) a feljutás a cél. Ahogy Godó is mondta, ennek a generációnak utolsó lehetősége, ha akarnak mégegyszer az A-ban játszani. A csapat első három sora gyakorlatilag megvan, nem hiszem hogy az idén a MOL-ligában olyan kiemelkedő játékosokat találnának, ami ezt felborítaná. És mégha találnának is, nem tudom hogy sebességben, erőnlétben hogy vennék fel a versenyt az EBEL-ben edződött játékosokkal. Mivel a válogatott gyakorlatilag megvan (AV19), Satornak csak az ellenfelek feltérképezésére és a formaidőzítésre kell odafigyelnie, és talán a bírók sem fognak annyit ellenünk fújni, ha egy ismert arc áll cserepadnál. Szerintem Őt erre szerződtették, nem pedig, hogy tehetségeket keressen a MOL-ligában (ahol egyébként összesen 5 magyar csapat van)
Aki azt állítja, hogy nem a feljutásért megy Ljubljanába, az nem magyar és hazudik : )
@uprmedia: Azért annak örülök, hogy még sem a MOL Liga nem kezdődött el, sem az EBEL, de Te már tudod a frankót, hogy a MOL Ligából senki nem lesz olyan jó, hogy a válogatott közelébe férjen.
@Von Siebenbuergen: Aki azt állítja, hogy nem a feljutásért megy Ljubljanába, az nem utazik! :)
@kerusz: Mondj egyetlen előjelet, ami alapján megalapozott a feltevésed. 54 EBEL-meccs fizikai és szellemi kihívását 24 Mol Liga meccsel lehetetlen még messziről megközelíteni is.
@KCs: Ha már ilyen magas lóról beszélsz, akkor minek jöttök haza a négy közé?!? Csak nem azért, hogy helyreállítsátok a játékosaitok és vezetőitek önbizalmát, hogy mégsem akkora lúzerek, mert szinte mindenki hülyére veri őket az ebelben... Ha meg akkora királyok vagytok, akkor miért nem indultok végig a magyar bajnokságban is?
Félreértés ne essék a Volán a legjobb magyar csapat jelenleg toronymagasan, sokkal jobb körülményekkel és háttérrel, mint a többi honi csapat. Csak ha már máshol indulnak akkor maradjanak ott és nem kell elbaszni más csapatok szezonját az évad végi "menőzéssel"... Komolyan jobb a harmadik helyért játszani, így nem érzik a játékosok szarul magukat az évad végén.
@KCs: az nem tetszik nekem az efféle gondolatmenetben - azon túl, hogy értelmetlenül felszítja a Volán-ellenességet, és építi tovább a hamis volánelitizmust -, hogy bár az elv elvi szin ten szerintem is igaz, de ilyen kategórikus formában ez nem érvényesülhet. Ha azt mondod, "nagyobb a valószíműsége annak, hogy..." a mondanivalód ugyanaz maradna, de a tálalási forma kevésbé lenne félreérthető, és könnyebb lenne a véleményeddel foglalkozni a bicskanyitogató stíl helyett.

Mert ezzel azt sugallod, hogy aki nem a Volánban (vagy más EBEL csapatban) játszik, annak esélye sincs a válogatottságra. Pedig valójában arról van szó, hogy ha két játékos kb. ugyanolyan formában játszik, akkor jó eséllyel az EBEL-es hátterű lesz a befutó, mert a válogatott számára értékesebb az a tapasztalat.
Más szavakkal mondva - és akkor az itt már a fenti kérdésben a magánvéleményem -, egyértelműen be lehet kerülni itthonról is, csak kiegyensúlyozott, meggyőző teljesítményt kell nyújtani hozzá. PL. szerintem Újvárosban végre olyan munka folyik, amellyel az ottani tehetségek nagyot léphetnek előre. Innentől vsz csak rajtuk áll, hogy ebből lesz-e válogatottság. Mert ha mondjuk végigverik a magyar mezőnyt, mint anno a Dunaferr (amire szerintem most képesek is lehetnek), senki egy pillanatig nem vitatná, hogy a húzóembereiknek ott a helyük. De ha megint csak elvegetálnak, vagy hullámzó formával veszni hagyják a lehetőséget, mint az elmúlt években, akkor szerintem egyértelmű, hogy a nyilvánvaló tehetségük idén sem lesz elég a tartós kerettagsághoz (illetve ez az a kérdés, amiben az idő kvázi nekik dolgozik, mert tuti, hogy pár éven belül jópáran ott lesznek a válogatottban - csak talán nekik sem mindegy, hogy akkor sikerült beverekedniük magukat, amikor volt konkurrencia, vagy csak akkor, amikor a régiek visszavonulásával lett sok szabad hely).
@freddi: tudom, hogy ez ilyen vitában nehéz kérés, de légyszíves vedd figyelembe, hogy Kcs nem a Volánt, hanem saját magát képviseli.
@KCs: olvass Raont. Ő azt hiszem, megértette, mire céloztam.
@kerusz: ráadásul számszakilag sem stimmel, amit írtál, de a megoldást nem árulom el...
Ugyanez a szöveg ment tavaly is, aztán jött a HC...
@freddi: Kassai úr! Azért, hogy mi legyünk a bajnokok és nem Önök!
Ezenkivűl pont Önnek volt rá lehetősége, hogy biztosítsa a csapata számára az ugyanolyan körülményeket, mint ami Fehérváron van. Ezzel ellentétben én emlékszem olyan fehérvári meccsre, amikor csak akkor voltak hajlandóak kiállni játszani az Ön csupaszív fiai, ha megérkezik az Ön lemondó nyilatkozata...
@Licsimi: Ocskay Úr!
Világos, hogy többek között ezért. Csak jobb helyeken az a csapat vehet részt a rájátszásban, amelyik lejátssza az alapszakaszt is...
sziasztok:
látom megint ugyan az a téma mint az előző 3 napban.nem vagyok happy.szerintetek jövőre a válogatott játékosokon válogatott meccsen milyen színű mez lesz?lila?zöld-fehér?kék?
annak ellenére, hogy én is Volán szurkoló vagyok, nekem teljesen mindegy hogy ki hol játszik és hogy melyik csapatban.aki a csapata miatt hívja vagy nem hyvja be a játékost a keretbe ennek semmi keresnivalója nincs sem a padon, de még a válogatott közelében sem.ismétlem ez az én véleményem.nem rég óta követem a honi jégkorongot figyelemmel.nem tudom melyik hazai csapat milyen játékerőt képvisel, de mi lenne ha a cikkhez is hozzá szólna valaki???
OFF:Ma találkoztam Flinta Botonddal :):):) és még haza is hozott :):):)
Köszönöm
Sziasztok!

Elég régen nem fejtettem ki a véleményem, azt hiszem továbbra sem fogom. Kezd az egész egy nagy óvodára hasonlítani. Kár érte...
@freddi: Hát ezt benézte. Én a saját véleményemet írtam... Ja és sokan tudják, hogy nem én vagyok a Gábor bá...
@Licsimi: Hát ezt Te is benézted dagi... Gondoltam legalább a kis irónia miatt leesik... Ja és sokan tudják, hogy nem én vagyok a Gyuri Bá...
Azért várjuk a lemondó faxod...
mmindenkit ki fogok vágni a francba. köszönöm, hogy értitek, miért. a kivételek természetesen kivételek.
@AG 2.0: Hát néha tényleg jó lenne egy kis helyrerakó kivágás, illetve pakeroval értek egyet, kicsit ovis a dolog :(
Újra az örök téma! Remek!
VAk aki nem veszi észre, hogy mi zajlott le Fehérváron az elmúlt évtizedben és mi a többi csapatnál. A Fradi zuhant a mélybe, a Dunaferr szintén. Az Újpest az, aki nem kesereghet visszaesés miatt, mert ők 20 éve egyhelyben topognak.
Be kell látni, ha ma egy játékos fejlődni akar az vagy a SAPAba igazol vagy külföldre!
Énekesnek helye nincs! Sokan örülnének,ha távozna mind a Volánból,mind a válogatottból!
@igazmondó1170:
Jó nagyot tévedsz!
Gondolom: viccből írtad vagy csak kötekedni akarsz.
süti beállítások módosítása