HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szlovák extraligást vert az Alba Volán

2009.08.19. 19:20 Hblog

A magyar csapatok egy győzelemmel és egy vereséggel kezdték a sosnowieci tornát. Az FTC 8-3-ra kikapott a házigazdától, a Sapa Fehérvár AV 19 hatvan percnél döntetlenre állt, de a 2-2 után büntetőkkel legyőzte a szlovák élvonal újoncát, az iglói csapatot.

A Ferencváros összeállítása és a tudósítás eredeti nyelven itt olvasható, az FTC hivatalos honlapja szerint a második gólt nem Molnár, hanem Nagy L. szerezte, akit egyébként a mérkőzés legjobb zöld-fehér játékosának választottak. Itt megnézhetnek néhány fotót a mérkőzésről, érdemes szemügyre venni Budai Krisztiánt zöld mezben.

Pindák László edző értékelése szerint nagyon jó csapattal játszottak, amely a hatodik meccsén szerepelt a szezonban. "A Fradinak ez volt az első mérkőzése, látszott is, sok kiállítást kaptunk, rossz cserékból két gólt hoztunk össze az elején, kaptunk gólt lepattanóból, kislesből. A harmadik harmadot megnyertük 3-1-re, azzal a húsz perccel elégedettek voltunk. Tanulni, csapatot építeni jöttünk ide, van még hová fejlődnünk."

Az Alba Volán kétszer vezetett a maga mérkőzésén, de a Spisska Nova Ves az utolsó percben egyenlített. Büntetőkkel mégis a magyarok nyertek, 3-2-re. Az AV19 góljait Mihály Árpád és Sofron lőtte, előbbi Kovács Csaba, utóbbi Kóger Dániel átadásából. Az iglóiak gólját Prokop és Skoliak szerezte. Kovács Csaba és Fekete Dániel is értékesítette a rávezetést, a szlovákok kettőt is hibáztak, így Ladányi Balázsra már nem került sor.

A Volán kapuját végig Hetényi Zoltán védte. A sorok a következőképpen álltak fel: Tokaji, Horváth, Mihály, Fekete, Kovács – Ackeström, Jobb, Peterdi, Vaszjunyin, Ladányi – Alen, Flinta, Kóger, Nagy, Sofron – Maklári, Ondrejcik, Kiss, Hajós, Fodor/Tóth.

Énekes Lajos edző tájékoztatása szerint a magyar bajnok mindvégig négy sorral játszott, emberelőnyben és -hátrányban is. A mérkőzésen látottakat röviden a biztató szóval lehet jellemezni, főleg ahhoz képest, hogy két napig nem volt jégen a csapat, majd egy nap utazással telt. Ez az elején látszott is, a végére azonban felpörögtek a hokisok, és bár az utolsó harmadot elvesztették, akkor ment a legjobban a játék. Az idei szisztéma ha nem is gyökeresen, de más lesz, mint a tavalyi volt – mondta Énekes –, elsősorban ezt gyakorolja az együttes a sosnowieci tornán.

125 komment

Címkék: ferencváros alba volán sosnowiec felkészülési mérkőzések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszönjünk a "mindig" pontos tájékoztatást! :)
Hajrá(f) mindkét csapat!

-by defferke-
Igen.Köszönjük a tájékoztatást.Szorítunk mindkét magyar csapatnak!
Hajrá Magyarok! Hajrá Volán!
Egy egészséges "CSAPAT" az öregek és fiatalok egyvelegéből.Kiegészülve a finn edzővel.Remélve a jó folytatásban és az EBEL-ben.....de, hol van még a vége????????
Hajrá S.F.AV19
Lehet a tornát valahol online nézni, követni?
@titkosberni: ha van bwin regisztrációd, ott a legtutibb... igaz, ott csak kiállításokról és gólokról értesülsz, azt is név nélkül... de legalább van!!!
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy köszönjük a pontos tájékoztatást! :D

A büntetőlövőket pedig nagyon eltaláltam!! Még a Szuper Levis posztban :D

Hajrá Volán!!
@Leo945: Nem kell hozzá regisztráció.
Simán is lehet nézni.
Szegény Krinó!
Jól sikerült a bemutatkozása...
Szep a Fradi meze , jol all Budainak !
Hajra Ferencvaros ! Hajra Volan !
@Leo945: Köszönöm! @ekanai: Köszönöm!
@bereszsolt:
..igen, Hajrá Mihály Árpi! :))
forums.internationalhockey.net/showpost.php?p=157031&postcount=17

Zagłebie - Ferencvárosi TC 8:3 (4:0, 3:0, 1:3)
Goals: T. Kozłowski 2, Różański 2, Kuc, Jakubik, Duszak, Opatovsky - Molnar 2, Hoffmann.

I'm not sure how long FTC is on ice but they looked like team not good enough for Polish highest league. Budai played whole game and he was really angry since FTC defending was poor and Zagłębie scored 3 goals from blue line with no one trying to block shots. Piece of cake for hosts and not good game. Ironically FTC scored their first goal while shorthanded.Tomorrow AV 19 for sure is going to hang the bar higher for Poles.

Best players: Różański - Nagy
Bizonyára meg fognak szólni sokan, de nem vagyok benne biztos, hogy a Ferencvárosnak a jelenlegi csapatával ez volt a megfelelő felkészülési torna.
Őszintén szólva eddig sem értettem mit keres ott a Fradi. Még egy UTE vagy egy DAB sem biztos, hogy megállná a helyét. De azért szorítok a Fradinak hogy tisztességes eredményeket érjenek el.
@Gabberboy: 1. hívták őket a lengyelek, mert egy csapat visszamondta, talán az U23-asuk. (ezt tudjátok ti is)
2. ez egy jó alkalom a keretszűkítésre
Én mint fradista (mármint mindig olyan, amilyet a helyzet elvár :) ) örülök, hogy ott vannak, van meccsük, belerázódnak, és én is csak szívből remélem, hogy tisztességes eredményeket fognak elérni.
@Gabberboy:
Valószínűleg azt, amit a AVF keresett az első szezonokban az EBEL-ben. Fejlődési lehetőséget, ugyanis tanulni csak a jobbaktól lehet (UTE, DAB meccsek azért még mindig ki-ki meccsek!).
Hajrá, hajrá nagyon szurkolok mindkét csapatnak!
@kerusz:
Gondolom azért , mert bár ez a keret igy tényleg nem a legerössebb , a Ferencvárosi Torna Club egy ismert márkanévnek számít Europában .
A Fradinak jó , hogy jobb csapatokkal van lehetősége készülni . Ha még hoznak 5 jobbacska légióst , meglátjuk kit fogsz majd sajnálni a szezon közepén !

HAJRA FRADI !
A mi szempontunkból értem miért jó, de a lengyelek, hogyan jutottak erre, hogy pont a Fradi, esetleg jó kapcsolatok. Igazából a lényeg lényegének a lényege, hogy igazatok van :)
egy dolog a Fradi jelenlegi csapata, azonban én úgy tudom lesznek itt még erős meglepetések.

legalábbis én láttam négy olyan eurohockey-s adatlapot, hogy majdnem eldobtam a laptopot a kezemből.

amúgy mindig is a helyén kell kezelni ezeket a tornákat. arról már nem is beszélve, hogy tényleg az első meccs. gondolom folyamatosan jobb lesz.
@Pályagondnok: Vegyél bele minket is légyszíves, örömmel hajigálnám én is a technikát!
a lelkemre kötötték, hogy nem szabad, így tiszteletben tartom. de tényleg erős emberekről van szó, kíváncsi vagyok tényleg érkeznek-e.

gyanítom a napokban úgyis kiderül, annál is inkább, mert talán 25.-én valami évadnyitó sajttáj van.
Szerintem Budai-nak nem áll jól a Fradi-mez, de egyébként nagyon nagyon szép mez! Eddig Mo.-on a 2. legszebb, mert a Dunaújváros meze csodás! Remélem idén a Volán-nak vmi durva ördögös lesz! Ráférne erre a csapatra egy "tökösebb" ördög, nem? :-) HAJRÁ AV19!
@bereszsolt: azt írtam, hogy a _jelenlegi csapatával_. Szerintem elég egyértelmű volt a fogalmazás.
@Pályagondnok: Rendben van, az adott szó kötelez, megértem. Akkor csak a távolságot lőjük be, néhány száz km, esetleg közel kétezer, netán sokkal több és közte van a nagy víz is?
Hogy érkeznek e, az nyilván pénzkérdés és az az 50 millió, amiből gazdálkodnak nem biztos hogy elég erre. Már ha jók az infók a büdzsét illetően.
@M.Messier: cseles vagy :D
Nem kérünk neveket, csak az adatlap címét :p

Lehet, hogy felbukkant egy Csató Imréhez hasonló "mecénás" a csapatnál, és az hivatalosan nem feltétlenül jelenik meg a büdzsében.
Mert papíron ingyért jön játszani az ember, vagy valami minimál összegért, hogy ne legyen kekeckedés belőle, a pénzt meg máshonnan kapja.
Sose tudni.
@sutyi2: ne ítéljetek el, de nekem ez a Fradi mez nem tetszik. Nem tudom megmondani miért, de nem.
Egyszerűen nem az én ízlésvilágom. Valahogy voltak már jobb Fradi mezek az életben.
Amúgy a DAB meze kifejezetten jó.
Amúgy egy elég durva ördögös mezt tudnék összehozni egy profi grafikussal(Volánnak persze, de csak miután megvan az új arculat), csak lehet az gyártásban 3-4x többe kerülne. Bár nem vagyok annyira otthon a nyomási költségekben :)
@kerusz:
azért kiváncsi vagyok többet fog-e kapni Fradi a Volantól , mint a Dózsa múlt csütörtökon ! :)
@bereszsolt: nem egészen értem, mi köze ahhoz az Újpestnek, hogy a Fradi mit produkál Sosnowiecben. Bár a lilák számára bizonyára megtisztelő, ha a fradisták számára az ő csapatuk a zsinórmérték.
Mathias Johansson, az Alba Volán 19 nagy reménysége nagy valószínűséggel turistaként se jön Magyarországra, otthonában, az Elitsorozatban folytathatja: nhlinfo.blog.hu/2009/08/20/ki_fogja_az_aranyhalat_az_alba_volan_19
@Eye Ice: Kicsit koraiak a következtetések pro is és kontra is.
A tegnapi Sosnowiec-Ferencváros meccsről itt látható egy videó. Lengyelül tudók előnyben.

www.tvs.pl/informacje/sport/15013/
Ferencvaros TC – HK Spisska Nowa Wieś

0:3 (0:2, 0:1, 0:0)


Bramki: 0:1 Leskovjansky – Jurij (02:46), 0:2 Heizer – Gurćik (14:21), 0:3 Leskovjansky – Hubler (30:00)


HK: Smik 2 - Śkoliak 28, Harabin 3, Vartovnik 8, Hamrak 20, Prokop 21 - Borovsky 27, Smerćiak 5, Slovak 22, Holećko 13, Smotrila 19 - Gurćik 26, Rojković 6, Segla 30, Pavlićko 14, Saluga 16 - Hrehoćak 11, Ćintala 10, Leskovjansky 18, Heizer 24, Macejka 23 oraz Jurij 25, Hubler 29


Ferencvarosi: Budai 32, Hortay 57 - Nagy 12, Barabas 77, Feil 90, Hoffmann 9, Janosi 13 - Hollo 21, Szekely-Maday 83, Molnar 53, Tamis 82, Balint 17 - Marosi 61, Rencz 16, Simon 10, Gergely 8, Szilagy 14 oraz Rosztocsil 5 - Horuath 3, Hockley 99


Kary: TC: 12 min ; HK: 8 min


Widzów: 50


Mindenki értelmezze ahogy szeretné ;)
Budai lett a legjobbja a Fradinak.
konklúzió: egy magyar csapattal versenyképesebb a piac! nem?
@ekanai: a Fradihoki szerint javuló játékkal. Sokkal jobban hangzik ez, mint a tegnapi eredmény.
Gratula a Fradinak! A Widzów nézőszámot jelent? :)
@Eye Ice: nem az Elitsorozatban, az Allsvenskanban. A másodosztály újoncától kapott ajánlatot.
@kerusz: Nem voltam kint, nem láttam a meccset, lengyelül nem tudok, ez csak szimplán eredmény közlés volt. Szurkolok azért, hogy jobb legyen a csapat, és eredményes túra legyen. Nem ironiát akartam sugallni.
Amúgy számomra az a szembetűnő, hogy az ellenfélből az utolsó sorból érkezett a legtöbb pont.
@vaze: gondolom igen.
Logikusan kiindulva igen, és talán nem a hány éves a kapitány tipikus kérdésre ad választ :)
@ekanai: ja, kint voltam ma délelőtt én is, jó volt Kákát újra jégen látni és tényleg nem mozgott rosszul (megint megeresztette, hogy annál, ahogy alapesetben mozog sokkal rosszabbul már egyébként sem lehet). Gigariszpekt, hogy végigcsinálta ezt a programot és abban is nagyon igaza van, hogy "kicsit szomorú, hogy harmincegynehány évesen alapoztam így először".
@vaze: képzeld el, mi lett volna, ha a válogatottbeli fiúk így edzenek mondjuk 16-18 éves koruk óta.
500 néző van kint a Volán meccsen.
csapatok:

Zagłębie: Rajski, Dzwonek - Galwas 24 Banaszczak 23, Jakubik 22, Piecha 9, Jaros 69 - Marcińczak 49, Gabryś 14, Luka 11, Sarnik 29, Opatowski 27 - Duszak 6, Dronia 89, Różański 6, Koszarek 91, Podlipni 39 - Kuc 7, Pawlak 26, Podsiadło ?, T.Kozłowski 18, G. Da Costa 84

Alba Volán: Satosari 31, Hetenyi 1, - Tokaji 32, Horvath 4, Mihaly 35, Fekete 91, Kovacs 21 - Ackestrom 6, Jobb 81, Peterdi 24, Vaszjunyin 78, Ladanyi 11 - Alen 44, Flinta 9, Koger 12, Nagy 10, Sofron 20 - Maklari 36, Ondrejcik 73, Kiss 34, Hajos 7, Fodor 3


Hajrá Volán! :)
5:04: Kóóóóóóóóger góóóóóól egy kontrából!!!!!!!!!!!!!!!!
lehet valahol online követni?
A hazaiak kénytelenek védekezni, mert ahogy a lengyelek mondták: az Alba jön előre, mint a robot :D
@ekanai: érdekes, a lengyel lapon Benk van Sofi helyett. Lehet, hogy Sofi nem játszik?

Egyébként meg jöjjenek csak azok az ördögök. :))
Gyerekek! Kövezettek meg! lengyel üknagyapán volt (válogatott focikapus, a huszadik század elején)de , hajrá volán!

-by defó-
:) kövezés elmarad...
illetve magyar!

Szeketa Béla

na nem off
google fordítás katasztrófa, mi történt Benkkel?
@Floki: szerintem ment a büntetőpadra :P De ez csak tipp :D
HAJRÁÁÁÁ VOLÁÁÁÁN 19!!!
BLL
2 percre leült. ennyi :d
amúgy most már Flinta az asszisztadó.

És Fodor helyett toto van 18asnak írva.
@Raon: pedig azt a lengyel oldalról kopipasztéztem :D
webfordítás szerint ez történt vele:
Büntetés női Benért okozó összeomlásért.
:D:D
@Floki: mert nem lengyelről kell magyarra :D
Hanem lengyelről angolra, onnan meg saját magad magyarra.
Úgy tűrhető.
Angolul: The penalty for Benke for causing the collapse.
:d
Blue Brothers Press: "Kógernek Benk adta a passzt. Nagyon nyom a házigazda, 17:5 nekik a kapura lövések aránya. Iramos a meccs, de az egy gólt leszámítva nem találjuk az eredményes taktikát."
@ekanai: En is Flintat lattam :)
@noncsi28: ez nálam is két perc...

@ekanai: akkor ezt is átjavították. :)
@volanfan: Igen, ő. Sofron, Ondrejcik és Kiss D. nem öltöztek be a mai meccsre.
a lengyel kommentelő szerint Hetényi véd (Jarosna raty próbował pokonać Hetenyia, ale bez powodzenia), de természetesen én gondolkodás nélkül a bluebrothers-nek hiszek! :)
Előny, be kell tekerni!
@vaze: ez akár a másik Hetényi is lehet, vagy nem?
@F. Kapus: elvileg igen, de a szöveg gugli-fordítása szerint ez azért mégsem túl valószínű: Jaros on installment Hetenyia tried to overcome, but without success

mondjuk ez a translate elég érdekes megfejtéseket adott az elmúlt pár percről, kíváncsi vagyok, mi történt valójában, történt-e valami
@vaze: A guglira nem szabad hivatkozni. Én is szívtam már meg. Azt írta, hogy X.Y. nem kíván a Z. csapat tagja lenni. Közben pont hogy oda igazolt...
istenítik a kapusukat:
What does Tomek Dzwonek today might be called the World Cup

:)))
Godóóóóóóó
Érdemes valóban angolra fordíttani. Nem egy Shakespeare, de egy fokkal jobb, mint magyarra.
Goooooooooooooollll!! 0: 2!!! Ez az idő, amit Ladanyi az időszakunkban levő bal kézzel és problémák nélkül vezetett, műszaki meglőtt lemezzel csomagolt a célért. Bőgj lehetőségek nélkül. Hol voltak védők? Kérdezi magát most valószínűleg Milan Skokan.

na ha ezt valaki megfejti...
@noncsi28: Az angol fordítás alapján: Ezúttal Ladányi tört be a harmadunkba a bal oldalon, és minden különösebb nehézség nélkül iratkozott fel a gólszerzők közé. Dzwoneknek esélye sem volt. Hogy hol voltak a védők? Valószínűleg ezt kérdezi magától Milan Skokan is.
:D hol lehet angolra fordítani? mert így halálra röhögöm magam a magyar fordításon :)
mit művel a 3. sor?? 1-4 :)
azért jó, hogy GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLT írnak a vendégcsapat góljainál is:P
@Rock me Amadeus: bocs, elnéztem, de lesz az is
Blue Brothers Press: "Na ez egy fasza harmad volt, a kapura lövéseket is megnyertük, 15:10-re. A harmad elején volt egy kis kakaskodás, Kovács Csabát hátulról leütötték. LAdányinak Vaszjunyin és Peterdi adta a passzt, Kóger Benk szép keresztpasszát lőtte be, Nagy is gólpasszosnak tűnt. Benk villámgyors akcióból lőtte a negyediket, Nagy és Kóger asszisztált. A lengyelek góljánál csatáruk félpályáról ugrott ki, egyedül ment ziccerbe, a jobb felsőbe lőtt."
@Rock me Amadeus: hát igen, ezen én is néztem egy nagyot, ilyet tényleg nem gyakran látni.

A Kapus/BB híreket köszönjük, jó ilyet olvasni-látni! Afenevinnéel, dee sokára lesz jövő hét péntek. :))
Na visszatértem.
Akárhányszor elmegyek, ha mindig arra kell visszaérnem, hogy újabb 3 volán gólt láthatok :D
@noncsi28: www.google.hu/ fordító fül, a nyelvet meg olyanra állítod, amilyenre akarod.
Angolra minden nyelvből tűrhetően fordít.
Arra jó, hogy kb megtudd, mit szeretne mondani az eredeti.
@Rock me Amadeus: a próféta szólt belőled :D
@Rock me Amadeus: Kovács és Mihály összehozta az ötödiket :D de csak miattad , úgyhogy írhatod a hatodikat is :D
Mi van ott kint?? Pedig szerintem teljesen úgy volt sorsolva, hogy a hazai csapat döntöbe jusson. Innen már nem bukhatjuk el:)
@ekanai: ne legyünk telhetetlenek... :)
@noncsi28: ők lőttek előbb, most mi jövünk, úgyhogy akárhogy nézem, 6. jön :D
BBP: "5 perc pöcsölés után megadtak egy gólt, a korong nem volt bent a kapuban."
2-7!!!!!!!! EZIGEN!!!!
mikor lesz már jövő 7 péntek?! :D
2:7 :D
Hajós és Hegyi hozta össze :D
Hári János csapata barátságos mérkőzésen maradt alul: Färjestad-Linköping 0-3 (0-2, 0-0, 0-1).
Nemes Benjámin egyesületénél csak egy góllal bizonyult erősebbnek ellenfele: HV71-Djurgården 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).
na akkor most megint mi jövünk :p
Kóger lett a legjobb
Augusztus 20-ai tüzijáték Volán módra :D

Jövőre az EBEL rájátszás minden magyar érdekeltségű meccsét ezen a napon kéne játszani :D:D:D:D
@ekanai: ekanai, mellette azért egyél is valamit, két napja a blogon élsz :)
Biztató ez az eredmény!
Persze kérdés, a lengyel csapat játék ereje milyen egy EBEL csapathoz képest?
@ekanai: Semmi irónia nem volt abban, amit írtam, szeretném, hogy minden magyar csapat jól hasítson az előkészületi meccseken.
@1nf3rn0: miért, a blog nem elég tápláló? :):)

Amúgy nyugalom, kellemesen étkezem közben: barack, szőlő, szilva, paradicsom a kertből, meg finomságok hada :D
Bár egyik sem kékfehér, de megteszi :d
@kerusz: az iróniát a sajátomra értettem, hogy nem kell semmi ironikusra gondolni :)
@ekanai: Ja! az fel nem merült bennem, hogy a Te kommentedben bármi irónia lett volna. :)
@kerusz: na ennek örülök, de gondoltam hátha esetleg más valakiben felmerülne, azt rögtön ki is zárnám ezzel a lehetőséggel, hogy nem ironikus változatban kell értelmezni.
@solarys: Ezt nehéz lenne megmondani a lengyel bajnokság nem tudom milyen erős, de ők a bajnokok már 4éve azthiszem :D
szóval nemrossz csapat
@Dave55: Nem. A Cracovia Krakow a legjobb egy pár éve. 2006-ban, 2008-ban és idén ők voltak a bajnokok, 2006-ban pedig harmadikak lettek. A Sosnowiec egyike a stabil élcsapatoknak.
@kerusz: Igazad van! Elnéztem egy pöppet :D
süti beállítások módosítása