HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A kölyökbajnokság versenykiírása

2009.09.08. 09:07 F. Kapus

A 18 csapatosra bővült U14-es bajnokság szeptember 12-én kezdődik, a játéknapok szombatonként lesznek. A mezőnyt 8 csapatos A és 10 csapatos B csoportra bontották, erősorrend szerint. A felsőházban az SC Csíkszereda, a Sapa Fehérvár AV 19, a Dunaferr, az FSZSE-Zalai Titánok, a Bp. Stars, a MAC, az UTE A és az UTE B szerepel, az alsó ágon a MAC B, a FHA, az Üröm, a Debrecen, a Drago Skorpiók, az Erzsébeti Farkasok, a Győr, a Kaposvár, az Egerszegi Titánok és a Miskolc játszik.

A tavalyi végeremény szerinti első négy csapatot kiemelték, melléjük négyen juthattak fel az előselejtező és a selejtező során. A felsőházba jutásért nem volt kötelező játszani. Az alapszakaszt másképpen bonyolítják le alul és fölül, a sorsolás itt követhető nyomon. Mindkét ágon egy teljes oda-visszza kört játszanak a csapatok, ami 14, illetve 18 meccset jelent. A középszakaszban a felső ágon 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 párosításban folytatják, váltott pályaválasztás mellett két győzelemig játszanak. Utána ismét párokba rendeződnek, két győzelemig megy a harc a döntőbe jutásért. A döntőben is két győzelem kell majd az aranyéremhez, ugyanennyi a bronzhoz. Az alsó ágon is tovább küzdenek a 18 meccs után a fentebbi link alatt ismertetett módon.

A kölyökbajnokságban az 1996. január 1. és az 1997. december 31. között születettek vehetnek részt, de az előkészítő korosztályú játékosok közül öten feljátszhatnak. Az előkészítő korosztályú kapus lejátszhat az előkészítő bajnokságba. A mérkőzésekre nevezendő létszám minimum 16, maximum 22 fő, ez utóbbiból 2 fő kapus kell legyen. A meccsek közben sem eshet a létszám 10 alá. Az A és B csapatok között játékoscserére a téli mérkőzésszünetben van mód. A védőfelszerelésekre vonatkozó előírások szerint teljes plexi vagy rács és nyakvédő használata kötelező a mérkőzéseken.

A különböző díjak, pótlékok, járulékok összegei is megtalálhatók a kölyökbajnokság hivatalos versenykiírásában. A versenykiírások szélesebb körű értelmezéséhez fontos lehet, hogy ismerjük az aktuális versenyszabályzatot. A sorsolás pedig itt található.

A sorozat eddigi cikkei:

OB I.
Junior
Ifjúsági
Serdülő

88 komment

Címkék: kölyök kölykök

Miért nem lehetett a "B" csoportot területileg kettéosztani. Miért kényszerítjük az egyesületeket óriási utazási költségek kifizetésére? Debrecen/Miskolc-Győr/Kaposvár-Z.egerszeg !
Tudom, Pestről minden közel van...
@moszkvicssluszkulcs:
Nyitott kapukat döngetsz. A tegnapi Elnökségin erről is döntés született.:-)
@Tillasz: van publikus konkrétum a döntésről?
@kamphore:
Tegnap csak elvi döntés született. A két csoport kialakítására javaslatot ma kell tenni. Szerintem rövidesen a két csoport is nyilvános lesz. Az már biztos, hogy a keletiben a Debrecen és Miskolc, míg a nyugatiban a Zalaegerszeg, Kaposvár, és Győr kerül besorolásra.:-)
A tavalyi bajnokságban nem igazán szerepelt az FSZSE.Bár van akinek mindent szabad!A szezon közben duzzogva elszalad,majd megy ide-oda,végül a harmadik helyen (ideiglenesen megállva) alanyi jogon felsőház.
@b23: átérzem, mennyire fájhat ez neked, bélám!

Bár az "FSZSE-Zalai Titánok" névből egyértelmű, melyik csapat, mégha nem is egerszegi pályán fognak edzeni.
@szerencsételen: Nem fájó,csak furcsa
@M.T.: Nem fura,nevetséges!
A felső házban amelyik csapat nem jut be az első négy közé, annak januárban vége is a bajnokságnak. Ez rendjén van így? 18 - 20 mérkőzés egy szezonban? Ez nagyon kevés.
Ha az fszse titánok csak 6+1 fővel tudnának kiállni,akkor nyílván módosítaná a szövetség a szabályzatot.
@sapar: Inkább annak örülj,hogy ki tudunk állni!Bár sztem a Kercsó féle csapatban sok lesz a töltelék Zalai gyerek.
@ducks:
Nem fejezik be, hanem a kiesők hasonló módon folytatják, mint a nyertesek értelemszerűen az 5-8. helyért.
@Tillasz: Köszönöm! Így már azért jobb a helyzet. Bár a versenynaptárból ez nem derül ki egyértelműen.
Megkérdezném ,hogy miért a mester csapata indulhat az A csoportban?Nálunk is vannak olyan képességü játékosok,bár az is igaz,hogy nem Erdélyből jöttek.Innentől pedig lehet beszélni Kercsó-szövetség kapcsolatról!Nevetséges..................
@zalai ember: szerintem hivatalos levélben kérdezzétek meg az MJSZ Versenybíróságát.

Ha visszaolvasol az utánpótlásról szóló bejegyzések között, akkor ott én már felvetettem a témát, de senki sem válaszolt. Mondjuk ez ugye nem hivatalos fórum, tehát bárki is írt volna bármit, az maximum tájékoztató jelleggel bírt volna.
@szerencsételen: tényleg nem kötözködni szeretnék, de ha adott esetben alapítanék egy csapatot és mondjuk az lenne a neve, hogy MAFFÖF-Zalai Titánok, akkor indulhatnánk a kölyök bajnokság A csoportjában???

Már indulónk is lenne:
"Mop mafföfu pfav mev mepem,
mab vebem a pumpfivup if."
Játszon a két csapat egymással egy oda-vissza vágót és döntsék el úgy, hogy melyik érdemli meg a felső házat. És akkor nincs vita, nincs keserű szájíz és nincs egymásra mutogatás, sárdobálás, stb.
@pokerface: ez tűnt volna szerintem helyes megoldásnak a Szövetség részéről...
@MeLa: Azt gondolom hogy a felsőház kialakitása a tavalyi év eredményei alapján került megállapitásra. Az első 4 a kiemelt. Tavaly a Zalaegerszeg csapata volt aki ezt kiérdemelte.
Azt gondolom hogy innentől nincs miről beszélni!
Vagy van aki úgy gondolja hogy a tavalyi csapatot kercso ferencvárosnak hivták? vagy a mesteredzői cim mellé alanyi jogon jár csapat csere, csapat név csere. mi ez télikabát, vagy kiirás szerint müködő bajnokság?

szted Zalaegerszegen ezt a támogatok, város hogyan nyeli le? vagy zöld sas ruhába fog parádézni KÁ?
most már semmin sem lepődök meg!
@ztitans: még jó, hogy nem nekem kell igazságot tennem ebben a kérdésben... :)

Tényleg kiváncsi lennék a hivatalos véleményre. Esetleg a blog "hivatalból" megkérdezhetné az illetékest. ;)
@kamphore:
Kelet:
MAC-Népstadion "B"
Erzsébeti Farkasok
Fradi Hoki Akadémia
Miskolci VSI
Debreceni HK

Nyugat:
Drago Skorpiók
Üröm SC
Kaposvári SI
Győri ETO HC
Egerszegi Titánok
@ztitans: De igy legalább a Zalai Titánok tartozását is az FSZSE-nek kell kifizetnie a szövetségnek,mert ezek szerint ők a jogutód.
Azért ez nem túl bonyolult! (Egyenlőre!)
Tavaly a 4. (nem 3.) helyezett a Zalaegerszeg 1913 JE (alias Zalai Titánok) csapata lett. Így jutott be az A csoportba. A pálya tulajdonos váltása miatt - a régi tulajé volt az egyesület - új egyesületet kellett létrehozni. Mivel a helyiek egy emberhez ragaszkodtak, így semmilyen kompromiszumra nem voltak hajlandóak került ismét KÁ a képbe. A tulaj ezért két csapatot nevezett a kölyök bajnokságba. (Szerintem Neki kell eldönteni, hogy kit nevez A-ba. MeLa ugye a MAC-ban sem a szülők döntik el ki az A ki a B? Legalább is remélem.)
Amúgy, ha jól olvastam ki az itt folyó anyázásból, "KÁ csapata" 9-2-re megverte a "helyiek" gárdáját.
Ez eddig szép és tiszta.
NA és innentől jön a kavar.
Az Új egyesület még nincs megalapítva - azaz nem az MJSZ tagja, így bajnokságban sem indulhat - míg az FSSZE létező egyesület és ha elfogadja az MJSZ szabályzatát fel kell venni. Az, hogy ez a csapat zöld Sasok lennének, hát azt hiszem ezt azFTC-nél erősen kikérnék maguknak. És akkor innentől jön az összes olyan kérdés, amire egyenlőre nehéz válaszolni.
Egy biztos lehet szeretni KÁ-ot, lehet utálni, de hogy a csapata mindig is erős volt az tuti.
(Én szívem szerint örülnék, ha a Zegi palánták is legalább olyan erősek lennének idővel.)
Remélem most már minden világos!:-)
ui:
Kéretik nem levenni a fejem, én csak azokból az információkból tudok következtetni, ami a rendelkezésemre áll jelenleg.
Ja ás még egy dolog. Az új egyesület bejegyzése jelenleg folyamatban van.
@Tillasz: mivel csak következtetsz sok a logikai hiba. bár sok az igazság is. ezekből születnek a városi legendák. egyébként nem volt helyi meccs. bár az eredménye vszinű hasonló lenne mint amit vizionáltál.
a helyiek nem egy emberhez ragaszkodtak, csak egy embert utasítottak el jelentős többséggel!
nem mindegy.
sajnálom hogy részese vagyok ennek a Dallas-nak, de nem tudok mit csinálni.
egy biztos, a helyi B csapat egységes és kitartó, bárkivel szemben! nem fogják szembeköpni magukat. (sztem ez a lényeg) Árpi bácsi meg keressen - minta ahogy erre van törekvés - vagy csináljon - mint a mellékelt ábra feltételezésem szerint mutatja- magának csapatot ahol akar!

az hogy melyik csapat a kiemelt - saját véleményem - ha marad Kercsó csapat Zeg-n akkor természetesen ők. amenyiben viszont Ferencvárosi szabadidő sport egyesület alatt akarna indulni - még akkor is ha Zeg-n kíván edzeni és meccselni - nem jár neki! A bajnoki eredmény Zalaegerszeghez köthető (bár tény hogy másik egyesülethez)
@Tillasz: csak, hogy csavarjak rajta még egyet... :) Az MJSZ elnökségének döntése értelmében nem indulhat a bajnokságban olyan csapat, akinek tartozása van. Ezen a listán (még mielőtt valaki a fejemhez vágná: igen a MAC mellett) a Zalai Titánok is szerepel.
Egy kérdésem lenne, aki tud válaszoljon rá légyszíves. Most, hogy az elő selejtezőn a Dragó csapata csak a B csoportba jutott nincs is esélye, hogy a 9. helynél előrébb jusson? Azért az UTE B csapattal, de még a Zalaegerszeget is megszorongatná. Szerintem az alapszakasz után valahogy össze kellene mérni a két csoportot, mert azért jó lenne játszani 1-2 meccset az elejével is hogy tudjuk miben kellene fejlődni.
@MeLa:
Ha csak ez az egy csavar lenne!:-)
@hibasbt:
Egyenlőre érjék el a 9. helyet. Amúgy a B csoport a 9.-18. helyről dönt. De nekem szimpatikusabb a B csoport 1. és 10. helye.Nincs tervbe véve oda-vissza játszás.
@ztitans:
Mértékét nem tudom. De ez sem titok.
@hibasbt: Nekem az a gyanum, hogy semmi akadálya edzőmeccseket játszani a felsőházba sorolt csapatokkal. Igaz ott nincs hivatalos jegyzőkönyv, de ad támpontot a fejlődésre vonatkozóan.
@Bubu0: Igen ez igaz. De én ugy érzem előre eldöntötték, az iróasztal mellől, hogy aki a B csoportba jutott az nem végezhet a 9.helynél előrébb.
Ha a kölyök korosztályban is kötelezően 3 sort kellene szerepeltetni,kicsit átrendeződne a tabella!Gondolok itt a mesteredző csapataira.Sztem már ifi korban sem lehet 8-10 emberrel végigjátszani a bajnokságot,de ez csak egy vélemény.
@hibasbt: Ezt így is fel lehet fogni, meg úgy is, hogy megvolt az esély, de nem sikerült. Játszottatok előselejtezőt, de a MAC B jutott tovább. Sajnos ez a gond akkor, ha egy meccs dönt. Elég egy rossz mozdulat és az mindent eldönthet. Gondolom ezzel minden selejtezőben részt vevő csapat tisztában volt. Az nem biztos, hogy jó dolog, hogy voltak kielemtek, akiknek egyáltalán nem kellett selejtezni, mert nem vagyok benne biztos, hogy ők a tavalyi csapatukkal azonos játékerőt képviselnek. De ez legyen a szövetség gondja.
@Bubu0: kilemetek = kiemeltek
Bocs. :)
@hibasbt: igen a versenykiírás szerint ezért került kialakításra az alsó- és felsőház.

Azon valóban lehet vitatkozni, hogy egy napi teljesítmény reálisan mutatja-e a csapat valós teljesítményét, de valamilyen lebonyolítási formát mégiscsak meg kellett határozni az előselejtező és selejtező lebonyolítására.
@hibasbt: Az UTE "B" edzőmeccsen (röviddel a selejtezők előtt) 5:1-re győzött a MAC "B" ellen. A MAC "B" a selejtezőn 1:0-ra verte a Dragó Skorpiókat. Akkor most miről is beszélünk?
@Jaromír: A MAC B egy ön góllal nyert a Dragó ellen. A játékot 80%-ban a Mac kapu előtt játszották, de én igazából nem is ezeket a meccseket sérelmezem, hanem hogy még el sem kezdődött a bajnokság és már el van döntve hogy a B csoportba jutottak csak 9.-ek lehetnek.Esélyük sincs 6.-nak lenni. Csak ennyi.
@hibasbt: Nem mindegy , hogy hányadik a csapat?
Két akcelerált, kiugró képességű gyerek, és nyer a csapat. Ifiben már nem fog dönteni ez a különbség.
Játszanak! Sokat, ha lehet! Mindenki, még a gyengébbek is. Nonszensz, hogy ifire a két legnagyobb utánpótlás nevelő fővárosi egyesület közös csapatot kénytelen indítani. Elfogynak a gyerekek. Kölyök korban rengeteg meccs kell. Rengeteg élmény, akár siker , akár kudarc. Akkor talán nem hagyják abba a hokit olyan sokan, idő előtt.
@hibasbt: komolyan mondom, hogy Neked MAC fóbiád van. Mi van a jegyzőkönyvben? Drago - MAC 0:1. Be kellett volna írni megjegyzésbe, hogy öngóllal??? Mellesleg a jégkorongban nincs is öngól.

Másrészt meg nem is értem a gondolatmenetedet... Ha valaki a B csoportban tök utolsó lesz, de szezon végén megveri a A csoport első helyezettjét, akkor az a csapat a bajnok????
@oldspieler:@hibasbt: Az nem elő selejtező volt,hanem elő,elő selejtező.
Az,hogy a két csapat ifiben közös csapatot indít annak semmi köze ahhoz,hogy hány játékos van……. Mind a két klub tudna külön csapatot is indítani.
@M.T.:
Akkor miért nem teszi?
Nyilván nem a jobb helyezés miatt...csak el ne hidd a válaszod.:-(
@Tillasz: Egy csapatnak amelyiknek nincs felnőtt csapata az sokkal kisebb motivációt jelent mondjuk egy serdülő játékos számára. Viszont az itt nevelkedő minőségi játékosok nagy motivációt jelentenek más csapatok „ügynökeinek” …..Szerintem sokkal egészségesebb, ha mi segítünk megtalálni a helyes közös utat. Amit mi magunk is alakítunk.
Azt még kihagytam,hogy a mérkőzése,meg az eredményesség csak egy szelete a képzésnek és nem is a legfontosabb az utánpótlás képzésben . De egy még nagyobb szelet az edzés ,az edzésen meg fontos,hogy minél több hasonló szintű játékos végezzen minőségi munkát
@M.T.: Így van - edzés minél több gyerekkel, meccselés minél több gyerekkel, minőségi munka minél több gyerekkel - nem másfél sorral (k.á.)
@M.T.:
Azt hiszem ezt már többször megbezssltük, de
1. A MAC-nak van felnőtt csapat.
2. Miért nincs jobb felnőtt csapat?
3. Az edzés munka minőségét természetesen a játékosok minősége is befolyásolja. Ezért egyszerűbb, mondjuk válogatott edzőnek lenni, mint csapat edzőnek. De az általad megfogalmazott érvet már több olyan egyesület, edző szájából hallottam, akiket Te is elítéltél ezen elvek megvalósítása során.
Nem említetted még a pénz és pálya kérdést.
Szerintem ezek inkább a főbb érvek.
De sok sikert természetesen!
@MeLa: Nekem van MAC fóbiám? Te vagy aki minden áron megakarod védeni, pedig én nem is mondtam rosszat a MAC-ról. Én még mindig azt sérelmezem, hogy a B-csoport csak 9. lehet, és ezt 1 max 2 meccsel döntötték el,hogy ki legyen B csoportos.
@hibasbt: ha visszaolvasol egy kicsit, ott ezt írtam: ..."Azon valóban lehet vitatkozni, hogy egy napi teljesítmény reálisan mutatja-e a csapat valós teljesítményét, de valamilyen lebonyolítási formát mégiscsak meg kellett határozni az előselejtező és selejtező lebonyolítására."...

Amennyiben viszont a versenykiírással kapcsolatban van problémád, akkor abban nem vagyok illetékes, sezzel azt hiszem részemről le is zártam a témát.
@hibasbt: Már meg ne haragudj, de ez egy mondvacsinált probléma, amin most pörögsz. Adva van egy versenykiírás, ami jó előre nyilvánosságra lett hozva. Ezt a csapatok elfogadták. Ez azt jelenti, hogy az abban foglaltak szerint történik a lebonyolítás, akár igazságos, akár nem.

Mondok egy példát, hogy megértsd. Az UEFA kihideti, hogy milyen formában játszhatnak selejtezőket a csapatok a BL-re. Ha neveznek rá, akkor ezt a lebonyolítási formát el is fogadják. Na most az aktuális csapatunk mondjuk megkapja a selejtező legerősebb csapatát (pl. mondjuk a Juventus-t). Lejátszák a két meccset és szépen ki is esik csapatunk. Hiába is állítja valaki, hogy más csapat ellen simán bent lenne a csapat a BL-ben, ez nem számít. Az esély megvolt, de nem sikerült.

Egyébként egy meccs az mindíg lutri. Mindenki kifoghat jó vagy rossz napot és ez döntően befolyásolhatja az eredményt. Ezért is alkalmazzák az NHL rájátszásában a 4 győzlemig tartó párharcokat, de időnként itt is egy meccs dönt (3-3-as állásnál).
@Bubu0: Ugye az nem mondvacsinált probléma, ha olyan csapat került kiemelésre - értsd még selejtezőt sem játszott - akinek jelenlegi tagjai közül mindösszesen 4-en! voltak a tavaszi 4-ik helyezett csapatból... a "B"-be sorolt csapatban pedig ennél azért többen és egyre többen:-))
@Trinity28: Olvass vissza légyszíves. Korábban írtam a következőket:

"Az nem biztos, hogy jó dolog, hogy voltak kielemtek, akiknek egyáltalán nem kellett selejtezni, mert nem vagyok benne biztos, hogy ők a tavalyi csapatukkal azonos játékerőt képviselnek. De ez legyen a szövetség gondja."

Az utánpótlás blogban pedig a következőket írtam:

"A kiemelt csapatok:

Csíkszereda
Alba Volán
Dunaújváros
Zalaegerszeg

Nekik nem kell selejtezőt játszani. A kiemelés a tavalyi kölyök szereplés alapján történt. Való igaz, hogy az idei erőviszonyok köszönő viszonyban sem lesznek a tavalyival. De szerintem nem baj, ha a gyerekek több meccset játszanak. Azokat a csapatokat viszont sajnálni fogom, akik mondjuk kiesnek, de egy idei Alba Volánt vagy Csíkszeredát esetleg simán vernének."

Azt hiszem erre lehet mondatni, hogy a kiírás lehet, hogy nem igazságos, de ha minden csapat elfogadja, akkor ez van. Nem tudok róla, hogy valaki is felvetette volna a szövetség felé a selejtezők előtt ezt a kérdést hivatalosan. Az, hogy mi pörögtünk ezen, az abszolút nem hivatalos, tehát nem is számít.

De a hozzászolásokból azt vettem ki, hogy a zalaiak sem tudták melyik csapatuk is indulhat az "A"-ban alanyi jogon. Ha ez így van, akkor az már tényleg gáz.

Szerintem forduljatok a szövetséghez a kérdéseitekkel.
@Bubu0: Elnézéstkérek tőled igazad van nem olvastalak figyelmesen.
A gáz nemcsak ez illetve főleg nem mi hanem ki illetve k.á.
Szövetséggel pedig az abban illetékesek biztosan egyeztetnek én ezt nem tudom maximum sejtem.
Egy tény Ferencvárowsi Szabadidősport Egyesület budapesti címmel nem gondolom, hogy jogszerűen indul kiemeltként tizenvalahány erdélyi behülyített gyerekkel meg pá egerszegivel. Mindezt Zalaegerszegen edzve és bízva a Zalaegerszegi Önkormányzat támogatásában. Nem tartom ezt teljesen életszerűnek - jogszerűnek meg pláne nem!
Köszönöm az instrukciókat.
@Trinity28: Ahogy látom az FSzSE Titánok most szombati első hazai meccse el lett halasztva. Lehet tudni az okát?
@Bubu0: A múlt évben is csak novemberben kezdtek.Az okát inkább nem irom le mert még pár agymosott megtalál,hogybántom azt a szent embert.
@Bubu0: Fel kell még tölteni Erdélyből a 1,5 sort:-)
Bocs ez csak vicc(vagy nem), de komolyan inkább úgy gondolom most van folyamatban a székhely áthelyezés Ferencvárosból Zeg-re.
További tippjeim lennének, de lehet célszerűbb a Szövetségtől tájékoztatást kérni - szerintem más egyesület is ezt tenné hasonló helyzetben.
Kaptam egy hívást Zalából,és ha igaz neki nem szabad gyerekekkel foglalkozni semmilyen szinten.
@sapar: oszd meg lécci a nagyközönséggel is. ne csak az legyen hogy a falábú vakhangya gyerekek szüleik azok akik a SZOBROT döntögetik mindig.
Kérlek.............
@b23: Az a szent ember egyedül többet tett a magyar hokiért mint ti itt mindanyian akik ellene beszéltek.
De szerintem ezt nincs már értelme vitatni,neki voltak,vannak,és lesznek irigyei.
Vajon miért,mi az oka ennek?
A MAC felnőtt csapata és a "minőségi edzésmunka" után még van egy-két akadálya a dolgoknak. Azokat is lehetett volna sorolni 4.-stb. pontokban.
@Bubu0: mielőtt sokan elkezdenek összeesküvés elméleteket gyártani, leírom, hogy tudomásom szerint a hétvégi FSZSE-Zalai Titánok - MAC A kölyök mérkőzés halasztását mi kértük, mert a selejtező óta a csapat - a szűkös jégidő miatt - nem tudott jégen edzeni. Az első jeges edzésidőpont szombaton lesz - bárki ellenőrizheti az edzéskiíráson - s az edzők úgy határoztak, hogy inkább edzzen a csapat.
@kapusLaci: Talán az hogy majdnem annyit ártott is,bár a mérleg egyenlőre még kétségtelenül pozitiv.De ha igy folytatja ez megfordulhat könnyen.Egyébént meg több olyan ember is kritizálja aki legalább annyit tett a Magyar jégkorongért,csak csendben szerényen,és a kivülállók nem ismerik őket.
@b23: A mérleg már ami a nyert/vesztett mérkőzéseket veszi alapul, de nem az a mérleg ami az élsportoló/sportot végleg abbahagyó gyerekeket méri vagy az NHL-be kerülteket:-)
Siralmas, hogy néhányan vakon megeszik a sikerdumát és vakon követik ezt a szent embert. Van egy mondás erre - nagyon találó: Minden szentek maga felé hajlik a keze:-)
@b23: Hogy mibe ártott nem tudom.
Te ismered öt?Mibe ártott a magyar jégkorongnak?
Biztos hogy vannak tévedései hiszen Ö is csak egy ember,de ez nem jelenti szt hogy ártott volna valakinek!
@ztitans: Nem szeretnék személyeskedni mert lehet,hogy csak hangulatkeltés!Az viszont biztos,hogy tud valamit hisz sokan követnék akár egy másik országba is!
@MeLa: Köszönöm a választ. Egyébként a Stars - Alba Volán is el lett halasztva.
@sapar: Látod ebben 100%-ban igazad van. Jelenleg is van jópár erdélyi gyerek Egerszegen és állítólag érkezik még 6-7, hogy meglegyen a min. 16 játékosa. Szóval valóban követik őt más országba csak az irányán vitatkoznék. Ja jut eszembe emlékszem egy egész oldalas(!) ns cikkre amiben kb. fél éve kifejtette miért is hagyja el végleg(?) Egerszeget és Mo-t. Akkor most hol is van vagy lesz?
T. kommentezők! Azt hiszem lassan ez a téma is eljut oda, hogy nem lehet majd hozzászólni, mert ismét olyan irányt vettek a hozzászólások, amelyben mindenki tud pro- és kontra érveket felsorakoztatni, de szerintem sosem lesz kompromisszum a két tábor között.

Szeretném kérni, hogy maradjunk az eredeti témánál konkrét személyekre vonatkozó megjegyzések nélkül. Köszönöm.
@MeLa: Ettöl tartok én is,jobb ha halgatunk mielött vita alakulna ki köztünk,és aztán jönnek a kimoderálások-:)
@kapusLaci:
Nekem karakteres véleményem van Kercsó Árpádról (mint emberről) akiben annyi tisztelet és emberi tisztesség sincs,hogy azoknak a gyerekeknek , szüleiknek, nagyszüleiknek (akikhez majdnem 4 évig kötődése volt )visszaköszönjön....ugye nem kell folytatnom.
Szándékosan nem szakmai dolgot akartam írni.
Minden jót Neked !
@Bubu0:
Mint amatőr hokis és három korongozó gyerek szülője, igen sokat kell néznem a jégbeosztásokat, és igen meglepődtem amikor a szövetség pár napja, a gyerekhokifesztivál időpontjára kiírta az első stars kölyök meccset az icecenterbe. Ez a halasztás boritékolható volt :) Már javították.
A B csoport mérkőzései vajon mikor indulnak? Mikor lesz látható valamiféle kiírás?
@jégmama: gondolom a csúszás oka a B-csoport kelet-nyugati bontásának résztvevő által történő elfogadása, hogy Nektek se kelljen Kaposvárra és Zalaegerszegre utazni és a győrieknek se Miskolcra.
@jégmama: nekem van egy elfogadás előtti tervezetem, amiben ez szerepel:
2009.09.19.szombat Debreceni HK - Fradi Hoki Akadémia
@ob4: A Dunaferr - UTE A is elmarad. Tehát a kölyök bajnokság csak jövő héten kezdődik.
Még mindig nem értem, ha egy alapszakasznak vége akkor az A-és B csoport miért nem egymás ellen játszik? Utána megint egymás ellen játszanak akik már játszottak egymás ellen. Ennek mi értelme?
@hibasbt: Ez azért van így,mert így nem lesznek 20-0-ás mérkőzések.Persze barátságos mérkőzéseket lehet játszani,ha lesz rá idő.
Nem gondoltam volna,hogy zalában női csapat is indulni fog?
A mester megkezdte a toborzást!Pár kislányt sikerült rábeszélni a hokira,remek csak így tovább!Ha így folytatja lesz női hoki csapat!
@zalai ember: ha ez így van, akkor azt hiszem történelmet írnak...
@MeLa: Fanni,Panni,Kata,Klára,s valahány név a naptárba ,mindenkit nevezünk az se baj,hogy még jégcsarnok közelében sem jártak!Szted ennek van értelme Laci?
@hokisok: legközelebb legalább tegyetek egy smile-t a végére... Már kezdtem komolyan venni, hogy nemcsak a nevezés miatt, hanem tényleg... :(
Most látom csak, hogy eltűnt az FSZSE, azóta már "csak" Zalai Titánok szerepelnek a Szövetség nyilvántartásában. Könnyen megállapítható, hogy a 10.100 feletti regisztrációs számmal szereplő nevezések az újak.
Egy dolog miatt viszont szomorú vagyok... Ezek a lányok miért nem jöttek az U18-as válogatóra?
@MeLa: Most akkor mi a helyzet Zalaegerszegen?
Fszse titánok,zalai titánok,mi ez a bohóckodás?Rajtunk röhög minden csapat!!!
@MeLa: Mert még fiatalok,nemrég lettek felfedezve!!
@MeLa: azért nem mert ott korcsolyát kellene húzni, de ha ez menne is nem mindenki tud korizni:-)
Szégyen ami Zeg-en zajlik k.á.r hogy k.á. játszadozásához ezek a lányok is eszközök lettek szülői segítséggel. Kérdem én szerinted hányszor lesznek jégen?
Szomorú és siralmas:-(
@Trinity28: Szerinted valakit érdekel az,hogy gyerekek az ezközök....és az , hogy négy 11-13 éves kissrác felnőtt felügyelete nélkül lakik egy lakásban???
süti beállítások módosítása