HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mihály Árpád keményen készül

2009.06.12. 10:17 F. Kapus

Az Alba Volán 19 egyik új szerzeménye Amerikában tölti a nyár nagy részét. Addig sem tétlenkedik, már régebben elkezdte a fizikai felkészülést, heti kétszer jégen is gyakorol. Közel tíz AHL-es hokissal együtt, a Pittsburgh Penguins erőnléti edzője irányítása alatt teszi mindezt. Mindeközben nem titkolja, szeretne a magyar válogatottban játszani.

A 29 éves csatár amerikai–román kettős állampolgár, otthonának ma már Amerikát tekinti. Lakóhelye is Wilkes-Barre-ben található. A helyi AHL-es csapatban két szezonban szerepelt, itt járt iskolába is. Jelenleg is a Wilkes-Barre/Scranton Penguins csarnokában edz. Ezt minden nyáron így csinálja. Azt mondja, Európában kevés helyen van ilyenkor szabad jégfelület, és nyáron is szeret korcsolyázni, lőgyakorlatozni. A szárazedzéseket is komolyan veszi.

"Ocskay Gáborral megbeszéltem, hogy augusztus elején érkezem Székesfehérvárra, addig itt készülök – mondta a jégkorongblognak a csíki születésű fiatalember. Remek szakemberek foglalkoznak velem most is, az erőnlétemmel sosem volt probléma." Az EBEL színvonalával tisztában van, "két éve a Bolzanóval több felkészülési mérkőzést is játszottunk EBEL-es csapatokkal, tavaly pedig néhány Volán-meccset láttam, és az összefoglalókat is megnéztem a blogon."

Nem gondolkodik olyan kérdésekről, hogy hány pontra lehet jó ebben a ligában. "A legfontosabb, hogy a csapat eredményes legyen. Egy régi jó edzőm mondta, ha a csapatnak jól megy a játék, a benne játszóknak is jól megy. Ilyenkor a ponterős játékosok is szépen termelnek. Ez nagyon bölcs mondás, pályafutásom során végig igaznak bizonyult. Nem szabad egyénieskedni, jól kell teljesíteni, a többi adódik. Mindegy, hogy tíz vagy ötven pontot szerzek a Volánban, egy nagy célunk lehet, a rájátszásba jutás."

Hozzá is eljutott az az információ, miszerint a tervek alapján Palkovics Krisztiánnal játszik majd az első sorban. "Ennek a hírnek nagyon örültem, bár meglátjuk, a finn edző miként képzeli el a csapatot. De nagyon szívesen játszanék Palkovics mellett, aki intelligens, ponterős játékos. Mindketten érezzük a kaput, remélem, kapunk egy jó centert, és akkor remek kis támadósort alkothatunk hárman. Tavasszal találkoztam Krisztiánnal, beszélgettünk is egyet a HC Csíkszereda–Volán meccs után."

A magyar válogatottság lehetőségéről is nyíltan beszél. Elmondta, a magyar szövetség már akkor megkereste ez ügyben, amikor még Amerikában játszott. Akkor nem jött össze a dolog, de most reméli, nem lesz akadálya. "Pályafutásom második felénél tartok, az az álmom, hogy egyszer az elitben játsszak világbajnokságon. Mindenkinek ez a vágya. Erre a magyar válogatottban van a legnagyobb esélyem. Úgy hallottam, ehhez le kell mondanom a román állampolgárságról, mert hármas állampolgár nem lehetek, de ez nem okozhat problémát. Az első lépés az, hogy lássuk, mennyire sikerül beilleszkednem, és játékommal egyáltalán felkeltem-e a szövetségi kapitány érdekélődését. A többi utána jöhet."

Mihály Árpád nagyon komoly pályát futott be Észak-Amerikában, évekig játszott az NHL előszobáját jelentő AHL-ben, de bebocsátást nem nyert a hokiistenek közé, bár többször is részt vett NHL-csapat edzőtáborozásán. Világsztárokkal játszott együtt. 2004-05-ben Jason Spezza és Ray Emery voltak a társai a Binghamton Senatorsban. Colby Armstrong, Rob Scuderi vagy éppen Marc-Andre Fleury is klubtársa volt, a Milwaukee Admiralsban Pat Leahyvel,a Linz egyik sztárcsatárával játszott együtt, valamint a svájci vb-n a Benk András vállát széttörő Scottie Upshall-lel. Még ugyanabban az évben az ECHL-ben Ryan Bonni csapattársa lett a Las Vegas Wranglersnél.

Hogy milyen kicsi a világ, arra példa, hogy pályája elején a vélhetően magyar származású Dylan Gyorivel hokizott, aki manapság Pat Cortina németországi sikereit alapozza meg az EHC München rendkívül ponterős támadójaként. Mihály Árpád az utolsó két évet Európában játszotta végig. Előbb az olasz Bolzano legponterősebb játékosa lett, meccsenként egy pontot produkálva, majd Mol Liga-győzelemre vezette a HC Csíkszeredát, itt több mint két pontot vállalt találkozónként.

49 komment

Címkék: alba volán mihály árpád

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok sikert a Volánban! Remélem látunk egyszer a válogatottban is!!!
Tovabbi sok sikert Arpi!
Majdnem meglett a HC-s meze :( nagy érték lett volna ezek után, de a Mihály Edéjére is büszke vagyok. És lám megszerettem a Volán 19-et :) Hajrá Pire hajrá Volán :).
@durex26: Ha gondolod adok egy Mihaly Arpad-os HC-s mezt :)
@csatoimi: WBS Penguinseset nem lehet kérni? :)
@durex26: Ilyenekkel nem szoktam viccelni :)
Mondjuk egy Palkovics-Sikorcin-Mihály csatársor valamicskét lendítene a válogatotton.
@Lazlee: Olyan nekem sincs, de ha akarod hozatok vele. Nekem maskulonben mar egy eve igergeti, hogy nekem adja egyik ottani edzomezet, de meg nem tortent meg. Remelem, hogy o is olvassa ezt :)
@fetyiszov: Ezt en is igy kepzelem. Egyebkent Sikorcint is nagyon kedvelem, hasznos, ponteros jatekos, meg szerintem az Ebel-ben is meg lehetett volna probalni
@csatoimi: :D
@Pire: le lettél szúrva :D hány edző mezed van? :)
@csatoimi: És Rufus is tetszik Neked (is) :) Én azért nem bánom, ha Sikorcin marad az Újpestben, illetve ha maradnak még tehetséges játékosok minden csapatban - kell ez ahhoz, hogy erősödjön a magyar bajnokság is. Hosszú távon nem lehet egyetlen csapatra alapozni a magyar hoki fejlődését.
Pályafutása csúcsa, a legszebb 3-4 év előtt állhat. Én nagyon örülök, hogy hozzánk igazolt, és annak még jobban, hogy magyar válogatott szeretne lenni. Sok sikert neki!
@Fejér Lilla: egyetértek. Plusz Sikorcin esetében most jöhet az a vízválasztó, hogy ez csak egy kiugró szezon volt nála, vagy sikerül ezt állandósítani, esetleg tovább is tud-e lépni. Én azt kívánom neki, hogy mindig magasabbra, mindig magasabbraaa...
Örülök, hogy a Volánba igazolt, nagyon-nagyon szorítottam érte!!! :-)Remélem jól fogja magát érezni nálunk! Jaj de nagyon messze van még a szezon kezdés....lassan jelentkeznek az elvonási tünetek, pedig még csak június van.!:-(
Üdvözlünk az új csapatodban. ez a profi hozzáállás, és ez az alázat a hoki iránt biztos,hogy megmutatkozik majd az EBEL-ben is.

Légy üdvözölve.
@Fejér Lilla: Rufus jateka is tetszik nagyon, de egyebkent igazad van, minden csapatba kellenek tehetseges jatekosok, a magyar hoki fejlodese szempontjabol meg kellene legalabb 3-4 eros csapat, a DAB, UTE, NZ, CSIKSZEREDA, na meg talan a BRASSO melle. Szerintem jo csapat lesz az is. Az mas kerdes viszont, hogy meg a fentebb felsorolt csapatok is kellene erosodjenek, csak most egy nehez periodus van es mindenki a tulelesert kuzd
@Szanee: pont ezt mondtam az uradnak én is. Mázlisták már korábban gyógykezelhetik magukat egy bizonyos kupán. :)

MIHÁLY ÁRPI A LEGKIRÁLYABB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem azért ,de egy Palkó-Mihály-Sikorcin sorban ki adná a jobbnál -jobb passzokat amásiknak ? Mind3an góllövő csatárok inkább. Jobb ha inkább ketten vannak egy sorban és mellettük oylan van ,akinek a passzokhoz van szenzációs keze, mint pl Godó vagy Csicsó :(
Előnybe lehetne egyszerre bent a jégen,de amugy sztem nem
KCS már leadta a rendelését a Pire mezre?
Sziasztok !
A Detroit farm csapatában játszik egy srác. Róla mit tudtok?

#10 Jason Jozsa
Position: D
Height: 6' 1"
Weight: 195 lbs
Shoots: R
Date of Birth: 04/04/1981
Birthplace: Calgary, Alberta
Drafted: Undrafted
Last Amateur Team: 2002-03 Colorado Collage (WCHA)

griffinshockey.com/team/roster/index.html?player_id=106
azt,h valszeg magyar származású
@Judfin: És valószínűleg nem fog eljönni ide játszani 2 évig.
@Judfin: mivel 28 éves az nhl már távol van, szal lehet idővel be lehetne próbálkozni. Persze csak akkor, tényleg csörgedezik benne magyar vér.

Pirének sok sikert a Volánban!
Jut eszembe, ha jó emlékszem, a presezonban a Cryersben nyomta, vajon nincs meg a meze, esetleg nem szabadulna tőle? Nálam jó helyen lesz :). Ígérem vigyázok rá:).
Ez egy kiraly hir a magyar hokira nezve, remelem hogy az Arpi valogatottsagat jobban megoldjak a magyarok a romanoknal
A Volán nagyon jól járt Árpival, sok örömet fog szerezni a magyar jégkoronrajongóknak! Sok sikert az EBEL-ben és majd a magyar válogatottban is! :D
Sok csiki szurkolot szerzett ezzel a huzassal a Volan .
A magyar valogatott mezen fogja irni hogy Csikszereda ? :)

HAJRA PIRE !
HAJRA MAGYAROK !
@bereszsolt: hidd el, az igazolásokkal sok újvárosit is ;)
Kiváncsi vagyok, hogy egy Ladányi gól után mit fognak kiabálni az újvárosi szurkolók Fehérváron??
Sok sikert AV.,azt hiszem Pirével megfogtátok az isten lábát,meglátjátok legjobb lessz a csapatban.Én jobban örültem volna ha az SKhoz jön,de ez csak álom volt,azt hiszem az is marad.Amugy a SKsok zöme Volános volt és maradt is,kivéve ha ellenünk játszik.Na akkor hajrá nektek is.
Mihály Árpi Isten hozott a Volánban! Örülök, hogy hozzánk igazoltál. Azt kívánom légy Te az első 1 pont/meccs feletti átlagú magyar az EBEL-ben, esetleg Godóval és Ratyival együttesen.

Hajrá Volán! Hajrá Szereda!
Árpi Isten hozott a Volánban!! Az első sort (RIP #19) valahogy újra össze kell rakni. A másodikkal (Godóék)nem lesz probléma. A harmadikban Süti és Feketéhez jó lenne, ha hoznának egy légióst, és ugye ott vannak még a fiatalok. Amit az elmúlt két évben láthattuk egy EBEL győzelemhez átlagban 3-4 gól kell, és kimagasló kapusteljesítmény. A meccsenkénti három-négy gól úgy érzem, az első két sortól várhatjuk. Árpi, ha minden meccsen lősz egyet imádni fogunk :)
@ole hc muie: Kirol beszelsz? F. Kapus miert nem tiltjatok ki, az ilyen nick-el bejelentkezoket? Egy kocsog provokator, semmi mas
@cuceró: En is ezt kivanom. Hajra Szereda!!! Hajra Volan!!! Mihaly Arpad buszkek vagyunk rad
sok sikert amerikai pite! es a volannak is sok sikert kivanok szuper csapat jon ossze!...SC4EVER!!
Igaz a hír Bartalisról valamint, hogy Jeff Farkast is megkeresték?
Bocs, J.Farkas abbahagyta..., de valami volt NHL-es csak lesz...
@bruins: Az nem lenne rossz, de most leginkább védők kellenek. Külföldiek közül is érdemes körülnézni olyan játékosok között, akit magyar származása miatt könnyű lenne honosítani. Leginkább ilyen védőre lenne szükség.
Sok sikert Arpi az Ebel "hadjaraton"!!!
Hajrá Mihály Árpád, hajrá Volán, hajrá csíki hokisok, Hajrá Magyar Válogatott!
Lehet, hogy máshol már megjelent, de az eurohockey.net szerint Ryan Bonni az olasz SG Pontebba csapatához szerződött.
süti beállítások módosítása