HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem megy senki a szlovák másodosztályba

2009.05.24. 15:13 Hblog

Több OB I.-es magyar csapat felvetette, szívesen venne részt Szlovákia másodosztályú (1. liga) bajnokságában. Erre idén nemigen lesz módjuk, mert a nevezési határidő lezárult. A liga elnökét kérdeztük a magyar csapatok csatlakozásának lehetőségeiről.

Jozef Rusnák arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy hivatalos megkeresés egy magyarországi csapattól sem érkezett a következő szezonra. Elárulta, informális kapcsolatfelvétel volt, de azt mondta, "egy külföldi csapat indulása sokkal komolyabb dolog annál, hogy telefonon keresztül el lehetne intézni. Ehhez jóval alaposabb előkészítő munkára lenne szükség, bevomva a két szövetséget és az IIHF-et".

A ligaelnök hozzátette, a szlovák 1. ligás klubok anyagi helyzete sem olyan, hogy hosszabb utazásokból fakadó pluszköltségeket tudnának vállalni. "Több klubnál a puszta túlélés a tét." Végezetül megjegyezte, a zürichi magyar-szlovák előtt történtek sem segítenek a két ország csapatainak közeledésében, szurkolói balhékat nem látnának szívesen. A ligaelnök ugyanakkor nem zárkózott el mereven a magyar felvetésektől.

A hét második felében kiderült, hogy a korábban 15 csapatosra tervezett szlovák másodosztályban a már biztosan hiányzó Ruzinov után a Dolny Kubin és a Nové Zámky indulása is megkérdőjeleződött. A helyzetet június 5-ig kell tisztázni, mert a 8-ai ülésen véglegesítik a jövő évi programot. Szintén tisztázandó, miként oldják meg az egy év múlva esedékes létszámcsökkentést az Extraligában. A 2010-11-es szezontól 12 helyett csak 10 csapat indul a legjobbak között.

103 komment

Címkék: szlovákia rusnák 1. liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@facsipesz:
3-4 részeg fradista csinálta a fesztivált.
Nem a Vb-n történtek a lényeg hanem ez:

" mert a nevezési határidő lezárult."

és ez "Jozef Rusnák arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy hivatalos megkeresés egy magyarországi csapattól sem érkezett a következő szezonra"

Tehát kicsit blöff szagú volt ezzel fenyegetni. Nem csak ezért,másért is Illetve nem is túl jó szerintem a MOL vezetői nem örülnek ennek,hogy a liga résztvevői közül 1-2 csapat állandóan ezt a ligát fikázza.
Rusnák Úr arról is említést tehetne, hogy tavaly egy mezei előkészületi tornán, Iglóban folyamatosan kötekedtek az újpesti szurkolókkal, dobálták őket, egy személyt pedig orrba is nyomtak. Mindkét részről vannak komoly elmaradások a szurkolói kultúrát illetően, nem elegáns dolog csak és kizárólag minket hibáztatni.
@facsipesz: Mindkét szurkolótábor provokálta egymást, lehetne róla írni de inkább ne írjunk, az nem tartozik a hokihoz.
Nagyon sokan írják itt is, hogy a Mol-liga a csapatok érdeke. Azért azt megjegyezném, hogy ha a HC valóban megszűnik, akkor csak az Sc lesz olyan csapat, amiért szakmailag megérné utazgatni... A steauaval azt sem tudjuk mi van, a körülmények minden téren rosszak, oda a legköltségesebb az utazás. A Gyergyó, ha egyáltalán elindul, akkor is igen gyenge csapattal. A Brassó sem lesz-lehet valami acélos... Tehát ez elég karcsú. Ahogyan a Mol által adott pénz része csapatonként a pluszköltségek 2/5-e. És még felkerülnek minden csapat mezére, csarnokonként 4-6 óriástábla és két óriás jégfestés... Akkor jövőre is meg fogja érni???
@freddi: Valószínűleg a HC valóban kiesik. A Mol ligán kívűl lenne más ötleted?
@krumplee: Csak felvetődik a kérdés, hogy ebben a felállásban megéri-e az anyagi ráfordítás? Az anyaországi csapatoknak csak az SC elleni mérkőzések lehetnek pozitívak. A mögöttünk levő szezonban azért ott volt egy nagyon jó Hc is, egy nem rossz Gyergyó... És ha jól emlékszem bukaresti részről is volt olyan nyilatkozat, hogy meglátják, hogy sikerül összerántani magukat... Akkor inkább jöjjön az ob1-be az SC és aki tud menjen külföldi bajnokságba az ob1 mellett. És el lehet kezdeni szervezni egy 2010-11-es szezont - profibban, mint ahogy eddig tették a szövetségi vezetők - nyitni a szlovének felé, esetleg szlovák 1...
@freddi: Gyergyó indulni fog, ha minden igaz, bár valóban nem erősödtek. Brassó tavalyhoz képest mindenképp erősebb lesz. Most valóban nem jó a helyzet a hc kiesése miatt, de ezt a ligát a romániai csapatokkal közösen kezdtük el, sztem így is kéne folytatni. Azért mert megszűnt a hc, pl miért büntessük sc-t? A Steauát nem tudni jön-e, de nem igazán szimpatikus a hozzáállásuk, nekem nem fájna, ha nem jönnének, inkább Brassó. Tehát gyakorlatilag eddig aki valószínű nem jön, az hc, ill albaII, de jön Brassó. Arra akartam rávilágítani, hogy a Mol liga még mindig sokkal jobb megoldás, mintha x és y csapat a szlovák másodosztályban, z meg a nationalligában akar játszani, meg mittudomén még milyen fura ötletek voltak..Én pl biztosan nem mennék Ausztriába nationalliga meccset nézni, de az biztos, hogy jövőre is kimegyek Újpestre, Káposztásra, Újvárosba, stb..
Nem a legrózsásabb a helyzet most, de a legroszabb választás az lenne, ha megszűnne a Mol liga. Vszínű a színvonal nem lesz ugyanolyan mint hc-val, de túl kell vészelni, és meg kell mutatni, hogy ugyan nem egy ebel szintű, de stabil, izgalmas liga van itt közép európában. És 2 év múlva reméljük csatlakozik Debrecen, aztán talán Egerszeg, és addig is bármi történhet még, mindig van remény, jöhet valami pozitív is.
Szóval sokkal, de sokkal jobban örülnék a Mol ligának, mintha 6 csapat nyolcféle bajnokságban játszana, úgyhogy remélem, az illetékesek is így gondolják ezt.
Néhány gondolat:

MOL Liga: nem rosszindulatból,talán csak "szakmai", okokból, a Román (jelenleg is Erdélyre épülő)jégkorongnak az elkövetkező években- sajnos- esélye sincs közeledni a nemzetközi jégkoronghoz.
Túl messze vannak,még az EBEL-nek is,a pályák nem felelnek meg a minimális nemzetközi követelményeknek,jelenleg Divizió 2 !!!
Ezek tények amelyek nem szolgálják a mi fejlődésünket(mellesleg nagyon költségesek)!
Egyetlen egy utat látok az pedig -bármennyire problémás-,Szlovákia.
Őnáluk is sok a baj,személyes ellentétek és nem utolsó sorban a PÉNZ!
Szó sem volt arról,hogy bármelyik magyar csapat önállóan benevez az első ligába!Ott minden szövetségi alapon működik,ezért rendkívül sok a megkötés, nem úgy mint az EBEL amely az üzletre épül és teljesen független az osztrák Jégkorong Szövetségtől!Csak egy példa: az osztrák szöv. az EBEL-t okolta az A-csop.ból való kiesésért,mert kevés hazai fiatal játszattak a csapatok! "ELHAJTOTTÁK" a szövetséget!!
Esetleg "vágyálma"lehetett néhány klubvezetőnek?!
Fejlődni tanulni,minimális költséggel, még mindíg északi szomszédaink lennének a legmegfelelőbbek.
Azt sem szabad kihagyni az elképzelésekből,hogy a 2011-es VB.( ahol elvileg ismét A-csoportosok lehetünk?!) Pozsony és Kassa.
Határozott szándék van 4-5 szlovák csapat részéről a hazai bajnokság mellett egy közös-nevezhetjük "akármilyen kupának"-megméretésre,melyben a keddi játéknapokon mindenki a hazai bajnokságát játssza,vasárnaponként pedig a Magyar Szlovák csapatok egymás ellen.
Ezt egyébként a szlovák szövetség is támogatná!
A MOL-nak a tavalyi formában,ha felszeretnénk ismét jutni a NAGYOK közé,szerintem már semmi értelme.
VITÁZZUNK!
@zsákutca: Na! A mi gondolataink most közelebb állnak egymáshoz. Én azt mondom most ob1 A CSÍKSZEREDÁVAL! És aki tud "nézzen még magának" egy bajnokságot a közelben, ahol fejlődni tud. És mint írtam a szövetségnél kezdjenek el dolgozni a többi csapat érdekében IS -ne csak a Volánéban! Dolgozzanak ki egy új "Mol-ligát" akár a mollal akár nélküle. Tárgyaljanak a szlovénokkal, szlovákokkal, osztrákokkal.

gondolom a most következő szezonban semmi esélye az általad felvázolt, szlovákokkal való együttműködésnek?
@zsákutca: Ezek az információk honnan vannak? Melyik szlovák vezető nyilatkozta, mikor?
@freddi: Ha most feladjuk a MOL ligát, akkor a jövő évit nem is kell elkezdeni tervezni, mert nem lesz szponzor aki pénzt adna érte.
@zsákutca: Kiindulhatunk az utolsó mondatodból is: Igen, a nagyok közé akarunk kerülni. Biztos hogy szted az egyetlen út Szlovákia?
Sztem nem az egyetlen, meg lehet próbálni azt is amit Újváros akar: Felnőni a Volán mellé. Talán nem is olyan lehetetlen...Inkább érjünk később a nagyok mellé, de legyen alapja.
Egyébként a szlovák másodosztályban sem rózsás a helyzet, fent ezt lehet olvasni..
Az pedig nem nagyon lenne etikus, ha most, amikor az erdélyi hoki sz..ban van, magukra hagyjuk őket, mert a mostani idényben, amikor volt 2 nagyon jó csapatuk, akkor ugye nagyon jó, hogy voltak. Sztem mindenféle szempontból jó, hogy végre összefonódott az erdélyi a magyar hokival a Mol ligán keresztül.
@OliBLOOD: Abból a szponzorációból mit profitál egy csapat, ha a liga pluszköltségeinek kb. 2/5-ét kapja a névadó szponzortól? És jövőre egy csapat lehet, aki hozzájárul a színvonal emelkedéséhez?
Legyen Mol liga, hívják így a magyar bajnokságot, amelyben az SC teljes jogúan részt vesz.
@zsákutca: A Mol-nak tavalyi formában elképzelhető, hogy nincs értelme, de kiírható valamilyen EBEL-hez hasonló légiós pontszám korlátozással, ahol a fiatal hazai játékosok szerepeltetését helyeznék előnybe. Rájuk már érdemes lenne évekig pénzt költeni. A szorosabb mérkőzésekre többen lennének kíváncsiak, melyekre Erdélyben és talán Bukarestben is lenne bevétel. Főleg a hazai játékosok miatt olcsóbb liga szervezhető. Azt hiszem, az UTE ebben mesterkedik, de ennek Úvárosban is biztosan örülnének.
@freddi: Ha csak rövdtávra nézünk, akkor azt, hogy a 2/5-ét fizeti legalább. És ha jól dolgoznak a klubbok akkor jövőre jobb lehet a liga és lesz szponzor aki legalább a 2/5-ét fizetni fogja akkor is.

Mint láthatjuk még a másodosztályú bajnokságoknak is most jár le a nevezési határideje. Most már nem lehet ötletelni. Már kész tervek, koncepciók kellenek. Ha jövőre változtatni akarunk, akkor ahhoz kell már most elkezdeni dolgozni.

Szerintem a 9 csapatos MOL liga jobb lenne, mint az 5 csapatos magyar bajnokság. Mert az is könnyen elképzelhető, hogy ha felmondanánk a MOL ligát a román szövetség nem engedélyezné az SC-nek a magyar bajnokságban való indulást.
@freddi:
Nagyon is van. Talán a hét közepén már többet tudok!
@zsákutca: Amúgy melyik az a 4-5 csapat? Erről speciel nem tudtam, nekem nagyon egyoldalúnak néz ki ez a közös kapcsolat(?)féle, a mi irányunkból.
@OliBLOOD: Én megértem amit Te mondasz, csak nem értek vele egyet :-)
Szerintem inkább 5 csapat, mint színvonaltalan költségesebb erőltetett liga.
És a szövetség vezetőinek kellene magukba nézni, hogy mit csinálnak egyáltalán?!? Már rég kidolgozott terveknek kellene lenniük! Ahogy Te is írod máshol lejárt a nevezési határidő. A mi drága szövetségi vezetőink inkább fotóztatták magukat svájcban... Persze azt is lehet, csak előtte -közben és utána dolgozni kellene. ÉRDEMBEN!
Amúgy szerintem a szlovénok(-horvátok) felé kellene próbálkoznunk. Jobb infrastruktúra, jobb minőség, kisebb távolságok.
@freddi: Színvonaltalan? SC tavaly ezüstérmes volt, Steaua ellen is megküzdöttek a hazai csapatok, Brassó összeszedi a HC-s, Gyergyós játékosokat, akkor ők se lesznek olyan gyengék. Egyedül a Gyergyó kérdéses.
Szövetség munkáját nagyban meghatározzák a csapatvezetők. Akik vagy segítenek a munkában, vagy jönnek a mindenféle ötletek amikről kiderül, hogy egyszerű ötletelés, mert egy telefonnnál többet ők sem tárgyaltak.

Ami most a legfontosabb teendő az a TV-s közvetítések megoldása. Sport1-től nagyon gyorsan el kell venni a MOL jogokat, vagy kötelezni, hogy ne csak 6 meccset adjanak. Tárgyalni a Sportklub-al (akikkel nehéz dolgunk lenne, mert az EBEL-t fogja közvetíteni, így a MOL már nem valószínű, hogy beleférne nekik). De ott van a DIGI is, aki most vette meg elég nagy pénzért a focit. Lehet a jégkorongba is fektetnének, főleg, hogy Romániában is vannak érdekeltségeik. Ezen kell dolgozni, nem pedig visszafelé lépni.
@krumplee:
A MOL- nagyon bizonytalan!Mármint,hogy Ő is akarja folytatni?!
Korántsem biztos,hogy ez a csapatokon múlik!
A MOL= Az a romániai -MOL!
Sok a kérdőjel.Valószínű,hogy csak akkor "száll be"ha indul a Bukarest is,de ott is van baj elég.
Ezt egy Blog-on eldönteni,vagy megítélni nem szerencsés.
Mi pénzt nem tudunk adni a csapatoknak,csak szorítunk,hogy folytassák,de miből?!
A tavalyi elszámolással is volt némi probléma,mert az Eurot átváltották Lej-re holott mindenkit abban kelett volna kifizezni.
Szóval szép volt,jó volt de mégegyszer alig hiszem,hogy simán folytatható!
Úgy gondolom,hogy nekünk most nem az az elsődleges feladatunk,hogy "megmentsük" az erdélyi hokit.Elöször magungkra kell öszpontosítani.
Más:

Kercsó Árpi felbukkant Zalaegerszegen!!
@OliBLOOD: Az Sc-re mondtam, hogy ők az egyetlenek, akik emelnék a színvonalat. A steaua az sem biztos, hogy indul, állítólag még tavalyról is tartoznak a játékosaiknak - ja és ők hozták a Molt! A brassó nem hinném, hogy egy az egyben átvenné a HC játékosokat. Szerintem a Hc játékosok sok irányba "repülnek" szét. Persze lehet, hogy négy-öt Brassóban köt ki...
Tv közvetítés nagyon jó lenne, de sajnos nem túl valószínű. És a vezetők ezen sem dolgoztak-dolgoznak túl serényen...
@zsákutca: Én nem azt gondolom, hogy meg kéne őket menteni, de van egy olyan mondás is, hogy együtt örülünk, együtt sírunk...Szóval egész egyszerűen nem szeretem azt a felállást, hogy amikor minden jó, akkor rendben ,gyertek, közösködjünk, amikor nem annyira jó, akkor pedig viszlát.
Az pedig egyértelmű, hogy a Mol csak akkor nyitja ki a pénzescsapot, ha a romániai csapatok is részt vesznek a ligában, igen, az ő kikötésük volt, hogy Steaua is jöjjön.
Hát valóban, nem tudjuk mit akarnak, de felettébb jó lenne tudni!! Szerepet vállaltak, támogattak, feltételekkel, de pl baromira örülnék, ha valaki a cégtől kiállna a nyilvánosság elé, és felvázolná mik a rövid, és hosszútávú terveik (már ha vannak) a jégkorongsportot illetően, mert az valamilyen szinten biztonságot sugallna a szövetség(ek), és a csapatok felé is, lehetne tervezni, stb.
Szóval igen, sok múlik a Molon, de ha ők folytatni akarják, akkor a liga folytatása lenne a legjobb megoldás.
Ugyanazt mondom, mint az alábbi cikkhez írt hozzászólásomban:
nem értem, Lengyelország felé miért nem tájékozódunk? (a javarészt dél-lengyel csapatok közel vannak, Szeredánál és Ljubljanaánál is jóval közelebb pesti szempontból, jó színvonalúak a MOL-liga szempontjából)

Mi lesz a Mol Ligával ezután?
2009.03.12. 07:56 F. Kapus
@OliBLOOD: Oli!
Mondj már pár gazdasági és szakmai előnyt, amit a Mol-ligában való indulás hoz a jelenlegi felállás szerint a 2009-10-es szezonban?! Félre ne érts a tavalyi első évként nem volt rossz, előrelépés volt, erre kellett volna tovább építkezni és nem várni a sült galambot...
@freddi: Szakmai előny: Több mérkőzés. Ha megmarad a 3 kör, akkor az 48 meccses alapszakasz. Ha ezt az 5 magyar csapat szeretné önmaga összehozni, akkor ez azt jelentené, hogy csak az alapszakaszban 12 meccset játszanának egymás ellen. Erre ki lenne kíváncsi? Jelentene bármiféle szakmai kihívást a 12. mérkőzés? Ha visszavesszük a meccszámot, akkor a színvonal is erősen csökkenne.
Arra senki sem számított, hogy a HC bedobja a törölközőt. Ha ez nem történik meg, akkor valószínűleg most senkinek se jutna eszébe az, hogy inkább az 5 magyar csapat játszon egymaga (mert más bajnokságban való indulsára nincs esély).
Brassót nem írnám le. Egy sor légiós, 1-2 sor pedig a HC-ből, Gyergyóból összeszedett játékosok.
Rusnák, már bocs,de kinyalhatja! Ő próbál szurkolói magatartaásról prédikálni? Ő oktat bennünket, hogy mit csináljunk?Mert egy magasabb hokikultúrát képvisel, és egy külön kaszt tagja...? Nos, Pozsonyban, Nyitrán budipapírt, kolbászt tökmagot, szotyit dobálnak a jégre. Zürichben néhány tót seggfejnek el kellett magyarázni-és sajnálom, hogy Kovács Zoli ezt nem vette észre- hogy a "kurva magyart" értjük, hogy a "ti kokot, buzerantot" vagy a "ti kokot magyari" megint csak sejthető. Undorító a verekedés bárhol, bármikor.Pláne az a néhány köcsög focidrukker, aki "léggitározott". Svájcban a szlovákok nem álltak szóba senkivel, néhány cseh ezt meg is jegyezte, pedig 8-0-nál a csehek énekelték, hogy "csehszloszlovenskooo". Szóval az ő szurkolóik sem matyóhímzések, naná, hogy nem...
@OliBLOOD: A több meccs önmagában szép! A baj csak azzal van, hogy melyik csapatnak vannak arra milliói, hogy háromszor játsszon egy gyenge Gyergyóval vagy utazzon bukarestbe, az ablak nélküli öltözőbe... Nyugat felé kell nyitni, esetleg észak-déli irányba! A Sportclubot természetesen vigyük magunkkal!
@freddi: Majd ha az összes csapatunk előrébb végez a gyenge Gyergyó vagy Bukarest előtt akkor jogosan mondhatjuk, hogy nekünk ki kell. Ennyi erővel tavaly a HC-SC nyugodtan panaszkodhatott volna a Volán vagy Miskolc miatt, de akár még a Fradi miatt is.
A nyugat felé nyitás SportClub-al eleve lehetetlen. Olyan csapatokat nem fogsz találni, akik vállalni fogják ezt az utazási távolságot, mert nyugatról még messzebb vannak.

Itt építkezni kell, nem pedig évenkénti ötletbörzét összehozni.
A szerb és horvát hoki megerősödése jelenthetne bővítést később.
@OliBLOOD: És arra, ami mellett érvelsz, ki lesz kíváncsi?

A Mol Liga a jelen állás szerint az egykori Pannónia Liga szintjén fog mozogni, ami az Interliga árnyékában annyira érdektelenségbe fulladt, hogy már alig emlékszik egyáltalán rá valaki.
@OliBLOOD: A Gyergyó és bukarest idénre eléggé gyengülnek. A steauat le is sz.rom, már bocsánat! A Gyergyót sajnálom, és remélem visszaerősödnek hamarosan. Én nekem a szlovénok nagyon szimpik, ha az sc és a szövetség beszáll a csapataik költségeibe, nem kizárt, hogy belemennek.

És igen nem kell évente ötletbörze, hanem építkezni kell, csak éppen rogyadozik az alap, leesett a tető, és sok köztes dologban is vannak hibák. Ilyenkor el kell dönteni, hogy megéri-e még pumpálni a pénzt a rogyadozó házba, vagy kivenni a jó dolgokat belőle és biztos alapokra elkezdeni építeni egy újat?! Új mérnökökkel, tervezőkkel stb.
@KCs: Valószínűleg akik tavaly is kíváncsiak voltak rá.
Te komolyan gondolod, hogy egy 5 csapatos magyar bajnokság jobb lenne? Nektek biztos, hiszen így a használható játékosokat könnyen magatokhoz tudnátok csábítani, de mi lenne 1-2 év múlva?
@freddi: Mi is történt? Kiszállt a HC és a Volán 2. Volán 2 eddig se kavart túl nagy vizet, HC kiszállása nagyobb veszteség, de közben megjelent egy új csapat, akik a középmezőnybe várhatóak.
Ez miatt szétzavarni mindent és felégetni az eddigi dolgokat olyanok miatt, akik eddig se álltak velünk szóba.

Ha választani kell, hogy 5 csapatos magyar bajnokság vagy MOL liga, akkor egyértelműen az utóbbi.
@bruins: Elhatároztam hogy nem szólok hozzá a témához de ok. Három szlovák ismerősömmel mentem svájcba. Mikor elmentünk a stadionhoz 2 nagydarab kopasz jön, és elkezdett velünk ordibálni hogy azonnal vegyük le a szlovák mezt vagy letépik rólunk. Ezután odamentem hozzá, és megkérdeztem magyarul hogy öcsém, ez mi volt? És én voltam a mocskos hazaáruló.

Amúgy ha netán magyar győzelem született volna szerintem ugyanúgy ki van fütyülve a magyar himnusz.

Ezzel egyik tábort sem védem, csak azért koptatom itt a billentyűzetet hogy elmondjam azért nem minden egyoldalú.

Többet nem szólok hozzá a témához.
@OliBLOOD:Idén hat csapatos magyar bajnokság, és aki ügyes külföld, vagy ha bejönnek akkor a szlovák csapatok. És elkezdeni pl. a szlovénekkel közös ligát szervezni a jövő évre...

Nekem ez szimpibb.
@freddi: Több évre szponzort keresni stb.
Mondjuk ehhez rátermett vezetők kellenek, mert azért az is vicces, hogy a steaua hozta a Molt... Mit csináltak a magyar szövetségben??? Ja igen, álmodoztak az esélytelen vb-rendezésről.
@zsákutca: "A MOL- nagyon bizonytalan!Mármint,hogy Ő is akarja folytatni?!
Korántsem biztos,hogy ez a csapatokon múlik!
A MOL= Az a romániai -MOL!
Sok a kérdőjel.Valószínű,hogy csak akkor "száll be"ha indul a Bukarest is,de ott is van baj elég.
Ezt egy Blog-on eldönteni,vagy megítélni nem szerencsés."

De egy blogon félig meddig bennfenntesként (vagy azt a látszatot keltve) szennyest teregetni kibaszott szerencsés, ugye?

Ha Téged tényleg érdekel a csapatod meg a többi csapat és a bajnokság sorsa, akkor ugye ezeket a dolgokat sem teregetnéd ki, amennyiben igazak, azért nem, mert megoldást vársz rá a reménybeli szponzortól, amennyiben meg nem igazak, akkor meg azért nem.

Ez most a saját fészkünkbe szarás tipikus esete, amit művelsz.
@KCs: kibicnek semmi sem drága, KCs. Ti már jól érzitek magatokat az EBEL-lel, most már a farmcsapatot sem indítjátok, mit érdekel ez? A Pannónia Ligánál egyébként biztosan sokkal jobb lesz akármilyen idei liga is.
@KCs: Megjegyezném, hogy Oli elsősorban a koncepciózus tevékenység mellett érvel szerintem, ami jelen esetben a MOL Liga. Mindazonáltal igaza van...
@check: hát ezt a koncepciózus gondolkodást a szövetség vezetőinek kellene magukénak tenni...
@Fejér Lilla: Mi lenne, ha nem engem támadnál személyemben, hanem az érveimmel szállnál vitába?

Szóval: mitől is érdekelne bárkit a Mol Liga abban a formájában, amiről szó van?

Meggyőződésem, hogy irreálisan sok utazással járna a magyar csapatok számára, az amúgy sem rózsás anyagi helyzetükben nagy kalap pénzt elszórnának utazásra és szállásra. A hazai meccseiken pedig nem lenne érdemi érdekődés, tehát ez sem kompenzálná sem anyagilag, sem sehogy.
@KCs: mert Te a Volán farm hazai mérkőzéseiből indulsz ki. Nyilván a Pöstyén jövetelének hírére tömegek jöttek volna a csarnokokba.
@freddi: Hát itt most nem a szövetség vezetői nem gondolkoznak koncepciózusan, hanem a Fradi, Újpest és a Stars vezetői.
@Fejér Lilla: Az adatok alapján máshol sem volt túl sok néző...
@Fejér Lilla: Kifejtenéd bővebben?!

Miért gond az, ha valakik úgy gondolják, hogy nekik -főleg hogy színvonalesés is várható - nem éri meg milliókat áldozni, olyan mérkőzések kedvéért, ami semmit sem segít a fejlődésben?! De annyit amennyi pluszköltséggel jár, biztosan nem. És próbálnak tovább lépni. Mindenki odáig van a Mol-ligáért, ami szakmailag előrelépés volt az előző évekhez képest, most pedig visszalépés lesz az induló évéhez képest... Azért gondolkodjunk már kicsit! 3 milliót kaptak a csapatok a Mol-pénzből! A pluszutazások felét nem fedezte ez az összeg! Erre még mezen, jégen, táblákon, molinókon kellett őket hirdetni, az ő nevükön futott a liga, azt írták az újságokban, azt mondták a rádióban...Ez érték-arányos?

Szerinted hogyan gondolkoznak a szövetség vezetői?!? Az előző évi Mol-ligáért sem tettek túl sokat... Román oldalról jött még a Mol is... Mit tettek? Fürödtek azon válogatott játékosok által elért sikerekben, akik a saját sportág iránti alázatból és szorgalomból nagyon magasra jutottak. Még Cortinát is a Volán hozta...
@Borsy: még egyszer kérdezem: a Pöstyén ellen több lesz?
@freddi: akkor miért rinyáltak a magyar csapatok tavaly a szaros hárommillióért, ha ennyire nem ért az semmit? Minek fogadták el? Lettek volna karakánok, és maradtunk volna magunkban. A saját cselekedeitekkel hiteltelenítik az idei panaszaikat.
@Fejér Lilla: Gondolom azért fogadták el, mert bíztak a továbblépésben, abban, hogy idén mind szakmailag, mind anyagilag előrelépés lesz. Erre mi van?!? Ja és az a vicc, hogy rinyálni kellett még a szaros 3 millióért is! Bezzeg előre ki kellett tenni a hirdetéseket... Ez fasza mentalitás.
@freddi: Május 24-e van. három és fél hónap múlva játszani kell. Szerinted abban mi a koncepciózus magatartás, hogy kedvenc egyesületeink most kezdenek el azon elmélkedni, hogy hol keressenek maguknak bajnokságot?

Szerinted hány csapat jelezte, és mikor (ligaülésen vagy elnökségi ülésen, vagy akár csak egy hivatalos levélben/e-mailben/faxon), hogy nem a MOL-Ligát kellene folytatni?

@Fejér Lilla: Nem esélyes. De a színvonal talán magasabb lenne. De nem is érdemes ezen vitázni, én már azt várom, hogy 10-12 komoly csapat legyen Magyarországról.
@freddi: tévedésben vagy.

a szaros 3 millióért akkor rinyáltak a csapatok, amikor a Steaua meg a Progym bejelentkezett.

Ha jól láttam, voltak még üres hirdetési felületek a csarnokokban (mindenhol), nehogy már az az egy molinó és két jégre festett logo fájjon nekik most a bajnokság után három hónappal.

Nevetséges.
@freddi: ""egy külföldi csapat indulása sokkal komolyabb dolog annál, hogy telefonon keresztül el lehetne intézni. Ehhez jóval alaposabb előkészítő munkára lenne szükség"
"A ligaelnök hozzátette, a szlovák 1. ligás klubok anyagi helyzete sem olyan, hogy hosszabb utazásokból fakadó pluszköltségeket tudnának vállalni."
Ezért mondom, hogy átgondolatlan ötletelés folyt/folyik csak. Másik oldalon nincsen befogadóképesség, de még az ötletelők sem akarták igazán komolyan, hiszen semmit nem tettek az ügy lényegében.
Csak megy a szokásos mindenszar duma és nekünk jobb kell, de még az önös érdekük után sem mennek egyesek megfelelően.

5 csapatos magyar bajnokság persze továbblépés lenne...
@Fejér Lilla: Első kérdésedre: semmi. De egy bajnokságot a szövetségnek kellene szerveznie! Persze a csapatok segítségével!

Szerintem ha hivatalosan nem is, de voltak olyan hangok akik már idény közben jelezték, hogy vannak dolgok, amik nem stimmelnek...

Meg mit jeleztek volna, mikor még a mol sem tudja mit akar... A szövetségi vezetők vb-t akartak rendezni...
hány cikk kell még; a szlovénok nem akarnak közösködni, a horvátok még annyira se, szerbeket meg felejtsük már el.

mondjuk kicsit száni, hogy sztem európa csapatainak 90% tudja jövő szezonban hol indul, a 10% ez a k-eui rész...
@Fejér Lilla: Nem fájnak a hirdetések, csak kicsit nincsenek arányban, hogy mit kapott a mol és mennyit adott. De tudom kereslet-kínálat. És senki nem adott többet. Bár magyar részről nem is kerestek szponzort a ligára...

Ezért azt mondom, ha valamelyik csapat a saját fejlődése érdekében tovább akar lépni, akkor szíve joga! Ha azt gondolja, így jobban fejlődhet szakmailag és/vagy jobban jön ki anyagilag, akkor ne legyen leszólva4
@freddi: Csak szólok: a szövetség szervezi a MOL Ligát. A csapatok meg verik a nyálukat, hogy jaj, nemááár, muszáj nekem a Steauával? Nem lehetne inkább a szlovákokkal...?

Továbbá: A szövetségben a szavazatok nagy részét a csapatok képviselő birtokolják. Mind a Ligában, mind az elnökségben. Tehát a kritikádat nyugodtan címezheted a csapatoknak is.

Szerény véleményem szerint a csapatok képviselői nyugodtan beterjeszthették volna a következő bajnoksággal kapcsolatos javaslataikat a szövetség bármelyik testülete elé a MOL Liga befejezése óta eltelt néhány hónap alatt. Vajon miért nem tették meg?
@Lazlee: Olyan koncepciót kell kidolgozni, ami vonzó számukra is. Ez a nagy munka, nem a pózolás.
És igen, én nem tudnék összehozni egy ilyen ligát, de nem is én pózolok elnöki, főtitkári pozicióban...
@Fejér Lilla: utolsó bekezdéseddel egyet kell hogy értsek...
@freddi: És ki tiltotta meg a csapatoknak, hogy a jég 1800 négyzetméteréből a MOL két logója által lefedett kb. 30 négyzetméteren felül megmaradt részét értékesítsék? Ki tiltotta meg nekik, hogy hirdetéseket szerezzenek a mezükre a MOL 2 darab, 10 centi átmérőjű, a karon viselt logója mellett? Ki tiltotta meg, hogy a palánkon üresen maradt felületekre hirdetőket szerezzenek?

Amíg például az Újpest a három éves fehér mezén még mindig egy olyan szponzort hirdet, aki egy fillért nem adott a csapatnak, nem is értem, kit és miért zavar a MOL hirdetése, ha ők legalább fizetnek is.
@freddi: akkor szerintem a MOL és a szövetség fikázását itt le is zárhatjuk.
@freddi: Tisztán látszik, hogy halvány lila fingod sincs arról, hogy többek között a szövetség főtitkára mit melózik.
en Isten bizony nem akarok baszogatni senkit de azert maradjunk a realitas talajan.Ti anyaorszagiak azt mondtatok hogy a MOL liga a tavaly elore lepes volt most az iden mar vissza lepes ha nem tevedek.
A tavaly a MOL liga 1-2 helyezetje a 2 csikszeredai csapat volt a tavaly elott az Ob I 2-3 harmadik helyezetje a 2 csikszeredai csapat volt. Szoval a Volanon kivul melyik az a mgyar orszagi csapat amelyik elobbre van az Sc-nel illetve a sajnos felbomlo felben levo Hc-nal?
nem akarok senkit bantani de egy kicsit elrugaszkodtattok a realitastol.
arra pedig most fogadik barkivel 1-2 sorbe hogy brasso hanem is gond nelkul de verni fogja a Miskolcot es a Fradit
azt azert ne felejtsetek el hogy a 1 magyar csapat van a Volan amelyik A csoport kornyeken jatszik a tobbi valahol a divizio 1 also feleben jo esetben a divizio 2 elso feleben rosszabb esetben
Én úgy gondolom, a székely csapatoknak (beleértve a Brassót is), át kellene lépni a magyar bajnokságba és kilépni a románból. Gondolom balhé lenne belőle az oláhoknál, mennének sírni ríni, de kit érdekel?
Szlovénok soha nem kelet felé konvergáltak, mindig is osztrák érdekszféra voltak, ráadásul ez jelenleg simán jobban meg is éri nekik, rájuk nem lehet számítani. Horvátokra sem. Szerbek rém gyengék. Szlovákokkal nem kell közösködni, nincs fogadókészség, papolnak itt a távokról, nehogy már Pozsony messzebb legyen Fehérvártól mint Kassától meg Késmárktól stb stb. Annak ellenére, hogy 3-adjára szorítottuk meg őket pár éven belül, ugyanaz a pökhendi, lenéző alja mentalitás jellemzi őket irányunkba, amit mutatnak is szorgalmasan a mindennapi bánásmódjukban a magyar kisebbség(?)el szemben. Szóval szerintem, Nemzeti Liga, székely csapatokkal kiegészülve. Ha másként nem megy, tömegesen megadni a magyar állampolgárságot a székely hokisoknak (ne csak a máshonnan jött bevándorlóknak), székhelyet hivatalosan áttetetni Kis-Magyarországra, akkor az IIHF sem tudna kötözködni. És innentől a székelyek játszhatnának a magyar válogatottban. Nekem amgy is tiszta frusztráció minden évben, amikor szerencsétleneket abban a ronda sárga vagy vörös mezben látom világbajnokságon ... szurkolnék nekik .. meg ugye nem is ...
@Fejér Lilla: Lehet sokat melózik, de a magyar klubcsapatok ebből vajmi keveset profitálnak... És azért a véleményemet ugye leírhatom?! Mint ahogy Te is a tiédet. Ennyi! Másképpen látjuk a dolgokat.
A szövetségről elmondtam a véleményem. A Molt pedig nem fikázom, csupán a lényege a mondandómnak az, hogy amelyik csapat akar az indul ilyen feltételekkel, aki pedig nem akar, azt nem kell fikázni és gátolni abban, hogy egy másik bajnokságban játsszon! Ezt sem kell túlbonyolítani.
@qx92: Ha esetleg rám gondoltál, mint aki elfelejtette, hogy az Sc jó csapat, akkor olvasd át még 1x! Azt írtam, hogy ha a HC valóban megszűnik, akkor csak az Sportclub lesz az egyetlen színvonalat emelő csapat. És az SC-re mondtam is, hogy jöjjön a magyar bajnokságba.
Itt sajnos minden az anyagiakon múlik. Egyik csapat sem dúskál... És ha azok akik ebbe a saját pénzüket teszik, úgy ítélik meg, hogy nem éri meg a bukaresttel, meg a talán saját utánpótlással elinduló, jó esetben kisvolán szintű Gyergyóhoz milliókért utazgatni, akkor ne ők legyenek a mocskok...
@freddi: Majd elvállik, hogy mi lesz. AZt látjuk eddig, hogy szlovák másodosztályba egyik csapat sem akart komolyan menni. Ezen a héten lehet nevezni a MOL ligára. Aki nem akar, az valószínűleg nem is fog. Ha edig az összes hazai klub nevezni fog, akkor nincs miről vitázni. Szabadon dönthetnek.
@OliBLOOD: Nevezési határidő előtt, azt is meg kellene tudni, hogy a Mol akarja-e idén is a ligát...
@freddi: Fikázod a szövetséget, mert szerinted a csapatok a munkájából nem profitálnak. A csapatok szerinted szabadon váltogathatják a bajnokságokat, ahol játszanának, ahogy éppen kedvük szottyan erre. Szerinted így lehet bármit akárcsak 3 évre előre tervezni?
@freddi: Mert ha a MOL nem akarja, akkor majd a csapatok elmennek Szerbiába? Vagy Horvátországba?
Miért, ha a Mol nem akarja, akkor majd a csapatok még többet invesztálva utazgatnak bukarestbe?
@Fejér Lilla: Nem, így nem lehet 3 évre előre tervezni. Úgy lehetne, ha a szövetség letenne egy 3 éves tervet, ami tartalmazza mind a szakmai fejlődés, mind az anyagiak terén várható körülményeket. Olyat kell letenni, ami meggyőzi a csapatokat és ők is elkötelezik magukat 3 évre. És nem elindítani valamit - ami jól indul- és utána várni a sültgalambot...
És szerintem ne váltogathassák szabadon a csapatok a bajnokságokat, de akkor ez mindenkire egyaránt vonatkozzon... És ezt nem a Volán ellen írom, csak így fair. Amúgy úgy gondolom egy magyar csapatnak csak az ob1 lehet a kötelező, és úgy korrekt, ha mellette olyan bajnokságba indul pluszba, ahol csak akar. Ha ő a szlovák1-be vagy a national-ligába akar indulni, közben pedig lejátszik az itthoniakkal is két kört oda-vissza, akkor ne érje szó a ház elejét.
@freddi: "Ha ő a szlovák1-be vagy a national-ligába akar indulni, közben pedig lejátszik az itthoniakkal is két kört oda-vissza, akkor ne érje szó a ház elejét."

Majd amikor ráérnek, igaz? Vagy szerinted a szlovákok, osztrákok a magyar csapathoz fogják igazítani az ő menetrendjüket? Ami mellett érvelsz az a magyar bajnokság újbóli totális szétveréséhez vezetne. Ez egyetlen épeszű csapatnak sem lehet célja.
@Fejér Lilla: Akkor érvek alapján vázold fel kérlek, hogy a mostani helyzetben szerinted mi a jó megoldás?! És miért?
@Fejér Lilla: National-Liga alapszakaszában tavaly összesen nyolc hétközi forduló volt... A többi szombaton. Ha ott indul a Fradi simán tud vállalni egy-egy meccset hazai csapattal hetente kedden vagy szerdán. Ugye 16, Sc jövetele esetén húsz meccs lesz hazai csapatokkal. Plusz majd a rájátszás.
@freddi: Két kör esetén...
@freddi: Elkerülte a figyelmedet a magyar juniorbajnokság kiírása, illetve a felnőtt bajnokság programja. Ezek szerint:

- a juniorbajnokság mérkőzései keddenként lesznek
- a felnőttcsapatok pénteken és vasárnap fognak játszani.

Persze a Fradi dönthet úgy, hogy ő majd keddenként játszik magyar bajnokikat, csak két hazai bajnokság programját teszi tönkre ezzel.
@freddi: Semmi esetre sem a "ki merre lát" taktika. Nem hiszem, hogy egy őskáosz jellegű magyar bajnokság bármiféle fejlődést jelenthetne.

Egyebekben Tőled idéznék: "Nem az én dolgom"...

Szerény meglátásom szerint egyébként a magyar bajnokságban kell a színvonal emeléséért dolgozni. A Fradinak ebben a körben is van hová fejlődnie, a következő magyar bajnokság csapatai ellen (Újpest, DAB, Stars, Miskolc) tavaly 29 mérkőzést játszott, 7 meccset nyert meg, 1-szer nyert hosszabbításban, 3-szor bukott hosszabbításban vagy büntetőkkel és 18 alkalommal vesztett. Miskolcról a leheséges 12 pontból kettőt (2) hozott el. Mégis, a bajnoki idény úgy tűnik, megfelelő volt arra, hogy Jánosi Csaba beverekedje magát a válogatottba és ott kitűnő teljesítményt nyújtson.
@Fejér Lilla: én is kíváncsi lennék a véleményedre, hogy milyen lebonyolítási rendszer biztosítani a szakmai fejlődést és emellett védhető a felmerülő ktg vonatkozásában.
Én nem vagyok belügyekben olyan tájékozott,min egy pár hozzászóló, tehát amatőrként annyit tennék hozzá,a tévedés jogát fenntartva:
A Szlovák hoki véleményem szerint pillanatnyilag leszálló ágban van és problémákkal küszködik.(generációváltás,mint nálunk)
Egyéb(!)okok mellett,szerintem nem aktuális.
A Székely hoki sokszor küzdött több,főleg belső problémával,de mindig felálltak.Kellenek!
A déli szomszédok nem akarnak jönni és a kevés jó csapatukat,érthetően,máshol szeretnék játszatni.
Talán jó lenne ha jönnének.
A Lengyelek,ha nyitnak,akkor szerintem a baltikum felé.Szerintem (sajnos)felejthető.
Tehát nincs más választás mint a jó hazai,felerősitve,mérkőzésszám növeléssel esetleg köteletővé tett fiatal sor szerepeltetésével,egy kupasorozat inditásával.
A környezetünkben mindenki,-legalábbis a hozzánk hasonlóak-,megprobál új utat keresni és ök is kotorásznak a buksza alján.
Két év erős és OKOS Magyar liga után lenne jelentkező bőven.
Ha sok hülyeséget összehordtam és ráadásul ilyen hosszan,mindenkitől elnézést kérek.
@Uteapu: kizárt, hogy a lengyelek Baltikum felé nyitnának. A 10 extraligás csapatból 8 déli, Krakkót alapul véve a távolságok:
Budapest: 400 km
Minsk: 800 km
Riga: 1000 km (Vilniussal a gyenge litván hoki miatt nem érdemes számolni, de az is 700 km felett van)
Még a Torunnak is csak 100-zal több Bp., mint a másik kettő, csak a Gdansknak van közelebb a Baltikum.
Ezzel együtt is a legjobb egy erős MOL-liga lenne, én azért pártolom a lengyel vonalat, mert ha mégsem lenne jó MOL-liga, következő legjobb választásnak ezt tartom. Csak 3. nálam a szlovén vonal: talán egy egész kicsit gyengébb és messzebb is van (kiv. Maribor)
@Fejér Lilla: Minden csapat nézhesse már a saját érdekét, és nem a másik csapat juniorjait vegye a saját szempontjai elé! Elvileg az egy másik korosztály! Ha a Fradinak vagy az Újpestnek lenne lehetősége egy jobb színvonalú külföldi bajnokságban elindulni, akkor mondja azt, hogy jaj nem, mert a Volán juniorjainak, vagy a Stars juniorjainak keresztülhúzzuk a meccsét -mint felnőttek?!
Egyébként én azt, hogy a magyar bajnokikat a Fradi kedden játszaná, azt arra írtam, ha csak az ob1 részében akarna indulni... Ekkor aligha kellene heti két meccset játszani az itthoni csapatokkal... Ja és az az írásod, hogy a Fradi "két hazai bajnokság programját teszi tönkre" elég erős! Ennyi erővel azt is írhatnád, hogy a Volán tönkreteszi az összes többi magyar csapat éves munkáját, mert míg mindenki itthon gürizik heti kétszer, ők pályaelőnnyel hazajönnek a döntőbe jutásért játszani. De ez is baromság, mert a Volán csak tovább akar fejlődni ÉS A SAJÁT ÉRDEKÉT TESZI AZ ELSŐ HELYRE! És ez így természetes!

Tudod igazat adnék neked, hogy az Újpest vagy a Fradi milyen önző csapat, ha rosszabb vagy ugyan olyan színvonalú bajnokságba akarna menni, mint a Mol-liga. De mindkettő sokkal erősebb felé kacsingat, mint amilyennek az idei Mol ígérkezik.
Mint klubcsapat, miért kellene nekik a rosszabbat bevállalniuk, a többi csapat érdekében?! Csak nem a többi csapattól a korábbi években megszokott jóindulat és segítőkészség miatt?!?
@Fejér Lilla: Abban mi az őskáosz, ha egy csapat azt mondja: "mi úgy gondoljuk, ez az idei Mol-liga nem sokat tesz a szakmai fejlődésünkért, és még ezért súlyos milliókkal kell terheljük a saját pénztárcánkat. Viszont van egy lehetőségünk a szomszédos szlovákiában vagy ausztriában, ahol látunk fejlődési lehetőséget, és mi erre -mivel ezekben az országokban fejlődhetünk- inkább áldozunk a saját(!!!!!) pénzünkből. Természetesen a magyarországi csapatokkal (SC-t is ide venném személy szerint) lejátszanánk két oda-vissza kört. Utóbbi meccsekre nekünk a hétközi napok lennének a legmegfelelőbbek (kedd, szerda, csütörtök)."

Na bazd' ez ám az őskáosz...

Egyébként nem sok érvet írtál, pedig egy téma jó és -magunk között- érdemi megvitatásához ezek kellenének...
@freddi: Akkor tisztázzunk valamit. Melyek ezek a csapatok? És melyik bajnokságokról van szó? A cikk arról szól, hogy szlovákia elzárkózott és normális megkeresés sem volt. Maradt tehát a Fradi és az osztrák 2. liga, ami szintén kb ekkora komolyságú. Ilyen pályán játszhatnának 870km utazás után:
http://www.ehcbregenzerwald.at/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=90&Itemid=56

Nézzük az idei csapatokat távolság szerint (google maps):
Lustenau 883
Dornbirn 880
Feldkirch 879
Bregenz 867
Zell 647
Salzburg 549
Zeltweg 431
Kapfenberg 375

Átlagosan 689 km. Ezzel több probléma is lenne. A kinti csapatok utaznának ennyit? Vagyis befogadnának egy magyar csapatot? A magyar csapat enyhítené a költségeiket? Lenne pénze ezekre az utazásokra?
Szerintem aligha. Egy jó blöff az egész.
Akkor most miről is vitatkozunk? Azon, hogy a csapatok had menjenek máshova játszani, amikor saját maguk sem veszik komolyan a másik bajnokság keresését?
@freddi: Jó. Egy halk kérdés: Elküldte már a Fradi a jelentkezését a Nationalligába?
@OliBLOOD: vedd hozzá Innsbruckot és Grazot is, onnan érkeznek a 9. és 10. csapatok a Nationalligába.
@OliBLOOD: Én is tisztában vagyok ezekkel a távolságokkal. Azonban ha a csapat vezetőinek, támogatóinak megéri az ausztriába való utazgatás, akkor menjenek! Nekem, mint szurkolónak is szimpatikus lenne néhány osztrák túra. Az majd eldől, hogy lesz-e belőle valami, vagy sem.
Azért simán elmehetnél az rtl-klubhoz... Leírod a távolságokat, beteszed a leggagyibb jégpályát, de azt elfelejted, hogy végig autópályán utazhatsz, a legszebb csarnokukat, nem teszed be és a jobb színvonalról sem beszélsz... Egyébként ahogy én tudom itthonról az öt csapatból háromnak, azaz háromnak is vannak fenntartásai a Mol-ligával kapcsolatban... Azt értem, hogy nektek újvárosiaknak nem lenne túl jó, ha többek nem a Molban indulnának...

Itt az alapvita arról szól, hogy sokaknak nem tetszik, hogy egyes csapatok esetleg nem a Mol-ligában akarnak indulni, hanem a magyar bajnokság mellett a national-ligába vagy a szlovák1-be. Hogy mi lesz a dolgokból, majd meglátjuk.
@Fejér Lilla: Miért menekülsz az érvek elől?! De komolyan?! Én leírom az enyémeket, amik természetesen nem biztos, hogy helyesek. Te még nem nagyon hoztál érveket a saját meglátásod mellett... Így pedig nincs értelme érdemben vitázni.
@freddi: Beadta már a Fradi a nevezést az osztrák másodosztályba? Lehet már tudni, hogy az osztrákok ehhez mit szólnak? Mely csapatok akarnak a szlovák másodosztályban indulni a nevezés lezárta után?
Pár lényeges kérdés, aminek fontos a megválaszolása. Lehet kár rugózni az egész témán, mert egyik vezető sem intézkedett legalább annyit, hogy a nevezését is beadja, megelégedett egy telefonhívással.
@freddi: Azért beírom neked a MOL ligát is:
Bukarest 825
Brassó 696
Csík 652
Gyergyó 617
Miskolc 185
Dunaújváros 79
Budapest (Újpest) 0
Budapest (Stars) 0

Átlagosan 382 km, aminek állításod szerint a 2/5-ét fizetik, vagyis 229 km-t kell egy budapesti csapatnak állnia.
229 a 689-el szemben.
Ráadásul még mindig kérdéses, hogy az osztrákok hogy viszonyulnak egy MOL liga 7. és OB1 6. helyén végzett csapathoz.

De nemsokár meglátjuk, a héten nevezni kell a MOL-ba. Ha a Fradi nevez, akkor az engem igazol, vagyis csak blöffölt egyet.
@freddi: dehogy menekülök az érvek elől, csak az éjszaka közepén nem volt kedvem azt kifejteni, hogy miért tartom végtelenül kártékonynak például azt a hozzáállást/véleményedet, hogy miért kell a Fradi tekintettel legyen mások juniorjaira.

Viszont arra gondoltam, érdekes lenne esetleg megtudn, nevezett-e a Fradi a Nationalligába. Azért gondoltam, hogy ez egy érdekes kérdés, mert ha nem nevezettt még, akkor érdemes lenne sietni, ugyanis ők már eldöntötték, hogy a Liga 10 csapata milyen rendszerben játssza le az évet...
@freddi: az a kérdésed, hogy miért kell a Fradinak tekintettel lennie mások juniorjaira, Téged minősít, ha a saját véleményedet írod le, és a Fradit, ha az ő álláspontjukat szajkózod.

Addig is kis háttérinfo itt: jegkorong.blog.hu/2009/05/26/milyen_lesz_a_juniorbajnoksag
@freddi: Nem akarok beleszólni, csak miután folyton emlegeted a sok pénzt, kíváncsi lennék, hogy mire fordítanád, amitől hatékonyabb, színvonalasabb, és közönségcsalogató lenne a meccsek?
@freddi: Annyit azért tisztázzunk, hogy Te azóta vitatkozol velem, hogy én annyit állítottam: a Fradi, Újpest és a Stars jelenleg kevéssé koncepciózus módon gondolkodik. Ebből nem az következik, hogy nekem kell MOL Liga koncepciót gyártanom a Te kedvedért a Fradi Nationalliga-ötletével _szemben_.

Továbbra is azt állítom, hogy nem koncepciózus gondolkodás az, ha:
- egy csapat akkor keres magának más bajnokságot, amikor amúgy a kiszemelt bajnokság nevezési határideje már lezárult
- egy csapat a hazai rendezésű bajnoksággal kapcsolatos panaszait nem jelzi a saját szövetségében időben, dacára annak, hogy amúgy mind a Ligában, mind pedig a Szövetség elnökségében ott ül a képviselője
- egy csapat deklaráltan nagy ívben szarik arra, hogy mi történik a saját szövetsége által szervezett bajnokságban, és nem tartom nagylelkűségnek, hogy amúgy felajánlja, hogy hajlandó itthon is játszani, azokon a napokon, amikor ráér. Különös tekintettel arra, hogy ilyen alapon más csapatoknak is joguk van pont az így felajánlott napokon nem ráérni. Ez nagyjából meg is magyarázza azt, hogy miért van veszélye az őskáosznak akkor, ha mindenki szabadon megy, amerre lát.

Továbbá úgy gondolom, hogy ha egy ötcsapatos bajnokságban néhányan egyéni akciók révén próbálnak _maguknak_ más bajnokságot találni, az nem fog a magyar bajnokság hasznára válni. Azért nem, mert azok a csapatok járnak majd rosszul, akik tartják magukat a korábbi döntésekhez.

Az a véleményem, hogy a zsákutca kommentező által említett, 5 szlovák + 5 magyar csapat elképzelés sokkalta "koncepciózusabb", mint a Fradi Nationalliga vagy az Újpest szlovák 1. Liga-ötlete, mert "csomagban" próbálja a magyar bajnokság teljes mezőnyét jobb ellenfelekhez juttatni. Amúgy ez az elképzelés a Starstól származik információim szerint.

Szerintem is igazából csak olyan megoldások képzelhetők el, amelyek lehetővé teszik, hogy a Volán távozása után megmaradt mezőny továbbra is azonos versenysorozatban játszhasson.

Viszont minden ilyet már most el kellene kezdeni szervezni azért, hogy a 2010-2011-es szezontól működhessen, és akkor sem kezdődött el időben a szervezése. És persze az sem mindegy, melyik lenne pl. az az 5 szlovák csapat, ugye...

ui.: miheztartás végett: Nem fogsz tőlem találni olyan szöveget sehol sem, amelyben azt írtam volna, hogy a Volán EBEL-szereplése tökéletes és fenntartások nélkül üdvözlendő megoldás.
@Fejér Lilla: Én azt írtam, hogy ne vegyék a saját érdekeik elé más csapatok junior korosztályának érdekeit... Azért nem mindegy...
@freddi: A juniorbajnokság léte - bármennyire is hihetetlen - nem egyes csapatok junior korosztályainak érdeke, hanem úgy általában a magyar jégkorongé. Ezért a juniorbajnokság játéknapjainak tiszteletben tartása sem más csapatok juniorkorosztályai érdekeinek a saját csapat érdekei elé helyezése.

Sajnos csak most értem haza,ezért késve reagálok és remélem még olvassátok.
Ferences. Igazad van ha csak a km-t számolod.Amikor a Kercso azt mondta, hogy elérhető az A csoport, Ő a munkára alapozott és a komoly teljesitménykényszerre.Ha valaki előre akar lépni,kihivás elé kell állitani.Onnan elég "közel"van a KHL ,ha nem is komplett csapatnak,de az egyénnek igen.(motiváció)
Fejér Lilla és freddi polemizálása érdekes és végigolvasva én,-ami persze nem igazán számit, F.L. mellé teszem a voksomat.Hosszú távon és jellegét tekintve előrébb mutató.
...eleg szomoru hogy mindenki csak az anyagiakrol ir. Elhiszem hogy nincsen penz a mi elegen fontos dolog a sportban (foleg ezekben az idokben).. ..DE.. ..idezem Lenin-t: tanulni, tanulni es tanulni.. ..ugy-hogy en szivesebben tanulnek :(fizetnek): es erosebbek ellen jatszanak mint hogy sztagnalnak valahol ahol "nincs ertelme".. ..eleg szomoru hogy a penz "beszel" (de mindelhol)..

PS: Fandim vsetkym vasim hokejovym hracom a tym SPRANYM/!VAM! fanusikom.. Respect! :)
süti beállítások módosítása