HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Martz távozott, Rufus is elmehet

2009.07.20. 23:19 F. Kapus

Hétfőn eldőlt: az előző EBEL-idényben rendkívül ponterős Nathan Martz nem az Alba Volán 19-ben folytatja pályafutását. A 28 éves kanadai center az olasz Alleghe ajánlatát fogadta el. Több tavalyi Mol Liga-játékos a szlovák Extraligába vágyik.

Az Alba Volán a múlt héten jelentette be, a következő szezonban egy légiós csatárral számol, aki a tervek szerint Martz lesz. De nem lesz, így a magyar bajnok új külföldi támadó után kell nézzen. Az Alleghe beleerősített, ez volt az ötödik kanadai igazolása, Dwyne Hay személyében egy egykori NHL-est is csatasorba állított a csapat.

Igor Rufus, az UTE egyik legjobb hátvédje az extraligás Zilinával készül, próbajátékon vesz részt. A szlovák élvonalba igyekszik Miroslav Pupak, a HC Csíkszereda excsatára, a szintén extraligás Nitránál mutatja be tudását, de a szerződése is kérdéses. Egy másik ex-HC-s, Daniel Socha befejezte aktív pályafutását. Klubvezetőként és utánpótlásedzőként dolgozik tovább Léván a 2. ligás (harmadosztályú) HK Levicénél.

37 komment

Címkék: átigazolások ebel mol liga martz rufus socha pupak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kár érte, de én abban bízom, hogy pótlására egy olyan játékost tudnak igazolni, aki nem csak gólpasszokban, de gólokban is eredményes lesz. Mert akárhogy nézzük a góllövés nem volt nagy erőssége.
hjajjaj, nagy veszteség ez a volánnak, de gondolom nem Gabbán múlott
Sajnálom, hogy Guerriero után Martz is odébb áll, bár valóban nem sok az a 7 gól 48 meccsen. Összességében azonban nem volt rossz játékos. Jó lenne most már olyan légiósokra lelni, akik több éven át is maradnának Fehérváron. Sok sikert neki talján földön!
Szerintem a légiósoknak (főleg a kanadaiaknak és az amcsiknak) nem jön be ez a pihenő nélküli buszozás... kicsit több kényelemre vágynak.
Szerintem sem sok a 7 gól 48 meccsen egy centertől, ennyit Fekete Dani is tud. Tavaly is igazából csak a Palkovicsék sora hozta magát.
Martzért kár.Mellesleg Pupak a Nitrától jött tavaly, szóval én nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne neki visszailleszkedni és szerződést kapni.
@uprmedia: tényleg nem ütött sok gólt, de asszisztjai miatt úgy gondolom nagyon is hasznára volt a csapatnak.Szerintem kár érte.
Jobb lenne ha egy kicsit körülnéznénk az oroszoknál is, hátha van olyan fiatal tehetség aki otthon nem kap annyi lehetőséget....és szívesen játszana egy másik európai országba, mondjuk nálunk...
Légiósok közül Martz és Guerreiro ért sokat, mind2en elmentek nagy kár értük.Tudom a pénzügyi helyzet sokmindent behatárol,de nem ártana lassan igazolni ,mert úgy járunk mint tavaly,és tavaly előtt,amikor az utolsó pillanatokban estek be a külföldiek.Nem beszélve arról,hogy a jobb,ill.közepes játékosokat elkapkodják,és nekünk marad az, akiért nem tolonganak más klubok, + az idei szezonban nem lehet korlátlanul igazolni,ha nem találunk elsőre,esetleg másodikra minőségi légióst, akkor az grand malőr lesz
Várhatóak még új igazolások???? Az új kapus mikor jön??? Beczéről tudtok vmit??
@Pink: Igen még várhatók új játékosok. Most hogy Martz elment, így egy csatár, és ha Byström marad akkor még 2 légiós védő.
Azt olvastam hogy az új kapussal való szerződés aláírása már csak formalitás.
Becze Zoli iránt több csapat is érdeklődik. Ő nagy valószínűséggel el fog menni szerintem.
Rufusért nagy kár volna. Nagyon csíptem és remek, kőkemény védő volt
Sirokov és Parsin el akarnak menni a CSZKA-ból, de a bíróság megtiltotta nekik, hogy másik orosz csapathoz igazoljanak :))
@ecs: Eriggyenek a tengerentúlra, hadd örüljenek.
(Egyébként ezt miért nem KHL-es bejegyzéshez írtad? Itt furán néz ki :))
@kovacsistvan: lehet burkoltan arra gondolt, hogy jöhetnének a volánba :D
Becze Pesten folytatja..........
@kovacsistvan: Jol nez ki itt is, foleg ha a Volanba jonnenek :)
Tudja valaki, hogy mibe kerulne egy KHL-es center? Mondjuk egy kozepes csapat negyedik sorabol
Hát minek titkoljam, elképesztően csalódott vagyok. Tudom, felesleges egy zsoldost ennyire megkedvelni, mert őket főként csak a pénz érdekli... de akkor is. Martz nagyon jó lett volna ide, kár, hogy így döntött. Ezzel együtt sok sikert neki, meg minden, csak mi meg rendesen benne vagyunk a szutyokban. Remélem nem kell megint három évet várni, hogy kifogjunk egy hasznos légióscsatárt (pláne centert).

Úgy tűnik, az öreg ott fenn gondosan ügyelt arra, hogy egyensúlyt tartson a fehérváriaknak a mai nappal. A Martz álomnak vége, a Videoton álom beteljesült. Így megy ez...
@Raon: Egyetértek. Én is nagyon megkedveltem Martz-ot. Ha ez a szezon nem is ment neki felhőtlenül, attól függetlenül nagyon tetszett a játéka. Én is csalódott voltam mikor olvastam, mert nagyon szimpatikus volt nekem. Legutoljára még Galvinsért voltam így elszontyolódva. Tényleg kár érte. Jó, ok nem egy Datsyuk ment el tőlünk, de akkor is... A "3-ik" szememmel mindig őt figyeltem mit csinál a pályán... Sajnálom... :((((
@Raon: Ne bántsuk a Nathant. A dolog jó oldala, hogy megnyitja a lehetőséget, hogy egy új játékos jöjjön, aki talán még nála is jobban beválik.
@AG 2.0: Azert nem eppen, szerintem egy szazas amerikaiert mar jot talalsz ottan. Kozepes csapat, negyedik sora, ezt odatettem
@volanfan: Ezek jó hírek. szükség van hátvédeknél is utánpótlásra. Én annak örülnék, ha még több fiatal magyart, vagy magyar származású (Felvidék, esetleg Erdély, Észak-Amerika) játékost haza, illetve ide csábítanának.
@Borsy: ne csábítsatok, hanem neveljetek. Máshol is kellenek jó játékosok, az nem a magyar hoki érdeke, ha a Volán lerabolja a többieket.
@Fejér Lilla: A Salzburg B csapatában és más csapatokban is vannak Fehérvárról elkerült játékosok. Azzal, hogy külföldi ifi/B csapatból visszajön valaki egy EBEL-be szerintem az nem hátrány. Az esetlegesen külföldi/vagy kettős állampolgárságú magyar felmenőkkel rendelkező fiatal igazolása mindenképpen hasznos.
@Fejér Lilla: Még ennyit: Az minden sportágban és országban úgy van, hogy a jobb játékosok egy gyengébb csapattól egy jobbhoz igazolnak, akár országon belül is.
@Borsy: Persze. Te ennek örülnél, mint írtad is fentebb, a többi csapat szurkolói meg nem, amihez nekik is joguk van. Kb. ennyi.

Bár megjegyzem, hogy a jégkorongot nemigen kell összehasonlítani "más sportágakkal", tradicionálisan másképp működik a hokiban a játékospiac. Magyarországon konkrétan nincs is. Kíváncsi lennék, ha mondjuk id. Azari a Magosi-ügy kapcsán azt mondta volna Cscsó bá'nak, hogy Magosi mehet mondjuk 5 millió forintért (ami nem túl sok pénz az ő játékjogáért), mit szólt volna ehhez Csicsó bá'...

Mindazonáltal, nem hiszem, hogy hosszú távon fenntartható modell lenne a magyar hokinak, ha az ilyen-olyan okok miatt kiemelkedett Alba Volán mondjuk a jelenleginél is nagyobb mértékben támaszkodna igazolásokra, bár kétségtelenül olcsóbb dolog lenne. Évi egy-két-három felnőtt csapatra érett játékost azért ki kell tudni termelni Fehérváron is.
@Fejér Lilla: Igen.

De más országból jöhetnek, aki későbbiekben lehet magyar válogatott. Én leginkább a külföldön szereplő fiatalokra gondoltam.
Beczet elrabolta az Ujpest? Ha mar lerablasokrol beszelunk, ez is megfordult a fejemben
off
Mikor is lesz a nyári tornákról cikk? Vagy én maradtam le róla?
@csiki hokis: El, bakker, mert az Újpest is elhanyagolta az utánpótlásképzést.
@csiki hokis: De ha már... Főképp a Magosi-féle esetben is érintett Dunaújvárost elnézve szerintem még egy csíki hokis számára is nyilvánvaló lehet, hogy aránylag kevesen mennek oda, de sokakat visznek el onnan. Hogy id. Azari meddig öli a pénzt abba, hogy pl. a Volán, a Fradi, az Újpest kész vagy közel készjátékosokhoz jusson, nem tudom.
@Tatavs: Szerintem egy-két napon belül készen lesz egy nyári tornás cikk.
Gyerekek, miért kell megint marakodni az átigazolásokon meg az egész magyar helyzeten? :(
süti beállítások módosítása