HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy rangadóval indul a Mol Liga

2009.09.11. 12:35 kerusz

Ma megkezdődik a magyar és a román szövetség által szervezett közös bajnokság, a Mol Liga második kiadása. A tavalyi tíz csapat helyett hét maradt, egy mindig szabadnapos. Az erőviszonyok kiegyenlítődni látszanak, jóval kevesebb előre lefutott mérkőzésre lehet számítani, mint tavaly. Az edzők előzetes esélylatolgatásait itt olvashatják.

Az első fordulóban rögtön összecsap a két előzetesen legesélyesebbnek tartott csapat. Az SC Csíkszereda és a Dab.Docler magyar idő szerint este hatkor kezd. A csíkiak kerete többet változott tavaly óta, többek között távozott sok meghatározó csatár (Wallenberg a napokban írt alá az olasz másodosztályú HC Gherdeinához), Kozuch, valamint Ordzovensky kivételével a légiósok is elmentek, érkezett öt fiatal a HC-ből, és még két légiós védő, a lett Toms Bluks és a szlovák Jozef Hruby.

A dunaújvárosiak kemény felkészülés után új légiósokkal vágnak neki a szezonnak. A kapuban a Zsolnáról érkezett Peter Sevela, a védelemben a hatalmas termetű cseh Jan Fisera, a csatársorban két kanadai, a Volánból már ismert Kurt MacSweyn és a napokban érkezett 28 éves balszélső, Kevin Korol segíti a tehetséges saját nevelésűeket. Korol tavaly az Ázsia Ligában a San José Sharks farmcsapataként induló China Sharks legeredményesebb játékosa volt, 36 mérkőzésen 7 góllal és 22 gólpasszal. A teljes mezőnyben ezzel a 21. legeredményesebb játékos volt. Két hiányzó lesz a vendégeknél: A dunaújvárosiakkal nem utazott el Csíkba a sérült Erdélyi Péter és a játékengedélyéhez szükséges orvosi vizsgálatra váró Magosi Bálint. Az bwinnél 1,20 (SC győzelem), 5,00 (döntetlen), 6,00 (DAB-győzelem) esélyekkel lehet fogadni, mi az oddsokból kiolvashatónál szorosabb küzdelemre számítunk, de tippelni nem merünk.

Ugyancsak este hattól Miskolcon lép pályára az újonc Brassó. Egri István elmondta, csapata kemény felkészülés után majd harmincfős kerettel vág neki az idénynek. A tavalyi légiósok közül csak Dan Strengell maradt, mellé érkezett az ugyancsak finn Pietari Oksa és a szlovák Dusan Sijka. A védelmet a cseh Martin Cizek és a szlovák Emil Hornik erősíti. Komoly erősítésnek tűnik, hogy négy székesfehérvári juniorválogatott játékos, Bálizs Bence, Hetényi Péter, Tóth Adrián és Hajós Roland kettős igazolással náluk játszhat, és hogy meg tudták tartani a szintén juniorválogatott Popovics Patrikot. A brassói csapat úgy döntött, légiósok nélkül vág neki a szezonnak, de a számos rutinos válogatott és a tavalyi Mol Liga-győztes HC Csíkszereda magja együtt biztosan erős csapatot alkot.

Este hétkor Pesterzsébeten a jelentős átalakuláson keresztülment Ferencváros fogadja az immár Vasas Budapest Stars néven szereplő káposztásmegyeri gárdát. A sok tesztelt légiós közül hatan maradtak a zöld-fehéreknél: Beau McLaughin és Bobby Davis mellett a csatársorban a zöldekhez visszatért Linus Schellin vethető be, mellettük három védő,a finn másodosztályból érkezett Kim Kauttonen, a Slovan Bratislava juniorjaitól jött Pavol Hrajnoha és a szintén slovanos nevelés Marko Hucko áll bevetésre készen. Nem került végül a keretbe Horváth Dávid és Simon Dániel.

A Vasas Stars kapujában valószínűleg a fiatal Rajna Miklós kezd, cseréje az ifjúsági korú Pleszkán József lehet. A próbajátékra érkezett Szőke Attilával nem kötött szerződést a klub. Bár a klubnak légiósa nincs, rengeteg rutinos válogatott játékosa révén papíron ismét a győzelemre esélyesek közé tartozik. Éppen tegnap érkezett meg Sándor Szilárd játékengedélye a klubhoz, így semmi akadálya nincs, hogy a sokszoros válogatott csatár akár már ma este pályára lépjen új csapata színeiben. Bwin-esélyek: Ferencváros 3,30, döntetlen 5,00, Vasas 1,62.

78 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

300HUF-al megjatszottam a DAB-ot :) Hatha...
Szegény Magó, remélem minden rendben lesz, jó volna már ha csak egy rossz emlék lenne ez a betegség dolog, remélem nem lesz gond sem most, sem a következő pár évtizedben...
Szegény Magó! Elképesztően k. szar szitu... :(

Stream úgy néz ki, hogy lesz az SC-DAB meccsről, de még nem tudom, hogy a hokitv.atw.hu-n vagy a dabdocler.hu-n. Valaki?
@Szekig: Nem vagy elég optimista :D Rohadt sok az a 6os szorzó még mindig ki vagyok rajta akadva :D
hat eleg kemeny az 6os szorzo... szerintem ahogy a DAB bemutatkozott a felkeszules soran, mar egy gyozelem is szuperjo eredmeny lenne a reszunkrol...

HAJRA SPORTKLUB!!!
Hát én bátrabb voltam. Tettem 2500Ft-ot, hogy megverjük ma az SC-t ÉS hogy a Volán üti a Graz-ot.

Elég szép szorzó jött ki, de rem. nem a fehérváriakon fog múlni, mert elég sokat filóztam rajta, hogy betegyem-e őket is :)
De van ott is elég újvárosi, úgyhogy behúzzák ;)
Lehet en is megteszem a SC-t...
már csak 4.4 szorzója van . :)
Lehet feltűnt, hogy túl sokan tesznek a DABra :D
Ha jól tudom, nem két hiányzó lesz nálunk. Jonkl, Mestyán, Magosi, Erdélyi és Horváth sem utazott. Nagyon meg lennék lepve, ha Jonkl egyhetes műtött térddel játékra jelentkezne :)
@vaze: Márk jelezte iwiw üzenőfalon hogy várhatóan a dabdocler.hu-n lesz a közvetítés.
"és hogy meg tudták tartani a szintén juniorválogatott Popovics Patrikot"

szép kis megtartás volt...

ezt a szót nem szabad ide használni, mert erre az esetre nem ez a megfelelő kifejezés!!!
nem tudjatok veletlenul hogy valamelyik csatornan vagy neten valahol meg lehetne nezni a dab-sc meccset ?
@vula2005: Stommy 3-mal fölötted írt erről.
csak nálam vannak felcserélve a szinek :)? ettől függetlenül hajrá sportklub.
miért kapott véglegest a Fisera ?
csak nálam nincs hang?:(
ki ez a TOPARCEANU COSMIN ?
3.percben 5+végleges Fiserának, aztán 14:01-nél teljesen szabályos gólt nem adott meg a Dabnak...
bwin tudhatott valamit. Csíkban a helyzet változatlan. 3. percben végleges Fiselanak, gólunkat nem adják meg...
emberek lenne vki olyan szives valaszolni? van hang nalatok?
@Kreck: senkinél nincs hang nyugodj meg
A szinek "fel vannak cserelve" vagyis a sportclub a piros, a golt nem adtak meg, nincs hang es a chat sem megy
ezért páros bünti??? éppen meglökték egymást , ez egy állat....
Érdekes kékben látni az Újvárost, és pirosban a Szeredát :D Jó meccs lehet ahogy elnézem, a góllal nem tudom mi baja lehetett a játékvezetőnek.
miért kapott véglegest a Fisera?
@Gabberboy: kár hogy a DAB fehérben játszik:D:D
Bocs, nem néztem oda egy pillanatra, mi történt a szeredai sráccal?
@Nyuszí O_o: Jó ha ráközelít akkor látszik a mezen a sok"kék", arra értettem :)
Ezt a I. harnadbeli végleges kiállítást nagyon meg kéne majd indokolni a bírónak. Máskülönben bajok lesznek!
A meg nem adott gólra is kíváncsi vagyok :D Második harmadot ahogy elnéztem jól kezdtük, de aztán nem tudom mi történt de a gólig végig támadtak az erdélyiek. Sevela játszott az SC ellen.
Az FTC-re és Brassóra tettem. Ûgy néz ki bejön. Hatalmas szorzóik voltak
2-1 na végre egy fór basszus!
2-1 az SC-nek, nem kezdem el a bírókat szapulni, de a kiállítási arány elég vicces.
A bírón én Jan végleges kiállítását kérném csak számon, illetve a meg nem adott gólunkat, amit előbb megadott, aztán visszavont. A helyzeteket be kell ütni, pontosabban kell játszani és akkor vasárnap visszavágunk.
@Spigott: Az első harmadra az történetesen éppen elég is volt.
@Spigott: Igen, ezek elég érdekes dolgok voltak, meg a csak 2 perc az SC-s térdhasználatért.
De ha a helyzeteinket belőjük még így is meglett volna.
Vasárnap ebben kell javulnunk.
Ahogy nézem Árkovics is elemében van kápmegyeren.
38 perc alatt kiosztott 28 perc kétperceset.
@Spigott: jesz, legyen így, de folyamatos hátrányban sem nagyon lehet villogni... mindegy, vasárnap is "Hajrá Bikák!". ja, és Márk, ha nézed ezt, egy apró kérés: kicsivel gyakrabban mutasd már holtidőben az eredményt és az időt légy szíves, ha már nincs chat és hang, legalább ne az üres jegyet bámuljuk. kösz!
@OliBLOOD: Hát igen, gondolom azért állította ki Kákát fegyelmivel, mert beszólt neki, hogy térdhasználatért talán lehetne durvább is. Moldován jó nagy suttyó, bizonyította a meccs végén...
Kicsit offf... :)

Nem tudja vki., hogy a nemzetközi meccsek előtt (pl. Arénában) milyen hivatalos zenét szoktak játszani? Felforgattam a világhálót, de nem találom...:(

Előre is köszi...
esetleg a MOL Liga közvetítéseiről tudnátok írni pár sort? Adja mag valamelyik TV a meccseket? Vagy ugyanaz, mint tavaly? Esetleg annyi sem?

Pedig szerintem most elég jó kis mezőny van, gyakorlatilag minden meccs 3 esélyes rangadó.
Nyert a SC megerdemelten 2-1-re!
Ez aranyos:
www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=3829

"III. harmad - 39. perc"

Rövidített harmadokat játszanak? :D
@gabute: Az jó kezdeményezés, hogy az online felületen feltüntetik az időt, de ha a jegyzőkönyvvezető nem frissíti normálisan, akkor ennél még furcsábbakat is fogunk látni :)
Most ertem haza. Fisera konyokhasznalatanal, a 3. percben Kanyanak vert folyt ezert az 5 perc jogos, de a mecsbunteto nem kellett volna. Az elso golt amit megadott majd nem az felso kapuvas volt (biztos) nem tudom eloszor miert intette, hogy gol. Azutan meg volt a DABnak egy golja 0-0-nal, csak azt lefujas utan utottek be. Igaz a korngot nem fogta meg Kozuch, de tobb ilyen esetet fujt le a biro amikor a korong nem volt megszoritva. Peter Robi megmozdulasa folosleges volt. Az utolso percben Ervint a derekanal fogva lenyomtak es esteben fejutt utott egy ellenfelt. Aztan odajott egy DABos es nem tudom mit mondhatott, hogy Ervin ot is fejen utte... Eletembe meg nem lattam hazai jatekost bottal utni... A merkozes emberei a kapusok voltak. Kozuch is felszivta magat erre a mecsre, a Csiki Sor Kupan mutatott formaja utan. Sevela nagy igazolas a DABnak. Mindket reszrol maradtak ki nagy helyzetek. Az a csapat gyozott aki jobban kihasznalta a helyzeteit, megerdemelten.
@OliBLOOD: bezony :-)

Más. Érdekesek az SC - DAB-meccs kapuralövési arányai:

23:8
13:22
12:12

Miskolcon meg a nagy arányú vereség ellenére is elég kiegyenlített volt a lövési arány.
Hát a 23-as játékos, amikor összeszólalkozott egy újvárosival, elég rendesen lengette az ütőjét az újvárosi felé, szerintem el is érte vele. Miután már köztük volt a bíró.
@Gabberboy: Na, a 23-as az a bizonyos Ervin, akit bakoelod87 is emlegetett. :)
@Gabberboy: Moldovan Ervin volt. De nem tudom mit mondhatott neki a DABos. Ha Hozo vagy Papp Szabi ut akkor "nem lenne meglepo", de Ervinnek nem szokott elborulni hamar az agya...
Jesszus, mi lelte a Volánt? :-(
Fradi-Starson hosszabbítanak.
Háát, ahogy hallom a helyszíni beszámolókat, Jan kiállítása maximum kettő plusz kettő perc, Zsoci szerint teljesen szabályos volt a gólja, a spori látta, meg is adta, aztán "kis" rábeszélés után visszavonta...
Volán meg katasztrófa lehet most :S
Fehérváron rövidzárlat van, ennyivel nem lehet jobb a Graz...
Mint kiderült, a rolbás mondta a bírónak, hogy nem gól, ezért vonta vissza... hát a pofám leszakad, hogy ilyen lehetséges...
@Zsoma07: ez inkább sajnos hosszúzárlat :-(
Erzsébeten mi újság? Lassan fél órája büntetőket lőnek :)
Jegyzőkönyv alapján:
Miskolc - 400 néző
Pesterzsébet - 400 néző
Csíkszereda - 500 néző

kezdetnek nem is rossz
@Spigott: 14. körben dőlt csak el :)
Fradi-Starson lövési arány:

61:32

durva
@gabute: érdekes, hogy 20:11, 21:7, majd a Vasas többet lőtt 9:13, majd a hosszabbításban 10:1. Hosszabbítás nem meglepő, hiszen az 5 perccből 4-et hátrányban játszottak.
- Fisela könyékkel támadott fejre (Kánya jól vérzett utánna sztem jogos volt a végleges)
- DAB-os lövés felső vasról pattant ki, nem volt bent
- Szillasy sípszó után beugrott a cserepadról bunyózni (10 perc)
- DAB-os gól nagy szerencsével pattant be (előbb vas majd, kapusról visszacsorgott)
- Nagyon jó a DAB-os kapus
- Ervin ahogy elesett véletlenül ütte fejbe a játékost, utánna meg valamit oda szólt a másik.
- 2ik DAB-os gólt sípszó utén ütték be, a játékosok ezért nem is reklamáltak.
@freddi: diktatúra volt. semmi választási lehetőség, adott szóra nem emlékeztek a vezetők. megvonás... sporttal teljesen ellentétes felfogás, kész röhej
Ja valakii beszól akkor biztosan jogos volt :D@csarpi: Még valami ?:D
@csarpi: Szerintem ha valaki a cserepadról bemegy bunyózni, azért nem 10 percet kell adni (különösen, ha ez az illető az egyetlen, aki ezért büntetést kap).
@kerusz: így van Szilassy 20-at kellett volna kapjon. A csapatkapitány, ha nincs jégen s beszökik reklamálni 20-at ér :D
Mar megbocsassanak a draga DAB szurkolok, de ha egy kicsit is tisztaban lennenek a dolgokkal es ismernek Toparcean birot, akkor tudhatnak, hogy bukaresti roman es utalja a Sportclub-ot. Nem akarattal fujt ugy, ahogy fujt, hanem azert mert nincs tisztaban a szabalyokkal vagy egyszeruen balfasz. Nem kell attol feljenek a draga DAB-os szurkolok, hogy netan a bukaresti roman biro szimpatizalja a szekely csapatokat. Aki itt el az tudja hogy nem szeressuk egymast a bukarestiekkel.
Ervin tetterol csak csak annyit, hogy tenyleg nem volt sportszeru a masodik utese, de beszolt neki a DAB-os, es valoszinu azert kapott. Hogy bottal utott az azert lehetett, mert mar nem volt ereje rendesen bunyozni.
@BOFFOCSKE: azt hiszem a drága DAB drukkerek nem azt akarták mondani h Toparcean oda fújt hanem azt h azér' az eléggé gáz h a rolbás (akinek köze sincs a pályán történő dolgoknak)integet a sporinak h nem volt gól...és nem tudom mire hivatkozhatott a bíró, arra h előbb bent látta aztán azt mondja nem inkább úgy láttam h vas?! ez nagyon érdekes...
az h Fisela mit csinált azt hiszem azzal együtt véve h Kánya vérzett max 5 perc.
img16.imageshack.us/i/fbeed78d85f241fb9476e72.jpg/

Magyar és székely himnuszt ennyire tiszteli ez a toparceanu-nak nevezett bíró...

U.I. aki esetleg nem tudná, balról a 3ik
már megértem mért nem szeretik annyira csíkban...
süti beállítások módosítása